Трудно ми е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трудно ми е!
преди: 1 ден, 23 часа, прочетена 285 пъти
Здравейте! Не мислех че ще стигна до тук, но се налага защото ми е нужен съвет.
Ще започна от там че съм на 25 години, работех в една работа 3 години и до преди 3 месеца и половина напуснах защото ми беше много напрежението заради проблеми. Общо взето съм срамежлив, притеснителен и леко чувствителен.
В този период докато бачках не предприех никакви усилия за да постигна нещо и това в момента ме срива. Нямам приятлека, нито кола, и още живея със нашите. Сигурно ми се смеете. Иска ми се да се изнеса от нашите, да променя начина си на живот, защото до този момент ежедневието ми е почти едно и също от както не бачкам... Не излизам никъде, нито с "приятели" които не са много(а и не ми трябват много). Тук идва главният въпрос, от къде да започна най напред, кое да променя в живота си, дали да се върна на тази същата работа отново, защото ми е много трудно и моля ви не ме хейтете.
Искам просто съвет или мнение, което да ме вдъхнови да започна от някъде! Сигурно излязох като мързелив но не е така, повярвайте ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 ден, 14 часа
hash: 7bddc57eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Бил съм в подобна ситуация и мисля, че мога да дам най-добрия съвет.
Първо започни нова работа, като гледаш да е що годе добре платена.
От там при първа възможност вземи кола на изплащане. Кола за 5000лв, на месец може да ти дойде по 200лв. Някой авто къщи дори предлагат опция за собствен лизинг или с други думи без доказване на доход. Което значи, че колата просто се прехвърля след като я изплатиш. А ако намаш книжка тогава първо вземи книжка, може и малък кредит да изтеглиш. Колата е много, много важна за самочуствието на един мъж! Важна е и за момичетата, все пак те не искат някой който дори не може да си купи една кола. ( не казвам, че не можеш да си хванеш приятелка без кола, но е важно )
Последна стъпка е да започнеш наистина добре платена работа. В зависимост от това в кой град живееш можеш да станеш таксиметров шофьор или да доставяш храна с личен скутер и с двете може да се вади 3000 на месец, но най добре е нещо по специализирано - разгледай курсовете на обучителните центрове - бойджия шпакловчик, автобояджия, повечето неща в стройтелството, бръснар, татуист и още много други са професии който можеш да усвоиш за месеци и са изключително добре платени стига да си пробивен и да имаш хъс, не само това, а и имат неограничен потенцял за развитие.
А относно това, че си срамежлив - просто трябва да го приемеш и да не го възприемаш за недъг защото не е. Даже по лоша е другата крайност - хората които изобщо не млъкват.
Също така се научи да спестяваш, колкото и да изкарваш, ако неможеш да спестяваш и проблем.
Успех!

 
  ...
преди: 1 ден, 14 часа
hash: 30362a8c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Това, че живееш с родителите си - НЕ Е ПРОБЛЕМ!

Не се влияй от тия западни простотии, че човек трябвало на 18 да се изнесе от къщи - западняците са студени и лицемерни хора и не са за подражание!

Вземи първо се образовай и квалифицирай! Виж какво ти е интересно да правиш, изкарай някакъв курс в СофУни примерно - уеб дизайн, графичен дизайн, или се запиши да следваш висше.

Ако си толкова тъп и прост, че не ти се занимава с това, поне се постарай да усвоиш някой перспективен бачкаторски занаят: автомонтьор, ВИК, електричар, плочкаджия...

За жените си търси само жена за сериозна връзка с цел брак! И гледай най-вече да е добра и свястна жена!

Не се лени, а действай, работи, труди се, полагай усилия! И нещата постепенно ще се получат!

 
  ...
преди: 1 ден, 13 часа
hash: 496182b501
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Определи какво те влече като занимание и се посвети на него, дори да не е доходоносно (в началото). Покрай него ще срещнеш и други интересни хора, а в един момент може да го превърнеш и в своя основна професия, която да те изпълва със смисъл.

И недей робува на хорски клишета. Всеки човек си има собствен ритъм.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 4 часа
hash: 680b1f2154
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не е нужно да даваш излишни пари за квартира. Просто излизай повече. Намери си работа, която ти харесва. Това е.

 
  ...
преди: 1 ден, 2 часа
hash: c009688db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така, ти си основният, да не кажа единственият човек, от който зависи как и какво ще се случва с живота ти занапред. Отчаянието, липсата на самочувствие, уважение към самия себе си са пагубни. Нуждаеш се от кардинална смяна на начина си на живот.
В тази връзка не те съветвам да се връщаш на старото си работно място, а да търсиш нещо друго. В случай обаче, че не се получава, а имаш нужда от работа и възможността да започнеш пак на същото място - тогава се върни, поне на първо време.
После обърни внимание на външния си вид, на интереси, хобита, спорт. Излизай с малкото си приятели (уверявам те, че е по-добре да са малко, но стабилни, отколкото в изобилие, но да не можеш да разчиташ на тях). Ако имаш възможност за някакви курсове или обучения за преквалифициране го направи. Работи над себе си с идеята, че искаш да се развиваш. Повярвай ми, че хората със самочувствие излъчват съвсем друга енергия и правят далеч по-голямо впечатление. Естествено трябва да имаш и покритие зад това самочувствие.

 
  ...


...
преди: 1 ден, 2 часа
hash: ec8f59c687
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Главният въпрос е, че отдаваш всичко на : “ срамежлив, притеснителен и леко чувствителен. ”.
Това говори няколко неща. Първо че си слаб като човек и още по-слаб като мъж. Оправдаваш се и се изкарваш жертва за ситуации в които трябват решения. Изкарваш се жертва в собствения ти живот.
Един ден на теб трябва да разчитат възрастни родители, жена, дете и доста често няма да е розово, ще има критични ситуации, ще разчитат всички на теб. И тогава това което изброяваш като оправдание не играе. Силен мъж не се става с питане във форуми, а става малко по-трудно. И не става със съвети, няма как. Доста често такива като теб остават слаби цял живот, пребити в собствената си безпомощност.

 
  ... горе^
преди: 23 часа, 18 мин.
hash: 31b5901e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Автор.
До номер 1. Забравих да спомена, че имам някаква спестена сума пари, защото бяхте написали "Също така се научи да спестяваш".
До всички. Благодаря Ви за съветите и мненията Ви. Ще ми бъдат от помощ.
Ще очаквам още отговори.

 
  ...
преди: 15 часа, 52 мин.
hash: 8423825424
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 2, чудя се откъде измисли че на Запад хората отивали да живеят сами на 18 години. Не е вярно. Живея в Испания и тук ако на 28 са се изнесли от къщата на родителите, пак добре. Обикновено до 30 или 30 и няколко се мотаят защото не им стигат парите за собствено жилище. В България хората почват да живеят сами по-рано. Тук наемите са много високи и не могат да смогнат да си платят сметките. Нямаш си представа колко много хора на 30 и на повече, живеят с родителите си, и това е нещо съвсем нормално.

 
  ...
преди: 4 часа, 41 мин.
hash: 2726bedb11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   до 8

от 2

Нищо не измислям!

Това са ми го казвали лично западняци от Норвегия и Англия. И са ми обяснявали, дори как този син, който останал да живее в тях - плащал наем на собствените си родители...? !

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker