За "прелестите" на Америка - един различен поглед - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За "прелестите" на Америка - един различен поглед
преди: 9 месеца, 25 дни, прочетена 1113 пъти
Здравейте, първо и веднага искам да уточня, че не съм нито социалист, нито пък русофил. Бих искал да се получи градивна дискусия и нали казват - в спора се ражда истината.
Мисълта ми е за САЩ. Като че ли преди 15-20 години си мислехме, че там е едва ли не земен рай, колко българи отидоха. Но сега лека полека излизат доста неща.
Преди време намерих един руски сайт - наречен тъмната страна на САЩ. Ами там са описани потресаващи данни. Да Америка и Русия се мразят от старо време, но като се замисли човек...
Доста меко казано нелицеприятни неща дойдоха от Щатите, като например-

1. Толериране на всякакви малцинства - негри и др. и големи привилегии за тях, абе както нашите цигани.

2. Налагане на джендърство - трети пол, пети пол и т. н. Толериране и налагане на всякакви извратенящини.

3. Наркотици, дроги и тем подобни.

4. Анаболни фалшиви мускули, приемане на всякакви гадости за растеж на мускулите - опасни за здравето.

5. Рапа - негърската музика - нещо като нашата ромска чалга.

6. Убийства, престрелки - нашите мутгряги взеха модела от тях. Разбира се пречупено през балканския манталитет.

7. Празноглавие, консуматорство, силиконови жени без акъл и цел в живота - на наша почва чалгарките и златотърсачките - тип Златки, Алисии, Николети и т. н

Може да се добави още много в този списък. Какво е вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 8b7bc5672c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Моето мнение е, че идеализирането на всякакви хора или държави види до разочарование. Идеализирането е инфантилно, ясно е, че Америка не е пропагандата от техните филми и въпреки това много българи тръгнаха натам с лъжливи представи от американските филми.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 2cfd440475
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мнението ми е, че всяка държава си има подобна тъмна страна. Ако искаш провери за Русия и там положението не е много по-различно из малките села и гетата. Ако видиш трезвен човек, пък ела и ме заплюй. И нека не забравяме, че Русия е на челните места по СПИН и употреба на опиати.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 4e7a63b777
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Защо трябва да не, , толерират" черни, гейове или рапа? Нали осъзнаваш, че българите сме също малцинство в редица страни, където имаме емигранти? По твоята логика трябва да ни репресират там и да мразят българската музика примерно.

Не знаех и, че САЩ са виновни за мутрите, въпреки, че там реално законът се спазва много повече отколкото в България, а тук мутрите станаха политици и бизнесмени.

По-толерантна нация от българите не познавам. Тук толерираме престъпници, крадци, убийци, мафиоти, корумпирани съдии, прокурори. Такава толерантност не съществува никъде на запад. Ето сега един наш, , възрожденец" нарязал приятелката си с ножче, съдийката го пуснала от стража, а никакви протести не виждам.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 872852bcce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не казваш нищо ново, всичкото това вече го знаем. И да, разбира се, че само в руски сайт ще се разобличат такива грозни, болезнени истини за САЩ, те никога няма да си го признаят за тия неща сами, ако щеш и да им счупиш пръстите един по един. Гарван гарваново око не вади, ако не си чувал поговорката.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: ae69d09523
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   САЩ (щото Америка са два континента) си има хиляди лица. Зависи къде живееш, какви пари получаваш, как си планираш живота и т. н.
Може да ти даде много, а може и да ти вземе много. Като цяло това са недостатъците да "няма регулации". Парата е водеща, та чак до набожност. Всякакви решения (от най-ниско до най-високо ниво) се вземат на база какво може да се спечели или загуби.
Ако живееш там, трябва да приемеш както меда, така и жилото.
То е като да си в джунглата - оправяш се сам, както можеш.
Ако не ти харесва там - има други държави. Но всички си имат особености. За да получиш нещо, трябва да се лишиш от друго.
Според мен, въпреки всичките проблеми които имаме, ние сме си що годе добре. Макар че започна да става по-зле, откак "Америката" започна да има сериозни интереси по нашите земи.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: f1ba32580f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Моя съсед, който замина преди 20 г., със зелена карта, със жената и детето, там се разведе и преди един месец си дойде окончателно. Започва ремонт на собствената къща и си търси работа, тук, в родината. И каза, че няма да се връща там. Та...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 00b6a58b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ами в руски сайт какво друго може да прочетеш? Що не пише колко много помощ са получили по време на втората световна война от пустите му лоши американски? Без тия помощи са били загубени. Колкото до тъмната страна, всеки народ си ги има, да не почваме с нашите. А между другото какво е лошото да се толерират малцинства? Дай, щом са малко да ги изтрепем. Хайде сега пък американците били виновни за съществуването на Златките.
Чудя се що за мислене ти е на теб в главата или нарочно пишеш тъпотии да се ебаваш?

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 770900ef61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   На българофилите не им дреме за Америка, но вие русофилите живеете за Расията и мрете да плюете гадните американци.
Каквито и лоши статистики да има като цяло най-важното е, че милиони руснаци отиват да живеят в САЩ, защото там живота е много по-добър. Друго няма какво да говорим. Да оставим, че великите москали идват да живеят у нас, а пропагандата им се скъсва да плюе по нас и страната ни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 770900ef61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Нашите мутри моето дете ги създаде БСП в началото на 90-те години по модела на руската мафия. Много си далеч от истината.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 770900ef61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък противно на номер 6 имам познати, които отидоха да живеят в САЩ. За 10 години мъжа е издигна до висок пост в огромна фирма за производство на алкохолни напитки. Имаха собствена къща, две чисто нови коли от премиум европейски марки и една японска за ежедневна и пазар. Прибраха се тук и живота им пропадна. Щяха да развиват собствен бизнес, но нищо не стана. Сега са разведени и двамата съжаляват, че са се прибрали.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: c9c4dff96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   1. Никога не съм била толкова глупава, че да си мисля, че Америка е земен рай и да си правя мнение от филми.
2. На руски сайтове не вярвам, защото както казах не съм глупава
3. Вярвам само на факти и лични наблюдения
Изводи: малкото ми познати, които спечелиха зелена карта и заминаха на там са нещастни. Продадоха си всичко тук. Нямат нищо там. Връщат се да си правят зъбите( мислех си че е шега). Усещам завист за нашите успехи и начин на живот( които не са кой знае какво). Нямат живот, нямат дом, нямат близки, някои нямат и деца. Познатите ми заминали в западна Европа са в същото положение, но все пак по-добре. Мъчно ми е, но това е техният избор. Имам и няколко заминали познати, които не си продадоха имотите тук-прибраха се и за момента изглеждат доволни.
Нямам време да ги мисля, защото точно си идваме от нашето море, където си изкарахме перфектно с близките ни хора. Сега ще бачкаме две седмици и заминаваме на вилата за втора почивка. Септември по празниците ще обмислим още едно море за 4-5 дни. Магистралите ни може и да са гадни, но все пак се стига за 3часа.
Трябва да си починем хубаво, защото след има няма 2-3 месеца почват коледните и новогодишни празници и трябва да сме в кондиция.
Айде поздрави от пропаднала и бедна България от едни обикновени хора

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 71b6737ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Всъщност ти си изброил само част от проблемите. В САЩ има и други, с трано наболели проблеми, които не са за подценяване.

Хората по цял свят изперкаха в последно време, но там е нещо страшно. Разни тийнове, изгледали някой хорър филм или изиграли някоя игра, се въоръжават влизат някъде на обществено място и просто започват да стрелят!

Според мен просто им се връща за всички оръжия дето продават по света и всички войни, които запалиха последните години.

Другото е, че там парите са тотално издигнати в култ. Говорим за болестно състояние на цялото общество. Там няма значение какъв си - дебел, чернокож, азиатец, дилър, измамник и т. н. - ако си забогатял значи си успешен, ако не - си утайка, бедняк, презрян.

За тях няма значение как си постигнал 'американската мечта', ако си направил милионите всички ще те боготворят, независимо от начина за изкарването им. Доста грехове могат да ти бъдат простени, ако си наистина богат, пък който иска да говори за голямото равенство пред закона.

Там няма балканската солидарност и семейни ценности - станеш ли на 18-20 колежанче, родителите те изритват да се влачиш по квартири и да се оправяш с жиота както можеш!

Няма го филма на БГ Ганьо до 30-35 с мама и тате вкъщи! Парите и интересите са над всичко!

Цялото здравеоопазване е частно - закъсапш ли го нещо по-сериозно и да нямаш пари да платиш - пиши се умрял.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 2cfd440475
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   6, твоя съсед се е върнал, ама колко не се върнаха? Има-няма 2 млн.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 60d672695b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Там всичко е пари и се изчислява в пари. Едно смачкано животно на пътя да има се смята колко ще струва да се изчисти и дали си струва въобще да се чисти. Че тъй и както казаха преди мен откакто имат интерес по нашите земи и ние взехме да приемаме тяхния модел на поведение. Множество хора загубиха връзката с реалния свят и взеха да живеят като че ли са саудитския шах на Иран, а нямат 2 лева в джоба. Но нищо, новите господари така искат - да се живее на кредит, валутата им трябва да върви все пак.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 0aae84cc8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   14, няма и 200 хил., какви ти 2 милиона?
2 милиона са пръснати по цял свят, от които най-смотаните (но с късмет) са там именно поради естеството на зелените карти.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: da53f0cd91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Някой от нещата, които са изброени от автора се отнасят и за България.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: bf0ee91a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Руски сайтчета, ле-ле. Много обективна картина си си изградил, синко.

У бегенцето бачках нощна смяна за смешните 1, 200 нетно на месец, 60 от които ги даваха като ваучери за Billa (тригодишен стаж, апропо). Това за теб ако не е ебавка да ти плащат в жетончета, какво ли е. Живях с баща ми, иначе ни университет, ни наем, ни храна нямаше да си позволявам. Исках да започна втора работа, за да мога да си повиша поне мъничко стандарта на живот. Тогава ми стана ясно, че гениалните ни политичета са пуснали закони, които де факто окастрят всяка възможност да работиш на две места законно. Не стига това, а и смотаната ми фирмичка укриваше данъци (плащаха фиксирано по банков път и останалото в брой). Да ти пикая на майтапа: укриват данъци, а едвам плащат; искаш да работиш, ама не може.

При Чичо Сам: наеха ме след има-няма месец подаване на резюмета. Началната ми заплата е над 4 пъти повече, не ми дават жетони лайняни, плаща се по два пъти на месец, колегите ми не са интриганти, работя в нормални часове, след няколко месеца идва повишение. Разликата усеща ли се вече, а?

Здравеопазване: имам конкретна болест, която ще изисква определен медикамент цял живот. В БеГето родната НЗОК не покрива това лекрство, плащах си го от джоба (или не го взимах, когато нямах пари): 200 кинта на всеки 2-3 месеца, щипе си бая разходчето. Тук застраховката ми де факто изкарва медикамента по-евтин от България ($75, конкретно). Заедно с нея получавам и застраховка живот, застраховка при инвалидност, че и един тон други работи.

Цени на имоти: тук има двуетажни къщи с дворове, които струват по-малко или почти колкото някакво соц кенефче в София. Как да го кажа... няма да плащам американски цени на пиклива българска заплатка.

Това е до момента, има бая премълчано, но романи няма да пиша. Това са факти, не тъпизми от руски сайтчета. Сладури като 13 и 15 явно искат само да мрънкат по Америка, ама личи как нищо не знаят.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 63eec01b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторе... дай да изсним нещо...

Четенето на руски сайтове е грешка. И преди 10 години си беше същата грешка, не им е от вчера и днес проблема.

Негрите нямат нищо общо с циганите... освен може би това, че са малцинство в сравнение с белите. Друга разлика няма. Негрите в САЩ не са номади, възползват се пълноценно от образователната система на страната. Разбира се, според възможностите си, защото там образованието е скъпо и ако си от беден регион (а такива има доста), ще имаш едни и същи проблеми с образованието, независимо дали си черен или бял. Черните в САЩ искат и нямат проблем да учат. Някои идват да учат в Европа. В САЩ има чернокожи навсякъде, включително има учени, политици, бизнесмени на всички нива. Ти в БГ да си чувал за циганин-банкер. Защото в САЩ черен банкер имах за съсед... и си беше много свестен човек.

Дрогата някой да ти я бута насила в ръцете? Ако нямаш акъл и тръгнеш по тоя път, в БГ може да се продрусаш не по-малко успешно.

Анаболи... какви анаболи, там масово за затлъстели.

Убийства и престъпления... Ми САЩ са 350 милиона население. Спрямо бройката на населението, съм абсолютно сигурен, че Франция и Швеция ще са с по-висока престъпност.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 7d9c3bc0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   16, дори да приемем, че са 200 хил., защо се дава за пример един-единствен, но не и останалите 200 000? Защото точно този единствения ни оттърва на тезата ли?

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 3dc0210459
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Най-голямата прелест на Америка е, че като влезе някой да краде може да му разлупиш черепа от бой и после ще го вкарат в затвора.
У нас ако потрошиш от бой крадеца ще влезеш ти в затвора. Това го дължим на уникалната руска конституцията, от която е копиран закона у нас. Във великата Русия е измислен термина превишаване правата при самоотбрана. Само в най-тъпата и най-сбъркана кочина в света може да бъде измислена такава тъпотия. Мокшите срещу американците да бягат не могат да ги настигнат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker