Проблем със съседи-украинци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем със съседи-украинци
преди: 1 месец, 1 ден, прочетена 653 пъти
Вече повече от 2 години за мен няма почивен ден. Мечтая за уикенд, в който да се събудя, защото съм се наспала, а не защото над главата ми се вдига тупурдия от тъмна доба. Накратко - като започна войната съседите от горния етаж дадоха апартамента си на 2 украинки с 4 деца. Едната беше много разбрана, говорихме си приятелски, давах ѝ яйца и кузунаци на Великден. Ама си тръгна с нейните 2 деца. Мъжът ѝ липсвал, искала да е с него. Другата обаче е пълен дебил без извинение. Разхождаше се гола по терасата, мъжете в блока чак се възмутиха, а децата ѝ са неконтролируеми. Със събуждането към 7 се започва едно зверско блъскане на мебели, гонене все едно стадо бизони преминава над главата ми, крясъци. Имам чувството, че просто оставя децата да се гледат сами и се забива в друга стая. Имам малко дете вкъщи, в блока има и други деца, но такова чудо не е било досега. Говорила съм с нея, прави се, че не разбира. И на руски я помолих да са по-тихи, никаква полза. Преди година пристигна и мъжът ѝ, рекох си, че той поне ще сложи някакъв ред. Нищо подобно. Освен, че взеха да се карат ежедневно като допълнение на цялата врява, която вдигат децата. Вечер децата заспиват късно, а тя редовно ме събужда след полунощ, защото ЧИСТИ! Пускат се прахосмукачки (тия деца как спят, идея нямам), сурка столове по ламината. Пълен ужас! Като стане непоносимо, чукам по тръбите. Един ден ме спря, за да ми се кара, че съм ги стресирала. Вече губя надежда, че някога ще си заминат. Какво въобще мога да предприема, като се има предвид, че държавата ги гледа като писани яйца?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 20 часа
hash: 796dc2839f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Казваш на тези, които са и дали апартамента. Аз също давам апартамент под наем. Преди години го бях дал на две момчета, студенти по медицина. Уж свестни, уж културни, но се оказва, че са страхотни лекета и тормозеха половината блок с музика, крясъци и скандали. Изгоних ги като мръсни кучета на улицата.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 часа
hash: 2b999ae905
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Хубавото е че апартамента не е собственост на украинците. Свържи се със собствениците и учтиво ги предупреди че ако този ад продължава, ще ги дадеш под съд. Ще видиш как бързо бързо ще се оправят с наемателите и ако трябва ще ги изгонят и ще си намерят нови.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 часа
hash: 3a41d8861e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Викаш полиция. Поне при нас проработи.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 часа
hash: a2155ebb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Първо пробвай човешки. Пробвай да говориш с тях нормално, така и така. Ако няма разбиране, пробвай да се свържеш с домоуправител да видим той какво ще ти каже. Друг вариант е да подадеш жалба, ако се констатира нарушение, акта е 500 лева, може и да ги изселят.

Ако няма варианти за мирно разбиране, тогава саморазправа. Почвай да им правиш и ти мръсотии, стъжни им престоя там. Една идея - взимаш една чиния, широка и колкото се може по-плоска. Изпикаваш се в нея, ама почакай така няколко часа без да пиеш вода, че да е хубаво жълтичка. Ако пък ако намериш котешка, ще си е направо биологично оръжие. Слагаш чинията във фризера за няколко часа. Вадиш, отделяш внимателно чинията. Честито, имаш си диск от пикня! Проучваш кога няма никой у тях, отиваш пред вратата им и ръгаш фризбито отдолу. От стайната температура ще се разтопи, ще им осмърди всичко, а те ще се чудят кой е влязал и им се е изпикал в апартамента!

 
  ...
преди: 1 месец, 17 часа
hash: 2894aef23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има сдружения които се занивамат с украинци, подпомага ги, обади се и поговори може да ти съдействат. Викайте всяка вечер полиция. Изключително нагли и невъзпитани са украинците.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 11 часа
hash: 9d5a04c903
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По апартаментите е така. И до мен същото без да са украинци.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 часа
hash: a84e0bc30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Изнеси се просто или викай полиции вместо да пишеш истории тук

 
  ...
преди: 1 месец, 5 часа
hash: 4a7af40e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Да използваш ситуацията и да намесваш деца е меко казано гнусно! Украинците са много възпитани и добри. За разлика от руските пияни свине. Те не че и украинците не са пияни, но се пооправиха последните години.

 
  ...
преди: 29 дни, 16 часа
hash: 3e66a0f80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До номер 8 - ела да поживееш на моето място и тогава пак ще си говорим колко са възпитани и добри украинците. С добро не става. 2 години е с добро, без нерви останах

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 6 часа
hash: 2fe846c5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Няма значение дали са украинци или не, проблемът с такива съседи е огромен и все едно описваш моята ситуация, но това е от около 6 години. Апартамента над мен се даде под наем на приютели на собствениците от Сливен, още преди да се нанесат бяха ремонти около 9 месеца, но предимно вечер след 18 та до след 22. 00 ч. По това време почнаха и проблемите с музиката, мъжът сни пуска някакви колонки, из целия апартамент да се чува и съответно аз постъпих човешки, качих се, казах му, но той отговори, че щял да си прави каквото си иска. Дойде и жена му, роди и тогава стана ад - тропане, скърцане по цяла нощ, детето реве, изтърпях го някка си, само един се се качих да говорим, но истинския ад стана, след като детето проходи, тогава вече все едно конюшна, и същото с мебели, сурнене, хвърляне на някакви неща, тичане, скачане. Пак 1-2 пъти опитах да говоря, но без ефект. Кулминацията настъпи след като келеша една неделя наду яко музика късния следобед, като дискотека, беше август месец, аз тъкмо се бях върнал отнякъде и изморен искам да си почина, и качих се аз, да му звънна и не отваря, и се разярих истински, запсувах го, почнах да му удрям и ритам вратата. И даже веднага тръгнах по съседите да събирам подписи да ги гоним. Той обаче пуснал жалба, в която лъгал там нещо си, че имал рожден ден и пуснал тихо музика, а после видях в жалбата му ЕГН-то, че рождения му ден е декември, а не август. Написах едни 4 страници при кварталния, в които обяснявах огромната вреда от шума и нарушенията на съседа, например чл. 4 ал. 6 на закона за управление на етжаната собственост гласи, че на собствениците и ползватели на апартаменти се забранява да извършват дейности или действия, причиняващи на съседите безпокойство над нормалното. Това важи независимо от часа, в който се извършва. Има и наредба №9 на МЗ, според която в жилищните помещения не може нивото на шум да превишава 30 децибела през нощта и 35 децибела през деня.
Говорил съм със собствениците - вдигат скандали. Били им приятели.
Говорил съм с домоуправителя - една герберска курветина, нищо не я интесува, те имали малко дете и имали право да си правят каквото си искат.
По едно време пуснах и аз жалба срещу тях. Кварталния ги викал и подписали нещо там, имаше временен ефект. Нещата си продължават. С изсключение на музиката, всичко друго си е по старому - крясъци, тичане, скачане, хвърляне на неща и пр.
1-2 пъти съм викал полиция за шум след 22. 00 ч. Но общо взето си лягат рано, съответно сутрин тропането почва от 6 ч. и нещо и продължава поне до 8, когато явно водят детето на градина. Вечерта като се приберат, стадиона и конюшната пак отварят.
Доже наскоро ходих пак да питам една вечер към 18-19. 00 ч. при страшно яко тропане, дали това го намират за нормално. Жената извикала полиция, но те като се качили при нея чули адския шум, и само дойдоха да ми кажат, че всъщност са й направили забележка на нея, погледнаха ми личната карта и ми казаха да звъня и аз в полицията като има проблем.
Като цяло може да изгонят - по закон се казвна изваждане на наемател/собственик от апартамента за системно нарушение на вътрешния ред, с решение на районния съд. Над 50 % от живущите трябва да съгласни за наематели, и над 75% за собстнвеник.
Ако извикаш лицензирана фирма или РЗИ да замери шума и над допустимите стойност, по-горе ги написах, можеш да ги съдиш за обезщетение за неимуществени вреди.
За след 22. 00 часа и между 14-16 твърдо можеш да викаш полиция. През останалото време също, но по закона за етажната собственост се позоваваш, че причиняват безпокойство по-голямо от нормалното.
Аз вече съм отворен и приветствам прилагането на всякакви мерки по отношение на такива хора. Например от ел. таблото можеш да им отвърташ бушона. Всъщност не ми е ясно защо не извикаш полиция след 22. 00 ч. Принципно след второто идване на полицията или след втората писмена жалба трябва да изпратят материалите на прокуратурата. Можеш и там да пуснеш жалба.
А по закон може да ги глоби общината, като процедурата е следната: събирате се трима души собственици и пишете един протокол - днес, еди кога си в еди колко си часа ние... имената.. установихме следните нарушения на закона за управление на етажната собственост и наредбата за реда и сигурността на общината, както и на правилника за вътрешния ред на вх... бл., адрес. Вдигане на силен шум от различно естество, причиняване на безпокойство на живущите, системно нарушаване на общоприетите нрави и вътрешния ред на входа и т. н. каквото още искате. До кмета на район/община се адресира, в три екземпляра се пише, един за общината, другия за вас, третия го лепите на вратата на нарушителя и едно копие долу във входа.
Има и вариант общо събрание да вземе решение да ги предупреди или управителя на входа да свърши тая работа, писмено, да преустановят нарушенията. Също така вземи прочети внимателно закона за управление на етажната собственост, ще намериш опции. Успех ти желая и пиши какво е развитието.

 
  ...

...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: 71eb2bf21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Благодаря на всички с адекватни отговори. Опитали сме всичко - говорили сме с домоуправител, със собствениците. Само полиция не е свикана. От разговори няма полза. Освен невъобразимия шум, тая обгазяваше всички апартаменти над и под тях (под сме само ние, де, затова и сме най-потърпевши от шума). Оказа се, че собствениците са свързали аспиратора в кухнята си към отдушника в банята. Но тъй като след ремонта не са живяли въобще в жилището, разбрахме за проблема едва когато се нанесоха украинците. Не ги знам какви подправки използват и какво готвят, но буквално ни обгазяват. И с навиците ѝ да домакинства без нощта, сме се събуждали от гадния мирис. Посред зима стояхме с часове на течение, за да проверяваме. Съседите също. Няколко пъти говорихме и за това със собствениците, нея я помолихме да готви без аспиратпр. Е, познайте дали имаше полза от разговори.

 
  ...
преди: 28 дни, 19 часа
hash: f5528bca10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Действаш с тях, както би действала със съседи от всяка една нация.
Ако не става с разговори, следващия път, когато вдигат шум в забранените за вдигане на шум часови интервали, обаждаш се на полиция.
Да видим след като ги посети няколко пъти полиция, дали няма да се кротнат. А ако не се съобразят с предупреждение на полицията и не спрат шума, могат и да им напишат акт.
А това, че са под наем улеснява нещата с евентуалното им изгонване. Бъди по-настоятелна и пред собственика. Кажи му да ги предупреди, че ще ги изгони, ако продължават да не се съобразяват с останалите живущи в блока. Ако пак продължават да не се съобразяват, обаждай му се направо на него в момента, в който ти вдигат шум, за да види и той какво е. На него му е добре, той си взима парите за наема, пък е далеч и не му пречат на него, затова не го приема за негов проблем.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker