Статистики за населението в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Статистики за населението в България
преди: 1 месец, 16 дни, прочетена 864 пъти
Според всички проучвания на НСИ и разни агенции населението в България се 'топи' и до 20-25 години ще е под 6 милиона.

По последно преброяване е 6. 8 милиона. Не знам дали населението се увеличава или намалява знам какво виждам с очите си.

Животът ври и кипи, в София няма места по децките градини, в метрото и автобусите е фраш, училищата са пълни, от коли не може да се разминеш в час пик.

Сега ще кажете, ама това е само София в другите градове не е така. Ами и от по-малки градове имам наблюдения.

Имам рода от 30 хиляден град и ми изглежда, че градът значително е дръпнал последните няколко години, има си млади хора, има си живот.

Имам наблюдения и за съвсем малко градче 6-7 хиляди души и там сякаш се е развило последните години. Една-две нови бензиностанции, някакъв соларен парк направили и т. н.

БДЖ и то се пръска, вече не смогват с наличните вагони да обслужват всички желаещи.

Не знам дали и други са на това мнение, но според мен последните 2-3 години населението се увеличава. Било с идване на мигранти - в центъра на София вече всякакви езици може да чуеш да се говорят - било с връщане на българи от чужбина.

Статистиката най-вероятно не. е отчела правилно, мен примерно дори не минаха да ме преброят(не се регистрирах онлайн), така че реално се водя непреброе н, пък дори не съм бил зад граница като беше преброяването.

Представям си колко неотчетени има по ромските махали. Въобще аз мисля, че населението точно сега в този момент(2024) расте, преди 4-5 години може и да не е било така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: 18a63b2e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Блажени са вярващите, Царство им небесно! ;Д

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: b56f80bff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Расте ти заблудата! В БГ сме не повече от 5. 3 милиона. Даже под 5 милиона постоянно живеещи, щото през годината все има някой от чужбина, който идва да си прави зъбите тука... А и ти ако броиш циганите... От тея 5 милиона половината са старци. Реално, махайки цигани и върлите турци, които си живеят още в османско, българите сме не повече от 4 милиона ( тук включвам и българите мюсюлмани, които са по-светски).

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: e25b4b68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   След 6-7 в провинцията няма никой... Наблюденията ти са само от София.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 44df7dc8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Най-бързо стапящата нация сме, наред с Япония. Стопяваме се всяка година с един Ловеч като население и до 2050 година в България ще има по-малко от 5 милиона реално живеещи граждани, половината от които пенсионери, ученици, мюсли и индийци, подвизаващи се с известна алкохолна напитка с три букви. Такива се лансират в България. Който е умен - мисли отдалеко и си стяга багажа за Терминал 2.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 833f9a327f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Реалното налично население в България е под 5 милиона! 6, 76 милиона са хората притежаващи български лични карти.
Разхождането на хора по улици и автобуси не е свързано с числеността им!!! Правенето на соларен парк съвсем не е свързано с броя хора!
Иначе мога да се съглася че хората излизат от домовете си повече, но това е свързано с други неща не с бройка народ.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 7f25a745c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   В голяма заблуда си! България изчезва, скоро няма да се нарича така. Исляма ще я завладее отново. Българите бягат в чужбина, провинцията се оголва, а природата не търпи празноти, освободи ли се място, веднага се запълва с другоземци. Продажници ни управляват, и затова България изчезва. Тези хора искат да се нагушат и да се чупят от България, на тях територия не им трябва. Мислете за кого гласувате, от младите зависи дали България ще я има.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 72b22167c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не бих казала. Аз в София не бих живяла, предпочитам по- малки населени места. В България на чужденците им е рай, всичко е евтино.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: f975ab20d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   И нас не минаха да ни преброят - 3-ма човека, нито сме се регистрирали. Аз не вярвам нито на медии, нито на политолози, нито на статистици. Всичко е подкупно. Все трябва да се говори колко сме малки, колко сме нещастни, колко сме бедни, колко е лошо всичко тук. Излизаш само до магазина - и нищо оттова. Кафенетата пълни, вечер ресторанти, клубове, кина и театри също. За колите, които виждам всеки ден и задръстванията да не говорим. Уж все се вдигало горивото, а всеки се качил в колата си. Че има бедни хора, има, но те се опитват да го изкарат сякаш всяко второ домакинство едва свързва двата края. Бедни хора има навсякъде.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: e4915c5de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   "Животът ври и кипи"
Сигурен съм, че твоите субективни наблюдения са по-верни от оебктивните факти. Няма как просто.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: eb43f31423
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Ами затова има статистика. Субективните мнения може да са интересни за жена ти.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 88ccc84122
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Най-вероятно българите общо в момента сме над 9 милиона ако броим и тези в чужбина. Просто голяма част от българите са в чужбина, и затова идва объркването.
Всъщност, тази статистика е горе долу така, и притеснителното е че след 2050 българите ще сме под 5 милиона. И сега ще обясня защо.
Първо, процентът зрели българи, които в момента са живи (в работоспособна възраст между 30-65), очевидно са се родили преди или точно при идването на демокрацията. Преди 90-те са се правили повече деца отколкото сега по ред причини. Нормално е в момента да има навалици от хора, родени по време на бейби бумове, включително и пенсионерите (родени след втората световна война).
Тези статистики се правят предвид прогнози спрямо следващите десетилетия, а не спрямо какво е било.
Фактор 1: имиграцията - означава че голяма част от новородените българчета изобщо не живеят в България, може да имат българско гражданство, но може и никога да не живеят в България. Пример: българчета, родени в имигрирали български семейства а Англия, Испания, Франция и тн
Фактор 2: Родените след 90-та правят по-малко деца, от родените преди това. Именно на това се базира цялата тази статистика.
Ако някога са се раждали 200 000 деца на година, а сега се раждат 50 000 (примерно, не ми се търсят сега точните числа), очевидно една проста математика ще покаже че съотношението смъртност- раждаемост след няколко десетилетия ще е много по-неравнопоставено.

Това че в момента не са толкова ясни последиците от демографската криза, която предстои за България, не означава че няма да ги има. Общо взето, ще се види след около 20-30 години, когато на пазара на труда няма да влизат такива бройки като преди, и тук вече само можем да гадаем какво я чака България (внасяне на чужд труд ли и тн).

А иначе то реално Китай има същия проблем, и понеже хората се заблуждават по броя хора, който е сега, а не този, който ще бъде, живеят с грешни представи за света. Китай преди няколко години премахна закона, с който забраняваше по едно дете на семейство и част от последиците са че сегашните 30 китайци са без братя и сестри, притиснати от икономическите световни ситуации и те също не правят толкова деца. Тоест щом сегашните 30 годишни китайци не раждат също като нас, то и тях ги чака масово стопяване, защото човеците мрем, колкото и да им се иска на някои да са като богове. Никой не е надвил природата и няма да я надвие.

Европа е пълна със застаряващо население, а вече и Китай, докато Индия вече официално е надминала по брой население китайците. В интернет има диаграми на съотношение на населението по възрастови групи между различните държави. От такива диаграми става ясно че Африка и Индия, както и арабските държави ще доминират след 50 години.

Най-елементарен пример: взимаш 10 българки, 10 индийки, и 10 нигерийки. От 10-те българки се раждат 5 деца (5 жени по едно дете, 5 от които не раждат въобще), от 10-те индийки идват 30-35 деца (всяка индийка по минимум три), и от 10-те нигерийки пак по толкова 30тина деца. Това е хипотетичен пример, разбира се, но мисля че е горе-долу близо до истината. Излиза че индийките правят поне по шест пъти повече деца на всеки десет жени от нас (30 делено на 5=6) и затова и са най-многобройното население на планетата.

Очевидно че цялото човешко население ще се е сменило след 100 години (нито един от нас няма да е жив тогава) и тези статистики се правят на база раждаемост сега и прогнози спрямо политическо и социално положение на държавата, както и културно такова (естествено че индийките не са по-богати, но в Европа не се правят така безразборно деца, които да захвърлиш ей така на улицата). Въпросът е колко деца българчета са се направили от 2000 насам? И колко от тях ще изберат да живеят реално в България, когато навършат трудоспособна възраст?

Очевидно трябва да има национална политика, която да се занимава с тези въпроси и да създаде условия в България, в противен случай, да, наистина ще бъдем превзети от други народи. Спрямо сегашната прогноза, мисля че около 2050 българите ще са между 4. 5-5 милиона души, като е възможно голяма част от тях отново да имигрират, и така реално да има под 2 милиона работещи в страната. Мисля че в момента работещите в България са около 3 милиона. При още по-лошо развитие на тези събития, може да има и 1 милион работещи, което е направо смешно и очевидно всички сме наясно че това няма как да се случи (тоест че бъдат внесени чужди народи да работят тук, както е в другите страни). Така постепенно светът ще се изменя, както винаги се е изменял, държави са изчезвали, появявали са се нови такива и така постоянен кръговрат.

Причината да не се вземат толкова мерки сега, е че тъй като човешкият живот е сравнително кратък, на повечето не им дреме какво ще стане 2050 (ако сега си на 40, не ти дреме какво ще е като си на 55 и вече почти си приключил с работенето), но това означава че не им дреме за собственото им поколение т. е. деца и внуци, защото те ще са потърпевшите, когато се окажат чужденци в собствената си държава.

А иначе аз не споделям точно твоето мнение че този процес не се забелязва сега, според мен вече много си се забелязва, а причината да е толкова пренаселено е защото наистина населението е концентрирано в определени райони, главно София, докато други пустеят. Има вероятност, градовете, от които си правиш извадката, да са си просто по-развити, ти споменаваш за три града, ами да, възможно е да си се родил и живял в по-развит район и затова да ти е трудно да видиш общата картина.

А относно това преброяване, не мисля че са отчели правилно населението също, а и смятам че българите, които са в чужбина са много повече отколкото си мислим (аз лично мисля че са над 3 милиона). Възможно е от време на време да са си в България, възможно е да има много завърнали се след пандемията, но никой нищо не е отчел относно това. Но отново имай предвид, че пак такава статистика е неточна, защото като профили : българин, който по принцип си живее в чужбина, дори и временно да е тук, пак може да си замине. А и децата им най-вероятно също ще се устроят навън т. е. това е загуба на работна ръка за след 30 години (когато сегашните бебета ще са зрели 30-годишни). Давам пример: Петкан и Драгана са си дошли след пандемията с двегодишното си дете. След време пак ще заминат, или дори да останат, то детето им ще порасне и ще замине и ще се устрои във Франция (примерно). Тази бройка автоматично се губи от икономиката на България, и
затова са всичките тези притеснения че няма да има достатъчно работна ръка.

И последно, въпросът на който управляващите трябва да си отговорят е : през 2024 колко кадри са влезли на пазара на труда? Аз отговорът, на този въпрос не знам, но на база отговор може да се предвиди - а през 2034, през 2044 и тн колко ще са и тн. Засега знаем че ще са значително по-малко на база политически и социални фактори. Ако сега има недостиг, какво остава за тогава. Но тук има и някакви догадки все пак, никой не може да предвиди бъдещето с пълна точност. Например, много украинци се установиха в България след войната, не се знае за в бъдеще кой с кого ще се съюзи, кой с кого ще воюва и тн.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: d6fe0b5acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм даскал в София, баща на двама учиника в различни училища и ще ти кажа, че огромната част от училищата дори в столицата са яко празни и едва пълнят паралелки. В Слатина имат само една паралелка след 5ти клас, а сградата е огромна. В центъра, район Възраждане, училищата са половината празни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: ac14ff20bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ами не знам, аз съм от голям град и половината апартаменти са празни. Дори при старото строителство. А в пълните масово живеят по 1-2 души. За новото да не говорим. Там почти няма пълен апартамент.

Да, в час пик улиците са пълни и да, докато си взимаш детето от училище няма къде да спреш, но това са няколко минути. През останалото време дори центъра е празен. Масово магазините са затворени, вкл. и на центъра.

Града се пълни единствено лятото, като се върнат емигрантите.

Просто населението е концентрирано в 3-4 града и се съ, дава такова впечатление. От 6 млн души 2-та като ги наблъскваш в един град как да изглеждат нещата?

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3068687347
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Тези преброявания се правят не за да се преброи населението, държавата добре знае колко лични карти е издала, добре знае колко хора тази година ще излязат в пенсия, много добре знаят колко сгради има и колко хора живеят в всяка сграда, добре знае колко хора са излезли в чужбина и колко са се върнали, много добре знаят колко точно са циганите, колко са мюсюлманите, това че не искат да ви кажат точните цифри е отделен въпрос!
Преброяванията се правят за да си признаят преброените какъв стандарт на живот имат, най-важни са им данните имате ли топла вода, WC, работеща техника: хладилник, миална машина и т. н. Това няма как да знаят и по това оценят стандарта на живот на населението! Също нямат право да те причисляват към етнос, ако ти не се пишеш българин/циганин/ марсианец, те нямат право да те причислят към етнос и те пишат неопределен. По закон всеки сам определя етноса си!!!
Моя приятелка е над 70г възраст от поовече от 45 години е женена за чужденец и живее на 8-9 хил километра от българия, в България идва веднъж на 10-15 години за по 10 дни. Два месеца след като навърши 70г държавата-НОИ й изпрати писмо на българския адрес където е родена, да иде да си подаде заявление за социална пенсия, защото знаят че тя съществува (не е починала), знаят че тя няма стаж в България, нямат й данни да е работила в ЕС. Съответно ние получихме писмото, защото живеем жилището е което тя е живяла като дете и тя се води по лична карта на нашия адрес, четохме й писмото на видео връзка доста се смяхме.
Разказах ти това за да разбереш, че управниците знаят почти всичко за теб и целта на преброчването не е да видят дали си наличен, те знаят че са ти издали лична карта и лично си се явил да си я вземеш. Целта на преброяването е да разберат каквото сам си кажеш чрез въпросника, дали си сменил религията си, какъв е стандарта ти на живот, към кой етнос се самоопределяш.
Аз когато попълвах въпросника в интернет, след като си попълних името, направо си ми излезе работното място, нямаше нужда да пиша фирмата в която работя от 8 години.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: fedf8ebf8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Миналата година - най-ниския брой новородени.
50 000 души на година намалява населението.
През 2004 слушах лекции от дпециалист по демография. Всичко, което каза, се сбъдна, днес България живеят 1 млн. души по-малко.
В София има хора, защото има малко повече пари. Иначе това са хора, които работят, за да оцеляват и правят богат някой олигарх, корумпираните политици и държавни служители - калинки.
Реално след 20 г чисто икономически не би могла да съществува тази даргавна административна система, в социален аспект също. Ще ни спасяват с огромно повишаване на данъци, печатане на пари, внос на работна ръка, отпускане на кредити от Европа. Това направи олигархичното управление на мафията и корупцията през последните 35 г.
Дядо ми казваше - по време на войната бях на фронта, раниха ме, но бях по-добре, щото бях на 20 г.
И аз 90-те години бех добре, щото бях на 20 г.
Ако бяхме утрепал през 1991 г. оня, дето каза "За Бога братя не купувайте", още преди повече от 10 г. щях да съм излязъл от затвора. И щяхме да живеем по-добре.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: c028c38bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

17.   Една разходка из произволни села из България (не близките села до големите градове, които се ползват като вилни зони за новобогаташите) бързо показва истинската картинка на нещата. Основното население се измести в големите градове, за сметка на жестокото обезлюдяване по селата. Моето село сега е с може би 10 пъти по-малко жители спрямо 90-те години. Почти всички съседни къщи са празни или само с по един останал жив от възрастните. Децата им са в големите градове или в чужбина.

Да не забравяме и това, че измамното впечатление за "много хора" идва основно от студентите из централните части и заведенията. В Пловдив, например, има около 40 000 студенти, но това не са местно население с постоянна адресна регистрация. Голяма част от студентите са чужденци, които само временно са тук с цел да вземат евтина европейска диплома, даваща им право да останат да живеят и работят после в западна държава.

За да се задържи българското население еднакво на брой, трябва всяко българско семейство да има по две деца. Не едно, а две! Тук дори не говорим за увеличаване на населението, което изисква част от семействата да имат по три деца!

В последните десетилетия около 70% от мъжете никога не стават бащи, което значи, че останалите 30% мъже трябва да имат всеки по 7 деца, за да се запазим ние, българите, като народ! Това се случва единствено при циганите и сред може би по-малко от 0, 01% от българските мъже от сорта на Коко Динев. Много повече жени стават майки, отколкото мъже стават бащи, по простата причина, че много от тези жени раждат основно от един тесен кръг мъже, които оплождат по две или повече от тях. Отделен проблем в България е, че почти половината деца са на самотни майки и не живеят в здравословна семейна среда с двамата си природни родители.

Сметни и колко от днешните младежи и млади мъже дори не са били с жена (най-вече поради безумните завишени изисквания и очаквания на много от момичетата и жените, което е поради кифлеенето в Instagram и бляновете на всяка селска пръчка да увисне на издръжката на мечтания от нея богаташ с излъчване на холивудски актьор; който точно пък нея да желае пред всички останали селски пръчки като нея, предлагащи същите "услуги" в замяна) и картинката за бъдещата раждаемост се прояснява още повече.
А като знаем и как много от българките не желаят да раждат изобщо деца, а други искат "да се наживеят" и се надяват да не са с болни органи и да родят здраво дете на 40-45-годишна възраст, това значи и отлагане на раждането на деца с цели две десетилетия. А и част от "изчакващите" да раждат на късни години след време или загиват, или погрозняват/надебеляват и никой не ги иска (за разлика от огромния интерес към тях на младини), или заминават за чужбина.

В двете ми бивши училища сега има съответно по 2 и 4 паралелки с нищожен брой ученици, а когато аз бях ученик, там бяхме по 6 паралелки с по над 24-28 ученика в клас! Класът на племенницата ми миналата година се стопи под 18 човека и се наложи да ги слеят с друг малък клас, така че от общо три станаха два.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 4f5c9c5364
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Това, че София кипи въобще не го намирам за истина. Аз живея тук и имам какво да споделя като лични впечатления. Ще започна със това.. По мой наблюдения след ковид вълната масово хората се отказаха от градският и който не беше шофьор седна в колата за постоянно. Автобусите без няколко линии се лашкат празни нагоре надолу, със трамваите знаете какво се случи а за метрото нямам наблюдения защото не го ползвам редовно даже хич. Направих и любителски експеримент от 16 коли в задръстването след 18 часа само 2 бяха със повечето от 1 човек. Ако искате може да го направите и вие. Дойте ли Юни месец столицата се изпразва ( все едно живея във друг град) Юли месец преди година се разходих из квартала и картинката беше леко плашеща. Срещнал съм има няма 2-3 ма човека и 1 по шумна компания на пейката пред един вход и до тука. Това говори, че самият град има доста непостоянно население. Има и още нещо което ми приковава вниманието а именно празните апартаменти. Разходете се из вашият квартал и ще забележите как 1 вход светят почти всички прозорци а във други съседни по 4-5 както е във провинцията. Това доказва тезата на последното преброяване че именно около 30 до 40 процента от жилищата са празни. Центъра е оживен особено петък/събота - има и хубави места да седнеш да пиеш нещо ако пък си чужденец може и да ти хване окото някоя църква но плюсовете са до тук, Мръсотията се набива на очи дори и по Витошка. За района на женският пазар мога да напиша няколко думи. Свързвам последното си ходене до там с магазините замръзнали във времето и със 3 етажните къщи които дали пусти или обитавани плачат за основен ремонт а на някой дори им е поникнала трева на покрива... Осветлението в една столица също трябва да е на по-добро ниво. Тези които са ходили в Турция и Гърция знаете как всичко светва след като се стъмни и човек спокойно може да шофира, да се прибере от работа или просто да се разходи.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 52dc21cf06
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Онзи ден заместник министърка се похвали че според преброяването от 2021г през последните 10г българите са си сменили дограмата с нова на 50% от жилищата. Затова се правят преброяванията, за да видят колко се е увеличил стандарта ви на живот и имали ли сте пари да отделите за нова дограма!!! Не ги интересува лично да ви преброят, те знаят колко овце имат в стадото което управляват.

По принцип се отчита и раздаването на гражданство на мигранти, за 2022г са раздали гражданство на 27 444 мигранта.
За 2022г умрелите са 118 814 души
Родените 56 596
А по статистика населението е намаляло с 34 774
Вярвам можете да смятате, как от една цифра (население) вадиш 118 хиляди прибавяш 56 хиляди и разликата да ти се получи 34 хиляди, като прибавиш мигранти разбира се.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 0e2b6b6dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Ти си много далеч от действителността, но може и да се чувстваш добре да пишеш такива глупости. Приятна разходка из кипящите от живот градове, които са само в ограничената ти тиква.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: c56ca673fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ами ше ти го кажа и аз авторе-наистина я виждаш само от столична страна картината, да вземеш малко и извън нея да излезеш, да идеш малко в провинцията(включително и дълбоката), та наистина да си изградиш що-годе правомерно мнение за този проблем...
А иначе да, то и на мене ми се струва и въобще на човек на пръв поглед може да реши, докато е навън по улиците, че тука у туй шибаното Русе сякаш е нараснало населението (както е било до 1990г да речем), и то е разбираемо-ежедневния трафик, който аз виждам по улиците(щото наистина са страшно много вече колите, всеки втори вече с кола, с книжка, па как ги е придобил, знаем в повечето случаи как стоят нещата), отделно градския транспорт, абе дето се казва, колите тука са повече на брой, отколкото градското му население... А трябва да съм пълен идиот, за да смятам, че такъв загубен и отвсякъде пропаднал град като Русе, с най-залупените и костеливи хора в цялата страна, че ше има около и над 100 000 души-смях в залата! ... Няма такова нещо, и при огромният брой дъртаци, които всеки ден се виждат по улиците (останалото са или мангали, или някакви там наркомани, психично болни и пр.), просто е нереално това, абсурдно е...
Та така е предполагам, и при тебе човече-всеки ден като виждаш столичния чудовищен трафик (а той в огромната си част, дори колите да са със софийска регистрация, в тях ежедневно пътуват хора от всички краища на страната: Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Свищов, Угърчин ако щете, и т. н. ), затова така ти се струва... Да, това с мигрантите като брой съм съгласен, че го има, но-за мене статистиките не са фалшиви и не са само някакви там стряскащи числа, ей тъй за пред публичното пространство, смятам ги даже за достоверни, макар и в някои случаи да изглеждат раздути и пр., ама сега да се правим че няма демографски срив, е просто несериозно и безпредметно! ... Естествено, има и такива, от днешното поколение Z(щото все пак съм от децата на 1990-те, поколението Y) момичета, като сестра ми например, раждащи и по 3 деца, без да си дават сметка нали, как ше им осигуряват оттук нататъка всичко, и не само финансово, нали-храна, дрехи, лекарства, рожденни дни, да не говорим после пък за възпитание, образование по-натам във времето и пр. Гащите си не могат да вържат чисто финансово, ама правят вече деца (без да мислят дори те самите след време как ше живеят и т. н. ), да не говорим за останалите аспекти от целите тия процеси... Не знам, за мене поне, това са възможно най-неразумните хора от обществото ни, които на по 20 и няколко години, раждат по 2-3 деца и после без помощта на баба и дядо не могат да се оправят почти никак. Но спирам дотука, че се поувлякох, малко нашироко описах тука мнението си де, но смятам, че всяко едно изречение от него си е самата истина, колкото и да е неприятна! ...

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: c8976c60ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Авторе - бий и шута на тая държава, бе!

Половината ми рода се изнесе в Канада и Германия. Аз мисля да последвам примера им скоро. Пък ти си брой статистики как не сме 4, а 5 милиона на територията.

Блажени са вярващите!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 1a9cb6eb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Брат, заеби статистиките и математиката, и почвай да учиш турски, че скоро ще ти трябва

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker