Как виждате икономическата картина, смятате ли, че системата се чупи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29723)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18537)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как виждате икономическата картина, смятате ли, че системата се чупи?
преди: 4 месеца, 11 дни, прочетена 645 пъти
Не съм много в час с икономиката, но от това което сващам, вече тръпки ме побиват. Мисля, че живеем във времето на най големия материализъм и комерсиализъм в човешката история. Тези неща силно погубват духовността и затова хората стават все по негативни.
Шепа корпорации владеят повечето глобални ресурси, трупат баснословни богатства на гърба на свръх експлоатация на хора и природни ресурси, алчността и жаждата за власт развиват сериозни предпоставки за трета световна война.
Държавните, фирмените и личните дългове в много случаи са доста превишили възможностите за възвръщаемост. Капитализмът се е превърнал в огромна "схема на Понци", която е по правилно да се нарича вече Дългокрация.
Според мен, бавно, но сигурно капитализмът се срутва, както се е срутил и Комунизмът, но въпросът е какво ще дойде след това?
Вече производството във все по голяма степен зависи от технологиите, а не от хората, но преимуществата от това са предимно в ръцете на едрия бизнес. В света никога не е имало толкова много ресурси, но и те никога не са били толкова неравномерно разпределени. Това непрестанно поражда месни и глобални конфликти, които стават все по остри и големи. Ако това свръхнеравенство не се преустанови, със сигурност ще има трета световна война, която ще донесе много страдания за всички. Засега натам вървят нещата и май няма достатъчно воля за радикални промени за социалното и екологично благоденствие в глобален мащаб.
Едрите риби, богатите и власт имащите виждат този разпад, но главното, което ги интересува е да натрупат колкото се може повече капитали и дивиденти от това.
Парите зомбираха умовете и сърцата на повечето хора, придадохме им свръх значение. Материалните блага заеха мястото на духовните.
Не знам как е било в миналото, но в днешно време, светът трупа страшно много негативи, от които в близко бъдеще ще дойдат големи бедствия.
Климатичният проблем достига пиковата си точка, след която няма да могат да бъдат избегнати тежки глобални катаклизми. Може би, чак тогава, хората още малко ще поумнеят. Може би ще се наложи да се намали производството и потреблението, а ресурсите да се разпределят равномерно между всички хора, не по заслуги, а по право. Това е условно казано, хората имат нужда от различни неща, но борбата за ресурси, която е съществувала от век и веков е животинско качество, от което трябва да се освободим, ако искаме да оцелеем и да се развиваме!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 3289f2fb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Системата се е счупила-неофициално. Като се занимаваш икономически, няма да ти е трудно да установиш, че за последната година са затворили 3 големи завода на западни фирми, даващи храна на повече от 4000-5000. Човека. В още 10 има съкращения и реално тези хора в момента работят звън светата на производството. Което значи че са в сферата на услугите, временно, защото скоро покупателната способност силно ще се свие, от там ще се намали персоналът и ще последват фалити и в сферата на услугите и тогава ще зейне дупка, като тази от 2008 година.
Поредния цикъл. Всичко ще започне да се разбримчва най-късно до май тази година.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: a91d33a941
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Избирай квалитетниге неща в живота, това е гаранция, че винаги ще си щастлив, на цветни гами.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 6dde60c0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Системата ще се счупи, въпросът е какво следва след това.

Сегашната система е Западна, доминирана от западните банки, корпорации и т. н.

Дори да приемем, че всичко това утре се счупва, въпросът е да се замени с нещо по-добро.

Борбата за ресурси едва ли ще спре, особено в плодородни земи с умерен климат каквито има в Европа и Северна Америка винаги ще са притегателен център за хората.

Аз лично мисля, че една система доминирана от Русия ще е по-справедлива, защото руснаците са единствената страна с ВСЕ ОЩЕ почти неизчерпаеми ресурси от газ, нефт, дървесина и прясна вода.

Те могат да помагат на по-бедните страни и да съдействат за предотвратяване на хуманитарната катастрофа с глада.

Русия няма колонии. Никога не е имала чернокожи роби. Да, имали са крепостници, но не са експлоатирали колонии, както са правили Англия, САЩ и т н. Тези страни са се развили с помощта на грабене на неограничен ресурс от други страни и континенти.

Каква е другата алтернатива? Ами Китай. Другият вариант е доминиран световен ред от Китай. Аз лично не желая да ме управляват азиатци и да съм в международна система доминирана от китайците, просто не се чувствам комфортно.

Някой от вас ок ли е с дигиталните точки и системата за социален рейтинг в Китай? @ а ок ли е да дойдат примерно още 200 000 китайци в България, защото им е тясно там? Аз съм против.

А това е реалността, много ми се иска всички държави да изчезнат и да спрат войните и боричканията на земята, но знам, че няма да стане преди да дойде Бог.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: c07556d33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Населението в света се увеличава и за населението от страните от Африка или Азия няма шанс да оцелее ако не се преместят в по-богатите страни. Такава желана страна ще бъде и България, защото климата е благоприятен и сме част от ЕС. Те обаче няма да работят поради езиккови и религиозни причини. В същото време са многобройни и са избиратели, които ще осигуряват властта на политиците. Поради това тези " скакалци" ще бъдат ухажвани и в бъдеще. Но те не носят нищо освен разходи. Затова нищо дпобро не чака нашите страни. Те ще бъдат оглозгани до последното зрънце.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: ae88a08c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Връщаме се към феодализма и робовладелството с други средства. Феодализмът е в такъв смисъл, че пари се печатат и раздават на по-високите етажи и важното е да си някой в политическата или административната йерархия, а не да имаш пари. Като имаш положението, парите ти се изливат според нуждите. Подобно на феодализма - и тогава парите не са имали по-голямо значение от това да си аристократ с власт в даден район. Пари като няма, събираш я данъци или други подобни методи. Постовете се получават по наследство, така че и да си богат не може да си го купиш.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 698138d017
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Все още голяма част от производството се извършва от хора. А и това е половината инономика. Другата половина са услугите, които се извършват на сто процента от хора. Проблема е, че няма кадри. Що няма кадри. Ами хората не са мотивирани, да станат лекари или инжинери или електротехници. Защо? Защото плащат на запад например където аз живея до 60 процента данък върху брутната си заплата. Ако един хирург дето учил специализирал и т. н. смятай чак на близо 40 години почне да изкарва яките пари около 10 000 брутна заплата. Взима чисто 4000 евро. Като другите 6000 вместо да отиват за благото на отечеството му, те отиват за оръжия за Украйна. Или за сирийските бежанци. Ами ай сиктир! За какво човек да се попилява от учене и работа, като на социални помощи със семейството ми в Нидерландия си връзвам към 3000 чисто заедно с детските, като взимам още 1000 от търговия на черно. И живея толкова добре колкото един хирург. Само дето не сме се скапали от учене и не въртим нощни смени и да се скапваме от работа. Хапваме си по цял ден пийваме си. Имаме си сравнително нова кола с, която си обикаляме по цял ден и за нас капитализма работи перфектно. Абе и през комунизма бяхме много добре. Абе стига се жалвайте ами размърдайте сивака.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 5ea02fc78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всяка война се печели първо в умовете на хората.

Русия колкото и ресурси да има, и колкото и да ни е по-близка от другите страни, е една страна с безсрамно разпадната обществена структура и феодално-родово владелски строй извън няколкото големи градски центрове.

Една система се прави от хората. Няма как която и да е страна да е успешна отвън навътре. Владетелят е в най-добрият случай мениджър, но ако хората не го слушат, например - ако не са готови на ограничения в името на благото - също се разпадат нещата.


Уви, по-сложен и непонятен е човешкият цикъл на формиране и разпадане на цивилизации, но общото помежду им е едно - зачитането на човека и неговите качества, съобразени с Бог и вселената, прилодния закон. Който се опитва да върви против вътрешночовешкият морал, рано или късно бива победен.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 3304080462
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ще ти отговоря само на въпроса " какво следва ", защото останалото ти е вярна, но безсмислена констатация, която не помага на никого.

Следват две форми на тоталитаризъм, конторилрани от два изкуствени интелекта :
1. Китайски тоталитаризъм с базов доход, много роботи и андроиди. Хора затворени по къщите си, които доизживяват живота си. Сами, като кучета. Ще са затворени защото навън ще върлуват "опасни вируси". В някои държави ще го прокарат като "нео-марксизъм" или " нео-комунизъм ". Особено западните, като Великобритания например, където такова животно не са виждали.
Тук изкуствения интелект, който ще контролира хората ще е базиран на морални ценности, най вероятно Мъск и xAI ще го прокарат. За много от българите това ще им се стори много добър вариант и ще го прегърнат с отворени обятия, както прегърнаха комунизма преди.

2. Американски тоталитаръзм (фашизъм) с много зомбита по улиците. Като казвам зомбита, разбирай хора друсащи се със синтетични наркотици. Бездомници, просяци и тотално непригодни за обществото хора. Много от тях ще са бежанци от разни войни. Една малка част от останалите ще живеят в изолирани градове, стени (Тръмп- Мексико) и пропуски. Но и те ще са на базов доход, защото храната им трябва да идва от някъде. Въпросното крипто ще е международна валута.
Изкуствения интелект ще контролира човешките "права" и свободия и правоговора/правомисленето. Ще бъде (вече е) измислен от OpenAI. Двата интелекта ще ползват базата данни на Гугъл и Майкрософт.

Пари няма да има никъде. Ще има крипто валута, базирана на човешка единица. Хората ще си получават дневната дажба в имплантиран чип.

Ако сегашния неравноправен строй ти се струва зле, ще допълня че ще има полиция на говора. Изкуствен интелект ще решава колко си лош, като записва и складира всяка твоя дума. Нещо което се случва вече от доста време, и никой не се учудва. От това ще ти се определя социалния статус. После това ще се превърне и в полиция на мисълта. Ако ви се струва фантасмагория, ще ви кажа, че отдавна има технологии, с които могат да следят какво си мислите. Разбирай нещо средно между джойстика на Nеxtmind и детектор на лъжата. Няма нужда да сте окичени с кабели вече, един прост чип, който засича честотата на мозъчните вълни е достатъчен.

Каква е целта ли? Хората трябва да разберат какво е Бог, като първо разберат какво Бог не е! Нито един от двата Изкуствени интелекта няма да доведе до нещо велико. Програма програма = програма
Няма да се случи нищо повече от контрол върху човечеството на бинарен принцип (Страшния съд). Без състрадание, в което е Бога. Да, ще бъде страшно, защото няма да има милост. Тогава хората ще разберат думите на Иисус
"Който се чувства безгрешен пръв да хвърли камък по нея (Мария Магдалена )".

Какво да правим ние ли? Намерете си половинка жена/мъж и правете деца. За българина няма нищо по важно от това сега. Дали света ще се срине пред очите ни няма никакво значение, това също е план на Бога. Правете деца!!!

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: de11a4dd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   до #6 от Автора

И аз съм чувал, че Нидерландия е доста социална държава, явно по добре се живее там, ама чак 3000 € от социални, това дълготрайно ли е? Относно услугите, не си прав, и там голяма част са автоматизирани, особено сега с развитието на изкуствения интелект, в някои места вече има сервитьори и рецепционисти роботи, Амазон пуснаха роботи носачи в складовете си, големите магазини вече имат безкасово обслужване, чатботове заменят хора в кол центрове. Това е само началото, тепърва още много ще се разрасне автоматизацията и ще замени голяма част от човешкия труд. Според мен, с развитието на технологиите трябва да се върви към нов вид планова икономика, която да бъде много по интелигентно построена от бившата комунистическа.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 4a6a1af230
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До 9
номер 6 ти казва 3000 евро за цялото семейство, тук фактора е колко е голямо семейството, ако наредиш 6-7 члено разширено семейство, защо да не е 3000 евро цялата им помощ? Реално дават около 400 евро на човек от семейството и отделно за квартирни нужди. ако живеят свекър свекърва, синът им с жена си и три деца, даже ще надхвърлят 3 хил.
По принцип никоя от изброените от теб машини не може да работи без човешко управление, сервитьор-роботи има в България, но ги ползват само за атракция. С него може да говориш, но не може да разговаряш, питаш го изпява менюто, но ако му зададеш нестандартен въпрос или му кажеш нещо на диалект... С рецепционист робот същата работа, опитай се да му се оплачеш от нещо или да поискаш нещо нестандартно. Роботите носачи са най обиновенни мотокари, които са автомати, но на тях трябва да зададеш кое къде да занесът, и не могат да преценят сами правилния кашон ли носят, знаят само от къде да вземат и къде да занесът, рафта които товарят достатъчно стабилен ли е да поеме дадения товар, размерите на рафта дали са достатъчни и т. н. Човек трябва да прецени автомата колко товар да вземе наведнъж, трябва да си подредил склада перфекто и да го знаеш кое къде е, не могат да прескочат по пътя си препятствие, ако има картон на земята спира и чака някой да иде да мръдне хартията, не могат да забележат грешка и да ти съобщят.
Безкасовото обслужване го видях за пръв път в гр Черноморец преди 8-9 години, ами да ти кажа не виждам голям напредък за близо десетилетие.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 78e3d10ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 8,
Ти колко двца направи?

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 09f9b1a7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   До 4.

Защо всички сте едни такива песимисти относно Европа и Запада? Вярно, че в момента нашият блок е супер неадекватен, но аз виждам сериозно промяна. Погледни какъв възход на крайно десни, консервативни и националистически партии има в Европа. Някои от тях вече взеха властта, други са във възход и в скоро време ще го направят, трети пък тепърва се организират. Промяната във мисленето на обикновеният европеец също е налице. Мен не ме притеснява толкова че някакви африканци щели да дойдат тук, а ме притеснява, че Европа в един момент ще стане толкова пренаситена с такива бежанци, че в един момент ще прегрее и ще започне тежки противодействия срещу тези групи, което може да доведе до гонения на базата на религиозен и етнически принцип. Имам приятели немци и французи, които до преди 5 години мислеха по един начин, а сега мислят по съвсем друг и са на такава вълна, че спокойно могат да минат за членове на СС.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 81a9f33ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   от Автора

Разбира се, че роботите и изкуствения интелект имат нужда хора, които да го управляват, но това, могат да са шепа хора. Простичко казано, в началото на индустрилизацията, на една фабрика аа й били нужни 1000 работника, с напредването на технологиите са били нужни вече 100 човека, а с развитието на автоматизацията и роботизацията вече ще са нужни само 10. По този начин много хора стават излишни, и дали ще се появят достатъчно нови професии при умирането на старите е под въпрос.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: b6e946803b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не се ли изтърка тезата за прогнилия капитализъм, дето аха-аха и ще се срути? :-) От 100 години го чакаме и още се държи :-)

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 236aa75162
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Системата ще се срути въпрос само на време е.

Първо ще започне с жестока финансова криза в САЩ, която предполагам, че ще е много по-зле дори от голямата Депресия.

След това 'вълната' ще удари и Европа и всички, които са навързани като шарани и скачени съдове за банките в САЩ и Брюксел ще падат като домино.

Наистина ще е нещо страшно. В Библията има описание на последните дни в книга 'Откровение'.

Единият конник на смъртта е гладът, после ви чака ДИГИТАЛНО РОБСТВО.

Ще ви попитат или отпечатат баркодове на китките или врата(като добитъка) и само тогава ще може да си пазарувате.

Повечето овце ще се съгласят, ще си продадат свободата и ще се поклонят на сатаната и създадената от него дигитална финансова система.

Малцината избрани ще се разбунтуват и ще се опитат да живеят свободно далеч от големите градове и дигиталното робство.

Избраните ще се спасят и ще бъдат помилвани от Бог, а робите на сатаната(тези, които доброволно ще си тикнат чипове в телата) ще горят в Ада.

Това е истината. Разпространявайте този коментар.

Роботизацията, дигитализацията и дигиталното робство са САТНИНСКА система, масоните работят за осъществяването на този 'нов световен ред' от векове.

Нарочно ви успаха и залъгалки с почивки, кредити и лесни пари, за да омекнете и по-лесно да си наденете хомота. Само че веднъж наденали хомота ставате роби на злото и врагове на Бог

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 698138d017
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От 6 до Автора



Три членно семейство сме. Съпругата ми работеше като камериерка. Всеки ден по 40 стаи оправяше от до. Взимаше и се тока. Обаче е по-затворена, по-необщителна и притеснителна. Нарочиха я, насъскаха началниците срещу нея и я освободиха. Аз бачках в тежката индустрия в производството на 3 смени. Наложи се да отсъствам на следващия ден за да прибера съпругата ми от летището. Началника ми заяви със заповеднически тон, че понеже не съм го заявил пет дена предварително, не ме пускал. Посочих му среден пръст и му казах, че няма да оставя съпругата ми да седи 8 часа на летището и да не ме чака на другия ден. Ефектира се, и понеже е с малка бишонка, реши да се направи на мъж и ме освободи. Сега тия, , тарикати, , още се бъхтят, ние не бачкаме и двамата, гледаме си детенцето ядем си пием си, караме по-хубава кола от тях, ходим си два пъти в годината на почивка и можем да си живеем до живот така. Не сме дошли на запад да ставаме роби! Реално капитализма си е едно модерно робство. Чак когато го осъзнаеш, можеш да направиш така, че капитализма да бачка за теб!

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: a641713c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Препоръчвам ти, да порочетеш „Принципи за справяне в променящия се световен ред“ на Рей Далио. Ще установиш, че нищо по-различно не се случва, спрямо това, което се е случвало многократно. И да - провяля се, защото започва да се разпада, давайки път за развитие на други държави и икономиките им.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker