Защо много коли нямат достатъчно място за краката на задната седалка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо много коли нямат достатъчно място за краката на задната седалка
преди: 9 месеца, 14 дни, прочетена 656 пъти
Прави ми впечатление, че при много коли като седнеш отзад, краката ти опират в обегалката на предния. Дори при привидно големи коли се случва често. Гледаш уж голяма кола, ван, дори джип, уж е за по-дълъг път, семейна и т. н., а като седнеш отзад, се чудиш как да се свиеш. И не дай, Боже, да ти се наложи да пътуваш 3 часа така, после не можеш помръдна. Ако пък е с още двама отзад, направо не ми се мисли.

Винаги съм се чудил какво пък толкова им коства да направят колата с 20 санта по-дълга. Толкова ли много ще се оскъпи? В смисъл правиш кола 5 м, какъв е проблема да я направиш 5 м и 20 см, но да има място да седнеш като нормален човек.

Другото, което ми е чудно, са Тойотите. Значи, хубави коли, здрави, уважавана марка с традиции, репутация, сравнително висок клас се водят, макар и не колкото БМВ например, цените им не са от най-евтините, частите им съвсем, всичко както трябва. И на фона на цялото това нещо винаги, ама винаги слагат едно ама адски дървеното купе с адския интериор и с още по-дървено табло, все едно дялано с тесла. Само руските боклуци са по-зле в това отношение, но дори и те напоследък си подобриха дизайните. Някои модели дори и седалките им са адски неудобни. На работа имаме една Тойота, която никой, ама никой не иска да я кара на дълъг път, защото после си като пребит 3 дни.

Не мога да разбера, правиш коли за 100 к, толкова ли е трудно да наемеш един що-годе грамотен дизайнер да направи поне едно нормално табло отпред. Колко ще иска тоя дизайнер, ще му хвърлят там няколко десетки хиляди и ще си избият парите още на 10-тата птодадена бройка, но останалите няколко хиляди ще се с нормален интериор.

Дори някои модели от уж премиум марката им Лексус са със същия дървен интериор. Което вече е прекалено. Това са премиум коли за 150 к, как няма да направиш нормален дизайн. Сравнете ги с друг премиум автомобил - с някой джип на Мерецедес. Ами то ти прави кеф да го гледаш. Като седнеш вътре, таблото ти пълни душата, всеки детайл е пипнат и е сложен на мястото му. А цените им не са горе-долу или почти същите като на Тойота.

Едва ли собственика на Тойота е по-тъп от мен и сигурно си има основателна причина, която за мен е тотално нелогична. Аз лично бих отделил 2 стинки да си подобря дизайна на продуктите с едно елементарно ниво поне.

Третото чудно ми е като видя ван, джип и изобщо всякаква тежка кола с някакво моторче 100 коня. Това за мен е абсолютно безумие. Как ще сложиш 100 коня мотор на 2 т кола? Ок, разбирам, че това не са спортни коли, ама все пак да може да ускори до за под седмица. Има примери бол - Волксваген Туран, Нисан Кашкай, Форд Ц-макс, има и много Тойоти РАВ 4 с по 120 коня.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 1f438f85bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Пич до някъде съм склонен да се съглася за теснотията на задните седалки и интериора на Тойотите, НО нови Тойоти и БМВ реципрочни модели буквално имат почти двойна разлика в цената. Най-евтиното базово БМВ 1 е 55 хиляди лева - колкото базова Тойота корола, която е седан и не е най най-ниския клас на Тойота, докато БМВ 1ца е точно най-ниския клас на БМВ.

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: a6a9688caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Японска кола се взима за да не ходиш по сервизи. Обаче возията и дизайна на всичко до една са им пълна трагедия. За служебни са перфектни. Колко място има за пасажерите от зависи най-вече от самите пасажери техния размер и от шофьора и пасажера до него. Ако всичките до един са дребни хора ще има доволно място за всички. Иначе качи са в една нетрадиционна и вече непроизвеждаща се марка като Сааб. Седан или комби версия да видиш какво значи да има място от зад, ако ще да си 120 кила и два метра висок. За малките двигатели в големи купета се правят с цел да не оскъпява толкова този автомобил, за потребители, които най-важния им приоритет е стигането от точка А до точка Б. Аз лично смятам, че за ежедневка се взима или шведска или немска кола. За кеф италианска. Който не е карал Алфа, той не е карал кола.

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 4222e035fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Колите се правят така, че на задната седалка, като седнеш винаги да ти опират краката в облегалката на предната седалка поради същата логика поради, която сега в най-големите горещини по телевизията постоянно ви казват да стоите на сянка и да пиете вода и ви показват на видео как го правят хора, за да знаете. Това е, защото хората сега са толкова тъпи, че ако не им кажат да стоят на сянка в най-големите жеги и да пият вода те няма да се сетят. Поради същата логика и поради, която във всеки хипермаркет имаше пазач да проверява на входа дали влизащите носят маски на лицата в Ковид пандемията в магазина. А при колите им е набита облегалката на предната седалка в главите им пак поради същата логика, а именно защото и със сто да се движи колата говедото няма да се сети да си сложи колана, въпреки очевадната опасност, та белким като са плътно опрени в седалката тя да върши работата на колана и да няма летящо разстояние от което да се размажат на палачинка в облегалката при челен удар. В смисъл доста по-леко ще се разминат, отколкото, ако облегалката е дори на малко на разстояние от тях и не са опрени плътно в нея. Просто част от политиката за безопасност на добитъка, защото той не може да мисли.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: e9d0b19280
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Така е, да. И аз от много време се чудя. Возил съм се в над 30 различни модели коли. Само 3 са ми направили впечатление - Инфинити, Ситроен Пикасо и Дачия Дъстър. Т'ва са моделите, които като седнеш все едно сядаш на стол, а повечето автомобили придават чувството, че все едно стоиш на земята като индиец и чакаш да ядеш ориз с пръсти.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: ca414eb63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   3, мислиш ли?

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 83d3101410
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От доста време Тойота продава по 10 милиона автомобила годишно. Явно клиентите не мислят като теб. Ще ти кажа нещо любопитно за Мерцедес. Мултимедията с големите дисплеи на новите модели се проектира в България.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 83d3101410
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Тойота се проектира да ти служи безпроблемно години и стотици хиляди километри наред. БМВ и Мерцедес (БМВ особено) се прави да върви много и да се нуждае от много скъпа поддръжка, за да изкара преко сили няколко години. Кой модел е тази супер гадна Тойота, която никой не иска да кара на дълъг път, защото ми се струва, че с колегите ти сте парвенюта като всеки средностатистически Ганьовец?
Представи си по света хората карат Тойоти, Хонди, Нисани и други презряни от Ганьо марки и минават с тях километри, които нито едно БМВ не може да издържи.

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: ca414eb63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7, о, изобщо не говоря за първенюта. Говоря за шофьорите, които карат дори и камиони и багери. Не бързай да обиждаш на Ганьо, като не си запознат. Защото да бързаш да обиждаш, без да знаеш за какво става въпрос, също е ганьовско.

Иначе по първото изречение - не разбирам как едно по-красиво табло и по-удобни седалки ще скъсят живота на колата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: ca414eb63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   6, така е. Прави са си хората, все пак не се чупят. Не казвам нищо. За повечето хора си заслужава да се примириш с дървения за сметка на това да не си абонат на сервизите и са си прави хората.

Аз не казвам, че са лоши коли. Просто питам какво им костваше да ги правят една идея по-комфортни и по-красиви. Не вярвам това да им намали качеството или да им скъси живота. Да, може би ще са съвсем малко по-скъпи, но би си заслужавало. Но все пак аз не съм толкова умен колкото собственика на Тойота. Ако бях, щях да произвеждам и аз. Явно си има причина, която той си я знае.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: f6a3d0e8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   по принцип избора от коли не се свежда до 3те марки, които си изброил.

Марките коли са може би над 100. За всеки има по нещо. Като не ти харесва дървенията и тясното пространство отзад - купи си нещо с повече електроника и лонг версия (L), което се води лимузина - примерно Ес клас Мерцедес, Ауди А8 лонг или БМВ 7.

Тогава ще имаш място отзад, ще имаш и електроника - ако имаш парите извади и си купи. Вероятно обаче ги нямаш? Като ги нямаш се задоволяваш с това, което може да си позволиш независимо дали е дървения и т. н.

Аз кола с много електроника, тоест от последните няколко години НЕ бих си купил, ако ще да е с всички екстри на света и дори да прави масаж и да подстригват седалките няма да си я купя!

Такива коли просто не са за България - няма къде да ги обслужваш, няма части все още, като ти се разваили нещо по електрониката знаеш ли какво става?

Трябва да я караш в специализирания сервиз на конкретната марка, защото никой квартален майстор не разбира да ти я оправи. Като я закараш в специализирания сервиз, най-вероятно с под 2000 лева няма да минеш, но да речем че имаш средства и не ти е проблем, - ще чакаш!

Може би 3-4-5 седмици, докато ти я оправят в специалиЗирания магазин на конкретната марка.

В България 90% и повече от колите са над 10 годишни, майсторите в България могат да оправят стари коли и за такива има и части. Нещо ново с електроника успех да ти го оправи кварталния майстор.

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: e319765bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами шофьорите на камиони са комплексари. Аз познавам няколко шофьора. Разбира се са бедняци иначе карат стари Мерцедеси. Избиват си комплексите хората. Хубавите табла на Мерцедесите за по 150000лв скърцат. За мен седалките на Тойота са си напълно ОК. Неудобни са на Опел. Между другото второто поколение на МЛ и Х5 бяха уникални друсалници.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: ca414eb63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   11, ок, всички, които не харесваме Тойота, сме комплексари.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: ca414eb63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   10, прави ми впечатление, че много често не пишеш по темата. Моля те да прочетеш пак темата този път по-внимателно и да вникнеш какво се пита.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 949fddd59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Като се споменава Мерцедес и се дава за пример искам да кажа, че C-klass от последните години е тесен не само на задните седалки а и отпред. Гледаш отвън голяма кола, отвътре теснотия. BMW 3r е същата работа. В Ауди А4 от новите модели не съм се качвал, но като знам какво е пространството в А6 от 2016г мога да си представя какво ще е в А4.
Най-просторната кола за мен е HONDA CIVIC 7 с 5 врати. Вътре е по-голяма от БМВ 5r.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker