Докъде мислите, че ще стигнем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Докъде мислите, че ще стигнем?
преди: 8 дни, 9 часа, прочетена 637 пъти
Здравейте, в края на другата седмица са поредните предсрочни парламентарни избори. Пиша тази история с голяма тревога и притеснение заради това, което се случва в държавата. Не знам само аз ли забелязвам, че Делян Пеевски е истинския управляващ държавата в момента, не е нито Борисов, нито служебния премиер Главчев, те са негови безропотни слуги. Пеевски в момента владее почти всичко - Народното събрание, Министерският съвет, Централната избирателна комисия, Върховния административен съд, Върховния касационен съд, службите за сигурност, прокуратурата, дори най-висшата институция - Конституционния съд. Не знам как народа няма да излезе да гласува и на тези избори и ще остави "човек" като Пеевски да коли и беси в цялата държава. Забравихме ли, уважаеми сънародници, че Пеевски е санкциониран за мащабна корупция от Великобритания и САЩ. Не ви ли се струва обидно такъв човек да управлява държавата. Преди две седмици на изборите в Австрия гласуваха почти 80% от хората, във Франция пък почти 70. Арестуваха Джейхан Ибрямов по поръчка на Пеевски. Жена му прави гладна стачка пред парламента, но я прекрати, защото никой не й обърна внимания. Вчера Джевджет Чакъров написа писмо на Рая Назарян, председателката на парламента от ГЕРБ, за да я попита защо незаконно и еднолично тя свали на Ибрямов имунитета, защото по закон целия парламент трябва да гласува за свалянето на имунитета на който и да е депутат, а не еднолично да решава поредната държанка на Борисов и Пеевски. В никакъв случай не защитавам Ибрямов, не ме разбирайте погрешно. Просто съм отвратен и смаян от наглостта на Пеевски и от това, че явно на много малко хора им пука какво става в България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 дни, 8 часа
hash: 4f02929dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   След тези избори пак няма да има правителство и отново ще ходим на избори. На изборите напролет Доган ще си върне ДПС, а за Пеевски никой няма да гласува поради две причини. 1 причина е, че на тези избори Пеевски е купил гласовете, а 2 причина, че Доган ще му види сметката.

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 987ce4399b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ето аз дори не знаех че Джейхан Ибрямов бил арестуван, не знаех че той от 10 години бил депутат и жена му стачкувала пред работното му място защото са му свалили имунитета и му спрели заплатата.
Не разбирам и какъв е този страх у хора като теб? Какво ще ти стори Пеевси, защо изпитвате неистов страх от него? Бил овладял, сякаш който и да дойде на власт няма да овладее изброените институции.
Главният проблем на държавата е че въобще институциите могат да бъдат овладявани и никой няма надежда че тези институции могат да са независими. Не е виновен Пеевски, защото вината е в онзи които дава а не в онзи които си взел повечко.

 
  ...
преди: 8 дни, 7 часа
hash: b0337895bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   То се вижда, до никъде. Преди се правеха улици, транспорта беше редовен, някак се усещаше. Сега каквото и да стане, няма да разбереш, защото има медийно затъмнение, ще се краде с тия временни правителства и народа докато се усети ще е на просешка тояга.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 6 часа
hash: 0b18da4d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не знам защо още не разбирате, че тези RH са просто изпълнители.
България е фирма на други.

 
  ...
преди: 8 дни, 5 часа
hash: 944215908d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Затова трябва да се гласува за Възраждане!
По случая с Ибрямов, какво трябваше да се направи? Да му кажат, ама, господин Ибрямов, изчакайте малко със взимането на подкупа, за да ви свалим първо имунитета? Сериозно? Тези хора са работили години наред по подобен начин, добре, че Пеевски им знае далаверите, та да ги смачка по-успешно.

 
  ...


...
преди: 8 дни, 5 часа
hash: 60e5b4b3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще стигнем до нов комузъм. На народа ще му писне и рано или късно ще се повторят събитията.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 4 часа
hash: 8da751fbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не мога да разбера защо смяташ Пеевски за нещо толкова по-лошо? С какво той те дразни повече от Бойко, Кирчо, Доган или Корнелия? Ама конкретно да обясниш, ако може.

За мен е просто поредният боклук. Е, очевидно малко по-хитър от останалите, защото ги излъга всичките.

Аз лично няма да гласувам и близките ми няма да гласуват. Не участвам в замеряне с лайна. Освен това решенията за България се взимат не от Пеевски Меевски, а от Вашингтон и за нас няма абсолютно никаква разлика кой е намесника тука.

 
  ...
преди: 8 дни, 4 часа
hash: 84a7c19844
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В последните години най-хубаво се чувствах 2020 година, тогава мисля, че на власт още бяха ГЕРБ. Както и 2022 година, по време на управлението на първия кабинет на ПП.

Последните два кабинета обаче доста неприятности си имах и съответно не ги харесвам. Разбира се няма да гласувам за ГЕРБ или ПП само защото по случайност ми е било хубаво при тях, но много хора така гласуват. ЗА ГЕРБ всъщност ми е било хубаво само при първия им мандат и около пандемията, другите им кабинети сякаш ми носят нещастие хаха. При първия кабинет на ПП, тоест кабинетът Петков ми беше много хубаво, хубава година беше. При Денков обаче беше гадно, както е и сега при Главчев, затова вече дори ей така от носталгия не мога да гласувам.

 
  ...
преди: 8 дни, 4 часа
hash: e9500cf7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Преживяхме СИК и ВИС, ще преживеем и Бойко и Делян

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 3 часа
hash: 0a2aa29b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Без да си разбрал сам си си отговорил на въпроса в описаната тема!

САЩ и Англия санкционират уж Пеевски, но всъщност го държат със страшни компромати и в момента им е най-довррения човек, защото дори и една грешна стъпка да направи няма да излезе от затвора с години.

България се управлява от Козяк, въобще не знам какво толкова се вълнувате и палите, с разни гласувания, партии и т. н., нищо от това реално няма значение, защото България е една окупирана страна

В България има чуждестранни войски, медиите са собственост на чуждестранни фирми, златото се добива от концесионери-чужденци

Какво неясно има и какво може да промени гласуването? За да има някаква промяна трябва буквално всичко да се започне отначало, Народното събрание да се разпусне и да се свика Велико Народно Събрание, което да реши най-важните въпроси

 
  ...

...
преди: 8 дни, 3 часа
hash: ea3ecc502a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   "Забравихме ли, уважаеми сънародници, че Пеевски е санкциониран за мащабна корупция от Великобритания и САЩ"

А ти уважаеми сънароднико, забрави ли че България е протекторат на същите тия САЩ и Великобритания, и те назначават тукашните ни "управници"? Или си мислиш, че някакси в село България, селското момче Пеевски тръгнало от нищото, само заграби тая власт и никой не може копче да му каже? Толкоз е талантливо...

Ще те посъветвам да чуеш някое интервю на Иво Христов, защото на глупаци няма какво да обяснявам. Той има една мисъл - прости хора търсят прости "решения". В главата на простия българин се въртят следните "решения"
- върете да гласувате. За кой не е ясно... следващия "спасител"
- правете повече деца
- пращайте децата да "учат", нищо че т. н. "демокрацията" разруши икономиката, която добра или лоша Соца я създаде...

Аз не "мисля" до къде ще стигнем. Аз знам. Но да те светна, курсът по който тая държава тръгна се определи 90-те години. Ако не си учил физика, има едно понятие инерция. Трудно се променя инерцията на нещо, особено когато вече е ускорило. Пеевски е просто "феноменът" който събуди вече и най-дебилните (като теб), но тези разрушителни процеси текат вече 35 години и нищо не се правеше по въпрсът. Докато други държави се реструкторираха, ние само се оправдавахме с комунизъм и се надпреварвахме да се подмазваме на новата власт. Без да се появи НИТО ЕДИН политик от това племе, който да направи нещо за тая страна 35 години. Когато имаш една болест, и нищо не правиш десетиления за нея, и един ден се усетиш, че си пред умиране... Малко е късно за философстване и пледоарии към "сънародниците си".

 
  ...
преди: 8 дни, 20 мин.
hash: f69066327f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Докъде ще я докараме?
Сещам се за един анекдот, как двама клошари ровят в кофата и единият, явно по-ученият и по-начетеният, постоянно цитира някакви статистики. Накрая другият го прекъсва и го пита: "Хубаво, де, а къде сме ние? ". На това първият отговаря: "А, ние ли? Ние сме пред кофата за боклук. "
Цялата държава е пред кофата и малко в кофата с боклука. Причините не са Пеевски, Бойко, Доган, Сульо, Пульо и останалите боклуци. Те са продукти, проявления, ефекти, не причина. Какви са причините?
Причини извън нас: световните събития и международната политика. Светът днес е място на ширещи се неадекватност и нестабилност. Русия и Украйна проливат ежедневно братската си кръв не без съдействието на малоумните ЕС и НАТО. Малоумна политика на ЕС в четири аспекта: прибира и търпи получовеци от третия свят, пробутва никому ненужна и дори вредна зелена сделка, грижи се за правата на джендъра, слугува на Америка и на американските интереси.
Агресивна и разрушителна политика на НАТО: Афганистан, Ирак, Северна Африка. Хайде да съборим диктаторите в ислямския свят, че ни пречат. На тяхно място ще дойдат други диктатори, но какво от това, нали ще сме свалили тия първите и ще сме похарчили няколко милиарда във военни кампании. В Афганистан на мястото на талибаните вече стабилно управляват (не няма грешка! ) талибаните, Башар Асад управлява каквото е останало от Сирия. Идея си нямам какво става в Египет и Либия.
Да не забравяме израелците и палестинците, които се избиват едни други от десетилетия, но напоследък се избиват прекалено често и прекалено по много.

На фона на целия хаос по света в китната ни татковина всичко се свежда до два проблема: елити и народни маси.
Елитите са представени от Тиквата, Шопара, Простото Киро, Сокола, Дългия, психодесните, призракът на комунизма и, за финес, Коцето - възрожденеца. Наистина ли някой разчита в главата на тия мисловни титани да се пръкне поне една свястна политика извън схемичките за крадене, усвояване и приватизиране? Всички те са политически к*рви, зависими от чужди държави, които освен да се облагодетелстват нямат друг отвъден стремеж.
Но истинската трагедия е състоянието на самия народ. Деградация, обхващаща всички звена на обществена организация. Духовна мизерия, чалга и нежелание за промяна. Нежелание за работа, наука и просвета. Отказ от отговорност и невъзможност да продуцира собствени избори. Това не е общество а маса. Колко време една държава може да съществува така? Не много, и това по моему е за добро. Държавата във вида, в който я виждаме, не трябва да съществува. И ако тенденциите се запазят скоро няма да я и има.

Къде виждам изход? В събирането на здрави и сплотени местни общности. Не партийни организации, не кръгова икономика, а хора, които сами се организират да си свършат работата и да си защитят интересите. Държавата не работи. Трябва да си изградим нова, като първо започнем от малкото, от ежедневното.
Та така...

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 19 часа
hash: 4fec5f1cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Много хора усещат същото – че реалната власт е концентрирана в ръцете на определени лица, докато политическите лидери изглеждат като фигуранти. Притеснително е, когато институциите, които би трябвало да осигуряват правосъдие и демокрация, изглеждат подвластни на един човек. Санкциите от Великобритания и САЩ срещу Пеевски говорят ясно за мащабите на корупцията, а липсата на активен протест и участие от страна на хората само засилва усещането за безнадеждност.

 
  ...
преди: 7 дни, 18 часа
hash: 629accbcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хора, трябва протести, гласът на всеки човек е от значение.

 
  ...
преди: 7 дни, 11 часа
hash: ae35d5007f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До никъде.

 
  ... горе^

...
преди: 7 дни, 10 часа
hash: b0a70c60f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Когато на пазара на всички сергии ти продават една и съща гнила стока, ще купиш ли нещо само за да кажеш, че си напълнил торбата? И като го видиш и помиришеш в къщи ще го изхвърлиш. За да се върнеш на пазара и да купиш същите л *йна от друга сергия? Аз няма да го направя.
И защо не казваш нищо за зеления чорап с вдигнатия юмрук? Или той няма нищо общо с цялата ситуация на територията?
Ай си*тир!

 
  ...
преди: 7 дни, 6 часа
hash: b346e7550e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   От автора.
Прочетох с интерес коментарите ви. Не знам защо, но много хора в България вярват във всякакви руски дезинформации и фалшиви новини. Били ни управлявали от Козяк, американците били назначавали нашите управляващи. Не знам какво е лошото и вредното на зелената сделка? Много държави я прилагат вече. Заради тези въглищни централи има голямо глобално затопляне. Какво е лошото да произвеждаме енергия от вятъра, слънцето, водата? Защо трябва винаги да горим миризливи въглища, за да имаме ток. Постоянно се повтаря мантрата, че това било лошо, че от тона щели да спечелят хора от ПП-ДБ, че се използвали плодородни почви за фотоволтаици и т. н. И последно искам да кажа, че проф. Иво Христов е един от най- големите проводници на руска дезинформация и путинови лъжи и изобщо не ме вълнува какво е казал този плъх.

 
  ...
преди: 5 дни, 9 часа
hash: e3f1e539cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторе, категорично се съгласявам за проф. Иво Христов. Даже не знам кой му е позволил да стане професор на този ненормалник и да има достъп до свежи умове.

Колкото до самата тема - ще стигнем точно до кофите скоро, в съвсем буквалния смисъл. Защо? Защото цените на имотите се вдигат главоломно всяка година и все повече зачестяват случаите на хора, излизащи на улицата, поради неспособност да плащат наем/ипотека. И всички знаем какво се случва с хората на улицата.

Встрани от невъзможността на държавата да регулира имотния пазар и да направи закупуването на собствено жилище или плащането на наем възможно дори за самостоятелна единица с минимален доход, стоят още много проблеми.

Примерно, осигуряването - пенсионно и здравно.
Има съвсем реална възможност поколението след 89-та година да остане без ресурси за пенсионно осигуряване, макар в момента именно тези лица да са главният източник на средства за пенсиите на сегашното поколение, получаващо пенсионно осигуряване и плащащо данъци към държавата. Съвсем умишлено прагът за пенсия се вдига постоянно - с идеята тези хора просто да не доживеят пенсионна възраст и да не се налага да им се изплаща пенсията, която са си заслужили и изработили.
Здравното осигуряване също е под всякаква критика - плащаш луди осигуровки всеки месец, после и при личната си плащаш таксата все едно не си платил вече достатъчно и тя не си получава заплата на калпак, а на всичкото отгоре и обслужването е мизерно. Ако ти се случи нещо по-сериозно, така или иначе по-добрият вариант е да ползваш частна клиника. И най-смешното, всичко това е задължително.

Пенсионото осигуряване го плащаме, знаейки, че няма да го ползваме (много от нас), просто ни се дърпа от заплатата. Здравното осигуряване също ни се удържа всеки месец, без значение дали работиш или не, и без значение дали ползваш услугата или не. Просто това са едни пари, които се трупат там за държавата, че дори и с лихви. Майка ми преди време беше отишла да работи в чужбина и не беше плащала осигуровките си в България, като беше подала декларация в НЗОК, че е безработна. Една година я нямаше, бяха ѝ прекъснали правата и ѝ се бяха натрупали огромни суми като задължения. Е, не ми се струва това нормално. Няма логика според мен да се дължат здравни осигуровки, ако си безработен - как се предвижда да ги плащаш, с кръв ли? Та така... цялата осугителна система според мен е такъв фарс, че просто се ползва да ощетява хората, за да може едни прасета в Парламента да си сложат заплати от 5000 лева и да строят вили в Панчарево. И точно поради това скоро ще живеем в някаква дистопия - просто държавата не се грижи за правилния начин на осигуряване в момента и това ще излезе много скъпо на всички ни в даден момент.


Отвъд нелепия пазар на недвижими имоти и проблемите с осигуряването, можем да добавим и ниското заплащане, което е прекалено ниско спрямо цените на стоките и услугите по магазините.

Друг проблем - мутренското мислене и манталитет, най-вече в политическата среда. Всяко решение в политиката се взема в полза на нечия печалба, а не в интерес на народа. Нещо, което е толкова анти-българско, че ме хваща яд. Всички циркове от тази посока са прозрачни. По мое мнение и самите избори са фарс, тъй като все се стига до разпадане и "служебен" кабинет, избрани от президента, който всички знаем що за руска подлога е.

Като цяло, положението става все по-зле и по-зле, вместо да се оправи. И не виждам друг изход, освен да замина скоро в друга държава. Наясно съм, че и там нещата няма да са перфектни, но поне хората в чужбина масово са се погрижили за елементарните неща - хората да живеят в нормални условия, например. Дори в съседна Румъния нещата са в пъти по-добре организирани.
Тук, съжалявам, че ще го кажа, но ни ползват чисто и просто за една рая. Робството никога не е приключвало у нас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker