Къща на село или апартамент в гр.София? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Къща на село или апартамент в гр.София?
преди: 8 месеца, 27 дни, прочетена 689 пъти
Здравейте! В момента с приятеля ми сме изправени пред следната дилема. Имаме къща в селце на 40 км от София. Към момента я използваме като вила, но тъй като от години не й е правен ремонт има доста "забележки" - напукана мазилка, много стари мебели и т. н и т. н Със сигурност има нужда от освежителен ремонт и от изцяло ново обзавеждане. Живеем в София, но следващата стъпка, която искаме да направим (като повечето млади двойки) е да закупим семейно жилище. В момента сме в процес на обсъждане на 2 варианта - теглене на голям кредит и закупуване на апартамент в София (да уточня, че не говорим за едностаен, а двустаен или тристаен) или теглене на кредит (доста по-малък) за къщата на село. От финансова гледна точка (питали сме, разпитали сме, информирали сме се), че със сигурност вариантът за София е двойно по-скъп, но в същото време, животът на село е в пъти по-различен. Към този момент не мога да ги "сложа на везната", наистина не мога да преценя кое е по-добро за нас. По-малък кредит, по-спокоен живот, но ежедневно пътуване до града, лишаване от удобствата, които града предлага или живот в града, както до сега, но с кредит за 30 години(образно казано). С тази тема не целя да получа съвети. Предполагам, че голяма част от вас са имали такъв или подобен казус, поради тази причина искам да чуя МНЕНИЯ, интересуваме как сте/бихте постъпили ВИЕ. Моля, който има желание и време, да сподели! Успешен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 5be5c178db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Живота на село не е подходящ за млади хора особено с малко дете, освен ако не работите на село. Как си представяш всеки божи ден да пътуваш от село до София, да разпределяш децата по градини и училища, още да пътуваш до работа и вечерта всичко в обратен ред? Постоянно се разболяват, трябва да се ходи до града за всяка нещо - за лекар, за пазаруване, за излизане, за не знам си какво. Ако не ти ви се засичат графиците, става много сложно, защото детето след четвърти клас няма занималня и трябва да виси до вечерта всеки ден да те чака да свършиш работа. Ако работните ви времена с мъжа ви не съвпадат, ви трябва и втора кола, което е допълнителен разход, после и поддръжка на тая кола. Ще се връщаш по-късно от работа, а тепърва ще трябва да поддържаш голяма къща и двор изморена. Голяма хамалогия.

Къщата има нужда от постоянна поддръжка. Когато имаш деца, ще си достатъчно заета с тях, че да трябва да се занимаваш с дворове, градини, да поддържаш и т. н. А за евтиното, евтино излиза сега, но не и дългосрочно. Къщата има в пъти по-скъпа поддръжка от апартамента. Един покрив да ремонтираш ти е 40 к. В къщата постоянно има какво да се ремонтира - двор, огради, порти, външни стени, какво ли не. Тъкмо ги ремонтираш всички, то първото вече се е амортизирало и айде пак от начало елия цикъл. Отделно ще имате и в пъти по-големи транспортни разходи.

Да, има си предимства, но е за друг тип хора. Или за богаташи, или за хора работещи на село или дистанционно, или за спокоен пенсионерски живот.

Но нямаш градските удобства. Една линейка да се наложи да дойде, не дай си Боже, ще си умреш, докато дойде.

Хората, които не са живели на село, си представят само птичките, пчеличките спокойстието. Но истината е, че живота на село е доста труден и неудобен, особено за хора, работещи в града. И представата за спокойствие накрая се превръща в хамалогия.

Според мен я продайте и си ползвайте парите за първоначална вноска за апартамент. Защото и само събота и неделя да ходите, пак си е хамалогия и трябва да се поддържа и да се харчи по тая къща.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 61f9aa2b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Според мен е по-добре къщата. В София няма спокойствие, всичко е скъпо. Докато си в къща е доста по-спокойно. Да нормално е млади хора да искат да живеят в големия град. Но след някоя друга година ще разбереш, че по-добре да живееш извън града.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: dc47ff3bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Къща на село е хубаво да има човек ако е без семейство или ако вече е отгледал децата.
Докато човек има деца и работи активно, допълнителното време и нерви похабени в път, както и липсата на удобни лечебни заведения и услуги са огромен минус.
На децата често им трябва лекар, всеки ден се водят на детска градина или училище, после ще станат самостоятелни и ще искат да излизат с приятели в града, та живота на село е малко ограничаващ в това отношение. Къщата на село я мислете за далечното бъдеше според мен, колкото и романтична да ви се струва в момента идеята.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 35af1c77b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   В града живот е по - добрия вариант, защото има всички удобства за добро живеене, а и няма да имаш такива разходи за гориво и излишно пътуване с часове, което няма смисъл, на село е опция, като ваканционен имот.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: aafc159952
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Единственият начин да вземете правилно решение е да пробвате. Отидете да живеете 2 месеца на село. Ако 40 км на ден път не ви съсипят и уморяват ще плащате доста гориво тогаваа решете.

40 км не са малко. А и животът на село не е за всеки. От друга страна и в момента в никакъв случай не препоръчвам да теглите кредит за апартамент в София.

Просто ще се заробите.

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: f270d5e8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Кредит за не по-голям от двустаен апартамент в София и след това в почивното време си оправяте вилата сами и лека полека. След 7-8 години ще сте много доволни. Ние направихме така и сега имаме и двете. Но първо сключете брак.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: a2d161306b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   В София и да ми дават пари, не бих живял, да приемем че си на 26-7 години взимаш голям кредит и ще го плащаш докато станаш на 50 поне, и то живота ще се мине, другия вариант е да пълниш гушата на някоя баба реститутка с наем. София стана отвратителен град за живот, и все повече хора почват да се връщат по родните си градове.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: c34a95a1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Кво село, ква София! Мести се в чужбина! В такава изродска държава няма смисъл да живееш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: d13957d67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Къщата е хубаво нещо, но човек става роб на къщата си. Има хора с къщи и в София - просто се забиват вътре или в двора като абсолютни коне с капаци - и външен свят няма. По къща винаги има нещо да се прави, по двор също, и не, не те прави по-трудолюбив това, че си засял 5 китки и седял само вътре като кон с капаци.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 4d18214fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   30 годишен кредит? Ти сигурен ли си във финансовите си възможности за толкова голям период от време? Ами като имаш деца, ще можеш ли да покриваш всички разходи както към банката, така и семейството? Знаеш ли за 30 годишен период няма да вземеш фиксирана лихва? Как и колко пъти за тези години може да се промени вноската по ипотеката и ти ще можеш ли да покриваш тези промени?

Ако нямаш отговори на тези въпроси - не тегли. Ако имаш високоплатена професия - тегли и каквото стане. Но ако взимаш заплатка 2-3к не мисля, че е много удачно да се заробваш с такъв кредит.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: de802f80c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Село. Само село. Само на село. При селяните. На село се случват чудеса!

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 8e5b12cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ние имаме къща на 25им, и аз това се чудя. 40км със сигурност ще са ми много, но аз обичам бързо да стигам от работа до в къщи.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 429dc09d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Къде е това, има ли училище, опция за. абота в близост. Махайте се от тази София, здрасти. авето е най-важно. 40 км. е нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker