Без фейсбук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Без фейсбук
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 6076 пъти
Здравейте , аз съм момиче на 20 години съм .. И аз като вас имах фейсбук .. Дори имаше момент в който си мислех че съм пристрастена .. Човек или спира да живее своя собствен живот , за да следи живота на някой друг .. или почва да живее за да показва на всички колко е уникален какво има и т.н чрез фейсбук .. За мое огромно щастие , когато си хванах приятел си обещахме ,че ще си изтрием фейсбуците - както и направихме .. и искам да ви кажа , че това беше едно от най правилните ми решения в живота Наистина една седмица ми беше много странно .. но сега сутрин вместо да вися по 2 .. 3 часа в фейсбук правя много по пълноценни неща от това да си губя времето с клюки .. От 8 месеца го нямам и се чувствам уникално

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3aa2400944
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Kакво ви става, бе, хора? ФБ непременно значи следене 24/7, зае*аване на всякакъв реален живот и какви ли не щуротии. Осъзнайте се! Ако имаш някакъв проблем с общуването и себе си като цяло, социалната мрежа не е виновна за него.
Аз продължавам да съм притеснителна, с малко приятели, клюкарствам си с другите женки като пълна кокошка и неизлизаща особено често без да имам регистрация там. Какво правим? И вече като си изтрили профила "хванах господ за шлифера... победих порока на 21ви век! ". Евала, велико постижение! Ще падна, честно.
От такива глупости и мании страдат хора, които не знаят как да го използват и които, ако не беше фб, щяха да си намерят друго място за киснене. Не ставайте смешни.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e29cbf3b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Все едно аз съм го писала. При нас също стана така. Изтрихме ги и сега ни е много по -добре! Права си за всичко!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b8c81b5a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Вече 40 години живея без фейсбук и, повярвайте ми, досега нищо лошо не ми е станало!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f60d547c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз никога не съм имала, така и не разбрах за какво точно служи. Да трупаш "приятелства", или да си показваш снимките на целият свят? !

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fcfa8669c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Какво толкова му се вживявате на този фейсбук. Не е толкова страшен, пък и имате избор. Никой не ви е задължил да разглеждате снимки на приятелите ви и т. н. Имам акаунт от две години, влизам там само да видя дали някой ми е писал и да отговоря евентуално. Но инак го намирам за безинтересен, не ме интересува приятелите ми там каква музика споделят, снимки качват и т. н, нито пък ми прави густо да се лигавя и правя на умна като си обновявам статуса с някоя мъдра мисъл. Само и само да си почеша егото да видя колко комчета ще събера или пък да си поствам снимки, все едно не се знаем какви маймуни сме:). Всичко е до нагласа, кой защо влиза там. Сами си вредим

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e29cbf3b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 4, по - скоро второто... за жалост! Приятелите са заедно, не във Фейсбук!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a1f8ec6826
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От две години нямам фейсбук и се чувствам много добре :) Изобщо не се сещам, че съществува.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79c45d71d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз кибича доста в ФБ, но това не ме притеснява. Върша си и каквото има за вършене.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: be3b86269c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Аз също имах фейсбук. Махнах го. Хора, вие какъв смисъл намирате от това да имате фейсбук? Аз лично не намирам такъв.
Въпрос на избор е, но като видя снимките на някои госпожи/ци и господа... ама то пози, ама то снимки по бельо, не го разбирам. Значи една от идеите на потребителите е да се показват с някакви задни цели.
Имам една комшийка, омъжена с дете. По цял ден си качва разголени снимки. Това нормално ли е? По бельо, с някакви предизвикателни облекла. Аз на мястото на съпруга й, не бих търпяла.
Имам приятел, и ако той започне подобна показност, не бих издържала.

Другото, което ми прави впечатление, когато имах фейсбук, ми дойдоха 100 хиляди покани за приятелство от бивши съученици и познати, които не са ме поздравявали по улицата дори. И вече като се добавим, и започваме да си харесваме снимките и да си пишем коментари от рода на ''тук си уникална'', ''супер си'', ''кога ще пием кафе'', смешно ми е, лицемерно ми е.

Какво правя аз... Имам си скайп, и там поддържам връзка, с когото искам. Там си обменям снимки. Общувам съвсем разумно.

И наистина не ме вълнува Иван с кой е бил в дискотеката минала седмица, Пенка каква рокля си е купила, комшийката какво ново бельо е показала.

Кажете ми нещо хубаво на този фейсбук.. Освен милиони пристрастени хора. Такива, на които им е начин на живот, и не си признават дори и пред себе си, че е така.

Това е един клюкарник, сайт за избиване на комплекси, ако щете.. Нищо по същество.

А и ако сте забелязали, никога не можем да си изтрием напълно регистрацията, и получаваме съобщения да заповядаме отново.

Вярно е, всичко е въпрос на избор, но никой не може да ми промени мнението.

Вместо да се виси по 5 часа и да се гледат снимки на Иван и Пенка къде са ходили и какво са си купили, и как са си изкарали оная работа, може да се свършат далеч по-полезни неща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7517c177db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте,
Ето и моята история.
Аз бях един от най-ревностните привърженици на ФБ близо 6 години. Дотолкова беше станал част от живота ми, че не можех да си представя с какво бих си запълнил времето, отделено за контактите си там. Преди три месеца обаче в живота ми се случиха почти наведнъж големи сътресения и след известно време на размисъл реших, че трябва да си изтрия акаунта. В първите няколко дни имах няколко имейла от приятелите си там от сорта на "Какво стана? ", "Добре ли си", "Защо го направи", "Липсваш ми". Да си призная стана ми малко кофти, но за мен няма вариант да променя решението си и да се върна там. Колкото и странно да е, не ми липсват повечето от приятелите ми там. а някои от групите, в които участвах и особено една, на която бях един от админите. Тя ми носеше удоволствие и удоволетворение. Допреди да стане популярна и да се напълни с всевъзможни тролове и недоучили, но с големи претенции хора. Както и да е, засега не мисля да се връщам там. Чета повече книги (хард копи), разхождам се, мисля си. Преди време така за*бах и телевизията (гледам само спорт и чат-пат филми). Не знам дали се превръщам в асоциален човек, или просто ми е писнало от негативизъм, злоба и фалш. Имам нужда от истински жив контакт с добри хора в най-простия смисъл на тази дума. Не казвам, че във ФБ няма да срещна такива, но съгласете се че няма как да имате 1000 и повече добри и истински приятели. В заключение - не мога да кажа че ФБ има само хубави и или само лоши страни. Просто едните в даден момент надделяват над другите.
Това е от мен. Поздрави
М 52

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: eabc5db19a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Напълно съм съгласна че Фейсбук е един вреден за човечеството сайт. В даден момент без да осъзнаваш ти се пристрастяваш и заебаваш реалността. Направо е глупав сайт.. там само някакви момиченца си качват снимките по мини поли, гащи, слънчеви очила, обеми или нещеш ли.. голи. Постват си акс. фм-то и се правят на интересни по цял ден. Разни си пишат по стените - obichkam tte <33 ;**, ynikalnatta mii, а видят ли се на живо и едно "здрасти" не си казват.. тъпа работа.

Аз съм момиче на 14 и сериозно съм се замислила да изтрия Фейсбука си, защото веднъж вече пострадах от него.. имах скандал свързан с него. А и според мен днешната младеж не трябва да пилее времето си седейки по цял ден пред компютъра и разглеждайки снимките на някой си. И да май наистина ще си изтрия регистрацията..

А колкото до това което сте направили с приятелят ти, поздравления. Взели сте страхотно решение.
Животът е много по-хубав извън и без Фейсбук.
Наслаждавайте се на реалния живот и един съвет..
не се връщайте в този противен сайт.
~ Екшън момиче ~

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 54171c33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз си изтрих акаунта във Фейсбук и се чувствам супер! Да не говорим, че много се подразних, когато пуснаха акции на компанията и според първоначалната им цена - Фейса струваше над 100 млрд. долара!!! Един пиклив сайт да струва милиарди? Накъде отива този свят??? Е цената падна наполовина, но един от създателите си продаде акциите и при инвестирани преди 6 години половин милион долара, сега прибра близо 400 милиона долара....! Ще кажете - честито, но за мене това си е безумие! Спрях си всички регистрации където настойчиво ми искат цялото истинско име, мобилен телефон и т. н.... все лични данни, но било за удобство... А всъщност така си ме следят къде влизам и какво пиша...!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a19c2d51de
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Фейсбук е най - тъпото нещо, направено от човек. 99% от потребителите са:

-луди
-пъпчасали пубери
-"кифли"
-и тем подобни индивиди

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 300c2874b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Имам въпрос към авторката.. Каква е причината да пуснеш тази история? Не искам да се заяждам просто не виждам никакъв смисъл.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 82cf54ccdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Venjus само знаеш да обиждаш хората. Не знам как админа въобще ти пуска коментарите, а други коментари който се опитват да ти отговорят на глупавите изказвания, по начина по който ти се изказваш не ги одобрява. Сигурно и този коментар няма да одобри и от тук ми стават ясни някой работи.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 54171c33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Днес се махнах и от Гугъл и Ютуб. Трия се навсякъде, където ми искат лични данни и ме затрупват със спам! Интернет беше свободна зона, а напоследък сериозно го монополизираха няколко пребогати фирмички! Но нима не става така със всичко в световен мащаб? Всичко се монополизира и глобализира.... чакаме само да сложат чиповете и да ни определят по колко въздух ни се пада на ден!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 743c3e9e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 16, регистрирайте се с фалшиви имена!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a19c2d51de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   15, аз съм разумен човек, за разлика от овцете, които си пускат снимки по Facebook, Twitter и т.н. Никой не обиждам, но ако се чувстваш нагрубен - извинявай.

Venjus

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 50cde8014f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   аз съм момиче на 19-почнах 20-вече една година и половина не съм влизала в Фейсбук и се чувствам идеално-даже мисля да си изтрия и профила-в този сайт кифлите показват новите си дрешки ,колко са тъпи и необразовани-там чалгарите се правят на много отворени а като те видят наживо и думичка не могат да обелят -ще дам пример-там са регистрирани 2 пачи от моя град-Бургас-един ден ми бяха писали че щели да ме пребият ,че съм била каква ли не , че съм тъпа и че щели да ме чакат към плажа за да ми покажели кои са те ! и кои са?едни пикли дето се отварят -а като ги видях и им казах хайде елате бе ! и те -не ни се занимава с изрод като теб и избягаха :d -защо ли ?щото знаят че ще ги бия ако ми посегнат -та сега започнаха с нова схема да ме дразнят-всяко лято идват в метълшопа ,занимават моите приятели с глупостите си и момичето което работи в магазина едвам ги понася-не разбирам-като не слушат такава музика каква работа имат там-естествено аз винаги си ги бия когато ги видя там -те сами си търсят боя-и другото лято приятеля ми и още няколко момчета ще се съберат някъде ,ще ги причакат и ще ги пребият жестоко та да разберат че в магазина нямат работа-тъпи кифли!-и сигурно тогава няма да стъпят повече там-навсякъде имам приятели от моето обкръжение-казала съм на всички за тях -така че другото лято бая бой ще изядат-та без фейсбук съм екстра-не ми се занимава с такива к **и които те занимават с простотии ;d

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a290dc4010
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   ФБ- нещото, което обичам и ужасно много мразя едновременно. Бил ми е много полезен да се намеря с хора, с които никога иначе не бих имала контакт, носел ми е огромна тръпка, когато видя, че имам красиво съобщение от момчето, което харесвам, носил ми е щастие, когато някой важен за мен лайкне, коментира или постне нещо на стената ми.
Бил ми е и полезен да разбера дали някой си струва или не. Да хващам в лъжа някой, да разбирам къде се намира в момента, с кой е, с кой поддържа близки контакти и т. н.
Но го мразя, защото чрез ФБ съм разбирала неща, които ми се иска да не знаех и да си живеех в блажено неведение и да си вярвах на милите(не не и искрени) думи и изживявания с разни хора...
Трудно ми е да взема решение да го изтрия. Бих го направила само така, както вие сте го направили - и двамата!
Ж25

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c53001c8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Мен ме дразни това че,някои в фб са звезди а на живо са пълни кози..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd837a3dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ам не знам, аз имам фейсбук и не виждам прости чалгари или кифлички дето си показват дрехите. Това, какво ще виждаш, зависи от приятелите ти. Т. е. ако за приятели във фейсбука сте сложили кифлички чалгарки и такива раджи значи ще виждате подобни простотийки.

Иначе, това, че ФБ пристрастявал е някаква измислица. Има алкохолици, има и хора, които употребяват алкохол умерено в социални ситуации. В случая със фейсбук трябва да не си алкохолик.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3b98febc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Хей, Здравей. Аз съм колкото теб и аз имах фейсбук. Постоянно висях там, много бях пристрастена. Ако изляза от него след 1 мин пак влизах, защото ме дразнеше отвътре-това е нещо като краста. По едно време както си влизах-гледах новини от приятели, страници, снимки и изведнъж всичко това ми се стори толкова безинтересно. Всеки път едно и също. Писна ми да качвам снимки, за да събирам някакви си харесвания и коментари. Писна ми да ми гледат снимките и аз да гледам снимки-кой, къде, с кой е бил и т. н. В един момент бях пристрастена, а на следващия ден загубих интерес-като че ли някой ми изключи щепсела. И в един момент осъзнах колко много време съм пропиляла в него. Колко време съм изгубила.. По едно време си спрях профила и започнах да правя други неща-като да тренирам, да излизам по-често навън. И ми се отрази много добре, поне живнах малко. А като висях в Фейсбук, аз не излизах навън. И на мен като теб ми беше странно, но след 1 седмица свикнах и като започнах да се занимавам с други неща, вече не ми правеше впечатление. Мина му времето на Фейсбук-поне според мен. Сега и някакви лапета на по 12-15 години имат Фб.
Има толкова много неща в живота, които трябва да видим, да изживеем, а не да го пропиляваме в интернет. Да създадем реални приятелства, за цял живот, а не виртуални приятелства-това не е нищо. Както знам-СПОМЕНИТЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ПОЗЪОРСТВОТО, А НЕ ДА СИ ПРАВИМ СНИМКИ ЗА ДА ГИ КАЧИМ В ФБ ЗА ЕДИНИЯ ЛАЙК. Както е казал Далай Лама-"Живейте добър и пълноценен живот. Един ден като остареете и се върнете назад, ще се насладите отново на преживяното. " Как си представяте тогава един ден като остареете, какви спомени ще имате-във Фейсбук ли? Пожелавам от сърце-да изживеете едно страхотно приключение-наречено ЖИВОТ и един ден като се върнете назад да се насладите на всеки миг! :)))

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f3a5e1c1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Фейсбук е един голям клюкарник! Някои хора, където и да отидат веднага бързат да се отбележат къде и с кой са, разбира се и качват снимки от съответното място :) Мисля че някои си правят снимки не да си ги имат за спомен, а за да ги сложат във фейсбука :))) Излизат на кафе с приятели да се видят, да си поговорят, а през повечето време ровят в телефона и гледат кой какво публикува във фейсбука, пишат коментари... кофти е за човека отсреща, защото е като един вид пренебрежение, а нали уж са излезли да се видят с него, а не да си висят във фейсбука :))) Доста хора следят бившите си във фейсбук, къде ходят, с кой ходят, какви снимки качват иии после се оплакват, че не могат да си забравят бившия/бившата, ами как ще го забравят като през 5 минути му висят в профила да го гледат той какви ги върши :) Фейсбук си има и хубави и лоши страни, но определено не трябва да се пристрастяваме и да му отдаваме толкова голямо значение :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2ca34accf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Напълно подкрепям №25!

 
  ...

...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 371b1cee58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Просто имаш моето браво за това, което си направила. Аз също имах Facebook, въпреки че не го харесвам. Никога не съм бил кой знае колко активен в него, но все пак го имах. Само че, както казваш ти, откакто си хванах приятелка, я навивам да ги изтрием и да спрем с тези глупости, за да можем да се наслаждаваме на времето, прекарано заедно. Само че, въпреки че я обичам, не мога да не призная, че е от промитите мозъци, с няколко години е по-малка от мен и е от по-новото поколение, което не помни кой знае колко от годините, в които нямаше интернет, facebook-ове, форуми и други простотии. Вече не знам как да я убедя да се откаже от тези простотии... Определено преди да се измислят тези неща живота беше много по-хубав, сега всеки гледа да има повече приятели от другите, за да е по-готин, и добавя хора, с които е говорил по 1-2 пъти, и които дори не помни, само за да се направи на голяма работа... Явно това е новият начин за робство - да вманиачат хората по тези интернет простотии, за да станат незаинтересовани от каквото и да било друго и да ни манипулират и промиват мозъците както си искат...

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c17bedaf45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Хора осъзнайте се! Фейсбук и социалните мрежи са съвременната чума за човечеството. Постепенно се превръщаме в роботизирани дебили. Аз лично предпочитам да живея в реален, а не във виртуален свят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: fd29510d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   YouTube и Facebook са страхотен начин за безплатна реклама и привличане на купувачи и поръчители. Използвам ги точно по този начин и ми вършат чудесна работа вече 7-8 години. зависи кой с каква нагласа подхожда и какви цели има. А в Youtube има и много полезни неща за научаване, стига човек да го влече и да е любознателен, а не да зяпа само някакви разголеми певачки или пошли вдъхновителки.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b59e31cffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Поздравления на но. 24! Жена да говори за Далай Лама, на тази възраст при това е меко казано похвално.!
Иска ми се повече момичета да споделяха нейното мнение.

Наистина всяко нещо с времето си и ще се радвам българите отново да се върнем в реалността и да имаме едни силни, стабилни и реални приятелства, както някога
М41

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b07bfb2fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Ползвах го 8-9 години и го изтрих преди три. В началото беше интересно, защото бяха само прители, съученици, колеги. Върху това с времето се накачиха още 300-400 човека, повечето от които никога не съм срещал. В един момент бройката на откровените психари стана непосилно голяма и го изтрих. Не ми липсва. В тази платформа почти няма вариант да се поддържа някаква "социална хигиена". Отделно злоупотребите с лични данни.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f431d06f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Аз съм намерила решение - имам профил, в който влизам, но нито е с моето име, нито има мои снимки, нито приятели, нито мои постове, нито каквато и да било информация свързана с мен. Общо взето го ползвам за работа, но пък си имам фейсбук страничка

Преди имах личен, но го деактивирах. Считам, че не ми е необходим... а и така знам кой наистина се сеща за мен на рождения ми ден. Важните ми хора могат да ме открият, както и аз тях - останалите са просто баластра.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker