Децата на 21 век - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Децата на 21 век
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2577 пъти
Не искам да насаждам моят начин на мислене, всеки има право на собствено мнение. Искам само са споделя моите размисли за днешните деца. Аз съм на 16 но все още се определям като дете, пък и не бързам да пораствам. Но въпросът тук е друг. Попаднах ня тема тук за децата индиго, някои ги подкрепят други не. Но според мен това не е нормално, хубаво е че са умни това е горост за родителите. Но те не се развиват според възрастта си което е в техен минус. Защото ако едно дете на 6-7 години възприема информация двойна колкото него то 24 години мозъчните му клетки ще са толкова малко, че няма да може да мисли защото се получава едно претоварване. Но темата не е това просто реших да уточня. Днешните деца според мен са презадоволени което до някъде им вреди. Също така родителите им се стремят да ги възпитат но пронякога прекаляват в желанието си като изискват прекалено много от тях. Те не ги оставят да видят какво всъщност могат те. Изнежват ги още от малки а когато порастнат нямат тикаква енегричност в телата си. Пускайте ги навън когато е топло да играят да се веселят, да тичат. Да падат да стават, дори да се нараняват, да апват това което обичат и тн. Защото по този начин те се каляват и свикват а и се забавляват. А сега какво затормозяват ги още с една дума едва проодили с пазни психологически тестове, някои на азбука, цифри, дори на език ги учат. Защо го правите те са деца сега им е живота оставете ги да лудуват. Това не е израз на лошо възпитание и на простащина, селяндурство както някои си мислят напротив това е нещо което е нормално. Ако новият закон влезе в сила децата да започнат учебните си занятие от 6 години ще бъде пагубно за тях. Какво детство ще запомнят те. Тези които нямат време за детето си и са зангажирани да нека ходят но да е по избор а не да задължат цяла България. Почти всички велики учени, професори хората променили света за започнали живота си като обикновенни деца. Радвали са се на живота и са тичали и играели по цял ден, затова са могли след това да създадат велики идеи.
Благодаря на тези които прочетохте коментара ми макар да е с голям обем. А тези които не успяха да стигнат до края моля да не ме нападат че им е било скучно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 17248db5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Попаднах ня тема тук за децата индиго" - попаднала си на дезинформация. И защо не коментираш под темата, ами пишеш нова тема?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0ba28d1c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Поздравления за уникалният правопис, дете индиго.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7d8db9656f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно. Не сме съгласни с твърденията, но понеже нямаме аргументи против, естествено, зачекваме темата за правописа. Заключете ги децата денонощно в училище да стоят, че да станат хора... Пардон, сива маса, която безропотно да работи и да плаща данъци!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1c6b1a919b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   То училището е сбъркано като концепция. Преподават се 80% ненужни неща. Според мен трябва да се преподават само български, основи на математиката и основи на психологията. Всичко останало да е по избор на детето, като да се остави възможност да не избере нищо.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 61ae849655
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До колкото разбрах от написаното. Ти искаш децата да не посещават училище от 6г възраст, защото на 7г според теб е по-правилно и така не изпускат своето детство.
Първо имаш грешно определения и представа за детство, но ти е простено заради възрастта ти.
Реално детството е времето, в което човек се учи да бъде възрастен. Детството не се ограничава само в игри и лудории. Детето започва да учи още като се роди и това съвсем не му пречи да има детство. Посещаването на училище не само няма да ограничи 6 годишните, ами и ще им даде право на повече самостоятелно време за избор, какво точно и кога да го правят. Ако децата на 6 са в детска градина те там ще са задължени да слушат учителката от 7ч до 18ч всеки ден, без право на лудории, ако са на училище ще са свободни след обед да вземат решение кога да напишат домчашното и кога да прават лудории.
Ако образованието за теб е пречка на детството, детските градини, също са образование. Децата там също учат по програма създадена от министерство на образованието.
Да лудориите също са вид начин да научиш нещо, но от собствен опит. При наличие в днешно време на такава огромна информация, защо да се париш от огъня, когато има хора да се занимават с това да те научат кое е опасно и горещо.

Децата не са затормозени, ти така си мислиш. Дадено дете на 2-3 годишна възраст така или иначе е добре за неговото развитие, да научи нещо наизуст, изборът е на обкражаващите възрастни, какво точно ще го научат, за неговото развитие е без значение, дали ще рецитира стихотворение на японски, българската азбука, имената на цифрите или някой дълга псувня. За него това едно и също, защото детето на 2-3г има нужда, да бъде укоражавано, че правилно изказва заучен текст, така учи принципът на декламирането на текст, съдържанието на текста е без знечение, то не отдава този смисъл на тескста както възрастен човек, не мисли и въобще не разбира съдържанието на текста. За развитието на детето е важно да вижда аплодиращи възрастни, весели действия породени от положените детски усилия и да чува думите браво многократно. Един вид детето репетира говора си начина си на изказ, скоро се е научило да говори с изречения по големи от 1-2 думи и декламирането на текст му дава кураж, че се справя правилно в същото време тренира "гласовите си струни" и паметта.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d27fdb222b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Системата трябва да бъде подобрена, трябва да има по-голяма доза на креативност. Аз самата като си спомня училище, и ако си направя една равносметка доколко ми е помогнало за университета и това, което уча в момента.... честно казано, само частните уроци са ме подготвили за специалността ми, тъй като нямахме такъв предмет в училище. И английският, който учех в частна школа, защото в училище правехме по 1 упражнение за 40 минути. Май само математика научих от гимназията, тъй като имахме 10 часа седмично. А преди гимназия, научила съм се да пиша, чета и другото са само сухи факти, които не ми служат особено.
Според мен училището трябва да се фокусира не толкова върху самият материал, а върху това как човек да развива своите качества. Ще конкретизирам. Много от учениците не умеят да презентират, нямат лидерски качества. В конкурентния свят днес, това е умение, което трябва да се научи, ако човек иска да е успешен. Не умеят да отсяват коя информация им е важна и коя не. Ако имат да презентират нещо, те не знаят как да го направят забавно, не мислят за зрителя, а имат самоцел само да се свърши по-бързо и да си получат 6-тицата. Това всичкото е ограничено мислене.
Не умеят да работят в екип. Погрешно смятат, че групови задачи означава по-малко работа. Не, означава по-голяма отговорност и повече работа. Всеки индивид трябва да се стреми да е максимално продуктивен, така че тази групова работа всъщност да има смисъл. И механизъм, който ще подсигури да има такъв смисъл, е оценяване между самите ученици, участвали в груповата задача. Така те ще се чувстват длъжни да работят, защото няма един да върши всичко, пък другите да си клатят краката. Защото накрая ще се знае кой е работил, и кой не и всеки ще си получи оценката спрямо труда, който е вложил. Работа в екип е подходяща за проекти с проучване. Например по биология, география, история, така има реално шанс да се научат на повече неща, защото накрая материалът произведен от 5 човека ще е повече, отколкото произведен само от един. И какво ще се научи - брой от умения : как се търси и отсява информация, как се презентира, как се прави графичен дизайн (ако представянето е например под формата на плакат с факти, графики, рисунки и тн) и още много други неща.
И да, може би друга промяна, в по-горните класове вече да имат право на избор какво да учат, в зависимост от това с какво искат да се занимават. Може толкова неща да се направят за образованието, но няма как да бъдат направени от хора, които са израстнали във времето на комунизма, пък и във време на промени. Всички подобрения ще дойдат от хората на новото време, които са с неопетнено съзнание. Аз самата едва ли бих мислила тези неща, ако не бях на 20. Ако бях от поколението на моите родители, и аз щях да мисля като тях. Но пък защо учениците не предложат и те нещо към преподавателите си?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker