Защо повечето хора бягат от проблемите вместо да ги разрешат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо повечето хора бягат от проблемите вместо да ги разрешат
преди: 8 месеца, 11 дни, прочетена 540 пъти
Здравейте. Винаги съм се питал защо повечето хора вместо да разрешават проблемите, обичат да бягат от тях. Според мен да бягаш от проблемите не е решение. Не мога да разбера логиката им.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 10 дни
hash: ae54526130
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Когато срещнеш проблеми като чуждите, с които видиш че решение няма може да се наложи и да 'потичаш'

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 08252fb8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Зашото емоцианално ти причинява болка дори само да признаеш проблема, камо ли да се опитваш да ги решиш. По-лесно е по навик да си кротуваме и търпи, поне си оставаме в зоната на комфорт. Нещо като синдрома на сварената жаба.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 095b9ca24d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Бягат главно защото могат!
Всеки проблем има два варианта или да тръгнеш да го решаваш или да изчакаш друг да го реши, хората които описваш са избрали втория вариант. Разбира се има проблеми с които човек е наложително да се захване веднага, но ако проблема може дса го реши друг, безболезнено за самия теб, защо да си правиш труда

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: a3d811041a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Защото някои път чувството на страх е силно, също и ако са свикнали на готин живот и не им се занимава с друго.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: a288da8ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защото искаме с изтеглено приложение от нет-а да си го решим, а истината е, че се омързеливихме и днес в повечето хора няма капка живец и желание за каквото и да било съзидателно нещо.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 0a08ee7253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Зависи от проблемите.

Има проблеми, които за да решиш, буквално си рискуваш живота и живота на близките си.

Разбираемо е някои хора да предпочетат близките си пред това да решат проблема.

Примерно един куп проблеми в България - един достоен, обединен, търпелив и нахъсан народ би тръгнал да ги решава, но българите не сме такъв народ.

И ако имаш избор да спасиш близките си или да си загубиш времето в решаване на проблеми, които другите не ги интересуват (и да обречеш децата си на мизерия и страдание) - разбира се, ще емигрираш.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 71cfcd23de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Защото е по-лесно, и малко Биология както винаги.

Краткосрочните ползи/удоволствия са за предпочитане - (пушене, пиене, джънк фууд, лежане на дивана, порно), макар че дългосрочните последици могат да са фатални (диабет, рак, затлъстяване, заличаване от генния фонд).

Така сме функционирали, така сме еволюирали и по-важното този модел на поведение ни е помогнал да оцелеем и възпроизведем в продължение на хилядолетия. Ако си намирал възможност - схрабчвал си я на момента - тъпчеш всичко в устата защото може утре да няма, наслаждаваш се на всяко предоставено удоволствие защото днешния ден е могъл и да ти е последния.

В момента, средата е коренно различна, храната е в изобилие, работата също, а ние сме си още със старата версия на софтуера и хардуера.
Който ъпдейтне навреме - хубаво, важното е че Адаптацията протича на ниво Вид - т. е всички тия с краткосрочните решения няма да ги има в Бъдещето (или поне ще са със значително намален брой) - безрасъдните шофьори, дебелаците, наркоманите, сингъл мамите и цял куп които нямат елементарен емоционален контрол. За който остане - ще има изобилие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 095612e41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тези които не бягат от проблемите, тези които избират високото съпротивление пред това да следват по-ниското съпротивление за да са в спокойствие и безопасност при следването на по-ниското, тези които не се приспособяват към хората и обстоятелствата, а търсят правдата и се изправят срещу предизвикателствата, каквото и да им струва, тези които не са със заровени в пясъка глави, тези които не вземат подкуп, колкото и да е голям, такива хора са единици. Могат да бъдат наричани герои, революционери, а останалите не са достойни дори да разговарят с такива. Всичко смислено на този свят се дължи на тези хора които са 0. 0001% от цялото население. През турско робство един Георги Сава Раковски и един Левски бяха такива от цяла България като цяло и промениха цяла България, а останалите не бяха такива, а в основната си част долна и безполезна приспособяваща се пасивна ганьовска рая, която не ги заслужава, за което и ги предадоха. Цялото благоденствие и развитие на този свят се дължи на героите, раволюционерите и изобретателите които са единици, а останалите въобще не са като тях, а са просто ползватели на делото им и не са достойни дори да разговарят с тях. Ако ги нямаше тези единици хора, цялото останало население на Земята сега щеше да е помийна яма живееща в средновековието, защото това е капацитета на останалите, на обичайния човек. В днешно време примери за революционери и герои са Сноудън, който си жертва живота и богатата кариера в САЩ за да разкрие на света безобразията на САЩ които виждаше и да сложи спирачка на омагьосаният порочен кръг. И с това плати цената да няма тази кариера от която вземаше милиони, да трябва да избяга от страната си и да бъде издирван от САЩ за да бъде убит. Ганьо ще постъпи така когато цъфнат налъмите. А в България от турско насам май са само Димитър Списаревски който се разби със самолета си в американския бомбардировач дошъл да бомбардира София за да го спре и плати с живота си за това, а сега Станислав Цанов, който с риск за себе си единствен освети пред хората страшно много помия в държавата пред, която всички останали са със заровени в пясъка глави. Ако имаше поне 10% и даже поне 1% от населението такива хора всичко щеше да е коренно различно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: be09a2d402
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Няма проблем без решение и изход от дадена ситуация!
Има лещи наречено интуиция акъл и най важното - УПОВАНИЕ В БОГА! Така че няма на този свят проблем без неговото разрешение!
Има хора слабохарактерни страхливи или чакат наготово някой да ги нови на гърба си! Зашото е по лесно да не мислиш или да се правиш на сляп докато си мислиш че н щата ще се уталожат с времето! Но н щата по този начин се задълбочават и стават непоправимо зле! Затова трябва на време да се обърне внимание и да се мисли! Който каз а че има проблеми и ситуации без реш ние и изход е БЕЗОТГОВОРЕН за мен и само ви търси оправдания и извинения!

Жена на 26

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: ebdc583e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Защото са слаби.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker