Невъзпитаните куриери/доставчици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Невъзпитаните куриери/доставчици
преди: 7 месеца, 17 дни, прочетена 902 пъти
Здравейте! Попаднали ли сте на тези доставчици, които са много невъзпитани, неучтиви, фамилиарни, или още по-зле, груби, и как се държите с тях? Ако питате мен - Да, попаднала съм на такива, но, разбира се, има и любезни, но са много голяма рядкост. Винаги гледам да се държа възпитано с усмивка и думи като "Моля" "Заповядайте" и т. н.
П. П. Тази тема не е за тези хора, които не им прави впечатление! И моля за одобрение на темата ми. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 17 дни
hash: f0ad6b2143
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Има куриер от Спиди, който е луд и 5- та година отговаря за доставките в квартала. Понеже не мога да му гледам мазната коса, намалих поръчките и покупките до минимум. В Изипей в който плащам сметките, служителката е рядко простичка жена ( една и съща е ) и вечно няма ресто.

Как да се държиш с такива ненормалници. Или трябва да ги гръмнеш, или да стиснеш зъби и да изтърпиш срещата и унижението си с тях. Лудите са навсякъде, с години не се махат, тежко и горко на тоя който си има работа с тях. Нормален човек не се държи така и уважава клиентите си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: cb05c22826
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   За сега не съм. Трябва да има правила на поведение и не е нормално да са груби.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 043c8b3234
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Пълни клоуни. Спрях да им ползвам услугите.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 6ba49b1f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Гледайте на нещата от тази гледна точка - куриери стават тези дето и за таксиджий не ги искат... Не се впечатлявайте от простотията и не им обръщайте внимание. Това е най-доброто, което можете да направите за себе си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: bdb500db2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не, защото аз винаги си поръчвам до офис, а не до вкъщи и си нямам работа с тях, но съм работил тази работа преди и да ти кажа гледаш само от твоята страна. Знаеш ли пък куриерите с колко невъзпитани, неучтиви, фамилиарни, или още по-зле, груби клиенти се срещат всеки ден? Мислиш ли, че е лесно да имаш примерно на ден 50-80 адреса и мислиш ли, че е лесно да си на всеки на време и като има задръствания, трафик, птп и т. н. и почнат да ти звънят 100 човека защо не си им закарал даденото нещо и почнат да ти обясняват как на тях това не им дреме и не ги интересува? Не е лесна работа и имайте и вие уважение към доставчиците!

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: cef87f67a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Видео и в социалките

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 23a4afb124
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Нямам проблем с куриерите, а с гадовете по магазините. Аз също съм работила като продавачка и такова отношение е абсурдно, сякаш някой насила ги е накарал да работят това. Държат се нагло, злобно, некомпетентно... вече ще опитам да пазарувам изцяло онлайн.

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: b980aac17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   А ти какво работиш? Или не работиш? По цял ден ли се хилиш на работното си място?
Хората толкова си могат. И ти да се разправяш с капризни кифли, батки и прочие, няма по 12-14 да се хилиш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: ff845d9fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, попадам нямат ресто да идвам по-късно или да си търся кашон за пратка. В Спиди. В Спиди два пъти не получих плащане и ме разкарваха страшно за 20 лв. Предпочитам Еконт, но за пращане не всеки иска да е към Еконт и после се почва: дайте точно пари, ходете развалете и подобни мизерии. Нямам излишно време за губене в дребните им хитрости.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 678b6dac5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   До 7 и онлайн положението не е по добро. Вчера получих пратката си и количеството което поръчах беше сгрешено поръчах 2 кг в мейла на поръчката пише 2 кг пратката която получих е 3 пакета по 500 гр

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: b67455675d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   До н. 4-според мен ВСИЧКИ професионални шофьори са един дол Ганьовци, исках да кажа-един дол дренки... Таксиджиите са страшни простаци, куриерите-също, просто навсякъде в тая държава прост народ... оправия няма.

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: e8661865f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Винаги се държа любезно с хората, които ме обслужват, дори и понякога в магазин или другаде да не ми казват "Здравейте! ", "Заповядайте! " и прочее. Но аз, въпреки това, усмихнато и с осезаемо настроение им казвам "Здравейте! ", "Благодаря! ", "Приятен ден! ", "Лека смяна! " и други, без непременно да очаквам да ми отвръщат със същото. Неведнъж се е случвало някои от тези по-мрачни хора да се усетят в даден момент, че съм любезен с тях, без те да са били такива в началото, затова впоследствие също стават любезни. Причината е, че просто "съм ги заразил" и им става приятно, че някой се отнася добре с тях. Да не забравяме все пак, че те работят не само с нормални и любезни хора, а и с някои прости и груби такива, затова по-добре можем да разберем какво им е, ако се постави на мястото и на двете страни. Случвало се е няколко пъти и да ми се извиняват за първоначално лошия им тон, когато разберат, че съм добронамерен и с усмивка и весел тон им помагам да се чувстват по-добре.

На някои по-груби лелки (обикновено в някое държавно учреждение или по-малка фирма, от която съм поръчал нещо по интернет и искам да го върна поради тяхна грешка) им казвам "Благодаря Ви за любезното обслужване! " и част от тези, които все пак усещат защо съм употребил точно тези думи, ги хваща срам. Но те са рядкост, а и по телефона няма как да се прецени човекът отсреща. Ако обаче човекът насреща е твърде безочлив и нагъл, подхождам с по-непоколебим, но никога груб тон. Давам ясно да се разбере, че съм дошъл за точно определено нещо и отсреща ми стои човек, който следва да си свърши работата, за която получава възнаграждение.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 940c56a477
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Нямам проблеми и съм доволен от обслужването - и в офис и в къщи.

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 8c8dcded44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   До н. 11 от н. 9-Това с липсата на кашони в Еконт и Спиди, и за мен е абсолютно потресаващо. Винаги съм мислила, че щом са куриерски фирми и разнасят багажи, пратки между различните градове, поне може да се снабдят с кашони. Хората, които имат нужда от пренасяне на багаж, ще си платят кашоните, но тъпите куриери- стоят и се хилят, като зелки, как нямали такива екстри и само за тях си ползвали- малки кашончета, за някои само пратки.
Чудя се- и преди години ли пак такава им е била Селската практика-всеки сам да си търси кашони или преди време са можели да осигурят на клиентите си, някакви големи кутии и кашони за пакетиране на багаж например, при преместване в друг град?

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 5b904c74f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Какви любезности очакваш пък ти? Знаеш ли каква е работата на куриериети? За разлика от бакшишите и тираджиите куриери 90 процента от работното време са на вън при всички атмосферни условия. 2 години бачках като куриер и спрях. Неблагодарна работа. По 160 адреса на ден. Не стига, че заплащането е мизерно, а ми много от клиентите бяха малоумни и си поръчват неща, а в същото време ги няма в тях на работа са и трябваше да губя излишно време, което не ми се плаща да им оставям пратките в комшиите. Или звъниш седиш чакаш, той слуша музика като предния ден е получил известие по кое време ще дойде пратката. Аз мисля, че няма никой звъна по комшиите и тях ги няма, пребирам кашона в бус, ония в това време излиза на вратата. Такива съм ги псувал даже. Това не е работа на рецепция. Кръста и здравето ти си оставяш всеки ден по пътищата. Я спрете с хленченето като не ви изнася пътя и в магазина и си го носиш сам до у вас. Аз често и така правя.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 21c8706bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   В моя квартал в Бс има един тъпанар от Спиди, който явно е супер комплексиран човечеца и само търси повод да се скарс с клиента. Последно писах едно оплакване, след това се пренасочих към Еконт. Там пък попаднах на друг тъпанар, който не се кара с клиента, обаче нито идва, нито ти се обажда, ами пише "клиента не е намерен" и трябваше два пъти да звъня на шефа му, че да го прати след два дена да дойде.

Пълна скръб са, но това надали е изненада, при положение че тази работа е крайно неатрактивна и се хващат само келеши без образование и без никаква мотивация на принципа "докато не ме изгонят или не ми писне".

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: e0caa3bbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Това е манталитета на българина, заповядай, моля са чужди думи за масата. Аз съм като теб, любезно, възпитано и така трябва да бъде. Затова обучения и набиване на канчето как трябва да се държат, да има го при касиерките в големите магазини, поздравяват през зъби и гледат като през перде. И не оправдавайте такова поведение, сякаш ние любезното лежим по цял ден. Живея в чужбина, на две места работя, работех какво ли не, преди да стигна до тук, тежка работа за която въобще не съм, но винаги любезно, с усмивка, а българите около мен вечно в скандали, тоя, оная направили на нищо, навряли еди къде си, вечно готови за битка и скандал, манталитет това е.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 46058a4ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Да, един път ми се е случвало. Забранено ни е да приемаме документи на работа, без да знаем какви са и кой ги праща. Аз съм началник отдел и един път дойдоха документи, за които моите хора не знаеха нищо. Обяснили на куриера, че не могат да ги вземат и да се обърне към мен. Онзи побеснял и без да почука или каквото и да е, влезе с гръм и трясък в кабинета ми, метна един плик към бюрото, но с такава ярост, че падна на земята и излезе. Аз бях потресена. Имам право да НЕ приемам пратки и да ги върна, ако преценя, до изпращача. Обадих се в Спиди, обясних ситуацията, пожелах да ми кажат имената на служителя, който ми ги достави, написах жалба и настоях да дойде някой за тяхна сметка и да вземе документите.

Винаги гледам да се поставям на мястото от отсрещната страна, но този път той трябваше да се постави на мое място. Представете си да си бачкате спокойно, при което някой със зверски ряз да нахлуе в кабинета ви и да ви замери с пратка, а вие сте в необрано лозе… преди да напиша жалбата питах хората ми какво е станало, по техните обяснения разбрах, че доставчика буквално е откачил, понеже отказват да приемат пратката и искат да я върнат.

Изобщо цялата ситуация беше много неправилна. Разбирам, че и на тях не им е лесно, трябва да любезни с пълни идиоти, но аз какво да направя? В интерес на истината, гузно ми е, че написах жалбата и се надявам да не съм навлякла сериозни проблеми на човека, а само едно хокане, защото наистина не знам какъв му е бил случая…

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 733b84f9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Никога не съм срещал невъзпитани куриери. Къде ги намирате вие не знам? Май вие сте невъзпитани и не знаете какво искате. Вие се заяждате с куриерите и като ви се ядосат те стават невъзпитаните.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: f1be324553
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Точно куриерите ми винаги са били възпитани. Обаче масово продавачките са недоебани лелки.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 7d05296eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 19 - Ами дано ти се случи и на теб, да попаднш на такъв куриер и да видш, как колкот си по учтива, толкова по-зле сатва. Има и още нещо - Това, че си невъзпитан и се заяждаш, не трябва да редизвика таквиа реакци в служителят отсреща.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker