Трябва ли да бъдеш като другите, за да се впишеш в обществото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли да бъдеш като другите, за да се впишеш в обществото?
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 6224 пъти
Здравейте, искам да задам един въпрос: Има ли хора, които се чувстват така, сякаш не принадлежат на този свят?
Ще кажете, че това е поредната банална история за самотни хора-да, тя е, но наистина се чувствам така и мисля, че имам нужда от помощ. На 20г. съм, момиче. Искам да се променя, защото имам чувството, че моята сериозност надхвърля нормалните граници.

Проблемът е, че не мога да се забавлявам като нормалните хора-не обичам шумните компании, не обичам вулгарни изрази, не обичам да си губя времето. Опитвам се да бъда част от онази компания, която като се събере на маса и започва разговори от типа на кой с кого се бил чукал, кой как се бил напил...т.н. Опитвам се да бъда весела като тях, но не се получава. Чувствам се така все едно съм изживяла вече живота си, а той едва сега започва. Имам претенцията за богат речник и култура, върша добре всяка работа, с която се захвана, мога да готвя, грижа се за семейството си, но не ставам за забавление. Май просто не съм достатъчно добра в това. Знам, че това могат да бъдат доста глупави разговори-знаете...за темите, които интересуват днешната младеж, спуснала се в непрестанно живеене, без заинтересованост от някакви отговорности...

Млада съм и не искам още да се затварям в себе си, но не мога да намеря хора като мен, които да се интересуват повече от сериозните неща в живота и за които той не е само един 'непрестанен купон'. Затова единственият начин е да стана като моята компания-без всякакви задръжки, за да се впиша. Съществен проблем се оказва и фактът, че не слушам чалга, просто не ми харесва, а това е музиката, на която хората се забавляват най-много. Вече не знам как да се променя, всеки път се опитвам и всеки път се чувствам така сякаш не принадлежа на мястото, където се намирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: ffd62c603a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм момиче на 23. Чувствам се по същия начин. Сякаш аз съм писала тази история. Постоянно повтарям, че този свят и това общество не са за мен. Някак си се чувствам не на място. И аз като теб мразя вулгарностите и простащината. Обичам спокойствието и уюта. Не ми харесва начинът, по който се забавляват масата от хора. Не мога да си представя как ще седна в някое задимено претъпкано кафене или бар и ще обсъждам само сексуални теми и ще се хиля тъпо. Не мога!
А за чалгата да не говорим - служи само за преброяване на дебилите. Няма как тази музика да предизвика у мен положителна емоция.

Може би съм странна, самотна и всякаква, но честно да ти кажа, радвам се, че не съм като Тях - с чалгата, с дискотеките, с лигавщините. Не е моят начин на забавление това. И именно поради този факт съм само. тна - не се вписвам в някакви рамки. Искам да ти кажа да не се притесняваш от това. Може да се чувстваш недооценена, но когато някой те оцени такава, каквато си, този някой ще е безброй пъти по-специален от всеки друг. Аз не искам да ме харесват повечето хора, не се и стремя да им се харесам. Искам да ме хареса един, но стойностен, който ще види красотата на това, което съм. И не се шашкай - има и други като теб (например аз). :)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4f8137e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момче на 20 години. Ситуацията ми е същата. Приятелите ми, макар и малко, са същите като мен. Така че хора като нас има, не сме малко ! Но сме незабележими сред океана от простащина и пропадналост. Тайната на нашето съществуване е че трябва да плаваме по повърхността, а не да се давим в него !

Ако желаете, оставете е-mail или скайп да поговорим. Хубаво е да общуваш със себеподобни !

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4bfb991246
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Това, че има и други като теб, не би трябвало да те успокоява.
На 20 си, не на 60.Сега ти е времето да се забавляваш и да се събираш с шумни компании.В един момент ще се обърнеш и няма да имаш нищо зад гърба си, за което да се сещаш с усмивка.
Промяната можеш да си я осъществиш само ти, като промениш мисленето си коренно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: beed8e4eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам нищо против хора като вас, но не мога да се съглася и да приема вашите изказвания за нас-нормалните. Защо това, че на 20г. ходим по дискотеки и се "хилим" на глупости, да ни прави леки и повърхностни. Не е ли точно сега времето за тези неща?! Аз не искам на 20 г. да се чувствам остаряла (като вас) Проблемът ви е, че не се опитвате да си живеете по ваш си начин живота, а само се сравнявате с тези които умеят да се забавляват. Искате, а не можете и ви остава само едно-да търсите кусурите в другите. Това не е начина.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: ea9296bbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   #4- погледни нещата така: ако има хора, които живота е поставил пред препядствия и ги е научил да бъдат винаги сериозни, то има и такива, които не се интересуват от сериозните неща в живота, наричат се лекомислени. Никой не е казал, че те са лоши, но въпросът е кога ще пораснат? Все някога ни се налага да поемем отговорност за нещо, как ще направиш това с лекомислие? Мисля, че авторката търси точно средното положение и мисля и че ти клониш към тази златна среда. Но приеми, че ако теб те интересуват забавленията, дискотеките и купоните, но същевременно с това се интересуваш и от...опазването на околната среда, например, то има такива хора, които се интересуват само и единствено от първото.

Това е проблемът-неспособността да поемеш отговорност, да се откажеш, защото е по-лесно, да отидеш да се забавляваш, вместо да помогнеш на приятел или познат. Ако някой иска хората, които се чувстват като авторката да се подкрепяме повече, да пише на E-mail: sidney1990@abv.bg

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c4803d3cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Глупаво е хората да се разделят на групи. Всеки човек има своята индивидуалност.
а това за промяната...от нея няма смисъл, но тя е напълно постижима, можеш да имаш всичко, което не ти харесва-дискотеки, чалга и т.н.
Знам че имаш и мн добри приятели нали.
Аз бих те посъветвала да не се променяш.
На мен ми се случи. Мислех, че би било мн забавно да живея ЛУД :) живот ... и го направих... амии нищо особено.

Няма такива и онакива хора, всеки си живее както пожелае. Ако искаш опитай, защото докато не го разбереш сама никога няма да си сигурна. Сега, когато опитах това, което наблюдавах се раздвам, че знам каква съм точно и се харесвам, благодарна съм защото съм аз и съм естествена :)
Със сигурност предпочитам един човек, когото да познавам почти толкова добре колкото и себе си, отколкото шумните компании, на които рядко може да се разчита.

Коментара на номер 3 е тотално ненормален - "В един момент ще се обърнеш и няма да имаш нищо зад гърба си, за което да се сещаш с усмивка." - ужас... значи само за бирите да можем да се сетим с усмивка... тези повърхностни глупости не са нищо особено, човек който не живее по такъв начин НЯМА да пропусне същината на живота...
Както и да е, живей си живота и се радвай на това каква си. ;)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: ffd62c603a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм Ном 1. Номер 4, защо делиш хората на "Нас нормалните" и Вие, другите. Няма точна дефиниция за нормалност. Всеки си има своята нормалност. И в този ред на мисли - за мен не е нормално харесването на чалгата, простеенето по дискотеките, безсмисленото хилене с компания в някое шумно кафене. И не намирам кусури на другите, нито се сравнявам с тях. Сравнявам се до там, че да се чувствам прекрасно, че не съм като тях. Всеки си има своите начини за прекарване на свободното време. Обикновено тогава правим нещата, които ни доставят удоволствие.

Е, аз през свободното си време не висна в дискотеката, за да се кълча под звуците на някой кючек и да ме оглеждат празноглави пияни дебили. Не виждам смисъла в това. И ако някой ми каже, че това е начин за забавление, мога само да се изсмея. Знам, че ще бъда оплювана за тези думи, но не ми пука.

Харесвам това, което съм и се ценя такава, каквато съм. Харесва ми да общувам с такива хора и макар и малко, те са хора със съдържание. И не ми казвайте, че онези, чалгослушащите и виснещите безцелно по кръчми и дискотеки също могат да бъдат стойностни хора. Няма начин! Човек е до голяма степен това, което харесва. A и какво значи Сега ти е времето? Нима простеенето има собствено си време? Оставям си мейла за всички, които чувстват, че сме сродни души, за да си комуникираме.

bloody_moon@abv.bg

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4f8137e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От номер 2 : Това не е вярно ! Аз се харесвам такъв и няма да се променя заради чуждото мнение. Такъв ми е характера и не искам да съм като някакви пропаднали идиоти които ги интересува само как да се напият, напушат, лигавят, свалят поредната мацка...

Такъв съм, родителите ми са такива, както и малкото, но верни приятели !

Не усещате ли ? Това е МАСОВО явление при младежта във всички държави. Побоища. Насилие. Пиянство. Разпад на ценностите. Това говори само за едно - някой има сметка от това младите хора да са пропаднали. Защото пропадналите млади ще станат некадърни хора. А некадърните хора не могат да градят стабилно общество. Усещам конспирация и масов заговор. Дано да сте се усетили какво се случва, защото това е много сериозно явление.

Та така...аз съм бил отгледан с ценности и няма да се откажа, ще успея в живота напук на всичко и ще създам щастливо семейство !!!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 00401900ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   КЪМ АВТОРКАТА И НОМЕРА 1 и 2 - Като не са ви забавни вашите връстници и едва ли не ви отвращават, ходете в библиотеката, на театър, на опера, на културни мероприятия и там щесрещнете такива като вас.Не ги търсете в дискотеката.Има място и забавления за всеки. ако обаче и там не ви се ходи или изобщо не ви се излиза, вие имате сериозан проблем, вероятно сте А-социални, което никак не е добре за вашите 20 години. Поне 3те се съберете и контактувайте

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 28997890af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   При мен е същата история...ама в ония в пеоблема, а не в нас :)


(Рашид)

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1ec9ffcbc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вечното противопоставяне между интроверти и екстроверти, от доста време го наблюдавам :-) А то е напълно безсмислено, просто си живейте както ви идва отвътре и оставете и другите да го правят.

Моят съвет е - не се опитвай да се променяш. Няма да се получи и ще чувстваш, че вървиш срещу природата си. От интроверт екстроверт не става - казвам ти го от опит. За теб вътрешният ти свят и преживявания са по-важни от външните - такава ти е природата, няма добра или лоша природа, тя просто е такава.

Не се измъчвай, че не се чувстваш добре в тази среда - ще намериш такава, в която да се чувстваш на място. В крайна сметка реших да правя, каквото ми допада и да не се съобразявам с начина, по който ме възприемат екстровертите. Имам си приятели, с които сме "от една кръвна група", излизам с тях и си говорим, и ми е супер приятно. Като не ми се говорят глупости с хора, с които няма какво да си кажа, не го правя. Имам си други занимания, които ме правят щастлива.

Екстровертите винаги смятат интровертите за "сбъркани" и обратното - това е, хората са различни, а дали ще могат да възприемат различието е въпрос на собственото им духовно израстване. Като не могат - отминаваш и си казваш наум "Имаш още какво да учиш".

Обществото като идея и структура е създадено от екстровертите заради необходимостта им да общуват, да се социализират, това пък е тяхната природа. Затова и интровертите не се чувстваме на място там, това не е нашата среда. Абсолютно нормално и закономерно.

Така че горе главата и въобще не търси някаква вина в себе си - все едно да се чудиш защо косата ти е кестенява, примерно, а не руса :-)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4f8137e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От номер 2 : Именно. Интроверти сме. И съм си абсолютно нормален социален човек, любимите ми занимания са да ходя на кино с приятели, да карам колело, да чета някоя книга или да цъкам нещо на компа... наскоро се включих и в едно благотворително мероприятие, където има все интелигетни и стойностни хора... и се чувствам супер !

Така че горе главата !

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 6f270eddf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Я, имало още инакомислещи сред младежите? Не се насилвай да бъдеш една от многото, все има хора които могат да ти бъдат среда, само че няма да ги намериш в чалготеките или кръчмите - те и учат и работят, животът им е създал препятствия. Не се старай да промениш и другите, нека и те да си имат среда, животът е хубав с разнообразието си. Поогледай се, намери своето място и бъди щастлива.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 5522c6b5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   E, аз съм на 18 и винаги съм била в твоето положение. Никога не съм била на купон или дискотека - сама се затварям в себе си защото не ми харесва заобикалящия свят. Искам да го променя, но не знам дали съм способна да променя себе си за да се впиша!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 6f270eddf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 8. Конспирацията си я има още от римските времена, но днес е в особено уродлива форма. Насаждането на псевдокултура е само част от тази конспирация - дрогата, алкохолната зависимост, чалгата и т.н. създават абсолютно некадърна и зависима средна класа. Образованието е унищожено, здравеопазването е на път, а тъпи и болни хора се управляват най-лесно. Е, има още хора, отличаващи се от стадото, доколкото виждам от писанията тук. Няма никак да ви е лесно, но все пак не се унифицирайте, вие сте ценни такива, каквито сте.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e8c3a1d357
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Пфф и аз съм в подобна ситуация.Някси не се вписвам в разговорите за дискотеки, алкохол, секс и напивания на хората около мен.

Момче съм.Карам 20 години..

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4f8137e7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ако искаш остави скайп да початим. От номер 2.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 470851cd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Човек освен всичко друго има нужда и от социални контакти. Такива контакти оказват положително въздействие ако са със сродни души. Общо взето когато човек е в хармония със себе си привлича себеподбни. Когато има някакъв проблем и не е намерил своята идентичност - т.е човек е в дисхармония - тогава привлича точно това към себе си, което е идентични с дисхармонията и конфликтите /вътрешни и външни/ на самия човек. Пътят на човека е така устроен, че всеки се стреми да намери себе и да бъде себе си. Рано и ли късно всеки стига до равновесието и баланса по различни начини и плаща различна цена за това. И за това, че някой по-трудно открива истинския път за себе си не са му виновни другите. Напротив- самият факт, че се замисляте за това кой сте, къде се намирате и къде искате да стигнете, какво ви харесва и към какво се стремите, търсите сродни души - за това ви помагат и другите, които смятате, че са различни от вас. Не се чувствате добре понякога, защото бягате от себе си и искате за бъдете като тях, искате да се харесате на другите и щом стигнете до истинското прозрение ще осъзнанете, че вашата силна страна е да бъдете себе си, да се харесвате такъв или такава, каквато сте. Тогава ще бъдете полезен/полезна/ за себе си и за другите, тогава ще разбирате другите и няма да се дразните от това, че те имат други предпочитания и се забавляват по различен начин.

А конкретно на въпроса- Не, не е необходимо да бъдеш като другите, за да се впишеш в обществото. Ти си част от обществото и имаш правото да бъдеш себе си и да се опиташ да промениш света като приемаш позитивната страна и се бориш срещу негативите. Не е необходимо да се опиташ да харесваш нещата, които противоречат на принципите ти само за да се харесваш на общността. Ако се разминаваш с останалите- не е необходимо да доминираш и да демонстрираш негативното си отношение- просто се държиш на известна дистанция и когато се наложи отстояваш правото си на мнение. Никой няма право да ти забрани да имаш мнение или предпочитания.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 611889553d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравей,авторке! Това,което ще направя сега,не ми е в стила,но този път съм готов да направя изключение.Аз съм момче на 22 и с изненада установих,че имаме твърде много общи неща.Не разбрах дали липсата на партньор е едно от тях,но в случая това е без значение.С момчетата винаги съм имал твърде малко общи теми за разговор,затова повече обичам да общувам с момичета.А и отдавна търся случайно оцеляла сериозна жена сред тълпата от носителки на титлата "царица на купона",но засега безуспешно.Вече бях започнал да губя надежда,че някога ще намеря.Независимо дали си сама или с някого,ще се радвам,ако ме потърсиш на имейла ми дори и само,за да си попишем известно време.Наистина ми е нужно поне замалко да говоря със сериозно момиче,за да се почувствам отново жив.Благодаря ти за отделеното вниманието!

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 3224bb44df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ми писна ми от трагични образи, много ми писна.
До тук изчетох следното - сериозните хора са нещастни, те са тези с проблемите, зрели са и търсят себеподобни, защото тълпата е глупава,а те не са овце. И най-важното асоциални са, защото никой не ги разбира и нямат сходни интереси с "другите". От другата страна на барикадата са всички млади жизнени хора, които обаче се наслаждават на чалга културата и нямат грам мозък в главата си. Според оценката на първите и втората група се състои от нещастни хорица, но те са твърде глупави, за да го осъзнаят - "ще се сетят един ден"
ако всички интроверти са извисени същества, то останалите не ги броим за хора?
мили хора, всеки има проблем в живота си, къде по-малък, къде по-голям и всеки изживява различно това, което му се случва. нима няма приятелство м/у интроверт и екстроверт (№ 12 успешно въведе тези термини)? и как групирате хората - всяка от групите създава социални връзки само м/у себеподобни ? нелепо е
а колко хора с трагедии в живота си познавам, които съвсем не са се заключили в библиотеката. Имат нужда от интезивно общуване и си го набавят - излизат, забавляват се, срещатат се много и различни хора - това не променя сериозноста и зрялоста им!
за да изчета толкова подобни теми, значи авторите им все пак не се чувстват съвсем комфортно, нещо им липсва... и щом не се чувстват добре, защо живеят живота си по този начин? някакво мазохистично удоволствие ли получават или обичат ролята на печалния рицар-идеалист, който никой не разбира?

 
  ...

...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: eed5000edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да бе, някои хора са толкова уникални, че никой не е достоен за тях. Тази тема е адски дълга....
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: d67b010bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Pалф, сериозен ли си?

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: eed5000edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 24, не разбирам въпроса ти.:) Но, по принцип да, казах го сериозно. Някои хора наистина се смятат за уникални и от там започват всичките им проблеми.
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 6a1ed12fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Xаха е какво пък верно са толкова уникални, все някакви неразбрани емота. Егото ви е голямо и от него не може да създадете нормални отношения с другите. стойте си сами да не почвам с грозните думи

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: c7185553f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Pалф, ти пък си много груб, не съм очаквала от теб! 21 няма да коментирам - пълен комплексар!

 
  ...

...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: b434eb5757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Искрени благодарности на номер 21,който се включи тъкмо навреме,за да даде пример за това какво не харесва авторката в другите! Естествено няма да получиш заплащане,защото тук сме организация с идеална цел.
Ралф,ти също си включен в благодарностите! Няма как човек да подмине "изключително вещото" ти изказване.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: eed5000edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Да 29, аз съм един щастлив малоумник без проблеми! :)
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: ea9296bbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ами за човек с проблеми доста време прекарваш тук, давайки вещи съвети. Може би проблемите ти идват от държанието, или може би културата на изказване??? :)

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: eed5000edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Номер 32, в живота има два вида проблеми. Едните са решими а другите незнаем как да ги решим. В този сайт има много хора, за които смешни на пръв поглед проблеми могат да ги докарат до самоубийство или отчаяние, което е същото.

"Културата на изказване" за мен е губене на време в празни приказки. С други думи термин лишен от смисъл.

Само да отбележа, че думата "съвет" не ми допада. Никога не съм давал съвети. Просто съм изказвал мнение в няколко теми тук.

Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 6d9185512b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   32 да не би да си психолог? не искаш ли и мен да анализираш в такъв случай?

Мила

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: b434eb5757
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Уникални сте... Имам предвид тези,които критикуват хората в този сайт или в други подобни сайтове.Смятате,че сте по-висши от тях? Може би сте някакви божества,слезли на Земята,за да напътстват онези,които имат нужда от това? Ако наистина мислите това или сте за психиатрия или имате твърде високо самочувствие.Щом сте тук,сигурно има причина за това - или имате същите проблеми,но сте голяма работа и не си признавате или пък обичате да се подигравате на хора с проблеми,което съвсем не ви прави херувимчета.Тези,които искат да помогнат си личат отдалече,затова няма как да ви причисля към тях.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 67d1b35fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   35, в думите ти има много мъка..
от 21

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: ea9296bbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Ралф ако те нарека 'болен мозък' ще се обидиш ли? Вероятно да! Ами тогава недей да наричаш хората Емота! Не вярвам на някой да послужат негативните ти мнения. А щом "културата на изказване" е загуба на време...за какво изобщо ми говориш?! (реторичен въпрос). Да наречеш Емо човек, който не е такъв и не иска да се причислява към тази група е обида! Така че, нека да не се обиждаме. Ако не ви харесва темата, не пишете! Ако искате да помогнете-кажете нещо положително, което действително може да бъде за пример!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: eed5000edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   37, няма да се обидя със сигурност. Човек се обижда от хората, на които държи. Нали така? :) Между другото не съм особено наясно какво точно е "Емо". :) Има едни хлапета, които приличат на ходещи духчета, май на тях се казва Емо/емота (незнам дали е с малка или голяма буква). Мислех, че не е обидна дума. :) Не си спомням да съм нарекъл някой така, но както кажеш. Айде, аз отивам да лекувам болния си мозък с една студена бира ;)
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 4cf1055790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   37, нещо положително - да потърсиш специализирана помощ, ще ти е от полза и ще дадеш пример на останалите изтерзани душици, които са толкова тъжни и неразбрани от този скапан свят! не бих реприкирала, но ме подразни с поучителния си тон.
с обич, 21

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: ea9296bbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Ми че дразнете се колкото си искате, нали за това сте тук?! От 37 :D:D:D

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4619292202
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Да, трудно е да си цвете сред бурени! Но така или иначе ненормалните неща до такава степен са ни завладяли, че нормалните ни се струват странни!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: dc970666cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Номер 3- аз мисля, че ти не мислиш нормално. Момичето е свестно и се радвам, че не е поредната олигофренка. Тя ще открие половинката си, ще си направят семейство - 1-2 дори 3 деца ако искат и като остарее и стане на 60 и обърне поглед върху живота си, тя ще види и ще осъзнае, че е постиганала:
1 да се омъжи
2 да си има деца
3 да ги възпита и направи ХОРА
4 да ги дипломира и образова като хората
5 да има внуци
6 да помага на децата си, с отглеждането на техните деца
...и много други
Докато ти номер 3, ще станеш на 60 и кво? Нито си се оженил, нито си отгледал и възпитал дете, абсолютно нищо не си направил в живота. Само си пил, пушил, ходил по леки жени, сбивал си се с други и т.н. НО нищо не си направил в живота, с което един ден да се гордееш, но не само ти, а и други да се гордеят с теб и да те запомнат с добро!!!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 508811dd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   № 42 явно за теб смисълът на живота се изчепрва с физиологоията по възпроизводство на вида и битовизмите по опазване на потомството. Това и животните го правят - чист природен инстинкт е това и не виждам повод хората с деца да се изживяват като нещо свише спрямо тези, които нямат такива.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: eb6c3da116
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   РАЛФ Е ПРАВ!

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 36f4448693
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Проблема на този тип хора, като нас е, не че не намираме себеподобни, а просто сме много затворени в себе си и изолирани. Това ни пречи да създадем тези контакти с подобните на нас.. Ако тази бариера можеше да се преодолее щеше да е много хубаво, нямаше да сме самотни и нещастни :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dc42eb404
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Виждам, че тая тема е от 2 години и ако авторката все още има тоя проблем, който описа ще кажа няколко прости нещица, които ще са от голяма полза.

Да кажем, че сега съм 3 години по-млад от теб, но това няма значение!

Щом мислиш така си в правилната насока към успеха и щастието, а относно проблема с купоните, чалгата, дискотеките ще ти кажа използвай тези неща само за разведряване, а ти си бъди сериозна и целенасочена само за себе си. Проблема е, че си надскочила годините си много, както и аз и това влияе на околните и те започват да странят от теб, да ти завиждат и всичко от този род. Оправих проблема супер лесно.

1-во изясних целите си (Да тренирам тялото си и да уча и то в професионален план и в двете области) и започвам да ги привеждам в реалност и това ме прави щастлив и пълноценен.

2-ро излизам си с приятели и купонджии и сериозни и им помагам и си обменяме опит. Освен това разчитам на себе си най-вече, а не на другите, защото хората се променят, , всичко се променя и ти не можеш да имаш вяра на никого.

3-то правя така, че всеки ден работя за нещо, което другите няма никога да имат, но тайно (нито се фукам, нито нищо). С две думи вече хората започнаха да виждат тази промяна и да завиждат, но аз си общувам все едно съм си като тях.
Иначе казано освен истинските ми приятели хората са една маса, което само си убиваш времето с тях (въпросните, които ти описваш). Успокой се, живей си живота, бъди себе си, бъди оригинална, прави така, че никой да не може да те стигне :p. Стига с много сериозност и дълбокомислие.. това психясва :p. От радост става баналност. Мисля, че знаеш всичко това. не се опитвай да влизаш в разговори и да им обясняваш всичко това. Вместо това го използвай като предимство и изкови щастието си, а после пари, коли, мъже, кеф и купони колкото щеш :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker