Защо той не ми подарява пръстен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо той не ми подарява пръстен?
преди: 8 дни, 21 часа, прочетена 1718 пъти
Здравейте! Ето, че дойде и моя ред за моля за вашата помощ. Историята ми е следната: Заедно сме от 11 години. Имаме две деца. Живеем в собствено жилище и нямаме кредити. Нито моите, нито неговите роднини се месят в живота ни. Той има собствен бизнес, а аз работя добре платена работа в сферата на здравеопазването. Ходим на почивка, . веднъж годишно( на близка дестинация, но това ни е непълно достатъчно). Придобихте представа за живота ни, а сега към моя проблем. Той не ми подарява пръстен. Вече повече от 7г чакам заветния въпрос. Ходили сме на романтични места, където очаквам, че ще се случи най-желаното от мен, а не се случва нищо. Той е супер неромантичен тип. Разбрах от него, че е подарил пръстен на бившата си( тя е направила няколко аборта от него). Така се случи, че забременях и изобщо не мислех за пръстен или брак. Той е супер отговорен баща, мога да разчитам за всичко. на него. На 100% е отдаден на децата. Колкото повече минава времето, аз толкова повече се вманиачавам по пръстена. Всичките ми мисли и молитви са насочени, към годежния пръстен. Говорили сме през годините е винаги отговора е бил, че нямаме излишни пари за сватба. След, като му обясних 1000 пъти, че не искам голяма и пищна сватба, а само и единствено пръстен, . резултата е 0. Няколко пъти му изпратих пръстени, които се вписват в неговия бюджет, той не реагира. След, това му изпратих часовник, за същите пари и отговора беше, по-добре пръстена
И оттогава зачаках. Ходихме в Турция, откъдето бях харесала пръстена. Там се скарахме и той не направи крачката. Прибрахме се и той ми казва, че никога няма да ми подари годежен пръстен, докато са държа така... (наказва ме за държанието ми). Оттогава всичко пропада между нас. Не мога да приема, че сме заедно от 10г Имаме 2 деца, той не иска да ми подари един скапан пръстен. Въпроса ми е, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 8 дни, 9 часа
hash: 68e7bdd452
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   За пореден път се убеждавам, че повечето жени сте едни неблагодарни и капризни к*чки. Сама казваш, че всичко останало в живота ви е наред, имате две деца, собствено жилище, нямате кредити и впрочее. За едно материално нещо като пръстен ли ще оревеш целия свят? Ами ако беше обратното - тоест да ти подари пръстен, но за сметка на това да не е грижовен, да си пропилява парите за хазарт, алкохол и впрочее, тогава по-щастлива ли щеше да си? Мислете малко с тези глави, не са ви само за опора на тялото! Остави човека на спокойствие с тоя пръстен и не бъди токсична към него! И недей да гледаш какво е подарявал на бившата си! Не се сравнявай с нея! Ти си му настояща и щом вече е с теб, а не с нея, това говори достатъчно.

 
  ...
преди: 8 дни, 9 часа
hash: fd1090d1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ами първо не ражда, без брак.
Варианта, събираш багажа и заминаваш някъде с децата. Като те пита за връщане, казваш, че искаш брак и, ако няма, не искаш да сте заедно повече.

 
  ...
преди: 8 дни, 9 часа
hash: e5f8d1ad6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   И с какво ще ти се промени живота с тоя скапан пръстен? Да си мислила преди да родиш 2 деца.. доволна си от живота си, какво повече искаш? След като не е романтичен, какво очакваш... и да ти го даде тоя велик пръстен пак няма да е по начина който идеализираш в главата си.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 9 часа
hash: 8b8e9c5874
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Значи ти, заради един пръстен... ще си скапеш връзката. Аз така го разбирам. Гледа ли децата? Гледа ги. Тебе гледа ли те? Ако отговора е, ДА, пази си мъжа! Защото познавам мноого самотни майки. Купи си пръстен сама.

 
  ...
преди: 8 дни, 9 часа
hash: 60767d00d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Ей такива жени като теб не ги разбирам и тва е. Толкова ли ти е важен този проклет пръстен? ! Това ли е животът за теб - да ти се подари някакъв си пръстен. Великият пръстен ти е по-важен явно от човек до теб. На живот и смърт е цялата работа. Пръстен та пръстен. Усетил те е, според мен, колко ти е акъла и няма да видиш пръстен.

 
  ...


...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 71d72468f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Покажи му, че не само вече не чакаш пръстен, а дори е без значение за теб. И ще се зачудих какво става... А ти безразлична. Ако и това не го впрегне, ами значи няма и никога не е имал желание да е твой съпруг, няма какво да се лъжеш повече.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 8e0b2bf3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Здравейте, след 20 години моя близка чакаше на пръстен от мъж, от който има 2 деца и общо домакинство, за което е и теглила тя кредити, тича, дели сметки с него и какво ли не. след 20 години й се каза, че такова намерение (за даване на пръстен) НИКОГА не е имало, а връзката е с цел създаване на деца и поддържане на домакинство.

Не искам да внасям стрес, но мисля, че сте в подобно положение. Ако не искате да чакате още 10 години и ако не можете да преглътнете липсата на годеж/брак, ще трябва да си тръгнете. И спрете да разждате и да си посвещавате живота на мъже, които не са ви избрали за свои жени (чрез даването на пръстен и подписан брак).

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 2e02aaf73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Защото ти си свършила всичко без пръстен. Изпълняваш задълженията на съпруга и без пръстен. Пълна модерна тъпотия. Вечните приятелки, които не вдяват как сами си правят мръсно.
Защо да ти предлага? Набутала си се финансово с общо жилище. Готвиш, чистиш, понасяш роднините му. Правиш секс. Родила се, не едно, а две деца. Всичко, което върши съпругата, но без пръстен. Защо да се хаби като ти не се оценяш като жена, заслужаваща брак?
Още първата-втора година поставяш ребром въпрос-искаш
брак, и тогава набутвации с жилища, слугуване и деца. Само тогава. Ако случайно забременееш-подпис веднага.
Какво да правиш? Той ти е съжител, припознал децата като свои. Съквартирант. Изнасяш се и толкова.

 
  ...
преди: 8 дни, 7 часа
hash: 505016ceeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Не знам как може да си толкова наивна и глупава... Няма да имаш пръстен. Приеми го и си намери любовник. Ако твоят има нещо против - обясни му, че не сте женени и нямаш ангажимент към това да си му вярна. ;)

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 6 часа
hash: bb06cff368
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

10.   Вече нищо не можеш да направиш. Деца се раждат на съпруг, не на приятел. Ти като си му продължила вече семката, той за какво да се старае?
Ж25

 
  ...

...
преди: 8 дни, 6 часа
hash: 7c757e3f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Наистина е смешно е да настояваш за пръстен след 11 години и две деца.

Пръстенът не е бяла сватбена рокля, но пак е традиционен символ на обвързване. Не ти е пукало за традиции, обичаи, приличие... да не започваме и за верската страна на нещата или за статута на децата и за това, че имаш различна фамилия от тяхната. И сега изведнъж пръстен. Нъц, не заслужаваш. Естествено, ако подходиш по-иначе, бащата на децата ти може да ти подари, колкото да не мрънкаш.

 
  ...
преди: 8 дни, 5 часа
hash: 68e7bdd452
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Вие изобщо имате ли сключен брак, че ревеш като 10-годишна пикла за тоя пръстен?

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 5 часа
hash: 87babbe6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Приеми че това му е недостатъка на мъжа ти и спри да си разваляш удоволствието от живота заради 2 грама метал!!!

 
  ...
преди: 8 дни, 4 часа
hash: fd1090d1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ако си му важна, досега да ти е дал и пръстен, кажи му, че искаш да си му съпруга. Събери багажа.

 
  ...
преди: 8 дни, 4 часа
hash: 845bf58546
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Не искам да внасям стрес, само ще разкажа.
С мъжа ми се запознахме и след една година ми предложи брак.
Преди мен е имал връзка седем години и са живели заедно. Тя го е натискала за брак, чакала е. Нищо!

Питах го защо такава дълга връзка не е довела до сериозен ангажимент и отговорът му ме потресе:
"Защото не я исках"
И аз оттам "И защо ѝ губи времето 7 години???? "
Той: "Тя не искаше да ме оставя. На мен не ми пукаше, нали си имах там някой"

Говорили сме и за нашия брак. Каза ми: "Аз бях готов на третия месец да ти предложа брак, но гледах да не те уплаша и да ми откажеш. И си те изчаках"

 
  ... горе^

...
преди: 8 дни, 3 часа
hash: 54634337da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Купи си какъвто искаш пръстен, това е решението.

 
  ...
преди: 8 дни, 2 часа
hash: f965b6733e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Толкова ли ти е важен пръстена Харесай си един и сама си го купи.
Ако продължаваш да настояваш може и да се разделите.

 
  ...
преди: 8 дни, 2 часа
hash: 6dd31f9457
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Какво нещо е човек. И всичко да му е наред, ще намери нещо за което да се хване, да ровичка като трън, че нещо не му е наред, че не му е хубаво. От мухата слон. Наистина на това прилича. Искаме да се запълним душевно и правим изкуствен проблем, който да ни занимава психологически. Както във филма Матрицата. Че макар и на световно ниво да искаме мир, правим война, защото сме устроени така.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 58 мин.
hash: 9bce8da95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Какво си се фиксирала в тоя пръстен? Купи си го ти като толкова искаш. Човекът си е направил извод - подарил е пръстен и нещата са се скапали. Не иска повторение.

 
  ...
преди: 8 дни, 12 мин.
hash: 9ff73fb9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ми явно не иска да делите имоти, ако се разделите. Нещо не прави, остави го така. Не е болка за умиране.

 
  ...

...
преди: 7 дни, 23 часа
hash: 5710b783a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не ми беше подарил пръстен, но наскоро това се случи. Предложение за брак нямам още. А много искам, но не насилвам нещата. Няма да си по-щастлива след като ти го подари. Особено ако си го просиш. Помисли, ащо искаш точно това. Защото другите така правят? След като наистина всичко в живота ви е наред, опитай се да се смириш и да си благодарна. Винаги нещо ни липсва, замисли се за какво ти е пръстен...

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 23 часа
hash: 23a3da0f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Като се е събрала с този мъж и са правили деца не е искала пръстен и сватба, нали? Сега се сетила да иска предложение, годежен пръстен и сватбена церемония? От суета, капризи и някаква идея фикс. Щом не оценява това, което има, а се е вманиачила за някакъв си пръстен, значи е твърде ограничена и повърхностна жена.

 
  ...
преди: 7 дни, 21 часа
hash: 94167b161e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Разбираемо е, че годежният пръстен има голямо символично значение за теб – не само като знак на любов, но и като потвърждение на ангажимента ви един към друг. Въпреки това, изглежда, че за него този жест не носи същата тежест, което води до конфликт между вашите очаквания и неговите.
Важно е да обмислиш какво точно означава пръстенът за теб и защо е толкова важен в този момент. Опитай се да се изразиш пред него ясно, като обясниш емоционалния аспект на нещата, а не само финансовия. В същото време, изглежда, че той също изпитва разочарование, което може би затруднява комуникацията ви. Може би е време за по-дълбок разговор за вашите приоритети като двойка и как да изградите бъдещето си заедно, без да се наказвате взаимно за различията.

WhiteB

 
  ...
преди: 7 дни, 19 часа
hash: 144175663a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   За мен отговорът е ясен: не те обича. Съжалявам, ако съм груба. Не ми е това целта. Но наистина си мисля че ако те обичаше, щеше да ти подари пръстен просто защото з ае че това нещо ще ти донесе радост и означава нещо за теб. Пръстен, обеци, чанта... предметът не е толкова важен, колкото емоцията която ще достави.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 19 часа
hash: 67559be8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Коментарите нагоре са пълен абсурд. Ще стоиш мирно и тихо, за да не си останеш сама, а великият баща ще се прави на интересен. Не си достойна да те направи съпруга, но може да му раждаш и гледаш децата. Пълни глупости. Щом иска да е само баща, без да е съпруг, няма защо да си губиш времето да му се правиш на съпруга. Тъжно е за децата, но в случая, той го е избрал, без да се интересува от твоите желания и техните нужди. Поставя те в положение да избираш между това да продължава да те унижава или да се разделите, с всичките последствия за децата. Перфектен баща, няма що. Вече 10 години си търпяла това отношение. Колко още ще издържиш?

 
  ...

...
преди: 7 дни, 13 часа
hash: faf901c7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Аз пък въобще не мога да разбера това съжителство без брак. От години са заедно, деца имат, какно толкова страшно има един подпис! Е не мога да разбера..

 
  ...
преди: 7 дни, 13 часа
hash: 71d72468f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Авторке, писах горе, но за теб най-вече, а и за някои отявлени безотговорни неудачници, ще споделя чужда история, на моя много близка.
Тя е ако не най, то поне едно от най-чистите същества, които познавам, а сме като сестри от деца.
На нейните около 20 г се запозна с мъж на около 35 г тогава. Събраха се да живеят заедно много бързо, след 2 г дойде първото желано и планирано дете, а след това и второто. Той не и предлагаше брак въпреки, че всичко между тях си беше повече от добре.
Тя купи 2 годежни пръстена и му подари на него единият, в романтична обстановка, в романтична кутийка. Бяхме говорили снея преди това, моето мнение беше да не го прави, да не отстъпва женското в себе си, да не поема мъжка роля и да не "проси" това, което той би трябвало сам да желае, особено след 2 деца вече и при уж голяма любов и всичко по между им прекрасно. Но тя си беше решила и го направи. Той е приел пръстена, сложил си го е, носи си го. Минаха още няколко години така, нямаше предложение за брак, просто си носеха пръстените като символи за пред други, в знак "заети сме".
Тя смъкна пръстена преди малко повече от 1 година. Той в шок, настоява тя да си носи пръстена. За нея вече този пръстен е само неговата сигурност, но за нея без онзи романтичен елемент. Казва "и 100 г да съм с него, явно никога няма да има той към мен това, което аз към него".
По-късно предполагам той се е стреснал, че я губи и предложи брак, а тя отказа с думите "късно е, не се разделям с теб, но вече и не ми е важно да съм твоя съпруга". Е, той пак не разбра, нали отговаряше на неговите потребности. А тя просто си беше вече в онзи женски "траур" преди окончателната раздяла.
Сега той е като пребит, опитва по всякакви начини да я върне, в смисъл да върне любовта и, но тя вече е загубила онова сляпо доверие и вяра в "това е мъжът на живота ми" защото тя не се е чувствала всичките тези години "жената на живота му".
Не знам как ще завърши тяхната история, още са под един покрив, тя казва, че го обича, но не за съпруг вече. И двамата иначе са всеотдайни родители, но тя вече не е онази всеотдайна към него жена. Няма трети човек с абсолютна сигурност, просто тя вече е по-важна за себе си, не е той в центъра и.
Не знам дали ще ти помогне поне някакви изводи да си направиш, но...

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 13 часа
hash: 3d83c1e027
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   В интерес на истината, аз нямам семеен пръстен, по точно нямам никакъв пръстен. Не ги чувствам удобни, особено когато все още повече ходех на тренировки, някак ми пречен, дразнят при различни захвати при тренировки. Съпругата ми също няма семеен пръстен или както някои го наричат годежен. Да подарявал съм Й различни по форма и размер пръстени, със камъчета или без. Тя не всички носи, Подарявал съм Й златни гривни, верижките "Вяра, надежда, любов", лемниската на Бернули, някаква златна иконка и разни други златни дрънкулки. В интерес на истината, тя не носи всичките. От Съюза съм Й носил, гривни от кехлибар, ахат, тигрово око и т. н. Не виждам защо се преекспонира значението на тази дрънкулка наречена годежен пръстен. Тя харесва златните изделия, но аз не. Важно е, че се обичаме, вече толкова години. Правил съм постъпки, несъвместими с еснафско-партийният на времето морал, но изключително дискретно. Това е тежка отговорност, винаги пазиш достойнството на две жени. Колкото и отклонения да си правил, жените, които пазиш са винаги две. Гледал съм, че пръстените не им пречат на жените при отклоненията от правият път. Не ги слагат на нощни шкафчета или в несесери, ами и на мен не ми пречат / не са ми пречели/. Съпругата
ми владее моето сърце. Алекс. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 7 дни, 12 часа
hash: 9230c1a7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Не иска да дели пари и имоти. Това е отговора на въпроса ти.

 
  ...
преди: 7 дни, 10 часа
hash: 627f0619b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   От човек на близо 60 години щастливо женен.

Авторке, допуснала си генерална грешка в началото!

Затова пиша не само до теб, но и до всички хора, които искат да създадат семейство и да сключат брак (и църковен брак - да се венчаят също, за да има Божие благословение над семейството им)

1. Правилният и Богоугодният начин, когато се започва връзка е да НЯМАТЕ интимни контакти до брака!
Ние постъпихме така със съпругата ми и това е редното!
(Сега тука ще ревнат разни материалисти, езичници и неверници - че какво щяло да стане, ако се окаже че нямате сексуална съвместимост и т. н. т. само, че на всички такива ще им кажа, че нищо не става без Божия воля или Божие допущение! Така, че когато всичко от ваша страна е направено Богоугодно - такова нещо НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ! )

2. Ако не сте спазили точка 1, то поне не допускайте следващата грешка: да съжителствате безкрайно, до откат! А също и да раждате извънбрачни деца! )

А веднага щом се убедите, че това е подходящият човек за ваш/а съпруг/а - му казвате в прав текст, че държите да сключите брак и да създадете семейство! Независимо дали вие сте мъж или жена!
Жени, не робувайте на стереотипа, че мъжът трябва да предложи брак на жената! Защото иначе ще стане както случая с Ирод, който заради спазването на принципа(а противно на желанието си и на справедливостта) - обезглави Свети Йоан Кръстител!

Максимум до 1 година би трябвало да продължи периода, в който сте гаджета!
Оттам нататък - или трябва да преминете на следващия етап - сключване на брак и създаване на семейство, или да се разделяте!

3. Също така е добре още в началото на връзката да обясните на другия човек, че вие си търсите подходящ човек за сериозна връзка с цел брак и създаване на семейство!

По този начин ще отсеете неподходящите хора още в началото!

-----------------

Сега, авторке, когато при теб "конят вече е отишъл в реката", какво да те посъветваме?

Аз на твое място бих говорил директно и твърдо с него!
Като бих му обяснил, че за мен сключването на брак(и на църковен брак също) е много важно и съществено! И не само за мен, а и за нашите деца!

А щом той се притеснява от разходите по една сватба, тогава направим по-евтин вариант: ще сключим гражданския и църковния брак в един ден(първо е гражданския! )
Като ще поканим в ресторант(а може дори и в къщи) - само най-близките си хора от двете семейства и кумовете(трябва да бъдат семейство - и кръстени православни християни, защото по традиция трябва да станат кръстници на децата ви), а останалите ни близки, роднини и приятели - ще ги поканим само в църквата и след Богослужението(Венчавката) ще ги почерпим с питки, нещо за пиене и сладки неща в храма. (Ще се обадите и разберете със свещника да направите така. Ако нещо не е подходящо така - може и извън храма да поставите масичка с различни вкусотии за почерпка) Бил съм на такива сватби!

 
  ... горе^

...
преди: 7 дни, 9 часа
hash: 627f0619b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   От последния коментиращ

Корекция:

В края съм допуснал техническа грешка - написал съм "свещника", а трябва да се чете "свещеника".

Имам предвид да говорите със свещеника, който ще ви венчае и да се разберете с него къде е удобно да почерпите гостите си за 15-20 минути - в самия храм или на масичка в двора на храма?
А в някой храмове има подходящи места, определени за такива цели.

 
  ...
преди: 7 дни, 7 часа
hash: 5e114d442d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Ти пръстен от него няма да видиш никога, какво остава за сватба. Няма такива намерения към теб, защото вече си си свършила работата без да си дава зор. Виж, ако дойде някоя нова и ти стъпиш на криво си събран багаж. С какъв акъл роди 2 деца и не направихте даже едно подписване за 200 лева? Толкова ли като бременна не се сети? Че и как така раждаш и забременяваш от мъж с който дори не си сгодена.. това си е чиста глупост. Сега ще си береш ядовете и след 2 деца ще си със същата титла като някоя от 2 месеца “гаджето”.

 
  ...
преди: 7 дни, 7 часа
hash: 5ca089c032
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   35 е прав. Аз никога не съм оставала да спя у някой приятел, когато сме били гаджета. А съжителството, едва след предложение или брак.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 6 часа
hash: 86260cbde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Уф, въцърковеният, много си досаден! Жената пише, че мъжът изобщо не иска брак, ти пак слагаш копи-пейст някакви ритуали... Изобщо четеш ли постовете?
Авторке, по принцип подкрепям брака по ред причини, но в твоя случай ще съм на друго мнение. Наистина си изпуснала момента, ако приемем, че изобщо го е имало, за да ти предложи брак. Извинението за разходите е само удобен предлог, за да не го направи.
Защо точно не иска, можем само да гадаем, може да не иска точно с теб, а може и да не е привърженик на брака по принцип. Както и да е, явно не иска и твоето настояване постига обратен ефект. Помисли сериозно дали наистина бракът е по-важен за теб от връзката с него, включително и децата и ако да, постави ултиматум или направо се отдръпни. Бъди обаче готова да останеш сама с всички минуси от това положение.

 
  ...
преди: 7 дни, 5 часа
hash: e1d51407cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Авторката е насилник. И няма достойнство щом така моли един мъж за брак и пръстен. Ами като не иска един мъж да се ожени за вас Госпожо, защо пък вие сте без всякакво достойнство и се натискаха така отчаяно?

 
  ...

...
преди: 7 дни, 5 часа
hash: e1d51407cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Когато жена натиска мъжа за брак, значи иска да го използва. А ако мъжа не иска да се ожени за жената - значи не я обича.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 4 часа
hash: 2a4bb9e629
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   а защо да ти подарява - не иска да е женен а теб, мисли че не го заслужаваш а като четаа е прав. Защо жените мислите че само вие имате право да избирате - хайде у лево

 
  ...
преди: 7 дни, 1 час
hash: 34aa0e56e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   А па на мойта дъщеря, с две деца и 15г. заедно, вместо пръстен и купил Миеле, пералня, сушилня, хладилник, и още други такива техники, има нема за 20ина хиляди.... за какво и е пръстен, тя си е щастлива и без пръстен....

 
  ...
преди: 6 дни, 23 часа
hash: 98f2f51aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

45.   Авторке, много глупави жени те съветват, да си обираш крушите и да се изнесеиш с децата. Е, и, какво от това? Ще му накривиш шапката. Изобщо няма да се трогне, а ще е по-добре за него. Ще си намери някоя по-млада и по-свежа от теб за секс, а ти ще се бъхтиш с децата, както всички самодостатъчни жени, зарязани от мъжете или тръгнали си на инат. Жената на мъжа му трябва само за разплод, а както казваш той вече се е размножил чрез теб. Тази романтика както е било преди време вече я няма.
Сега е демокрация, еманципация и свобода на волята. Бъди благодарна, че той не те е зарязал заради досадното ти поведение с пръстена. А, щом не ти харесва положението постъпвай както те съветват тук изоставените от мъжете жени. Дали ще намериш по-хубав мъж, който ще ти подари пръстен е Божа работа. По-вероятно е да си останеш самотна майка, защото няма нормален мъж, който да вземе жена с две деца за съпруга, че и пръстен да и подари.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 22 часа
hash: fc6e1f8e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Не иска да дели пари и имоти. Вариант две - не те обича и гледа на теб като временно положение. Трябва да си изясните отношенията, но чрез разговор, честно и открито, без изнудване. Трябяа да намериш начин да ти каже истинта. Само с цупене не става.

 
  ...

...
преди: 6 дни, 20 часа
hash: bfa63c32b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Недей да просиш пръстен, тъпо е. Ако се интересуваше да те зарадва, щеше да ти е дал отдавна. Така се унижаваш, а той ти гледа сеира. Разбирам, че ти е важно и болно, но и да го принудиш, пак ще ти е така. Това е контрол. Сега ти винаги ще се стараеш да си заслужиш пръстена, ще се раздаваш и доказваш... на Бай Х. й. Не бих му приела измъчения пръстен и да даде такъв, или ще го сменя за обички, например. Гледай си живота повече, твоя живот. Пътувай си с приятели, забавлявай се. Мачка ти психиката, защото имаш мечта, която зависи от него - да ти даде пръстен. Отнеми му тази сила, и не забравяй - "Всяко зло за добро". Може да си късметлийка, че нямаш брак!

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: 5a335ffd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Не ти подарява пръстен защото освен, че вече си негова, си започнала и да му омръзваш. Много си закъсняла с искането на пръстен. Имаш няколко варианта:
1. Даваш му последен шанс като му казваш, че за коледа/рожденния ден си пожелаваш годежен пръстен.. ако не го получиш спираш да искаш но категорично му заявяваш, че не изпитваш романтични чувства към него и спираш с всякакви любовни отношения.
2. При всяка възможност му подхвърляш "ами то аз не съм сигурна какви сме си точно". Започват да се появяват мъже около теб и ти ги допускаш, защото така и така с бащата на децата не са ви стабилни отношенията.
3. Купуваш си сама пръстена като избираш колкото се може по скъп.

П. с. Тоя мъж няма да ти подари пръстен посмъртно.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 17 часа
hash: cb9e0d33a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Номер 44, трябва да се прави разлика между личен подарък и покупка за домакинството. В 21 век живеем, в коя къща няма пералня, хладилник и подобна техника? Тия машини не са подарък за дъщеря ти, а придобивки за общо ползване. Нали няма само дъщеря ти да ползва хладилника? Ще го ползва също мъжа и, децата... Можепет хиляди лева да е струвала тая техника, пак и дума не може да става за сравнение с лично отправен подарък. Личния подарък е специален жест към човека. А ако става въпрос за пръстен, то той има особено значение.

Авторке, мъжа ти не те обича. Може да е супер като баща, но това означава че обича децата, не теб. Не знам колко смотан трябва да бъде един мъж, за да обича една жена и да не може един подарък да и направи за да я зарадва. При положение че вече знае какво очакваш и какво би те зарадвало, щом не ти го дава, значи не иска да ти го даде.

Помисли си дали такава връзка, с мъж който явно не те обича, те устройва. Дали ще се разделиш с него или не вече си е твоя работа. Но ако го напуснеш, няма да бъде заради някакъв си пръстен, а заради отношението му към теб. За него си просто майката на децата му, не обичната жена.

 
  ...
преди: 6 дни, 17 часа
hash: cb9e0d33a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   45 не знам защо някои мъже си мислите, че по-младите жени си умираме за мъж, който има деца от предишна връзка. Ами не, не си умираме за такива, при положение че има много мъже без багаж. Жените те искаме да гледаме чужди деца и да се разправяме с бивши... с какъв акъл? Мъжът на авторката ако няма солидно финансово състояние с което да впечатли някое младо девойче, на куково лято ще си намери някоя по-млада и по-свежа. Реалните му възможности ще бъдат разведени жени с деца.

 
  ...
преди: 6 дни, 15 часа
hash: f31f3087c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Това е така заради еманципацията. Векове наред жените са домакинствали, раждали СЛЕД брак. Преди това и една чиния не са измивали, нито готвили за него. Секс след брак.
А сега вече на вторият месец заедно са пробвали всички пози, еротично бельо и играчки. Жените се втурват да готвят като майка му, леля му, баба му още на ниво гаджета. Ходят на гости и му перат дрехите, гладят, правят му сладкиши и прочие. Е, защо му е на сегашният мъж брак? Почти всяко гадже се пъне да му е домакиня, готви му и му дава всички облаги. И му изпълнява всички желания в леглото.
Затова така си се насадила. Не е виновен толкова той, колкото модерните схващания на жените. Още от ниво гаджета и тя се пъне да го впечатлява с мусаки, супи.

 
  ... горе^

...
преди: 6 дни, 14 часа
hash: 26e2dc9ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

52.   Ще минеш и без пръстен. Стига си ревала верно като 10 годишна пикла за тоя пръстен, срамота за срамотиите, голяма, зряла жена с 2 деца си. Бъди благодарна, че имаш какво да ядеш, имаш дом, деца и съпруг, който те обича и се грижи за теб. Това е по-важно от някакво си парче злато, което е толкова малко, че няма да ти дадат даже 10 лева за него, ако го дадеш на вторични. Порасни и спри да се тюхкаш и вайкаш за глупости. Ако си готова да оставиш децата си без баща заради такава простотия, значи не си никаква майка и не ти пука за тях, а за едно тъпо парче злато.

 
  ...
преди: 6 дни, 11 часа
hash: 98f2f51aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

53.   50, ти да не мислиш, че мъжете ще се обвързваме с жени защото били по-млади? Те сами идват при нас, ние не ги търсим, изплющяваме ги докато ни омръзнат и хайде довиждане, следващата идва. А, децата при "демокрацията" по закон са собственост на майката. Ако не ги гледа добре, има си "закрила на детето", която отнема тормозените от майката деца. Абе вие жените какво си мислите бе, че ще можете да тормозите мъжетге с женските си пилешки мозъци? Няма да стане и вие винаги ще сте потърпевши, каквито и просташки закони да се измислят за ваша защита. И се чудя, уж сте равни с мъжете, пък ви трябва защита от посегателства, каквито за мъжете не са необходими, защо така, по какво сте равни на мъжете?

 
  ...
преди: 6 дни, 9 часа
hash: 50ea18404b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   Жената каза - искам, пръстен и брак, мъжът отвърна - аз пък искам да срещна някоя, която обичам и тогава доста бързо ще и дам и брак и пръстен, и всичко!

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 5 часа
hash: 20c9fc8c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   С теб е супер неромантичен тип, с жената-мечта за него би бил доста романтичен. На лошите жени, които вдигат скандали - никакъв пръстен! Вълкът козината си мени и кучката също, но характера си никога! Пазете се мъже от такива отчаяни и заядливи скумрии!

 
  ...
преди: 6 дни, 4 часа
hash: 50ea18404b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Една моя приятелка нае детектив - мъжът и не искаше да и предлага брак, а имат даже три деца. Детективът и донесе снимки на мъжа и с друга жена- как се целуват, как се държат за ръце…. Сега приятелката ми е щастлива самотна майка, не всичко е сълзи…след време всичко отшумява.

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker