Mtel - професионални измамници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Mtel - професионални измамници
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 6081 пъти
Здравейте! Проблема е следния. Имам една карта на Мтел, която не съм използвал два месеца. Причината е, че бях в чужбина и нямах роуминг. Прибирам се тук, разбира се телефона ми е спрян и отивам да го плащам. Имах няколко разговора преди да замина. С изненада обаче откривам, че от моята карта има провеждани разговори в този период в който бях в чужбина на стойност сметките от предишните месеци. В офиса ми казват, че не знаят и те как стават тези неща. Обаждам се на *88, от където пък ми заявяват, че те нямало как да са сигурни, че аз реално съм бил в чужбина и наистина не съм говорил. Изкарват ме шизофреник. Казвам им добре, дайте поне да видя с кой съм говорил и те ми казват, че първо трябва да си платя, а после ще ми покажат с кой съм говорил. Демек аз с плащането си се съгласявам със сметката. А пък те, като си платя сметката, щяли по разговорите да видят, дали съм бил в чужбина или не, в зависимост от това дали разговорите са в роуминг или не са. Пак обяснявам на нежния глас в телефона, че роуминг тази карта НЯМА, а тя беше с мен в чужбина така, че няма и начин някой друг да я е ползвал, а и не беше включена в телефон, защото там си купих от местните оператори друга карта.


Накрая ми заявяват, че и в чужбина съм могъл да си платя сметката, защото имали няколко вида плащания, пък и винаги е можело да накарам някой да отиде да ми плати сметката. Явно прелюбезната служителка говори на изуст, защото предмета на разговор не беше дали има или няма кой да ми плати сметката, а защо има разговори, при положение, че не е говорено от картата, при което лентата се пуска отначало и се повтаря, как тя нямало как да знае дали реално съм бил в чужбина.


Реших да не плащам изобщо на мтел и повече никога няма да им стана абонат. Убеден съм на 100% че изобщо нямат понятие кой колко говори, защото преди се е случвало, от друга карта да правя по голяма сметка от обичайното и пак да си идва обичайната фактура. Така че с Мтел сме 1:1.
Но ме издразни това, че ме правят на луд, че щом имам някакви надписани разговори в тяхната система, (която беше сумати време развалена) значи лъжа, че съм бил в чужбина, като чели те са стояли на границата и са броили кой кога и къде отива.

За мене Мтел са си изнудвачи и щом те казват, че имаш да плащаш, значи имаш, а ти дали си говорил или не си говорил, това няма значение и трябва да имаш наистина сериозно доказателство, че те мамят и тогава "хихи извинете станала е грешчица". Обаче ако оспориш нещо, те нямат доказателство, че си говорил освен някакви съчинения от тяхна страна, които те ги имат за доказателство, че чак и по това ще съдят дали някой е бил в чужбина или не, при положение че си има паспорти, визи и на тях си пише ясно човека кога е излезнал и кога се е върнал.

А съм и сигурен, че ако им покажа паспорта, ще кажат, че няма как да са сигурни, че картата е била в мене.
Абе изобщо държат се с хората като с малоумници, като чели сме толкова тъпи, да не знаем кога къде сме ходили и какво сме правили.

Това, е, благодаря на прочелите и внимавайте с мтел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 0b788ed60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Има начин да докажеш, че си бил в чужбина, разибра се - ако си бил извън ЕС - с печатите на паспорта ти, ако си бил в ЕС и си пътувал с лична карта - отиваш в РПУ-то, издало личната карта и те по ЕГН изкарват точен списък на влизания и излизания от страната.
Не плащай сметката си при Мтел. Пусни жалба в комисията за защита на потребителите.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 81a137dd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Добро утро! :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 761a454d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Четох подобна история от собственик на малка фирма. При него историята беше че един - два от служебните телефони които не се използват редовно правели сметки по 10 - 20 лева.
След като получил отговори подобни на теси които си получил ти, решил сериозно да се заяде. Отишъл със сим картите при нотариус, където картите били запечатани в плик и заключени в сейфа на нотариуса. Когато следващия месец му дошла сметка за тези карти той подал иск и на Мтел им се стъжнило... Все пак се позовали на някаква техническа грешка но обезщетението не им се разминало...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 44d05d7d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз имах подобен проблем. За Коледа ни даваха едни карти, които нямат месечна такса и говориш много евтино от тях. Взех си. Обаче се оказа, че момичето, което ми направи договора е объркало номерата. Тоест, подписах договор с един номер, а имах друг. Беше петък, в понеделник отидох до Мтел и им казах за случая. Подписах едно заявление, че се отказвам от номера и да го спрат. Продължих си с моята карта. След 2 години ми изпращат съобщение, че им дължа пари от други договори и че ако не платя следват санкции - изключване на активните ми номера и т. н. Аз ползват Мтел Лууп като основен номер. Другата карта и аз не знам защо я взех. Обадих се на оператор и и казах за случая. Тя ме разбра и каза, че като платя сумата ще ми направят отстъпка от месечната такса. Трябваше да платя 8 и нещо за разговори, които не съм направила, но пък следващия месец не плащах никаква такса. Даже после 2 или 3 месеца си плащах само разговорите, без таксата. Не знам защо. Така че, като човек, имал подобен проблем те съветвам да се обадиш на *88 и да им обясниш за какво става въпрос. Иначе и аз се бях заканила никога повече да не съм им абоната, но... този план, който ползвам ми е много изгоден.
*Д*

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0463caace1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Заведи дело да се научат свинете! Ако искаш може да идем да ги посетим 2-мата?

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: fc0fd58622
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много ясно, че няма да ни правят на будали! В никакъв случай не плащай!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 70760567a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз ги мразя тези гадове, дето ми направиха живота черен и ми издоиха сума ти грешни парици за нищо! Никога повече няма да им стана абонат, и ще навивам всички наоколо да се откажат от услугите им!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 69ba8eca00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не знам, нещо много странна ми се вижда тази твоя история. Аз пък съм изключително доволна от Мтел и никога не бих ги сменила с някои от другите оператори. Явно ти нещо не обесняваш като хората? ! А и какво има да плащаш да си прегледаш разговорите- регистрираш се в сайта им и от там си гледаш месечните фактури. А подробната хартиена разпечатка се заплаща. Мтел мога със 100% сигурност да кажа, че никога не оставят неразрешено адекватно оплакване от клиент.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c9fbed7fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   7-точно така, аз ако имах повече вузможности щях да създам мой мобилен оператор, който да е неограничен като интернета. И всички да напуснат мтел.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 479915cd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мразите или не - сами сме си виновни за това. Трябваше съд и публичност до дупка още при първите подобни изяви от тяхна страна преди 14 години. Трябва и работеща съдебна система.

Относно автора: не се впрягай! Както имаше една приказка: "Нищо лично, просто бизнес!". Никой не го интересува ти как си и какво точно е станало. За тях ти си просто статистика и дойна крава. Докато минава номерът - минава, като тръгнеш да ги съдиш - извънсъдебно споразуменийце, някое левче отгоре и повечето мушмуроци подвиват опашленца и нищо не се чува по медиите (освен рекламите им, естествено).

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 57de2a51d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз съм на мтел и доста често ми добавят някакви разходи за интернет, който не ползвам....

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b8fce4c9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък никога не съм имала проблеми с Мтел, но доста мои познати се оплакват. Или действат избирателно, или просто наистина става дума за технически грешки. Каквато и да е причината, обезщетение трябва да има, разбира се. Но за да има обезщетение, трябва да опреш до съда. Друг начин няма.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9a6cc666fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   На 12 съм. И на мен ми се е случвало нещо подобно.. постоянно получавах фактури с 70-80лв от изпращани смс и интернет.. това продължи два месеца. Нашите ми спряха смс и нета защото си мислеха че аз въртя сметките.. и какво стана сега идват още по-високи фактури за нет и смс. Отидохме в мтел и те казаха че щом има навъртяна сметка значи са изпращани смсите и е влизано в интернет, но ние им казахме че сме си сменили абонаментния план. Затапихме ги.. те казаха че срещу определена сума ще проучат къде е влизано и какво е изпращано.... Казхме им че ще се обадим в полицията за измама и веднаха "Извинете ни! Станала е грешка! "
Дори изкаха да ни подарят следващата сметка!!! Майната им!! ПРАВЯТ ГО ЗА ПАРИ!! Сега съм на глобул е много по-добре!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c9fbed7fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На майка ми й дойде някаква сметка за интернет, а нейния телефон е от преди 100 години и няма полифонични мелодии, какво остава за интернет. Ходи, разправя се и накрая си плати, защото мтел са по силни от нея.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b1d8dc8aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ами какво да ти кажа-не мисля че са виновни служителите на М-тел или са някакви измамници. Те просто съдят по това което им показва справката от системата им. Доколкото знам системата им е била хакната преди време и е настъпил тотален хаос в данните им. И от тогава започна вълната с проблеми с М-тел. Защо ли това ми намирисва на поръчано дело от Виваком-собственост на чумата на света-Америка. Според мене за да пробият на българския пазар и да сринат конкурентния оператор който ползваха почти всички българи - М-тел, господата евреи от американски произход са платили на някой опитен хакер да им свърши задачата. От както разбрах че Виваком са собственост на американски тлъсти дебили, моментално си прекратих договора с тях и се върнах при М-тел. Да видите оная от Виваком как скача като бясна кокошка да ме убеждава че не било правилно да си прекратявам договора и незнам си какви още хиляди сценарии. Не им мина и номера който прилагат за извиване на ръцете-като решиш да се махаш от тях ти казват че трябва да изплатиш като неустойки вноските да края на договора ти. Ок. Обаче не ти казват че ако решиш да не си подновяваш договора при тях трябва да го направиш със заявление минимум един месец преди изтичането му, в противен случай се подновява автоматично и за да го анулираш тогава ще трябва да платиш вноските за още една година наведнъж. Моят призив е върнете се при добрия стар М-тел, собственика му е австрииска компания и там няма некоректност, освен в случаите независещи от тях.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 15a20249fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   С М-Тел проблеми ще има ВИНАГИ. :)) През колкото и съдилища да минат, колкото и хора да се заядат (успешно) с тях, каквото и да се направи - НЯМА и НЯМА да си оправят системата и все ще лъжат, надписват сметките и така нататък, и така нататък, до безкрай... :)

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 77b9ea505d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ментел крадат като невидели, фалшиви обаждания, фалшиви СМС-и, от нищо не се свенят. Братовчедка ми живее в чужбина и си идва два-три пъти годишно в България, за да се разтъжи. Случи ? се почти същата история. Седим в кафенето, налегнали сме по едно фрапе и изведнъж получава съобщение "Балансът по вашата сметка е еди-колко си лв. ". Хубаво, вика, сигурно защото си заредих примата. След малко обаче пак — "Балансът по вашата сметка намаля с един СМС пари" и така средно на всеки пет минути. В един момент сериозно се газира, обади се на ония типове от *88, те много сериозно я питаха дали е сигурна, че наистина е била в чужбина, може би телефонът е бил тук, може би друг го е ползвал, някой е пращал СМС-и, докато тя е гледала в другата посока… 'бахти наглеците. Вдигна страшен скандал, плаши ги с КЗП, изобщо цирк за всички наоколо.

А ако случайно сте чели преди няколко дена статии в пресата за оператор, който се обажда на потребителите си и прави нови договори въпреки отказа им — Виваком е.

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 74287063a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ами аз си загубих телефона в парка и приятелката ми звънна да блокира картата отиваме после в мтел и искаме дубликат на моята изчезнала карта а те глупаците направили дубликат на нейната и да не ви казвам че нямам време колко проблеми ни създадоха.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 21 дни
hash: 961864ccaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Добре, бе, хора много сте ми интересни. Грешки в системата винаги стават. Не само на Мтел, а на всички. Как пък на мен, която съм клиент на Мтел от повече от 15 години не ми се случи нещо такова. Имах дребни недоразумения когато си оправяха системите и след нормален и КУЛТУРЕН разговор с техен служител се орави всичко. Хората ми се извиниха и дори ми възстановиха сумата. Имала съм случай да ми подменят телефон закупен от тях с чисто нов, въпреки, че е нямало такова условие в гаранцията. Също така са ми прекратявали договор, въпреки че бях изпуснала 7 дневния срок по закон за отказ. Тяхната фирмена политика е изцяло насочена КЪМ и В ПОЛЗА на клиента. Явно вие не обеднявате като хората. Айде тичкайте при Виваком да ви заробят до гроб с некачествените си услуги.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6cbe8d098d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ако сте Бизнес Абонат на Мобилтел вече може да проверите дали ви е коректна фактурата чрез софтуера на www.telbro.bg
Има безплатна Демо Версия.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9ddac1ff06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   И мен са ме лъгали много пъти. Вече се отчаях. Този месец пак имам огромна сметка. Нашите ми се карат, а аз не съм говорила. Чакам само да ми свърши договора и да се махна от тях, ако е възможно, понеже се случи да откажат това на една моя приятелка по необясними и до днес причини. И така и не разбирам защо все повече се разширява дейността им като са такива. Явно българите просто избираме лъжците и крадците във всичко... Ужасни са. Глобул са мн по -добре. Възмутена съм от тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 92b0019956
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   От десетина години съм им абонат, сериозни проблеми не съм имала, а малките са били разрешавани за по-малко от половин час младежите и девойките, отговарящи на *88. Ползвах паралелно по едно време и услугите на Глобул, но постоянно ми лазеха по нервите и ги отсвирих. Не ми пращаха своевременно хартиените фактури, няколко пъти занимавах сладурите, отговарящи на 123 (или нещо такова беше) с проблема, но единственото, което успяха да направят е да ме посъветват да съм ги била разпечатала от нета. Алоооооу, аз не ви се обаждам, за да ми ръсите акъл, не съм се отказала от тази хартиена фактура и си я искам своевременно, а не 3 месеца след падежа. Имала съм и подобен проблем с обслужващата ме банка, но там след няколко посещения в офисите им и разговори в кол-центъра, се разбраха с куриерската фирма и вече всичко си е ок.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0725b4fe41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Твоето е нищо в сравнение с моето. Мен успяха да ме измамят да преподпиша договор, без да искам. Бягайте от Мтел, те са най-големите мошеници!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1301b83882
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   А1 са крадци и измамници. Имам жалба срещу тях в КРС и КЗП. Накратко:
В неделя сутринта чувам телефона ми да писука. Взех го да видя за какво скърца, и гледам съобщение от А1 че сумата в предплатената ми карта е намаляла с 0, 60 лв. Такова съобщение излиза само когато си ползвал тяхна услуга - обаждане, СМС или мобилен интернет. Но аз не съм ползвал нищо от това в последните 24 часа. Питам ги аз в онлайн платформата им защо ми взимат пари без да съм ползвал никаква услуга, а служителката не може да ми отговори конкретно. Бил съм ползвал услуга с добавена стойност, но не ми казва каква, а иска да платя 10 лева за разпечатка??? Аз не съм малоумен, за да им се набутвам още, и то за нещо което те са длъжни да докажат. Ако не могат да докажат че съм ползвал изрично заявена от мен услуга, значи са откраднали парите. С тази служителка приключихме, и пуснах жалба на имейл адреса им. На другия ден получавам отговор, че съм бил таксуван за услугата musicall. Само че аз никога не съм искал или активирал тази услуга. А от КЗП са изразили становище, че не може да се таксува потребител за услуга която не е поискал. И в условията на предплатената карта Стандарт, никъде не пише че ще бъда таксуван за тази услуга. Тук А1 са нарушили правата ми като са я активирали без мое съгласие. Гаврата и подигравката с мен продължава, като ми дават само по един отговор за 24 часа на моите възражения. Друга служителка ми отговаря следното - Не бихме могли да уважим искането Ви... допълнителна проверка установи, че на 13. 09. 2019 г. Ви е изпратен SMS с текст: „Добре дошъл в Musicall! Нашата услуга ти дава възможност да активираш най-добрите хитове вместо сигнала свободно на твоя телефон. Първия месец услугата е безплатна, след това по 0, 60 лв. /мес. При отказ, изпрати STOP на 1888.
И пак обяснявам, че аз не съм активирал тази услуга, и следователно няма логика да се отказвам от нея с СМС. В съобщението пише, че имам възможност, а не задължение да я активирам. Насила не могат да ме накарат да плащам за нещо което не искам. Мутренските времена отминаха. Уви, те не желаят да се извинят и да ми върнат откраднатите пари.
Престъпници работещи за А1 - Александра Анева и Елизабета Пенчева.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker