Децата ровят в кофите за боклук! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Децата ровят в кофите за боклук!
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2755 пъти
Здравейте, идва Великден и е време сърцата ни да се отворят за другите.

Във Велинград се намира помощното училище за деца и юноши „Драган Манчов“. Сградата на училището е много хубава, защото МОН отпуска пари за това, но учениците идват от много бедни семейства, буквално учителите са ги събирали от кофите за боклук по улиците.

Повечето от децата са от толкова бедни семейства, че има девойки на по 15- 16 години, които не са виждали нова дрешка в живота си, а износват някакви дрипи, събрани от къде ли не. Идват на занятия полугладни и премръзнали. Учителите събират редовно пари от заплатите си, но скромните даскалски левчета не стигат за нищо.

Децата ни са талантливи, но родителите им са много бедни. А мечтите им са като на всички деца и не разбират защо техните не се сбъдват. Наближава Великден и се надяваме чрез БЛИЦ нашият зов за милосърдие да достигне до сърцата на много българи и те да помогнат с каквото могат – дрешки, обувки, дори втора употреба да са, за да не се срамуват децата да влизат в клас”, призовава директорката Елена Канлиева.

Адресът е: Велинград, бул. “Съединение” № 256, ПУ “Драган Манчов”.

Телефони: 0359/5-30-35 и 0359/5-13-38, GSM 0895 67 76 27.


Много от хората, които пишат тук са на възрастта на тези деца. Имате ли стари дрехи, които са ви малки?

Имате ли дрехи, останали от Вашите деца?
ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕТО СА НА 7-18 Г.

Имате ли излишен козунак?

Изпратете го на училището, там има учители, които ги е грижа за деца, чиито родители или нямат средства, или отдавна са абдикирали от задълженията си.

Хората не искат пари, а просто дрехи и играчки втора употреба, училищни пособия, козунаци и други хранителни продукти за Празника.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 99e15c8cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е мило това, ако живеех в България със сигурност щях да помогна. Иначе се надявам повече хора да се включат в инициативата.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f55abb166
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз бих искала да изпратя дрехи, но незнам до колко годишна възраст са децата аз съм на 27 но съм 152, 55килограма, имам доста запазени дрешки, ще се радвам да получа отговор все пак да не ги изпратя напразно да ми кажете дали става... НЕЗ

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f000502747
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аман от гладни и боси циганета! Вижте клиповете в нета от коледния празник няма едно българче. Родителите да им мислят, като са бедни защо правят деца. Нека да се научат от сега да носят стари дрехи, с помощно образование няма никога да изкарат достатъчно пари за нови, няма смисъл да свикват на ново. Като се научат, че има хора който ще им пращат, цял живот така ще е и те ще направят по 10 деца, който ще изостанат за помощно училище защото няма да има кой да ги научи да говорят български от малки. 90% от тези деца са в помощно училище, защото не са разбирали български в първи клас и са изостанали с материала, въобще не са тъпи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: aa4f5fcc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката - накупих дрехи и играчки втора ръка и ги изпратих - 3. 20 е пратката до 10 кг., а аз напълних най-големия кашон от пощата и ми излезна 6-7 кг.

Децата не са само циганчета. Но и да бяха, какво от това. Всеки има право на шанс в живота. Децата не са виновни заради родителите си. Ако искаме да нямаме проблем с циганите, трябва днес да им помогнем да се образоват

това са деца, КОИТО ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ РЕДОВНО. Те заслужават. ДЕЦАТА НЕ СА ИЗОСТАВЕНИ, ТЕ ЖИВЕЯТ ПРИ СЕМЕЙСТВАТА СИ, които нямат пари и може и да се откажат от училище, ако не им се помогне.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fba69fbe50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също мога да изпратя дрехи, но не мога да ходя до пощата, защото съм с 2 малки деца и е абсурд. Имам и официални за някоя абитуриентка. Ако искат с куриерска фирма да им ги пратя.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c45f8acfa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Задължително ще се включа. Страхотна кауза. :))

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f000502747
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке
"Всеки има право на шанс" зависи как ще разгледаш шанса и аз искам да имам шанс, като на сина на милиардер, но го нямам. Тези деца имат своя шанс, не са голи, не умират от глад, учат в обновена сграда, е нямали нови дрехи и лакомства, но трябва да осъзнаят от сега, че в живота не всеки ги има и за да имаш нещо трябва да си размърдаш мозъка и задника а не да мрънкаш нямам.
Можем да им помогнем само ако съберем пари за опитно поле и им покажем, как се сее жито, как се дой крава, от къде идват яйцата и да ги научим да си месят козунака сами с продуктите отгледани от тях. Говорим за деца с изостанало развитие от който не може да се очаква да станат вишисти. Тези деца ще стават бъдещи човеци и е по добре да ги научим, как се лови риба, вместо да им я дадем пържена такава. По вашия начин те цял живот ще чакат някой да им даде "пържената риба" и ще направят на 16-17год още деца, който ще чакат за "пържена риба".
"Децата не са виновни заради родителите си"- за да не станат като родителите си научи ги как се лови риба! В бъдеще ще те благославят за това. По твоя начин ги превръщаш в просещи, чакащи, "длъжният" да им даде, да им отгледа децата и така нататък. Ако сега на 11-15год им е мъчно, че нямат козунак и яйца в изобилие, ще осъзнаят грешките на родителите си и като дойде време да правят деца, ще се замислят, ще си кажат защо да правя дете, което няма да има козунак на Великден. А ако сега им пратиш, след време ще си кажат и 20 деца да направя винаги ще има жалостива българка да им прати козунак, и ще те напсуват наум.
Сама правиш своя избор, какво предпочиташ да те благославят на глас, или да те псуват наум.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fbe0a1b95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре е че си написала адреса - като се прибера лятото в Българи, имам да изпразвам гардеробите от стари дрехи и ще ги пратя всички до вас. Вече не се побирам в старите си дрехи, щото съм с 6 номера по-дебела. Дано са добре децата и да станат свестни хора. През изминалите години видяхме много от тях да стават достойни хора, много от тях и с висше образование и с добри семейства и с добро бъдеще, та затова не се и съмнявам че и вашите ще се оправят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker