Антисемитизмът и войната в Украйна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Антисемитизмът и войната в Украйна
преди: 8 месеца, 17 дни, прочетена 807 пъти
Здравейте, понеже както знаете повече от година се води война в Украйна се зачудих защо тази държава има толкова кофти и тежка съдба.

Не знам колко от вас са запознати с историята на Украйна, но там по Съветско време има много репресии, след това масов глад, в който измират огромен брой украинци.

Сега и война. Жертвите вече са огромни. Замислете се, че някои страни и нардои живеят значително по-добре и с по-малко трагедии в историята си.

Като се зачетох в украинската история открих, че те са вършели страшни престъпления спрямо евреите в Украйна(където е имало много евреи) и са били едни от най-големите привърженици на нацистите и на тяхната анти-еврейска политика.

Та, въпросът ми е мислите ли, че злото което се стоварва върху Украйна е заради техния върл антисемитизъм и нацизъм? Защо украинците толкова много са мразели/мразят евреите?

Мислите ли, че Господ наказва държавите, които се провиняват в антисемитизъм? Все пак в Библията пише, че евреите са избраният народ и, че Господ ги закриля.

И донякъде съм съгласен. Като процентно съотношение спрямо общия им брой евреите са едновременно най-умните и най-богатите хора на света.

Зигмунд Фройд, Айнщайн, Карл Маркс(роден Мардохай) и много други променили света са евреи, едва ли е случайно ако сравним постиженията им в науката/философията/музиката сравнено с броя излиза, че са най-умните и най-талантливи хора на света.

Сред милиардерите също има огромен брой евреи, спрямо общия брой на населението.

Та, аз мисля, че няма как случайно най-умните и най-богати хора да са като % от една нация, ясно е, че имат нещо с висше дадено в тяхното ДНК.

Другият ми въпрос е мислите ли, че народите и държавите, които престъпват спрямо евреите са наказвани от Господ?

Ето например България спасява евреите си през Втората световна, цар Борис не позволява да бъдат депортирани. И да чукаме на дърво, войната не минава особено тежко по българските земи, сравнение с касапницата в цяла Европа, ние сте оттърваме доста леко сравнено с другите.

Как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 893b3ebcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Всъщност гонения на евреи, убийства, лишаване от права и прочие има в Царска Русия. По-късно дори и Сталин репресира евреи и ги прогонва от къде ли не. Също така не само в съветска Украина, но и в самата съветска Русия има определена бройка от населението, която се включва към Вермахта, която процентово е по-голяма от тази на Украйна. Така че това с украинските нацисти и антисемитизъм е доста изопачено. Не забравяй, че и Украйна като част от СССР участва в Отечествената война и дава около 8 милиона жертви, биейки срещу Нацистка Германия.
Това с украинските нацисти беше част от пропагандата на Путин, за да настрои обществото срещу Украйна. Да, нацисти има, както има нацисти и в Русия, България, Англия и в почти всяка страна, но тези нацисти дали са в парламента, дали управлението на страната е национал-социалистическо и тн. Например в родния ми Сливен навсякъде можеш да видиш свастики, но това не означава, че България е нацистка страна.
Не забравяй, че Зеленски е от еврейски произход, чиито дядо се е биел срещу Германия и е загубил двама братя.
Всъщност политиката на Русия доста наподобява тази на Нацистка Германия.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: ea33f55215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Хитлер е предприел гонения срещу евреите, защото те не са му предоставили парите си.
Говорила съм лично с украинци много преди войната и мнението им е, че отношението на държавата е било на приливи и отливи-т. е не може да се каже, че това е било цел номер1 да се затрият евреите.
В самите ръководства на компартията и ръководството на цялото СССР е имало предостатъчно евреи, както и с др. роднински връзки. Имам специална книга за за тях, но в момента не се сещам за заглавието. Писана е от руските другари и много добре се вижда ролята им конкретно в тези държави.

Глада в Украйна, при които загиват 3000 000 човека е, защото Украйна е била житницата на СССР и са им поставили непосилни норми, които са довели до глада сред местното население. Между другото, в последните 15 г. Русия е имала специална програма за организиране на собствено производство на зърно. Това е изпълнявано от техен зам. премиер, мисля. В последствие, той изпада в немилост и КГБ прави запис на секс среща с любовницата му известна журналистка и видеото го качват в голям порносайт. Можеш да си направиш по-генерален извод, за това как действат службите в тоталитарната държава.
Познавам украински евреи от източната част- еми, не ми изглеждаха много репресирани, със сигурност.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 6bf8b4385d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   1, неонацисти има навсякъде, но са преследвани от закона, само в Украина са толерирани. Виж какъв мемориал са издигнали на Степан Бандера, украинския Хитлер. Виж и какви сборища провеждат в центъра на Киев.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 00071bf1d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Русия не е станала най-голямата държава на света просто ей така от нищото. Има вековни традиции в завладяването, асимилирането и русифицирането на всякви народи. Антисемитизма, сегрегацията в определени територии и погромите срещу евреи си е било политика на руската империя, дори в територията на днешна Украина, където всичко е било под контрола на имперска Русия. Разбира се сега путинската пропаганда се опитва да прехвърли всички тези срамни моменти от руската история на някой друг, който да бъде сочен като външен враг. Така им е изгодно, и наистина успявад да подлъжат по-необразованите...

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 619b40f232
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е много грешиш
Първо в началото на съветското време всички народи под съветска власт са били репресирани, в онези години и много европейски народи са оцелявали трудно, само че украинците са ревяли най високо, тъй като от богати земеделци са станали оцеляващи, пък и тогава те са имали самочувствието на прародители на русия, знаеш все пак Киевска рус.
В Бъгария положението е било почти същото, вземат нивите и животните на хотата, младите бягат да търсят препитание, на възрастние останали на село вдовици с малки деца, няма нито ниви, нито пенсия, защото по закон селяните нямали стаж, нямало е хляб, оцелели са на чай от сушени билки, сушени диви ябълки, сушени гъби, и нещо като хляб направен от смлени жълъди, печени охлюви.
Злото което им се стоварва не е заради антисемитизма, те са били поддръжници на германците не за друго а защото са мразели русия, пак заради "гладомора", а германците са воювали с русия.
Къде в библията пише че евреите са избран народ? Това го пише в юдейската книга не в библията. Не забравяй че Исус и учениците му също са с еврейски произход, не забравяй че предателите на Исус също са евреи по произход.

Ако въпросът ти е защо евреите са най-умни, съответно богати, ами имат запазена традиция за възпитание и обучение на децата и поколенията си. На света няма необразовано еврейче с живи родители, ще правят ще струват децата им ще получат най-високото за времето образование и ще бъдат стриктно възпитани, няма семейство евреи което да се е прочуло с алкохолизъм. Сега Зеленски който също е евреин се прочу с наркомания, но това не е доказано пък и неговото семейство се е отрекло от еврейското и не спазило традициите им. До преди няколко години той е работил като артист, клоун, играл е шоу за да разсмива путин, сега е президент на украйна и воюва с путин и пак го разсмива.

Дали Господ има избран народ, не мисля, че за господ хората са разделени на народи, ние хората се делим на народи.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: e99d736e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И номер 1, и автора са доста заблудени. Първо, гладът в Украйна известен като голодомор се случва преди да започнат гоненията на евреи от страна на нацистите, така че няма как масовият глад в Украйна да е възмездие за злините причинени на евреите. Второ, номер 1 очевидно пропуска факта, че същите тези нацисти, които има във всяко общество в момента биват възхвалявани единствено от украинците и украинските власти. Например техният национален герой е Степан Бандера, лидерът на украинските прогермански колаборационисти, които освен, че са избивали евреите са отговорни и за Волинското клане срещу 100 хиляди етническите поляци. И въпреки че е имало колаборационисти и сред руснаците, и сред франзуците в нито една от тези страни в момента те не биват издигани на пиедестал. Между другото украинският президент Юшченко, награди Бандера със званието герой на Украйна посмъртно още 2010 година като даже ЕС осъди това действие. Казвам го във връзка с твоите твърдения, че украинските нацисти не се били ползвали с поддръжка сред украинското общество.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 98cd746c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз пък си мислех обратното... как България е спасявала евреите, а пък накрая след втората световна те имат богата държава, а пък ние бедна, защото са ни сложили да сме с Русия и под комунизъм, след което имахме и тежък преход...

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 36ae3a0937
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторе, не е така - напротив!

Да, евреите са били богоизбран народ, но докато са разпънали на кръста Божия син - Господ Иисус Христос!

С това те са прогневили Бога и той е снел от тях Божието Си благословение и благоволение!

И затова Бог ги е наказал и е допуснал чужденци да разорят държавата им и да нямат въобще държава(допреди няколко десетилетия).

Така, че тезата ти е невярна и неправилна!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 5912fc78a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако нещата работеха така, трябваше Германия да е от третия свят, а България от първия. Но уви обратното е.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: ea33f55215
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Aко всяка държава/ народ се връщаше към най-успешното си минало/земи, които са населявали, до къде ще им излезе края? Нашите съседи не се пишат българи, те искат да са потомци на Древна Македония, Путин се присети за Петър 1 и Киевска Рус и си я иска по право, Ердоган със сигурност се чуди как да възроди Османската империя. Сега остава Гърция да се сети, че е владяла Турция, Италия да се припознае в Римската империя, Испания и Португалия могат да претендират за Южна америка и половината от Северна и т. н.
Е, как да стане? За евреите и чии го търсят в бившите си земи също има какво да се каже. Всичко това е съвременна политика на само по един владетел грандоман, който иска да прослави себе си. На никой владетел не му пука за народа, а как да стане той вечен.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: ab1670693d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако приложим перверзната логика на руската пропаганда върху България то: българите са "Луковци" и организират факелни шествия възхваляващи нацистки герои. И сега даже имат наглостта да се опитват да махат монументите на "освободителя". Това с Бандеризирането на украинците е основна руска опорка, заедно с другата фантазия, че Полша също като Русия иска да си вземе части от Украина. Не се оставяйте да ви манипулират с евтини фейкове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker