Защо връщащите се от чужбина очакват признание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо връщащите се от чужбина очакват признание
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 457 пъти
Напоследък ми прави впечатление, че се появяват все повече видеа и новини как едва ли не всички емигранти се връщали в бг. Аз така и не видях някой да се е върнал сред познатите ми освен един и още двама, които бяха супер настроени срещу запада, но като им предложиха 1000 лв заплата, бързо-бързо си отидоха пак с подвита опашка, но да речем, че наистина 400 000 българи са се върнали в бг, както твърдят някои, което е пълен абсурд, но както и да е.

Прави ми впечатление обаче, че завърналите се едва ли не очакват някакво признание. Ето вчера гледах видео в тубата как някакъв се върнал, оплюва запада колко зле бил, заканва се на управляващите, че щял да ги измете, убие и т. н., щял да оправи България, възхвалява някакви националистически и маргинални партии и изобщо вменява, че едва ли не трябва да се радваме, че той благоволил да се върне. Личеше си, че човека е слабо интелигентен, а и вида му беше тип Динко от Ямбол. Същия примитивен поглед, същите думи и език, съата фигура дори. типичен бай Ганьо. И отдолу коментари колко готин бил, колко обичал България (нищо че за последните 10 г. сега се сетил, че има родина, понеже останал без работа), как с такива щели сме да се оправим. И не дай си Боже да решиш да имаш различно мнение, че с точно с такива няма да се оправим, стой и гледай как ще те насолят.

Не е само това видео, а има много такива, а и по форумите и дори в този сайт, ми прави впчеталение, че едва ли се очаква някакво признание, че си решил да се върнеш.

Това не е ли лично решение и защо някой трябва да ти ръкопляска за личните решения? Това не мога да разбера. По тая логика защо не ми ръкопляскате, че съм избрал жена си, професията си, работата си, града си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: f6138d0f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Хахахахха мдаа, българите като цяло живеят на илюзии. Страхлив народ, не излизат навън да си вземат тяхното, да изискват, да настояват, а работят в посока освобождаване от тези, които им бъркат в гърлото за да им извадят и от тям залъка.
Но в нета са ееепа, там се надпреварват с голи приказки, колкото по-просташки напъни, толкова по-щастливо цвилят докато и пият ракията удобно в домовете си.
Завърналият се кой ще го трае навън? Пък и навън трябва да работи, а в Бг-то с простащина бързо се събира "среда" пък после лесно може да се печели от тази "среда" ако ги излъже нещо, че прави полза на обществото примерно.
Малко от, които сме. В чужбина с добри професии и/или поне реализирани бихме се върнали, най-вече заради ей такива.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 24deef3b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   А защо не? !
Връщат се, мислейки се, че тук е по-добре станало, а всъщност е по-зле. Връщат се заради патриотизъм, носталгия и близките. И получават презрение. Човек да се чувства чужд в родната си държава. Държава, която подгъзува на чужденците и пренебрегва своите. Примери много. Виж къде настаняваха украинците и къде пострадалите от наводненията и пожарите.
Не знам дали в друга държава има толкова омраза от съгражданите към напусналите я, дали и там ги наричат родоотстъпници, изменници и прочие. Соцът ли е причината,
вродената завист на българина, но не е нормално. Границите са отворени за всички, отиди да видиш какво е навън.
Хората се връщат, сблъскват се с омраза и завист и се връщат обратно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: d779aebf5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Едни от тези които правят видеа и говорят пълни глупости често, неща, които дори на български може да се проверят в интернет, подвеждаща информация и отдолу коментар: Моля изговаряйте правилно населеното място в което живеете!
Това е нивото, какво очакваш!
Друг пример да ти спасят живота в чужбина, да те транспортират с хеликоптер до университетски комплекс с топ апаратура, специалисти и ниво, само за справка имат 10 000 служители персонал, за какви мащаби говорим и същата тази говори само негативи и колко е недоволна, език не знае и за това са и угодили да има комуникация или да бъде по-добре обслужена и не е платила 1 цент.
Простотия, простотия... и ти какво очакваш, връщат се и са топ гъзари с 10 думи на кръст чужд език.
Така до мен в България крещят на морето и се правеха на интересни, българи говорещи на немски и се оглеждат, докато не дойде приятелката на синът ми, кояно не знае български и започнахме да си говорим и ние, без да крещим и да маймунясваме.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: b7cfbad586
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Аз от години съм в чужбина и в скоро време НЕ смятам да се прибирам.
Иначе и аз виждам в социалните мрежи такава фалшива тенденция и пропаганда за "завръщащи се".
Поне в моят балон няма такова нещо. Нито един мой колега, познат или приятел българин не се е завърнал в България.
За съжаление в България започна да се прокрадва един бутафорен и крещящ псевдо национализъм, в който трябва непременно да си в България, да вееш знамена, да носиш тениска или татус с лика на Левски, да си назобан селяк с арабска каносана брада и естествено да си русофил и путински фашист.
Тежко и горко на родината ни.
В крайна сметка смятам, че никой не трябва да се меси в личния живот на другия, заради това мразя, когато тези крещящите пишман патриоти започват да ми вменяват вина, че в момента съм в чужбина.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: e33143233c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Прав си, това са хора отрепки.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: dbc7ac1e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   20 години в Нидерландия. Мисля да се върна след около 15 години в България. Но понеже тогава ще си живея по-добре от колкото съм в Нидерландия. Сега съм в Нидерландия, понеже сега съм по-добре от колкото съм в България. Установил съм се сега добре тука. Общак съм, но така съм си наредил картите, че малко работя много почивам и обикалям. Гледам си семейството и общо взето повече взимам и по-малко давам. Имам по-добър стандарт от повечето работещи на фул тайм холандци. Реално всичко е интереси. През годините видях много наши ганьовци и ганьовици, които не можаха да се задържат тука да се връщат в България да плюят запада и да възхваляват България. Всъщност това е единствения им полезен ход след като са ги изгонили от запад. На мен лично не ми трабват никакви признания, от когото и да било един ден когато се върна. Аз ще го направя за себе си и жена ми, а не за българския народ и държавата.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: b0cf2b8559
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   А ти защо се чувстваш длъжен, защо въобще ги гледаш и слушаш такива? Като те чета че гледаш такива видеа, си мисля че човека направил видеото си заслужава признанието, щом хора като теб са му гледали целия клип, че дори и тема в негова чест сте написали тук. Браво на този "Ганьо" че ви е заел съзнанието за толкова много време.
Погледни картинката отгоре, седи си нефаньовеца и размишлява защо ганьо еди си какво видео записал, а самия ганьо въобще не му дреме за теб

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: cba1ac0799
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Едва ли на някой му минава през акъла, че ти разбърква комплексите.
Нито на заминаващите, нито на завъщащите се, нито пък на останалите. :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 598abbaf0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А той даваше ли вид на човек, който умее да поставя пълен плен? Понеже след "Личеше си, че човека е слабо интелигентен, а и вида му беше тип Динко от Ямбол. " твърденията Ви олекват. Не се заяждам, само казвам...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 1d5e2c75cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   7, 8, 9, съжалявам, че ви засегнах, просто изказах мнение.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: e33143233c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   6 правилно, но аз май и не бих се върнал постоянно. Няколко месеца в БГ, например през зимата, защото у нас е доста по-слънчева и няколко месеца през лятото в Скандинавия бих живял. Просто точно за няколко месеца мога да издържа българската ганьовщина навсякъде, а за Скандинавските зими е ясно защо са за избягване. И вече не издържам на жегите в България лятото, та така съм го замислил, вече дали ще стане не знам.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: e2de94640a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   "А той даваше ли вид на човек, който умее да поставя пълен плен? " - Не, не ми приличаше на робовладелец.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: e2de94640a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Това не е ли лично решение и защо някой трябва да ти ръкопляска за личните решения? " - Защото някои неща са морално правилни, полезни и са за пример, заради това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker