Митомания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Митомания
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 4793 пъти
Кажете ми само как се отървате от такива хора митомани, защото имам познат, който постоянно си измисля живота, а аз нямам смелостта да му кажа да спре да ме лъже, защото се обижда като му кажат че лъже. Доста дълго време поддържам взаимоотнешения с него, но не искам вече да имам нищо общо с този човек. Дайте съвет моля ви кажете как да се отърва... само се преструвам, че му вярвам и че съм му френд. Само след 5 минутен разговор с него и вече съм припаднал от досада.... та моля ви ако някой има опит с такива хора да ми каже pls как да действам. На 23 години съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 378f7bc4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той наясно ли е, че е митоман ( силно казано )? При условие, че си подържал доста дълго време взаимоотношения с него, не мислиш ли да му помогнеш да се съвземе. Преди всичко бъди човек с човека. Иначе най-лесно е да го отбягваш и игнорираш, но немисля, че това е наи-адекватното решение.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2132bdb5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторът на темата: Ами да ти кажа сигурно не е наясно, че е митоман.. но си измисля че учи в университет и в момента е "студент", а в същото време си стои в друг град (чуваме се само по телефона, добавил ме е в безплатни). Един ден му щраква и вика " заминавам за австрия за два дни", а той си отива на село за два дни... то че беше испания, ферарита.. абе постоянно си измисля. Сам се оплита в собствените си истории и не искам да го поставям в неудобно положение момчето, но 9 години някъде поддържаме приятелски взаимоотношения. Принципно мислех да му помогна (аз май съм единствения му приятел), но не знам как ще реагира и дали въобще ще има ефект. Та за това просто си нямам идея какво да направя. Искам да постъпя човешки с него, но не е човешко вече да го търпя. Ако му кажа да спре да си измисля живота, да си стъпи на краката, да се съвземе, да бъде реалист и че е по-добре да мисли как да си създаде бъдеще, дали има вероятност да се шокира от думичките ми? ... и дали това изобщо ще помогне :( Иначе мислех и да го игнорирам, но както казваш не е най-адекватното решение. В краен случай обаче може и така да постъпя :(

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0f54269362
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Интересно какво толкова ти пречи в него?
Аз имам един такъв ерген на 39г. и кафетата с него ми действат доста ободряващо. Слушам вечер Вица на Слави, на другия ден, ми разказва, как на него му се е случило това, като по сценария на Слави. Аз разбира се, знам че лъже, и си мисли, че не съм гледал предаването, но се правя, че вярвам и той говори ли говори, украсява случката. Или пък хванал си гадже за една вечер, една мадама с огромни цици, тя се навела над предното стъкло на автомобила му, да забърше с кърпичка нещо изцапано и гърдите и заели цялото стъкло. На мен това не ми пречи, на теб защо ти пречи? Мен лично ме развеселява, смешно ми е, когато ми е най кофти е добре да изляза с него на кафе.
Винаги съм знаел, че ме лъже и винаги се правя, че вярвам. Сега от теб разбрах, че това било болест и имало и др. такива хора, а си мислех, че моя е уникат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: acee33f34b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поуката от тази история е: Когато лъжеш, лъжи умерено. Обясни му го, защото явно наистина има нужда :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2132bdb5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз пък смятам, че трябва да ограничим времето си с такива хора. Колкото и да са забавни след време може да не са така безобидни. В интернет има статии за тази болест. Ако не можем да им помогнем да се съвземат, то тогава най-добре е да почнам да ги отбягваме и толкова :P

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2132bdb5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   От автора (между другото номер 5 пак съм аз) : Хора да ви кажа няма оправия това нещо.... наистина трябва да ги избягваме тези хора още докато е време. Говорих с този моя познат (митоман) и исках да му помогна малко да се съвземе.... не става, просто трябва професионална помощ. И на висчкото отгоре продължава още повече да си измисля. Знам че не е най-адекватното решение да го игнорирам, но не виждам друг вариант. Писна ми да слушам че учи в някой си университет в софия а той в същото време си стои в разград... исках му доказателства, а той ми каза, че приятелите си вярват и нямало нужда да се доказва... той ся трябваше даже да учи магистър, но си измисля че първите две години след завървашне на гимназия бачкал (явно си мисли, че съм тъп и не помня), но естествено не му вярвам и си вкара още измислени истории... абе досадна работа. Не пожелавам на никого такива хора

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0493cca73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Отправи запитването си до някой блог в сферата на психологията или най-добре се консултирай с психолог. Има много кабинети, които предлагат консултация и по такива теми, как да помогнеш на свой близък. Проблемъ тук е, че повечето психолози желаят да се срещнат директно с потенциалния пациент, а не да дават препоръки от разстояние.
Въпреки всичко, при добро желание и ако наистина наричаш този "митоман" ПРИЯТЕЛ, можеш да се постараеш да се консултираш, за това какъв е най-подходящият начин да накараш своя другар да осъзнае положението си, да отиде на консултация и/ или да уведомиш и ориентираш неговите близки.
Една такава консултация ще ти излезе в порядъка н 30 лв., ако ти е скъпо, му кажи на твоя приятел да мре в кофите

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 26a01272c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз познавам такива хора - говорят глупости, които няма как да са истина, но не мога и да докажа, че лъжат. Като цяло не са от близкото ми обкръжение, но си говорят врели - некипели - често се хвалят с невъзможни неща и много си вярват. При тях има едно чувство на непълноценност - животът им е сив и скучен и си измислят истории, за да се заблудят, че са супер и са много готини - а всъщност са дълбоки компексари. Няма оправия - за тях фантазиите са наркотик - не могат без тях - нещо като начин на живот - разбират, че лъжат, но толкова комфортно се чувстват във фантазиите си, че няма да позволят никой да ги изкара от там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker