За отмъщението - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За отмъщението
преди: 1 месец, 12 дни, прочетена 265 пъти
Защо този горе допуска да се отмъщава, в случай, че повечето хора разбират отмъщението като нещо негативно?
Всяка интеракция с други хора, влияе духовно на техните животи. Когато твоите намерения произтичат от чисто сърце, тоест без да има каквото и да е прикрито лукавство или лицемерие, то тази интеракция ги променя положително.
Но, когато има някакви скрити цели, които не се базират на християнска любов към ближния, а на основа лично облагодетелстване, това влияе негативно върху техните животи. В този смисъл за да освободиш духа от тялото и всичките създадени връзки в материалния свят отмъщението е необходимо зло. Защото всяко зло, което си причинил на другите без значение дали е било умишлено или в следствие на покварена душа трябва да ти се върне за да се канселира.
Тоест да се очисти душата. Затова, страданието и несгодите в този свят трябва да се приемат като дар от Бога и неговото благоволение към теб самият, а не като наказание. Любовта към брата не е достатъчна в християнския свят, защото както Христос казва, не постъпват ли така и езичниците? Какви нива на духовно съществуване има тогава, които далеч надхвърлят каквото и да е светско наше разбиране за живота, за да обичаш дори тези, които те мразят?
Когато душата ти е разкъсана от греха, може ли да правиш добро? Може ли наистина да служиш на Бога и на мамона?
Проблемът в тангризмът е, че когато изкачването към по високо небе става, чрез трупането на грехове то колкото и на високо да стигнеш, тези грехове рано или късно те застигнат и те дърпат обратно надолу. Затова има само една истина, път и живот и тя е в Христос. Каквото и човек да се опита да съгради на земята, в случай, че то не е изградено на тази основа, ще се превърне в пепел. Обвинявай другите в това от което теб самият те е страх да се превърнеш? Язвите на душата, в които отсъства Бога, потенциалните демони, които чакат да вземат контрол?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 11 дни
hash: 860cc83d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Вие, крайно религиозните сте доста куку...
Прочети и някоя друга книга освен библията.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 2341f8d3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Като попрочел човек Библията, ще ти кажа, че християнството е много тълкувателно и в Библията затова често има недомлъвки, притчи и сказания, които могат да се тълкуват от много страни. Лилит добър персонаж ли е? За някой да. Защо Бог е толкова жесток в Старият завет и милостив в Новия? Има много отговори. "Първо тръгнаха хората и след тях жените", на тези думи много жени ще скочат. Да, има мъдрост Божия, да, ние сме християни една част от нас, но нашето тълкуване не е едно. Защо има зло, защо е позволено? Без зло как ще се знае, че доброто е добро. Много майки на неизлечимо болни деца, живеещи в мъка болки децата всеки ден искат да застанат пред някой свещеник и той да им отговори какво е направило тяхното бебе на Бог, че да живее в мъки? "Когато почине то ще живее в Божието царство", но там ще живеят и много от другите деца, растящи, които силно карат колела. Нашето тълкувание на Библията и християнските ценности не бива да бъде тесногръдо. Библията е забулена в мистерия, като писания тя е тайнствена и не във всяко място лесно разгадаема..

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: a04263168f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Н 2 "хората" и след тях жените, да. "Хората" са създателите (не днешният хомо еректус" нито други хоминиди.
И са създавали както лабораторно, така и смесени със жените... Тоест- жените, мисли!
Днешните мъже не знам защо асимилират като за тях да става въпрос " хората" но не, те са буквално след жените. А мъжете в началото са създадени за работници, роби...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker