Работа на деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121260)
 Любов и изневяра (29726)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18544)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Работа на деца
преди: 11 години, 17 дни, прочетена 1565 пъти
Живея в малък град, предимно населен заради учениците. Забелязах в няколко заведения, че работят деца. Деца години предимно 15, без да имат документи за разрешение от родители. Не знам дали е хубаво това, но аз съм длъжна да сигнализирам, няма как такива деца да работят в нощните заведения. Ще питате от къде знам, ами от моята дъщеря която е на 19 и ми разказва, какви се наемат за да не се плаща осигуровка. Ще съм благодарна ако някой ми каже къде да дам сигнал и наистина да ми обърнат внимание, защото е неизрядно всичко, а аз съм точен човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 17 дни
hash: 434a3f4f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигнализирайте в закрила на детето, те ще се занимават по-нататък. Бъдете обаче сигурна, че става дума за лица под 16 г., за да не се изложите в последствие. Не сигнализирайте точно за заведението, където работи дъщеря Ви или синализирайте, но анонимно, за да не застрашите работата ?. Имайте предвид, че е възможно да има подкупени държавни служители в Данъжните, които иначе би следвало да проверяват. Затова ви съветвам да се обърнете към закрила на детето.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 6fcc989788
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке ти от къде знаеш точната възраст на децата? От къде знаеш дали нямат разрешение от родители? Как провери осигуровките им?
Като ти прочетох темата, първото което ми дойде наум е че дъщеря ти на 19г не може да си намери работа и търси оправдание в наетите по-млади работници. Без да знаете точната възраст и документи на лицата не трябва да обвинявате.
Аз лично не виждам нищо лошо 16-17 годишните младежи да се трудят, било то и като сервитьори и бармани. И не мисля, че имате кой зае колко нощни заведения в "малкия ученически град".
Ако вече става въпрос за деца под 15, да сигализилай, но бъди сигурна, че нямат възраст и документ от родител. По предположения, или заради завист, че младите имат лятна работа, не виждам кой ще ви обърне внимание.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: d5a2a5da52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Щом са тръгнали да работят на 15год. значи има причина и то само една - липса на финанси. Какви сте вие, че да им отнемате възможността да печелят някой лев, щом имат нужда, като сигнализирате на и без това този заспал орган? !
Нали ви е ясно, че дори и да сигнализирате, те ще тръгнат да проституират (момичетата), за да си набавят пари, щом нямат, пък и то срамна работа няма. (Нямам намерение да лъжа, с цел да ме харесат. )
Не виждам нищо нередно в това, даже е хубаво, че работят още от сега.
Ж14

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: b6be845470
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Що за точност е вашата, госпожо? Децата се чудят как да помогнат на семействата си, та дори и само на себе си, и да си изкарат нещичко в този тежък живот, вие сте тръгнали да им отнемате хляба! Ваша работа ли е кой къде и що работи? Я да ви дам координати-аз съм на мноого години, ама работя без трудов договор по причини, които не ви засягат. Тичайте бързо в ГИТ!
Децата искат да се подпомогнат финансово! А ТД няма как да получат на тия години, дори да искат да им го дадат шефовете. Не са отишли в заведенията насила или под конвой. А може родителите им да одобряват. Така от рано ще се научат на труд и че нищо не идва даром.
Аман от хора, тръгнали да оправят света, без той да е поискал това. Ами помогнете реално на тези деца-купете им едно безалкохолно, дрешка, каквото ще да е, вместо да ги топите! Направете РЕАЛНО добро, а не бъдете толкова "точна"...

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 06958bf98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чувствате се "длъжна" да сигнализирате!!!
А не се ли чувствате длъжна да попитате някое от тези деца, дали му е приятно да работи на тези години и каква е причината да го прави?
Надявам се, да ви е ясно ЗАЩО!!!
Няма що, много сте точна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker