Какво е Душа? и Какво е Господ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е Душа? и Какво е Господ?
преди: 10 месеца, 11 дни, прочетена 668 пъти
Преди около две седмици бях изпратил тема с тези два въпроса. Не ми е ясно защо НЕ беше публикувана, след като чета колко глупави истории се публикуват. Ако мислите, че въпросите в заглавието са глупави тогава отговорете с глупави отговори. Но аз мисля, че повечето от вас, а може би и всички, дори нямате представа какво е Душа и какво е Господ. Нека тези от вас, които знаете отговора на двата въпроса отговорете според вашето разбиране. Ще чакам да чуя разумни отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 8703ccc0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Душата е най-красивото нещо в един човек, то е единственото нематериално нещо, което притежаваме, безценно е и трябва да го запазим, колкото и трудно да е. Душата определя нашето мислене, поведение, характер. Душата е нещо, с което се раждаме и усъвършенстваме с годините.

Господ е имагинерен, той не съществува. Хората са го измислили за да могат да вярват в нещо, че има по-висша сила, която им помага. Измислен е за да придаде смисъл на живота на хората, цел, която да следват, да вярват, че ако вършат добро, ще получат добро. Обикновено хората откриват Господ в трудни моменти, когато имат необходимостта да вярват, че всички злини, които им се случват, са просто част от пътя, който трябва да извървят за да бъдат щастливи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: bfbc2210db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Нито едно от двете неща не съществува наистина!!!
Толкова ли си необразована да не казвам по тежки думи!

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 290261fc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тона, с който си го написал звучи така: давайте предположения, пък аз като последна инстанция ще ви намирам кусурите в предпложенията.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: bfc311c597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Господ е Дух(не материя) и душата на човек също

е дух, дихание, вдъхнато от Господ, чрез когото всичко е станало!

Лъже-християните(заблудените), твърдят, че Господ е човек, който се казва Иисус Христос и твърдят, че Господ е бил в плът и кръв.

Всичко друго за прераждания, души от минали животи, врачки, магове и т. н. са измишльотини и простотии.

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: be08bf78fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Казано възможно най-кратко и разбираемо:

Господ е едно голямо Свръх-съзнание, може би обхващащо всички съзнания във Вселената.
Душата е една малка фрагментирана частица от това Свръх-съзнание, която е отделена, има относителна самостоятелност и свое "аз".
Душата при "създаването" си (т. е. при откъсването си от Господ) е съвсем неопитна, но носи в себеси някаква своя индивидуалност (набор от качества, дарби, таланти, способности), които ги развива през различните си превъплъщения ("животи") и така еволюира. Тези превълпащения включват различни тела, на различни планети, различни полове, епохи, социални отношения и т. н.
След като душата съзрее достатъчно, тя започва да осъзнава какво представлява самата тя и част от какво е. Тогава тя се завръща съзнателно при първоизточника си (Господ), т. е. престава да се превъплащава, и му занася цялата си опитност, мъдрост и познания, с което го обогатява.
Погледнато то нашето (човешко) ниво на съзнание, тя - душата (нашето съзнание) е някакъв междинен етап между съвсем нисшите съзнание (например на живите клетки) и по-висшите съзнания, каквито са например организационните съзнания, националните, културните, расовите съзнания. Преполагам във всяка частичка материя (или вълна) има някакво съзнание. В конгломератите от тях - също. Дуалността на материята (частица-вълна) би трябвало да се обогати с още едно измерение - съзнанието).
Както материята и енергията не се губят, а само преминават от едно състояние в друго, така и съзнанието не се губи - преминава от една форма на агрегираност в друга.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 2a81136906
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Душата не съществува - всичко е от грешното превеждаме на битие където се описва че Бог дава божественото духане на създанието си в случая Адам. След смъртта си всичко приключва край!!! Естествено ще очакваме второто пришествие където ще бъдем възкресени за да се явим на съд за делата си.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 290261fc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   2, за автора не знам дали е образован, но или си буквалист, или материалист, или не правиш елементарни причинно-следствени връзки.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 05845b7706
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторе, посети някой православен сайт и ще получиш отговор на тези въпроси!

ОК, ще ти отговоря и аз, но съвсем накратко, защото тези теми са много дълбоки...

Господ е Създателят на всичко - и видимо и невидимо.
Ние не можем да знаем какво точно представлява Той напълно!
Знаем това, което Бог ни е открил за себе си.
От това, което ни е открил, знаем, че Бог е Вечен и е Дух, и е Света Троица: Бог Отец, Бог Син(Господ Иисус Христос) и Бог Свети Дух. Три Лица в Едно. Как точно става това - ние не знаем - това е непостижимо за нашия ум...

Можеш да си го представиш като пример със слънцето: има маса, светлина и топлина - три свойства в едно тяло.

Душата е Божие животворящо дихание, което първоначално Бог е вдъхнал на първият създаден от Него човек - Адам.
И след това вече всеки човек, които се ражда има и душа. Човек е двусъставен - състои се от душа и тяло. Като душата е дух и е безсмъртна. Тя ще живее вечно...

Затова няма смърт в прекия смисъл на думата! Смъртта всъщност е отделянето на душата от тялото. Тялото умира - да, но не и душата!

-------------

Тук може още да се пише и обясни, но нямам това време!

Затова влез в православен сайт и прочети по тези въпроси повече! Или говори с някой православен свещеник по тези въпроси - да ти ги обясни!

И още нещо важно - такива въпроси не е мястото да се обсъждат тук - и затова не са искали да ти пуснат темата модераторите!

Защото тук ще се напишат всякави глупости и безумия... Защото има много заблудени хора.

Затова ти казвам - прочети каква е позицията на Православната ни църква и на Светите отци по тези въпроси, а не обръщай внимание на това, което ще ти напишат тук!

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: deefb6b024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако разгледаш всички пояснения за "душа" ще разбереш че думата душа е точен синоним на разум. Душа е дадена е единствено на човека и служи за това човека да преценя как да постъпва. Словосъчетанието "Той няма душа" се използва за човек, който е постъпил неразумно.

Господ е точен синоним на Вселена или по българската дума за същото Природа, ти си част от природата, ти си дете на природата и Исус това е повтарял че е дете на природата или на господ (патриархалния вид дума от мъжки род за природа), а преводачите които столетия са пренаписвали библията са стигнали до извод че Исус бил единствен биологичен син на господ. Българите много правилно са нарекли природата, разгледай думата при Родата, всичко на тази планета ти е рода, всяка муха, всеки слон са ти роднини, дори всяка песъчинка на плажа ти е роднина тя съдържа в себе си минерали и ти също съдържаш в себе си минерали, най-добре е да се научиш да уважаваш всичките си роднини! Тоест да уважаваш и опазваш природата.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: bdaf0c751a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Предлагам ти да започнеш да четеш Библията и да се просветиш духовно за да развиеш духовното си съзнание и ще получиш отговори на въпросите си!

Бог е Дух и е вложил от себе си в човека при неговото създаване! Душата е признак че си жив!


Жена на 25

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker