Къде се намира България в световната икономика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Къде се намира България в световната икономика
преди: 9 месеца, 22 дни, прочетена 803 пъти
Моля хора, които имат какво да кажат по темата да пишат.

1) Устойчива ли е българската икономика и на какво се крепи?

2) Къде е мястото на България като икономическо звено в ЕС и света?


Темата е малко сложна, но който разбира малко повече от материята знае за какво става въпрос.

В момента цялата държава живее на кредит. Въобще дори пенсионната система не може да съществува без външен кредит, понеже има 3 милиона работещи за 2 милиона пенсионери - или горе-долу всеки работещ трябва да 'носи на гръб' и по един пенсионер.

Второ. Според мен огромна част от пенсиите са безумно високи. По-добре е да се вдигне минималната пенсия, отколкото да има разни пенсии от порядъка на 800-1000 лева, за какво ще изхарчи един пенсионер със собствен дом 1000 лева за месеца? !

Трето. Тези дето правят бюджета са напълно некадърни, за 3 години въобще не са решили проблема с инфлацията дори малко, в другите страни инфлацията започна да спада, тук - не, уж щели да вдигат заплати, реално пак ще напечатат нови пари БНБ и няколко месеца по-късно ще удари поредния 'шамар' инфлацията, заради новонапечатаните хартийки пак ще се вдигнат цените.

Четвърто. Прекомерно раздута администрация, сумати администратори са на 'някой си човек' и затова продължават да смучат от държавната ясла без да правят кажи=речи нищо? !

Пето държавата не прави нищпо за да отваря български работни места, да развива местната икономика, чакат само чужди фирми да 'кацнат' тук и да завземат пазара. Който е начетен знае за какво става въпрос - София е само складови бази, фирми за услуги и ИТ, аутсооринг!

Шесто нищо не се произвежда, всичко се внася, днес минах покрай новите сгради покрай Булевард България и около Нов Български Университет - падна ми шапката, ПРАЗНИ СГРАДИ, в които никой не живее, всичко построено с чужди материали, няма 1 гайка българска в тях и държат по 2000 евра м2 и нагоре цени? ! Откъде взеха пари тия пишман-инвеститори да строят толкова много?

В заключение според мен икономиката е много зле в момента, тотално зависими сме от ЕС, ако спре да налива пари(да, за тях явно сме просто един бизнес проект и то дори неуспешен бизнес проект), тук ще стане по-зле от Африка, страшна мизерия ще е без външен кредит.

Повечето хора дори не могат да си представят при настоящото положение на нещата, ако спре потокът от пари от ЕС колко ще падне стандарта на живот, тази инфлация сега ще им се види като приказка за деца? !

Моето мнение е, че икономиката е много зле в момента, хич не са добре нещата, другото което е има опасност от криза в целия свят и според мен ефектът на доминото ще удари и нас и то с пълна сила!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 209f641479
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Разбира се, че в България ще стане по-зле от в Африка, ако спре помощта от ЕС. Също, както стана когато спря помощта от СССР когато той се разпадна. Виденовата зима е естественото състояние на България и простия и народ, когато никой не го управлява и държи от вън. Това се дължи на факта, че българите са по-прости и от негри. Те могат да бъдат само придатък на някого, който да ги управлява до някаква степен, а оставят ли се сами настъпва пълен хаос и глад. Прост народ, който не може нито да управлява ресурсите си и природните си богатства, нито може да направи нещо смислено, нито да създаде условия, нито да създаде държава със самоподържащ се ред. Тъпия остриган примат с турска брада, анцуг и тъп поглед може само да нареже приятелката си с ножче за балатум.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 921d658052
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Икономиката е силно монополизирана. Сиреч една шепа, близки до властта са си разпределили бизнеса. Това не е добре, защото няма реална конкуренция, респ. не се инвестира в ноу-хау, оттам производителността на труда е много ниска, а от там заплатите си стоят ниски. Единственото хубаво е, че задлъжнялостта спрямо БВП е ниска. Относно инфлацията не може да се направи кой знае какво, защото тя е привнесена от вън. В следващите години тепърва ще има висока инфлация заради безразборното печатане на евро и долари. За съжаление бъдещето на България е аутсорсинга. Просто ще. сме евтина работна ръка на чуждите компании. Ако стане криза в Европа, дори и това ще спре. Ако се намери още по-евтина работна ръка в друга държава, пак ще спрат да инвестират тук. Ако не развиваме поне инфраструктура и в кадри, пак няма да продължи, защото ще предпочитат други държави с евтина и дори не толкова евтина ръка. Демографията също е зле, което допълнително ме навежда на мисълта, че в бъдеще дори и аутсоринг няма да имаме. Кой ще работи? Циганите ли? Или пенсионерите?

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 3593914d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Споко, винаги имаме опцията да си нахлузваме обратно фесовете и към светлото "съжителство". Те сега ни правят услуга като се опитват да влезат и завземат ЕС. После Шиши ще раздава порциите и в Брюксел, не само тук. Може да даде идеи и за конституцията на швабите. Адвокатчето с 0 часа трудов стаж и харвардеца с разваления инглиш ще дооформят проекта и да видиш как сме станали новия финансов център на континента.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: f8eb461dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ние сме най-бедната държава в ЕС. Прави си сам изводите къде сме и на какво се крепи икономиката ни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 95ee9db56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Къде е мястото на България? Много просто: вън от ЕСССР.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: c9c2c77c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За каква икономика говориш? Имаме кол центрове, продавачки и крипто измамници. Почти никой не работи по специалността. Наемат се хора с роднински връзки по разни службици. Масово тези от Човешки ресурси в компаниите, които ви интервюират са нечии любовници. Освен че са със средно специално образование - даже съм бил свидетел как се подиграват на СиВи-то на един от кандидатите за работа - "Защо си писал, че имаш висше? " Компанията, в която работех забелязвах, че след като някой направи гаф, то това се прехвърля на колегата. Когато се възмущавах на това те ми казваха - "Мести си го от единия крачол в другия", "Вземи си една лъжица майната му" и прочие простотии и заучени фрази. Накрая ме инвалидизираха и забравиха...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 3f15439d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   До 5 напротив! Мястото на България е не вън, а точно ВЪВ СССР! Само така държавата ни ще се изчисти от педалската, джендърска, чалгарска и циганска сган, която в момента ни е завладяла отвсякъде! Бъдещето на България е само с СССР!!!

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: ef4de6cc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Четох до там, че част от пенсиите са много високи. Имаш нужда от психиатрична помощ.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 53a8634c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ей, напълзяха го и този сайт русофилистиците.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 1853d095e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   До 7 СЕСЕСЕРЕ -то умря. Ред е на Расията. Явно не знаеш, че великата кочина е първенец по СПИН на глава от населението заради многото хомосексуалисти. Преди време попадах на някакъв списък публикуван в интернет с описание на гей баровете в Санкт Петербург - 254 броя! Много си се объркал, много!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 1154127053
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   В девета глуха! Крави нямаме, саламурено сирене правим, заводи нямаме, икономика имаме, как става това? По Македонски-всичко става, даже сме световна сила!?

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 3ee2dc9b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 10 от 7
Изтриха ми коментара в отговор на твоята простотия, нищо чудно и да го направят пак, защото са западни подлоги като теб. Иска ти се СССР да е умряло, ама не е, и никога няма да умре. Напротив, сега е по-живо отвсякога. Да му мислят западните кравари, ако посмеят да прекрачат границите му. Целият им бутафорен, картонен Холивуд ще се сгромоляса с гръм и трясък, под тежестта на руските танкери и булдозери.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: d2ca519ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Този автор ме подсети за един озлобен възрастен човек в предпенсионна възраст, който веднъж се обясняваше как майка му едвам се пенсионирала на минимална пенсия, а според него заслужавала повече, защото като ученичка била отличничка. А неин съученик, който бил слаб като ученик, сега взимал много висока пенсия. Та според този хората, постигнали висока пенсия, трябва да бъдат ощетени за да имало повече за такива като майка му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker