Относно насилието върху жени в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Относно насилието върху жени в България
преди: 9 месеца, 9 дни, прочетена 6042 пъти
Ще започна с това, че съм мъж, защото на тази тема рядко говорят мъже. Повечето от нас са потресени от трагедията с нарязаното момиче, но защо трябва да се чака да стане такова нещо, за да се сетим, че в България има проблем с тормоза над жени? Всички ние сме ставали свидетели на насилие върху жени. Виждал съм как жени са тормозени от мъжете си и не смеят да се защитят. А то каква защита? Просто ги напуснете. Махайте се от тях, на всяка цена! Подайте оплакване в полицията, кажете на вашите роднини и близки. Ако трябва временно ще се върнете да живеете при родителите си, но после ще си намерите нормален мъж, не всички са изтрещяли агресори. Не попадайте в капана, че трябва да търпите, иначе какво ще правите сами. Винаги ме е дразнело насилието върху по-слаби, аз съм бил тормозен като дете и знам какво е. Ако са две батки нека се бият щом искат, но защо тормозиш по-слаби и невинни? Това ме изкарва извън нерви. В никакъв случай не допускайте да се гаврят с вас, да ви крещят или да ви удрят. Няма такова нещо като "ама той само един шамар ми удари" или "ама той не ми посяга, само ми крещи"! Аз никога не съм посягал на жена, нито съм повишавал тон, значи може и така. Какво е това общество което бие жените си или си затваря очите като стане свидетел на тормоз върху жени? Жените са най-скъпото нещо в едно нормално общество! Явно българите не сме такова... и то точно тия които се правят на големи патриоти и мъжкари, често се оказват най-големите путьовци, избиващи комплекси върху жените си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 83

преди: 9 месеца, 8 дни
hash: d0e7b21792
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Благодаря ти, авторе! Че все още са останали хора, като теб, който имат емпатия и разсъждават. Ако имаше повече като теб, сигурно проблемът щеше да бъде решен.
Още веднъж благодаря за милото послание!

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: a622b5f69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

2.   Напълно прав сте и браво, че има останали такива мъже, истински мъже, не само водещи се за такива.

Проблемът е, че насилието не е само физическо у нас. Има търпимост към тормоза над жени изобщо. Манталитетът е такъв. Прочетете малко истории и коментари дори в този сайт и ще разберете.

Каквото и да направи една жена, все е лошо. Жената по условие все "си го търси". Ако е без мъж - лошо, ако е с насилник - обича лоши момчета, или той ѝ плаща сметките и затова търпи. Ако е млада - е лека, ако е над 30 - лелка. Ако е по-пълна, или не блее в общото стадо по модата - грозотия или мъжкарана, ако е женствена - кифла. Ако не работи и гледа деца - златотърсачка, ако работи и се издържа сама - кариеристка и феминистка. Ако се пази за някой по-специален - фригидна или с претенции, ако не подбира - неморална... Ако дръзне да напусне мъжа си, дори по основателни причини - мръсница, ако стои в токсична връзка - проста.

Това е ежедневието на една жена в България. И какво да прави съвременната българка? При това не говоря за най-долна категория "ганьовци". Срещала съм и образовани, уж интелигентни мъже, обаче - токсични. Много, наистина много малко са тези, които уважават жените и не ги експлоатират, не ги нараняват, не прехвърлят върху тях комплекси и лични проблеми.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: f038c6246f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Колко от наскачалите мъже, които го осъждат, не обиждат/ псуват жената до тях, не и посягат?
Трябва да се промени мисленето на Ганьо.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 2495e1f79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Първо да кажа, че по никакъв начин не оправдавам насилието! Независимо дали е над безпомощни хора, жени или деца!

Аз самия, никога не съм удрял жена си, или друга жена, но разбирам защо това се случва и ще го обясня:

Според мен това явление зачести, защото голяма част от жените като цяло(естествено има и изключения)станаха много горди, нагли и дръзки, и не уважават мъжете, и непрекъснато ги дразнят и предизвикват.

А мъжете са силния пол - и когато дразниш мечката, в един момент на нея ще й прекипи и ще се ядоса! И когато става дума за по-нервен, неуравновесен и избухлив човек - може да се стигне и до насилие, и до екцесии...

Така, че моят съвет към жените е: обичайте и уважавайте мъжете, отнасяйте се към с тях с любов, внимание и разбиране - и няма да имате такива проблеми!

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 05afe63eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

5.   Жените харесват лошите и боклуците.

Понякога се случва някя да изквичи, но като цяло има интерес към "лоши".

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: e09a2b1412
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

6.   Авторе, ако изобщо си мъж... по-голям путьо, феминист и радетел на женските права от теб няма!!! Насилието над жените днес съществува заради самите жени и тяхната наглост и простотия, да се правят на по-равни и можещи от мъжете и да се гаврят с мъжкия им облик мислейки си, че ще останат безнаказани. Днешните млади жени въобще не си заслужават усилията и са най-големите боклуци на света, тровещи живота на мъжете с женската си наглост, злоба и простотия, толерирана от извратените феминистични закони! 18-годишното момиче само си го е просило каквото му се е случило, защото само си е избрало такъв мъж. Днес благодарение на "демокрацията" жените имат пълното право да избират мъжете си сами, и никой мъж не им е виновен за техния избор, а те самите. Със сигурност първо тя му е изпилила нервите с женските си простотии и му е ревала часове наред за някакви обувки от мола, а когато той отказал да и ги купи тя започнала да го обижда и човека не издържал, и и дал да си получи, каквото си заслужава. То е казано жената не разбира от нищо друго, освен от бой. Имало тормоз над жени, а замисляш ли се защо го има този тормоз над жени?? Има го, заради женския четири пъти по-голям психически тормоз над мъжете, за който не се говори никъде, защото феминизмът забранява да се говори за женските недостатъци и за жените трябвало да се говори, като за умрелите или само с добро, или с нищо. Но за това женско безобразие и произвол са виновни точно "мъжете"-мазохисти като теб, които искат да бъдат унижавани от жени и затова нарочно ги оставят да наглеят-беснеят безнаказано, по този начин вредящи на истинските мъже, които не желаят да търпят женско унижение!!! Е, нищо. Те ислямистите и без това вече дойдоха тук и скоро ще научат със сила наглите феминистки на правилните обноски към мъжкия пол, който е, винаги е бил и винаги ще бъде по-висш от тях!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 5acd5f9915
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   Такива си ги харесват. Те самите трябва да си преосмислят приоритетите и вижданията. Аз съм мъж и жена си не съм удрял, макар понякога да ми е идвало. Нищо хубаво не произтича от това. Но не аз им избирам мъжете...

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: de4a2abe2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Подобни гниди ще изчезнат когато роднините вземат правосъдието в свои ръце, когато стане "Око за око, зъб за зъб". Изнасилил си - изнасилват те, пребил си - пребиват те.... Ако това се беше случило с моята племенница, или приятелка на тоя сега щяха да му кърпят 400-те рани. Двама такива скапаняка да изживеят ужаса който са причинили - третият ще си помисли преди да посегне. Да не казвам какво бих направила ако имам дъщеря с някой изрод й посегне. Няма да го убия. Ще направя така че да не може сам да иде до тоалетна. И цял живот да е зависим.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: b74b591988
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

9.   Казано като истински "путьовец", без връзка с главния...
Полицията не ги вълнува какво става докато не трябва да идват с чувалче и това не е само относно жени, а по принцип. Не отдавна някакви съседи се бяха стреляли, други клали и т. н. Умрели има, жалби колко искаш, а реакция - никаква. Те са само и единствено там за да пазят умно-красивитета (който им снася заплатки) от истинските протестиращи, което се видя и в протестите от лятото на 2020г.
Друго невярно твърдение - тя била "невинна". Ако беше така, нямаше да е с такъв и да яде пердаха. Никой не обръща и внимание на причините довели до т. нар. "400 шева". Ако беше толкова хрисима, едва ли щеше да я обработи толкова. Търкулило се гърнето и си намерило похлупака, какво друго да кажа.
Ти какво (не) си правил, си е за теб. Всеки има различно ниво на търпимост на простотии и няма как да си го мериш с това на друг човек. Българките са масово нагли и прости - неочаквано "добра" комбинация, която няма до какво друго да доведе. Може да са по-слаби физически, но много добре знаят как да унижощават мъже отвътре - всеки с оръжието си.
Вина няма и никой друг освен двамата участници в цирка, защото са пълнолетни и става на въпрос за пореден тъп битовизъм между балканопитеци. Най-много да се вкарат и родителите, които са ги оставили на автопилот, но до там.
Стига разни лумпеняци сте ръсили сол и акъл, при положение, че едното ви е почти основната храна вече, а другото ви е в краен недостиг.
И какво означава "патриоти"? Че си е татуирал някакво "Свобода или смърт"? То и в момента продажниците се крият зад портрети на Левски и Ботев докато продават всичко на парче, срещу комисионна. Този пън ли е най-големият престъпник в държавата, че му се отделя толкова внимание или просто случая се яхва от умно-красивите за да се създават някакви анти-настроения против конкретна партия?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: e183e3ad38
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

10.   Авторе- много точно казано, поздравления за поста...
Аз също -грам не разбирам как някои жени търпят неуважение към себе си, че и насилие като капак на всичко.
Насилието е ужасно нещо, като дете съм била бита от т. нар. баща-пълен, селски идиот. Като чуя думата, , семейство " по разни идиотски реклами и филми по телевизията, и ми се повръща просто... Но как да се защити едно малко дете? !
Насилието над жени е огромен проблем в световен мащаб и агресорите са ТОЧНО онези тъпи горили, мислещи се за мъже, с напомпани мускули и без нито една мозъчна гънка, които реват като бебета в интернет и се жалват, че всяка жена, която НЕ търпи простото им Ганьовско и мачовско поведение, била някаква страшна феминистка и не знам си какво още.
Какъв феминизъм и то в селска България, която е пълна с батки, мутри, сексисти и кифльофци, постоянно дуднещи как трябвало да бъде закостенял патриархат в тая държава и жените само да им обслужвали мръсните сексуални нагони, да им раждат по няколко деца и да им готвят манджи по цял ден, да им търпят изневерите, побоищата и т. н.
Последно бях потресена от постовете на някои идиоти, които питаха дали, защото били женени и жените им принадлежали, дали нямали право да правят секс с тях, дори и без съгласието на съпругата си, тоест-мръсни, прости, Ганьовски изнасилвачи, побойници и мижитурки.
Аз видя ли тип с напомпани мускули от хапчетата и висящ по цял ден във фитнеса, наливаш се с алкохол и правещ секс, с която кифла му излезе насреща, и направо ми иде да повръщам цяла година, от такива лекета. Смешно е как се мислят за, , алфа-мъжкари", единствената алфа при тях е абсолютната им безмозъчност, кифленство и простащина. Считат за редно да си делят гаджетата с техни приятели-батки, да подаряват приятелките си за секс на други горили разгонени. Постоянно се наричат помежду си-брат, брато, абе брат, това са мъже-курви, с кифленско поведение и мускулите им са въздух под налягане, точно като мозъчните им умрели функции.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 48e3f329e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   Част от манталитета. Един единствен път съм удрял шамар на жена и то без да искам - нещо се лигавихме и аз уж на бъзик само да я стресна и замахнах няколко пъти и накрая й ударих шамар..

Стана ми много тъпо, даже после ходих и й купих цветя за извинение. Ганьовците обаче си бият жените за щяло и нещяло и се приема за нещо съвсем нормално...

Тук хората приемат мантрата 'децата са си мои/жената си е моя' и си ги пердашат все едно са добитък и собственост. Няма никакво гражданско съзнание за този проблем.

Сигурен съм, че има хиляди случаи на домашно насилие ВСЕКИ ден в България, но просто никой не ги сигнализира.. Сещаме се, че е станало нещо само като убият някой.. и то и тогава е всяко чудо за 3 дни - и за това момиче максимум до края на август всички ще са забравили и нищо няма да се промени...

Ама тези в парламента дето взимат по 5-6 хиляди лева заплати само за говорене да вземат да вкарат някакви закони най-накрая..

Т. Т.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: da3fb97807
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Здравей. Похвално, че то не си такъв. Много мъже не са! Когато се акцентира върху проблем, то става малко по следния начин, примерно дрогирано момче на 18 години премаза някой на пътя, и се почва, ооо то сега всички младежи се друсат, ами НЕ, не е така. С мъжете насилници е същото. Разбира се, че ги има. Някога те също са били жертва на бащите си и на лоша семейна среда, за да станат такива. След като са възрастни обаче, следва да си понесат наказанията. Вижте, проблема не е в стоящите жени, те стоят, защото се страхуват. Реалния проблем е в абсолютно абдикиралата ни държава, без реална съдебна система. Закони има, не че няма, не се спазват и се шири зверска корупция. В абсолютно всички нации и общества има изверзи, изроди, психопати и насилници. В България не е по-различно, нито са повече като процентно съотношение. Просто такива индивиди винаги ще има, но трябва да има адекватни присъди.
Има и много, ама много свестни и добри мъже. Повярвайте. Аз имам такъв и благодаря на Господ за това. Аз лично не съм виждала или знаела за някоя моя позната, жертва на насилие. Не винаги се узнава от околните, отчитам го това. Но наистина не познавам такава. Баба ми на младини е била тормозена от дядо ми, някак е минало с времето и до ден днешен за заедно, повече от 50 години и той отдавна се е кротнал. Тя не говори за това. Мъжете в моето обкръжение са свестни, може би имам късмет просто. Не отричам, че има изроди, но не бива българския мъж да се слага под общ знаменател.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 181437b7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Най-големият проблем е, че законът не защитава жените, а съпругите. Ако не си женена с въпросния човек, нямаш никаква защита срещу него, освен ако не ти нанесе поне тежка телесна повреда или не направи сериозен опит за убийство. А предимно такива посегателства се извършват от бивши партньори или такива мъже, които не могат да те имат. В тези случаи жената не е защитена и никой не я пази докато не се случи немислимото.

Има човек в живота ми, който ме следи от почти 10 години. Заради него сменях няколко жилища и телефонни номера. Обсебва всичките ми познати, следи ме навсякъде. Преди година се опита и да ме изнасили, но не успя, защото използвах спрей и избягах. Ходих в полицията и ми казаха, че не можели така без доказателства да ходят да сплашват хората. И така си и остана.

Честити ми паник атаки вече не знам коя си година... които ми причиниха и редица заболявания покрай стреса. Реакция и защита от никого няма. Ще чакат да ме нарежат и мен сигурно някъде, за да ме дават по новините и да стана "важна".

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 19af1593b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

14.   Lol

Пълен кък,

Виж брат 95% от жените не са докосвани. Даже обратното - обгрижвани, разглезени пикли са. Първо тати ги глези после морето от къкове, които за путка ще продадат майка си.

5% ядат бой.

От тези 5% процента 50% ЯСНО виждат, че техния "любим" е агресивен тип, но си седят при него заради "тръпката".

В един момент въпросния тип ескалира и почва да си изкарва всичко на жертвата.

------------------

Ето ти един дълбок РЕД ПИЛ:

Много от тези жени са с тези типове именно защото са ГАДНИ/Страшни/гнусни/всяващи респект, а не въпреки това. Те им се кефят, докато Иванчо медалиста по математика жули чикии на немско порно.

Лично на мен ми се е случвало следното:

Минавам през парка. Минавам до една пейка. На нея има жена и един мъж около 2 метра - горила. Тя ми каза: "Не ме гледай. " Аз просто минавах и само съм ги погледнал. Аз казах: "И ти не ме гледай" и си продължих по пътя.

Тя продължи да ми вика след това. Мъжът не реагира. Аз си заминах.

Точно тая пикла искаше да насочи горилата си срещу мен БЕЗ никаква причина.

Тоест, въпросните жертвички съзнателно си избират ПИТБУЛ и после мрънкат като ги захапе докато спят. ТЕ СЕ КЕФЯТ когато мъжленцето е ГАДНО с другите и БИЕ слабите, но това има и странични ефекти.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 7a84e9a0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Добруджанецо, ВНИМАВАЙ в картинката и какви ги пишеш, да не те сполети съдбата на уволнения от Марица Изток...

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 7e381a94e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   14 от къде ги взе тия числа? 95% от жените не били бити ами обгрижвани. Ха Ха.
Аз чета една друга статистика: всяка трета жена е жертва на домашно насилие, а ако сложим и тези жени, които не са подали оплакване, защото знаят. че няма смисъл, сигурно ще стигнем до всяка втора. А ако сложим и жертвите на психически тормоз... Само погледни всяка втора тема тук: мъжът ми ми вика за щяло и нещяло, псува ме пред децата. Но нека да останем на предишната цифра: всяка втора жена, 50%! Проблем има и като го отричаме не означава, че ще изчезне.

Номер 4: ти верно ли сравни мъжете с мечка? С диво животно с недоразвит мозък, действащо по примитивни инстикти. Ти сериозно ли? Ами че като е така, да ви затворим в клетка и да ви хвърляме по една кофа боровинки или риба или да ви пускаме в гората и си живейте там. При претенцията, че сме образовано и високо интелигентно обчещество, не може да има такива сравнения!

Номер 6: нали ти е ясно, че тия ислямисти няма да гледат на теб като писано яйце? За тях, ти си втора ръка човек.

Номер 9: ти погледна ли статистиката? Дори и само всяка трета българка да страда от домашно насилие, това значи, че 33% от мъжете го прилагат. Сложи сега и другите, дето обикновенно чакат жена им да ги издържа и да ги обгрижва и то не останаха мъже, от които да се избура, бре. И после сами жените си ги били избирали, смях!

Обобщение: много е откачено да се смята, че жертвата е виновна за престъплението и ми е много трудно да си представя, че такова мислене съществува в една европейска, цивилизована държава. Насилието никога не е решение на проблема и като не става с разговори, винаги става да напуснеш човека, който те товари. Това важи и за мъжете и за жените (точно така, на теб говоря номер 6).

Лола

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 474a234cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Дано този случай, както и като цяло зачестилите случаи на насилие, наистина послужат за урок на много от младите жени.
Не е срамно да си с нормален и скромен мъж, който не е татуиран, не тренира, не работи в мутренските среди, но е с добро и внимателно отношение към теб.
Не е срамно и да не си обвързана и да нямаш интимен приятел като не си срещнала подходящ човек.
Иначе категорично и аз съм против такова насилие. Каквито и да са отношенията, не трябва да се стига до бой и няма оправдание за такова нещо.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: f910bf0f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

20.   От мъж на 30 години. Коментари 4, 6 и 9 показват, че имаме явно проблем с насилието над жени. Пълно разграничение правя от такива индивиди и техните разсъждения!

Една жена ако нещо не е права, не ти харесва, мислиш, че не те уважава, просто я напускаш и си тръгваш. Никакво оправдание няма за боища и насилие!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 98d2c6c053
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Една от поредните жени, фолк певица с поредното дете на Коко Динев, в телевизионно предаване, посред бял ден каза:
-- А Вие знаете ли, какво е да те закарат на Витоша, да изкопаят един трап и да ти кажат, че тук ще те заровят?
Тя разбира се въобще не познава този юнак, не е чувала предишната му жена и колежка като се оплаква от него? В нейните очи, той е любовта на живота ѝ нали? Можеше ли тези певачки да изберат някой среднобогат, средноинтелигентен, нормален, хетеросексуален мъж, от когото да имат дете/деца, които да са обичани и възпитавани от двамата си родители? Не разбира се! Ами те не искат нормален мъж. И след това се показват по всякакви медии, какво са им причинили. Когато си го търсиш, обикновено си го намираш. С това съвсем не искам да кажа, че този изрод трябва да си живее спокойно след като излезе от затвора, ако въобще влезе. На ръката му има написано „Свобода или смърт“. От кого ще се освобождаваш бе сине майчин? Кого ще убиваш и защо? И се чудите, че не искат такива тъмни балкански субекти с бради, с вид на убиец, с татуировки в Шенген?

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 2bc2485613
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

24.   Номер 14 го е казал много правилно. Това е истината.

Да, този единичен анекдотен случай е ужасен.
Престъпникът извършил това заслужава да го заровят под затвора.

Обаче тъжанта истина е, че модерната жена е масово безотговорна и живее в напълно нереален свят, където мнозинстовото от нормални мъже са абсолютно невидими за нея...

И понеже преследват едно малцинство от мъже, после си вадят грешни изводи и стереотипи, на базата на личен опит (5, 10, 20 броя) - го преписват на "ганьо".

А обикновеният "ганьо", си е нормален, работи от 9 до 5, дъжи вратата отворена и прави комплименти, обаче е във френдзоната и кара на чекии...

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 301c05a098
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

26.   Ами нали за това я е нарязал, защото е искала да си тръгне. Такива мъже не приемат отказа на жената. И тоя дето цитира тоя ред пил по-горе, да му кажа тия неща стават от такива глупости дето ви пълнят главите мъже, дето толкова много са страдали и обидени от жени, че са се превърнали в женомразци, които не вярват в любовта и търсят жени, 10 г по-млади от тях, желателно девствени за да не може да сравнява с никой преди това секса, отношението, връзката. Жената трябва да е покорно, безропотно животно, нулата в десятката.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 298acbee62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Има лична охрана, ходиш с такава при среща със мъж от които не знаеш какво да очакваш, срещи през деня.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 2a78bb2f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

28.   Не трябва да се толерира всякакво насилие над живо същество, било то психическо или физическо. Не слагайте всички мъже в Бг под общ знаменател. Доста жени в Бг също не са цвете за мирисане!
"Не пъзете дъщерите си възпитавайте синовете си. " Не съм съгласен с този пост който се върти из сторитата на дамите. Трябва да е възпитавайте дъщерите и синовете си!

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 2a92677f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   До авторите на 4, 6, 14 положението е точно такова, напълно подкрепям мнението ви!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 62ea101699
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

30.   До тези, които казват "проблемът е в жените, уважавайте мъжете и ги обичайте. "
Знаеш ли какво ще направя? Ще си стоя сама. По - добре сама, отколкото да попадна на тоя тип мъже. И когато мъжете се чудят защо вече жените не ги харесват... Ето я причината.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 7cd7325e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   Всички тези мъже са възпитани от майки! Често тези майки не вярват на сълзите на снахите, а защитават синчетата си! Въпросните синчета имат сестри. Често тези сестри действат като змии и никога не вярват на снахите, че техният брат е ударил, нагрубил, крещял, заплашвал, не защото не е правил същото и пред тях, а от злоба и ревност, че брат им унижава друга жена, а тях възхвалява (сестра ми колко е работна, готви добре, все е в настроение и пр. ), не се обръщам към въпросните синчета, там е загубена кауза и въпрос, специализиран за психиатрите, обръщам се към техните майки и сестрички (умалителното е с цел, независимо за колко годишни е), престанете да защитавате грубостта на своите роднини, защото агресивността и арогантността им се превръща в лавина, която накрая ще залее вас и ще ви се наложи да отглеждате мъж, който никоя вече няма да погледне дори да не стигне до крайна агресия: агресията, която защитавате днес и лъжете, че той не проявява към снахата, предвид, че знаете отглеждания от вас темперамент един ден ще се обърне срещу вас и синковеца като дърт ерген ще цъфне пак във вашия дом, за да му готвите, перете и да ви вика и заплашва. Така че не се радвайте на мъката на тези жени, имаше една приказка, че в ада има специално място за жени, които не подкрепят други жени.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: d0322be5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

33.   Ами има мъже, които няма да нарежат и пребият, но не са интересни. Нищо хубаво няма в тия надъхани филмари с епилирани тела, татуировки и прилепнали тениски, истинските мъже не изглеждат така, но каквото си направите и Господ не може да ви го направи. Освен това е редно да спрете с това натъртване на "Насилие над жените", защото насилието е над всякакви индивиди. Жените в БГ се занимават или с подляри и мухъли, или с такива като тоя дето е нарязал 400 пъти момичето. Това е истината и няма какво да казваме на черното бяло. Защо не се е хванала с читав мъж?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 61ffa7c188
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

34.   Уважаема №10, Вие живеете или изповядвате някакъв американогейски, феминизъм, базиран върху демократичният неолиберализъм. Значителна част от професионалният ми път е бил в среда, където преобладават умни, високо образовани, културни и възпитани жени. Всички или почти всички бяха инженери в областта на електрониката или по точно радиоелектрониката и съобщителната техника. Съпругата ми също е инженер и технически директор в голяма компания в споменатата област и ръководи над 300 мъже. Щом дъщеря ни, която е софтуерен инженер, казва, че феминизма в България е в настъпление, аз нямам основание да не И вярвам. Вие бъркате простака и съществата без домашно възпитание с останалите мъже. Жените не би трябвало да отказват интимна близост на съпрузите си. Вярно е, че има асексуални жени, но те не са чак толкова често срещани. Никой нормален мъж не удря жена -никога, освен в момент на изключително силна, психологическа травма в момент когато научава за нейна изневяра. И това до някъде е по-добрият вариант, нещо като предпазен клапан, защото другият е, че може да бъде убита //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: f1b03187ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

35.   В този случай с нарязаното момиче дори то да е предизвикало мъжа с ДУМИ, не вярвам, че го е НАРАНИЛО по какъвто и да е физически начин, че той да я нареже с макетното ножче и да й направят 400 шева. Каквато и да е била-добра или лоша, нагла или скромно момиче, това не значи, че трябва да й причинява такава болка. Ако е била толкова досадна и нетърпима можел е да я напусне. А за тези които казват че жените си падат по по-лошички: донякъде сте прави, само че когато момичето си е търсило приятел не вярвам да е търсело някой който да и обръсне главата и да я нареже с макетно ножче(някой, който да я насилва). Не мисля, че която и да е жена би искала да я нараняват по какъвто и да е начин, особено по такъв брутален. В България има наистина досадни и ужасни жени, както и има мъже-насилници, които изпитват удоволствие да нараняват жените си и ги наричат, , свои''. Но както има такива, има и много свестни хора-мъже и жени. Затова както казаха и по-горни коментари, важно е да не поставяме и мъжете, и жените под общ знаменател. До 4: Кой й е виновен на мечката, че няма нерви и не може да си реши проблема с РАЗГОВОР?
До 6: Ислямистите няма да ти оправят живота, а държавата още по-малко. Мъжете не са по-висши от жените, а идеята на феминизма е да го докаже. Мисли си каквото искаш, но явно имаш комплекси щом така агресивно защитаваш мъжкия пол. След като толкова го обичаш, може би трябва да имаш връзка не с някоя красива и интелигентна жена, а с МЪЖ, защото твоя милост заслужава нещо, , по-добро" от жена.
До 14: Чудя се от къде ги измисли тези проценти? И това че си видял някаква глезла в парка, не значи че всички жени са такива.
Написах доста, но най важното е че МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ СА РАВНИ и както и няколко други коментара са написали НЕ ВСИЧКИ МЪЖЕ, КАКТО И НЕ ВСИЧКИ ЖЕНИ в България са така да се каже нагли, некоректни, жестоки и безмозъчни-това за всички коментари, които твърдят ОБРАТНОТО.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: fc462dcaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

38.   Уважаеми номер 34, не съм 10, но ще Ви отговоря. Като баща на дъщеря, не виждам как може да оправдавате по какъвто и да е начин такова деяние. Вие пишете: "Никой нормален мъж не удря жена -никога, освен в момент на изключително силна, психологическа травма в момент когато научава за нейна изневяра. И това до някъде е по-добрият вариант, нещо като предпазен клапан, защото другият е, че може да бъде убита", а аз смятам, че каквато и травма да е, може да предпочете да направи нещо друго, например да излезе да се разходи или да иде на тренировка. Това е 100 пъти по-добро решение от това да раздава шамари. Особено вокирана съм, че това изречение идва от мъж, който редовно е изневерявал на жена си и ни повтаря преживяванията си при всяка възможност. Наистина се надявам, да се поставите на мястото на бащата на момичето, смятам, че няма да Ви е трудно щом имате дъщеря и тогава се опитайте да оневините деятеля. Дано да не Ви се случва!

Лола

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 8d617999fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

40.   За конкретния случай четох, че в Стара Загора това не е бил първия случай на остригано и бито момиче. Но този случай сега изплува като особено брутален. Казват, въпросния Георги имал в Телеграм много снимки на голи момичета. Те били изнудвани да се снимат голи и с други като него си споделяли тези снимки... А тук не може да се говори за домашно насилие, защото момичето е едва на 18 и току що е завършила, а въпросния има жена и дете. Но каква точно е била връзката между двамата, освен, че може да са имали връзка преди? Ако има добри криминалисти надявам се да ни осветлят. За сега знаем, че тя е била барманка, а той охрана, но на друг обект... Жалко е, че такъв тип като тоя много се котира сред малките. И той не е никакъв патриот, стига с това клише. Видяхме, че се е похвалил, че гласувал за ПП-ДВ и че има снимка с Бойко и някакви чалга певици.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 4e32233f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

41.   Авторе, звучиш като подгласничка в конкурс за красота. Да не би на нас просто да ни се представяш като мъж, а всъщност да не си? Ако наистина си от "силния пол", то тогава тежко на жените около теб. Когато турците влезнат в България да вземат своето и ти ще вдигнеш полата като дамите.

Иначе по въпроса: моето мнение е, че момичето е виновно за случилото се. Първо, че тя е пълнолетна и трябва да носи отговорност за избора си и за действията си! Никой не я е насилвал да тръгва точно с този, а и е имала възможност да го опознае предварително; все пак са работили на едно място. Второ, този, за да изтрещи до такава степен, тази му е нанесла супер голям психически тормоз. Просто няма как той да я е накълцал буквално, без тя да е прекалила до н-та степен. Просто няма как да не е така.

Виждам, за какво хората протестират. И съм напълно съгласен с тях. Щом искат справедливост и наказание по всички параграфи, то трябва и Дебора ли беше да бъде изправена пред съда за нанесен траен психически тормоз и тя да бъде съдена. Защото, ако тя не беше издевателствала психически над момчето, той нямаше да и нанесе такъв побой и сега най-вероятно ще лежи в затвора. Затова и аз искам справедливост - момичето да бъде съдено!

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 2e07beceb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

43.   26 - Къде прочете, че е я е нарязал защото е искала да си тръгне? Такива като този не остават без жена, могат да направят мръсно на такава, която им се дърпа и не могат да я...
Не коментирам тяхната драма, само те двамата и близките им са в състояние да говорят.
Момичето може да е на 18 години, но е далеч от девствена и чиста, ако ме разбираш.

40 - В телеграм групи всеки може да влезне, точно със снимки от там няма как да те изнудват, защото един път качени си остават в конкретните групи, трябва да се докаже че снимките и клиповете са на непълнолетни, за да бъдат премахнати.
Георги не е женен за майката на детето си, нито е бил във връзка с нея, докато е бил с Дебора, това е пределно ясно.
Дебора не е била барманка, а сервитьорка, били са колеги, работил е и в двете заведения, така са се засичали.
Котира се, стари и млади си падат по такива (батки), готови са и бита да бъдат, но да ги ощастливят.

41 - Имаш ли си представа, че почти целия персонал на нощен клуб употребяват наркотици? На колко ли линии е бил, като го е правил, защото не ми се вярва да е бил в адекватно състояние.
Те не са ходили с години, та да му е нанесла психически тормоз, говори се за мимолетна връзка от 2 месеца.
Прав си, че никой не я насилвал да тръгне точно с него, като пълнолетна има право да носи отговорност за последствията си.
Стара Загора не е София, съответно е имала поглед над самия човек, залитането по батИ Георги й е изиграло лоша шега.
Едва ли ще си помисли повече да има нещо общо с подобни индивиди.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 2495e1f79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

47.   Авторе, много едностранчиво написана история - взета е само женската гледна точка!

А в този случай(и в други подобни случаи) - валидна е поговорката: каквото повикало - такова се обадило!

Не приемам и не оправдавам насилието, но истината е, че в наше време проблемите на жените идват главно от самите жени!

Просто феминизма навлезе в обществото и жените не могат да разберат, че той е вреден най-вече за самите тях!

Затова аз винаги съм призовавал и отново призоввавам за взаимна любов, уважение и разбирателство между хората!

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 61ffa7c188
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

49.   Здравейте Лола, не бъде лицемерна. Ясно е, че не съм Ви "уважаеми", куртоазията е излишна.. Вие изваждате думи от контекста и ги разглеждате само и единствено в тесният им смисъл. Никога не съм бил привърженик на насилие върху жени, точно обратното, дълбоко ме отвращава. Няма да споменавам, за случай когато потуших един семеен скандал, на съседско семейство. В лятото когато бях десети клас, , спасих момиче от удавяне, да не мислите, че е лесно за един загубеняк като мен, да държи голо момиче, е беше с бански, носил съм непознато момиче на Витоша на гръб, в дълбок сняг, защото си беше изкълчила или счупила кракът. Само не разбрах защото така, без основание ми "налетяхте". Винаги съм подчертавал, че жените са най-хубавите същества на тази планета наречена Земя. В момент на тежък емоционален шок, а за мъжете е когато заловят съпругите си в момент на изневяра, рационалното и системно мислене се самоизключва. А Вие искате, човек да започне я лицеви опори да прави, я някаква ката да изпълни, докато те довършват секс изпълнението, хайде стига това е невероятно. Струва ми се, че има описани подобни случаи в "Половият въпрос " от Август Форел. Та затова казвам, че ако жената се "размине" с няколко удара е по-добрият вариант, защото много често има случаи, когато жените биват убити дали с ръце, дали с нож, дали с огнестрелно оръжие, а и в много случаи и самият извършител се самоубива. Това е теоретизиране на създалата се ситуация и никой не знае как ще постъпи в такъв случай. Лично, веднъж съпругата ми се вбеси, и само защото бях закъснял събота за обяд и не съм я закарал до НДК и Валентините /случката от времената на тоталитаризма/, за да обходи магазините за дрешки. Тя се беше постарала хубави пържоли, хубава гарнитура и всичко това изсипа на гранитогреса, за да съм ядял като куче, щом съм се държал като животно и не съм държал на думите. Не я докоснах, наговори ми всякакви обиди, които е таяла вътре в себе си. Изчистих, измих, но бях повече от бесен. Тя се затвори в спалнята и нито звук, аз взех една бутилка дали беше "Реми Мартен, дали беше "Мартел" или друг коняк подарък от баща И зам. министъра, взех И цигарите/не пуша и не пия/. Седнах в хол пия коняк, слушам Пинк Флойд и си бавно гася цигарите в ръцете, първо се свиват косъмчетата, след това се пука мехурчето върху кожата, след това бавно огънчето потъва навътре. Остава дупка дълбока към 3 мм, тъмно червена и черна по краят, само мирише много "гадно" на горяло месо, след това втора, трета и така пет симетрично подредени на дясната ръка и две на лявата, но там има и черти където е лежала цигарата. Най-интересното е, че сигурно съм бил толкова бесен, че болка не усещах, все едно някой гаси цигара в пепелник. А и не бях изпил повече от 100 мл. Гледам ги и в момента, леко са вдлъбнати и по тях косми не растат. Чак пък редовно да съм изневерявал, не е така, в повечето случаи, това е било инцидентно и може да се каже, било е обусловено от създалите обстоятелства се и си поставен в ситуация, от която няма как да се излезеш с достойнство, без да обидиш жената. Освен това някои са преди да се запозная със съпругата си, други са при командировки, в бившият Съветски съюз, но определено младите руски жени, подхождат с разбиране към млад мъж далеч от родината си. и не съм аз единственият. Не ме демонизирайте. Приемете ги като грешки на емоционалното израстване. Освен това не поставяйте мъжете и жените в тези ситуации на едно ниво. Все пак жената е пазителка на чистотата на генетичният линия на последващите поколения. Не случайно съм пуснал един пост за телегонията. Та вашият коментар ме накара да застана пред огледалото и да се огледам, да не съм космат, черен и краката ми да завършват с кози копита, ами не съм, даже съм много бял за съжаление почти без косми по ръцете. Съжалявам, че така сте ме разбрали. Тъй като съм възрастен, много възрастен имам отговорност за девет жени от различни възрастови категории около мен: племеници, дъщеря, балдъза съпруга и т. н.. Не, че няма млади мъже, но те са безказарменици. И пак повтарям, не ме демонизирайте, не е забавно, най-вече за мен. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: f1b03187ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

51.   За тези, които твърдят, че момичето е виновно:
1. НЕ мисля, че когато е ходило с този мъж просто си е казало"О, той може малко да ме нареже, но нищо, аз харесвам да ме насилват". Ако е ЗНАЕЛА, че има чак пък такъв риск да й се случи нещо, не би тръгнала с него.
2. Дори да не му е казала кой знае какво, ако се е насмъркал или напил преди това, е непредвидим. Току що прочетох, че й е писал съобщения със заплахи, така че няма как тя просто да е отишла при него, за да може той да я нареже. Освен това хората имат различни страни и ги използват в различни ситуации, следователно няма как да сме сигурни, че той й е показвал преди тази своя страна.
ОБОБЩЕНИЕ: Каквото и да е направило момичето, няма как да е било нещо толкова лошо, че да заслужава мъжът да я нареже с макетно ножче и да й обръсне главата. Ако пък както някои горни коментари казват, че момичето е оказвало ПСИХИЧЕСКИ тормоз над мъжа-е, той е имал пълното право да я напусне или да подаде оплакване ако нещата са били наистина сериозни. Съобщенията, които той й е изпращал подсказват разбира се, че все пак може и да има някакъв СМИСЛЕН мотив, но той НЕ оправдава постъпката на мъжа. Момичето няма смисъл да бъде съдено по простата причина, че ако мъжът е жертвата в този случай както горни коментари казват, той би бил този с 400те шева или поне би подал оплакване за физическо или вербално носилие. Психически тормоз- и как го обяснявате-сигурно му е мрънкала много, че иска нови обувки и нова чанта или пък иска да отидат на ваканция. Надявам се да не е това за вас психическия тормоз. Не мисля, че някъде пише, че момичето има психически проблеми, че да оказва и ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ на като гледам снимките- някакъв напомпан 26годишен мъж, работещ по барове и дискотеки, който не изглежда като мъж с кой знае колко раними чувства. По-скоро изглежда като някой с достатъчно голямо самочувствие. И най- вече не мога да повярвам, че такъв закоравял мъж може да е жертва на психически тормоз от едно 18годишно момиче. Да, за случилото се ИМА причина, но НЕ той сега е в болницата нарязан и с ИСТИНСКА психическа травма. Психическият тормоз, ако дори той присъства в този случай, у един нормален мъж не би предизвикал такива действия. Ако трябво да говорим за психиката на действащите лица, то поне можем да кажем, че той наистина има проблеми с нервите, които обаче НЕ са породени от психически тормоз от момичето. Освен това нека сравним психечиския и физическия тормоз. И как може да е прекалила тя? И това оправдание ли за всичко което той й е причинил? Някак не ми се вярва да е. Има може би 3 най-логични варианта:
1. Скарали са се за нещо. Имали са много различно мнение и момичето е защитило своето, а той се е ядосал.
2. Някои медии подозират, че е от ревност-затова може би изневяра?
3. Да не забравяме и семейството на мъжа, което вероятно не е знаело за неговата 18годишна приятелка. Възможно ли е момичето да е искало да се издаде? 3 е малко вероятен.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 285ed1480c
гласове:
1 2 3 4 5
  (83 гласа)

52.   Въпросната жена, която лично е избрала да се съвокуплява със сега обвиняемия мъж, предпочитайки изрично него пред всичките останали мъже в обкръжението си, е пълнолетна и носеща отговорност за изборите и деянията си пред Закона. Това го казва Законът и е неоспоримо. Вероятно и тя самата се счита за достатъчно голяма, след като е достигнала до избора да има големи татуировки, а също и е решила да работи до късни доби в заведение от този тип, имащи нужда от силова охрана. Тя сама е счела, че онзи господин е нейният най-подходящ избор, изхождайки от личния си вкус за мъже. Нито майка ѝ е избирала този мъж, нито баща ѝ. ЛИЧЕН, ОСЪЗНАТ ИЗБОР. Неоспоримо обстоятелство е, че тя не е избрала да има връзка с нормален мъж, а е предпочела татуиран като нея самата мъж с напомпани мускули, дърводелска брада, виреещ в нейните среди охранител, отличаващ се с определен тип публикации, с които тя е била напълно наясно и явно с нейното одобрение, защото ако не одобряваше какъв тип е той, или нямаше изначало да се хваща с него, или много бързо след това щеше да го напусне. Щом е стояла с него месеци наред, явно той е я устройвал като най-правилен за нея избор на мъж.
А каква е причината след месеци връзка да се стигне до физическото нараняване, това вече само пострадалата и нападателят могат да кажат със сигурност.

Продължавам с други доказани обстоятелства. Нейните рани, причинени от макетното ножче, според съдебните лекари са били 21 на брой, а шевовете, необходими за зарастването им, са били около 400. Средно това прави по 20 шева на рана. Обществото обаче остава някак съмнително сляпо за истинския брой на раните и вместо на 21 рани, се набляга на 400-те шева, просто защото така нещата звучат по-гръмко. По-гръмко и за народа, и за журналистическата паплач, която сега е яхнала този случай и смуче ползи от него, докато властимащите в това време прокарват тихомълком поредните вредни за обществото ни закони. Нищо ново под Слънцето.

Имах в последните години една дълбока рана под брадичката с 32 шева, която бе следствие от падане по стълбище, но никога не ми е хрумвало да казвам: "Имам цели 32 шева", а съм отговарял с: "Имам една рана".
Ще следя с интерес темата, защото ми е интересно колко хора ще продължават да натъртват това за "400-те шева", вместо "21-а рани".

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: f3c455e79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

53.   До 51 от 41

Психическият тормоз е нещо, което може да предизвика жертвата да направи по принцип немислими неща. Психическият тормоз се акумулира с времето и дори е по-травмиращ от физическия.


Иначе, днес разбрах, какво се крие зад случая.

Не мога да повярвам, колко изопачена информация се предлага чрез медиите на обществото.

Първо - момичето е ПРОСТИТУТКА.
Второ - момчето й е СВОДНИКА.
Трето - въобще не са в нормална любовна връзка, а тя му е подчинена и му се отчита с пари всекидневно, както и другите момичета, които гравитират около този Георги.

Това обяснява всичко - изключително голямата жестокост, която той е проявил, когато тя е искала многократно да напусне бизнеса с проституция. Разбира се, това не е възможно и за наказание и за назидание на всички останали проститутки по веригата е била накълцана като по този начин сводниците са дали сигнал на всички останали к*рви, че няма мърдане и че ако има следваща, която желае да се цепи от колектива, ще последва съдбата на колежката си.
Това и обяснява фактът, че той е планирал да извърши това престъпление и е бил маскиран. Никой досега не говореше, че Георги има психични отклонения - очевидно няма; просто си върши работата стриктно и изпълнява поръчките на шефа.

Точно, защото има шеф, случаят първоначално е потулен, а съдебният лекар вероятно е получил някой бонус плюс заплахи.

Другото по-важно е, че оВчеството отново се подведе под медийните манипулации и заподскача по улицата, търсейки справедливост. Е, ще я получи по всяка вероятност - прокарването на Истанбулската конвенция или отварянето на поредната вратичка за нейното трайно прилагане. Под една или друга форма те очевидно търсят точно този ефект.

Първоначалната шумотевица за един случай от преди месец трябва да подскаже на всеки, че има нещо гнило.

Но дори и първоначално да не се знае истината, правилото е едно - използват ли някоя "онеправдана", за да кажат, колко лоши са мъжете, нещата са ясни. Пак някой се опитва да извлече дивиденти. Може би от Козяк отново са извадили кесията, за да тласнат напред "промените". Този път към светлото джендърство!

Колко е бита и неоправдана българката! Горката! Хайде сега да ви направим един душевен масаж, да ви кажем колко велики и неповторими ур... с.. пиии сте и да се приключи с трагикомедията.
Всяка заслужава своите 5 минути слава.

Днес, когато видях снимката на момичето Дебора, какво да видя? Добре направена и издокарана силиконка. Те, затова крият нейните снимки, защото досега всички щяха да схванат, че тя е проститутка. Просто и личи.

И последно да поздравя милостивия български народ, че така самоотвержено защити правата на една вече бивша проститутка! Колко добри хора не получават никаква подкрепа в трудните моменти от живота си, а вие даже ще събирате пари за проститутките да си лекуват трудовите злополуки. Нелепо, но факт.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: e183e3ad38
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

54.   Правя наистина последен 4-ти опит, с надеждата модератора да спре да ми трие коментарите, все пак имам право да отговоря на н. 34 и не знам по каква точно причина ми се трият коментарите-кое точно е нужно да се цензурира-това, че питах н. 34 т. нар. , , десантчик", който е написал в коментара си, че жените не би трябвало да отказват интимност на мъжете си и т. н.? !
Аз съм с коментар н. 10 и за мен ти н. 34-НЕ си наред с психиката, защото твърдиш, че жените не трябвало да отказват секс и ако откажат-какво следва-изнасилване? !
Отделно писал си-дъщеря ти била казала-феминизма бил в настъпление в България, ами че утре дъщеря ти може да ти каже, че е видяла летящо прасе-на всичко, което ти каже ли се връзваш? ! Освен това, дори да е донякъде права-настъпление е едно, а тенденция-нещо съвсем РАЗЛИЧНО! Напоследък бая сексисти и мачовци пищят и се жалват по разни сайтове, че имало било феминизъм, реват така все едно говорят за феминизма в Сащ, но база за сравнение между Сащ и България-НЯМА!
Освен това-ако поради ДЕСЕТИЛЕТИЯТА И СТОЛЕТИЯ СЕКСИЗЪМ в световен мащаб, ако нямаше такава долна, агресивна мачовщина по цял свят и то сума ти години, то феминизмът-нямаше да се зароди.
Също така-СПРЕТЕ да наричате всяка жена, която е срещу сексизма и мъжката агресия, феминистка! Жените може да имат себеуважение и да не се подчиняват на разни тъпи мачовци и БЕЗ да са феминистки. Но такива изказвания как някоя си била феминистка-това го изричат САМО заклетите мачовци, които са по-зле и от орангутани-без да обиждам маймуните в природата!
Н. 34-написал си в коментара си, че ако мъжете били предизвикани или с някаква травма, то това им било оправдание-да удрят, пребиват и бият жените си, така ли? ! По изказването ти от последния ред-точно това се разбира, ако си травмиран за нещо си, примерно жена ти иска да те напусне и ти ще я пребиеш, ще я убиеш-ТАКА ЛИ? ! Ако ти откаже секс-ЩЕ Я ИЗНАСИЛИШ? !
Що за мъж си-нямаш морал, нямаш съвест, нямаш нормален начин на възприятие за света и чувствата на хората. Защо се пишеш десантчик-да не би да си жалък военен? ! Тогава НЕ се изненадвам на тъпите ти изказвания!
Имал си бил дъщеря, а разсъждаваш като някой от Иран-с ОСТАРЯЛ и МАЧОВСКИ манталитет! Утре -гаджето на дъщеря ти, ако я изревнува за нещо или тя му откаже секс и той я изнасили или нареже на парчета-ти ще си кажеш-ок, той човека е бил травмиран, в правото си е!
В първото изречение от коментара си-си показал, че си хомофоб, в последното изречение САМ СИ КАЗАЛ, че одобряваш физическото насилие над жени, като отдушник и че по-добре бой, преди да се стигне до нещо по-лошо, като убийство. А боят нормален ли ти се струва? ! Баща ти не те е трепал, като си бил дете и затова сега си станал насилник, ако беше преживял физическо насилие, надали щеше да пишеш такива простотии!!!
И да-средата на коментара ти-ясно доказва, че и оправдаваш сексуалното насиле, щом става въпрос за съпруга, която отказва секс на мъжа си. Това, че някоя жена е подписала брак, НЕ значи, че е собственост на тъпия си мъж!
Затова от дете още-ми се повръща, като чуя израза, , брачни задължения"-само мачовците и насилниците, агресорите, говорят и ИЗИСКВАТ тая простотия с т. нар. брачни задължения!
Трябва да потънеш вдън земя от срам, за мен ти не си мъж, народът е казал за такива, като теб-мъж, като лайно на дъжд.
Ако и този път коментара ми не бъде публикуван, зарязвам го този сайт, оставам с впечатлението, че тоя т. нар. десантчик е част от модераторския екип на сайта и затова някои коментари се трият, ако са към него и то с по-рязък тон. Няма обиди в коментара ми-само риторични въпроси и констатации! Тъжно е, че цензурата набира такава висока скорост в тази държава.
Н. 34-Ето-давам ти пример-цензурата в последно време в тая държава е толкова зле, също както в Сащ. Дъщеря ти грешно те е информирала за феминизма, не той, а цензурата е заляла тази държава. Не е само в този сайт и в други сайтове го има това-давам пример, някой казал на някаква истерична жена, че яко я тресе критическата и тя веднага пищи на модератора, на администратора, колко обидена била, колко наранена. Как може да е хейт-изказването, че я тресе критическата, при положение, че е възрастна жена и е реално в критическата? ! Преди известно време и в този сайт на поразия се триеха коментари с думата сексизъм, докато ПАРАЛЕЛНО с това се одобряваха всички коментари на всеки трол, който наричаше всяка жена феминистка и т. н и т. н. Това са двойни стандарти, вероятно единият модератор е мачо и прилага лично отношение... това придава много лош цвят на сайта!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: eaa4577fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

57.   Едно не разбирам, ок връзката ви не върви, между вас има напрежение и проблеми, абе защо, по дяволите, не се разделите (разведете, ако сте женени) и край?
Какви са тия животински изпълнения? ! Била го изнервяла, била му изневерила, била не знам си какво... ми късаш и си търсиш друг човек, с които ще си щастлив.
НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ НАСИЛИЕТО НАД ДРУГО ЖИВО СЪЩЕСТВО! И сега сигурно някой ще ми сложи единички... нека слага, но утре на мястото на това момиче може да е неговата сестра или дъщеря. Защото, това не е нито първият, нито, за съжаление, ще е последният случай и ако видите ваша близка клана с макетно ножче (или по-лошо, убита и натъпкана в куфар или захвърлена някъде) тогава ще разберете. Не ви го пожелавам, но явно някои хора са толкова лишени от чувства, че трябва да го изпитат лично, че да разберат.
А на нас останалите не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че поне правосъдието ще започне да си върши работата и че утре някоя наша близка няма да е в същото положение.
Защото, както казах, гаранция няма. Днес е непознато момиче, утре може да е твоята сестра.
Нямате представлява какви садисти има по улиците и как дори съвсем невинна жена може да си изпати. Тръгнала към магазина или се прибирала от работа и налетяла на поредният наркоман, който е решил, че не му харесва как го е погледнала...
Не е лошо да се замислите и дано НИКОГА не разберете от първа ръка за какво става дума.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 48e3f329e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

58.   КАКВОТО и да се говори и да се разтягат локуми без съдебна реформа и законодателни промени нищо ням да се промени.

Тук може да се правим на много възмутени, но възмущението няма да попречи довечера доста жени пк да си легнат посинени.

Проблемът е мтаналитетен - тук децата и жената се гледат като 'мои са си, ще правя с тях каквото си искам'

Съдиите вземат луди пари заплати, работят максимум 20 часа на седмица и не вършат нищо? !

Ако домашните насилници лежаха ефективно по затворите и плащаха яки глоби проблемът отдавна да е намалял драстично.

Т. Т.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 819c72fddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

61.   Да напуснем мъжете- насилници, означава да напуснем поне 70% мъжете в България. Аз също съм преживявала лека форма на насилие от бившия, но няма да лъжа, че и аз съм му посягала.
Това с насилието не става така: днес сте започнали връзка и утре те е ударил, нито ти казва преди да се обвържете "Ще те бия, когато ме ядосаш. ". Всъщност, и да има такива мъже, те са малко и в повечето случаи, когато насилието стане, връзката вече се е задълбочила, вложила си от себе си, знаеш, че ще ти липсва този човек, ако се разделите, страх те е да н останеш сама, а и не е гаранция, че следващият ще е по- добър, даже може да е по- зле. Просто българките нямаме голям избор с нашите мъже, а ​насилието не се случва само от батки и пУтриоти, както повечето твърдят, а също и от мъже, за които не би предположил, че могат да посегнат на
жена.
Не са само едно или две неща, когато става на въпрос за насилие над жени, а това си е манталитет на балканските мъже да набият два шамара (често повече от това) на "женската", ако тя посмее да ги ядоса с нещо, защото как смее да ядоса великият мъж, който няма с какво друго да блесне, освен с насилие, нито е способен за си реши проблема с разговор, а често мъжете също дразнят жените с някакви неща, на като им се каже няколко пъти нормално къде грешат, мъжете не ни приемат сериозно. Казват си "Тая нещо си плямпа там глупостите сигурно е в цикъл. К'во ма боли мен к*ра за нейните глупости. "


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: d146437b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

63.   Тук се изредиха разни индивиди и от двата пола за освидетелстване, съвсем сериозно ви го казвам... Без да са излезли конкретни факти (освен състояните на единия потърпевш), някои хора вече скалъпват някакви техни си истории според техните лични преживявания какво се е случило и се изживяват все едно те са главно действащо лице в конкретната случка. Подобни работи нито се случват толкова често (направо никога, стига да имате друго от бръмбари в главата), нито с такъв интензитет. От цялата работа само влошавате и без това никаквата раждаемост. Аз лично не възнамерявам да създавам семейство с жена, която след като не ѝ изнася за нещо може да отиде в полицията и да излъже, че съм ѝ направил нещо (а всъщност да го е направил друг или тя самата). Многото ви права само до това ще доведат. За пример са ви следните развити държави - Швеция и Япония. В първата, трябва да се ходи до кварталните за да заявите, че ще се плющите - с кого, кога, как за да е ясно, че е доброволно. Във втората пък мъжете си държат горе ръцете във влака все едно са в банка по време на обир за да не ги обвини някоя "хубавица", че са я пипнали по задните части в час пик, защото там ги ореждат по бързата процедура - без адвокат и директно затвор, губене на работа, пълно изключване от обществото доживот. Това ли ви е нормалността?? Успех ви тогава. Никой нормален мъж няма да си слага такъв не таралеж, а направо заредена ръчна граната в гащите, но вие си ги търсете после - няма и да ги намерите. Добре че все още Латинска Америка и Азия държат фронта пред т. нар. "ценности".

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 26e2c2ecf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

64.   От някъде в обществото тръгна разговор за психическото насилие на жени над мъже, пряко свързан с въпросната случка. Не толерирам такова насилие също в никакъв случай, но има ли доказателства, че въпросното момиче е оказвало психологическо насилие над този мъж? !

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 2d0b331350
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

65.   За всички, които припяват "ТЯ си ГО е избрала", защо имате ПРЕЗУМПЦИЯТА, че САМО жените избират!???

Една връзка е между ДВАМА думи, и ДВАМАТА са СЕ избрали!
В превод за бавно-загряващите- защо не си била взела "добро момче", а "лошо", ами може би защото "добрите момчета" НЕ Я избират нея!

Всички си хващаме партньор, какъвто харесваме и какъвто НИ харесва НАС!!! А някои отчаяни- даже ако само последното е вярно..

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: de4a2abe2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

66.   52 - Да ти направим тогава на теб 21 рани, а? Щом е нищо работа. Никойя жена не е мазохист и не тръгва с някой с идеята че ще я малтретира. 95% от мъжете коментирали тук са садисти. На един чуждите мускули му виновни, на друг татусите, на трети брадата. Не е задължително да притежаваш нищо от изброените за да си болен мозък. В моя блок има двама кльощави психаря. Отчайващо е положението в мъжкото съсловие. Вместо да се скрият в мишите си дупки плюят отрова срещу жертвата. Иначе ми стана ясно ми стана Кифляка е стар ерген. То да излезеш с него и да чуеш разсъжденията му и бягаш с 500. От мъж подкрепящ садист и обвиняващ жертвата нищо хубаво не чакай

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 61ffa7c188
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

67.   До №54. Ако трябва да съм откровен, смях се от все сърце на вашите умозаключения. Не сте нито Фройд, нито Юнг, нито Ломброзо, нито Песталоци, даже и не тангирате до Август Форел. Оставам с впечатление, че сте американогейски неолибералист, на служба в някоя от безбройните НПО-та. Познахте, да бил съм старшина-школник в самостоятелен парашутно-десантен батальон, по времето когато България имаше армия. Клел съм се пред знамето на НРБ, а аз държа на клетвата си. Друго, което познахте, че съм хомофоб, да такъв съм и някога преди години, връщайки се тренировки, понякога минавах през Докторската градина. В този квартал съм роден и израснал. Никога не съм започвал пръв конфликта, ако изобщо може да е нарече такъв. Може би защото бях по-срамежлив, понякога някое от онези странни човекоподобни същества се опитваше да стане инициативно. Започваше с някакви смешни и глупави брътвежи за дънки, плочи, разни корекомски глезотии, но аз съвсем коректно му казвах да се разкара. Ако продължаваше с нахалството си, прилагах, някоя бърза, лесна, техника, нещо от типа учи-мата, о-сото-гари или друга подобна. Наблизо е пето РУ на Марин Дринов и гледах да не се задържам. Ако внимателно сте чели, казах, че жената /съпругата/ не трябва да отказва секс на съпруга си и да използува секса, като средство за натиск, контрол и манипулация. Не говоря за изнасилване. Изпитвам отвращение към такъв вид насилие над жените, лично аз не мога да го извърша, нещо вътрешно ме спира /блокира/ и мога да повърна, само при представата, че върша нещо такова. Когато мъж спи със собствената си жена, не е изнасилване. Между другото завършил съм ВМЕИ"Ленин", факултет радио-електроника, старши научен сътрудник и к. т. н., още от времето когато имаше ВАК. Вие четете поста ми, както дяволът чете евангелието/ аз съм атеист/. Цитирам специално за Вас и се надявам да четете с разбиране, но не знам какви са Ви когнитивните способности "" ""Значителна част от професионалният ми път е бил в среда, където преобладават умни, високо образовани, културни и възпитани жени. Всички или почти всички бяха инженери в областта на електрониката или по точно радиоелектрониката и съобщителната техника. Съпругата ми също е инженер и технически директор в голяма компания в споменатата област и ръководи над 300 мъже. Щом дъщеря ни, която е софтуерен инженер, казва, че феминизма в България е в настъпление, аз нямам основание да не И вярвам. Вие бъркате простака и съществата без домашно възпитание с останалите мъже. Жените не би трябвало да отказват интимна близост на съпрузите си. Вярно е, че има асексуални жени, но те не са чак толкова често срещани. Никой нормален мъж не удря жена -никога, освен в момент на изключително силна, психологическа травма в момент когато научава за нейна изневяра. И това до някъде е по-добрият вариант, нещо като предпазен клапан, защото другият е, че може да бъде убита""" Като казвам предпазен клапан, разбирайте като тенджера под налягане, ако няма клапан избухва. Смятате ли, че е по-удачно жената да се отзове в бидон, куфар или да се прави на някакъв подводен екземпляр с джанта през кръста. Щом дъщеря ни, която направи дисертация в така лелеяният от Вас запад, живяла е там, работи в чуждестранна фирма в областта на информационните технологии, и щом, и тя казва, че феминизма е в настъпление, значи е така. Сега да очакваме онази перверзия наречена ИК, която има за цел да узакони и най-гнусните перверзии. ИК не защитава жените, тях трябва да ги защитава закона и неговото прилагане, незабавно и строго. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: c6b0c49d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

68.   Предложи ни се проблем, много скоро ще ни се предложи и решение. Но то изобщо няма да е в полза на нас самите.
Що ли нещо ми намирисва на Истанбулска конвенция....

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 8e8deedc43
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

69.   65, тая простотия си я изкопирала и в другата подобна тема "Защо жените харесвате насилници и после ревете? " под №54, точно същото 1 към 1. Какво целиш с това? Ако щеш и да го пейстнеш в 10000 различни теми, пак няма да намалиш вината на малкото кифле, която е реално много ОГРОМНА! И да, истина е, че не мъжете, ами точно жените имате цялата власт да избирате сега, и дали ще сте във връзка с даден мъж или не, зависи изцяло от самите вас. 90% от мъжете в днешно време нямат НИКАКВО право на избор и се задоволяват и с най-дебелата и грозна, стига да им пусне, така че не се одумвайте с тях. Това, че вие сте извратени мазохистки и нарочно си търсите 10-те % насилници и наркомани, защото обожавате насилието и искате да бъдете бити изобщо не значи, че всички мъже са такива, а че вашата психика е извратена от безразборния секс с батките, и постепенно сте се пристрастили към насилието от тях и си искате още и още. Стига сте ревали и сте обвинявали мъжете, сега сте в по-изгодна позиция отвсякога и всичко, което ви се случва, сами си го правите и заслужавате.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: f038c6246f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

70.   Няма как една жена да е сигурна. Тръгнеш с някой, почне да псува, да те подиграва, уж на шега. Подиграва други жени. Ако жена е ядосана-играе игри или е в цикъл. Нейните чувства, мисли са без значение. Защото Ганьо не може да комуникира без да се ежи.
Мисленето на българсият мъж- тя е моя, само аз мога да я тъпча. Тя не може да ми казва какво да правя, аз съм Шефът и показвам кой командва. 21-ви век сме, а жената си остава робиня за българсия мъж.

 
  ...

1-50 от 83
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker