Щастие за другите, но не и за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Щастие за другите, но не и за мен
преди: 3 месеца, 17 дни, прочетена 432 пъти
Здрасти, хора. Напоследък започвам да се замислям все повече и повече над щастието като цяло и изобщо има ли такова нещо. Относително ли е или всеки сам си го създава. Години наред си мислих, че и за мен ще има щастие, че когато правя добро и на мен ще ми се върне. Просто да съм търпелива и да вярвам в бъдещето. И колкото повече повтарям тези неща, толкова повече осъзнавам, че са пълни простотии. Години наред чакам нещо хубаво да ми се случи, което няма да е трайно. Но уви, за другите има щастие, а на мен все някак ми убягва. Във всичко. И не е честно, с какво другите са го заслужили повече от мен? Защо аз съм мизерница, а при тях всичко е хубаво. Имат си хубави професии, добри мъже и деца. И те са най-обикновени хора като мен, с какво са по-различни? Много се озлобих и вероятно ще нараства тази злоба към всички и всичко. На какво е резултата щастието? На късмет, на действия, на мислене?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 689c3c3d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Здравей,
Погледни живота от друга гледна точка.
Това, че ти не искаш да изядеш лъва, не означава, че той няма да те изяде. Добрия човек е такъв, защото не очаква нищо в замяна.
Не се сравнявай с другите, състезанието е само между самата теб всеки ден. Изтрий социалните си мрежи, виж времето колко е хубаво навън, излез, разходи се, тренирай, чети, играй, разтягай се, пий вода, яж вкусна храна.
Обичай себе си и се приеми такава каквато си, махни тази отрова с негативното мислене.
М29

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 4a4eaa102c
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Грешката ти е генерална.
Първо мислиш че някак хората са супер щастливи, което е страшна заблуда и повечето са нещастни по цялата глава, но за пред хората много държат да покажат колко са напред. Самата показност и говоренето за това колко сме щастливи, само показва празнотата и тъпотията.
Второ, не е лошо ше си чакала подходящата среща, а не си се мятала от мъж на мъж. Това е стойност която всеки мъж ще оцени. Просто прекалено много гледаш другите, гледай себе си, прави каквото искаш и нещата ще се нагласят.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 21f885ba94
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Мисленето ти е много грешно. Никога не прави добро, с цел после да чакаш и ти да получиш нещо. Светът изобщо не работи по този начин.
Убедил съм се, че абсолютно винаги, животът е буквално отражение на мислите в главата на човек. Например прочети заглавието на темата си - това не ти ли звучи като точно твоя живот? Това го мислиш и излъчваш чрез всяко твое действие по стотици пъти на ден. Затова животът ти е това, което е. Мислите са реална енергия и имат огромна сила над материята. За да промениш живота си, буквално трябва да смениш мисловните си навици.
Съветът ми е да положиш съзнателно усилие да промениш мислите, които излъчваш. Започни съзнателно да мислиш положителни твърдения като “Светът ми се грижи за мен”, “Винаги получавам най-доброто”, “Аз съм изключително щастлив човек. ”, “Животът ми прекрасен и имам всичко необходимо”. Никога не мисли, че “искаш” или “не искаш” нещо, защото ще го получиш и изживееш като състояние на искане. Мисли за нещата, все едно че вече ги имаш.
Прави го ден след ден и се старай искрено да вярваш в казаното, дори и на пръв поглед да не виждаш промяна. Ако успееш да задържиш тези мисли, съвсем скоро ще започнеш да виждаш как чудесата започват да се случват.
Отиди в някоя книжарница и си купи книгите “Тайната”, “Подсъзнанието може всичко” и “ Транссърфинг на реалността” От тях ще разбереш как наистина работи реалността, в която живеем.
Знам, че вероятно казаното от мен ти звучи налудничаво, но аз съм го правил и съм си изградил навици да го практикувам всеки ден и за мен работи като магия. А и нищо не пречи просто да прочетеш книгите, които ти споменах и да опиташ. После пиши дали при теб работи и има ли промяна в живота ти.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 8690d28124
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторке, първо ти не знаеш какво е истинското положение на хората - виждаш само външното отстрани, което е една обвивка, но не е същността!

Аз ще ти кажа, че много семейства има, които отстрани изглеждат ОК, но всъщност това е само за пред хората, а в душите си са нещастни.

Второ има и много хора, които не са щастливи! Къде ги видя всички тези, преливащите от щастие?

И не се озлобявай - злобата е дяволско качество и погубва човека!

А малкото хора, които са щастливи са такива, защото изпитват духовна радост от общуването си с Бога!
Щастието е състояние на духа, не материално богатство!

Но дори думата щастливи - не е ПРАВИЛНА! Защото този живот(земния) не е време за щастие, и в него няма пълно и постоянно щастие! В този живот на всеки човек се случват и много скръбни и тъжни събития! И ако днес е добре и щастлив - утре вече не е така!

ОК. Ще ти го обясня по подробно:

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези объркани хора.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка (защото сайтът ги трие) - просто напиши в Youtube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстена - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 698c284459
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ти сега си плащаш за твоето щастие, а те сега си изживяват своето щастие ще дойде време да плащат за него, а ти си платила за твоето щастие, а не си го изживява ще го чакаш:) Щастието е когато извършва някаква работа която е правилна и макар аа нямаш способности да я вършиш когато се направиш да я правиш леко по леко способностите ти идват и чувствата от способностите които изпитваш до като вършиш тази работа те прави щастлив(а) Примерно виждаш някакъв работник които работи някаква работа и изявяваш желание да се включиш в неговата работа за да олесниш на пръв поглед това изглежда неблагоприятно да се натоварваш, но колкото то повече се натоварваш толкова повече тк се дава и толкова си по щастлив, че са ти дали способности да свършиш това което си искал и вместо да се уморяваш повече колкото повече работиш толкова по от починала се чустваш защотото колкото по силен(а) ставаш толкова по малко се уморяваш!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: b44a5f2bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На подходяща среда, където е тя, се развиваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker