За кучешкото месо! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За кучешкото месо!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 6427 пъти
От няколко дена се чудя :

Защо само китайците консумират кучешко месо?

С какво например пилетата или прасетата са ни по-симпатични от кучетата, че точно тях използваме за храна, и какъв е смисъла да гледаш куче, да го угояваш, като накрая не можеш да го заколиш, и да се заситиш една вечер?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1f8f44eee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Вероятно защото имат традиции в приготвянето му по определен вкусен начин.
Знам че виетнамците консумират, не китайците, но няма значение.
Това, дето ще отглеждаш куче за да го заколиш и да се заситиш за една вечер, беше отвратително тъпо. Същото можеш да си помислиш и за дете - какво му е на човешкото?

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d444ec47ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здрасти,
не знам дали форума е позволен за виетнамци, но ще ти кажа - в българия кучетата и котките са ни домашни любимци, така че НЕ ги яжте (освен бездомните )! :)
дедовия

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7d2b2b49cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Госпожата ни разправяше как виентамците изяли всички кучета по улиците преди, но сега няма и един виетнамец в града, не знам за София.. Което от страна на съученични започнаха с това как са могли да ядат кучета и т. н. Ние гледаме и зайци като домашни любимци и ги ядем, тогава как ще ми кажеш, че е ужасяващо като и ти ядеш 'домашни любимци'? Аз лично обожавам заешко месо, но кучешко не съм пипвала де и не знам какво е. Когато гледаш животно като домашен любимец ти започваш да го обичаш и дори и не си помисляш да го нараниш, камо ли изядеш. Кучето е животно, което трудно ще ти дойде на сърце да го разпориш, дори да не познаваш. Но и то е животно - и ако го имаш отначало за 'храна' ще го отгледаш за такава. Други монголоидци не ядат кучешко или котешко. Някой китаици си поръчват и човешки ембриони, приготвят ги и ги ядат, въпреки че в Китай е забранено приемането на ембриони.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf513c1ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И все пак никой не ми отговори на въпроса :

С какво например пилетата или прасетата са ни по-симпатични от кучетата, че точно тях използваме за храна

Не ми харесват хората, които издигат кучетата и котките в култ, поставящи ги пред хората, така наречените кучкари! Говоря именно за тези хора, които предпочитат куче пред дете!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1f8f44eee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   №4, с нищо! Въпрос на култура и традиции. Наречи го инерция на мисленето и навиците, ако щеш. Мюсулманите пък не ядат свинско, понеже някога някой май бил казал нещо, пък те изглежда погрешно го изтълкували.
Кучкарите - болни хора! Понеже не умеят да осъществяват комуникация със себеподобните си, прехвърлят всички свои нужди, мечти, очаквания и въжделения на четириногите.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ea47b11d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защото пилешкото и свинското са по- вкусни

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 55833dc963
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Според мен кучешкото не се яде, защото кучето е хищник и се храни с други животни и мърша понякога. Затова.
Свинското защо всички го ядем, не знам. Щото прасетата са всеядни и ядат също мърша ако им попадне.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b300de5a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако не се лъжа, не китайците, а виетнамците харесват кучешко месо.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: af3a715d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7 написа това, което исках да кажа.
Все пак - гледаните в свинарниците прасета се хранят само с растителна храна. Забранено е костното брашно в ЕС.

Иначе, виетнамците ядат кучета. Само отделни народи в северен Китай ядат кучета. Говорила съм с китайци по темата - намират самата представа за това за отвратителна.
Не се ядат хищници, това е положението - предават се така какви ли не болести.

Отделно кучето е много по-интелигентно от пилето и прасето, но това е друга тема. Стига ми това, че яде отпадъци от месо, котки... може би.
Бляк!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b4740594d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   А защо не ядем и човешко? Има хора, от които има да ядееем, ядееем, ядееем и пак да остане. С какво зайчетата и пилетата са ни по-симпатични от хората (за ядене)?

И друго - аз съм от т. нар. "кучкари". Предпочитам куче и котка за домашен любимец. Поставям ги пред хората и ги предпочтам пред едно дете. Защото си заслужава да се раздаваш за едно такова същество, а не за един неблагодарен сополанко.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf513c1ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Номер 10 - Всичко под човека е нисше, и това създава предпоставки, че можем да го ядем, тъй като сме най-разумният вид, Homo sapiens, а разумните същества убиват и изяждат по-слабите от тях, не самите себе си!

Когато кучетата започнат да умеят да ни колят, тогава ще се промени и това правило!

Да си кучкар не е нормално, и съвсем спокойно може да се характеризира като доста сериозно психично заболяване, породено от някаква травма по-назад във времето, която е отключила омразата ти към хората! Учил съм психология, знам го отлично, мога да ти изнасям лекции даже! Любовта, с която обгръщаш песа няма да те доведе до нищо добро, а напротив, психическото ти състояние ще се влошава! В момента ти вътрешно се залъгваш, че кучето няма да те предаде никога, че няма да те нарани, и други такива глупости! Всъщност това е причинено от страха ти в общуването с хората, липсва ти една от най-важните потребности в пирамидата на Маслоу - Потребността да принадлежиш към нещо или някого! След средната възраст искаш или не искаш ще страдаш от така наречената сгантация, изолация на средната възраст, причинена от липса на генеративност, тоест нищо не си оставил след себе си като наследник!

Ще умреш самотен и тъжен!

Начина по който характеризира децата - сополанковци, може да говори за напредналата фаза на заболяването ти!

Лекувай се! Не преувеличавам!

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0d0c4aa822
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 е в жестока заблуда - най-умните животни след човека са - на второ място маймуните, на трето делфините, и на четвърто - прасето. Свинята е МНОГО по-интелигентна от кучето, прочети, има достатъчно информация по въпроса.

Така че яденето на каквито и да е животни е явно въпрос на традиции, и не виждам защо се гнусим, хората в различните райони така са свикнали. Японците ядат живи октоподи, китайците ядат мозъка на жива маймунка директно с лъжичка, и да не продължавам с примерите за гастрономията по света, защото е безкрайна.

Всичко е въпрос на бит и култура, вероятно и на тях им е странно че пък ние ядем прасета.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 03f746edb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   При койсаните (африкански племена) не съществува понятието "лична собственост", нито понятието "гордост". С колкото по-богат улов се е завръщал един ловец, на толкова повече подигравки са го подлагали. В езика на мокените (народ от рибари-номади) пък нямат думи за "кога", защото когато прекарваш по цял ден в океанската пустош, времето губи своя смисъл, нито пък за "желая" - имат думи за "имам" и "нуждая се [от]", но не и за "желая".

Богатството от култури на малката ни планетка е толкова огромно, че ти е бедна фантазията. Това директно влияе върху кулинарията ни, особено при положение че хората са всеядни. Кучета и котки? Пффффф... в Китай ядат също така хлебарки, скорпиони и скакалци. Пържени. Може и на клечка.

Как обаче се е стигнало до там, че по нашите дължини не ядем котки и кучета, пък с кеф похапваме уж по-интелигентните прасета, зайчета и кокошки?
Еволюция, пич.
Щото, когато прадедите ни са били пещерни човеци, е било много по-лесно да отидеш на лов за нещо, което не може да се съпротивлява (заек, птица, сърна), което прадедите на кучетата въобще не са били - глутници от вълци. А ако ще поемаш риска да ловиш вълци... то по-добре да ходиш за мамут, бизон или диво прасе бе, брато - доста повече месо и мазнини, съответно повече кожа, в която да се обличат другите от племето. А пък прадедите на котките най-вероятно са били нощни ловци и затова срещите им с пещерните хора са били редки.

С прогреса на човечеството и опитомяването на животните може би се е разбрало, че е доста по-лесно да се гледа стадо от опитомени тревопасни вместо стадо от опитомени вълци. Кучетата и котките са си намерили друга ниша при човека, като помагачи - първите да участват в лова или да са овчарски кучета, а вторите - да контролират популациите от вредни гризачи (неслучайно котките са били боготворени от Египтяните, които са си построили империята благодарение на плодородните земи около Нил). Прасето може да е 10 пъти по-умно от едно куче, ама ще ходи ли на лов? Никога, защото няма инстинктите на хищник.

Пък и е по-лесно да се привържеш към нещо, която живее с теб години наред, отколкото друго нещо, което ще заколиш след 1-2 години за храна. Смятам, че по този път се е стигнало до там котките и кучетата да бъдат любимци, докато зайците, кокошките и кравите - храна, поне по нашите земи. Нямам идея как се е стигнало да бъде другояче при виетнамците.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f2997dbc86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Прасетата са много умни и до колкото зная структурата на органите им повече се доближава до нашата от тази на маймуните.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5473aaac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, не всичко на точ свят е ядене, ама айде... Ако не си забелязал, кучетата са страхотни помощници за лов и са добри пазачи, а ние сме били номадско племе, имали сме нужда от пазачи и придржители в лова.
В Китай има 9 различни вида кухни, в зависимост от това, в кой район живеят, един от гозбитеможе да е и кучешко месо. Вероятно не са им трябвали за други цели кучетата в тези райони, плюс вероятната лупса на други животни, равно на употребяване на кучешко месо в кухнята. Това е само теория...
Лола
П. П. ти кокошките и прасетата за какво мислиш да ги ползваш иначе?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2efcec364b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защо ли ами защото живеем на балканите имаме повече гори времето е било по студено имали сме нужда от по наситена с мазнини храна за да отцелеем. Затова ядем свинско. Пилетата и зайците ги ядем защото са най бързо израстващите за около 40 дни малко пиле става 3кг при добри условия разбира се, заек на 60 дни е готов за колене.
Кучешкото месо е много по кисело на вкус макар виетнамците да отглеждат за храна само една порода при липса на друго биха заколили всичко което става за храна. Ядът кучета от глад хората не от друго ние се оплакваме ама плодородието на нашата природа не ни е оставила чак до там, ние не знаем що е глад. Ако огладнеете достатъчно не кучета ами плъхове ще ядете.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b42cceb65b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   O, sancta simplicitas!
Номер 11, ще те помоля да се осъзнаеш! Любовта към животните не е болестно или някакъв вид психично заболяване. Нарича се - хуманност! Човек, който обича и почита природата и животните. Трябва да си много ограничен, за да мислиш, че това е нещо ненормално. Ненормално е, че ти изобщо си мислиш, че това е болест. Колкото и да си мислим, че сме най-разумните същества и дори това да е така ние сме НАЙ - жестоки! Такива каквито животните не са. Те убиват по между си, за да оцелеят не за удоволствие, както правят много хора!
Колкото до китайците и виетнамците те ядът и абортираните си деца, което според теб сигурно е нормално???? Голям деликатес, нали? Вероятно това е нормално, но да обичаш животните... абсолютна лудост! Като най-развит човека трябва да почита и уважава всичко, което го заобикаля, защото, драги благодарение на него ти живееш. Но за тази работа трябва акъл! И какво като си учил психология?? Да не си единствен? Съдейки по изказванията ти си правя сметка, че капацитета ти на интелигентност няма и средно ниво! Научил си някоя друга нова дума и си решил да ги вметнеш в поста си. Ако ти не научиш детето си да уважава и почита природата и животните, каква ценностна система то ще си изгради. Като здравомислещ човек, какъвто си мислиш, че си трябва да осъзнаваш, в каква огромна грешка си!
И да! Обичам животните, имам прекрасно, голямо семейство. Нищо в този живот не ми липсва. Отгледала съм много животни и продължавам да го правя. Което НЕ значи, че не съм оставила наследници зад себе си. Абсолютно повърхностни разсъждения!
Явно си взел психологията прекалено сериозно.
Колкото ТИ имаш право да бъдеш, живееш и да създаваш поколения на тази земя, същото право имат и животинските видове и ти си никой, за да оспорваш това!!!
Флората и Фауната са най-важното на цялата тази планета, без тях мили нито ти, нито аз, нито който и да е не би могъл да съществува! Бъди благодарен за живота си и уважавай живота на останалите същества!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bef7d05d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17, в грешка си, мила. Думата „хуманност“ идва от латински - humanus - човек. Ако беше учила в гимназия, там има един предмет - нарича се „Етика“ и едно от първите неща, което се учи, е че думата „хуманност“ значи човеколюбие.
Говорим днес за хуманно отношение към животните - т. е. човешко отношение към животните, но хуманност като дума си значи човечност, човеколюбие.

Обичай кучетата, лошо няма, но това не значи да не обичаш хората. По определение човек, който не обича хората (а бебетата и малките деца са хора), не е хуманен. Не знам, как се нарича такъв човек, но определено не е хуманен. Търси дума с корен "animalus" или нещо такова.
Иначе - сигурна съм, че ако бяхме видяли глад на нашите географски ширини, не кучета, а мишки и плъхове щяхме да ядем, които са по-интелигентни от кучетата - поне според някакви глупави научни изследвания

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf513c1ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   17, не ме разбра правилно!

Аз говоря за фанатизираните кучкари, които предпочитат кучетата пред децата, отглеждат кучета с мисълта, че отглеждат деца, и други такива подобни извращения на които са способни хората от тая група!

Не може един психически стабилен човек да предпочете куче пред дете, което същевременно нарича сополанко!

Съгласи се!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf513c1ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ял съм кучешко месо в китайски ресторант, и ми харесва!

Много по-хубаво е от пилешкото например, но със змийското не може да се сравнява!

Само дето е скъпо!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 03f746edb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   №17: "Такива каквито животните не са. Те убиват по между си, за да оцелеят не за удоволствие, "

Сигурна ли си? Я отвори YouTube и напиши: "Awesome Footage of Lion Attacking Hyenas! " След като изгледаш филмчето как един лъв убива една хиена-матриарх от чиста агресия (слушай коментатора), ела пак да ни кажеш, че жестокост липсва при животните.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bdf1f43562
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   За мен обяснението е следното - кучетата са хищници и като такива се хранят с месо. Щом тяхната основна храна е месо, тяхното отглеждане за добив на месо не е оправдано, защото много повече ще се даде, отколкото получи. Въпроса съответно не стои така с прасетата, пилетата, зайците и пр. Аз лично не бих яла месо от куче. Тези животни не ги приемам просто за ядене, за мен са домашни любимци и толкова. Колкото до мнението на психолога, че хората, които обичат животните са психично болни, същото мога да твърдя и за хората, които обичат само себеподобните си и видиш ли защото са такива и се чувстват на върха на пирамидата е едва ли не в реда на нещата да смачкат всичко по пътя си.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d44c6c97ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да знаете кучетата с лилав език се ядат и съм ял!!! Казаха ми след това.... Има вкус между пилешко и говеждо нещо такова
...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 57ff64fc57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   22, абсолютно се съгласявам с теб! ааа 21, ще ме прощаваш, но то не може без да се бият или убиват животните! Много от тях, ако не ти е ясно пазят територия, пазят малките си и прочее. Хиените убиват малките на лъвовете, няма нужда да гледам клипа. Те са естествени врагове. Но като най-разумни ние хората не бива да избиваме животните за удоволствие, ако ме разбираш! Едно е за прехана, друго е да ги убиваш, защото така ти е кефнало на тебе.... И както каза номер 22, цитирам : "... същото мога да твърдя и за хората, които обичат само себеподобните си и видиш ли защото са такива и се чувстват на върха на пирамидата е едва ли не в реда на нещата да смачкат всичко по пътя си. " За което е много права... Между всичко трябва да има баланс.
А, в днешни времена хората са се превърнали в нещо отвратително, за това много хора предпочитат да обичат и да се грижат за домашен любимец, отколкото всеки ден да се разочароват от човешката глупост!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cf2208a55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Ей психолога, хиляда пъти предпочитам да ме смяташ за болна, отколкото да убивам животни и да се храня с тях, при условие, че не съм гладна.

Че то и ембриона не се счита за човек! Утре ембрион няма ли да ти се хапва! Защо не, бе! Толкова вкусно изглежда!

Аз нито прасета ям, нито пилета! След като няма нужда да се храня с тях за да оцелея, защо да лишавам тези същества от живот? Те нямат ли сърце? Тях не ги ли боли, според вас? !

И между другото - невъзможно е човека да е най умния! Все пак вселената си е големичка и да си мислим, че ние сме чудо на чудесата е доста егоистично...

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf513c1ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   25, наистина не смятах, че толкова ти е лошо състоянието, но след този ти коментар си потвърдих по-ранните опасения!

Познавам хора като теб - вегетарианци, привързани изключително много към животните, че даже биха предпочели да се хранят с трева, отколкото с качествена храна.

Характерното за вас е, че всичките ви предпоставки за тези ви действия ( застрашаващи здравето ви, тъй като човека не може да се развива пълноценно без месо ) са основани на самозаблудата и самовнушението!

Не може да казваш, че храната ни ( пилета, прасета ) имала сърце, и за това нямало да я ядем. Това е мисъл, която само на един болен човек може да му хрумне в съзнанието.

Мислиш ли, че предците ни са ядели трева, и са оцелявали така? Аз не мисля!

И тук не искам да си направиш поредните погрешни изводи. Не е болен човек, който обича животните, а човек, който предпочита да си навреди, отколкото да приеме реалността, че трябва да се яде за да се оцелее. По-силният се засища с по-слабият, вечният закон, следван още от както свят светува.

Независимо дали ти ядеш или не ядеш пилета и прасета, аз и още милиарди, милиони хора по целият свят ги ядем, така че не може да промениш нищо, колкото и да ти се иска.

Щом искаш да бъдеш тревопасна, да вредиш на здравето си ( физическо и психическо ), продължавай все така!

Това е и хубавото на устройството на света - един луд не може да промени реда!

С уважение,
Психолога, както ме нарече.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cf2208a55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От 25:Не ми се мисли, затова ще коментирам твоя пост:

Познавам хора като теб - вегетарианци, привързани изключително много към животните /не съм привързана към тях, дори си нямам свое, просто не смятам за правилно да ги лишавам от живот/, че даже биха предпочели да се хранят с трева, отколкото с качествена храна/ако за да получа качествената трябва да УБИЯ-да/.

Характерното за вас е, че всичките ви предпоставки за тези ви действия ( застрашаващи здравето ви, тъй като човека не може да се развива пълноценно без месо )/е и? Какво като няма да се храня чак пък толкова здравословно? Тоест, за да живея аз дълго да лишавам от живот? !? ! /

Не може да казваш, че храната ни ( пилета, прасета ) имала сърце, и за това нямало да я ядем. /да, мога/Това е мисъл, която само на един болен човек може да му хрумне в съзнанието. /значи ако не съм убиец, съм луда? /

Мислиш ли, че предците ни са ядели трева, и са оцелявали така? /не, но на тях им се е налагало да ядат месо/

И тук не искам да си направиш поредните погрешни изводи. Не е болен човек, който обича животните, а човек, който предпочита да си навреди, отколкото да приеме реалността, че трябва да се яде за да се оцелее. /не е вярно, мога да не ям месо и да живея/

Независимо дали ти ядеш или не ядеш пилета и прасета, аз и още милиарди, милиони хора по целият свят ги ядем, така че не може да промениш нищо, колкото и да ти се иска. /и като мен има доста хора/

Щом искаш да бъдеш тревопасна, да вредиш на здравето си ( физическо и психическо ), продължавай все така! /хах, защо пък психическо? /

Това е и хубавото на устройството на света - един луд не може да промени реда! /но много-могат. хаха/

С обич,
вредящата на физическото и ПСИХИЧЕСКОТО /още не го разбирам/ здраве-както ме нарече

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bd1730fa05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   За мен този спор е безсмислен! Първо да бъдеш вегетарианец, веган или да консумираш месо е личен избор! Свободната воля е нещо, в което никой друг не може да се намеси. Единият казва - не обичам и не искам да ям месо. Хубаво, аз подкрепям и уважавам изборът ти, защото е подкрепен с достатъчно доводи, с които съм абсолютно съгласна. Другият казва, аз ям месо, а ти който не консумираш вредиш на здравето си- да, ами аз и с теб съм съгласна, защото това, което си е факт е факт и не мога да го отрека.
Но мисля, че номер 25 говори не точно конкретно за консумацията на месо и местни продукти, колкото за жестокостта спрямо животните. Смея да твърдя, че съм природозащитник, обичам животните, обичам природата, не купувам стоки от естествена кожа, не купувам козметика заради която са страдали животни и т. н, НО консумирам месо. Защото това е личен избор и по природа ние сме хищници. Организмът ни сам по себе си се нуждае от месо. Но да бъдеш вегетарианец или не, пак казвам е избор, който човек сам решава да вземе.
Пак ще кажа за кучешкото месо, което според мен би трябвало да е незаконно... особено в Китай, където бият почти.... почти казвам до смърт, защото когато кучето или котката се страхувала и изпивала болка, адреналинът се покачвал и месото после било по - вкусно... Това не е нормално. Не е нормално и да избиват над 2 милиона котки и кучета годишно само в Китай и Азия, заради кожата им. Одират ги живи с думите - ''Много по-лесно е да ги съблечеш докато да още топли. '' Никой от нас не може да си представи болката, която изпитват животните и цялата агония.... Това не е човешко! Не е нормално в Дания всяка година на техният фестивал за ''възмъжаване'' да избиват хиляди делфини и китове, заради кефа си... Не е нормално и да карат невръстните си деца да го правят... Жени, мъже, деца - касапи.... Не е нормално да унищожаваме онова, заради, което съществуваме. Природата е създадена така, че да взимаме от нея толкова, колкото ни е необходимо, а не да се гаврим с нея...
И си мисля... това не е психично заболяване номер 26, това са хора, които са направили своят избор и ти не можеш да ги виниш за това! Всички сме тук, на този Свят, за да си помагаме, не за да се избиваме....
И е трагично, всичко онова, което се случва, а ние не му обръщаме внимание... Ние не сме безсмъртни и се чудя до кога планетата ни ще издържи на всичко, което и правим...

п. п - Номер 17 съм...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9264738bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Номер 11, извинявай ама има нещо сбъркано в мисленето ти! Да си "кучкар" било болестно състояние? ! Нещо психологията дето си я учил те е сбъркала... Първо човекът НЕ Е хищник! Той не яде месо защото е в природата му! Човешкото устройство, органите, физиката и химията са на тревопасно! Ако се върнем хиляди години назад и се опитаме да си отговорим на въпроса как човек е започнал да консумира месо то ще стигнем до един извод само! Човек не е започнал да убива заради месото като храна, а заради кожата с която да се облича! В последствие наблюдавайки хищниците как се изяждат и способноста му да разсъждава и осъзнава стига до извода, че може да яде месо. Но физико-химията му не е създадена за това! Червата на човек са 2-3 пъти по дълги от червата на един хищник! Зъбите му не са остри и долната челюст се движи както нагоре-надолу така и наляво-дясно, което обуславя дъвкателния процес. При хищника челюста се движи само нагоре-надолу, а острите зъби служат за разкъсване след което парчетата направо се поглъщат! Слюнката и стомашните сокове на човек не са пригодени да обработват месо както при хищника затова то се разгражда много по трудно в организма, а това което не може да се разгради загнива в дългите черва по пътя си навън! Затова и хората които консумират месо имат по силна и специфична миризма и изпражненията, урината и потта им миришат по силно. Това не са неща които си измислям, има достатъчно информация за тези които се интересуват! Второ от химична гледна точка животинските протеини имат негативен ефект върху здравето на човешкия организъм! Относно каква е разликата межу кучето и прасето... няма такава! Животните също имат чувства макар при тях да са заложени инстинктивно! Изпитват страх, болка, обич, радост, тъга... Направи ми впечатление и изказването на номер 17 - обичам животните и се смятам за природозащитничка, но ям месо? !? ! А правиш ли връзката между пържолата в чинията и прасето или телето което е било убито в буквалния смисъл на думата? Има една мъдрост от стотици години, че за развитието на едно общество можеш да съдиш по отношението му към животните!

Абсолютно не приемам, че щом човек е на върха на хранителната верига то той има право да решава кой да живее и кой не, особенно животните с които дели тази планета! Човек който твърди че обича животните и продължава да консумира месо е чисто и просто лицемер и егоист! Успокоява подсъзнателно съвестта си гледайки "домашен любимец"! Нека ви попитам колко реклами сте виждали на картофи, на чесън, на зелена салата, на домати, на боб, на ябълки, моркови, банани... А сега, колко реклами сте виждали на млечни продукти и месо? В една индустрия за стотици м

илиарди вярвате ли, че някой ще ви каже истината? А знаете ли, че отглеждането на "добитък" за месо и млечни продукти използва 80% от произведените зърнени култури с които се храни този "добитък"? А знаете ли колко човека могат да се нахранят с произведеното месо и със зърнените култури които са отишли за така да го нарека угояване? Далеч съм от мисълта да ви насаждам мнението си и да променям начина ви на мислене! Казвам ви всичко това за да знаете че медала има две страни и за да върви към едно развитие, било то духовно или технологично човек трябва да разполага с цялата информация съществуваща от хилядолетия и достигаща до нас чрез анализиране и осъзнаване! И запомнете, разликата между кучето и прасето е само и единствено във вашата глава, разлика наложена от обществото и индустрията!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fe292a637c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Кучешко месо по никакъв начин няма да ям(освен може би, ако не знам, че е такова). Кучето е приятел на човека и е много по-интелигентно от животните, които попринцип ядем. И точно заради това, повечето хора не се хранят с кучета.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7eb888758b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Да ти кажа всичко що ходи ,пълзи или лети се яде. В различни култури се ядат различни неща, лично аз не мога да си представя да си взема кученце да го накълкам и да го изям, та кучетата са най-добрите приятели на човека, много по- лоялни и добри са от хората, дай им любов и те ти отвръщат тройно, моето куче ми е като детенце просто не мога да си представя как ги ядат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 55229e9b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   30. Само за твое сведение, прасето е доста по-интелигентно от кучето!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2a29d3b631
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Браво на №25 Точно така много си права : )

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 22cca010cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   До 28 - "НО консумирам месо. Защото това е личен избор и по природа ние сме хищници. "

Човекът не е хищник!!! Това, че консумира месо не го прави хищник! Устройството на човешкия организъм е по близо до това на тревопасно отколкото на хищник!
Хайде като си хищник върви в гората и хвани едно диво прасе или елен!!! Нито притежаваш силата нито скоростта! Дори домашно прасе не можеш да убиеш и изядеш с "голи" ръце, нямаш нито остри и здрави нокти нито остри зъби и силна челюст, с която да разкъсваш месото!!! Да, имаш интелект, с който да направиш предмети да вършат тая работа вместо теб (оръжия и т. н. ), но това не те прави хищник!
А на онези, които вярват на индустриалната пропаганда, че месото е полезно... запознайте се малко с химията, физиката и устройството на човешкия организъм и как той разгражда животинските протеини, КАКВО МУ СТРУВА на организма ни за да постигне това! И не забравяйте - всичко ценно в месото е влязло там от някъде другаде - ОТ ТРЕВАТА И ЗЪРНЕНИТЕ ХРАНИ С КОИТО СЕ ХРАНЯТ ЖИВОТНИТЕ!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d357ede92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Що №34 ти цял живот ли не си ял/а месо?

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 22cca010cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Oт 34 до 35. Като всеки човек роден и израстнал в едно месоядно общество разбира се, че съм консумирал и аз! Това не ме прави хищник! В своето развитие човек вече е стигнал до обосновани и доказани изводи, че вредата от месото е по-голяма от ползата! Това, че една огромна индустрия за милиарди продължава да втълпява колко е важно месото... ами сам си направи изводите защо го прави! Много малко хора се замислят за това, че всичко полезно в месото идва от зърнените и тревисти култури с които се хранят животните! Пак ще го кажа, не убеждавам никой да се отказва от месото. Ако някой иска да научи нещо за месото и изобщо за животинските протеини има достатъчно информация!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ee2c209c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   36, ти не ме разбираш. Напълно съм съгласна с теб за месото. Защо го консумирам аз си имам своите лични причини.
Колкото до индустрията и с това съм съгласна, че е една машина за пари.. с всичко съм съгласна. И ако тук има хора, които не са гледали филма ''Земляни", моля да го гледат!!!
Говорейки за месото като цяло, ние живеем в 21 век и хората трудно биха променили светогледа си. Иска ми се да живеем в свят, който уважава живота на всички живи същества, но уви...
Убиваме животни с повод и без повод... Да заколиш животно на точно определен ден не си ли е чисто езически ритуал???
ДА не говорим, колко такива случаи има по цял свят...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 608f108d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   На мен пък ми се ще да видя каква фантасмагория ще измисли сега Професор - Психологов след коментар номер 29!
На Вас психолозите това ви е проблема мислите си че знаете всичко за човека и какво му се върти в главата...

25, наистина не смятах, че толкова ти е лошо състоянието, но след този ти коментар си потвърдих по-ранните опасения!

Това е и хубавото на устройството на света - един луд не може да промени реда! `

Не мислиш ли че си нагъл да се изказваш по този начин за човек който въобще не познаваш? !
Значи който не мисли като теб... е болен и луд? Страхотна логика, най вече за психолог!


.... иии да добавя нещо не си прави труда да ми отвръщаш на коментара защото няма да ти отговоря:)


Доктор Фанатик Психологов

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5ff8fe7c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Напълно одобрявам коментара на номер 29. По-аргументирано отношение не прочетох.За съжаление малко са онези, които имат такъв мироглед, възпитание и най-вече душа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1797ee4506
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Китайците не са единствените хора, които консумират кучешко месо. Най-разпространено е сред виетнамците, но и в други азиатски страни.

Дори в Европа и в Америка има специални ресторанти, където се сервира. В повечето случаи трябва да бъде проверявано преди да бъде одобрено, но това не пречи да се продава и на черно - дават се луди пари за "нелегално" кучешко. Но да, най-разпространено е в азиатските страни, където дори се счита за деликатес. Това не означава обаче, че всички азиатци ядат и одобряват кучешкото месо.

Аз съм веган и намирам отглеждането на кучета за "храна" за супер варварско, както и прасета, крави, пилета и прочие. Това са Убийства в името на човешката лакомия, без значение какво е нещастното животинче.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 62f5d6042e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Да изядеш куче е като да изядеш котка. Това са хищни животни. Прасето, телето, агнето, и пишетата поне имат чисто месо, а кучето кой знае с какво се е хранило. Абсолютни глупости правят в Азия..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1f8f44eee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   41, пишетата имат най-чисто месо! Обичам пишета!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 62f5d6042e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   42, На тъп ли се правиш? :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3242021371
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   А какво са "пишета"-та?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d60ec69d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Аз ям месо, много го обичам, но се възхищавам на хората, които са успели да го изключат от менюто си. Истината е, че хората, които не консумират животински продукти изглеждат физически по- добре, а и има толкова много заместители с които можеш да си набавиш необходимото. Много пъти съм опитвала да спра да ям месо, издържала съм по няколко месеца и съм се чувствала отлично, но на този етап ми е трудно да го спра окончателно. Иначе за животните не ме е жал. Харесвам кучета и котки, но да не са в дома ми. А кучешко месо не бих яла. Гади ми се само при мисълта.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 676d35e5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Човека пише от телефон, таблет най-вероятно. С тия телефони, така става. Пусти кебабчета ( пръсти), като не могст да оцелят точната буква. "Л" се намира до "ш" на клавиатурата на моя тел.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d60ec69d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Сестра ми роди нормално, здраво бебе, като през последните две години не е вкусила месо. Бременноста й мина нормално. До колкото знам имаше бедостиг на желязо, което си набавяше с витамини предписани от доктора, който я следеше през месеците. Това, че хората, които не консумират месо и са болни не е истина. Има много примери за хора, които са се излекували от разни болести, кръвно и т. н Аз месце си обичам и си хапвам. Кучешко не бих яла. Докато има пилешко, телешко и свинско яденето на кучешко може да почака :D

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 29bacd61dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ И ДА Е В ДОБРО ЗДРАВЕ БЕЗ ДА УБИВА ЖИВОТНИ ЗА ХРАНА ТАКА ЧЕ:АКО ЯДЕ МЕСО ОТНЕМА ЖИВОТА НА ЖИВОТНИТЕ САМО ЗАРАДИ АПЕТИТА СИ. ТОВА Е НЕ МОРСЛЕН АКТ!!! " Лев толстой. Руски писател и философ
МОжеш да се опиташ да убиеш човек, но той ще се защити__животното не може! Ще набиеш човек, той ще се обиди, няма да те види. Докато животното пак ще дойде при теб, пак ще иска да го раьходиш да го погалиш!!! Друг цитат___"състраданието към животните е тясно свързано с добротата на характера и може уверено да се твърди, че:който е жесток към живи. същества, не може да бъде добър човек!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: fe2b06eb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Абе да знаеш че не ядем кучета щото имаме традиций и кучетата са най добрия приятел на човека

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 7bffdcedf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   №40 е прав, не бива да се убиват животните, но хората са свикнали да консумират забранения плод...
Да убиеш куче... това е ненормално

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker