Жалко съществуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жалко съществуване
преди: 10 месеца, 11 дни, прочетена 1144 пъти
Не виждам повече смисъл в това жалко съществуване.
Родителите ми се разделиха като бях 1 клас, сега съм на почти 32.
Майка ми беше силна и трудолюбива жена, за всичко разчиташе на себе си, с помощ от баба ми.
Разболя се от рак и почина, аз се грижих за нея през 3-те години след операцията й.
Имах проблеми с работата, работех нископлатена и изморителна работа. Сега работя нещо уж по-добро, но чисто взимам 1000 лв.
Трябва ми голяма сума пари, около 100 000 лв, за да реставрирам един имот в едно село. А аз не вадя добри пари.
Обичам човек, който ме заряза от нищото. И двамата бяхме свободни, а той никога не е бил с жена. Живееше само с майка си. Тя почина и той... от нищото, уж свит и неопитен и т. н., яхна го отракана кака, по-голяма от него, разведена с дете. Той й пише сърчица в чата и се показва с нея по улиците, като я държи за ръчичка. Той откак е с нея, спря да поздравява по улиците негови съседи или познати, смисъл... вижте ме къв съм велик и ква принцеса водя. Той е на 36г, а тя е на 40 +, но е важно да й пише сърчица в чата.
Аз го обичам... той чакаше аз да го свалям. Една топла и искрена усмивка не ми даде, от него исках истината и... една студена вода не ме е почерпил, щото е скръндза. Но за каката не е скръндза... не знам.

Искам да сложа край на жалкото си съществуване. Имам много грехове към майка си, не мога да си простя и чувствата към тоя...
той просто така... ме захвърли... Аз имам кола, макар и стара, той няма. Звънеше ми да ходя с колата до тях, а когато отивах, той се държеше с мен все едно ме няма. И се срещахме отвън, на скрито и тъмно, той все бързаше и се оправдаваше с майка си.

Учих физика, но не работя платена работа.
Не искам никой да ми дава пари. Не искам да ме унижават и третират като парцал или к****р***ва за с*с.

Какво да направя, за да успея да сложа сама края? Не мога повече да се измъчвам така, имам здравословни проблеми, трябва да се оперирам... искам да умра и да освободя планетата от себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 4b17bb34df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Всеки е имал такива периоди. Аз съм бил далеч по-зле от това което описваш. И да и аз съм се питал Сали не трябва да сложа просто точка на страданието и болката.
После си казваш, що за глупост да сложиш край, нека боли, да видим колко по-зле може да стане.
Те пък нещата взеха че се оправиха. Нещата сега са различни. След нещо такова цениш нещата, цениш готините хора, знаеш кое е правилно и кое не.
Просто имай търпение, животът е шит като цяло, та не виждам защо трябва да бързаш, приеми нещата такива каквото са, вместо да мислиш как взимаш 1000 лева, потърси втора, трета работа, не оставяй време за глупостите в главата ти.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: de7e727f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Животът е да го живееш приятно, да не ти пука, този мъж, може и да представя нещата така, за да те дразни, въобще не му обръщаи внимание, игнорирай го, запиши се на рисуване, танци, спорт, което ти харесва, там ще откриеш среда за общуване и ще се разнообразиш, мисли позитивно и имаи целеустременост в живота, но зависи от теб, да вземеш това решение.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 7c438991ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Доколкото знам-няма напълно безболезнена смърт, като капак-истината е, че и да приключиш земната си инкарнация, то ти си своята Душа, Дух-това значи-безсмъртие... къде ще отидеш, какво ще правиш след физическата смърт, не знам...
И, ако не ти е писано да умреш от самоубийство-опитът ти ще остане неуспешен. Не можеш да си отидеш-преди да ти е дошло времето.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 5f3303541b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Намери си нов мъж, пълно е с такива, които ще те харесат и вземат. Не е само един мъж на планетата Земя...

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 550b2b0804
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   това е неизбежно. ще умрем и ти и аз и всички.
всеки си има проблеми и от неговата камбанария изглеждат трудни и невъзможни.. а всъщност това е живота нагоре-надолу, на някои по-лесно на някои не толкова. Е може да се откажем и да се предадем, това понякога е по-лесно. Но рано или късно нещата се завъртат и ще дойдат и по-добри дни. Много е трудно да те отхвърлят, да не те обичат и да ти се подиграят. мъж съм и съм го играл и играя тоя филм много пъти... е след поредната не се предавам а си казвам 'не може пък всички да са такива, все ще попадна на някоя, която ще ме обича такъв какъвто съм ' това е не се отказавай и ще срещнеш любов.. но големия път започва с малки крачки. Бих те посъветвал да не мислиш прекалено, занимавай се с работа бъди в движение не оставай сама с мислите си... времето лекува и ще се почувстваш по-добре и ще си готова отново да потърсиш изход от самотата. бори се, така както майка ти го е правила. Ти не можеш да върнеш миналото но можеш да и покажеш как и ти си като нея борбена и силна. Всички имаме грехове към родителите си, но те прощават, бъди сигурна, че затова че си била до майка си тези 3 години е достойно за уважение и тя със сигурност го е осъзнавала.
Кураж!

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 4a26a14012
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моята история е по трагична и от твоята..

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: e46fe159a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   На първо време, едва ли хората, които драскат във форума са способни да ти дадат правилен съвет - повечето уревават за къде по-незначителни неща...
Не съм наясно какъв ще е този селски имот за да ти трябват 100 бона за "реставрация", но според мен направо може да си закупиш нова къща за толкова. По-важното е, че се нуждаеш от средства за операция и те съветвам да пренасочиш всички налични пари към това на първо време - имота на село може само да поевтинее след време, но това не е валидно за здравето ти.
Относно въпросния, не мога да коментирам и не се наемам да му правя анализ, но според мен не те е възприемал като интимен партньор от самото начало. Отделно, обстоятелствата покрай загубата на майка му сигурно също са дали отражение в развитието на романса с по-възрастната жена. Трето, за немалко мъже да са с кака е фикс-идея и както го описваш за "неопитен", въобще не се учудвам на 36-40 да се е засилил като за последно. От една страна, тази развръзка е и по-добре за теб, защото само си представи, че беше някоя лимонка и ти беше направил дете и след това ти изплюе за въпросната втора... Но както и да е, не е единствения необвързан мъж в държавата - ще си намериш друг, стига да искаш.
Едва ли майка ти би те обвинявала за каквото и да е при положение, че си била с нея до последно. Едва ли би искала да се измъчваш. В тази държава, за съжаление, с трудолюбие нищо не се постига и в почти всички случаи, когато някой твърди обратното - не знае къде се намира и за какво става на въпрос. Покрай интернета има доста възможности за повишаване на квалификацията и единствено трябва да решиш в каква насока ти се занимава и да отделяш по малко време, но ежедневно. Основното за момента пред теб е да се погрижиш за здравето си - физическо и психично. Не знам какъв е въпросния имот и какви са ти намеренията към него, но може и да е вариант да го продадеш за по-малко пари, пък новият собственик да ги вади тия 100 бона да си го реставрира... Ако смяташ да живееш там или да развиваш някакъв бизнес за доход, не го продавай, но потърси опция за потребителски кредит от банка - мисля, че трябва да си наета на работа за 6 месеца в последната година (и към момента на подаване на заявлението) за да ти го отпуснат. Не се занимавай с бързи кредити, защото много хора горят да връщат 5-10х отгоре (освен заплахите и травмите от колектори) понеже не четат изцяло и без това уклончиво написаните договори. Обади се на някоя телефонна линия за превенция и поговори с човек (драскането на монитора не е същото като да чуеш глас отсреща). Може и да те опъти как да набавиш необходимите за операцията пари (някои операции се покриват и от здравната каса, без/с малко доплащане от твоя страна).
Живота стана отрватителен, особено покрай новите "ценности", но ако ти е останало време да се чудиш как да го приключиш, значи не си съвсем на дъното. Вместо това, използвай това време за да живееш красиво до край.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 310ab3b466
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здрасти!

Съжалявам за случилото се с майка ти, гадно е да загубиш близък, но времето назад не можеш да върнеш и трябва да продължиш напред. Спрямо развода на родителите ти по-добре разделени, но и двамата да са щастливи отколкото да са заедно и да са нещастни. За професията винаги можеш да се преквалифицираш, както и можеш да запишеш нещо друго да учиш. Към въпроса за мъжа той не те е харесвал, а те е използвал колкото да му бъде по-забавен деня така, че за този няма смисъл да ревеш и т. н. Здравословните ти проблеми стига да не са нелечими не се предавай да те смачкат, а се бори за здравето ти и за теб човек имали здраве и акъл, то той със всичко може да се справи. Заделя си пари за тази операция, а в случай че не успееш да събереш пари за нея намери някакъв фонд или нещо подобно, с което да ти помогнат да си набавиш средства. Трябва някак си въпреки всички проблеми да се настроиш по-позитивно за да ти потръгнат нещата защото аз лично съм забелязал, че ако си негативно настроен нещата стават още по-трудни, а няма смисъл от това. Стискам палци и късмет!

Лек ден/вечер!

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: cea451d01c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами че то много хора имат проблеми! Нещо ми се струва, че преувеличаваш. Все пак очевидно има къде да живееш, имаш някаква кола и работа. Трябва да се оперираш. Ами състави си план най-малкото! Ако трябва се хвани на втора работа, за да събереш пари за операцията, ако здравето ти го позволява. Ако не, продай имота на село. За какво ти е да го ремонтираш за 100 000. Витаеш в облаците. На теб ти трябват пари, а мислиш как ще изкараш 100 бона само за ремонт. Пълни глупости. А най-смешното и жалкото е, че си се вкопчила в някой, който не те обича и цени. Сигурно проблемът ти в любовта идва от там, че не си привлекателна за мъжете и го възприемаш този за Бог.
Намери си друг мъж.

И между другото, за пореден път се убеждавам, че жените нямат правилна преценка за живота. Това, което описа, въобще не е някакъв кой знае, колко труден живот. Но ти си готова да се самоубиваш. Което говори, че си слаба и ненадеждна.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 8428707759
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не знам как можеш да страдаш за тоя мухлю. Подценявала си се и сега също. Не знаем бъдещето/ и по-добре/, винаги намираме надежда, особено ако човек е млад.
Честно казано, не мисля че сама жена можеш да се справиш с реставрация на скапан имот. Не е ли подобре, да го продадеш и да се заемеш с нещо по възможностите ти.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 8a5d3d2fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке, не трябва да се отчайваш и да разсъждаваш така!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като теб.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Не знам, как се отнасяш към вярата в Бога, но ще ти напиша някои неща за смисъла на живота:

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца. Давам връзка към този уникален филм, казва се Форпост.

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

Изгледай го непременно!

(Ако от връзката не се отваря - махни интервалите в нея, сайтът ги добавя автоматично. Или напиши в you tube - Форпост на български, каналът е Православна вяра. )

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб са следните:

Обърни се към Бога. Ако не си кръстена - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.



Странник

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 2c9312a9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   "Драскачите" също са загубили по един или няколко близки, тва се случва на всеки, ако си мисли че само авторката е имала трудно детство и живот греши.
Живота не свършва до тук, никой не те пита кога искаш да се родиш и умреш, всеки е преминал през трудности, някои повече, други по-малко.
Наблягаш на него със злоба, като че ли само той е мъжът из цял свят.
Огледай се по-далеч, ще научиш че има други мъже, способни да те обичат и искащи връзка с теб.
Ти не желаеш да се самоубиеш, така си ги говориш когато за пореден път се отчайваш.
Ако сама не си щастлива и с мъж няма да си, не ти трябват много пари, ако си така материална, намери си чичко паричко, или отиди в чужбина да работиш.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: e3e7c0ce28
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Само си просиш внимание. На никой няма да му пука, ако умреш. Ще минат няколко години и всички ще те забравят. И ако се самоубиеш няма да имаш втори шанс за живот никога, ще бъде абсолютният край. Ако наистина искаше да се самоубиеш, ти досега щеше да си го направила, а нямаше да го споделяш с хората във форум, че да будиш съжаление. Да не мислиш, че само ти си зле, почти всички хора по Земята и те ходят на глупава работа за малко пари и мизерстват или не могат да си намерят нормален партньор и стоят сами. Никой не ти е длъжен за нищо, стягай се и спри да мрънкаш като тийнейджърка, като си стара мома, отчаяна лелка на 32, защото си жалка и смешна. Този твоят любим е от по-женствените бета мъже и му трябва някоя да го дундурка, хванал си е по-стара и силна от него жена да му е като майка и сигурно тя го издържа. За такъв мъж ли страдаш? На тази възраст няма как да си хванеш някой красив и богат, те искат младо и красиво момиче, но поне си хвани някой не толкова слаб и женствен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker