Какво мислите за Петър Дънов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите за Петър Дънов
преди: 2 месеца, 11 дни, прочетена 598 пъти
На една спирка видях сложени много книги на Петър Дънов. Взех си една, която мисля да прочета. Разбрах, че някои го мислят за сектант. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 9 дни
hash: ed477cd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Смятам, че е като всички дървени философи, които говорят думи, които уж звучат мъдро, но нямат никакви практическо приложение и реална полза (дори духовна).

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 85e0919e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Секта

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: a8f7caa186
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Самият той не е сектант, но е твърде възможно някой да използва името му за нова секта. С вярата в нещо трябва много да се внимава, всеки трябва д аима критична мисъл за всичко.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 54f5f525cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   "Разбрах, че някои го мислят за сектант"

Тези "някои" са българската правословна църква :). Дънов принципно е вербуван от протестантската църква, обучаван е в Щатите, и после е оставен тук да ръси духовност така както си я разбира. Историческия Дънов е принципно доста ясен субект и какво е било неговото дело в България. Но в днешно време ситуацията е такава, че всеки може да мисли каквото си иска. Не знам теб какво те интересува какво другите мислели за него. Чети и си реши сам. Аз съм си общувал с Дъновисти. Както силно вярващите християните цитират Библията на всяка втора житейска мисъл, която се опитват да сътворят, те пък цитират постоянно какво бил казал, в коя си беседа. По-малко агресивни са във вярванията си според мен, това е нещо положително което мога да кажа за тях. Повечето му последователи са жени.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: f875e91c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Дънов е сектант и еретик!

Не чети книгата му, изгори я!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 73ce92d90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Повече мъдрост от религиите. Чел съм четири, пет книги. Има и много за храненето

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: adc8711438
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Майка ми е последователка на Дънов и има доста негови книги. Сега започват да правят някаква "житна диета", в която 10 дни не ядат нищо друго освен по 100 грама жито, 1 ябълка, 1 лъжица мед и малко орехи на ден.

Всяка година минават този режим. Също така за последователите му Дънов е едва ли не същество от друго измерение, наричат го "Учителя", честно казано на мен ми идва малко в повече.

Не съм му чел книгите затова и не мога да дам мнение, но отношението ми е по-скоро отрицателно, особено като разбрах, че се е учил в САЩ

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: f4b55f399a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Лично аз нищо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 1976990192
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Че той си е точно сектант

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a0511d272c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ми негово право е да издава книги и да води лекции, молитви, паневритмия, духовни песни и т. н.. Преди хиляди години Исус Христос са го оплюли и са го помислили за сектант, защото е казал истината да се обичат хората и да не се убиват, ама на този свят има всякакви уроди. Малко хора признават истинските сещеници като Христос и Дънов. Повечето вярват на попове, патриарси, изнасилващи свещеници в оргия и истински сектанти. Няма да повярват на хора, които казват самата истина и правят това, което е доказано, че е правилно и не се наказва от Бог, а се възнаграждава. Затова в момента свещениците, които изнасилват непълнолетни, се считат за истински свещеници, което е абсурдно, но факт. Светът толкова много се е изкривил, че не е за вярване. Войни се водят, хищничество, алчност. Човекът не заслужава слънцето, а вечен мрак и ад под земята.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 8c6e11e4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   11 ти стига до там да сравняваш Христос с Дънов? И още си мислиш, че не е секта?
Такива движения и по модерните тип Ню ейдж се организират, проектират и следят "правилните" насоки от агенции с три букви.
Не е за вярване колко лесни за манипулации сте.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 2e5a15881f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторе, така или иначе книгата е в теб, нещо в нея ти е привлякло вниманието. Нищо не ти пречи да започнеш да я четеш и сам да прецениш дали в нея има велики мъдрости или гениални глупости. Учителя е дал толкова много упражнения, можеш да пробваш някое и сам да провериш дали работи или не. Така ще формираш собствено мнение по въпроса и ще разбереш дали е твоето нещо или не. И в двата случая ще има хора които ще са на твоето мнение и такива които няма да са съгласни с теб. Затова хората сме различни и в това е красотата на живота. Бъди себе си

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: adcc2d746f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Колкото повече негативни коментари виждам, толкова повече се радвам.
В България са пратени най-добрите и най-лошите души на вселената. Едното не може без другото. Това че има толкова гняс изсипана по Учителя е доказателство за невежеството на БългарЯна (ганьото ) БългарИна знае истината и може да я отсее. Ако автора си е вземал книжка и някои ключови думички са го пляснали по челото, значи е намерил каквото търси. Ако му се струва брътвеж, остарял морал и сектантско, значи не е готов. Значението на думи, като Истина и Любов се разбират в продължение на 10ки години. Това са фундаментни крайпътни камъни, които после ще служат за ориентир по кой път човек да поеме. Морален компас. Защото идват времена, в които хората масово ще полудяват. И тяхната лудост ще бъде приемана за нормална.

До Истината човек трябва да стигне сам, обаче! Истината не идва при човека. А Истината боли. Т. е. човек трябва да иска да го боли от Истината, ако иска да узнае. Друг път няма. Пътя е само през Страданието.

Затова съм съгласен с Но. 3. Не е нормално някой от Братята да ви натяква, да ви говори, ако не сте питали, да раздава книжки и да ви увещава. Вие сами трябва да намерите братството. Има нещо гнило тук. Препоръчвам да се придържате само към книгите и Словото на Учителя.

Този форум е тотално манипулиран и нищо повече от средство за пропаганда. Изобщо не ме учудва, че хората съдят ранното християнство тук. Тук четящите си мислят за заплатата за която получават, за политическия ефир и за битовизмите си. Най вече за 20те лева които ще вземат от някое американско НПО ако напишат някаква глупост тук.

Изобщо няма да се учудя да видя и оня Вцърковения образ, който говори за Господ Иисус Христос във всяка тема да дойде тук и да каже Анатема! :)
-----
Сега на въпроса на автора. Ще бъде дълго.
Българите си имаме пророк.
Неговото име е Беинса Дуно, който е проявление на Божия дух.
Петър Дънов е приемника на Беинса Дуно също както Сидхарта е приел Буда. Също както Мохамед е приел Алах и тн. Също както Иисус е приел Христовия дух.

Пророк означава дух от друго измерение, който се е вселил в тяло на тази земя, за да може като пастир да поведе хората към края на света, който неминуемо ще се случи. Защото хората ще имат нужда от морален компас тогава. Вече нямате нужда от библията и Давид да ви кажат за Страшния съд. То вече се вижда...

Първо беше Танг-Ра, китката
После се появи Будизма, дланта
После всяка една от 5те религии, според Арийските раси на земята, пръстите.
После всяка от петте религии беше покварена.

Първо бяха апостолите, дошли на българска земя да научат хората на Христовото учение и техните 70-80 евангелиета. Този период се нарича РАННО ХРИСТИАНСТВО. В България има останки на 900църкви от тогава. Неговите свещеници бяха богомилите, които го разпространяваха по цяла Южна Европа. После бяха изтребени и изгорени на клада от Римската църква. Беше извършен геноцид над 2. 5 млн човека. Нарекоха ги сектанти. Сега вие наричате същите хора със същото име. Разлика между Богомили и Дъновисти няма. Реално секта е църквата, която присъства във всеки един град. Защото тя отрече ранното християнство. Първо беше то. Останалото е стъкмистика на Римската империя през вековете.

Вместо тях Римската империя скри евангелията, оставиха 10 и от тях направиха Новия завет. Построиха нови църкви. Казаха че Иисус е Бог. Скриха Пентаграма и сложиха Кръста. Създадоха требници. Назначиха попове с килимявки, които днес карат мерцедеси и изнасилват момченца. Измислиха данък за вярата ви в Бога. Измислиха и индулгенции да си плащаш с пари за греховете.

Вие на това ли вярвате?

Знаете ли, ние знаем в какво вярвате и сме търпеливи с вас. Дъновисти/Нови Богомили има навсякъде между вас и ние ви обичаме. Просто знаем, че не сте готови още. На този етап колкото и да ви се говори, вие нищо няма да разберете, защото вибрациите са ви ниски. Песните които пеем ви се струват детски, наивни и смешни. Танците ви се струват абсурдни.
Когато дойде времето да се обърнете към религията обаче (а то неминуемо ще дойде след не повече от 2 години) ще трябва да избирате между хората като Ванга, Дънов, Дядо Влайчо, Преподобна Стойна, Слава Севрюкова... и килимявките, които ще ви обсипват с глупости по бТВ и Нова. Също както в момента правят за Украйна и правиха за Ковид.

М. В.

• Нарочно ползвам големи букви в началото на ключовите думички. Кабалистите си служат с цифри. Сатанистите със символи. Богомилите със Словото

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 0e70a59cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Чела съм някои негови книги. За да са близки до съзнанието на обикновения рааботещ, са написани на доста елементарен език.
Дънов казва доста истини и дава практични съвети, но за мен те не бяха нови знания. Бях стигнала до подобни съждения на базата на житейския ми опит.
Има и някои многи елементарни и угодни на неверните мъже мисли и препоръки.
Хората от братството са секта. Не знам дали всички, но юного от тях са вегетарианци. На сбирки ходят с бели дрехи и често посещават едно вегетарианско заведение в София. За съжаление отблизо имат болнав вид.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 6453d49d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До номер 14:

Очаквах да прочета нещо подобно от някой участник в тази тема.

"Знаете ли, ние знаем в какво вярвате и сме търпеливи с вас. Дъновисти/Нови Богомили има навсякъде между вас и ние ви обичаме. Просто знаем, че не сте готови още. На този етап колкото и да ви се говори, вие нищо няма да разберете, защото вибрациите са ви ниски. "

Винаги ми е било много интересно това ваше пренебрежително, арогантно и надменно отношение, сякаш НИЕ обикновенните хора сме десет нива под вас ИЗВИСЕНИТЕ.

Не виждате ли, че с всяка година народа оскотява брутално, и скоро няма да има кой да просвещавате в бъдеще. Пропаднало и тъпо поколение не може да възпита друго в хуманност, доброта или морал. Погледнете клипа на Цанов за бъдещите майки, сега тийнейджърки. ПОТРЕС! При все, че аз не съм толкова консервативна се замислих че това са бъдещите лекари, адвокатки, данъчни...

Какво точно означава че единствения път бил страданието? Този бог( да, няма да го напиша с главна буква) защо мрази своите творения толкова? Защо е това садистично и злобно отношение към нас? Защо страдание, а не радост? Бил ни обичал... но иска да страдаме. Много интересна тенденция.

Но ти разбира се няма да коментираш подобна компрометираща вашето общество позиция. Не за друго, а защото съм с "ниски вибрации"...

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 3df8382261
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 16

Остави го да си говори каквото иска. Който е запознат с лъже Бялото братство тука в БГ знае, че се управлява от край време от Държавна сигурност. Ако видиш какво правят ще ти настръхне главата. Основни лица в ръководния орган на това "братство" се занимават с убийства, рекет и кражби. Ако си мислиш, че изпълняват думите на техния учител, само се завърти около тях за някакво време.

Ще дам един пример. В София на мястото на една къща в квартал Изгрев издигнаха блок за стотици хиляди. И събират още, защото парите не стигат. Лъжат по всевъзможен начин по-стари и наивни хора да даряват пари. Същевременно Дънов е казал, че трябва да се строи само ниско строителство - 1, 2 етажа. Натъквал съм се и на други абсурди.

Докато е бил жив Дънов, в касата на братството са били събрани огромни суми (става въпрос за ПОНЕ стотици хиляди), които "братята" са горили в печките при идването на новата комунистическа власт, за да не увиснат на бесилото.

Паневритмията е някаква гротеска. Танц? Ходили ли сте да видите какви хора са се събрали там? С такива хора не бих стоял в едно помещение, камо ли да "играя".

Ако си се движила в техните среди, то по всяка вероятност си забелязала, че там има не малка част психичноболни хора. В България здравеопазване в областта на психическото и емоционално здраве липсва и явно Дънов им е отдушник и пристан на такива. Няма лошо, де. Един ми викаше как буркана не е трябвало да го мия с веро, защото то полепвало по него и после той се тровил. Затова съдовете се мият само с вода. Друг е толкова зле финансово (то там масово всички са зле финансово), но въпреки всичко дава на братството 100 лв. за тази сграда в София и в следващия момент ми иска пари, за да изкара месеца...

На върха са милионери, тези отдолу са като скотове с психични разстройства.

Относно учението. Чел съм и съм слушал лекции. Като цяло има много добри попадения, но има и обратното - един обширен текст, който може да те изкара извън кожата ти. Страданието, за което говориш, е точно такава тема. Правилно наблегна на него, защото в "учението" тя е силно застъпена. Значи, там ако не страдаш, значи си никой. Ти не можеш да израснеш едва ли не без страдание. Ами много хора са страдали, ама не виждам да им се е оправил животът или да са станали светии. В това учение има страшно много противоречия. Даже е абсурдно на моменти.

Учителят може да се апострофира на доста места. Ако всичко може да се събере в няколко изречения, то ти за какво си? Ако всичко е страдание, то ти за какво си ни и за какво си застанал там да говориш? Нали така и така ще се страда и трябва да се страда?

Друга една тема е как могло без нищо. Може буквално без нищо да се живее. Еми като може без нищо, то те питам пак ти за какво си ни?

Друга тема е за лошите хора. Като гледам човечеството от памтивека се управлява по един и същи жесток и безморален модел. Как на някои било позволено да има, а на такива (заблудени души) като тебе - не. Как на тези от "черното" братство било позволено, ако искат и с 1000 жени да спят, ти трябва да се задоволиш с 1-2, даже без жена е най-добре.

Абсурдите в това учения са безброй. Всеки който започне да чете ще се убеди сам.

Как ти не могло да убиваш, ама онези от черното братство за тях може всичко. После се чуди защо си се превърнал в крава за доене?

Учителят разправя как човек като тръгне в пътя на бялото братство и обеднявал. Започвали изпитанията. Чудесно! Значи какво излиза? Ако ти слушам думите, само зло да очаквам да ме спохожда? Смело мога да твърдя, че точно това очаква всеки, който тръгне да слуша и изпълнява голяма част от нещата там.

Как не трябвало да ядем месо! Чудесно, не съм ял месо... много години. Резултат - негативен.

Може да се коментира много. А това с ниските вибрации... Пич, пий си хапчетата. Пределно са ми известни вашите вибрации, защото не само съм общувал с голяма част от известните "бели братя", но съм бил и в обкръжението им. Както казах, това са хора с проблеми, включително и психически, и поведенчески.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: b572222f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Дънов за мене е супер интересен.
Много стойностни неща пише.
Малко хора знаят, че е бил много силен екстрасенс и ясновидец, а не просто дървен философ.
Колкото за Бялото братство - прави са тук пишещите - опорочена е идеята - начело са меркантилни хора.
Но като се замислиш с религиите също е така.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: a07c64c67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До 16, от 14
Харесва ми какво си написал/а
Ще се опитам да ти отговоря на всички въпроси

1. Няма такова отношение. Дори напротив. Останал си с такова впечатление, също както мързеливия завижда на богатия, който се е потрудил да спечели парите си(ако не е лъгал разбира се). Като и глупавия завижда на умния, който е прочел повече книги. В случая има житейски уроци, които ти не си разбрал, а има хора които са се прераждали много пъти и вече знаят. Аз на Учителя не завиждам за мъдростта. Нито на Буда. Ами отдавам почит и се уча от тях, както глупавия ако не си губеше времето в завист, можеше да седне да прочете, а мързеливия можеше да си намери работа.
Ако пък ми казваш че си търсил мъдрост при Братството и те са те отхвърлили от надменност, няма да ти повярвам.

2. Разбира се, че оскотява народа. И още повече ще оскотява. Той затова Учителя е дошъл, за да ни предупреди и когато тези времена дойдат да сме подготвени. Много хора не са готови и затова повече страдат. Страдат като гледат как другите са обезумели, страдат от беднотията, от невежеството. Който е слушал речите на пророците ни щеше да знае и да мине през тези изпитания по-лесно. Бедния с бедност не можеш да го уплашиш.

Учителя казва да не гледаш погрешките на другите. Гледай си в твойта паница. Твоите деца да са учени, нахранени и възпитани. Другото е работа на Бога. Ти обаче гледаш твърде много другите какво правят Съдиш ги. Съдиш и Бог. А последното го правиш, защото не вярваш в него. По обратния път първо е вярата в Бога, после вярата в хората, защото ние сме негови чада и накрая ще видиш, че света в който живееш всъщност не е толкова лош, колкото си мислиш.
Бог праща точните хора на точното място в точното време. Това е АБВто на Учението.

3. Това със страданието е много сложно нещо и няма как да се обясни в една тема. Ще се опитам да съм кратък.
Едно малко дете страда ли като трябва да ходи на училище? Страда. Само че като си научи добре уроците и един ден от него ще стане добър лекар или инженер. Постарал се е, страдал е, еволюирал е. После децата му пък играят волейбол, всеки ден правят тренировки, страдат, телата ги болят, но не се отказват. И хоп- ДНКто на фамилията еволюирало. Селото евролюирало. Народа евролюирал. Чудите ли се сега защо циганите са такива? А обичате ли ги въпреки всичко? Защото и циганите си мислят че сме надменни спрямо тях...

4. Бог не те бил обичал. Ти какво си мислиш че е Бог изобщо? Някакъв белобрад старец, който прегръща децата си ли?
Бог ще ти даде изпитания от които ще се научиш и ще станеш по-силен, по-умел, по-знаещ. Няма да се научиш, като седиш в къщи, гледаш холивудски филми, правиш си селфита в банята или ходиш 9-5 на работа, която не харесваш. Напрегни се и ще видиш как и благата в живота ще те споходят. Ще видиш че и хората около теб ще те заобичат.
-----
Сега до 17
Въй, приятелю много злъч, много нещо....

Ще пропусна часта за сградата в Изгрев, къщата където Учителя е живял. Там има адвокати, които се занимават с това. Ще пропусна и часта за корупцията и алчността на някои хора в братството. Може и да си прав. Нека допуснем че си прав за администрацията. Това не е важно обаче. Въпроса е кой е Петър Дънов и неговото духовно наследство, не какво е братството в наше време. Честно да ти кажа, аз не съм член на Братството, просто съм дълбок поклоник на делото и словото на Учителя. Останал съм и аз със впечатлението че може да има нещо нередно там, говорят за имоти, делят земи... така е... смея да се съглася.

Да се върнем на учението обаче. За страданието говорих по-горе. Разбирай го като начин за еволюция. Сърната ако не я гони лъва, няма да се научи бяга бързо. Другия вариант е опитомяване. Жалостивия ще я опитоми, ще я нахрани и ще й спре естествения път на еволюция. После като я пуснеш в гората ще умре от глад. Същото правят хората и със собствените си деца, които израстват в престъпници после. Не казвам, че трябва да тормозиш някого пък. Има разлика между тормоз и възпитание. Нямам какво друго да добавя, освен самите думи на Учителя :
"Слабите хора, като страдат се мъчат. Силните знаят, че страданието е за добро, защото от него се издигат"
Ако все още не сте го разбрали, значи сте на 2500 години от собствената си нормална еволюция, защото същото го е казал и Буда преди толкова години.

Черните могат да убиват? Ми да си убиват. Душите се прераждат. Ако са убили теб, ти ще се преродиш. Те ще си изгубят обаче душите. Искаш ли да си на тяхно място? Виждал ли си човек без душа? Отиди във някоя военна психиатрия да видиш ветерани. Когато човек убие той полудява. И не само, душата му е обречена. Само да те поправя. Черните не убиват! Те не са глупави. Те карат тези като нас да се избиват един друг. А само и единствено от теб зависи дали ще натиснеш спусъка или не.

Вегетарианската храна е важна, защото един ден няма да има никаква храна. Ще се полагат по две филийки хляб на ден, на човек. "Зеленчуците ще са отровени от радиация. Месо няма да има никакво. Ще се ядат предимно плодове, защото растат на по-високо" (Дядо Влайчо) Който е свикнал да се задоволява с малко ще му е лесно. Той вече ще си е "платил" и тепърва ще гледа другите как страдат. Човек трябва съзнателно да се стреми към еволюция без плътност на тялото. Ако една риба е постигнала да има фенер на носа си, а птицата да измисли да са й кухи костите, значи ключа е в желанието. Човек също може да е ефирно безплътно същество един ден, ако ще 2 милиарда години да отнеме.

Пак ти казвам, не гледай да ти е по-лесно, гледай да си по-добър! Това е основното в Учението!
Истината е че Бог не дава, Бог само ти взема. Взема защото те обича! Той знае точно колко можеш да понесеш да ти се отнеме и е справедлив. Ако ти вземе много, значи си му любимец и те гледа изкъсо, там горе ти е приготвил вече място. Дявола е този който ти дава. За да те изкуши в материалното, в долното, да те принизи и да ти вземе безсмъртната душа. Обратно Бог иска да се издигнеш и да се върнеш при Него. А ако тежиш 120 кг, щото ядеш Макдоналдс няма как да стане.

А това за радостта... Вие се радвате като ядете и пиете ли? И като имате пари в джоба? Не, не се радвате, залъгвате си страха временно. Страха и несигурността, че може да останете гладни и без пари... Радостта е само там където е Бога. А Бог е там където двама или повече човека правят нещо заедно! Добре! Яжте, пийте пръскайте пари, но поне го правете с някой! Само да знаете няма да е дълго така. Земята ще откаже да ни дава от плътта си скоро.

М. В.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker