Възможна измама?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможна измама?!
преди: 11 месеца, 1 ден, прочетена 527 пъти
Здравейте на всички,
Ситуацията е следната, при мен дойде едно момче, представи се и ми каза, че събира подписки за една кампания. Обясни ми, че им трябват към 2000 подписа. Съгласих се. Поиска ми трите имена, ЕГН-то и адрес по лична карта. НЕ СЪМ, подчертавам, не съм си давала личната карта, не е снимана, няма нито подписа ми, нито данните като номер на личната карта и т. н. Едниствените данни, които взе са имената, ЕГН-то и адреса ми. Разбира се, след това майка ми полудя и каза, че сега с тези данни могат да ме забатачат с кредит, който да изплащам дълго време... Момчето ми подари вестник и ми каза, че, ако ми харесва, може да си направя нещо като абонамент, и той щял да ми ги доставя. Свързах се с вестника и ги попитах дали действително събират подписки. Те казаха уж да, но май не бяха много сигурни.
Просто искам да знам дали с въпросните данни, най-вече с ЕГН-то е възможно да изтеглят кредит на мое име. Извинявам се, сигурно въпроса е абсурден, но наистина не знам как стоят нещата с тегленето на кредити и т. н.

Благодаря ви за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 10 часа
hash: 0934829333
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Само с ЕГН не става, трябва и номера на личната карта да е вписан, иначе не става! С ЕГН--то най-много да се провери какъв е здравния ти статус!

 
  ...
преди: 11 месеца, 3 часа
hash: 48d965072b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Направила си грешка, че си си дала личните данни. Иначе дали могат на изтеглят кредит на твое име, не мисля, защото банките и кредитните фирми искат лична карта или копие. Иначе с 3 имена, ЕГН и адрес може други мошенгии да се правят, но тук няма да разкривам какви. Да ти е обеца на ухото за следващия път.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 часа
hash: d87bb67fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всичко е възможно, ако ти имат данните. На днешно време отвсякъде те следят, така че споко.
На колко години си? Ако си на 18 или над, крайно време да си отговорна и да не вярваш. Все пак имаш право да гласуваш, караш кола и да работиш. Може да станеш майка. Срамно би било да си толкова доверчива. Ако си под 18, пак е срамно, но поне не толкова.
Друг път отсвирвай такива, които събират помощи, кампании и т. н. Просто ги подминавай. Голяма част са измамници. Ако имаш желание за участие в събиране на средства, кампании, прави го по законния начин, не така от някакъв случаен. Има си банкови сметки, страници във фейса и т. н. И пак не е сигурно.
Тоя легитимира ли се по някакъв начин?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 1347ddd846
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Когато се събират подписи за нещо-иска се САМО подписа, но да даваш личен адрес и ЕГН-това НИКОГА! Не знам защо си се вързала на този номер-това са лични данни и не бива да ги даваш, дори и телефона си...
Страшното не е просто някакъв си кредит, ами ако тия типове дойдат на личния ти адрес и те причакат за да те отвлекат? ! То това е по-страшното! Ако са те видяли, че си хубаво момиче и са те набелязали, а ти им даваш егн-може да ти напарвят фалшива карта, дала си им адреса си-кой ги знае дали няма да те наблюдават пред жилището и после да те завлекат с някоя кола.
Казвам ти тия неща не за да те плаша, а за да си внимателна оттук-нататък и най-малкото вземи си нещо за самозащита-като лютив спрей например, гледай дали някой не те следи и т. н.
На разни събирания на подписи за разни кампании-дори и подписа си не слагам, че знам ли после тия типове дали няма да ми фалшифицират подписа за някой документ, а ти направо всичко на тепсия си им поднесла.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 1556ce82c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаше една стара схема. Теглят кредити от малки банки, които фалират в последствие, после други големи банки изкупуват тези кредити и ги предават на колекторски фирми. После почва тормоз по адреса, който си дала. Викаш полиция и казваш, че си била измамена, казваш от кого и т. н. Минават 10г и давността изтича, този тарикат си задържа кинтите, за теб приключва тормозът. Това е стара схема от едно време, може и друго да е, но бъди сигурна, че няма да е, за да ти доставя цветя всяка неделя. Поздрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker