Случка с румънец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случка с румънец
преди: 3 месеца, 2 дни, прочетена 394 пъти
Веднъж тръгвайки на път, слязох на една спирка да си купя цигари. И виждам там един притеснен човек. Заговори ме на английски. Обясни ми, че е дошъл в България с личната си кола, но се е счупила и я оставил на сервиз. Докато я оправят, тръгнал да се разхожда, но се дезориентирал и сега не можел да намери сервиза, за да си вземе колата. Питах кой сервиз, после го гугълнах и показвайки му картата, му обясних къде се намира и как да стигне до там. Той обаче не можа да се ориентира и аз реших да го закарам лично, макар че бързах. По пътя ми вика "ти не си българин, нали". Викам му "да, всъщност не съм, ама как разбра". Каза, че често идвал в България по работа, на почивка, на пазар и т. н и никога не е виждал толкова услужлив българин. Даже сега като е помолил няколко души, го подминавали, без да му кажат и дума и дори го гледали лошо. Щом даже на румънците им прави впечатление, смятайте как изглеждаме отстрани. Разказвам го, за да се осъзнаете и поправите, макар че знам какви ще са коменарите. "Ти си същия". "Румънците са същите". "Емигрирай". "Ти си в лоша среда, иначе българите са си ОК". "Познаваш ли всички българи". Не, но с просто око е видимо, че един сериозен процент какви са. "Сред всички народи си има мърша". Да де, ама какво е процентното съотношение при нас и при другите? Плюйте ме, но се осъзнайте каква слава ни се носи дори сред румънците и се поправете. Това ми е съвета, пък който е читав, ще разбере посланието ми правилно, без да се обижда и припознава. Който не е, ще ме оплюе и пак ще си я кара по старому. Бъдете добри хора, ще ви се върне, повярвайте ми. Най-малкото самите вие ще се чувствате по-добре. Който разбрал, разбрал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 75b6e20aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Абсолютно винаги гледам да помагам и упътвам хората, които ми искат такава помощ.

Познавам София почти перфектно(с изключение може би на разни нови райони като Манастирски, Кръстова вада и т. н. ) и съм упътвал както българи дето не намират нещо в София, така и чужденци!

Може би най-трудно ми беше с едни турци, които явно пътуваха Сърбия - Турция или Европа - Турция, но нито знаеха български, нито английски, нямаха и Джи-пи-ес!

Въпреки това с каквото можеш със знаци и ръкомахания съм помогнал и на такива хора, с които даже не може да си говорим!

Така че наистина не всички сме говеда.

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 8e0978b113
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   От днес вече не съм същият човек, след като прочетох това много сериозно наставление. Път на мравката започнах да правя, и станах добър човек. Много благодаря, вероятно и аз съм станал румънец без да разбера.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 часа
hash: 821f15efe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   до 2

ще преживея, че от 5 млн ганьовци един решил да си остане такъв. Дали ще сте 5 млн или 5 000 001, все тая.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 часа
hash: 0048776f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторе, защо си помисли че румънеца няма гугъл и не може да "гугълне" сервиза, особенно щом знае името му? Може и такси да си хване и да му каже име на сервиза, но е избрал да търси български граждани, пред будка за цигари, защо ли?
Много българи се опариха от чужденци "туристи", главно румънци, на които им се е счупила колата, или е свършил бензина на магистралата, или продават евтино маркови тенджери на паркинга на някой хипермаркет: https://glasnews. bg/krimi/vnimavaite2-505546/,
или искали да видят как изглежда българска банкнота от 100 лв, ето случай от преди няколко дни: https://www. flagman. bg/article/312972
Съветвам те, да си огледш колата, какво е изчезнало!
Лично преди около 25г спрях на главен път до аварирала румънска кола, близо до бензиностанция, имаше мъж и жена много притеснени с бебе в колата, казаха ми на английски, че им свършило горивото, а нямали български пари, още неможеше да се пазарува с дебитни карти, предложиха да купя златен мъжки пръстен. Бях на 18г младеж, сглупих, купих пръстена, дадох парите дадени от баба ми за кандидатстване в университет, парите за целия първи семестър, после се оказа, че пръстена въобще не е златен, дали ми дрънкулка. От тогава много ги "харесвам" чужденците и с голямо желание ги подминавам, колкото и притеснени да изглеждат.
Единствено мога да направя услуга ако поискат да им повикам такси, другите им проблеми не ме интересуват!

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 часа
hash: 217de47d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Българите сме мнителен народ. Честно казано историята му ми звучеше като измислица и не знам дали бих го качил в колата си. Иначе моят град също се посещава от много румънци. Винаги съм им помагал с указания.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 23 часа
hash: 0048776f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторе, защо си помисли че румънеца няма гугъл и не може да "гугълне" сервиза, особенно щом знае името му? Може и такси да си хване и да му каже име на сервиза, но е избрал да търси български граждани, пред будка за цигари, защо ли?
Много българи се опариха от чужденци "туристи", главно румънци, на които им се е счупила колата, или е свършил бензина на магистралата, или продават евтино маркови тенджери на паркинга на някой хипермаркет: https://glasnews. bg/krimi/vnimavaite2-505546/,
или искали да видят как изглежда българска банкнота от 100 лв, ето случай от преди няколко дни: https://www. flagman. bg/article/312972
Съветвам те, да си огледш колата, какво е изчезнало!
Лично преди около 25г спрях на главен път до аварирала румънска кола, близо до бензиностанция, имаше мъж и жена много притеснени с бебе в колата, казаха ми на английски, че им свършило горивото, а нямали български пари, още неможеше да се пазарува с дебитни карти, предложиха да купя златен мъжки пръстен. Бях младеж на 18г, много исках да помагам, сглупих, купих пръстена, дадох парите дадени от баба ми за кандидатстване в университет, парите за целия първи семестър, после се оказа, че пръстена въобще не е златен, дали ми дрънкулка. От тогава много ги "харесвам" чужденците и с голямо желание ги подминавам, колкото и притеснени да изглеждат.
Единствено мога да направя услуга, ако поискат да им повикам такси, другите им проблеми не ме интересуват!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker