Вече искам да карам само автоматик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вече искам да карам само автоматик
преди: 1 месец, 16 дни, прочетена 722 пъти
Винаги съм харесвал колите, но мнението ми за тях се промени много през последните години и по-точно мнението ми за автоматиците. Като бях на 18 години, млад и неопитен, си мислех, че ръчката е яката работа, защото съм мъж и като се учех да карам кола, по-възрастните ми казваха, че мъжете карат ръчка. Повярвах им и първите ми коли бяха ръчки. Но порастнах, смених доста коли, последните ми коли са автоматици и никога повече не бих се качил да карам ръчка. А тези които казваха, че ръчката е по-мъжкарска, сега си давам сметка, че са били балъци, които дрънкат празни приказки, те са се учили да карат на Лада и Москвич, може би никога не са карали автоматик, а само са чували. Според мен ръчката трябва да се забрани със закон. Не си мислете, че съм някой женчо който не може да кара. На 27 години съм и досега съм имал съм над 10 коли, правил съм гонки и т. н., неща които не е редно да се правят. Нямам нито една катастрофа. Мога да карам и проблема не е в това. Колата която сега карам е над 300 коня заводски, без тунинг.
Адски безсмислено е да ръчкаш някакъв си лост, вместо двете ти ръце да са на волана и да си концентриран само върху пътя. Според мен ще има по-малко катастрофи ако всички коли са автоматици, защото се кара по-лесно. Не всеки е добър шофьор и това е нормално, затова хората трябва да се улеснят максимално да шофират. Но не е само това. За нищо не бих заменил удоволствието да бутна на D и да си карам колата, вместо постоянно ритане на съединителя и смяна на скорости. Особено в града! Тръгни-спри, първа-втора, по светофарите свободна-първа-втора и на следващия светофар пак. А с автоматика си джиткам и само давам газ, докато другите ръчкат като ненормални. Ето това е удоволствието от шофирането! Убедих се, че истината е автоматика, шофьор съм вече 9 години и не бих си купил ръчка никога повече! Вече като гледам обяви за коли, задължително първо избирам автоматик и тогава ги гледам по марка, модел, двигател, цена и т. н.
Неслучайно скъпите коли са автоматици. Кога видяхте Ауди А8, Мерцедес S-класа или друга подобна кола ръчка? Няма и да видите. Аз винаги съм бил фен на БМВ и сега карам БМВ, те също масово са автоматици, ръчки са предимно най-евтините и слаби модели. Или старите от преди 20 години когато балъците мислеха, че да караш ръчка е мъжкарско. Все още предлагат ръчка дори за най-новите и най-мощни БМВ-та, но никой не ги купува, даже по-евтини марки като Фолксваген се отказват от тази глупост наречена ръчни скорости. Хората от развитите държави знаят кое е по-добре и там вече никой не купува ръчки, мисля, че и българина започна да разбира къде е истината. Очаквам до 5 години в България да има повече автоматици отколкото ръчки, а след 10 години може и никой да не кара ръчки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: e4d59de79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Е, да, тате като има парички, автомата е по-добре. И един колега смяташе така, ама като го обуха 3 бона за ремонт, се озъби. По мои наблюдения автоматиците са доста по-ненадеждни и скъпи за ремонтиране. Не всички имаме богати бащи. Само не ми обяснявай как 27-годишен келеш сам си е купил 300 коня кола.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 7635269814
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Хич не ми пука дали е автоматик или ръчка. Толкова разсъждения за нещо толкова маловажно. Каквото се търси - такова се предлага. Къде го откара на мъжкарство, балъци, BMW та и т. н. Явно още не си надраснал това да се надскачате кой е по по най в махалата и дали батман или супермен е по-силен.... Причини има за всичко.
Автоматиците имат един огромен недостатък - по-сложната и скъпа поддръжка. Още една течност за смяна.
Ръчките са по прости и до някъде надеждни (до някъде).

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: d0da039959
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Рядко се срещат по глупави статии!
Ти си карай каквото ти харесва и остави хората да си храсват каквото искат!!!
Ти мислиш че трябвало да има законова забрана хората да ползвали нещо си, но аз мисля че на такива като теб трябва да се забрани със закон да раздават акъл.
Като искаш автоматик някой пречи ли ти да го имаш? Защо искаш да пречиш на онези които искат ръчка да си я имат???

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 67255d726e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ама че глупости... :)

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: b1d32c0482
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Естествено, че автоматикът е по-лесен и удобен, не знам кой би твърдял обратното. Да, много хора са свикнали с ръчка, то всички по-възрастни сме се учили и сме карали такава, но това не значи, че са по-добри. По тая логика дай да се върнем на стари коли и да въртим манивелата да запали, това пък е съвсем най-мъжкарско :-)

 
  ...


...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 20ae9cf4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Автомата се разваля по-лесно, смяната/поправката е по-трудна и струва колкото нова кола.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: d5e76504eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   "Или старите от преди 20 години когато балъците мислеха, че да караш ръчка е мъжкарско. " - Пич, преди 20 години автоматиците, особено европейските, бяха тотал щета. Разходът винаги беше с 1-2 лира повече, а с напредването на години на колата, отиваше нагоре, ускорението беше с една идея по-лошо, спрямо ръчните еквиваленти, а крането в планината не беше прияно изживяване и другото бе, че бях по-чупливи, като ремотът и сега е много по-скъп.
След 2006/07 нещата се подобриха рязко при Мерцедес, но пак минаха едно 6-7 години, за другите да догонят, така че, не гледай какво е било преди 20 години.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 44d17d313a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Така е авторе, автоматика сигурно е много по-приятен за каране от ръчката! И мен ме напряга в задръстване постоянно да включвам и изключвам от скорост, да държа на полусъединител минути подред... Но проблема е че автопарка в България масово в нов внос на по 400-500К километра, т. е. автоматика на такива километри няма вече здрава част по него и се почва с проблемите: не включва някоя предавка, не може да потегли, мотора гасне и какво ли не друго. Отделно майсторите не могат да ги ремонтират, защото са сложни системи, почват да сменят нещо на слуки, то не се оправя, почва се обикаляне по сервизи, изсипват се сума пари а проблемите си остават. Или ти казват ти да си търсиш друга скоростна кутия от някоя автоморга. Тука пък същата мизерия, че не знаеш колко ще е здрава и 'новата' отделно че тежат по 100 кила та идва и въпроса как да ги транспортираш до сервиза. А също и обслужването им е много скъпо, един познат каза че е дал 1000 лева само за смяна на масло на автоматична скоростна кутия на БМВ.

Абе като цяло, ако работи е супер, но моите наблюдения са че в повечето случаи си има яко проблеми и е пълна мизерия.

Иначе ако колата е чисто нова тогава си заслужава, имам познати с нови коли на лизинг и казват че не биха се върнали на ръчка.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 6cc07550b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1, колата ми не е толкова скъпа, нито е нова. БМВ 550 E60 2008 година, може да провериш по колко вървят. Е, гори адски много, но какво да се прави, няма как хем мощна, хем икономична кола. Затова ще си призная без да ме е срам, че има газова уредба. Като го настъпвам може да гори и 30 градско, така че нямам избор.
Така, че колата ми не е никак нова, на 16 години е, и въпреки това съм супер доволен от автоматика. Предишните ми коли също са били на такава възраст. Мои приятели също карат автоматици Мерцедеси и БМВ-та на по 15-20 години и са доволни и нямат проблеми. Така, че това как автоматиците се чупели също не е вярно. Ръчките също излизат скъпо като се наложи смяна на комплект съединител с маховик, 2000 лв. Това, че е ръчка не значи, че не може да има проблем.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: d6d3d0d741
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Една зима автоматикът щеше да ме утепе. Единственото голямо предимство е в задръстванията в града.

А иначе аз, ако имам 100 бона за нов Мерджан (стар автомат не бих купил), изобщо нямаше да карам, а щяха да ме возят.

Но иначе ме кефи авторът - 10 автомобила за 9 години. Аз чорапи имам на по няколко години, той не може една година да изкара с автомобил.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: b12cfdad35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Абе я си кажи сега, така като сложиш ръка около скоростния лост, усещаш ли го ъхъм МЪЖКАРСКИ, да потрепва в ръката ти на неутрална и като го хванеш здраво с ръка да го забиеш на първа, че чак автомобила да изреве.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: e13f5d18bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз пък предпочитам ръчка, жена съм.
Чувствам, че имам повече контрол над колата, чувствам се по-сигурна.
Автоматика все едно "действа" не без мен, а вместо мен и ми е постоянно едно не спокойно въпреки, че доста години съм шофьор.
Без значение кола или бус, предпочитам си ръчката и нека ръмжи и мърка, така дори ми е още по-хубаво да шофирам.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: a1349bdcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   13, е това пък вече не е истина. Жена да предпочита ръчка?
Иначе и аз познавам много ръчкатори които минаха на автоматици и повече не искат да сменят скорости на ръка. Тенденцията в света е всичко да се автоматизира и улеснява. В този ред на мисли да смениш автоматик с ръчка е все едно да переш на ръка вместо с пералня.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: ec2d74314d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Н 14, вярно е, предпочитам ръчка.
Може би освен контрола е и това, че високите скорости са ми слабост, да чуя мотора, адреналина...
Единствен "рисков порок" ми е, за други неща съм страхлива, но като чуя добър мотор ми кипвс кръвта и "полудява".
Където живея има регулирани и контролирани законни писти за хора като мен. Има и високоскоростни коли под наем, но са с придружител винаги.
Но и в нормално ежедневие си предпочитам ръчка.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 4fc60769bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Твоите предпочитания са си твои предпочитания, но няма как да твърдиш, че ръчната скоростна кутия е безмислена. Първо тя е в пъти по здрава от автомата. И второ, доставя на сто процента удоволствие от шофирането. Другото е ала-бала портокала.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 7eacf47640
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Стига с тия митове, че ръчната скоростна кутия е по-здрава. Имах субару аутбек2002 г автомат перфектно, никакви ядове с кутията сменил съм маслото веднъж след 50000км. и това е. Синът ми също кара японска кола 2001г. автомат и няма никакви ядове. За тия години на ръчна кутия обикновенно вече си сменил съединителя. И аз, като автора, след като се качих на автоматик, вече не помислям за ръчка. Хората на запад отдавна карат предимно автоматици, но ние нали сме големи тарикати, тепърва ще откриваме топлата вода.

 
  ...
преди: 27 дни, 5 часа
hash: 7eacf47640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Карането на автоматик е, като педерастията:Пробваш ли веднъж, няма връщане.

 
  ...
преди: 26 дни, 11 часа
hash: 28f7f42f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Да, с автоматик е много по-лесно и по-удобно.
И далеч не всички автоматици са толкова скъпи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker