Срам, неувереност, изчервяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Срам, неувереност, изчервяване
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5000 пъти
Здравейте! Имам гаден проблем, който ми пречи в определени стуации. Изчервявам се! Не мога да говоря пред много хора, пред аудитория, а ще ми се налага, защото такава е специалността ми. Дори скоро ще се наложи. А аз отсега съм изпаднала в паника. Искам да престана да се изчервявам. Споделете идеи, съвети, всичко, което може да ми помогне, за да превъзмогна този проблем, защото той наистина ми пречи да се реализирам и да живея спокойно. Чела бях, че има билки, които се пият при изпотяване, но помагат и при изчервяване на нервна почва. Ще ми бъде от помощ да чуя и как други хора са се справили с този проблем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8289e1b1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ксанакс 0. 5мг помага за симптомите ти :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5509062359
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм в това положение, така че хора помагайте и казвайте как да се избавим от този проблем... Много е кофти наистина...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a68962990b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не мисля, че Ксанаск ще помогне в случая, отпуска, вярно, но пак ще се червиш. Фон дьо тен, пудра, такива разни работи. Пак си личи, но не чак толкова при добро прилагане ;) А ако и осветлението не е брилянтно, ще си екстра! Не се шегувам, аз съм в същото положение, знам, че е отвратително. При мен се получава нещо от сорта на това, че като се усетя, че съм се зачервила се притеснявам от това и се изчервявам още повече и така става един омагьосан кръг, думи нямам! И на мен ми се налага често да говоря пред аудитория, но в повечето случаи след първите няколко минути се поотпускам и вече стои по-скоро като лек руж. Е, естествено е имало случаи, в които сякаш ще почне да ми избива кръв през порите, но тогава се извинявам, казвам, че не се чувствам добре и се нуждая от малко свеж въздух. След няколко шепи вода и 2-3 дълбоки вдишвания, се окопитвам и се връщам отново в светлината на прожекторите :D Това с грима е единственото средство, не за заличаване, но поне за прикриване на този дефект, което съм открила към момента. Надявам се поне малко да съм била от помощ. Ще следя темата с интерес.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 72770373be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ж30: Аз бях много по-зле от гореописаното... Психологията твърди, че ако не страхуваш от нещо, трябва да преодолееш страха. Учех го и не вярвах на очите и ушите си... Наложи ми се да уча и да работя... 10 години работих като инкасатор към фирма за топлинно счетоводство. Всеки месец посещавах 986 апартамента. На ІІ-та година се наложи да започна да събирам и таксата за топлинно счетоводство. Посещаваш всеки дом, всяка стая, всяка кухня, всяка баня, отчиташ уреди и водомери, боравиш с пари и документи... Щеш-не щеш комуникираш с хора, а хора - всякакви... Едни са добродушни, други безразлични, а трети - агресивни и нападателни. Такава школовка преминах, че сега вече работя друга много по-отговорна професия... Налага ми се непрестанно да комуникирам със собственици и счетоводители на фирми, с държавната администрация и т.н. и да защитавам клиентите си пред тях.
Такива речи (кратки, ясни и строги) им дръпвам, че... нямам грешка. Всички крайни резултати са положителни.
Т.Е.

Ако нещо ти пречи, трябва д се изправиш лице в лице с ПРЕЧКАТА и да я отстраниш. Теорията е лесна, практиката - изключително трудно приложима. Фактът обаче е, че работи... Не само при мен, при всички - и при обикновени хора, и при певци, и при актьори, и при обществени личности...
УПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fe2059b10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Какъв Ксанакс, бе хора? !
Това е дрога. Не помага, само тушира проблема и води до пристрастяване. Все едно да плескаш дебел слой грим върху младежки пъпки - запушваш порите и става още по-зле.
Момиче, аз също съм имала този проблем. Скоро ще стана на 36. И сега понякога ми се случва, но по-рядко.
Съветът ми към теб е следния: приеми факта, че се изчервяваш, за нещо нормално. НЕ МИСЛИ върху това. защото помислиш ли си, че се изчервяваш, ЩЕ се изчервиш. Права съм, нали?
Като се изчервиш, голяма работа. Можеш да се усмихнеш и да кажеш с усмивка: "Ето, пак се изчервих". Или пък: "Ей сега ще се изчервя". Хората, с които контактуваш, ще знаят, че си по-притеснителна, но в същото време, че си самокритична и че приемаш проблема си с насмешка.
Освен това, помисли върху следното: тези, които те познават, знаят, че се изчервяваш - затова, това няма да им направи впечатление. Тези, които не те познават, какво ти пука за това, какво ще си помислят? ! А пък ако има ситуация, която е по-напрегната, тогава е нормално да се изчервиш и това ще се приеме за нещо естествено.
ДА НЕ ТИ ПУКА!
Постепенно това ще отмине.
Бъди здрава:)

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b3b6523e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката :Номер 5, не мога да кажа "ето пак се изчерих ", така все едно сама ще си сложа сол в раната. А и има хора, на които им е забавно, че се изчервявам и сякаш нарочно създават такива ситуации - задават ми въпроси например. Изчервяването е гаден проблем и заради това, че показва, че човек се стеснява, че не е уверен и другите могат лесно да се възползват от това!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8289e1b1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не случайно споделих за ксанакса, защото имам същия проблем и на мен ми помага, също помага и консултация с психиатър, който ще ви назначи лечение и вероятно ще успее да ви помогне. Запишете си час в някои кабинет, струва към 30 -40лева. Никой не може да разбере колко гадно е чувството докато не му се случи, така че не давайте тъпи акъли от рода на кво толкова, не помагате просто. Не казвам, че хапчето е решение, ама като няма накъде повече и до там се стига. Изчервяването попринцип е вторичен ефект на социалната фобия, която се лекува мноого по-трудно от самото изчервяване. Така че успех в борбата!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fe2059b10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Точно защото прекалено голямо внимание отдаваш на този проблем, той се задълбочава. Това се опитах да ти обясня.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3fef72605c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мила според мен трябва да се отпуснеш и да си вършиш работата с удоволствие :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker