Кофти ми става вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кофти ми става вече
преди: 5 месеца, 12 дни, прочетена 642 пъти
Здравейте мъж съм на 36г. живях горе долу около 10г. в чужбина, като преди две години се върнах в България по неприятен повод.
От малък град съм в Югоизточна България и тук сякаш времето е спряло... Работа почти няма, хора почти няма, че чак дори и майстори няма когато ми потрябват. Онзи ден се наложи да си ремонтирам сам бойлера понеже изгоря нагревателя, а части няма и ги поръчах по интернет. Град се водим от уж 15 хил. души, а се е превърнало в живо село. Така обаче тук имам наследствена къща от два етажа, двор, гараж и мазе. Къщата е в доста прилично състояние и остава на мен. Та въпросът ми е какво да я правя. Тук съм две години и немога да си намеря жена за среща камоли за съпруга, работа няма почти, дори дискотеките затворили останали само 4-5 кафета в града. Честно казано мисля, си че освен някоя бежанка от украйна в нужда друга не би дошла да живее тук. А като си припомня само, че този град някога бе пълен с хора и живот и колко спомени имам от тук просто не е истина, а сега е просто град поставен на изкуствено дишане. Искаше ми се да имам вече семейство и собствен дом, като повече не ми се живее под наеми другаде ама тук явно обаче ще бъде невъзможно. Отделно да продам толкова голям имот на цената на тристаен апартамент в Бургас примерно си е направо грехота... На 36г. съм и времето си върви и вече ми става кофти от всичко това. Досега имах една дълга връзка в чужбина, но тя приключи понеже бе токсична и за двама ни и съжалявам че си загубих времето с човек когото нямахме бъдеще.
Объркан и раздвоен съм и не знам накъде и какво да правя вече. Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 8ac2110bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Държавата се обезлюдява, да, потърси си жена от голям град, ако не намираш при теб. Къщата е от по-малко значение от евентуалното ти семейство.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 5271d0f54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В почти цяла България го има този проблем, за съжаление не само ти а десетки хиляди такива като теб избраха да живеят и работят в чужбина.

Нещата ще потръгнат евентуално, когато всички тия хора се прибера и започнат да работят и да създават деца и семейства тук, в България.

Къщата няма никакъв смисъл да я продаваш, сам каза, че е грях, не се знае след 10-15 години може града да се оправи - я завод да отворят, я нещо друго.

Жена си търси в някой от големите градове - щом си от югозападна БГ ще търсиш поп Благоевград, Кюстендил, защо не и Пловдив.

Не съм съгласен, че само изпаднала украинка ще се навие да живее с теб, все пак по градовете има много хора дето живеят под наеми, едвам се оправят с наеми и сметки и им е мечта поне да живеят в къща и да не плащат за това.

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 82364afb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си продавай имота, намери си булка, дето иска да живее на село. Много хора се ориентират към села и малки градове, това е спасението. Виж по фейса групи, ако имаш фейс, намери си читава среда, невероятни българи има. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7f275428b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Върни се в чужбина, там ще ти е по - добре, вариант е да намериш българка, която иска да замине с теб и да имаш връзка с нея, къщата я дай под наем, може и да се преместиш в централен град в България, да прецениш дали си заслужава да останеш в страната.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: bc40c84559
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А какво ще правите там с жена ако забие някоя в този град без перспектива?
Ти самият търсиш работа на 36 г, явно нямаш никакви сериозни умения за да си поне freelancer да речем. Надяваш се на жена, която да работи и те гледа ли?
Ако не е наследствения имот какво правиш? А имота в случая ще го предлагаш като квартира срещу "съпруга"?
Ти дърво ли си, че не можеш да се движиш в по- големи градове и да работиш, щом зависиш изцяло някой да те наеме и да ти плаща? Ама май и не ти се работи чак толкова, ами си се размечтал за закъснението украинка, която незнайно защо няма да се вреди поне в град с възможности, ами ще се забие при безработен, зависим, без никакви цели освен да си седи в наслествената къща? !
Ами тц, не мисля, че ще стане, ама то пък... знае ли човек.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: c33591051c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Бил си в чужбина не се ли научи че там хората пътуват? За тях 50 км са нищо! Ако си харесваш града Карнобат, какво ти пречи да пътуваш до Бургас за работа, а там ще имаш по голям шанс да намериш жена, месечната карта за влака Карнобат-Бургас е около 100лв имаш избор от влакове които можеш да ползваш. Така хем ще запазиш къщата, хем ще работиш и ще имаш шанс за запонанства.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: b76a7eafc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторе, дали можеш да си намериш жена за създаване на семейство? - естествено, че можеш!

Но търси жена с близки(или еднакви) до твоите интереси, цели и приоритети - с която да имате какво да си кажете и "да вървите в една посока"!

Ако трябва първо виж в твоя град - питай разни твои познати и близки - баби и лели, дали имат някоя позната жена, която да е подходяща за теб? Тоест - да те сватосат.
Старай се да се запознаеш с жени в твоя град при всяка възможна ситуация.

Ако видиш, че чак толкова няма подходящи свободни жени в твоя град - тогава почни работа в по-голям град, или направо в София!

Пробвай и интернет запознанства, макар че сега май вече няма читави сайтове, но не се знае откъде може да изскочи зайчето!

И не бързай, нещата много рядко се получават от раз. Аз повече от 10г. съм търсил подходящата за мен жена и то бях по-възрастен от теб. Но сега съм щастливо женен и имам прекрасно семейство!

Така, че - имай търпение!

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 41f46d8318
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Намираш си работа в най-близкия голям град. Наемаш квартира и си търсиш приятелка. Уикендите ходиш да си оправяш къщата. Ако имаш двор си правиш градина и си гледаш продукция. Като намериш свястна жена веднага се жените и почвате да раждате деца. Поне 2. Къщата да не ти минава и през ум да я продаваш. Ако спестиш пари я подобрявай. Смени дограмата, сложи парно с камина, модерни мебели и техника. Ако има от боята сложи сот. Пиши в кой град си. По-смело го давай. Намери жената първо, другото и сам ще се изненадаш как лесно ще ти се получи, жсобено ако ви се роди дете. Смешно звучи, но все едно цялата вселена помага. Дано си спестил някой лев след 10 години в чужбина. Ние дето останахме тука постепенно ги оправяхме къщите и финансово не се усети.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 283860a744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Приятел, напълно те разбирам. Аз съм малко по-млад от теб. От малко градче съм близо до София. Всеки ден пътувам до София на работа. В моя град всичко е замряло, не е изчезнал само заради близостта си със столицата. За мен е невъзможно да си намеря жена в моя град, просто защото такива свободни няма. Пътуването ме ограничава също, да започна връзка с момиче в София. Събирам пари и се готвя да изтегля кредит, за да купя апартамент в София. Не живея на квартира, защото наемите са убийствени и ще остана без стотинка. Пътуването до София и обратно всеки ден, не е кой знае колко тежко, но ме ограничава значително от към социален живот. Покупката на апартамент и заробването с кредит ще го направя единствено и само за да мога да си намеря партньорка.... Звучи идиотско, нали... Но това е реалността. При теб си представям каква мъка е. Щом си от толкова далечно градче. Явно само Бургас е не кой знае колко далеч? Мисля, че да теб вариант е, да заминеш в чужбина. Бил си 10 години там и имаш опит. Знаеш как стоят нещата. Би трябвало лесно да си намериш работа и да се установиш. Отделно вече си си стъпил на краката, там има доста доста доста по-голям избор от жени. Ако си с образование и работиш по специалността си, би трябвало лесно да се социализираш и хич няма да е трудно да си хванеш приятелка от каквато и да е народност. Ако си пък обикновен работник без образование, пак имаш много по-голям избор. Има доста българки зад граница, които се трудят, а не вярват в приказките за богатият чужденец, който ще ги взем. Има и от други народности най-обикновени момичета. Действай, приятел! Във възрастта си, в която един мъж е най-желан. Просто намери точното място!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 10469e461e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз бях пуснал една тема по този въпрос тук, в същия раздел, но беше преди няколко месеца. Намери я и я прочети!

Казва се:
"За хората, които са сами, но искат да си намерят съпруг/а. "
http://spodeli. net/4/story-172076. html

(Махни интервалите във връзката, защото сайтът автоматично създава такива, и няма да се отвори от нея! )

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 6ce2d295c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Аз живея в по-малък град от твоя. Бившият ми си е водил тук мацки от околните села. Така че може би това е опция. Но е бил по-млад и е обикалял по селските дискотеки, а такива не знам дали все още има изобщо някъде. На този етап вече се сблъсква с проблема, че мацките не искат да идват в по-малкия град с оглед на липсата на работа.
Първи вариант: успяваш да издържаш семейството си, тя няма нужда да работи, значи не е проблем малкия град. Остава нуждата да имаш социален живот, за да срещнеш дамата на сърцето си.
Втори вариант: търсиш запознанства в нета и се ориентираш към жените, които си работят от вкъщи нещо. За тях също не е проблем да живеят в малък град.
Трети вариант: местиш се в голям град. Ако трябва, продаваш си къщата. Не е толкова страшно да смениш един имот с друг. На теб сам голямо жилище не ти трябва, тоест ако не се сдобиеш с жена и деца... къщата ли ще ти топли душата?

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: cd0c08e400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От Автора!

Първо искам да ви благодаря за хубавите коментари!
Ами реално казано близо съм до факта да врътна ключа и да се махам и този път може да е и завинаги. Къщата ще прахолясва тук и така. Както ви споменах вече две години съм тук и опитах всичко възможно, но просто не се получава. Поначало всичко тук е пълна скръб. Няма нито хора кой знае колко нито места където да идеш. Срещи с жени оттук е почти невъзможно то поначало няма. Главно има възрастни хора, деца/ученици и разни тук там разведени с деца които все още имат отношения с бившите си. Все пак за две години тук искаш не искаш клюките ти стигат до ушите. В интернет сайтовете е пълна скръб и там висях известно време и нищо. Като предимно там се свежда до секс срещи, но дори и да има нещо сериозно то е като да търсиш игла в купа сено.
С работата също е трудно, но все пак може да се намери! Не мисля да се местя в голям град в България да работя и плащам наеми и сметки на цена повече от половината ми заплата. Този филм като по млад го играх, но повече не. Ако ще се местя се връщам обратно в чужбина естествено там също ще плащам ама без да се чудя накрая как да свържа двата края. Не, че умирам и за там не ме разбирайте погрешно, но всичко отива отново в тази посока. Между другото тук виждам много сами мъже ергени и млади и стари и когато съм ги питал как виждат нещата те ми отговарят "ами ние сме се примирили". Емиии и аз ще пия една студена вода ще завъртя ключа ще сложа дисагите на гърба за пореден път и така. Семейство и дом вече в някой друг живот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker