Ще се върне ли Бойко на бял кон? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще се върне ли Бойко на бял кон?
преди: 3 месеца, 18 дни, прочетена 1260 пъти
Трудно ми е да си обясня как е възможно изключително корумпиран политик, мафиот и престъпник да държи конците на управлението на милата ни родина. Бихте ли поверили ключа от дома си на някого, за когото знаете, че е крадец? Не, нали? Тогава как се стига дотам, че поверяваме ключа към управлението на държавата ни, нашият дом, в ръцете на престъпник?
Лицето Бойко Методиев Борисов и неговия брат-близнак от същото прогнило котило Делян Пеевски са най-лошото нещо, което ни е споходило за последните 20 г. Наблюдавам нещата отблизо, защото работя в бранш, зависим от политиците. Имам преки впечатления за последните около 25 г. И мога да кажа, че държавата никога преди не е била завладявана така от една партия, която е престъпна групировка с главатар начело. Никога не сме били по-близо до диктатура, както по времето на Тиквата и Прасето. Трудно ми е да си обясня как лицето ББ и ГЕРБ имат толкова много поддържници, включително сред хора, които нямат пряк интерес. Моето обяснение е незрялост. Хората харесват образа на Бащицата. Харесват токсичното мъжкарство, което бъркат с лидерски качества. Харесва им да се оставят на милостта на Бащицата и, ако слушкат, да получат кокълче. Не да са свободни, да градят себе си, да надграждат, сами да се борят. А да слушка Вожда… Много, много сме далеч от манталитета на западните демокрации. И преди да спорите колко прогнил е Западът, как джендърите ще ни затрият и т. н., ще ви препоръчам да погледнете статистическите класации по няколко показателя - продължителност на живота, ниска детска смъртност, БВП на човек от населението, БВП по паритет на покупателна способност, индекса Джини за неравенството. Ще видите, че точно западните демокрации са с най-добри резултати. Това не може да се постигне в условия на диктатура. Няма “добър” диктатор. Диктаторът е затова такъв, защото мисли за собственото си облагодетелстване с властта.
Моля ви, събудете се! Измънете държавата от мръсните ръчички на преяли с власт престъпници. Гласувайте по съвест, но гласувайте! Само така ще се намали тежестта на купения вот! Купеният и контролиран вот ще изстреля ДПС до трето, а може и до второ място. Същото ДПС, начело с онова адово изчадие Делян Пеевси и неговия Бащица, проклятието на България Ахмед Доган!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ще се върне, да. То може би и това беше целта на ПП - да го върнат на бял кон. Колкото и да ни се иска и колкото и да е зле, няма по-добра алтернатива от него. Той е най-малкото зло от всички злини. ПП за отрицателно време успяха да сътворят по-големи глупости и от Тиквата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 738f8aa4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   ГЕРБ хванаха точно годните, когато започнаха да се изливат милиарди еврофондове от ЕС и плячкосаха и откраднаха кой каквото може. Бойко има поне 2 милиарда и затова държи властта.

Кметовете по места в общините са 90% гербаджии и натискат местните да гласуват

Затова са първа политическа сила. Ако имаше съдебна система и власт трябваше отдавна Бойко и компания да гният в затвора

За злоупотреби с милиарди

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 38f50952f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Съгласна съм с всичко казано за ГЕРБ. Само че от 2009 та чак до 2020 г. т. моите прозападни познати (от т. нар. "умни и красиви") постоянно ми повтаряха, че все пак той бил по-малкото зло от "комунистите" и не можех да ги убедя, че ще стане това, което стана. На ББ му бяха осигурени комфортни условия да избуи и прозападната опозиция има огромна вина за това. В същото време на хората (особено младите) индиректно се внушаваше, че да се интересуваш от политика е едва ли не пенсионерска работа. Така куп хора повярваха в чудовищната глупост, че да не се интересуваш от политика е нещо нормално, съвременно, модерно, ако щеш. Забравиха, че животът им зависи пряко от политиката. Тази пасивност доведе до 60% негласуващи, и естествено това циментира мафиотската власт на ГЕРБ, която с корпоративен вот и разнообразни други зависимости си осигурява 25-30% от гласовете на останалите 40%. Всъщност поне 70% от избирателите са против ГЕРБ. И ако активността на изборите е 70%, този баланс може да се промени.
Затова - да, трябва да се гласува! Който не гласува, все едно дава почти половината от гласа си на ГЕРБ и ДПС.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: fa3e78d11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За съжаление натам отиват нещата. Колко пъти се изцепва как повече нямало да е премиер, не искал и т. н. И сега нещо му се приискало да "оправя" пак всичко. Чуденето е не на него, а на хилядите глупаци, които продължават да гласуват за него.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 17ce7ea9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да. Ще се върне и за съжаление май докато е жив или докато сам не реши да се откаже ще управлява. Т. е. още едно 20-тина години ще управлява....

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 774db986f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Ще се върне на бял кон! Но обединим ли сили с Възраждане в името на България, ще го запратим заедно с белият му кон право към Белене! Идва Видовден!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   4, ако не гласуваш подкрепяш ГЕРБ, ако гласуваш, подкрепяш още по-големи утайки като копейкин, Кирчо или за когото там ще гласуваш. Т. е. избора е между лайно и говно. Ама ти си мисли, че с гласуване на 4 г. ще се оправим, а през другото време може да си спим.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   7, пази Боже. Чукам на дърво.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 84bed7ab3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Ако пак Боко се върне, това показва колко прост е българският народ, абсолютни аборигени. Щом най простият човек си търпят да ги яха, това не е народ а м..! Такива сме били, такива сме и днес, Петко Славейков така го вижда -
"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога! “ – общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала! “ –
а всякому мерамът е развала…

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша. " -Петко Славейков

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 847065d6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Глупости. Когато си вътре в ситуацията, много неща ти се струват невъзможни. Естествено че и на това нещо ще му дойде края. Самият факт че 4 години ходене по избори и шест пъти не могат да задържат властта, значи че са в залеза на мафиотската си дейност. Ако можеха, нямаше да има редица от избори, нали така. Просто все още опозицията не е толкова силна, за да ги премахне окончателно. И да, населението все още не е толкова будно, и да, ако гласува масово, ситуацията може коренно да се промени, като дори тези мафиотчета окончателно да изчезнат от политическата игра. Ако всички гласуваха, тези няма да са нито дори трети в парламента. Оправданието с другите партии, че всички са еднакви, за мен лично не е оправдание. В крайна сметка нужно е да отпаднат именно онези, които са доказали корумпираната си същност с години наред. Нека се даде шанс на други хора, но за това е нужно всеки да ровичка за информация относно партиите и да гласува стратегически. А относно тъпите им статистики, те са поредната манипулация, която да заблуди гласуването. Каквото реално гласуват хората, това ще е. Дори ако има партия, която не е промотирана от тези статистически проучвания, ако реално голям брой хора гласуват за нея, тя влиза в парламента, както даже видяхме в предни избори. Според мен за това е важно всеки да гласува с трезва преценка за партия, която смята за по-адекватна, а не на база статистики за по-малкото зло и тн. Ако всички разсъждаваха по този начин, резултатите ще са коренно различни. Но да, важно е хората да осъзнаят колко вредно е безучастието и че то всъщност е участие подкрепа във вредното управление.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   10, то че сме прости, прости сме, но това означава най-вече, че няма алтернатива. Викаш, Бойко това, Бойко онова, ама ако се замисля за кого да гласувам друг. Аз не че гласувам, понеже няма за кого, ама по принцип. За кого? За онази отрепка Копейкин ли? За Кирчо, който за няколко месеца успя да направи по-големи простотии и от Бойко ли? За Доган ли? За пнесионерската партия БСП ли? За Слави ли, който доказа, че зад него стоят стоят същите хора от статуквото? Или за новите демагози тип ониз фейк полоковни и тем подобните, които оворят откровени лъжи и то които могат да се проверят с два клика, че са лъжи и правят хората на тъпи? Те не че не са, ама той съвсем ги взе за мезе. Та за кого? Кажи една свястна алтернатива, за която хората да гласуват. То е лесно да се каже, че са прости хората, ама никой не казва за кого да гласуваме, че да сме "умни".

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 8ca8c2bf7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аве, авторе, ти къде живееш?

Няма да гласувам за герП и ДеееПееееСеее, ама Борисов го каза преди време - народът ни е лош мат'рЯл. Борисов е популист, партията му също. Заемат политически позиции, каквито простия българин желае от тях. Българинът иска корупция - герП му я осигуряват. Българинът иска циганска държава - герП му я осигуряват. 6 млн. човека народ, 1000 политически партии. Единственото решение е някой да ни завладее - дали САЩ, дали Германия, дали Русия. Ще ни поставят някой мъпет с абсолютна власт - и току виж нещата потръгнат.

Гледам "Под прикритие" отново, нали сега го повтарят по бтв. И виж - 2011-2012 образа на Джаро - бивш полицай, настоящ мафиотски бос, наказателно преследван, купуващ си вестник, че да оправя реномето, даряващ медицинска апаратура за да лъска имиджа, с идея за политическа кариера и имунитет (това е сюжета на сезон 1 до 3). После се сети за Пеевски - 2013 избран за директор на ДАНС. Около 2019 поставен в списъка Магнитски на САЩ. През 2020 родните ни национални телевизии се спукаха да пускат новини как Пеевски дарявал апаратура и медикаменти на болниците в помощ на Ковид вълната. После той бе главно действащо лице в съвместния кабинет между ПП-ДБ и герП. Сега съпредседател на ДеееПеееСеее. Какво повече. Ясно, че Под прилритие е бил вдъхновен от родната картинка, а след това последващата родна картинка все едно пресъздава сериала. Докато Европа налива пари под формата на кохезионни фондове - така ще е. През 2010-2012 г. се изляха милиарди средства от еврофондовете, чрез които ония, които имаха пари да си платят да ги одобрят, а след това да направят бързо инвестициите - реализираха и направиха фотоволтаични паркове. Получиха до 80 процента европейско съфинансиране и трябваше да участват с около 20 процента свои средства. Разбраха се с доставчиците на оборудване последните да си надуят изкуствено цените и вместо един фотоволтаик да струва 100 единици, ония го завишиха на 130 единици изкуствено. 80 процента от 130 единици е равно на 104 единици - реалната цена на фотоволтаика. Доставчикът си получи парите в пълен размер, а родния бенефициент - вместо до 80 процента ЕС финансиране - реално направи инвестицията изцяло с европейски средства. ЕС му подари фотоволтаичен парк. След това родният предприемач почна да продава зелена енергия. Ако в годините на прехода от ДС са разпределили родните средства между доверени млади момчета, които да ги развъртят, то след 2007ма с благословията на ЕС се разпределиха в пъти повече средства на други подставени лица. Тия сега мултимилионери вече не мож ги бутнеш. Никой българин тук или навън не може. Единствено в период на поголовна трета световна война може да се случи някакво преразпределение на активите. Бг вариант на Великата френска революция е невъзможен - или се примиряваш, че ще те сурвакат за всяко нещо и за да се радваш на закрила, трябва да си плащаш на насилника или да напуснеш страната и повече никога да не се върнеш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 774db986f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   7, Дай Боже! Амин!

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14, сам ли си отговаряш на коментарите? Понеже знам, че вашия контингент не сте много умни, пояснявам, че над коментарите има един хаш, по който си личи кога сам си отговаряш на себе си. Това е повод да се замислиш какво IQ-то на електората ви.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 7d2141379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Дано изчезне завинаги. Не иска да го виждам дори на снимка или на телевизия. За мен той е отвратителен.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 84bed7ab3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   №12, това, че оставихме питомното и се хванахме на западните урдурми, показва колко сме прости като народ, не народ а...!? Не четете, това ви е проблема, а чакате западняците да ви оправят живота. Ще го оправят, както на Украйна, точно затова ни прикъткаха в ЕС и НАТО. Никой не мисли за твоето бъдеще, Запада иска от нас само да блеем против Русия и да ни стрижат и доят като овцете. За 40 години с Русия България се изгради и стана индустриална държава, сега Запада над 30 години руши и още крадат от миналото ни, и все към дъното ни натискат, това ли за тебе е демокрация!? Като не знаеш за кого да гласуваш, ходи за гъби, но няма да се оплакваш, че мутри ти скапват живота!

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 947f77369a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Анализът на явлението ГЕРБ (и ББ) е дълъг - за малодушието, страха, конформизма, липсата на вяра в себе си в повечето от обикновените българи. А виждаме от историята, че една личност само да тръгне решително, може да я промени.
Има и положително нещо в явлението ГЕРБ - ще ускори разпадането на държавата, каквато я виждаме в момента. Ще настане период на анархия, по лош от 90-те години. Сега, в социално-икономически план това е следствието - пред разпад сме като общество - демографски, социално, финансово.
А истинските промени стават, когато някой реши да пожертва всичко, като Ботев, или когато критична маса от хора решат да действат на всяка цена, независимо от последствията и следствата. Иначе, докато ни страх, най-удобно е да повтаряме - нищо не може да се направи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18, викаш за Русия ще ни оправи, така ли?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   18, руснаците себе си не са оправили, та нас ли? Запада може да е всякакъв, ама поне имат асфалт, кенефи и чешми по селата за разлика от Русия?

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: fe4c7bc820
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторката съм. Сега излязоха някакви социологически проучвания, и ако може да им се вярва, положението е по-зле, отколкото очаквах. Но защо изобщо задвам въпроси, като ББ сам си го каза:Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме…

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 947f77369a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Процента на ГРОБ е 5% от избирателите плюс корпоративниа, купения и вота на държавната администрация и бизнеса, пряко зависим от корумпирания модел на функциониране на партията.
Така че, в този смисъл ББ ще се завърне на дръглива крастава акранта - куцо магаре. Това не е преди 15-20 г, когато журналистките му се натискаха да ги ебе и пускаха подмазвачески материали за него в медиите. Качеството на неговите кадри постоянно пада и вече не могат и да говорят читаво, нито да лъжат правдоподобно - справка новата руса звезда Рая назарян.
В международен план също приятелите му се стопиха с 90%. Забравиха го, нищо не споменават за него.
Между другото широко се манипулира, чеГЕРБ не е бил на власт 3 г. Нищо по-невярно от това. Последното правителство само привидно беше на ПП, но на втория ешелон са само герберски кадри, които постоянно саботираха всичко. през 2021 г, ПП и коалицията въобще не пипнаха никакви кадри на ГЕРБ в администрацията. Така че за мен ГЕРБ не е излизал въобще от управлението. И какво значе да дойде пак на власт? В момента ГЕРБ е на власт - Главчев е кадър на ГЕРБ, не може да си смени нито нрава, нито кожата.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 6b737486f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   22, по-добре ББ отколкото Копейкин или умно-красивите. Ти кого предлагаш иначе? Слави ли?

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 6ee3065697
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Отдавна съм казал, че по-глупав от българския народ едва ли има? Хора, докато не гласувате, позволявате на партии като ГЕРБ и ДПС да управляват с купени и корпоративни гласове.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: cca8d8bd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Ще се върне, ако му позволим! Но това ще бъде пагубно за България!

За да не се случи такова нещо - трябва да излезем и да гласуваме масово!

Но не е само бай Гойко проблемът - проблем са и всички други евро-атлантчески партии - дпс, подмянатата и др. защото водят България към пропаст!

Те(герп и дпс), обаче разполагат с твърди ядра и при ниска избирателна активност - ще имат по-висок процент. И за да не допуснем това - трябва да излезем и да гласуваме масово, естествено не за тях!

Давам прост пример за да ме разберете: дпс имат твърд електорат - примерно 400 000 гласа, които при избирателна активност 40% им осигуряват около 12%. А при по-голяма избирателна активност техния процент ще се намали, защото други няма да гласуват за тях. И примерно при 85% избирателна активност, дпс ще имат само 4-5% и няма да дърпат конците!

Същото е и за бай Гойко и за подмяната, при 85% избирателна активност - бай Гойко ще има около 10%, а подмяната изобщо няма да влязат в парламента, ще имат само 2-3%.

Но за да се случи това - ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   23, реално погледнато при 40% избирателна активност, всички партии имат по около 5%.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 774db986f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   9, Чукни по главата си, че и тя бие на кухо като дърво.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 774db986f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Въпросът е ще го позволим ли това? Ако отговора е не, то алтернативата ни е само една: "Възраждане с номер 12", които за 10 години са се доказали с последователност и дела, които в другите партии не виждам. Заслужават нашата подкрепа, защото работят за нас.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   29, поне не се излагам като кифладжия да си отговарям сам на себе си като теб. Дори хаш не знаеш какво е, ама другите били тъпи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 6a40c6f8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Много хора тук хвалят Възраждане. Знаете ли каква е големина разлика между тях и ПП-ДБ, например? Разликата е, че ПП-ДБ искат да проведат някакви реални реформи, а Възраждане са патерица на ГЕРБ. Бойко ги използва, за да наложи неговия кандидат за шеф на НЗОК. За него имаше журналистически разследвания, че е корумпиран. Знаете ли какво направи Костадинов. Каза на депутатите си да не гласуват и така падна кворума, и помогна на ГЕРБ и ДПС. Това е положението и хич не ми го хвалете този самохвалко.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 732fe40115
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Абсолютно ще се върне

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 09c1d151b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   " А виждаме от историята, че една личност само да тръгне решително, може да я промени. " Ах, да! Но като него са малко!
За съжаление, акар и в Бъгалрия да не го харесват много-много, на този етап, той е единственият, който може да спаси Европа!

... Чърчил!

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: d357fd2c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Аз ще гласувам за ГЕРБ за да му бутна едно рамо и да се върне!

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: e3bcb59a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Добре бе оревахте света, Бойко тва, Бойко онова? Лично на вас, Бойко какво ви е направил, влязъл е у вас, изял ви е обяда? Не знам каква е тази мания на българина все някой друг да е виновен за собствената му неадекватност?

Корумпиран бил, престъпник бил - къде са доказателствата? Има съд, има прокуратура, защо не е осъден и в затвора? Общи приказки всеки знае да приказва.

Просто Киро и Асена дето заграбиха 9 милиарда това забравихме ли го? Тяхното некадърно управление в такива лайна ни вкара, каквито по бойково време не сме си и представяли, че са възможни. Хамстера Денков по-добре ли е като премиер? Или някой от младежкото БКП - ДБ (най-гадните пребоядисани комунисти)?

Само да не кажете, че защитавам ГЕРБ. Външната политика от началото на войната в Украйна е тотално неадекватна, насила се опитват да ни вкарат във война, която не ни касае по никакъв начин. Изгавриха се с Конституцията, наблъскаха един тон глупости вътре, на които тепърва ще жънем плодовете. Засилиха ни да приемем еврото изцяло ПРОТИВ волята на мнозинството, което уж ги е избрало. За измислената пандемия и терора 2020-2021 дори не искам да коментирам.

Бойко е най-малкия проблем в случая, ако не е той, ще е друг като него начело. Цялостната политическа линия ни е сбъркана.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 04ecfa213d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Гласувайте всяка седмица, докато ви дойде акъла! Отново ще сме на избори след месеци, без или с моя глас. Защото не искат да правят правителство. Вие гласувате, те се назландисват и така до следващия път, в който отивате. Милиони от джоба на народа заради такива, които ходят да гласуват.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Аз преди мразех Бойко, но като видях ПП и преди това Слави какви ги забъркаха, рязко го заобичах, защото той е зло, ама какво зло ни чака, пък ако са другите, бедна ви е фантазията. Тия кретени Кирчо, кокорчо отначало каква реклама им направиха. Харвард, предприемачи, Опра им купувала продуктите и аз наистина за момент си помислих, че може най-после кадърни хора да поемат управлението. Нищо подобно. Работя в енергетиката и ако запопна да говоря какви глупости сътвориха за няколко месеца, каквито Бойко за 12 г. не е. Лошото е, че ще има ефект, дори като се разкарат още дълги години. Тепърва ще усетите ефекта от техните решения. В следващите години тока ще стане златен, ама още не сте го осъзнали. А как си оправиха техни си хора за милиарди субсидии за сметка на другите, които ще фалират. Тия откраднаха за няколко месеца, колкото Бойко за няколко години. Държавния дълг скочи, данъците скочиха и пак няма пари. Е къде са тия пари? Бойко колкото и да е крал, пак имаше повече и то без дефицит и без все нови и нови заеми.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 9dbdb4ec47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Трябва да се направи тайна организация, която да се бори с ГЕРБ и да го унищожи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   38, какво предлагаш, за да не гласуваме всеки месец?

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: fe4c7bc820
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Номер 37, вкъщи Бойко определено няма да го пусна, защото тъкмо си взех нов телевизор, току виж му хвърлил око. А иначе по новините казаха, че група британски учени установили пряка обратнопропорционална връзка между дебелината на асфалта на магистралите и нивото на корупция. Колкото по-висока е корупцията, толкова и асфалтът е по-тънък. Имало и още много такива примери казаха…

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 04ecfa213d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   41, ами просто никой да не гласува. Нито млади, нито стари. Пълен бойкот. Избори има, защото има гласуващи. Не виждаш ли какъв сценарий се повтаря от 3-4 поредни избора? Даже не знам този кой номер се води. Изреждат се за мандат и хоп-връщат го. Всеки път. Някои след секунди. Та те не можаха 3 дена един председател да изберат! И отново служебен кабинет и отново нова дата за избори.
Само пълен бойкот е решението.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: fe4c7bc820
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Номер 39, а какво ще кажеш за реакторите на Белене, за които Бойко плати 500 милиона, а те седят в найлони и гният под някакви навеси. Добре, че сега им намериха купувач, че да минимизираме щетата. А какво ще кажеш за Турски поток, как Бойко козирува на Путин и му го изгради за отрицателно време с 3 милиарда на българските данъкоплатци.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   44, не казвам, че Бойко не е зло. Казвам, че е най-малкото такова.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: fe4c7bc820
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   PS Ами…върна се. Ай, чиститу!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 6de28110d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Мисля, че авторката на темата е направила добър анализ, но да добавя и аз моят. Същият въпрос го зададох на един мой преподавател, като учих магистратура преди 20 г. Тогава, през 2004-05 Бойко едвам прохождаже в политиката, след като беше мощно лансиран от определени кръгове. По-точно е описано в книгата "Тайният проект Бойко Борисов". Идеята е, че се вербуват и изпращат като подставени лица в политиката хора с определени провинения и престъпления, с досиета, за да могат да бъдат контролирани. По-късно във времето излязоха и други информации. Бойко има поне едно убийство извършено. Има компромати за него и в ЦРУ, и в други служби, затова го контролират от много места. Цветелина Бориславова не му е била гадже, а е действащ офицер от службите, назначена за да го контролира по отблизо. Секса е професионален, не е бил по любов. В замяна на това му е разрешено да си направи мафия, частна държава, престъпна групировка или както и скате го наречете. Прегледайте книгите на Огнян Стефанов. Накратко защо така се получи: поради комплекса за малоценност на българския народ, той не иска да е гражданин, който да кове съдбата си, а иска да е поданик с цар над него. Медиите, финансирани от определени кръгове направиха Борисов "цар и бог". Както се сещате такъв може да има на кораб или подводница, където властта е абсолютна и е в ръцете само на един човек, а тук се отнася за цяла държава и народ от овце, или роби, или телета на заколение, които гласуват да ги управлява собственият им касапин. Жалко, че Иван Хаджийски не е жив, да видим какво щеше да стане с "оптимистичната теория за нашия народ". За сметка на това има един Георги Андреев, който е написал някои неща, между които и "България или мафията". Човекът е бил зам. министър от втория ешелон през 70-те години, и описва грабежа и прехода, планиран от Партията през 80-те. Посочва, че много малко лица са били запознати с всички факти, с раздавенот на куфарчетата на Луканов и създаването на "новата" икономика през 90-те години.

Като дете българинът компенсира своята наивност с повишена
подозрителност към околните и доста субективно „лепи етикети“ —
кой е добър и кой лош, кой е „наш“ и кой „ненаш“. Това го прави
податлив на манипулации и организирано масово оглупяване. Как
иначе може да се обясни фактът с каква лекота българите приеха
„предишните“ да бъдат и „сегашни“, да „сменят системата“, без да
обяснят защо, да не се търси отговорност за извършените
престъпления и за неспиращото ограбване на страната… —
поредицата от лесно преглътнати събития на свършения факт е
безкрайна.

Пак поради неизградена ценностна система детето не признава
истински авторитети. За него авторитет е този, който дава шоколадче, който може да го набие и да му вземе играчката, въобще, който може да се наложи над него и да го постави в зависимост от себе си. Иначе казано, в своята детска среда нашето мило дете се държи като животинче, което дресират — понякога се съпротивлява, но накрая винаги се подчинява. То трудно може да схване моралната сила на Ян Хус и Джордано Бруно, на Паисий хилендарски и Васил Левски, а разказите за Робин Худ, Тил Уленшпигел и капитан Петко войвода възприема откъм приключенската им страна. Защото е дете и подвигът не е част от житейската му практика (страшно е! ), защото от него се очаква тепърва да стане възрастен човек.
Непорасналият българин има подобно поведение. Той не
оценява в пълното им значение Левски, Стамболов, Ботев,
Смирненски, Гео Милев, Вапцаров, докато те не се превърнат в
легенди, експлоатирани от поредната управляваща върхушка. В
същото време охотно служи на цар Фердинанд, Вълко Червенков,
Тодор Живков… Бойко Борисов (последното го дописах аз, авторът) — нали те дават шоколадчета и отнемат играчките!
При опасност зрелите хора (и някои животни) се обединяват за
преодоляването й. Хората се обединяват и без да има опасност, в
трудовата си дейност и за прекарване на свободното си време — така са възникнали човешкото общество и всички цивилизации. Оставени без контрол, децата се обединяват в „банди“ за вършене на пакости и за враждуване с „бандата“ от съседния квартал. Оглавява ги най-силното (най-голямото) и (или) най-хитрото дете (както в стадата на животните). Бандите възникват лесно и лесно се разпадат. Силите на децата не стигат за повече. Ако в организирането на децата се намеси възрастен човек, той може да ги насочи към спортни игри, просветни кръжоци, изкуство или други полезни занимания.
Без „възрастни“, т. е. подставени отвън лица, недопорасналите
българи на възраст между 18 и 80 години не могат да организират
дори митинг. За по-сериозни и постоянни организации не може и да се мисли — те бързо се израждат в сборище от бездейни дърдорковци или в орди, раздирани от разпри кой да води дружината. Наистина, и в миналото, и сега възникват читалища, различни дружества, кооперации и пр., но те почти винаги са били в рамките на „утвърдения“ от управляващата върхушка сценарий и са засягали периферни области на битието, които върхушките не желаят (нямат нужда) да контролират. За създаване на по-сериозни структури са били необходими емисари от Русия, Германия или Америка, които изпълняват ролята на възрастния ръководител в детския кръжок. Тази детска неспособност за самоорганизация винаги прави българите
зависими от външна сила, обезверява ги, свива света до праговете на къщите им, а останалия свят те оставят „друг да го оправя“, друг нещо да направи за всички, а не аз. А в Швейцария не е така. Там хората са пораснали и живеят без опекуни, и сами се оправят.
Тук съществуват и обективни фактори: инфантилизирането на
населението шества победоносно навсякъде, включително в страните от първия свят, като особено податлива е интелигенцията. То се дължи не толкова на социалната осигуреност, колкото на съзнателно провежданата манипулативна политика от страна на управляващите върхушки към собствените им народи — хората-деца лесно се превръщат в уплашено стадо и лесно могат да бъдат управлявани без прилагане на силови методи. Тъй като на запад процесът на дирижирано вдетиняване има по-кратка история, отколкото у нас, а в Азия едва сега започва, то и „успехите“ в тази насока там са по-скромни — когато разберат, че ги мамят, другите народи, все още
незагубили способността си да се самоорганизират, се бунтуват. За разлика от българския, който винаги е съгласен с всичко, което му предложат управниците.
Тук се използва и несъвършенството на човешката природа.
Оказва се, че венецът на природата, човекът, не обича да мисли, а твърде често и не умее. Той предпочита да чувства, да преживява, да консумира и да използва готови чужди рецепти за успех и начин на живот. С готовност се превръща в безгрижно и безотговорно дете, ако му се предостави такава възможност. Силните на деня му я предоставят, като го образоват и информират едностранчиво (т. е. манипулират го) и му предлагат само един модел за начин на живот (например американския). Въобще управниците култивират у гражданина само тези качества, които са им необходими: да работи добре и да бъде лесно управляем. Така постъпва зоотехникът селекционер при създаване на високопродуктивна порода от говеда.
Говедото е програмирано да използва свободното си време за гледане на сапунени опери по телевизията, за спортна запалянковщина, за хапване и пийване, докато мисленето му е противопоказано. че инфантилизмът се преодолява
с дела и смелост. Отнесено към днешната обстановка, това означава, че българите сами трябва да се освободят от мафиотското робство, което в България е надянало демократична маска. Мафията се отъждествява с цялата управляваща върхушка, включително „едрия капитал“, пръкнал се (официално) неизвестно откъде. Тъй като Мафията владее всички ресурси на страната и е готова да блокира всеки опит за съпротива, борбата ще бъде продължителна. Стратегията и тактиката на една такава борба са извън разглежданата тема. Ключов момент при освобождението е виновниците за поредната катастрофа
да бъдат справедливо наказани. Това би бил изпит по обществена
зрелост и стъпка към утвърждаването на българската нация.
Борбата ще бъде тежка, но не е безнадеждна, както изглежда на
пръв поглед. Опитът от Виетнам, Афганистан и другаде показва, че при необходимост една малка страна може да се конфронтира с целия свят, ако народът й е готов да се бори за свободата си — тя може да бъде съсипана в една война, но не и победена. Войната не е задължителен елемент при освобождението на поробените, но един народ, държащ на свободата си, трябва винаги да бъде готов и за това.
Такива са изпитите на историята и народ, който не ги издържи, загива или деградира до роб, с когото никой не се съобразява.
И след победата, и по време на борбата народът трябва да
респектира управниците си. За цялата история на човечеството нито едно правителство в нито една страна през никоя епоха не е
направило нищо добро за народа си без натиск отдолу. Всичко, което имат народите от Първия свят, е получено чрез многовековна и често пъти кървава борба срещу управляващите върхушки, а не чрез хленчене и апели за милосърдие.
По-долу е приведена кратка хроника на борбата, която
английският народ е водил в продължение на четири века за
отстояване на правото си на достоен живот:
1607 — селско въстание против „ограждането“ под лозунга „По-
добре мъжествено да умреш, отколкото бавно да загиваш от нищета“;
1640 — Дългият парламент решава, че кралят няма право да го
напуска;
1653 — съд и екзекуция на омразния лорд Страфорд; създаване
на народна милиция;
1642 — първа гражданска война и победа на парламента;
1648 — втора гражданска война и обявяване на република; съд и
екзекуция на Чарлз Първи Стюарт;
1758 — стачка в Ланкшир;
1763 — тъкачите в Лондон започват 10-годишна икономическа
борба;
1769 — революционни памфлети, работнически събрания, терор
на полицията;
1792 — лондонско кореспондентско дружество на Томас Харди
и британски конвент за всеобщо избирателно право, разгонен от
полицията;
1795 — 200-хиляден митинг освирква премиера Пит;
1797 — Комитет за защита във флота;
1816 — стачки в Глазгоу, Бирмингам, Нюкясъл, Лондон и
стълкновения с полицията;
1819 — масови събрания за демократизация и против хлебния
закон, брутално разгонени от полицията;

...

1940 — създаване на доброволни отреди за гражданска отбрана
и едномилионно опълчение; доброволно увеличаване на работния ден
до 9, 5–12 часа; въздушните нападения увеличават съпротивителната
способност на англичаните;
1942 — митинг на военни в Лондон за откривапе на втори
фронт; нов митинг и петиции за втори фронт.

Все пак имаме шанс, завършва Георги Андреев, и той не е нито в някакви външни сили, нито дори у Мафията, която ни владее, а единствено у българския народ. Осъзнаването на проблема е първата стъпка към решаването му.
В крайна сметка, който знае, че е глупав, вече не е глупав.

Жалко, че човекът почина през 2011 г, но аз се чувствам длъжен да продължа делото му.

Що се отнася до № 37 може би е вярно, че и имат вина тези, които гласуват за него, но и натискът от мафията е много силен. Смятам за манипулативни и неверни твърденията, че Киро и Асен били откраднали 9 млрд. Ти ако откаднеш и 1 млрд, ще седиш ли в България, а няма да си купиш някой остров. За сметка на това ГЕРБ създаде схема много успешна за крадене на пари чрез обществени поръчки, строителни фирми, Джи Пи Груп, магистралите, подизпълнителите, тегленето на кеша в торби от подставени лица.
Да ти кажа, без да целя обида, но само това че твърдиш, че имало съд и прокуратура говори за инфантилизъм. Да, имаме един бивш главен прокурор, който уж е независим, но наричаше Бойко "шефе". Следващия, замете всички дела на Бойко под килима. За това, че "уволниха" Гешев, членовете на ВСС получиха общо 12 млн. лева. Цялата правораздаветлна система е куха и корумпирана и служи на властта, основно на ГЕРБ.

№39, някакси не ти вярвам за енергетиката, че имало страшни неща, направени от ПП. На общи приказки си силен, но на конкретни издишаш. Хавата в енергетиката я бъркаха много хора, от Луканов, Мултигруп и Топенержи, през Дългия инкасатор (Р. Овч), лобисти в сянка като Богомил Манчев, да не кажеш, че не знаеш кой е, бившия шеф на АЕЦ-а, а заради зам. министъра на ГЕРБ колко платихме на Русия, 2 млрд. лева ми се въртят нещо, за нищо ги дадохме. та сега Промяната ти били виновни и в бъдеще щяло да става страшно. То в миналото станаха достатъчно страшни неща в енергетиката, не ти вярвам, защото там е най-голямата черна дупка за усвояване на срества и може би и ти си от усвоителите и пускаш манипулации и лъжи.

Айде, честито ви ГРОБ-ДПС правителство, мафията за пореден път си има частна държава, от която да краде.
Само да не стане на следващите протести олеле, че глада, да знаете е по-силен от страха и там полицията и службите няма да ви помогнат, и побоищата зад колоните на МС - също.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   "някакси не ти вярвам за енергетиката"

Аз говоря от позицията на човек, работещ в сферата от 2008 г. Ти като какъв говориш? Като не вярваш, вярвай на популизъм и си гласувай за ПП, ама не се чуди защо от държава с излишък от ЕЕ и изнасяща, започнахме да се чудим вече как да внасяме.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 333680eff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Номер 47, благодаря ти за стойностния анализ! Аз бих добавила още няколко фактора, които ни докараха дотук. Първо, липсата на лидер от ранга на Костов като политик и преди всичко държавник, с неговата дългосрочна визия за бъдещето на България. Отварям скоба, че Костов трябваше да си мълчи и да не се излага за КТБ. Но историческата си роля си я изигра безспорно. И второто, което си засегнал - вместо с времето да съзряваме, се вдетиняваме още повече, за което способства разглезването с лесни пари от еврофондове и кражби, маскирани като обществени поръчки. Системата на мафията, както пишеш, е овладяла ресурсите, затова може да се възпроизвежда до безкрайност. Те имат ресурсите, те са богатите, те са елитът. А елитът налага модела на цялото общество отгоре надолу. Не може да очакваме мръсните пари на комунистическа върхушка да родят ценности. Първоначално натрупания капитал трябва да се препере пред много поколения, за да се облагороди. Така че…трябват ни няколко безметежни, дай Боже, десетилетия.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 204d5fbf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (9936 гласа)

50.   До № 48 от 47. Значи ти работиш от 2008 г, а аз следя процесите в политиката, в икономиката и в енергетиката от 1990 г., затова ти говориш от твоята ограничена гледна точка, а аз обобщавам цялата корупция в енергетиката. Отбелязвам за протокола, че пак си писал общи приказки и нищо конкретно.
Ток като изнасяме да не би държвата да печели нещо, печелят такива като Богомил Манчев, собствениците на ВЕИ и пр. Колко данък е внесен от енергетиката в държвата и колко държавен ресурс е вложен? Приказваш ала-бала.
Енергетиката и здравеопазването са двете най-големи черни дупки - смукачи и потребители на ресурси и пари. Те пари и резултат не носят, поне не на обикновените хора, но вие, които работите в енергетиката вземате от най-високите заплати в държавата. Енергетиката печели от това, че взема от обикновените хора много повече, отколкото са сметките за ток - за зелена енергия, за доставка, за разпределение и т. н. А сега като се внася тока, защо той излиза реално по-евтин? Единствено имаш право, че е и по вина на политиците, но едва ли проблемите почват от ПП. Между другото има една книга на Иван Хиновски, "Записки по българската енергетика", препоръчвам я за четене.
Само да припомня - през 80-те години България е сред първата десятка в света по производство на електроенергия на глава от населението. Това обаче не ни спаси от режима на тока.
Пропуснах да кажа нещо за обикновените членове на ГЕРБ - тези, които познавам. Един мой колега, занимавал се със строителство ми каза, Бойко като станал кмет анулирал договора с фирмата, която била ангажирана да страи метрото и наел друга. Първата фирма фалирала, защото била купила 300 машини тежка техника за строежа. Конкретния човек, освен че беше доста прост, ми даваше идеи как се краде ток и вода чрез манипулиране на електромера и водомера, как се краде парно и даже имаше идеи за купуване и препродажба на китайски фалшиви винетки.
Други членове на ГЕРБ на сестра ми една съученичка с мъжа й станаха ченове, жената я назначиха в общината като деловодителка и вече 20 г. си е там на една и съща длъжност, никакво развитие.
Други членове на ГЕРБ са от входа едно семейство, които бяха и домоуправители и крадяха от касата на входа.

Да кажа нещо и за "победата" на изборите, да не се окаже пирова. На какво се дължи тя? - на казателния вот срещу ПП. А той защо се получи? - Именно на управлението заедно с ГЕРБ. Много удобно. Уж се коалираш, запазваш си втория и третия ешелон във властта, както и регулаторите, 9 месеца в медиите псуваш правителството, което в парламента подкрепяш, накрая разваляш договорката и поставяш неизпълними условия за продължаване на управлението и го събаряш, като обвиняваш другия (в случая ПП), че са виновни. Притежаваш медиите, МВР, имаш мощната финансова подкрепа на олигархията. Купуваш цигански гласове и тези на администрацията, простите, които си уредил на топли държавни местенца да лапат заплати. Как така на всички общински обекти, заведения, автомивки, пунктове за ГТП, платени паркинги в София има само плакати на ГЕРБ? Защото корумпираната общинска администрация е осигурила обекти под наем на безценица на "наши" хора.
Е, затова аз мразя ГЕРБ безплатно.

До авторката: в коментар №47 не всичко е мое, от изречението "Като дете българинът компенсира своята наивност... " е от Георги Андреев цитата.
Интересното е, че това е писано през 1996 г. Човекът е бил визионер.
Е, аз мисля, че трябва да прродължим делото му и да унищожим мафията или поне да опитаме. На всяка цена. Животът с преклонена глава, хомот на шията и в мизерия не е опция.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   50, т. е. според теб следенето на медиите е по-добро от работенето в сферата? Едно е да "следиш", друго е да знаеш от кухнята. То ако е за "следене", аз ги следя и от преди теб, ама със следене не става, защото материята е сложна и човек, който не работи в сферата няма как да знае в детайли. Медиите силно изопачават нещата и не може да се правят изводи от тях, още по-малко от човек неспециалист. "Общите" приказки ги приказват по медиите, аз виждам от първо лице. Изказването ти за вноса също е лишено от всякаква компетентност, вкл. и икономическа. Вноса и износа имат силно влияние върху цените не само за бита, а и за промишлеността, а това пряко рефлектира върху производството, конкурентноспособността на икономиката и себестойността на производената продукция, от там пък влияе на нивата на безработица и заплатите. А това пряко касае стандарта на живот. Да не говорим, че енергетиката и минната промишленост заемат не малък процент от БВП на България. ПП умишлено съсипаха енергетиката, защото има едни европейски средства, които могат да се усвоят в замяна на преминаване към зелена енергия. Те предпочитат да съсипят цялата енергетика и минна промишленост да оставят 2-3 централи на техни приближени, за да излапат всичките милиарди. В замяна ще станем вносители на енергия и горива и последствията ще са за всички нас. При положение че България е богата на въглища, ние няма да можем да използваме наличния си ресурс, а ще плащаме на чужденци, за да им купуваме енергията и суровините.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 30b1f7f534
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Да, съгласен съм с теб че е много възможно да е така. Това вече е нещо по същество. Но то не се различава от действията в енергетиката досега. В момента не е ли същото, Доган не лапна ли ТЕЦ Варна, а държавата му плаща на всичко отгоре? Корупцията и усвоявено на средства винаги е било на първо място, но то не е отсега. Това със зеления преход почна много отдавна и сега като има пари, е ясно, че някой ще иска да ги лапне. И това, което си мисля, че Делян Добрев приказва същите, но от яд, че не е той който да лапне тия пари и да си ги разпределят в ГЕРБ както досега.
Само да попитам помниш ли защо падна първото правителство на ГЕРБ и как делян Добрев го замерваха с яйца и снежни топки пред министерството на енергетиката, как палиха коли на дружествата?
От енергетиката вие доста се ебавате с обикновените хора и искате даже вече да направите такса електромер постоянна.
Корупцията и кражбите не са от вчера и не почват от ПП.
Имаш право, че материята е сложна, но нещата се усложняват и от факта, че се хвърлят много средства неефективно, защото има балъци, на които да се вземат парите и да се хвърлят в една черна дупка, в която колкото хвърлиш, толкова ще поеме.
В сайта корупционната България имаше един материал - Енергийните олигарси на българския преход. Много занимателно четиво. Препоръчвам който се интересува да прочете, колко милиарда - десетки, са отишли за нищо.

България е богата на въглища, ама сега кой ще плаща емисиите? Или по-добре хората да плащат за автомобилите, че карат, а не собствениците на централи, че замърсяват.
Въглищата не може ли да ги продаваме, а ако вносната енергия е по-евтина, да я купуваме нея?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   53, да лапнеш един ТЕЦ е едно, да съсипеш цели два икономически сектора е съвсем друг мащаб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: b09238ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   52, емисиите не ги плаща държавата, а производителя. А не, не е по-евтино да си внасяме ток. Да не говорим, че се определя на пазарен принцип, а има пикове цената, които достигат 700 евро за МВтч. И това е само цената на тока без пренос, достъп, печалбата на търговеца и т. н. Я си представи, че има пик на тока за само 3-4 месеца дори и цената пак стане такава, разбирай 1, 4 на квтч плюс достъп, пренос, печалба на посредници и ДДС. Отиваш на 1, 80 поне. В момента крайните ни цени за битови нужди са 0, 27 за дневна и 0, 15 за нощна. Представи си, ако до сега си плащал нормално 100 лв лятото и 200 зимата да почнеш изведнъж да плащаш 700/1400. Те не случайно по ковида като хвръкнаха цените западноевропейците ореваха света, защото там на свободен пазар. В момента в България сме на регулирани цени и при такива пикове шока се поема от производителя и държавата. Но благодарение на ПП и ние минаваме на пазарни цени. При следващия пик на цената ще видиш кон боб яде ли.

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker