Северна Корея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Северна Корея
преди: 4 месеца, 21 дни, прочетена 691 пъти
Какво мислите за Северна Корея? Смятате ли, че е "лоша" държава, както я изкарват западните медии?

Гледал съм разни клипчета и снимки от последните няколко години и ми направи впечатление, че в някои аспекти е на светлинни години от България.

Нарочно сравнявам двете държави, защото имат горе-долу еднаква територия.

Да, действително нямат някакви западни стоки, айфони, обувки найк и нямат много лични автомобили, но градоустройството, чистотата, градският транспорт са им на светлинни години.

Да не говорим, че Северна Корея е в топ 20 на най-силните армии е света, даже топ 10

Въобще как според вас се справят хората там и отделят толкова пари за военни цели като се има предвид, че са се само затворили и почти не търгуват с външния свят, освен с Китай?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 20 дни
hash: df93d59ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Иди да провериш, щом смяташ че "западните медии" я изкарвали лоша

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 8dd7db1c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Като цяло няма почти никаква информация за живота там и повечето неща в нета са спекулации и западна пропаганда. Хората се справят, защото на практика не знаят какво има по света. То не че е кой знае каква загуба, като се замислиш, особено за някои западни "благини"

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: d56d0919d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   На снимки всичко е точно. Само че като отидеш имаш личен гид 24/7, който ти казва какво можеш да гледаш и снимаш, че останалото не е за показване. Има спътникови снимки колко е осветена С. Корея през нощта. Няма жива лампа там. Ако беше толкова готино, нямаше да вардят граничари по границите и да стрелят на месо, ако дръзнеш да избягаш от хубавия живот. И въпреки това има не малко хора, които си рискуват живота, за да избягат от "прекрасния" живот там. Когато южнокореец тръгне да бяга към С. Корея с риск за живота си, ще повярвам, че там е готино.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 85857b649e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   През 90те измираха от глад. Сега май Китай ги държи нахранени. Понеже няма туризъм, не си знае как е и може да вярваме само на пропагандните снимки, които идват от там. Предполагам, че западните държави са забранили туризма, за да не видим колко е хубаво. Пък и от там се вижда най-добре, че земята е плоска

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 60b66c8ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Изгледай някой от филмите за Северна Корея. Има и разкази за хора избягали от там. От години е управлявана от семейство психопати. Глада и трудовите лагери са ежедневие. Буквално обикновенните хора са третирани като роби. Никаква свобода, жените дори нямат достъп до дамски превръзки. Промиват се мозъците още от деца и са изолирани от външния свят за да го държат в подчинение. Лидера им живее в лукс с харем от над 2000 жени, дори жена му е избрана насила. Та се чудя на какво отгоре им се възхищаваш.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: ab27f52050
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Всичко което знаем за тази държава са пропаганди и предположения, никой човек който не е живял там няколко месеца, няма право да пълни главите на хората със собствените си предположения.
До 1 опитай ти да идеш на мен не ми дават туристическа виза!!! Всъщност на никой не издават виза, затова и мястото е толкова потайнствено!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 182475b424
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   В Северна Корея както е видно по снимки и клипове правени с телефони на посетили я, а не само на официалните "пропагандни" видеа се вижда ясно, че абсолютно всички севернокорейци ходят с черни сака и ризи и обувки и имат прически като на японци. Няма нито един остриган, като за влизане в казарма с турска брада с анцуг и маратонки и тъп поглед примитив. За, което и макар в най-тежката форма на държавна комунистическа диктатура и с територия по-малка от България и пълна изолация от останалия свят там е чисто, подържано и развиват високи технологии. А Ганьо в свободата страната му е пълна клоака, както е член на ЕС със свободна търговия. И дори и зариван със стотици милиарди евро от ЕС на тепсия с които да си оправи държавата пак нищо не става и остава треторазрядна банонова република. Така е с материал от остригани като влизане в казарма с бради с анцуг и маратонки чалгари с тъп поглед примитиви. Нямало нисши и висши раси. Трънци.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 307ce72611
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тъй като няма информация, не е ясно какво е там, нито как живеят и се чувстват хората. Малкото, което виждаме, е външната страна на нещата, за пред външния свят.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 2beeffe703
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Айде сега всичките чамоданци да се вдигат и да отиват дружно там.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 7bf5f0dea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Ми кво да ти кажа. Искаш да излезеш от С. Корея... ако те хванат разстрел, ако ли не затварят семейството ти. Заплатите по официални данни на световната банка получени от С. Корея са около 60 доалара на месец. Писал си за западна пропаганда- какво пропагандира запада, не ми стана ясно??? Някаква лъжа ли или нещо не истинско? Ток... няма. Храна... няма. Свобода на словото... няма. Дупят се на оня дебеланко(роден под двойна дъга в полите на свещенна планина, написал 10 000 научни труда докато бил студент и където им казва, че е измислил пицата и си поръчва храна със самолет за милиони, щото я няма в страната му). Та, не е много за хвалене и въобще избягвайте да сравнявате родината ни с такива страни. Утре някой хахо ще вземе да ни сравнява с режима в Афганистан и това колко са добре със семейните ценности. Да не говорим, че малко на про-руска опорка бие. И за финал... Знаете ли защо във С. Корея няма ниски хора-"джуджета". Бащата на Ким им е заявил, че е измислил лек. Натоварили са ги във вагони и са ги зарязали на един остров, а ако излязат от там разстрел. Та по тая логика са на светлинни години, щото са измислили лек, да нямат ниски хора по пътищата. Да не говорим за масовия глад до скоро, ама светлинни години нали.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: d56d0919d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Виж клипове в нета как севернокорейците "плачат" на сила, когато почина бащата на вожда. Според теб защо плачат до степен да се тръшкат и търкалят по земята. Ай не са "плакали", ай в конц лагера.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 51cd992173
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Екстра е животът там, само си събират всяка сутрин произведеното в тоалетната и се надпреварват да се хвалят кой повече помага на държавата да тори земята за продукция, понеже нямат заводи и условия да произвеждат изкуствена тор, защото са единствената напълно независима държава в света и не искат да внасят от друга държава изкуствена тор. Не си го измислям аз или пък да съм го чела в някоя западна медия, а жена, успяла да избяга от Северна Корея го разказва.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 847299efdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да си чувал някой от някоя запдна държава да е отишъл да живее там? - едва ли.
Докато самите северно корейци, под страх от това да ги застрелят, бягат и се спасяват при първа възможност... с надеждата да идат да живеят в прогнилия запад.
Не че и Бългати не се местят да живеят на запад, но имат свободата да го правят когато и както си искат и това не ги прави престъпници.
Комунизма е добър строй - не теория. Само че във всичките комунистически държави, реално не е комунизъм а див феодализъм.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: d56d0919d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   7, прав си, много е готино там. Малко нямат ток, видно от спътникови снимки, ама подробности.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 57666fa05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14. Това с тока е от комунистическият режим. И в България имаше режим на тока по комунизма. То е за да се пести енергия за индустрията, а не за да се прахосва за лиготии. Северна Корея е на половина на България и са изолирани от света и без никакви природни богатства. Важното е, че произвеждат свои смартфони и компютри с техни операционни системи и имат ядрени полигони и в обществото им няма остригани като за влизане в казарма с бради ходещи с анцуг и маратонки и тъп поглед примитиви, нито мутри, цигани и психичноболни от каквито е изградено българското общество, а всичките са с черни сака и ризи и обувки и прически, като японци. САЩ не смеят да се занимават с тях. Остриган брадат Ганчо с анцуг и маратонки не може да им стъпи на малкия пръст. Остриган брадат Ганчо с анцуг и маратонки е тъп като маймунски гъз затова не само не може сам да си оправи държавицата, а не може да я оправи даже със стотици милиарди евро дадени му от ЕС на тепсия за целта и все си стои бананова република отиваща все повече към ниво Сомалия и е последната дупка на кавала и Запада даже не го разпознава като човек в държавицата му и затова му управлява банановата жалка чалгарска държавица просто като територия.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: f14029ce6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   15 ти имаш нужда от лечение.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 4d5a6b04db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Просто сравни двете държави- Северна и Южна Корея. Кой от коя към коя Корея бяга, къде е по-голямата популация, къде е по-висока продължителността на живота, кое БВП е по-голямо и тн.
Ама сигурно ще кажеш- Ааааа, всички ни лъжат, защото Северна Коря е раят на земята.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 02fb018d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Информацията за Северна Корея е предназначена изцяло и екслузивно за запада. Т. е. за нас. Повечето от която е невярна, нещо което ти вече си усетил.

Бил съм в Южна Корея и съм говорил с корейци там. Северна и Южна Корея са ЕДНА СТРАНА. Даже не може да се сравнява с Македония и България или Украйна и Русия. Повечето близо до "границата" имат преки роднини - братя и сестри отвъд.

Държавата Северна Корея е създадена от САЩ с цел - да имат причина за разполагане на американски военни бази в Юж. Корея. Реалната им цел е стратегическа спрямо Китай обаче. Т. е военните им бази са насочени към Китай, защото обсега на американските ракети от Юж. Корея стигат до Пекин. А Ким Ир Чен и Ким Чен Ун са американски диктатори. Чен Ун е учил в Швейцария, също както Ленин. А Пол Пот, камбоджанския диктатор е учил във Франция. Тези хора биват инсталирани с цел.
Доказателство за това е че Америка и Северна Корея никога не са подписвали мирен договор от 50те години насам. Т. е. те практически са си във война. Според международното право всяка една от двете държави може да напада другата в момента, без ООН да се меси.

Какво реално представлява Сев. Корея? Същото, което България представляваше през комунизма. Три са държавите в днешно време с остатъчен комунистически режим. Куба, Беларус (вече доста капиталистическо ориентирана, към Китай ) и Сев. Корея. Ако искаш да разбереш какво е, просто питай всеки в България на възраст от 45
С тази разлика, че имат някои технологии, като компютри и интернет (капсулиран). Не че китайския е по различен.

Отново! Задачата на Ким Чен Ун е да държи двете държави в напрежение, за да може наивните американци да се чувстват заплашени. Никой няма да изстрелва ракети, нито към САЩ, нито никъде. Виж разполагане на американско ядрено оръжие в Юж. Корея е възможно. Които ще са обърнати към Пекин. Същата цел изпълнява и Япония (Окинава) ; със същата цел направиха и виетнамската война. Само че там Руснаци и Китайци не им позволиха да направят корейския сценарии.
Всеки един Южно Кореец е достатъчно и интелигентен да ги разбере тези неща и откровено казано на корейците и от дете държави вече име е писнало от тия тъпотии. Има отявлена американофобия в Южна Корея и тя не е от вчера.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 97ba42190f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   до 15

Ей плъшок изтръпнал, ходиш си с ръчичкаите в джобовете ти по улиците смачкан и свит. Мишка с мишка.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 97ba42190f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   По-прости на света от чугунените болшевишки вакуумирани тикви НЯ-МА!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker