Проблем с дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем с дъщеря ми
преди: 1 месец, 12 дни, прочетена 1438 пъти
Здравейте,
Много ме измъчва отношението на 13 годишната ми дъщеря към мен и ми се иска да споделя.
Малко предистория. Брака ми с баща й не е щастлив. Тотална катастрофа, тя е била свидетел на много караници между нас. Освен това имаме различия в начина на възпитание. Той я лигави и й позволява всичко, изобщо не му се занимава с нея., нито за оценки, нито за външен вид, за нищо. От малка й говори колко стм била луда, как съм я биела.
От друга страна аз гледах да я възпитавам, карах я да учи, тя изобщо не обича да чете, нищи не й се прави, мързи я да гледа. Да, когато беше малка се в случвало да я потупвам.
Сега за нея: супер голям инат, никога не слуша, каквото и да поискам от нея, отговор или няма или казва няма, гледай си работата, ти ще ми кажеш ….. няма пък….
Стаята й никога не е подредена, бюрото е отрупано с гримове, навсякъде пластмасови шишета и празни опаковки. Вкъщи почти не яде, нищо не обича. Готвено имам предвид. Яде навън- сандвичи, пици, дюнери.
Не е добра ученичка, няма интереси.
Започна да се гримира без да пита.
Връзката между нас е кофти отдавна.
Не усещам да има близост между нас.
Днес след поредния скандал заради облеклото й, тя ми хвърли телефона й, слезна от колата и заяви, че няма да се прибира. Каза ми, че не ставам за майка и, че иска да умре, за всичко съм била виновна аз., всичко съм проваляла. Това, че не ставам за майка ми го казва вече за трети път, много ме заболя. Не ме зачита, като родител. С баща й е нещо подобно, но на него не му говори такива неща.
Чуствам се в безисходица.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 12 дни
hash: 52018bb55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Поредното дете, вкарано в капана на "модерността". С телефоните и компютрите е така. Вече родителите не са авторитети. Децата копират всичко от интернета. Но и вие сте виновни донякъде. Не може 13-годишната ти дъщеря да не те зачита и да ти държи такъв тон. Има си начини за възпитание. Баща ѝ е мързелив търтей, който не иска да си мръдне пръста за нищо. Щот така е по-лесно.

За съжаление много деца са така. Вашето ще го кара по допирателната в живота и "каквото излезне". Но животът не е цветя и рози, така че обикновено излиза нещо, което не сме предвидили. Молете се поне да израсне красива и да си намери някой да я издържа, че ще плаче иначе някой ден с тоя мързел и възпитание.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: c54bd046a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ми права си е, не ставаш. Какво точно очакваш, честно?
Първо на 13 е, мисля, че всички сме минали от там и може да се сетиш какво се случва в тази възраст с психиката и хормоните. После с това "много караници", от там ми загуби уважението. Що за зрял човек води караници и то пред дете? Малко разум, че с това нищо няма да постигнете помежду си и само ще създадете подобна ситуация в бъдеще за детето си нямахте ли? Или просто си крещяхте като животни без и грам да мислите с главите си. И вкъщи като бях дете беше така, сега ако видя човек да крещи и директно ми става гнусен, пада ми в очите и изпитвам ненавист към него. По- жалък начин да се опиташ да "победиш" в спор няма. Тъжно е и как вероятно с лека ръка пренебрегваш такива и много други случки и сигурно ги оправдаваш пред себе си търсейки проблем във всички освен теб. Само ти си си виновна за положението си. Само това е достатъчно човек да придобие престава как действаш и решаваш проблемите си и колко се интересуваш от цялостната картина.
Вие не може да живеете в 2 крайности и да очаквате детето ви да не вижда проблем. Дори няма да питам защо правите дете като въобще не сте и близо като възгледи, разбрахме, че няма логика зад действията ви. Кажи си, че си си биела детето просто в прав текст, докато си врещяла като ненормална сигурно. То и да не си признаеш е очевидно, те хората не мразят майките си от нищото. Не се притеснявай, те повечето го правят, то за тази държава е нормално, от сега виждам коментарите как е трябвало да я биеш и повече. Близост търсиш даже, едно положително качество не каза за собствената си дъщеря, а другите са си само заради теб, ти я възпитаваш. Само дето възпитание не е да крещиш и да биеш, ама едва ли знаеш за това.
Ще ти кажа от личен опит, тъй като знам какво е майка ти да няма и грам уважение, самоконтрол и акъл и единствено да я интересува как да си наложи мнението със заплахи и насилие (любимата ми част беше като ми казваше как щяла да се самоубие, с нож в ръка, и аз имам вина за това). Тръгнах си от вкъщи на 15, в продължение на години я виждах изключително рядко и само заради малката си сестра. На нея не ѝ пукаше, сигурно и на теб реално не ти. Всеки ден далеч от нея е великолепен и спокоен. Като се сетя за нея, включително сега, усещам само и единствено подтискан много години гняв, който ти нямаш идея как си създавала с всеки един досаден и ненужен твой крясък. Но спокойно, едва ли можеш да поемеш отговорност и да осъзнаеш тежестта на действията си, затова просто се приготви да усетиш последствията им. Ако е както при моя случай- вечна омраза и липса на всякакво уважение, това си си заслужила.
Едва ли има смисъл да пиша това, но ако наистина искаш да накараш дъщеря си да се чувства по- добре, което е единственият път към подобряване на отношенията ви. Ами има нещо наречено комуникация без осъдително и агресивно поведение, осъзнаване и признаване на грешките и промяна към по- добро чрез откритост от твоя страна пред себе си и нея. Но за какво ти е, друго си е да врещиш и да биеш, по- готино е, а?

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: b676ee721f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Работата е изпусната още преди 13 години.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 7e1433c471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Предполагам е период, дори да не учи, ще разбере че образованието е важно, за да имаш добри доходи.
Аз също си бия децата когато ме нервят, не е хубаво но.
Те мъжете като цяло не се занимават с деца, малко са тези дето ще ги гледат както майката. При нас аз им давам и купувам каквото искат, бащата не е такъв.
Трябва да има контрол все пак. Нашите са малки още и не знам как ще е занапред.
Успех.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 2f159de68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ти какво постла преди години? Постла бой над дете. Защо го направи? Така ли се решават проблеми и възпитава дете? Всички са разхвърляни, това не е болка за умиране, ще го изживее, но болката от лошо отношение на родител и шамари остават за цял живот. Сега помисли какво ти първо в себе си трябва да промениш, отвори нета чети за възпитание и отношения. Защо позволи детето ти да гледа скандали между вас? Това остава трайни следи за цял живот. И не на последно място ако дете не иска да учи, намери начин да учиш с него, до го мотивираш. Насила не става, ще я премиер, ще изкара отличен, това победа ли е? Оправдание за физическо посегателство над дете няма, оправдание за грубост, лошо отношение също. Не искам да виждам родителите ми, защото бяха като теб/вас. Заминах на хиляди километри и дори среща един път годишно и телефонен разговор са болка и травма за мен.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: fe2b7f014b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Изпуснала си момента. Възпитанието започва на 2, не на 13. Сега няма какво да направиш много, само се моли да не тръгне с лоша компания наркотици, алкохол и т. н. и дано на 18 да и дойде акълът в главата. Съветвам те да не крещиш, а да пробваш да говориш с нея спокойно, като със зрял човек. Никой тийнеджър не обича да му се крещи и да му се дават заповеди и започва нарочно да прави на пук, така че покажи й, че я имаш за голяма, че разчиташ на нея, апелирай към здравия и разум, пък дано има ефект. С добро имаш повече шанс. И на 18, ако иска да учи-супер, ако не- спираш парите и да си търси работа. Като я блъсне животът, ще и дойде акълът.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: e31cd461aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Голяма грешка, че сте останали с човек, който й разправя, че сте луда и оттам тя няма авторитет за вас като родител. Малко е късно, но не е късно да се разделите с него и да покажете, че не сте луда нагледно. Няма как да ви слуша, той е подкопавал авторитета Ви. За нейното отношение освен темперамента й до голяма степен винете него. Той е подкопал всичко. Занапред ще става и по-зле няма да иска да си намира работа и ще легне на доходите Ви. В момента има много 30 годишни такива, бивши бунтари и бунтарки.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 265a724254
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Еха, как те атакуваха всички!
Няма да пиша на вие. Темата ми е близка и проблемите също.
Повечето коментирали тук или са лели/чичовци към 60-те от най-закостенелите или нямат деца в тийнейджърска възраст.
Съвременното поколение е това!!!
А гримирането на 13-годишна възраст го имаше още в края на 80-те гидини. Всичките ми приятелки, братовчедки, познати учеха или в Езикова или в Приридо-матенатическа гимназия и често, а някои и всеки ден си слагаха спирала на очите, имахме и фон дьо тен и/или коректор заради младежките пъпки, а някои дори си слагаха очна линия или черен молив. Всяка петък и събота вечер имале дискотека, а тогава си слагахме и червило, обикновено розовещо близо до цвета на устните.
И родителите ми никога не са ми правили проблем, но учех, наистина много учех, както и съучениците ми.
Така че гримирането няма нищо общо с ученето.
Настоящите тийнейджъри са засипани с информация и хиляди безумби изисквания в училище - проекти по всчики предмети на Power Point, два западни езика и други занимания по интереси. Те всъщност имат значително повече практични умения, отколкото нашето поколение на техните години.
Вече не е възможно да учат и да усвояват материала по същите методи със залягане над учебниците. Необходими са аудио-визуални източници, за да се концентрират и да им е интересно.
Проблемът е, че тези поколения са претоварени с твърде много изисквания и твърде много материал за усвояване в кратък период от време.
Не става само с изисквания, а с много родителска помощ.
Моето дете е само с 1 година по-голямо. Не му се учи, трудно му е, претоварено е, но аз намирам начин да помагам и има отличен успех. Говоря постоянно колко е важно да се внимава в час, защото после няма да се налага да отделя от свободното си време за много учене и опита, и се получи.
Те имат нужда от разбиране. Претоварени са. Свален е материал от 9-ти и 10-ти клас в 7-ми и 8-ми. Тежки теми, за които е нужно време за осъзнаване и осмисляне.
В яда си човек казва много неща, дори без да ги мисли!!!
Дъщеря Ви се защитава!!!
Обвинявайки Ви, че не се справяте като майка, тя се опитва подсъзнателно да съхрани себе си като прехвърли вината към Вас, защото знае, че тя самата не се справя и не оправдава Вашите очаквания, но нищо не може да промени сама. Учете с нея, помогнете й, не я оставяйте сама.

Не я хокайте, не я обвинявайте!!!
Кога за последно й казахте, че я обичате???
Променете подхода си!!!
Не й достига време, не може да чисти, чистете Вие. Един ден като се отдели от Вас, ще се научи да чисти.
Не става с изисквания, става с разбиране

А със съпруга Ви има скандали, защото не правите секс!!!
Някой от двамата е спрял секса с другия. Вие си знаете най-добре ков е причината. Но е време да изясните този проблем.
Съпругът Ви угодно е заел позицията Вие да се оправяте с всичко, защото е страхливец.
Защо Ви нарича луда? Обикновено така се защитават изневеряащите, когато жена им ги обвини, че имат любовница.
Но същото правят и зяпачите на порно, които са лишили жена си от секс.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 3c2dcf8b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката: номер 7 е напълно прав.
Номер 2. Не съм написала едно положително качество за нея, защото обяснявам причината да ме изкара извън нерви.
Ти защо не написа едно нещо за себе си и осмисли ли ти каква си била като дете, че майка ти да застава безсилна пред теб с нож в ръка? За да стигне родителя до крясъци или пък да удари, детето го е изкарало извън равновесие.
От първи до пери клас сядам до нея и с е учили заедно. Не обича да й се казва и полазва как точно да стане по- добре. От 6 клас й плащам частни уроци по 3 предмета. Извън уроците не учи, ей така си давам парите на вятъра.
Не съм се развела, защото няма къде да отида с две деца. Нямам собствен имот. Моята майка също ми се е карала и ми е посягала, но не я мразя заради това.
Абсолютно винаги от бебе е била обгрижена, винаги съм й готвела каквото пожелае с качествени продукти, винаги съм й говорела, прегръщала. Няма ден в който с баща й да не кажем “ Обичам те”. Когато има лиша оценка, често й предлагам помощ и й казвам, че ще я поправи, да не се притеснява. Купувам й гримове, дрехи, излиза си.
Въпроса е, че всичко е добре докато аз вървя по гайдата. В момента в който й направя забележка, че има чорапи по пода, че дрехите са на топка, че има не раздигнати чинии, започва да вика, да се цупи и да обижда. Примирих се, че не ми сподели, че се обезкосмява, оскуба си веждите на 10, грима й е странен. Учителите започнаха да й правят забележки и аз влезнах в пререкание с тях за да я защитя.
Тук въпроса е, как да се вслуша в думите ми, без да се налага да се караме.
Как да я накарам да си оправи стаята и да поддържа лична хигиена, че и там има пропуски. От малка я уча и на това, но без резултат.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: acd953bf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   "Той я лигави и й позволява всичко"

Интересно коя друга жена е хванал чрез същия подход...
С тийн вече на 13, баща който не те подкрепя, и естествено - днешното време на безхаберен либерализъм... нещата ще вървят към по-лошо. Приготвяй се. Имаш още 5 години докато стане пълнолетна. Поне я образовай да иска презерватив, щото нали се сещаш след една, най-много две години какво ще става..

 
  ...

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: e31cd461aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   9, като с малките деца, чрез липси. Не си оправя стаята, няма джобни или гримче. Не си вдига чорапите: без излизане една седмица. Тя от нищо не е лишена и е нормално да не й пука какво ще става: получава лоша оценка, успокояват я, гримира се на 13 (да, рано в, особено и в час), майка й ще защити ранния й ексцентризъм пред учителите. До 5 клас сте учили с нея? Тя не е бавнотазвиващ се човек? С мен никой не е учил от първи клас родител изобщо, да я изпитвате от време на време да, но учене с нея.... Разглезена е. Трябва да се научи, че има нови правила и цупи ли се или не, без да спазва ще остава без грим, джобни и неща, които я вълнуват (може и телефон).

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 17fd53324c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не съм се държала така с майка си като бях на 13. Проблемът при мен беше, че имах прекалена свобода. Добре че не попаднах на лоша компания. Но твоята дъщеря може да се запознае с неподходящи хора и да стане много лошо. След като не те уважава, няма да те чуе и да се интересува какво мислиш. Аз откакто станах на 15 се грижа за майка си. Тя се разболя тогава и съвсем не се грижеше за нищо.

Започни да правиш нещо с дъщеря си. Например ако се интересува от гримове, се гримирайте заедно. И не го взимай много навътре, че не ставаш за майка. Тя това иска, да те засегне. Лошо е, че със съпруга ти имате разногласия във възпитанието, но не трябва да оставяш нещата тала. Дъщеря ти е в пубертета и хормоните я тресат. Тя се бунтува и не приема консервативните за нея възгледи, които ти имаш.

Постави ултиматум, че ако не промени държанието си, ще предприемеш сериозни мерки. Така кажи и на бащата! Трябва да се покажеш като силна жена, за да имаш успех.

Ако ти не си щастлива в брака си, детето го усеща и това е много болезнено за него. Само за да не плащаш наем ли седиш с този мъж? Не може да е така! Не мога да го повярвам...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 1e29e9d128
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Тези отгоре, които са коментирали как си я биела, как най-големият грях било да наказваш детето си и прочее либерални простотии са още отсега обречени като родители. Техните деца, ако въобще съумеят да се възпроизведат, което вероятно ще е грешка, ще са бъдещите хилави безделници, лениви търтеи, безгръбначни паразити, които ще са осакатени от тях самите. Разбирате от възпитание, колкото бабите ви от компютри.

Авторке, НАКАЗАНИЕ ТРЯБВА ДА ИМА! Ако детето ти не те възприема за авторитет и смята, че може да живее без теб, кажи ѝ да излита още на момента от семейното огнище и да не ти харчи парите напразно, както сама спомена. Тогава ще се кротне. Някои деца са кротки и разбрани; ученолюбиви. На други трябва да им се покаже опакото на ръката и в прав, и в преносен смисъл.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 1e29e9d128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   То и точно поради липсата на възпитание и ненавременно взети мерки има толкова много деца, които са изпуснати отвсякъде. Нито имат възпитание, нито са научени на труд и усилие, нито имат страх от който и да било и си правят каквото си искат. Това само показва какви са им родителите. Нали така?

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 3c2dcf8b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторката: накаания е имало и има. 2
Взимаме й телефона и понякога забраняваме излизания.
От малка правим неща с нея. И баща й, не мога да го отрека. Сядали сме да рисуваме, учила съм я на песнички, играли сме настолни игри. В един момент й омръзва и става да си прави нещо друго.
Не е проблем, че се гримира, а че започна без да пита как да го прави, какъв грим е подходящ и т. н.
А относно бащата. В столицата наемите са около 500-600 лв. , сметки, храна…. Заплатата ми е около 2000лв. Как да се оправя с нея.?

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 93f1c3ee4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Първите 7 и примера на бащата и майката като семейство е в основата на разлома при пуберчето. Казва се изпусната работа. Переспективата, ако не бъде разтърсена и отърсена от досегашното е ужасна.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: e0532b8017
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не сте й поставили ограничения и резултата е налице.
Ограничавате й джобните, откъде има пари за гримове?
Поставяте й конкретни цели и задачи - да върши работа в къщи, да учи нещо допълнително или да тренира нещо.
Труда и спорта превъзпитават.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: e31cd461aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   15, пак с ограничения ще се оправиш с нея с 2000 лв. Един ден ще загубиш детето си заради подмолната атака на бащата спрямо теб пред нея. Тя расте. Няма ти уважение. Заради него. Жени и с по под 2000 се разделят заради самоуважение и връзката си с децата. Ти избираш. А излети ли от гнездото оставате ти и той. Не вярвам много да те обича и да ти показва близост при подобни реплики пред нея, че си луда. За какво ти е? Сметки, ако те уважава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: e31cd461aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   15, пак с ограничения ще се оправиш с нея с 2000 лв. Един ден ще загубиш детето си заради подмолната атака на бащата спрямо теб пред нея. Тя расте. Няма ти уважение. Заради него. Жени и с по под 2000 се разделят заради самоуважение и връзката си с децата. Ти избираш. А излети ли от гнездото оставате ти и той. Не вярвам много да те обича и да ти показва близост при подобни реплики пред нея, че си луда. За какво ти е? Сметки, ако те уважава.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 6ba91e9023
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 15. А като е наказана да не ходи никъде и до магазина ли няма право да ходи? Така де, да помогне с пазаруването, аз го правя с голямо удоволствие, все пак съм на 41 и трябва да помагам на майка си! Все пак е на 80 вече! Работя и по график! Даваш на твоята многоуважаема щерка списък с продуктите, които трябва да купи, както и точна сума, това е помощ в домакинството! От малък съм научен на това!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 460dd2695d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   И какво като има наказания? И мен са ме наказвали, и са ми забранявали да излизам, за да седя вкъщи и да уча. И? Вземаха ми всичко и аз гледах в тавана, ама пак не учех, ей така за наказание на родителите ми. Защото и те се караха пред мен, че и баща ми е посягал на майка ми. Защото с това си държание демострирате, че не ви пука за детската психика. На 10г. видях майка ми с разбито лице от побой. В този момент всичко се промени към тях. Казах си "на вас не ви пука за мен - и на мен не ми пука за вас, спукайте ме от наказания и бой - пак няма да уча. Не си давате сметка как губите уважението и респекта. Мислите че като купите това и онова сте добри родители. Много се лъжете. Детето ви съвсем съзнателно ви отмъщава и ще става все по-зле за вас

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 48943c26dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторке, в абсолютно същата ситуация съм. Но имам едно дете, син на 14. Даже допреди малко се карахме. Същото държание, не учи, трудно става за училище. Голям инат, всичко е “не”. Отношенията с мъжа ми са лоши, но той се изнесе в друго жилище, без де факто да сме разделени. Приеми, че детето е с такъв характер. Да, така е. Всеки се ражда със закодиран характер, възпитанието също играе роля, може би са 50 на 50, не знам. Лошите отношения у дома с мъжа ви само са усложнили и без това сложния характер на дъщеря ви. Откакто мъжа ми се изнесе, по-рядко се караме с детето. Крещя му обаче, когато реши да ме прави на луда. Опитай да не се карате, опитай да й обясниш, че искаш това или онова не заради себе си, а за нейно добро. Опитай да й обясниш логиката на това, което искаш. Дълбоко съм убедена, че човек трябва сам да осъзнае кое е добро и кое лошо. Всичко друго е страшна мъка, било наказания, заплахи, караници, бой. Засега аз не успявам или имам променлив успех, но продължавам да опитвам. Задай й простия въпрос - какво ще спечелиш, като се ядосваме и караме? Какво ще спечелиш, като не учиш? Опитай се да й обясниш, че трябват компромиси, за да върви животът по-леко. Че инатът и отрицанието са само излишна загуба на енергия. И че ти си най-близкия й човек, единственият, който безрезервно ще в обича винаги и й иска само доброто

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: ee4e13c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   "Детето ви отмъщаваааа. ", гледал в тавана, за да "накаже" родителите си. Миличък, ти на колко годинки си? На 25-30? Сигурно още си девствен, нали? Ти и на 50 да станеш, ще продължаваш да бъдеш с манталитета на 10-годишно лапе.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: ea95d4b87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Майка ми ме тероризираше като малък. Сега съм висока степен женомразец и пуша трева всеки ден. Не мога да комуникирам правилно с хората. Нямам цели и мечти. През годините съм се събирал в лоши банди. Играя казина често. Не мога да изградя качествени връзки с приятели и с момичета.
Правете си изводите мили майки какви хора сътворявате с вашите действия/бездействия.
Мъж на 29.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 1ab044e105
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   13, 14, ти явно не си бил/а бит/а и не си видял/а какво е, за да говориш така безжалостно и жестоко за децата, че трябвало да бъдат наказвани! Аз съм дете на разведени родители където майка ми ме биеше, обиждаше и малтретираше всеки божи ден и сега от това "възпитание", сега съм със тотално разбита психика и нерви, ниско самочувствие и не мога да имам нормална връзка със семейство и деца, защото не мога да общувам с хората, нямам им доверие и се страхувам от тях!!! Така, че, мили, драги "родители", изобщо не се чудете защо децата ви стават боклуци, това е защото вие сте боклуци и ги възпитавате и те да станат като вас! Каквото сте пожънали с вашто "възпитание", това ще пожънете, не очаквайте от боклук да излезе качествен човек!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 460dd2695d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   23. Истината заболя ли? Някои хора не ставате за родители. Аз след това се промених. И стигнах другата крайност - учех с идеята да се махна. Нямах търпение да навърша пълнолетие за да се изнеса и никога да не се върна. Сега дори за Коледа търся начини да не се прибирам. Когато имам деца не бих ги водил при родителите ми ако аз не съм там. Никакви ваканции при баба и дядо няма да има. Няма да им позволя да съсипят и психиката на детето ми. Кармата връща всичко и когато най-много имате нужда никой няма да ви погледне. За "благодарност" за всеки скандал, който едно дете е виждало. Ей така както един съсед го намериха седмица след смъртта му, въпреки че има деца и внуци. Това чака всички, които си мислят че няма проблем да се карат и бият пред децата

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 59365b984e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Авторке, сама си си виновна. Защо не го разкара тоя търтей? С какво допринася той? С нищо! Дъщеря ти гравитира към родителя, който ѝ позволява повече, не я наказва, не ѝ мърмори. Освен да се молиш дъщеря ти да не забременее на 14, друго не мога да те посъветвам.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 55db521f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Аз на 13 години исках да се самоубия само защото ми се караха за оценки, смятай на дъщеря ти какво й е като така я ограничаваш, най-вероятно и крикикуваш ежедневно. На тази възраст са най-уязвими. Защо й забраняваш да се гримира? Осъзнаваш ли, че светът й е само училище и вкъщи, а вкъщи с родителите си не се чувства на място. Логично е да предпочита приятелите си. Няма да стане само да изискваш уважение, трябва да го спечелиш. Научи я как да се пази от хората, какво да слага като приоритет - училището (обясни го с разбиране, а не го заповядвай) и я остави да си живее живота. Трябва да имате повече доверие към децата си. Дори и да й забраняваш сега, тя много лесно може да не се подчини и да изпадне в някакъв проблем и без това. Какво предпочиташ - да ти сподели като на приятелка, или да крие от теб?

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: d3449e9430
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Еми сама си си виновна. Какво и се бъркаш. Гримирала се без твое разрешение - ти какво искаш нотариално заверено съгласие ат теб ли? Същата си като майка ми - резултатът е разбити отношения, тотално страдание а съм на 34 години вече. Никога не ни се оправиха отношенията. Тя не е някакъв предмет, а човек. Не маже всичко да й диктуваш….

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 1131611742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Влязла е в пубертета, нормално е да откача. След време ще видиш как ще ти се извинява. Когато бях на 15 се кълнях на наще, че след 18 няма да ме видят и т. н. сега при всеки възможен момент прекарвам време с тях. Само гледай да не стане леко момиче, в тея години големи парцали стават момичетата

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 460dd2695d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Има много случаи на самоубили се деца неиздържали родителския терор. Да, терор. Помня от моето училище едно дете се удуши с чорапогащника на майка си. Какво като не й е разтребена стаята? Ако не й крещиш като ненормална съм сигурна че сама ще си я разтреби. На теб ръцете ли ще ти паднат и й помогнеш? Това че не учи сега не значи че след година - две няма да е отличничка. Има много случай на променени деца. Но променени сами, а не заради тормоз. Така като слушам детето ви има само забрани и правила. Изкарваш си яда и агресията от баща й върху нея. Той тормози теб - ти нея. И хич не мислите с кратуните си за детската психика.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 53b48ff361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   А откъде знаете, че не й чистя? Дори й сервирам и отсервирам от стята, естествено, че няма да я оставя да живее в кочина.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: b3817b0c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Уникално прости и необразозани хора, който вярват, че с методи от соца, шамари, малтретиране и жестококости са АВТОРИТЕТ, ами не са. Защо ли? Защото е ясно, че един родител е по-силен и може да се гаври с детето си и да избива комплекси, защото не осъзнава последиците от поведението си. Тъва е като да ходиш на работа и да си подложен ежедневно на брутален мобинг, до да нямаш избор и да стоиш там, защото едно дете няма избор. Възхищавам се на деца, които могат да се отстояват, нищо, че са на 13 г., аз нямах този шанс, бруталноста в отношение беше ежедневие, днес зад усмивката ми и доброто отношение, се крие гнояща рана, която никога няма да зарасне, дистанцирана съм, хората ме харесват, обичат, търсят контакт с мен, споделят неща, който на никого не са споделяли, но аз не мога да споделям. Това, че години наред оцелявах, че на никой не му пукаше за мен, та камоли да седне да учи с мен.... ме направи борбата, успешна, но съм нещастна. Не мога да се зарадвам на нещо, защото го свързвам с миналото, мечтата ми да уча в елитна гимназия, а не в кварталното училище, да нямам кандидатстване след 7 ми клас. Днес купища дипломи, които имам и жаждата не спираща да уча, комплекс дори, не може да компенсира родителския идиотизъм. Мерете си всяка дума и действие, защото това остава в психиката на всяко дете. Цял живот бях убиждана и унижавана и днес въпреки успехите ми съм в позиция обезценяване и не. Казвам си баща ми ли е повече от достолепния ми шеф, чужденец, който се държи толкова уважително, с благодарност за работата ми и с укор, че трябва да съм по-уверена и да вярвам в себе си. Фактите са факти, но аз не вярвам и казвам ами не, аз съм нищо и се концентрирам върху негативи, които са илюзия. Когато цял живот родител АВТОРИТЕТ те е убиждал, мачкал, малтретирал вярваш, че думите му са 100 % верни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: e31cd461aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   26, много неща можеш да коментираш когато вече имаш деца. Мен ме постъпваха. Бях ужасен тийнейджър и не учех, въпреки, че бях в елитна гимназия. Имах разведени родители, което не смятам, че е някаква супер драма. Сега е подобно с малкото ми дете. Не слуша за нищо. Един шамар не съм му ударила, не слуша и не слуша. Това е. Много хора от темата ще разберете много неща за кармата, която споменавате когато имате деца. И аз като нямах смятах за супер дискриминация като леех акъл за отглеждане на деца, гледах уморени майки по площадките и се чудех що не са ухилени до уши като имат най-голямото щастие. Щото са преуморени. На голяма част от българките с малко дете почивката им е само докато се изкъпят. Мъжете не помагат или помагат на прага на мизерията. Всички казват щото сте ги избрали такива. Мили хора, както след появата на детето се променя жената, така ф и с мъжа: само че при мъжа със знак -. Гледа да си излиза, да клинчи от задължения с дете, я при приятели, я при майка си и после са ви виновни майките, като сте били тийнейджъри. Защо не бащите? Един психотерапевт Огнян Димов в едно интервю каза, че драмата при българско семейство е отчасти, че са отгледани само от майки с липсващ баща, дори да е е семейството. Сега наблюдавам обратното, много бащи си гукат децата, защото те не са били гукани от техните бащи, но жените си или забравят тотално (и се явят по проститутки), по-лошо настройват децата си.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 5276ae2c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   34 има нещо вярно, мъжете някак си не могат или не искат да гледа децата си, ако се налага само.
Малко са тези дето ще гледат детето като майката. Това няма как да се разбере когато сте на ниво гаджета. А много мъже са и супер стиснати, ако не се включиш с някаква сума за сметките и оревават всичко.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 4 часа
hash: 9ce46fc14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   До авторката: много грозно те нападат. Не си виновна, просто детето ти е такова. Дано да ѝ мине след пубертета. В трудна ситуация си, нито мъжът ти те подкрепя, нито никой. Труден казус, дъщеря ти не е нещо, от което можеш да се откажеш или дистанцираш, от друга страна не виждам как ще я промениш на този етап. Остави я да си троши главата, белким ѝ дойде ума. Животът е голям учител, а тя явно ще получава много уроци занапред.

За коментиралите, жалки сте. Видимо сте същите изтървани деца като щерката, за които би било рай никой да не им търси отговорност за каквото и да било. Не сте станали хора, ясно е. И да имате деца, и те ще са същите като вас, тежест за обществото.
Но докато тази майка осигурява храна и дом на това дете, то тя има пълното право да изисква уважение, послушание и поне някакви резултати в училище, които пак в крайна сметка са си за малката.

Много разпуснати хора, не е изненада защо сме на тоя хал изобщо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker