Сякаш никакъв бизнес не си заслужава в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123652)
 Любов и изневяра (30417)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сякаш никакъв бизнес не си заслужава в България
преди: 2 месеца, 23 дни, прочетена 695 пъти
Скоро четох коментар тук във форума на подобна тема. Забелязвам че сякаш нищо не ми се вижда перспективно особено ако човек е без връзки от партиите. Работници общо взето трудна работа да се намерят, пък да ги намериш ще мрънкат на 1200 лв заплата. Мои познати с малки бизнеси са уревали света, че нямат работници или тези които имат крадат, незадоволително заплащане, не могат да си позволят да наемат повече или да вдигнат заплатите защото ако годишния ти оборот е 70к въобще за какви работници говорим? Какво ви е мнението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 7a79583760
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Когато куцо и сакато тръгне да прави бизнес е така.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 91a81a23e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Перспективата тук е ако познаваш някой, който да ти пази бизнеса. Ако не познаваш такива хора е безсмислено да инвестираш 100-200К и нагоре за нещо, което може да бъде затрито от някой общинар или друг подобен с едно щракване на ръката. Доста сериозни фирми отказаха инвестиция в България заради рушветни практики.
Е вчера пишеше че губим милиарди от ЕС заради факта че не работим върху съдебната система. Е Божков, от скоро Брендо тия хора се подиграват с цялата държава и са недосегаеми и това се вижда.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: bee9a1aa2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   В бананова република Мутроландия бизнес не се прави. Няма ги условията за виреене на бизнес. Това не ти е Запада или Китай. Няма кадри, а бизнеса ти зависи от тях. Българите ще те провалят с диващината си. Ще те крадат, ще нехаят, няма да спазват хигиена на работа, ще са груби и арогантни с клиентите. А това да ги държиш в правия път ще ти коства усилия време енергия и нерви по големи от за самия ти бизнес. Ти няма как да се разчекнеш на две, така, че провала е бетон. Отделно в България няма компетентни хора, няма разбиращи от по-сложни технически неща. Ако пък да речем по някаква случайност си минал между капките от поройния дъжд без да те е уцелила никоя от тях, което е като цяло невъзможно и да кажем хванал си се с нещо нискотехнологично каквото само може да има в България и то по някаква случайност ти е изкарало някакви по сериозни пари, мутрите веднага ще ти вземат бизнеса. Тук не е държава а тоалетна, не е народ а мърша.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: cc1b0d8cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   1. България, като цяло, има много добри, до отлични, неразвити потенциали за бизнес - като започнеш от география - пристанища, речни пристанища - от Видин се стига до Ротердам, минеш през български продукти, които плачат за умели търговци, и то както индустриални, така и потребителски - няма да казвам какви и кои, но вижте сами, и стигнеш административно до плосък данък, облекчено стартиране, занижен контрол. Работната ръка е МНОГО по-евтина, за качеството, което предлага, за това, че културно е по-близка до Европа от всеки индиец, африканец, китаец - който е работил - знае.

2. Заплащането е така f = (успешността на фирмата / алчност на собственика), и тука има сериозни проблеми. И в двете - поне 50% имат проблеми с управлението на създадените от тях фирми, да не говорим за наследени фирми, докато крахът на културата ги потопи в лепкав материализъм и... чиста проба алчност.... това е най-малкото тъжно, защото ни тегли всичките надолу. В настоящата ни ситуация - направо е все едно да удряш с вария по дъските на кораба, докато си без платна, та уж да се задвижиш...

3. ако човек помисли върху горните неща, може да развие бизнес, при който да НЕ зависи от партиите, или да стои под техните радари. Как звучи само, а? Да трябва да стоиш под радара на онези, които трябва да милеят за твоето развитие? Да, в България системата е неоколониална, оттам идват и проблемите с алчните собственици, нямащи съвест, пак са нейна функция. Трябва да си експортно ориентиран, или направо да си регистрираш фирмата в чужбина, и да си траеш - развиваш уау дейност, но пък освен най-близките ти приятели, и пазарите ти извън страната, развивани най-вече чрез B2B - никой не знае. Това пак е в наш ущърб, защото вреди на националното самочувствие - нихилизмът у нас е по-сериозна болест и от демографската катастрофа.

мога да дам примери за изключително интересни фирм в България, но няма да го направя, сещате се защо....

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: e18496ea7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ми какво да ми е мнението. Ти и твойте познати бизнесмени защо не се хванете на 1200лв? И ако вие не бихте защо си мислите, че някой ще се навие? По коя логика? Как се плаща наем или кредит с тия пари и да гледаш жена и дете. С право хората не искат... Пак пита все едно очаква някакво потвърждение.

Имаше кадърни и рсботливи хора и Ганьо сам си ги изгони. В момента имам и доста работливи и кадърни познати на ниски заплати и такива, които също са кадърни, но вземат добри пари и ако трябва да ги наемеш, ще трябва да се бръкнеш.

Вместо да се правите на големите бизнесмени, наемете 1 на добра заплата и останалото го вършете вие. Не да ми лежите и да чакате да падат парите. А някой да се гърчи за без пари.

Бахти изродите!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: d9ddc8d174
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   За кое населено място е тази заплата от 1200 лв.? Надявам се, че не е за София, защото тук това е почти наема на един двустаен апартамент. Ако заплатата се предлага от бизнес в село Горно Нанадолнище, тогава да, може да мине за добра.

Такива сте повечето "бизнесмени". Лъжете на интервю, искате някой да работи за жълти стотинки, а после се оплаквате. Няма нужда от ткива "бизнесмени" и "бизнесменки". Намери си работно място и си избий от главата всякакви мечти за "бизнес".

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 3da32f66ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Мнението ми е, че малък бизнес се работи яко и включваш предимно семейството. При 70 хил. (хил., а не К) оборот да имаш наемни работници е смехотворно. Гледам ги по морето малките хотели - едните искат да го раздават шефове и затъват. При другите работи цялото семейство и трупат ли трупат.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: b628d2686d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Познавам много успешни дребни бизнеси, но са точно това - дребни, обикновено самите собственици си ги работят или с максимум няколко служители.

Даже ще кажа за какво става въпрос - едното е баничарница, едни дюнери, цветарски магазин и железария.

Това обаче е колкото да се издържаш и да "работиш за себе си" - за забогатяване не става.

Вече ако си решил да ставаш милионер с бизнес в България нещата доста се усложняват - трябва ти сериозен капитал, който не се знае откъде ще вземеш(никоя банка няма да ти отпусне 1 милион за бизнес просто така), екип от счетоводител, адвокат, дебели връзки с общини и местни управляващи партии.

Това е за жалост картинката, нямаш ли хора тук и там в България ще ти се появяват непрекъснато спънки да правиш бизнеса

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 0bb6b9cddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Гледай какво става с Нико Тупарев. Прокуратурата (с помощта на гербавите) се намесва в търговски спор в опит да се откраднат няколко милиона. 8-те джуджета. Суджуците. Бизнеса на Черепа. И много много други подобни истории.

Истината е, че където гербавите са силни гледат да заграбят всеки възможен бизнес. Дори ДПС и БСП не са толкова груби в това отношение.

Изводът - важно е за кого се гласува. Може във всички партии да има мошеници, ама гербавите определно са на-лошите.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: cfe51a28ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Общо взето, каквито са работниците, такива са и работодателите. Едните са убедени, че трябва да получават 2000 без особени умения и усилия, че няма нужда да учат и надграждат, другите - че хората трябва да са поласкани да работят за тях, да са доволни на 1000 лв, да остават след работно време и т. н.
Тези с малкия бизнес трябва или да работят сами, или да вдигнат заплатата на работниците, иначе няма как да намерят хора.
А работниците трябва да гледат реалистично на пазара. Номер 5, да, 1200 са нищо, обаче искам да попитам как се живее с 0 лв и как се плаща наем и кредит?

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 1257778ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От автора, става въпрос за провинциален град. При такъв оборот работници почти е невъзможно да имаш. Не случайно и прага на ДДС се вдигна на 100к.

Номер 8 е дал адекватен отговор. Малките фирми са колкото да се самоиздържаш и дотам. Въпроса е, че като всички градове освен светата троица (София, Пловдив и Варна) загиват малко се губи смисъла да правиш бизнес в тези градове. В светата троица въобще не мисля, че може да говорим за малки бизнеси при положение, че наемите са колкото споменатата заплата от мен, а да наемеш помещение за работа е няколко хиляди лева само на месец. Лично не виждам това вече да си струва. Струва си да работиш на свободна практика, самонаето лице обаче тепърва да правиш малка фирма сякаш няма особен смисъл при положение, че инвестицията ще е както каза по-горе коментираш между 100-200к.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 2abf3bf117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Държавното управление се стреми да унищожава малкия и голям бизнес, ако не играе по правилата на ББ.
Държавата е устроена от бандити за бандити.
Ако не си от този тип не може да се приспособиш и биваш изхърлен от системата.
Ако се чудите защо няма големи инвестиции в РБ е благодарение на ББ. Аз знам за случаи, при който голяма международна компания е искала да инвестира тук но нашия "прегръщач на баби" е поставил условие да прибира 70 % от печалбата през първата година. Съответно инвестицията отива в съседна Румъния.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: a33e1a2ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе ако годишния ти оборот е 70К, това означава че месечния ще е под 6К за какви работници говориш, колко ще е печалбата от 6К месечен оборот че и заплата да платиш?

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 7028e198fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Е то не е за всеки. Значи 1200 заплата мен ще ме е срам да предложа на хората, трябва да си много смачкан човечец за да имаш очите да предлагаш на хората толкова смешни пари. Реално заслужаваш да фалираш и вероятно ще. Аз съм човек с бизнес и съм разбрал едно - пестиш ли от разходи намалят и приходите. Мисля, че коментар 1 добре го е написал със куцо и сакато.

Виж колко е просто, но наистина не е за всеки - решавам да те избутам от пазара - смъквам цени, а твоят алчен гъз не може и да си го помисли да работи временно на много ниска печалба. Аз лично прибирам по-малка печалба отначало плащайки повече на работниците тоест разходите са ми по-големи, а смъквайки цените приходите ми отначало спадат. Клиентите почват да търсят мен - цена/качество. През това време ти дори вдигаш цените за да вдигнеш прихода и намаляш разходите. Дори и отначало да върви добре ти затъваш и скоро си чао. Ореваваш орталъка как в България не можело да се прави бизнес. Мен служителите ме уважават защото и аз ги уважавам, че си дават времето за моите начинания. Твоите служители те презират и те крадат. Честит фалит, ако не ме взривят някой ден това ще го правя докато мога. Ей това е капитализъм истински.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker