Сам вълк - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сам вълк
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2051 пъти
Момче на 22 г. много добър, позитивно настроен, не пуша, рядко пия, от един малък провинциален град. Студент съм вече завършен 2-ри курс в Варна. Дотук добре.
Проблема ми е с следният: Затворен човек съм, не излизам никъде, самотен съм, даже сега караме една практика вече втори месец, не излизам абсолютно никъде, колегите ми всички са от различни кътчета на страната и никой не е от града, така че съм сам. Втори месец моята програма е мястото на практика и обратно и след това да се затворя.
Вече не знам какво да правя остава ми още един месец, но не знам, как ще го изстрая. Мисля че страдам от социална фобия, прочетох в нета и нещата съвпадат на 70-80 %. "Уж" имам колежки на, които винаги съм им помагал, независимо дали финансово или с курсови работи и т. н, но се познаваме само в университета като излезем от сградата, все едно не се знаем. Не съм зубър, нормален съм като всички, обаче от едно известно време съвсем забих и няма мърдане. Сам съм в квартира поддържам си я както трябва, готвя, чистя, пера, обичам всичко да ми е подредено и чисто, понеже нашите така са ме възпитали, като видя нещо разхвърлено трябва да го оправя, иначе не мога да се успокоя. Пък за приятелка да не Ви казвам, никога през живота си не съм имал, за СЕКС пък не съм си и помислял. На 22 време ми е. Веднъж случайно попаднах на един разговор между нашите (подслушвах ги), където ставаше въпрос за мен, дали не не съм минал в "отсрещния бряг" и че дали да не си поговорят с мен на дълго и на широко. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ? ! Все едно ме блъсна камион, как може изобщо да си го помислят. Работата е там, че съм изключително много срамежлив и просто пред момиче изчервявам, забивам, потя се. Срам ме е да я заговоря, притеснявам се да не ме отхвърли и ако се случи така, че ме отхвърли аз трябва да се обеся или да се затворя някъде и никога повече да не изляза, друг вариант няма. А като се има на предвид, че стане работата, живота ми ще се преобърне с 180 C, ще ? се отдам изцяло, звезди ще ? сваля от небето, ще бъда постоянно и само с нея, ще я направя най-щастливата на земята, но уви поне засега съм нямам надежди да стане нещо, както казваше един приятел - 99% зависи от теб как ще потръгне работата, аз като не мога да обеля и една дума - няма начин да стан. Колко малко нещо, за такава голяма промяна. Даже един цитат на Бъртранд Ръсел ми направи впечатление, наскоро го видях докато сърфирах - "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят".
За психиатър да не става въпрос, едно че нашите ще ми кажат - "Я се стегни". Друго, че всички познати ще ми се подиграват, така че това съм си го отписал от тефтерчето.
Този проблем не е от сега, от 2 години съм така, но сега усещам, че това ескалира до такава степен, че съм на ръба да полудея и да хвърля топа накрая.
Ако имате някакви съвети, моля да споделите, защото вече нямам надежди за нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 62b3e37653
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Приятел, имаш време да се оправиш, аз съм на 37 и съм същият, но за мен вече е късно, изпуснал съм всички влакове, за което много съжалявам. Дерзай, излизай дори сам, пробвай се на всяка, не се срамувай, и ще успееш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a07d54eefb
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мисля, че трябва да се опиташ да си намериш мъжка компания като за начало - поне един-двама приятели, с които да излизате на по кафе или бира, вредно е да стоиш само вкъщи и да се тормозиш. От написаното от теб, стигам до извода, че имаш трудности в общуването с хората като цяло - това е често срещан проблем, не е нищо страшно - просто трябва да започнеш отнякъде с решаването му. Като преодолееш този проблем в общуването изобщо, ще ти е по-лесно да поддържаш разговор с момичета.
Щом се чувстваш толкова претоварен, не виждам нищо лошо да посетиш един или два пъти психолог (не психиатър) - това не означава, че си луд, освен това не е нужно познатите ти да знаят, че си ходил. Можеш със спестени пари да отидеш, но първо проучи за добър психолог, за да не си даваш парите напразно. И най-важното - не се "сдухвай", проблемът ти си има решение. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 15e74a8b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не си само ти така.
Има и други.
Обаче това не трябва да те успокоява.
Жалкото при тези ситуации е, че няма сайт, където хора, като теб да се регистрират и да търсят хора като тях. Да излизат навънка. Да се забавляват. Смятам, че ако се направи такъв сайт ще помогне на много хора. Не си единствен. Не всеки си признава, че няма с кого да излезе.

Ако познаваш отворен към другите човек го попитай дали иска да излезете.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 79338f5db9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, к'во да ти кажа братче...
В днешно време е тежко, трудно, абсурдно е положението, бих казал.

Едно мога да ти кажа със сигурност.
По добре е да си антисоциален в днешни дни, отколкото да си част от тази болна обществена маса която е отдадена на разврат, наркотици и алкохол.
Ти се старай да бъдеш себе си, да се отличаваш от масата...
Фобиите, страхът и забивациите ги имам от години... може би откак се помня. Вече спря и да ми пука да ти кажа братко. Вярвам на себе си и това си е. От твоето „АЗ“, по добър приятел няма намериш!

Впрочем, когато прочетох изповедта ти, направо имах чувството че сякаш за мен става дума..

Прочети историята "НЕДОРАЗУМЕНИЕТО АЗ"!
Това е моята история....



Послепис.

Иначе, няма да е лошо да посетиш психолог. Нищо лошо, нито пък срамно няма в това. Тия психотерапевти за това са създадени, за да помагат на хората в нужда.
Аз самия си признавам, даже в историята си съм го написал, че съм за лечение... но просто при мен проблема е че нямам вьзможност. Психиката е нещо много значимо и важно, и когато е разстроена, трябва да се лекува. В противен случай, може да стане по зле. А колкото се утвьрждават тези състояния, после толкова по трудно ще е да се излекуват!

Какво друго да ти кажа, и аз не знам. Надали човек в подобно на твоето положение, може да ти даде адекватен съвет какво да сториш. Стискам ти палци, вярвай в себе си и най-важното - Ако си истински човек, щастието все някога ще дойде.
Лошо е само тогава, когато нямаш съвест, както са 98 % от днешните хора.
Ако наистина имаш чиста душа, то значи ти ще можеш да огрееш, там, където има мрак.
Не ни остава друго, освен да стискаме зъби и да търсим решение.


Успех ти желая!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d58f2092be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също съм така, пиши от къде си.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 03cbebf6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На света има хора, които са много общителни и сменят приятелите си като носни кърпички. Всеизвестно е, че там където има " " има и "- ", очевидно си в другата крайност. Това не означава, че нещо в теб не е наред, навярно притежаваш качества, които компенсират приятелите -съсредоточи се върху тях. Когато се развиеш като личност, хората сами ще започнат да те търсят, бъди този от който хората имат нужда, а не този който се нуждае от хората. Това е моя съвет приятел :) успех

ЕА

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b5c86cd5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   За съжаление животът на човек е кодиран, на едни е дадено да имат приятели/ки, да са щастливи, на други това е блокирано умишлено от създателят, най вероятно такива хора в предишният си живот са постъпвали зле, били са прелюбодейци и за това "сега"са наказани да са сами. Никой не може да избяга от съдбата си. Просто имаш карма за изчистване, като мен. от един Самотник.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 558028c954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На психиатър няма нужда да ходиш, иди на психолог. Вашите как ще разберат или познатите ти? Да не би да те следят на всяка крачка? Ако не им кажеш, няма откъде да разберат.

На психолог няма нужда да ходиш с години, в твоя случай може да се окаже, че и няколко срещи са достатъчни. И не се бой, че психологът ще те изгони, понеже проблемите ти не са достатъчно сериозни. Те по цял ден се занимават с толкова тежки и натоварващи случаи, че дори се радват да си отпочинат с някой по-лек. Освен това ако конкретния психолог не ти допадне, винаги можеш да идеш при друг, не си му задължен.

Или пък продължавай да се криеш в черупката си и да си пилееш младостта, изборът е твой.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e0c58575ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм от Варна ако искаш може да разменим мейли, за да си пишем! Не се притеснявай толкова, но запомни! Ако искаш да промениш нещо в живота си, ще трябва да промениш нещо в себе си и ако искаш да получиш нещо, което никога не си имал ще трябва да направиш нещо, което никога не си правил! Ако си готов на това значи изобщо няма какво да се притесняваш.

Модератор: Напомняме, че размяната на контактни данни е недопустима и коментар, съдържащ такива, няма да бъде одобрен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 49eb6bfdfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Потърси в интернет думите "pickup Bulgaria" и подобни... и чети. Чети и книги за самоусъвършенстване. Виж какво ти пречи да контактуваш с хората по-пълно и се постарай да го промениш или да си промениш представата за него. Аз например си мислех, че очилата ми пречат да съм по-социален, но след като минах на лещи не станах "по-отворен". Тогава разбрах, че всичко е в мозъка ми и вече съм по-социален дори с очила. Е и аз имам още да напредвам...

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5c3b929756
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много е лошо, когато нямаш никакви приятели и не можеш да излезеш, всички казват "излзай", как ще стане, когато няма с кого, не можеш да отидеш сам и да висиш като „кон на празни ясли”, просто не става, много ви е лесно отсрани да кажете"излизай". #8

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cb63a6c2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   здравей, аз съм малко по-малко от теб и съм горе-долу в същото положение, но съм стигнал до извода, че се приемам като интроверт, т.е. да предпочитам по-малко, но по-качествени приятели и връзки с момичета. Но гледам повече и да се усъвършенствам и не се чувствам като човекът, който се нуждае от хората. Отделно съм чел различни материали относно връзки и вече не се притеснявам от това, че съм на 21 и още не съм целувал момиче. Нито бих очаквал перфектната, нито бих се насилил само и само да "се разпиша", но се чувствам сигурен в себе си, че ще се справя като дойде подходящия момент.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker