Много е тъпо да си единствено дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много е тъпо да си единствено дете
преди: 6 месеца, 15 дни, прочетена 1167 пъти
В миналото въобще не се бях замислял за това, но сега когато започнах университет и се преместих в друг град някак си това излезе на преден план. Първо установих две неща, почти всички си имат братя или сестри и второ това е супер важно и определящо за живота ти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 34cb56247b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Глупости.

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: a8fdb6340e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И аз съм на това мнение. С възрастта просто се усеща липсата. Да не говорим, че цялата каша се сипва отгоре ни - трябва сами да се грижим за родителите си, когато имат нужда, изисква се страшно много от нас, очаква се от нас да продължим рода и като не искаш деца ходи се обяснявай.. Единственото хубаво е, че всичко отива при нас, ама на каква цена?? Не израстваш с човек на твоите години, ако не си от общителните, а то е често срещана последица, тъй като си свикнал да прекарваш времето си сам.

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 0c841dfee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Нищо подобно, да си едно дете е готино.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: d273b0bf6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не винаги е тъпо. По-тъпо е да се изпокарате за нещо, да се мразите и да си правите мръсно. Пусни си няколко епизода на "Съдебен спор" и ще разбереш. Живей си живота и внимавай с избора на приятели, а и като цяло с изборите.

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 5b5e7d664d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Важно е, но ето аз съм единствено дете и оцелях в много битки, в които други, предимно по-малки сестри на братя, ги оправяха батко и братко. Човек сам трябва да се учи да се справя с проблемите. Някои сестри болестно ревнуват братята си и не им дават да имат семейства, тоест те им дават, но злобеят срещу жените им. Така че и е добре, и не е добре. Много зависи от ситуацията и от хората.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 1c652bc34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти 6ти клас ли си или вече възрастен и зрял човек? Как пък ВСИЧКИ имали братя и сестри и какво като има. Има хора с деца, без Цеца, всякакви вариации. Развивайки си акъла, защо за университет си още дечко.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 3445910dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Тъпо или не, това е положението. Всяко нещо има положителни и отрицателни страни. Аз например имам приятели, които са в много лоши отношения с брат си или сестра си. Някои от години не общуват, други се мразят взаимно... Да, наистина е доста определящо в живота дали ще си единствено дете или не, но не винаги е определящо за добро. Постарай се да изградиш солидни приятелства и няма да усещаш тази липса. Аз имам брат, но той живее в Бг, а аз в чужбина. Много се обичаме, но не поддържаме връзка постоянно. Виждаме се веднъж или два пъти годишно. С приятели и колеги си споделяме много повече отколкото с брат ми

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 110fcc2abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Разбира се че е тъпо да няма с кого да се скараш за наследство

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: f674d24d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Грешиш. Имам по-голяма сестра и изобщо не сме близки. Когато влязох в гимназията, тя отиде да следва в друг град. Времето, в което бихме могли да станем близки, живеехме надалече, а когато се връщаше, вечно ми се подиграваше за нещо. После муфтеше пари дълги години, докато накрая ми писна и прекратих всякакви отношения с нея.
От гимназията се чувствам като като само дете и се радвам, че не сме живели заедно, защото преди гимназията бях подлагана на системен тормоз от страна на сестра ми, която лъжеше и заблуждаваше майка ми. Баща ми не успя да се пребори с проблема. Дори и съседите виждаха, че ме тормози и много пъти говориха с еодителите ми, но майка ми така и не повярва.
Изобщо не ми липсва. Всички съвети, които ми е дала са били подигравка и в моя вреда, добре че не съм я слушала на сляпо.
Така се случи, че си намерих приятелки, които или са едно дете, или по същия начин са били тормозени от сестра или брат. Не съм ги избирала целенасочено, но явно себеподобните се привличат.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: de255850d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Чак пък да е определящо. И аз, и съпругът ми сме сами. По тази причина искахме и имаме две деца. Но те изобщо не са близки помежду си, тъй като са много различни. Понякога един истински приятел може да ти е по-близък от брат и сестра.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: e60f60d329
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Как по-точно е важно и определящо?

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 8e1e6de75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Пълни простотии говориш... НЕ знаеш, какво е да имаш адски противна, гадна, зла, , сестра", на която т. нар. ти, , родители", да дават пари и имоти, а на теб нито стотинка, защото си бунтарката в, , семейството ". Някои думи неслучайно са в кавички...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 1bdb82539a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами... Не е баш така. Аз имам брат, но изобщо не сме близки. Все едно съм сам. Ако не е на живот и смърт, изобщо не се чуваме дори, пък и тогава като че ли е по-добре да не се чуваме.
Той си е хванал шапката и нашето семейство не го брои за свое, така че пак нещата на моя гръб само. И комплекси ми е създавал, като бяхме малки и интриги с приятелчетата от махалата. Много рядко ми е помагал, но пък за сметка на това ме е тормозил доста. Ако го питаш него, сигурно пък аз нещо съм му крив, така че...
Сравнително рядко са братятат и сестрите, които се разбират като възрастни. Може би 1/3 от семействата. Има ги, но не са преобладаващите. Според мен.
Така че карай си живота, развивай се. Това ти е определила съдбата, с това ще се бориш. Не е нито по-зле, нито по-добре, просто е различно. Другите пък се борят с други неща.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 81c0ed50b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   След време като дойде наследството няма да се кахъриш, че си единствено дете :)

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 56597600f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Невинаги е готино да имаш брат или сестра. Аз имам и брат, и сестра. Нито с брат ми съм близък, нито със сестра ми. Просто сме прекалено различни като характер и като личности.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: b0d9aa7363
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Автора

Като си единствено дете цялото внимание на родителите ти пада върху теб. На мен ми е ясно, че като сте с 5-10 години разлика със своя брат или сестра няма как да сте си чак толкова близки, но поне родителите ви няма да стоят на главата цял живот. Да не говорим, че да си имаш брат или сестра е яко. Като сме ходили на почивка с родителите ми, винаги е било супер скучно. Вкъщи е същото. Докато с брат или сестра щеше да е много по-хубаво. Виждал съм по морето как има семейства с две-три деца и те реално се забавляват. Плюс това като отидеш в университет, родителите ти ще си имат още едно дете с което да се занимават. Сега те не спират да ми звънят, искат да ми идват постоянно на гости нищо, че квартирата е супер тясна. Уж съм в друг град, за да уча, а те се държат все едно искат да се изнесат и да дойдат при мен?? Не мога да си представя какво ще бъде след години, когато ще трябва да се грижа за тях. Чета в коментарите как на някого брат му бил в чужбина - ами супер, има свободата за това. Аз ако поискам да отида в чужбина, родителите ми няма да са много щастливи от този факт. Сигурно и те ще се преместят с мен. В университета забелязах, как всички мои колеги имат братя или сестри, защото те неведнъж говорехаза за тях. Едно момиче за скринсейвър на телефона и лаптопа имаше малкият си брат. Друг колега раказа как брат му тъкмо започнал гимназия, колко много му липсвал и как го съветвал за момичетата. Едно друго момче каза, че брат му също учи в града. Представете си просто какво по-различно виждане на нещата имат те от мен и колко по-голяма мотивация да се върнат у дома. Замислих се и си спомних, че почти всички мои приятели от училище също си имаха братя или сестри. И ако вие не сте щастливи от този факт, поне за родителите ви е по-здавословно, че си имат още едно дете.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: f19d2c3f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Големи глупости са това... аз съм дете от семейство с много деца /5 на брой/ българско семейство.
Мога да кажа, че не сме близки помежду си... всеки говори за всеки. За съжаление това с братя и сестрите го има предимно във филмите.
В реалният живот повечето не са в добри отношения

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: a8b1849b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не всички са близки с братята и сестрите си. И какво ако единият има семейство, другият не и са с родители, които вменяват вина, и този, който няма семейство става болногледач и обикновено живее при родителите им и си изкарва подсъзнателно всичко на брата, сестрата и половинката му (особено много)? Кой е виновен, родителите, че да създали две деца, само за да има кой да ги гледа, изпълняващият синовният дълг, но и оставаш без личен живот или другият, който в край на сметка си гледа семейството и децата? Нелепица. Едно дете, един наследник, не делиш и с никой имот и нищо.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 9dfc8a4bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Както сигурно вече си забелязал в университета в другия град, състудентите ти много не си говорят един с друг и не се събират и излизат заедно, а тези които имат брат/сестра общуват с него/нея през телефона през повечето време. Всеки иска да се махне от тая шибана среда бг университета и разчита на брат/сестра си, а не се занимава с така наречените си колеги от университета. Аз заради тези феномен останах на сухо 4 години докато следвах в другия град. Всичките кокошки някакви супер назубрени, затворени и студени, гледат само да си назубрят уроците на макс, да си вземат изпита и да се махнат и само си пише с брат си. Все едно, че са някакви импотентни. Обаче гледам години по-късно през Фейсбук тези които имат брат/сестра доста добре уредени и доста пари направили. Явно знаят да подбират с кого да общуват и с кого не.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 22b5eb0d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз и съпругът ми сме единствени деца. Чудим се дали след първото да има второ и така не мога да намеря плюсове. Всичките ни роднини и приятели на годините на родителите ни се изпокараха с братята и сестрите си за имоти и не си говорят. Баба ми не си говори със сестра си, майка му с леля му, майка ми и брат ѝ си влошиха отношенията последните години… за мен това е много показателно. И кое му е лошото да си едно дете? Всичкото внимание, средства, грижа и любов идват при теб. И двамата сме с по 2 апартамента, по 1 кола, с висше образование, хубава работа. Няма да мисля за разни глупости ако нещо стане с мен и си замина, директно всичко мое е на детето, а не да деля с някой си при положение, че имам семейство. Отделно като жена си давам сметка, че ако нещо стане с мъжа ми и остана сама с 2-3 или повече деца положението е страшно. Нито аз, нито той сме загубили нищо от живота, напротив. Родителите ни са на пълно разположение да помагат за детето, което също нямаше да е така ако имаме по 1-2 братя или сестри. Щеше да има безкрайни уговорки и драми кой кога да го вземе. Няма гаранция, че няма да си сам/самотен в друг град ако имаш брат или сестра. Много братя и сестри не се разбират и не се харесват. Познавам и много семейства, в които едното дете е пълна отрепка, а другото “златното” и всичко отива при него, защото родителите са вдигнали ръце от другото и не им се занимава след 18г.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 9e70eb7b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не ти трябват братя или сестри. Моят брат настрои родителите ми против мен. Лъже и извърта всичко и като опитам да се защитя казва, че правя интриги. Възползва се, че не живея там и не ме познават толкова добре. Целта е естествено той да е най-добрият, най-свестният и всичките имоти и внимание да са за него. Надявам се наистина всичко да се връща и един ден да му се стовари накуп и с лихвите.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 6d86fec8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз имам сестра, до 12 клас учихме заедно с една година разлика. Нямам приятелки. Живеем наблизо, децата ни са с по пет дни разлика. Аз имам две деца, тя е с едно. Нямаме имоти за които да се караме.
Иначе двете ми деца се бият много, но е нормално. По- добре е да не си сам.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 846e08aad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз имам брат, но все едно нямам. Той е голям егоист и злобар, и по добре да не ми беше никакъв.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 0f6186551a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Неслучайно има такъв израз: брат брата не храни, но тежко му който го няма!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 8f4c738644
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До н. 24 от н. 12, относно поговорката... , на мен ще ми е тежко, ако злобната, агресивна и лицемерна, , сестра"-умре, ама на Куково Лято. Не само, че грам няма да се натъжа, но ще танцувам от кеф и радост.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: 67804c6f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   12/25 - не се говори така!

Тази злоба е дяволско качество! Премахни я от себе си!

Явно си още много млада и нямаш опит!
Животът е "пъстър" и непредвидим, и може точно до сестра си да опреш! И да се наложи тя да ти "спасява кожата! "

Така, че дръж се с любов и уважение към нея и към всички хора!

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 4643adecd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Така ли? Аз съм второ и последно дете и понякога много ми се иска да бях единствено дете... щях да имам повече внимание за мен от родителите, щях да съм по-богата, по-глезена, нямаш брат или сестра с която да се сравняваш или състезаваш... Нямаше да споделям нищо с никого. Всичко си е само за теб.
Не че е лошо да имаш брат/сестра... насочвали са ме в живота, но не сме близки и само се караме... много рядко си говоря с моята по-голяма сестра, то все едно нямам така...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 0b38c781d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Много е зле да си единствено дете! Да се чуди човек какво да прави със спестените нерви от липсата на спорове за имоти, пари и ниви при наследство. А такива абсолютно винаги има. Поне аз не познавам такива, при които да е нямало.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 88e7fb0869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   До номер 20-Не вземай за пример нещата, които се случват около вас. Семейството задължително трябва да бъде четиричленно! Аз жена, която е родила едно дете, не я наричам майка! Имоти се купуват, всичко се купува, ако имаш желанието и амбицията. България трябва да се пълни с БЕЛИ деца. Хора, като мен трябва да бъдат чути! Тричленно семейство не е семейство!

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 0f6d6deb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   29-ти, щом изрод и сатрап като Ким Чен Ун за който човешкия живот струва колкото мравешкия нямаше спорове за власт и имоти със сестра си и сложи доброволно сестра си да живее в лукс и тя да е вторият човек в управлението на страната след него, като изобщо не беше длъжен и можеше да я изпрати в 9-та глуха понеже татенцето му беше завещало цялата власт и всичко само на него, това само показва колко долно племе са българите. Тиранинът Ким Чен Ун явно е в класи над повечето българи и даже той не пада толкова ниско щом даже той не се мрази и няма такива спорове за имоти и наследства със сестра си, а доброволно и даде и имоти и власт без даже да и се полагат от баща и. Добре, че са толкова прости повечето българи, че ако бяха умни и имаха власт колкото Ким корейски щяха да са много по-големи чудовища от него, а така като са прости са безсилни като червеи, колкото и да са долни(като чета доста от коментарите тук).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker