Не е народ, а мърша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не е народ, а мърша
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 5887 пъти
И ето след две седмици мечти за розово бъдеще всичко умря за миг. И пак ни го начукаха анално, без презерватив, клизма и лубрикант.
Пак българския народ беше изигран, излъган и унизен - за поред път в историята. Президента така се изказа и изгаври пред парламента с народа си, че попари всички надежди и мечти за един достоен живот и справедливост. Пак ни показа че не сме достойни и много искащи. Покани си за обществения съвет милиардери, мафиоти и стари муцуни дето от 20и повече години все едно и също мелят.
Българския народ е като една проститутка за многократна употреба, но за без пари. Всеки управляващ и се изрежда вагинално, анално, орално и накрая ни се изхвърля в устата. А ние неосъзнали се се чудим какво стана!!!
Ще ви намалим тока ама друг път - с 5%. Даже ви е много.
Но за един курвенски народ какво значи някаква си личност.
Не ми се пише повече че се погнусявам от действителността в България.
То всичко си е ясно започваме демократичен преход както каза Европата.
И така до другия преход!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 80

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На вас не може да се угоди. Разберете най-после, че исканията ви са абсурдни и се доближават до времето на Кимон Георгиев - да се забранят партиите, Конституцията да потъпка, „народът“ да управлявал. Ако не ви оттърва, направете си партия и вземете вие властта. Президентът ви даде достатачно време.
За мен улиците са заляти от лумпени, които не репрезентират мнозинството български граждани, които работим, плащаме данъци и сметки и се грижим за малки деца и болни възрастни. Вие искате всичко на готово да ви се дава от държавата и обществото, но не се питате, че безплатен обят НЯМА. За да има за социални и енергийни помощи, ще трябва някой да плаща по-големи данъци, да изработи тези парички. Не е справедливо просто. Едните да се късат от учене и бачкане, другите да блокират мостове и улици, за да не могат нормалните хора да се приберат вечер при семействата си. За разлика от вас утре ние пак сме на работа, ще си платим сметките и данъците, за да има за пенсии, училища, здравеопазване. Какво направихте вие за тази държава, за да искате? Но тези неща не може да ги разберете, нали? Искате на готово - е, безплатен обяд няма. Защо да плащам и вашия?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a309698924
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такива като 1-ви номер, вероятно са от тия дето ограбиха дьржавата и после ни говорят глупости, за да може да им изработваме повече пари за крадене.

Да си пречупите грьбнака от работа - пак ще ви дават 300 лева.

Да почнете да работите по 23 часа в денонощието - пак ще ви дават 300 лева.

Да ви вдигнат даньцита с 500% - пак ще взимате 300 лева.

Тия нямат наяждане, че и имат наглоста да ми казват - ти си виновен.
Един да се намери в реапния живот да ми каже - ти загроби Бьлгария, защото си мьрзелив, защото ти са малки даньците не защото аз крадах. Само 1 бе не искам повече.... само 1 да ми го каже в лицето, за 2-ри няма да имам вьзможност, понеже ще сьм в затвора.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cb8469c935
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, ще те разочаровам - никога не съм крала и няма и да крада. Родителите ми са прости хора, не са комунисти, не са крали и са ме възпитали в християнски ценности. Просто учих като луда 10 години и работих здраво, за да постигна нещо в живота си с много труд и лишения. Винаги съм си плащала данъци и сметки, за да излезнат накрая лумпените по улицата и да ме възпрепядстват да се прибера от работа. Пука ли им на тях за обикновенния работещ човек - важното е сеир да става. Дори нямат водачи, някакви искания да ги подкрепи човек. Просто искате да не си плащате сметките и държавата ни да потъне в хаос и мръсотия.
Имаме си поговорка „Който не работи, не трябва да яде. “ С работа е пълно, може и в чужбина да се намери, но винаги е по-лесно да не си плащаш сметките и да не работиш.
от 1

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: faab5ef838
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не, номер 2, такива като № 1 не грабят държавата. Такива като № 1 имат нещастието просто да бъдат нормални, възпитани и образовани хора в една вече разграбена държава. Хора, които просто се мъчат да си свършат работата, както навремето са се мъчили да се подготвят добре за изпитите си и да си заслужат дипломата.
И са (сме) в много по-голяма степен излъгани и в по-неизгодна позиция от вас, които сте вечните недоволни, вечните конспиратори и вечните мрънкала. Докато вие си траехте, мърморехте и продължавате да мърморите срещу всичко и всички, ние си скъсахме задниците от учене в университета и после си изгладувахме младините като чираци в занаятите си. И сега, когато вече сме майстори или поне калфи, можем да печелим едва колкото да си държим главите над повърхността - поне тези от нас, които останаха почтени. Докато колегите ни от останалите страни-членки печелят десетократно повече.
И макар да имаме повече основания да се оплакваме от статуквото в сравнение с по-ниско квалифицираните хора, рядко го правим. Просто се стараем да си вършим работата, но не обичаме улицата със съмнителните й представители да ни изземва правото да мислим, да говорим и да спорим.
Така че, спри се малко и си отвори очите. И ще видиш, че нещата не са само черно и бяло. Нито хората се делят единствено на бедни, поругани работници и гадни, крадливи експлоататори.
Но за да разбереш това се изисква умението "мислене".

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4d19fe8c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ние не знаем какво искаме, ама се правим на всезнаещи. Тия протести са толкова глупави, че нямам думи. Прост народ сме си и това е. Кой каквото иска да казва, Бойко Борисов беше най-успешният мин. председател до сега. След него става по-лошо, но тепърва ще го осъзнаем и изпитам, е на гърба си. Сами си го направихме! Нека ни!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0eb3b79b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Г-не/г-жо/ никой не иска безплатен обяд. Болшинството от хората искат да има с какво да си платят обяда. Никой не иска наготово а да се даде възможност сами да изкарат парите с които да платят. Защо говорите за хората че са лумпени?
Аз също работя и не съм спирала да го правя вече 37години и също не мога да си платя сметките. С 300лв заплата от която 70 са данъци, другите 60-70 за пътни за работа какво остава? - за сметки или за храна? Ами ако някой е безработен в семейството или има и малки деца?
Според мен въпроса не е политически а социален. И изхода е в разкриването на работни места в в които обикновените хора които нямат специално образование да работят и да изкарват средства за прехраната и сметките си.
Защо се затвориха стотици заводи и предприятия и се продадоха за скраб а хората останаха на улицата без доходи? Не можеше ли да се помисли за реализиране на продукцията, за сключване на нови договори и производство?
Всички виждате как навсякъде има строежи и колко хора работят в това повсеместно строителство-блокове, кооперации, бизнес центрове. Мислите ли че всички тези работници получават заплата? -грешите! Повечето от хората се наемат за едното ядене и работят без договор и осигуровки само и само за да занесат на семействата си някой и друг лев за оцеляване.
Пример:До мястото където живея за няколко месеца вдигнаха хотел с барове, сладкарница и стотици други екстри-наистина красиво и хубаво но:на табелата на строежа пишеше че се изгражда с наети 26 души работници. Т. Е. те бяха осигурени и водени на работа. Да ама на обекта работеха повече от 100 човека. Тези останали хора получаваха само колкото да не умрат от глад семействата им а не защото са мързеливи и се водят безработни. Къде е контрола от държавата?
Съгласна съм че тези които се скъсват от учене заслужават повече но в никакъв случай не съм съгласна че другите заслужават мизерия.
Всеки който е много учен и издигнат зависи от най обикновените хора-храна, облекло, услуги и т. иначе ще си остане само с пълната от учене глава.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   от 1 до 7
Съвсем ви разбирам, но разберете и вие най-после, че няма такова нещо като „искам“ и „дава се“. Данъците в България са едни от най-ниските в света - 10% ДДФЛ. Ако се питате, къде отиват останалите около 23% (Здравни, Пенсионни, Социални) - ами при хора като протестиращите.
Аз плащам над 100 лв. само здравни на месец, но като отида на лекар пак трябва да си платя, защото преди мен са минали 100 пенсионерки и 200 социално слаби и са си взели направления, макар че на повечето нищо им няма. Баба ми е хипохондричка и си прави по 2 скенера на година, ходи всяка седмица на лекар, прави скъпи изследвания и никой не смее да ? каже „Копче“, защото е пенсионерка, а на мен не ми дават направление за елементарен профилактичен преглед. Аз трябва да взема от залъка на детето си, за да може социално слаби и пенсионери да се лекуват. Същите тези ни оставиха една разграбена и оглозгана държава, корумпирана система. Защо не са били по улиците преди 30 г., а? Днес искат увеличение на пенсиите. Извинте, но от къде пари?
Аз трябва от залъка на децата си да взема, за да моче поредната червена бабичка да се топли на ток в СОБСТВЕНОТО СИ ЖИЛИЩЕ. Извинявайте, но къде го има това?
В цял свят НЯМА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, АКО ИМАШ СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ.
Протестиращите да си продадат жилищата, да си платят сметките и тогава да искат.
И аз искам, ама няма.
Нормалните хора у нас трябва със зъби и нокти да си изработваме всичко, но винаги има още 10 хрантутника, които само знаят да искат.
Нямам против неучените хора да взимат не 300, а 30 000 лв., но тези пари трябва да дойдат от някъде. Разберете, че на хората с професия, квалификация и образование им се плащат по-високи заплати, не защото са учили, а защото и изкарват повече пари на работодателя си. Едно е професионален готвач да ти готви в ресторанта, друго е ХУ от улицата да ти нареже 2 краставици. На кого ще плащаш повече? Вие на кого ще платите повече - на майстор-фризьор или на мен, която ще ви окълца като овце.
Който няма образование поне да се е погрижил за професионалната си квалификация. Не можеш на 30 г. да живееш при мама и тати и да не си работил и един ден в живота си и да имаш претенции.

Ако не сте доволни от заплатите си, ами стачкувайте, както се прави в нормалните страни. Защо ми блокирвате улицата? Защо хвърлихте страната в хаос? Всички чужди инвстиции ще бъдат замръзени най-малкото. Хиляди работни места НЯМА ДА БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ.
И какво постигнахте?
Ами направете си партия с водачи, с програма и оставете народът да реши, дали ще ви даде мандат. ВИЕ НЕ СТЕ НАРОДЪТ. Народът са обикновенните хора като мен и моето семейство, които се трепят от сутрин до вечер, плащат си сметките, пестят електричество, плащат си данъците и спестяват някой лев за собствено жилище. Никой не е виновен и на хилядите наивници, които се набутаха с кредити за жилища, които не могат да си позволят да си платят сметките после. Ами да си продават жилищата, да ходят да работят в чужбина - мен някой пита ли ме как се оправям?
...
и аз искам, искам, искам, но кой ще ми даде?
Нали за да има за лумпените, ще трябва да се вземе от работещите. 1.5 мил. работещи издържаме цялата държава, плащаме си данъци и осигуровки, за да избират някои хора после Станишев и Доган. Ами искайте от тях да ви нахранят и да ви платят сметките, защо ми запушвате улицата да не мога да се прибера от работа да си гледам децата и болните си родители? Чупите и после ние пак ще платим щетите

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8c6a616ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   №1/4 и друг път се е подвизавала в подобни теми с тезата, че който не работи, не трябва да яде и че щом не можеш да си плащаш тока, ще се топлиш на дърва или ще стоиш на студено. А който работи защо не може да се храни нормално, да си плаща сметките, да си купува книги, дрехи, обувки, да ходи на театър и да се храни навън от време навреме? Хората, които са на улицата не са лумпени, макар че сред тях има и такива и те са ясни, но са нищожен процент. Ясно е, че в държавата пари има, но отиват в ръцете на малко хора. Тези хора са в парламента и в управлението на държавата-от кметства до президент. И хора в бизнеса покрай тях. Улицата иска смяна на участващите в политиката. И това ще стане - не сега, но в следващите години със сигурност. Не може да са прилага абсолютно рестриктивна финансова политика с цел не увеличаване на външен дълг, не може държавата да се управлява от криминални елементи, в парламента да стоят хора по 20 години, забравили защо са там, с цел далавера за собствено облагодетелстване, сметките ти за ток и вода да са колкото получаваш или колкото ти е пенсията след 35 години работа. Единственият шанс е настоящият политически елит да бъде изритан и да си понесе последствията по законен път и на тяхно място да отидат хора, които мислят за националния интерес, а не да изпълняват поръчките на САЩ, ЕС, Израел. Не виждате ли, че няма сфера, в която нещо да е както трябва-никъде не е както трябва. Корупция отгоре до долу, мафията си има държава. Какво му е нормалното? Продажните политици са ефективни само под натиск- затова преса-натиск, докато нещата си дойдат на мястото. Никой не е казал, че ще стане бързо и лесно. Въпросът е, че започна да се случва и който не го е разбрал или няма капацитета да го разбере или не иска.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №8 Казваш, че си образован/а и цитираш ДДФЛ, а всъщност не знаеш какво е това и какво включва ДДФЛ-Данък върху доходите на физическите лица за България е около 33%.
Прочети си пак текста под №8 и виж това, което ние виждаме в него. А то е:
"Аз плащам над 100 лв. само здравни на месец"- Което не може да бъде вярно, защото по закон на един работещ човек в България, ако ще и милиони за заплата да взема, НЗОК не могат да му вземат повече от 70, 40лв на месец за 2012/2013г провери преди да лъжеш.
Като сметнем, че имаш деца /повече от едно/ и болни родители, който ползват безплатно услугата лекар, то ти не поемаш нищо от сметките на социално слабите, поемаш част от здравните сметки на децата и родителите си. Тоест реално с твоите вноски не можеш да осигуриш дори тях.
"Защо не са били по улиците преди 30 г., а? " Защото и твойте родители не са били там! Ако твойте родители не са били лумпени щяха да поведът народа на улицата преди 30 години, ако са лумпени, то ти не си по различна от тях.
"Днес искат увеличение на пенсиите. Извинте, но от къде пари? " Парите трябва да дойдат точно от теб и твойте набори, защото точно тези червени бабички са плащали образованието ти, учебниците ти и са построили сградата на училището ти и не само това ползвала си много "безплатни услуги" платени от тях. Например тротоарите по който си ходила, шосетата който си ползвала, обществения транспорт който си ползвала, апартамента на родителите ти, стойността му е много по висока от колкото е платил баща ти за него, защото червените бабички са подарили труда си на баща ти за да ти е добре. Сега ме опровергаи, като ми кажеш, че си родена и живяла в чужбина и си дошла в бг на 25 годишна възраст и от първия ден си започнала работа.
"В цял свят НЯМА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, АКО ИМАШ СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ. " Това твърдение е ЛЪЖА! Верното в него е че ако имаш собствено жилище не ти се полагат помощите за наем. Но социални помощи ти се полагат, ако не можеш да се издържаш финансово в момента в всяка една европейска държава. Скоро българката Лазаринка Р. осъди Германия заради отказ на помощи. Чети "Лазаринка осъди Щутгарт"
Никой от протестиращите не търси СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. Всички търсят заплащане срещу труда си, с което да могат да си покрият сметките и храната, своите и на децата си. Минималната пенсия трябва да поддържа 1 човек поне минимално на прага на бедността т. е. 241лв. Минималната заплата НЕТО трябва да е такава, че да може работещ човек, да поддържа себе си и 1, 5 деца, поне минимално на прага на бедността тоест нето 602, 5лв или бруто 801, 33лв.
И така нататък и така нататък.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ab90bb845a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 4 и номер явно са някакви Гербаджии с промити мозъци на които им е втълпено, че трябва да работят и да стискат зъби и да се правят на много корави. Бас държа, че си взимат тлъста заплатка.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 10

ДДФЛ е ТОЧНО 10%. Не мога да цитирам данък - него го има просто, не е закон да го цитираш. Има си закон за ДДФЛ - чети си го.

около 23 % са осигуровките - здравни, пенсионни.

От 1. 01. 2013 има две сметки - едната в които се внасят данъци и осигуровки и една сметка, в която се внасят ДЗПО-то (допълнителното пенсионно осигуряване). То си остава за осигуряващите се и е вид спестяване.

Такива са всички данъци и осигуровки най-подробно за един човек, роден през 80-те, който работи в бюро. Само ТЗПО-то е по-високо за работещите рискови професии.

ТЗПО - 0. 4%
ЗО- 8%
ДЗПО - 5%
ДОО - 17, 3 %
ДДФЛ - 10%

Ако не ми вярваш - питай в НАП, има и интернет, виж си и своя си фиш. Аз съм 100% сигурна.

Какво излиза - 10% е данъкът върху доходите на физическите лица. ДДФЛ значи е 10%, а не 33%. 33% е ВСИЧКО ОБЩО.

Ако не е ясно след толкова години плосък данък - то в България ЗА ВСЕКИ ДОХОД Е 10% ДАНЪКЪТ. Да се спори по тази точка е глупаво. Виж си законите, виж си фиша. (ако изобщо плащаш данъци де)

Какво излиза - ДОО - 17, 3 % е най-големият разход - тук са именно вноските за фондовете „Майчинство“, „Пенсии“ и безработица.
Всеки месец всеки РАБОТЕЩ българин внася 17, 3% от заплатата си в ПОЛЗА на безработни и пенсионери, на социално слаби и тем подобни. От здравните също най-много профитират същите групи, а като отиде нормален човек на лекар трябва да си кеши, защото и лекарите хляб ядат, защото болниците са пред фалит (нито пенсионери, нито роми плащат здравни например, но те най-много се лекуват). Само 10% прибира държавата като данък върху дохода, но и тези пари отиват директно за социално подпомагане, защото над 50-60% от бюджета на нашата държава само за това ходи. Социално общество сме демек, така пише в Конституцията, която плюете и горите. И нямам против! Не ме разбирайте грешно, но просто не разбирам, как точно единствените хора, които изобщо получават някаква социална помощ от държавата за сметка НА НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ са се вдигнали и зиннали. Хора като мен имат много повече причини да протестират, защото 33% от дохода им изчезва някъде, а нищо не виждаме от тази вноска.
Ако бях фин. министър веднага бих увеличила данъци и осигуровки, но бих спряла социалните помощи за всеки, който има собствено жилище, за всеки, който е прехвърлял или продавал жилищен имот в последните 7 години. Спирам и енергийни и всякакви помощи за тези хора. Не може да имаш жилищен имот и да си социално слаб! Това го има само в България - държавата да дава помощи на хора със собствени жилища. Дори в Германия такива хора не получават социални помощи.

Който краде ток и вода - затвор или обществено полезен труд. Ще лъснат улиците за нула време!
Затвор за всички, който са злоупотребили със социалната система, който са крали ДДС, не внасят осигуровки.

Тлъсти глоби за работещите на черно. Който не иска да ги плати - конфискация на имущество, обществено полезен труд, при ново провинение - затвор.

Специална агенция и олеснени процедури за продаване на имоти на длъжници на държавата и на такива, злоупотребили със социални помощи и ДДС.

Замръзяване на пенсиите на членовете на БКП, служителите в ДС, милицията и хората на ръководни постове преди 89-та година. Конфискация на имуществото им и това на семействата им, ако са ощетили доказано държавата.

Затвор за всички, злоупотребили с държавно имущество в последните 70 години.

Никакви социални пенсии за хора, притежаващи собствено жилище или прехвърлили такова на децата си, продали такова в последните 20 години. Ако децата не искат да се грижат за такива хора, те се настаняват в старчески домове за сметка на държавата, а сметките със съдя-изпълнител се изземват от безхаберните деца-наследници.

10% от БВП да ходят за образование, детски градини.
Целодневна детска градина и училище за децата на родителите, които получават социални помощи. Увеличаване на социалните помощи и предоставяне на социални и общински жилища на семейства с деца.
Пенсионери, които живеят в общински жилища да бъдат настанявани по селата в специални социални старчески домове.

Акцент върху СЕМЕЙСТВАТА с деца.

Данъчни облекчения за семействата с деца и за тези, който се грижат за болни родители или други болни хора - да се полага специална издръжка за такива хора.
Затвор за родители, които не пращат децата си на училище.

Затвор за корумпираните чиновници, за сключилите неизгодни договори по енергийните и приватизационни пректи.
...
Виждате ли - и аз имам своите идеи и ИСКАМ, ИСКАМ, ИСКАМ. Утре ще подпаля парламента и да живее Анархията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 10

„"В цял свят НЯМА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, АКО ИМАШ СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ. " Това твърдение е ЛЪЖА! Верното в него е че ако имаш собствено жилище не ти се полагат помощите за наем. “

НЕ Е ВЯРНО. И в най-социалните държави като Германия и страните от Бенелукс се изисква първо да си продадеш жилището и да си изхарчиш спестявнията. После ти се полагат социални помощи, които вече включват и наем, но преди да ти плати държавата наемът, сметките и да те нахрани иска от теб да си СОЦИАЛНО СЛАБ. Н Не може да си социално слаб и да се шириш в жилище за милиони в центъра на Париж да кажем. В една социална Германия само 15% от хората притежават собствено жилище. 98% от жилищата са собственост на инвестиционни фондове, предприятия или организации.
Нещо бъркаш социалните помощи с помощите за безработица. Помощ за безработица има право да получи ВСЕКИ, но е само 1 до 2 години дори в най-щедрите държави като Гърция и Испания (не случайно са фалирали), но за да получиш социални помощи (неограничен период) се иска да си социално слаб - да нямаш имущество или спестявания.


„Никой от протестиращите не търси СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. Всички търсят заплащане срещу труда си, с което да могат да си покрият сметките и храната, своите и на децата си. Минималната пенсия трябва да поддържа 1 човек поне минимално на прага на бедността т. е. 241лв. Минималната заплата НЕТО трябва да е такава, че да може работещ човек, да поддържа себе си и 1, 5 деца, поне минимално на прага на бедността тоест нето 602, 5лв или бруто 801, 33лв.
И така нататък и така нататък. “

Тук съм съгласна, но реалността е такава, че работодателите могат да ти платят само това, което си им изработил. Ако налошим толкова високи заплати, много от работещите (НЕКВАЛИФИЦИРАНИТЕ) ще останат без работа, защото просто не си струва да ги държиш на работа. Никое предприятие не е благотворителен фонд. И днес безработицата сред висшистите е само 4%. Проблемът са хората без образование, защото с труда си не могат да покрият такива високи заплати и не си заслужават да бъдат държани изобщо на работа - дори в момента. Германия има 4-5% безработица, а НЯМАТ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ. Да, добре прочетохте - в Германия НЯМА мин. заплати. Във Великобритания има, но те са толкова ниски, че с тях също не може да се живее.
Средната работна заплата у нас дори расте - просто работодателите са освободили ниско квалифицираните и са оставили високо платените, но и по-добре квалифицираните, които им изкарват парички.
Кой страда от изкуствено завишените минимални заплати?
Точно най-бедните и неквалифицираните.
Ако направим такава мин. заплата, ами просто няма да има ниско квалифицирани хора на работа. Много фирми ще затворят и безработицата ще стане 33%, каквато беше преди 10 г. да кажем.
Да, и аз съм на мнението, че не 240, а 2400 лв. трябва да се дадат на пенсионерите, но нали се сещате - все от някъде трябва да дойде сухото.
Жан Виденов точно така фалира държавата - беше обещал на народа безплатен обяд. За да си спаси положението почва човекът да печата мангизи. Радвай се народ!
Какво стана - ами умряхме от глад, това стана! Какво като имах 1000 лв. за закуска, когато закусна нямаше! В училище буквално лафките бяха затворили, защото как да ти продадат закуска, когато няма брашно.
Всички производиели, който се усетиха си продадоха продукцията в долари и марки в чужбина и населението остана да гладува.

Не, не ми е промит мозакът, но съм живяла с 20 долара заплата на татко, 10 на майка и 5 долара пенсия на баба ми. На майка не ? плащаха де, защото е учителка, а от къде 10 долара при Жан?
... и понеже съм видяла алтернативите, понеже Жан буквално реализира такива искания, каквито днес имат протестиращите и всички гладувахме....понеже съм челадостатачно, за да разбера, че парите не растат по дърветата.... затова не съм на улицата и не ви подкрепям. Може държавата ни да не е цъфнала и вързала, но голям напредък имаме в последните 10-тина години. Какво сега - хайде да рушим, защото някой искал. Не ни е скъп тока иначе...липсва образование и квалификация на масата народ в България, но на сила хубост не става.
И аз искам много неща, ама НЯМААААА!!!!
Не е справедливо обаче да взимат от млади работещи семейства с деца и болни хора, за да дават на зиннали лумпени, 99% от които със собствено жилище и други имоти. Трябва да се обясни на населението, че собствеността е лукс и инвстиция - като нямате пари да си плащате тока, давайте под наем и отивайте да живеете в селата. Зинналите са точно от големите и богати градове. Не го разбирам това просто. Значи едните могат да се трудят и да се греят на дърва, но другите искат ток без пари. Къде го има това?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: feb555b0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   АЛо горните коментари нещо сте объркали темата ??????? И много сте многословни...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ab90bb845a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Между другото прочетох една две доста втрещващи глупости

Трябва да се обясни на населението, че собствеността е лукс и инвстиция - като нямате пари да си плащате тока, давайте под наем и отивайте да живеете в селата

=============

Ами хората нямат пари да си плащат тока защото Ерп-та настояват за европейски печалби при нашите ориенталски надници. И на кого точно да го дадем под наем като голяма част от населението има собственост, а останалите хора нямат пари за да наемат. Така, че хайде охлади малко топката с гербаджийската пропаганда защото вече става смешна - идваш тука и ми цитираш някакви си цифри ама тия цифри не плащат тока. И коя си ти та да казваш, че хората които протестират са лумпени - напълно нормално и логично е хората като са недоволни да излязат и да протестират. Ти си взимаш сигурно висока заплата и си си ок и в такъв случай е супер нагло да сядаш и да обясняваш на обикновеният човек, че няма право да протестира.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ab90bb845a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   И последно ще добавя - нали Бойко следваше политика противоположна на тази на Жан Виденов (поправи ме ако греша) много интересно защо и него го сполетя същата съдба като на Жан Виденов. Освен това ти твърдиш, че хората които протестират са били лумпени неграмотни и не знам си какви - ти познаваш ли ги? Разговаряла ли си със всеки един от тях, проучила ли си какво работи, с какво се занимава та ги класифицираш като лумпени и т. н. Или не най-лесно да си седим в къщи, да си траем и да се примиряваме и да вярваме сляпо на политиците и на разни такива като теб. Разбери, че общите приказки и разни цифри не променят начина на живот на хората. И извинявай защо да не блокират улиците - това е начина да се окаже натиск върху политиците. Ако си мислиш, че ти си някоя и някой е длъжен да се съобразява с теб при положение, че заставаш срещу голямата част от народа и си получаваш тлъста заплатка лъжеш се. Напротив не вие богаташите, а ние обикновените хора - студентите, работещите сме народа, а не вие.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От №10 До №12, 13
Голям роман изписа, пълни глупости и доста манипулирано мнение на млад човек. Чета и не вярвам на очите си. Нищо свързано с това което написах. Първо не се пише Бенелукс а БенелЮкс. Второ Германия и Париж нямат общо с Бенелюкс.
"В една социална Германия само 15% от хората притежават собствено жилище. 98% от жилищата са собственост на инвестиционни фондове, предприятия или организации. " - Това няма как логически да е вярно, защото 15 плюс 98 не прави 100% а няма как жилищата да са над 100%. Петнадесетте % важат само за Берлин прочети пак.
Защо германците предпочитат да живеят под наем?
Данните сочат, че в собствени жилища в Германия живеят само 42% от населението, а останалите предпочитат да наемат. Тази цифра е много по-малка от средната стойност за страните от ЕС (малко над 60%). В страни като Испания, Италия, Ирландия и Великобритания около 80% от населението предпочита да живее в собствени домове. Най-големият наемен жилищен пазар в Германия е столицата Берлин, където едва 14. 1% от населението притежава собствени жилища.
Какво обаче прави живеенето под наем в Германия по-привлекателно?
Като една от основните причини се сочат относително ниските наеми, което оказва пряко влияние за намаляването на мотивацията на населението да купува.
Според изследователи "тази особеност на немския жилищен пазар е предимно свързана с историята на страната".
По време на Втората световна война голяма част от жилищния фонд е унищожен, а населението е лишено от средства за покупка или строителство. Ето защо, в следвоенните години, в Западна Германия са започнали изграждането на така наречените социални жилища.
Въпреки това, властите в Западна Германия започват през 1956 г. субсидирането и на индивидуално жилищно строителство, като през 1961 г., в разгара на "немски икономическо чудо", са построени повече частни отколкото социални домове'.
Освен това, в германското законодателство са добре урегулирани правоотношенията между наемодатели и наематели.
Разходите за наем на апартаменти в големите градове в Германия (Берлин, Хамбург, Мюнхен и други) на вторичния пазар са диапазон от 6 до 10 евро на квадратен метър на месец.
Да използваш заучени фрази като "В Германия само 15% от хората притежават собствено жилище" без да се поинтересуваш защо, как и какво е доста глупаво от твоя страна.
ДДФЛ не е плосък данък. Плоският данък е равен на 10%. ДДФЛ включва всички данъци наложени на физическите лица. ДДФЛ е абривиетура на "Данък върху доходите на физическите лица".
В България няма доживотни социални помощи. Докато в Германия има. Безработен трудоспособен човек в трудоспособна възраст в България, който няма дете под 3 годишна възраст, помощта ще е 42. 90 лв. месечно, но трябва да работи 5 дни всеки месец към обществени програми от БТ. Социални помощи без да работят се полагат на самотни майки с малки деца под 3 години и на пенсионери с доход под 100лв месечно. Ако те интересува прочети ППЗСП.
За вишистите грешиш много, за 57% от висшистите дипломата е само за престиж, те работят, но на места без изискване за висше образование. Да е висшист и да е консултант на Мтел не е заетост свързана с образованието му. Информацията ти за 4% е малко старичка от 2011г поднови си я, днес излезе новата информация за безработните.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d3a7bb366e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До Автора! Наричаш народът към когото принадлежим "мърша"Ще пропусна и останалите обиди "курвенски народ"(ще го оставя без коментар). Само като чета първото изречение за двуседмичните мечти за розово бъдеще и сегашното разочарование, ме обзема съжаление към такива като теб. Наистина ли има хора, които са повярвали, че с двуседмичен протест за цените на тока, ще променят България с магическа пръчка. Звучи ми като приказка за наивници и неграмотни, която ще си остане само приказка, свършила черната работа на червената, турскоциганска коалиция(да падне правителството).... Най лесно се манипулира простотията, но проблема при такава манипулация е, че покрай сухото гори и мокрото... 20 години ви ограбват методично, но вие или не ходехте да гласувате, или сте гласували за този, който е по голям лъжец от останалите. Приемам протеста за високите цени на тока, но да се сменя правителството и да се търси модел на управление от улицата е глупост родена от наивници и глупаци.... Номер 1! Ако в тази дървава имаше повече хора като теб, нямаше да сме в това положение.. Моите уважения за погледа ти към нещата и начина ти на мислене.... Номер 7! Напълно те разбирам, но разрушената икономика, липсата на работа, недостатъчните доходи и малките пенсии не са наложени от сегашното правителство(което свалихте) а са благодарение на всички предишни. Заплатите и пенсиите не се раздават от държавата(имахме такава система по времето на комунизма), а са продукт на икономиката на една страна. Няма приръст на икономиката, няма високи заплати, няма високи пенсии. Има нисък стандарт и беднотия. Така че скъпи сънародници, впрегнете малко мозъчните си клетки, и си задайте въпроса, кой е виновен да сме в разруха в момента. Поне аз нямам спомен Герб или някой от Герб да е участвал в разпродаването на всичко в тази държава, което е имало някаква стойност. За тока... ами то е ясно на всяко мислещо дете, че след като има подписан договор и е дадена възможност да се създаде монопол, цените няма как да бъдат намалени, освен в рамките на 5-6 процента. Потърсете кой е подписал тези договори. Това можеше да стане и без да се иска оставката на правителството. А и самото правителство се опита да направи крачка за борба с корупцията, като изгради нова съдебна система. Това е пътя. Първо се започва със сивата икономика и после започват да влизат и мишоците, които са крали, разпродавали и ограбвали страната, използвайки държавните си постове. Единствените, които имаха интерес да падне правителството, са точно тези мишоци от парламента а протестиращите изиграха ролята на тъпите овце. Гледах мазника Станишев по ТВ на един протест, как обясняваше на хората, че народът е гладен и неиска да яде асвалт. Направо бях шокиран, как може да има толкова непросветени хора, които могат да вярват на такава манипулация. Парите отпуснати от ЕС за инфраструктора, могат да се използват само за инфраструктора или да не бъдат усвоени. Никакво пренасочване в други направления не е възможно(само един пример за това как се манипулират овцете).... За да се вдигне стандарта на българина, първо трябва да се възроди отново икономиката на страната и това няма как да стане в рамките на няколко години. В случая наблюдавах най големия парадокс. Да се смени правителство, което направи всичко възможно да тръгне по правилния път. Вие си задайте въпроса, кой има интерес такова правителство да падне. Едва ли протестиращите искат, да се върне комунизма, или да продължават да ни крадат, но те направиха услуга точно на най големите крадци и унищожители на България.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Спокойно №16, лумпен не е толкова обидно.
Лумпен (от немски: Lumpen - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи. Над 95% от българите притежават собствено жилище, така че лумпени българи няма или са толкова малко, че не се забелязват. Госпожицата просто не знае какво е лумпен и нарича всеки с човек неизгодно за нея мнение така. Тя мисли че лумпен е глупав човек, а всъщност лумпен е дрипав бездомник. Аз съм собственик на две жилища в България, работя и затова не се обиждам да ме нарече лумпен.
Реално западно германците дето повечето нямат собствени жилища са лумпени. Ти обиждаш ли се да те нарекът западно германец?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Номер 17 - всеки е много хитър на копи-пейст, но мисли малко с мозъка си - 15% от населението могат да притежават 2 % от жилищата. Дори има държави, в които 1% от населението притежават 99 % от жилищата. Да не би да има по жилище на глава от населението. Само, ако имаше 81 мил. жилища, тогава съотношението немци към жилища ти е 1 към 1.
Чети малко статистика и математика, за да разбираш статистики, че си гола-вода, ако не си на копи-пейст!

„В България няма доживотни социални помощи. Докато в Германия има. “
Миналата година ЕС принуди България да премахне сроковете за соц. помощи - от 2012 г. социалните помощи в България са безсрочни. Е, друг е въпросът, че са ниски.

Както и да го въртиш и сучиш едно ще ти кажа - за да има за Гаврош, някой трябва да ги изкара тези пари. Нямам нищо против да има социални помощи като в Германия, но когато взимам немска заплата и имаме немска производителност, а и немски данъци. Бай Ганьо създава за 1 час 1/3 от немски Хайнц, но претенциите са му големи. За единица български БВП се изразходва ТРИ ПЪТИ повече ток от за 1-ца немски БВП. Бедна и непродуктивна държава сме, бедни са ни и социалните помощи. Който иска повече, ами да работи.

Токът няма как да го пуснат на Бай Ганьо без пари, нали се сещате - всичко струва пари, този ток нали трябва да се произведе, да има жички да минава и да се плати на работещите в компаниите. Друг е въпросът, че тези компании не са спазвали редица закони, тук съм на мнението на протестиращите. Не е скъп тока иначе, потреблението ни е разточително. Аз съм против намаляне на цените, но трябва да има повече контрол, конкуренция и инвестиции в мрежата. Като намалим цените какво става - край на инвестициите и след години ще има да горим свещи при всяка буря. Не, че сега се инвестира де...Тук протестиращите имаха право, но вместо да изпишат веждите, те извадиха очите.

Стара или нова статистиката - факт е, че при висшистите е по-малка безработицата. Можем до утре да спорим иначе за качеството на висшето у нас, понякога и за касиерки в Мтел не стават някой хора, но пак са по-добре от всеки среднист.
Извод - учете и се квалифицирайте. Нямам предвид само висше тук. Занаят се краде, не се учи. Вместо да киснете до 30 г. при мама и тати и да трошите стъклата по улиците, хванете и почнете да чиракувате някъде. Работа има, но няма желание за работа, защото някои хора имат големи претенции, но не могат да създават, да работят качествено и при мама и тати е по-удобно. България е с най-големия % младежи в ЕС, който нито работят, нито учат. 30% и нагоре лумпени, които ще ги видите по улиците - не са виждали сметка за ток в живота си, но виж - да трошат и палят ги бива.

Защо ме дразнят протестите - защото ми пречат да се прибирам от работа и да си гледам децата и болните хора у дома, защото ще им плащам сметките в графа „несъбираеми плащания“ следващите месеци и пак нормалните хора ще го отнесем - както винаги.

Лумпените и олигарсите ще се спасят, хомотът го носи нормалният работещ гражданин. Ей за това не ми харесвате - по-вредни сте в момента и от мутрите. Край на инвестиции и пари от ЕС и за какво?
Заради група хора без занимание, без план, концепция, без лидери и ясно формулирани искания. Само знаете да сте „Против“, не разбрах същност за какво се борите освен за безплатен ток?
Съборихте правителството и разчистихте пътя за Тройната ламя. Ами бравост! Евала, това ли искате да чуете? Утре ще ми дойде сметката с вашите вземания, разпределени върху бУдали като мен, който ходят на работа, плащат си всички данъци и сметки. Евала!!!! Браво!!! Машала!!!
Лумпените и олигарсите ще се спасят....оставаме ние да ви мъкнем хомота, но е крайно време и ние да се вдигнем, но ще стане страшно, защото сме милиони, не хиляди. Как функционира системата? Благодарение на съвстните и нормални граждани, които още ви търпим, но до кога?

Подкрепям номер 18 и няма, какво да добавя.

Номер 19 случайно немският ми е втори майчин и „Lumpen“ разговорно и на немски означава паразит за обществото, парцал точно в смисъла, който се употребява в България. Наречи някой „лумпен“ в Германия и ще видиш, дали не е обидно.

от 1, ж28

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e91be399d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Обикновеният гражданин е на протеста защото му писна да получава най-ниската заплата в целият Ес, само промитите мозъци и хората с високи заплатки си стоят у дома критикуват хората които имат желанието да променят нещо в тази държава. Гарантирам ти, че хората като теб номер 20 са малцинство и единственото което можете да правите е да пишете форумни коментари в защита на олигарсите - и ако сте толкова недоволни от олигарсите защо не се вдигнете и вие на протест - със седене в къщи и бачкане нищо няма да промените. Промяна се постига когато човек излезне на улицата и каже: "Недоволен съм, няма да се подчинявам повече. Не обикновените хора които протестират, а ти си по-вредна от мутрите знаеш ли защо - защото казваш на хората: " Като нямате хляб лягайте и умирайте от глад за да ми е на мен добре и да се прибера у дома". И какво като има инвестиции от Ес - хората се вдигнаха отново на протести. Хайде кажи ми какво постигнахте " нормални трудещи се граждани" та страната се тресе от протести.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   №20 Що не си бегаш в Германия, нали там за теб е по добре, все Германия даваш за пример, все ти храниш българските пенсионери, ходи в Германия храни немските, че не са червени бабички, па си седни на дупето.
Проблемът ни е, че в България нормалният работещ гражданин не може със заплатата си, да си плаща сметките и са прави да стачкуват. Никой не иска безплатен ток. Хора дори с висше образование, като учители, лекари са на 500лв заплата, която не покрива нуждите на човек и детето му, говорих вече за 801, 33лв минимална. А минимална трябва да вземат хората, които работят ниско квалифициран труд хигиенистки, озеленители и т. н.
Точно лекарите и учителите в нашата държава наричаш лумпени и от друга гледна точка си права, защото точно те не могат да закупят собствено жилище и не могат да си купят сносни дрехи със свойте заплати. В магазините втора употреба е пълно с клиентки учителки. Ако голяма част вишистите в България са лумпени то другите среднистите какви са? Ако учителките ни носят дрехи втора ръка, среднистите какво да носят, а тези с основно хигиенистки и др. голи ли да ходят?
Омръзна му на народа, цените на горивата са като европейските, цените на хр. продукти като европейските, всичко се продава на цени като европейските, ние българите също ни казват европеици сте, само заплатите ни български, драстично по ниски от европейските.
Нима обикновенният бай Ганьо е виновен, че произвежда 1/3 от произведеното от Хайнц, нима учителката е по малко учителка от германската, нима хигиенистката е по малко хигиенистка, нима немският шофьор шофира 3 пъти по бързо от българският, нима касиерката в магазина в Германия е по добра на касата? Не е ли виновно висшето общество, депутати, бизнесмени за това, че производителността била ниска? Не е ли виновен управителят на магазина за ниският оборот, нима касиерксата е виновна?
Стигнахме до там, че всъщност вие госпожице №20, вишистите, управители на фирми, сте некачественият матерял в България. Не работникът във фирамата произвежда малко, вие не можете или да му осигурите условия или да му осигурите достатъчно работа, или не можете да продадете на сносна цена стоката произведена в предприятието. Управниците на фирми са тези, които продават труда на работника евтино или го продават добре, но прибират разликата за себе си с цел бързо забогатяване.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9a656d1941
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 1/8 ти си или Бойко Борисов или Цветан Цветанов или в краен случай Искра Фидосова.... Познах нали?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1bb5f4b30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   "Просто учих като луда 10 години" - напразно похабено време, щом намираш за правилно изписване "обикновенния", "възпрепядстват" и други, които няма да споменавам. Може да не си крадла, но си от стадото, което е по-лошо и от това да крадеш. Хора като теб са причината крадците да продължават да пълнят гушите си на наш гръб. Слушаш какво говорят политиците и вярваш на всяка една дума. Защо не споменеш заплатите ни и на кое място са те в ЕС? Защо не отидеш до някоя трудова борса и не постоиш там няколко дни, за да видиш колко хора си търсят работа там. Работа, а не безплатен обяд! Все данъците, цените и таксата за електричеството са ви в устата, защото били по-ниски от тези при останалите европейски страни. Да, при такива заплати като нашите това е НАПЪЛНО НОРМАЛНО. Откъде да вземем пари за сметките и данъците? Да не би ние да се мотаем из парламента целогодишно и да вземаме огромни заплати? Или в 21 век твоят най-добър съвет е да хванем гората, за да могат богаташите да си живеят живота и да няма протести? Не ти говоря за Интернет и глезотийки, а за най-елементарни неща! Познавам двуцифрена сума хора, които работят (някои от тях дори на две места) и парите не им стигат за нищо. Те ли не трябва да ядат? Познавам и още толкова млади хора, които не работят, но не поради нежелание. Просто работодателите им излизат с глупости от рода на "Нужен е стаж, за да те вземем! ". И откъде да го имат този стаж? От предишен живот ли? А съкратените заради финансовата стабилност на хер Дянков? Те също ли да умрат от глад, за да оживеят неграмотни хора като теб? И да не си казала, че висят по борсите, за да вземат помощи! Знам със сигурност, че споменатите от мен не получават нищо за висенето там. Не съм глупак, че да вярвам на всичко дори без да съм сигурен. Бъди така добра да замълчиш от този момент нататък, защото звучиш като привърженичка на определена политическа партия и се изказваш напълно неадекватно от гледна точка на тази тема. Ако имаш достойнстово и себеуважение, замълчи! Или докажи, че сред исканията на онези протестанти е имало желание да не работят или да се намали дължината на работната седмица освен известното на всички повишение на заплатите! А ако докажеш, че са лумпени и повечето българи мислят като теб, тогава вече няма да имаш равна. Но няма да можеш, защото процента на богатите хора в България още е по-малък от този на бедните, които някой ден ще покажат на малцинството къде му е мястото. И винаги ще бъде такъв, защото робите трябва да повече от господарите. Поинтересувай се от историята на древен Египет и виж колко хора са строили пирамиди, за да задоволят капризите на фараона си. Срам ме е, че си ми сънародничка, а не можеш да различиш истината от приказките на политиците и олигарсите! Такива като теб ни дърпат назад и ще направите услуга на цяла България, ако спрете да коментирате това, което не знаете. Или направо заминете в чужбина, за да можем ние да решим проблемите си без вашето вредно влияние! Събери пари от роднини и близки и заминавай! И без това с нищо не ни помагаш с присъствието си тук. Излишен товар! Такива като теб ме карат да се надявам протестите да се удължат и да продължат с години. Дано "лумпените" да направят това, което "грамотните" жени като теб не могат или не искат! Ти най-много да изпъшкаш, че блокирали движението и не можеш да караш автомобила си. Имаш такъв, нали? Аз нямам, но ти едва ли ще разбереш как е възможно някой да ходи пеш в 21-ви век при наличието на толкова видове превозни средства.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Номер 24 - не съм учила българска филология и ученето не ми е било напразно, щом мога да си плащам тока. А вие? Можете ли да си плащате тока? Откъде стаж ли? Ами защо не почнете да работите първо. Почнала съм работа на 18 г. и тогава никой не е очаквал от мен стаж, разбира се, но съм нямала големите претенции като голяма част от протестиращите, а съм работила винаги и съм си плащала данъците, СМЕТКИТЕ, за да ме обиждат някои хора тук ли? Вие какво направихте за дръжавата и обществото, щом аз съм била по-лоша от крадците, защото си плащам и сметки, и данъци, гледам децата си и възрастните си роднини?
Не бяха ли хора като вас, който всеки път вярват на месии като царя и Доган? Нали ви обещаха оправяне за 800 дни? Какво стана?
Аз не съм чакала да ме оправят, а сама си оправих живота и става - с труд и образование и накрая такива като автора да наричат такива като мен (мнозинството в България) мърши!!! Да, мърши сме, защото търпим да ни тормози група лумпени, които са против всичко и всеки - дори против собствените си хора.

„А ако докажеш, че са лумпени и повечето българи мислят като теб, тогава вече няма да имаш равна. “
На изборите ще се покаже, кой как мисли. Едно малцинство превърна цялата държава в свои заложник благодарение на агресивността си, но къде е вашият изборен списък? Къде е програмата ви (като изключим това, че трябва да си горим всички сметките за ток)?

Ще си позволя да цитирам Карбовски, защото няма как да го кажа по-добре

„Представете си -
нови хора, които не познават игрите и биха се запазили чисти от мръсотията на миналото

Нови хора - това звучи гордо. Хората срещу партиите. Това е вече революция със замисъл.

Но ако не излезете да гласувате, ако не намерите за себе си подкрепа от поне 300 000 гласа? ! Просто ще ви се подиграваме. Пошумяхте, пошумяхте, накрещяхте се и си отидохте. Самозапалиха се няколко човека от бедност. Защо това - защото не вярвате в себе се. Защото знаете каква гадост съдържа в себе си партийната машина. Защото срещу вас ще се изправят орди цигани, стени от банкноти, цунами от ирония. А вие дори още нямате лице.

Всяко начало е безнадеждно. Но ако опитаме днес - утре поне няма да се срамуваме. Освен това не е казано никъде, че сме обречени. Обречен е моделът на партийността, съшит с мазни конци, дърпани от кукловоди с памперси, мислещи си, че днес е 1989-та.

И нещо лично - вече десет години снимам най-закъсалите хора в тази страна. Тези, които са пред самозапалване. Хората гласуваха за тия репортажи, гледаха ги. Значи е имало смисъл. Значи същите тези хора трябва просто да излязат от къщите си и да гласуват против партиите. Против да си е лесно. Трябва обаче да се намери за какво да сте "за". Измислете го това, за което да сме "за". Засега изглежда като мираж. Но поне можем да почнем отнякъде. Примерно от "Гражданска листа". Или както искате го наречете. Само да не е "Врява и безумство".

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9e0934485a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аа ясно - значи си от платените псевдо-журналистчета на които им се плаща да ни обясняват колко велик е Бойко и колко лоши са обикновенните граждани. Напълно се изясни картинката.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   „№20 Що не си бегаш в Германия, нали там за теб е по добре, все Германия даваш за пример, все ти храниш българските пенсионери, ходи в Германия храни немските“

Не случайно Германия е най-развитата икономика в ЕС, с Гърция ли да ти давам примери? И защо аз да напускам страната си, когато съм доволна от живота си тук. Не, че не мога - знам и перфектно немски, всяка втора седмица съм там по проекти и са ми предлагали работа хората. Най-вече имам право да работя там, защото съм образована, а вие? Нито Германия, нито другите развити страни ви желаят - нито имате квалификация, нито имате работни навици.

„Такива като теб ни дърпат назад и ще направите услуга на цяла България, ако спрете да коментирате това, което не знаете. Или направо заминете в чужбина, за да можем ние да решим проблемите си без вашето вредно влияние! “

И какво е вредното ни влияние? Ако не бяха хора като мен да внасят 18% от дохода си в пенсионните фондове, над 1. 5 мил. пенсионери щяха да умрат от глад. Колкото до безработните - работа има, но нито са готови да се преквалифицират, нито да се преместят, но претенции до небесата. Ок, на мен ми е много лесно да напусна страната - такива като мен и в чужбина живеят добре, но какво ще направите вие - втора Венецуела?

Да, роби и господари винаги ще има, но тежко и горко на такава държава, където робите вземат властта.

Не ги мислете такива като мен - ние знаем езици, имаме образование, пътували сме и се чувстваме комфортно навсякъде по света. Какво ще правите вие, които нищо не сте успяли да постигнете в живота, но виж - държавата щели да управляват. Знаете само да завиждате, но по цял ден висите и нищо не правите, за да подобрите положението си. И да, моето семейство има автомобил, какъвто имат повечето български НОРМАЛНИ семейства, но аз пътувам с градския транспорт, защото работя в центъра и само така ми остават пари да плащам вашия неплатен ток и да издържам 2-ма пенсионера с осигуровки родители и деца. В градския транспорт се возим нормалните българи, които имаме грижи и задължения, но вие пуснахте ли ни да се приберем при децата си и да нахраним болните си родители?
НЕ, НЕ НИ ПУСНАХТЕ.
Вие питахте ли нормалните българи те пък какво искат?
НЕ, НЕ ВИ ДРЕМЕ.
И как мислите, че ще управлявате цяла държава, как ще управлявате финансите на тази държава, когато с една сметка за ток не можете да се справите. Претенции - до небесата, но какво МОЖЕТЕ, освен да пречите и да сте ПРОТИВ И ДА ИСКАТЕ, ИСКАТЕ, ИСКАТЕ.
Какво ще стане, ако се окажете от другата страна на барикадата и вие трябва да храните хилядите зиннали гърла, когато собствените си не сте в състояние да нахраните?
Хора като мен, който били по-вредни от крадците, все пак успяват да хранят поне още 5-6 гърла? А вие? Кого нахранихте последно?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   №27 Иди кажи на роднините си в лицата, че ти ги храниш, дали те ще са на същото мнение. Иди кажи на баща си, че не той е заслужил пенсията си, а ти му я плащаш по данъчно задължение иначе не би давала. Иди му кажи, че той е виновен, за протестите на бедните, задето навремето, като млад, не се е борил достатъчно срещу червените лелки /сега бабички/.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9e0934485a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Ти май само като грамофонна плоча си повтаряш едно и също - висите, мързелувате, необразовани, некадърни, некфалификацирани явно знаеш само тези 10 думи и ги повтаряш с 20-30 изречения само, че със разместен словоред. Съвета ми е да си замълчиш защото вече ставаш смешна и жалка в напъните си да изкараш нормалните граждани които протестират и отстояват правата си лумпени. Номер 22/24 ти обясни много добре как стоят нещата обаче ти продължаваш да си повтаряш едно и нещо нещо - което показва, че или не си прочела това което е написано или просто не ти пука защото си на хранилка към някоя медия/партия и имаш за задача да лъжеш хората с полу-истини и откровени лъжи. Само знаеш да оплюваш хората които се борят за промяна и си готова да се навеждаш, галиш, целуваш и подмазваш само и само за да осигуриш насъщният си хляб. Ти нямаш грам достойнство, но за сметка на това имаш едно свръхсамочувствие до небето. Тези хора са в пълното право да протестират и ти си НИКОЯ подчертавам НИКОЯ за да им забраниш това. Само се биеш в гърдите, че си плащала и си хранела тоя или оня - я чакай малко бе тия хора които са на протестите нима не работят, нима и те не плащат сметки за ток, парно и вода. Да обаче те имат смелостта да излязат и да отстояват истината и правата си и те отдавна не вярват на платени псевдо-журналистчета като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Протестиращите излъчват комитети за разговор с управляващите. После ги бламират и крещят, че не са упълномощавали никого да си представлява. Комитетите са пълни с партийни сподвижници, провокатори или просто объркани типове. Искат да поставят гражданска квота във всяка институция. Това е кошмар - на фона на хилядите чиновници, сега да назначим кой да ги наблюдава - това значи още чиновници. А кой ще изкарва заплатите на чиновниците? ! Революция, която иска всичко. Всичко за всеки. Къде е Ленин да поплачем с него над гроба на комунизма? Това е безглава революция.
Родете един вожд и тогава ще има смисъл да разговаряме
Защото няма смисъл въобще да се спори с безглавието. Просто ще продължим да живеем дрезгаво и истерично. Това ви казвам аз, който беше на площада и през 1997, и през 1990. Тогава имаше идея - да махнем левите, защото съсипаха икономиката. Беше ясно като Слънцето. Сега може да се появи някой, който да иска да съсипе валутния борд. Или да върне социалистическата собственост. Или да поиска да се махнем от Европейския съюз? Или да махнем плоския данък - хора, моля ви се, това е едно от прекрасните десни решения на Станишев, защо ни връщате назад? Защо? Защото сме бедни? Или защото сме бедни - нека направим жените общи! Как хорошо!
Разберете един път завинаги - ако се върнем назад, по-богати няма да станем. Непоносимостта ще ни избие, ще ни извади очите, няма да можем да виждаме от мръсната пяна на дните. Само че, без да се сърдите - освен да не се понасяме - какво друго правим добре? Отговорът е - нищо. Дано не съм прав.
Ще ви го кажа честно. Човекът с каубойската шапка в цветовете на трибагреника просто не може да понася себе си. И понеже това противоречи на всички природни и егоистични инстинкти, той пренася тази непоносимост към себе си на площада. При другите, които също не могат да понасят себе си. Хайде да видим докъде ще ни доведе това. Вече се примирихме - това не е държава - това е лаборатория на непоносимостта и разрухата. Каква интересна седмица. Отвратително интересна. По-подла седмица от тази не съм живял. Дано няма повече такива.

Из „Непоносимост“ Карбовски

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ооооо №30 само преди 15 часа ти самата беше против копи пейста "всеки е много хитър на копи-пейст, но мисли малко с мозъка си" "Чети малко... че си гола-вода, ако не си на копи-пейст! " И какво стана сега изведнъж и ти копи-пейст, разбрала недоразбрала какво казва Карбовски цитираш удобни изрезки. Въпросът на Карбовски е какво иска народът, тук в темата ти дадохме отговор, какво иска народът, пример №22
Когато на народът в груповия секс в държавата вече 23 години не му идва редът той да е**, да той скача и протестира, че вече 23 години не му идва редът все е ред на новите депутати да го е***.
Вече 23 години, ред е шефа на фирмата да си изплати кредите, ред е шефа на фирмата да си купи скъпа кола, ред е шефа да иде на почивка на най-скъпия курорт, а ред за нормални заплати не идва.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8aa99988e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Аз отдавна съм разбрал, че българите живеят на границата на бедноста и знам защо, но пишещите тук като 21, 22 и 23 не са и никога няма да го разберат. И тук нестава въпрос за бедни и богати а за обща култура, малко интелект, нормален поглед върху ситуацията в която се намираме и причината за нея. Вие протестиращите, наистина сте овце с коефициент на интелигентност близък до олигофренията. Ситуацията в момента е СЛЕДСТВИЕ, на години кражби и разруха от предишните правителства, а решението е, да дадем гласът си за тези, които наистина искат да променят нещо, за да станем европейска държава с нормален стандарт на живот. Като слушам бисерите, от сорта на управление от улицата и създаване на безпартиен модел на ръководене на дьржава, си мисля че съм попаднал на "Планетата на маймуните".

Защо не протестирахте, когато парите на държавата след 89 се раздаваха с куфарчета от бившите червени олигарси на тяхните протежета. Защо не протестирахте когато същите тези червени, създадоха мутрите, като база за противовест на новосъздаващата се демокрация и за създаване на сивата икономика.

Защо не протестирахте когато Костов, Царчето, Доган и Станишев ви правеха на маймуни и разпродаваха и унищожаваха всичко годно за собствени интереси. Защо непротестирахте срещу стотиците хиляди закрити работни места. Защо непротестирахте, когато години наред турската коалиция(противоконституциона партия ДПС) отклоняваше всичките помощи за селското стопанство от ЕС за турскоговорещите молещи се на Алаха, и българина в тези региони в момента се чуства като беден чужденец.

Защо непротестирате срещу циганската общнnост, която постояно ви бърка в джоба с социалните и детските от които живее(за сметка на вас) и нежелае да работи. Не се ли замисляте че се разможават като скакалци и след 30-на години, българина ще живее в държава състоящя се от неработещи цигани и малкото останали овце които ги издържат. Защо непротестирахте срещу строежа на АЕЦ Белене, в който червенотурската коалиция се готви да открадне милиарди и да ви обрече на 30 години бедност. Да АЕЦ е най евтиния производител на енергия, но когато се инвестира в нещо, трябва да се мисли кога и след колко години ще имаме възвръщаемост на инвестициите и дали сме способни в момента да си го позволим, при положение че си имаме АЕЦ, които с много по малко средства може да се модернизира и функционира.... Няма да изброявам негативите от изминалите години но ако не сте ги видяли и кой стои зад тях, няма как да ме разберете, защото овцата си остава овца. Защо мисля че сте овце... защото докато ви бъркаха в джоба, вие или незабелязвахте(поради тъпотия) или го приемахте като инвестиция за по-добро бъдеще. Да ама не. Точно крадците ви изманипулираха, че джоба ви е празен и че трябва да реагирате. Нормална реакция, но на олигофрен, който не търси крадеца, а реве че е ограбен (но от кого).... Искам да кажа че съм безпартиен и симпатизирам на Герб, защото те са единственото работещо правителство от 89, което се опитва да влезне в крак с ЕС, вслушва се в гласът на народа(сега не му дадохте възможност да реагира) и гради структората на държава членка на ЕС. Борба с корупцията и промяна на съдебната система, край на отколненията и кражбите от ДДС, Пренасочване на помощите за селското стопанство от посока Турция(турските региони) към България, инфраструктура, задължителни осигуровки, социални помощи, ниски данъци, привличащи инвестиции и т. н.

Като че ли гледам филма на Доньо Донев за тримата глупаци строящи мост, или си представям поговорката за маймуната, която намерила трион и си реже клона на които седи. Това сте вие протестиращите и дали изпълнявате ролята на тримата глупаци или на глупавата маймуна, май е без значение, защото е важен ефекта.... Не знам от каква прислойка сте на обществото, но ако сте селяни, то поне трябва да знаете, че когато се засади едно плодно дръвче то трябва да минат години за да берете плодовете, а тези които са ги рязали методично, трябва да са в затвора... По повод на това, че нападате номер 1 и дори я пращате да се върне в Германия, мога само да се усмихна снизходиелно. България има нужда от точно такива хора, като нея, които имат ясен поглед върху ситуацията и взимат правилното решение. Не ви харесва, защото не е овца като вас, но ако нея или такива като нея ги няма, ще живеете в циганското гето. (18)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   До „революционерите“

„Революция, която иска всичко. Всичко за всеки. Къде е Ленин да поплачем с него над гроба на комунизма? Това е безглава революция.
Родете един вожд и тогава ще има смисъл да разговаряме “

"Човекът с каубойската шапка в цветовете на трибагреника просто не може да понася себе си. И понеже това противоречи на всички природни и егоистични инстинкти, той пренася тази непоносимост към себе си на площада. При другите, които също не могат да понасят себе си. "

Из „Непоносимост“ Карбовски

P. S. Нямам нищо против цитирането, но съм против плагиатстването и то неграмотното такова - цитатът не е копи-пейст, копи-пейст е да нямаш какво ти сам да кажеш и да копираш от някои автор нещо, което да мине за твое, но понеже не разбираш написаното да го сложиш в грешен контекст и да се омаскариш.

Аз няма какво повече да добавя, Карбовски ви го е казал най-добре

„Защото няма смисъл въобще да се спори с безглавието. “

И понеже е много прав, спирам да споря с безглавието!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 586806a134
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   FYI, има разлика между образование и квалификация. Ако с управлението (на която и да е държава) ще се заемат една група "калинки" като тези в последното правителство, държавата няма да мръдне и на йота от сегашното си състояние.

~DVC~

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c9092662e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Така е прав е Пенчо Славейков. Дори от коментарите се вижда, че нищо няма да стане. Ние сме силни и велики само като, сме в интернет или на 2-3 ракий. Не се подкрепяме, и не сме задружни, за това си заслужаваме цялата помия в която живеем.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9a656d1941
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Като чета коментарите имам чувството, че спорят двама души.... няма да им правя характеристика, защото не е коректно според мене да обсъждам хора, които не познавам. Сам ще кажа, че доста от тезите не ми допадат, но е нормално да ги има тези тези - така сме възпитани, така ни е втълпено, така ни манипулират и дори принуждават. А сега моето мнение - Няма никаква свобода и демокрация, няма справдливост, нищо не е честно... Да, за съжаление е така. Има правила, има закони, има нормативи, има. има, много има, но кой го измисля и за кой е изгодно. Не става дума само за България - погледнете в световен мащаб ( ето днес 200 000 протест в Португалия ). Ами САЩ - август уж се спасиха от финансова пропаст, преди два месеца пак нещо кърпиха и днес пак са на същият хал и режат разходи и Обама плаче, а там печатницата на ФЕД не е спирала да печати долари... обаче не стигат братя, само се поровете в икономическите новини и вижте колко печелят фирми, банки, колко милиардери и милионери се пръкват годишно и най-интересно е за какви идиотщини си харчат парите.... Да не говорим какви лекета са... Някой ще каже - ами спечелили са си парите.... как обаче? и дали са кой знае по-умни и способни от нас? Нима аз съм по глупав от Бойко Борисов или Цветанов? Защо те да имат по няколко милиарда, аз само двете си ръце? Просто правилата се определят от тях и ги обслужват изцяло. Някой да ме е питал за някой закон или правилник... А съм имал ядове и чиновника ми казва - Да прав си, обаче такива са правилата и край! Оплачи се на Арменският поп! Пратих сигнал и какво стана - казаха че съм прав и глобиха с 1000 лв. глоба един дето беше свил милиони... направо бълха го ухапа! Страхотна справедливост! Защо не бяхме в някой уестърн? Правилно протестират хората, но пак ще ги измамят - лесно ще внедрят разни провокатори или подставени лица, тези които са по-честни ще ги купят с по- някой милион и готово. Жалко, много жалко...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ee30a9a612
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Номер 38, къде раздават такива подкупи в размер на 1 милион и откъде толкова пари в нашия беден бюджет? Или очакваш политиците да извадят тези пари от джобовете си (или от джобовете на олигарсите, които са им шефове)?

Смяташ, че ще внедрят разни провокатори и подставени лица. Възможно е да стане, но въпросът е да им се позволи да действат, а протестиращите показаха, че не са толкова глупави. Телевизиите вече се опитват да изопачават новините като постоянно представят нещата така сякаш всичко е обречено. Но аз имам информация от първа ръка и нещата не са такива, каквито ги представят. Затова - не слушайте телевизиите! Те лъжат най-безсрамно. Новини за протестите без звук - това е начина да ги гледа човек по родните телевизии, ако държи да го прави точно там.

38, добре разсъждаваш. Но да те питам - ти сред протестиращите ли си или чакаш те да те оправят, докато номер 1 (с подозрения, че е М. Бенатова) ни обяснява какви лумпени и търсачи на безплатен обяд са те? Един цитат от протестите в чест на номер 1 (М. Б. ) - "Всички разбраха исканията ни освен медиите и политиците. " Всъщност и те ги разбраха, но им изнася да се правят, че не са.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   „Много ми е интересно, какво са чели /ако са чели/, какво четат/ако го правят/, кои са любимите им /на протестиращите/ химни, в кои дискотеки ги слушат - да се надяваме, че един от тях не е чалга хитът "Куче влачи рейс". Най-лесното е да извадиш портрети на Левски - и пак да развалиш спокойствието на клетия ни Светец, към когото посягат всеки път, когато не знаят какво да правят.

Най-удобното е един Бунт да иска всичко, и то веднага - тогава е сигурно, че нищо няма да получи, никога.

Отдавна трябваше да се сетим, че на никого няма да му е лесно да управлява държава, в която Борхес излиза в 500 копия, а пък дори най-леките четива се продават в хиляда-две хиляди тираж. Откъде да дойде "инвенцията за революция", както би се изразил някой парижки педераст? Видях един колаж: портрети на днешните политлидери и отдолу надпис "5 нюанса в сиво". Ето това се чете, полюции като "50 нюанса сиво" - а вие ми говорите за революция, диалог и останалите уйовини...
В неделя дяволът ме дръпна за езика, та подхвърлих следното: добре, че навремето Луканов даде някакъв фасон на опозицията, иначе БКП никога нямаше да слезе от власт, още щеше да управлява - а може би и Живков щяха да го сложат в Мавзолея на Димитров, както навремето един до друг се излежаваха Ленин и Сталин.
(... )
Едно е да ти горят "Люти чушки" /книгата на Радой и Димовски/ в пещите на Полиграфическия комбинат, друго е да гориш направо Конституцията - без да си изял дори една люта чушка. Едно е комунистите да те интернират в някое село, а съвсем друго - ти да искаш да интернираш всичко, което се е пръкнало преди теб.
(.. )
А след цялата олелия ще спечели онзи, който успее да убеди множеството, че "Белене" все пак трябва да се построи. Това може да е всеки. Българинът иска евтин ток - дори ако на ежемесечните му фактури се мъдри образът на Ленин.
...
Да уточня нещо. Запалите ли фактурите си, това ще означава, че няма да ги платите. А това е много по-радикално от всички мътни искания, взети заедно. Но все едно, че не съм го каза

Кеворк Кеворкян

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   До №33, 40 Като не можеш да кажеш нищо ползваш думите на платените от реклами журналисти. И аз да вземам заплата от реклама и аз ще съм против тези дето не искат рекламодателите ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Номер 41 - значи всеки, който си позволи да се възползва от конституционното си право на свободно слово, критикувайки протестиращите бил платен. Докажи тогава, че Кеворкян, Карбовски и милиони други нормални български граждани са платени. От кого и по колко плащат? Дай банкови извлечения, снимкови материали - ДОКАЗАТЕЛСТВА, защото ти в случая клеветиш хората, а клеветата не е свободно слово, а е престъпление.
Погледнахте ли първо лидерите си? Те от кого са платени и ЗАЩО?

в Благоевград - Людмила Манова, участва в 48-ия Конгрес на БСП[15][16] регионален координатор на упреквания за връзките си с Алексей Петров "трактора" съюз „Сила”[17], вдовица, безработна[18],

във Варна: Иван Петров основно образование, бивш кандидат кмет на Варна, бивш футболист и треньор на ФК "Спартак" (Вн) и Петя Хараланова[19],
в Пловдив: за такъв претендира Петър Курдов старши треньор на ФК Марица, близък до Алексей Петров "трактора"[20], което предизвиква скандали сред протестиращите[21], друг сочен е Дядя Ваня (Иван Бояджиев ), пенсионер[22].

в София:
Ангел Славчев - "Че" - изявен ляв активист, кандидат за депутат от "Българска лява коалиция" в 2009 г. и на местните избори в 2011г., от 14 декември 2012 национален координатор на младежкия клуб на движение "Русофили"[23], участник във фондация "Бузлуджа", организатор на контрамитинги срещу демонтирането на паметника на съветската армия в София, до декември 2012 активен член на партия "Българската левица", застъпник за легализирането на леките наркотици, съдружник в компютърна фирма ръководещ 30 служители[24],

Дончо Дудев от Стара Загора, образовение 96 СОУ "Л. Н. Толстой"[25], движение "Сила"[26] и движение „Нова Сила“ подкрепило Алексей Петров "трактора" на изборите за президент[27], маркетинг мениджър в крупната колбасарска фирма „Тандем“[28],

Янаки Ганчев от групата "Орлов мост" свързван с българския клон на "Анонимните"[29],
Янко Петров от Монтана, бивш заместник-председател за София на упрекваното за връзки с Алексей Петров движение "Сила"[30], изказва проанархистки възгледи [31], работи в "Чипита България" управител на недвижими имоти, цивилен студент „Стопанска логистика“ във Военното училище - Велико Търново.

Опит за създаване на "национален комитет" на протестиращите на 23 февруари и 2 март прави "кръглата маса" в София свикана от група заседанията на която се ръководят от
Десислава Петрова - активистка на органицацията "Лесбийки, Гейове, Бисексуални и Травестити" и функционер на Български хелзинкски комитет, "зелен" активист арестуван при разблокирането на Орлов мост в 2007г., участник в национални и международни проекти и кампании, свързани с междукултурния диалог и етническите малцинства. [32]
флейтиста Кристиян Коев,
Таско Ерменков[33] бивш шеф (2003-2010г. ) на държавната агенция за енергоефективност в правителствата на НДСВ-ДПС и БСП-ДПС-НДСВ, мажоритарен кандидат на лявата Коалиция за България в София на парламентарните избори 2009 г, държавен координатор и ръководител на проекти, финансирани от Световната банка[34], уволнен при правителството на ГЕРБ.
В заседанията участват циганската медийна звезда Кремена Будинова, Слави Георгиев и Поли Карастоянова функционери на движението ГОРД на бизнесмена и евродепутат Слави Бинев[35], представители на Съюза за стопанска инициатива, близки до подсъдимия сочен за мафиотски бос бизнесмен Алексей Петров "трактора"[36], в начинанието на първото заседание участва и режисьорът Андрей Слабаков, но след него се оттегля.
В протестите активно участват граждани недоволни от системата като футболни агитки, анархисти, лица участвали в размириците на Орлов мост при “зелените протести” в 2012г., [37] леви активисти на движението "Че Гевара"[38] крайно десни бунтари, пенсионери и пр.

Горното е доказано с ИЗТОЧНИЦИ - Виж списъкът с източници в „Антимонополни протести в България 2013“ Уикипедия
За разлика от теб, който голословно твърдиш едно или друго за горните си има доказателства, а и горните личности не отричат принадлежността си към изброените организации.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Нормалните хора са средните хора, тези които са по голямо количество сред народа в обществото, тези със средно образование.
След като те не могат да си плащат сметките с труда си, значи някъде в главата нещо не работи.
"Рибата се вмирисва окъм главата" "Мозъкът ръководи цялото тяло"
От тук ако сърцето или друг орган не работят добре то виновен е мозъкът /главата/.
Ако в една държава нормалният човек със СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ не може с труда си да си покрива разходите, виновен е началникът /управникът на държавата.
Висшистите са хората които управляват фирмите, щом фирмите не печелят добре, значи висишстите не могат да управляват.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Номер 43, напомням ти, че всеки висшист е и среднист, обратното не важи. Ако висшистите, които преди да са такива са по твоето определение „нормални хора“ (със средно образование) не можели да се справят с управлението на фирмите и държавата, защо мислиш, че „нормалните хора“, които имат САМО средно образование ще се справят по-добре?
Да напомня - „нормалният човек“ със средно образование може да си отвори фирма и сам да е шеф, той може да участва в управлението на страната като депутат, кмет и т. н. Дори човекът с основоно и без всякакво образование може да заема тези длъжности, ако бъде избран от Народа или си отвори фирма.
Отварянето на фирма става с 2 лв. начален капитал и едно ходене до Търговския регистър. Трябва ти да си грамотен, за да можеш да се подписваш и толкова. Първи-втори клас образование стигат и дори със средно си преквалифициран (а). Ако си кадърен, ще те назначат и за управител на такава фирма. Ако среднистите бяха по-кадърни от среднистите с висше образование, те масово щяха да са шефове, защото капиталистът-собственик на фирма иска максимална възвращаемост от инвестицията си - защо да назначава „ненормален“ (по твоето определение) висшист, когато може да назначи „нормален човек“ само със средно образование да му върши по-добра работа?

„Висшистите са хората които управляват фирмите, щом фирмите не печелят добре, значи висишстите не могат да управляват. “
Ами управлщвай и ти фирми, кой ти пречи?
Във Варна на миналите избори за кмет имаше дори магаре-кандидат за кмет и съда реши, че има право да участва добичето в изборите, но за съжаление не се класира за балотаж. Къде бяха „нормалните хора“, защо не се кандидатираха? Щом Марко може да стане кмет, защо ти не можеш да станеш?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1ec6be1a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   43, отдавна не бях чел такива нелепости. Със съжаление трябва да ти призная, че си точно обратното на това, на което му се казва умен човек. Но не ти го казвам в прав текст, тъй като не искам да нарушавам точка три от правилата на сайта.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a309698924
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   43. Прав си. Нека ти обясня защо.

Работил сьм като охрана, преди на младини. Едно от задьлженията на охраната в магазините/супермаркет е да присьствам на броенето на парите.
Касиерките отчитат парите и после в сейфа. Дори и в верига малки супермеркети от тип 20-30м. на 15-20м. правят оборот по няколко хиляди лева на ден, а големите стигат и до 200-250 000 лева/ден, че и нагоре, ако има празник. Та от тези купчини пачки, които прибирах в сейфа всеки ден, за целия персонал - 1ва и 2ра смяна - надниците им костват на собствениците точно 1 хартийка от тези купчини от пари - между 80лв. и 140лв се дават за надници на 2-те смени общо (в Сливен е така, за другите градове не знам).

Бизнеса в Бьлгария си е добре (или поне беше до скоро), но проблема е, че всички бизнесмени в Бьлгария работят по тази схема. Колкото и глупости да изпишат тук, гарантирам, че льжат.

Не разбирам, защо е свалено правителството при положение, че тези неща не зависят от тях. Може би има начин да накарат частния сектор да почне да дава реалните заплати на целия бьлгарски народ, но не знам как би трябвало да стане.

Не знам, колко полицай, депутати, специални части и служби за дьржавна сигурност са корумпирани, но с очите си гледах как бизнесмени (повечето не са бьлгари, а чужденци) буквално източват паричките на цялата дьржава, а дават по 285-350 лв. заплати в продьлжение на дьлги години.

Определено, някой от `горните етажи` знае това и сьзнателно се прикрива.

Пьрво ни разорьжиха дьржавата, после ни премахнаха армията, сега сме свалили правителството (аз, не сьм участвал в никакви протести или каквото и да е друго против Бьлгария). Питам ви директно - имате ли си и най-малка представа, какво означава това? Страна без орьжия, без армия и без правителство. Как мислите гледа цялата планета (всички дьржави) на такава страна?

Спирайте се с тези глупости, които затриват Бьлгария бавно, но 100% сигурно. Като искате да сваляте някой - сваляйте Доган. Като цената на тока е престьпно голяма - изискайте от правителството да изгони компаниите от страната. Като ви пречат цигани (индийци) и турци - изискайте от правителството да им даде срок за напускане на страната (нито е незаконно, нито е неморално - в много дьржави обмислят да направят точно това с имигрантите им - щом не работят, а само изнасилват, грабят и убиват хората които са ги спасявали и приели в страната си, така се процедира навсякьде кьдето е станало това) и всичко ще бьде решено с закон, а не с насилие. Ставало е преди - баща ми започна като таксиметров шофьор, когато изселваха турците в Турция. Почти всички от тях бяха толкова радостни, че още пазим старинните монеи и медали, които му дадоха като подарак отделно от курса.

Тьрсете причината в всичко и всеки, но никога не се напада собствената ти дьржава - засега само Бьлгарското е унищожено, премахнато или свалено... и какво стана, нещо промени ли се?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   47 е много прав - разходите за труд в България са ниски. Това е и единствената причина някой чужд инвеститор да се измами и да дойде в една корумпирана, балканска държавичка.
Друго обаче не може да забележи човек като 47 - работодателите имат разходи не само за заплати, но и за осигуровки, данъци, трябва да купят стока (суровини), да платят наем (ипотека), застраховки, глоби понякога, за административно обслужване, да инвестират периодично в нови машини и оборудване и така нататък и така нататък. Оборот не е равно на печалба!!! Особено в бизнеса с хранителни стоки чистата печалба е няколко стотинки на бройка и се печели преди всичко от количеството.
Ако беше толкова лесно, защо номер 47, който си мисли, че разбира от бизнес не си открие сам супермаркет и да прави пачки?
Колко хора фалираха, знаете ли?
2/3 от фирмите фалират! Съответните предприемачи губят всичко - апартаменти, спестявания, затъват и с кредити, а в личен план биват и изоставяни от семействата си. Ако работникът загуби работата си, той има дори 6-9 месеца време да си намери друга, какво става с фалиралия предприемач - той е руиниран до края на живота си.
И да, разходите за труд в България са ниски, но ниска ни е и производителността, квалификацията, работния морал.
Ако търсите виновника за неволите и неудачите ви - погледнете в огледалото. Това важи за абсолютно всеки - от просяка до президента и Б. Б.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 411af8be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   №48 След като всичко според теб е така, отговори на въпроса ми от №22.
"Нима обикновенният бай Ганьо е виновен, че произвежда 1/3 от произведеното от Хайнц, нима учителката е по малко учителка от германската, нима хигиенистката е по малко хигиенистка, нима немският шофьор шофира 3 пъти по бързо от българският, нима касиерката в магазина в Германия е по добра на касата? "
Моя позната е управител на Кауфланд. Пратили я да открива такъв магазин в Гърция. И я питам "защо там касиерките получават 800 евро, а тук 500лв? " Нейният отговор бе, "там никоя жена не се съгласява да работи въобще за сума по ниска от 800 евро. Затова фирмата им дава 800 евро. В европа е дори по високо заплатено" И тази моя позната е българка.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Номер 49 - много добър въпрос! Заслужаваш и добър и разбираем отговор.
Ще ти дам един пример пак за хранителни стоки - учебникарски и опростен, но разбираем за всеки.

Предприемач Капиталист взима кредит от 9 000 евро за срок от 1 месец /един период/ с лихва от 10 %. До края на месеца значи трябва да внесе 10 000 евро обратно в банката. Той с тези пари решава да отвори склад за кисело мляко (с цел опростяване на примера приемаме, че се продава само един продукт - кисело мляко).
Капиталист има 2 работника - Касиер и Касиерка със заплата по 500 лв. /общо хиляда лв. / месечно бруто. Наемът му е също 1000 лв. За своята заплата и осигуровки също си смята едни 1000 лв.
До края на месеца Капиталист трябва значи да направи оборот минимум едни 10 000 лв. 1000 лв (наем) 1000 лв. (работна заплата за служителите) 1000 лв. (раб. заплата за себе си) прави 13 000 лв. Приемаме, че Капиталист работи БЕЗ печалба, стигат му неговите 1000 лв. месечно раб. заплата. Защото работи без печалба, той не плаща и данък „Печалба“. Понеже оборотите му са още малки, Капиталист не плаща и ДДС и никакви други данъци. Няма и кола, няма техника и т. н. (примерът е опростен!!! )

Сумата от 9 000 лв. (кредит) той влага в купуването на кисело мляко от производителите. Една кофичка кисело мляко той купува за 0. 50 ст. от производителите.

9000/0. 5 = 18 000 кофички кисело мляко получава за парите, които е взел на кредит в началото на месеца.

Капиталист има разходи от 13 000 лв., които трябва да върне в края на месеца. Той има 18 000 кофички кисело мляко.
На каква цена трябва да продава 1 кофичка, за да си покрие разходите?

13 000 лв. /18 000 кофички мляко = 0. 72 лв.

В града има точно 360 пенсионери, всеки от които не може да си позволи 50 кофички кисело мляко, защото след като си плати ток, вода, лекарства, хляб му остават точно 36 лв. за кисело мляко.

В края на месеца Капиталист е продал всичките 18 000 кофички кисело мляко на пенсионерите за цена от 0. 72лв.. - банката получава парите си лихвата от 10%, работниците получават заплатата си и са осигурени, Капиталист е доволен, защото може да храни семейството си. Пенсионерите са доволни, защото са намерили качествено кисело мляко по БДС за 0. 72 лв. и са се нахранили този месец.

В икономиката наричаме тази ситуация win-win (печалба за всеки).
Банката печели, работниците Касиер и Касиерка, които от 12 месеца са нямали работа най-после са осигурени и имат доход от работна заплата, Капиталист е доволен, пенсионерите са доволни, защото качеството на млякото и цената са чудесни.
------------------------------------------------------------
Втори месец

Във вторият месец Капиталист решава пак да вземе
9 000 лв. заем от Банката, с които да купи 18 000 кофички мляко.
Номер 49 обаче е подшушнал на работниците, че трябва да искат 800 евро работна заплата БРУТО. Приемаме, че 1 евро е 2 лв.

Разходи за раб. заплата 2 месец.

(2х800)*2 = 3200 лв.

Капиталист решава, че и той е човек, и той иска да взима 1600 лв. заплата като своите работници.

НОВИ РАЗХОДИ НА КАПИТАЛИСТ

10 000 лв (заем) 1000 лв. (наем) 3200 лв. (работна заплата) 1600 лв (заплата Капиталист) = 15 800 лв. трябва да изкара този месец Капиталист

Каква е новата цена на киселото мляко?

15 800 лв. /18 000 кофички = 0.87 лв. е новата цена на киселото мляко.

360-те пенсионери имат всеки по 36 лв. за кисело мляко. Колко кофички ще продаде Капиталист на края на месеца за 0.87 лв.?

360 пенсионери х 36 лв. = 12 960 лв имат пенсионерите за кисело мляко

12960/0.87 = 14896 кофички

18 000 кофички - 14896 кофички = 3104 кофички не може да продаде Капиталист.

В края на месеца тези кофички са с изтекъл срок на годност и той трябва да ги изхвърли.
Капиалист е купил кофичките като миналия път за 0.50 лв. - Загубата му от непродадените кофички е 1552 лв. и той остава без работна заплата и затъва с още 352 лв.

Оборотът на Капиталист е 12960 лв. (закръгляме на 13 000)

13 000 - 1000 (наем) - 3200 (заплата на касиерите) = 8800 лв. остават на Капиталист, след като е платил на работниците и си е платил наема.
ТОЙ НЕ Е ПОЛУЧИЛ ЗАПЛАТА ТОЗИ МЕСЕЦ!

Банката чука на вратата и иска своите 10 000 лв.
Капиталист разполага само с 8800 лв. и не може да си плати кредита този месец.
Капиталист обявява фалит.
Банката е с 1200 лв. на минус!
Касиерка и Касиерка остават без работа
Този месец Пенсионер е консумирал вместо 50 кофички само 41 кофички!
Пенсионер е НЕДОВОЛЕН и гладен.
///////////////////////////////////////////////////////////

Месец 3
Варянт 1
Капиталист, Касиерка, Касиер са безработни.
18 000 кофички кисело мляко са се развалили в складовете на производителите по БДС. Те обявяват фалит и освобождават своите работници.
Пенсионерите трябва да си купуват кисело мляко от „Билла“ за 1.20 лв. броя и консумират само 30 кофички. Касиер, Бивш Капиталист и Касиерка, както и освободените работници търсят работа в „Билла“. Билла плаща 500 лв. на касиерите си, но понеже има голяма безработица решава, че може да работят и на 310 лв. заплата. Касиер, Бивш Капиталист и Касиерка са доволни, че имат работа. „Билла“ има по-ниски разходи за работна заплата и решават да пуснат промоционално киселото мляко за 0.72 ст. Пенсионерите отново могат да се нахранят с 50 кофички млекце.
Всичко се нарежда с две думи, но всички трябва да работят за по-ниски заплатки. Номер 49 емигрира в Гърция.

Позната ситуация?

Варянт 2

Пенсионерите вдигат стачка и държавата решава да им направи двойни пенсиите.
Работниците искат и те двойни заплати, защото така е справедливо.
Държавата увеличава данъците двойно, за да плаща пенсиите.
Магазините увеличават цените тройно, за да плащат на работниците си и данъците си.

ВСИЧКИ ИМАТ ДВОЕН ДОХОД, НО цените са ТРОЙНИ. Всички могат да си позволят по-малко.
ИНФЛАЦИЯТА Е 200%

Ако спиралата не се спре, всеки следващ месец ще иска всеки двойно и двойни ще стават цените. После ще се иска двойно всяка седмица и т.н., и т.н.
Накрая държавата почва да печата пари, за да успокои народа и инфлацията става 100 000% и левът няма никаква стойност. Номер 49 е загубил спестяванията си и трябва да емигрира в Гърция, където може да обслужва гръцки пенсионери с памперси за 300 евро заплащане (на пенсионерите в Гърция са им поорязали пенсииките чувам)

Позната ситуация?

1997 г. точно така се случи. Някои хора се усетиха и навреме изнесоха продукцията си в чужбина, други просто скриха стоките в мазетата си - нямаше хляб и стоки от първа необходимост. Дойде МВФ и въведе нови правила 1000 лв. станаха 1 лв. и нормалните хора като 49 си загубиха спестяванията и бяха принудени да стават гастарбайтери (тогава в Германия) за мизерни пари - някъде към 500 марки даваха тогава на бг. тежко работник. Пълнеха се дисагите с храна и си идваха всеки втори месец, за да хранят семействата си. Почнаха да се изкарват продукти, но само срещу долари и марки. Много хора продадоха тогава парцели първа линия море за 10 долара/кв.м., защото бяха гладни. Който нямаше късмет да има нещо за продаване, беше принуден да ходи на село и да оре с първобитни средства земята. В София се гледаха прасета и кокошки по терасите! Във всяко купе към Столицата квичеше поне едно живо прасенце или пиленце, отделно в дисагите месо и други продукти от селата. Държавата е фалирала и няма пари за издръжка на децата в домовете. СТОТИЦИ УМРЯЛИ ОТ ГЛАД И ИЗМРЪЗВАНЕ В ДОМОВЕТЕ.

Как започна обаче всичко - с едно обещание. Обещанието на БСП да увеличи заплати и пенсии двойно.
Да, те успяха, увеличиха ги дори хилядократно.


Ако това иска номер 49, просто трябва да избере БСП на изборите. Ако вземат властта ще имат отново шанса да увеличат заплати и пенсии двойно, но който е умен ще напусне страната преди това.

Колкото до Гърция - тя е частен случай. Не смятам, че такава страна трябва да ни е за пример. Те не са печатали пари, а са ги взели на заем. Лошото е, че не са ги инвестирали в образование, инфраструктура и модернизация, а са ги изконсумирали по принципа на номер 49- Гърция с 11 мил. население има 3 ПЪТИ повече държавни служитли от САЩ с 300 мил. население.
Гърция има огромна армия, имат пенсионери на 50г. и заеми от над 300 милярда евро!

Какво нямат гърците - те нямат бъдеще, защото миналите поколения са го изяли и изпили.
Да, може би е за завиждане на някои нашенци, за които е ценност в живота да живееш много добре за сметка на бъдещите поколения, но за тяхно съжаление никой няма да отпусне на България такива кредити, защото имат хората лош опит с нас - фалити в края на 50-те, през 60-те, продажба на 1/3 от златния резерв през 70-те, 1981-ва тотален държавен фалит, финансиран от СССР, Парижки и Лондонски клубове ПОД ФОРМАТА НА ЗАЕМИ. 89-та държавата вече не може да храни населението си, защото никой не ни отпуска заеми, а СССР решават да се разпаднат и да не хранят партньорите си повече. Следват години на глад, студ и мизерия. 1997-ма държавата не може да обслужва дебелите кредити, завещани от предишни управления. Нов фалит. МВФ.

...останалото си го знаем,
Къде са виновниците, питате - ами във всяко едно правителство в последните 70 години и най-вече в българския народ, защото от народа произлиза властта и той е дал тази власт на тези хора.

Не можахте да разберете примера ми?
Ами разгърнете учебниците за 5-ти клас. Там се учи смятането или, ако нямате желание да се образовате - просто емигрирайте в Гърция и станете касиерки за 800 евро заплата, ако си намерите работа де. (безработицата в Гърция е към 25%) Успех

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0eb3b79b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Напълно съгласна съм с мнението на №47.

Имам въпрос към№48. Какво ще ми кажете за хилядите които работят на държавна работа и не са свързани с производство а със социални и др. дейности и получават по 310 /вече/заплата бруто-чисто 240-250лв и за тези хора няма определени почивни дни, няма Нова година, Коледа или Великден. Там се работи по график и никой не те пита в почините дни дали ще ходиш пеша или ще си вземеш такси за твоя сметка. Ти трябва да си на работа защото от теб зависят много изнемогващи хора.
Правилно ли е да работиш за толкова пари и персонал в социално заведение от 50 души да има администрация от 30?


Разбирам за разходите на работодателите и рисковете които поемат. Но те сами избират да са шефове. След като искат някой да им работи - трябва и да платят на работниците си достойно. В противен случай да си работят сами.
Аз ако искам някой да ми измаже стените на стаята трябва да си направя сметката и да му платя. Ако нямам с какво да платя-ще мажа сама.

Погледнала съм много добре в огледалото и съм се огледала.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 02c843b873
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   милиони други нормални български граждани са платени.

========

И кои са тия милиони нормални българи? Точно обратното - нормалните хора са на протестите (аз познавам двама от тях единият е човек зъболекар ). Логичен извод е, че платени псевдо-журналисти им се плаща за да пишат в интернет защото обикновените граждани не искат да ви гледат по телевизиите. Като гледам ти единствена тука яростно охулваш хората които са избрали да си отстояват правата и почти всички хора пишещи във форума са срещу теб.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 49593d47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   До н. 51

НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ И СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА С ВАС!!! Надявам се хора като Вас да успеят да се обединят най-после в синдикати и да успеят да наложат своите искания. Още повече, че става въпрос за изразходване на държавни средства от данъци - също съм на мнение, че трябва да се съкрати административен персонал в подобен род заведения.

„Разбирам за разходите на работодателите и рисковете които поемат. Но те сами избират да са шефове. След като искат някой да им работи - трябва и да платят на работниците си достойно. В противен случай да си работят сами. “

И тук съм съгласна с Вас и много хора си работят сами, но според мен това не е начинът, защото това означава, че няма да има работа за много хора - например за съкратените административни служители в социалните заведения. И те трябва хляб да ядат все пак, нали?
Проблемите са много сложни. Ще Ви кажа само, че заплатите в България са толкова ниски заради три основни причини
- КОРУПЦИЯТА
Всички сме виновни, защото ние сме тези, които я търпим и плащаме на КАТ-аджиите поткупи.

- ЛИПСАТА НА ЕЛЕМЕНТАРНА ИНФРАСТРУКТУРА
От 144 държави, България е на 122 място по инфраструктура. Дори Албания има по-добра инфраструктура от нас, но ние магистрали нали не ядем...питайте обаче един фабрикант дали ще си прави завод в страна, в която няма начин да си предвижи суровините и готовата продукция. Ами човекът ще отиде в Албания, защо да идва при нас?

- ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
Тя се дължи не само на ниската квалификация на работниците в сравнение с тези на Запад. И нашите работници могат да се научат да работят с модерни машини и да са производителни, но нямат такива. Има и друга, много жестока истина в капитализма - Капиталът и Работната ръка са субститути - тоест - ако една машина ми излиза по-скъпо от 10 работника на минимална заплата, аз винаги ще взема тези работници, вместо да купувам машината. Работниците винаги ще са по-евтини от машината, когато се намират в изобилие на пазара на труда. Да напомня на госпожите и господата тук - над 12% от сънародниците ни не само не се оплакват от ниските заплати, но ИЗОБЩО НЯМАТ ТАКИВА, защото са БЕЗРАБОТНИ.
Това е и причината на Запад хората да имат машини - скъпи са и са ценни. Друг е въпросът, че така няма НИКАКВА работа за най-ниско квалифицираните там. Такива хора живеят на гърба на обществото там и има вече не една, а ТРИ генерации хора, които НИКОГА не са работили в живота си!!! Това е голям проблем, който е бомба със закъснител за социалните държави в Северна и Средна Европа и ще избухне в следващите 10-20 год., ако не си внесат квалифицирани емигранти да им работят и да плащат 80% данъци и осигуровки, за да се хранят неработещите ниско квалифицирани милиони хора (вижте Парижкото гето).

- ернергоемкото и неефективно производство

- ниската степен на развитие на икономиката
За 15 г. пазарна икономика е илюзия, че ще цъфнем и вържем. Ние сме там някъде, където западните демокрации са били през 50-те години на 20-ти век. Как мислите са живяли на Запад 15, дори 25 години след края на войната? Работили са за по 100-200 марки на месец по 6 дни в седмицата. Студували са зимата, лишавали са се от хубава храна, почивка и са пестели ток и вода. Познато?
Годината е 2013. Близо 70 г. от края на Втората Световна Война - толкова години са им били нужни, за да постигнат този стандарт на живот, тази производителност и тези заплати, тази държавност, ред и дисциплина.
Годината е 2013. 23 г. от падането на комунизма в Българя или към 14-15 г. от признаването на съществуването на пазарна икономика в България.
Ние искаме за едно десетилетие да взимаме заплатите, за които са се борили 3 поколения на Запад?

Как става това?

Моля на хората тук да ми кажат как става този номер. И аз искам двойна заплата, да не работя толкова, да имам безплатен ток и т. н.
Защото аз не съм платен журналист, а икономист, който от 15 г. си блъска главата по темата и не можа да намери начин да се увеличат заплатите на българите в България двойно без това да доведе до поредната национална катастрофа и икономически колапс.

Познавам иначе само един господин, който увеличи двойно първо пенсиите, а после и заплатите в Българя. Името му е Жан Виденов... И всичко започна с едно предизборно обещание за двойни пенсии и заплати и завърши с национална катастрофа и глад.

 
  ...

1-50 от 80
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker