Въпрос за куриерска услуга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за куриерска услуга
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3385 пъти
Здравейте! Случи ми се една неприятност - спуках си дисплея на смартфона и понеже съм на 17 - той ми е подарък от родителите, по точно от майка ми. Поръчах си нов по нет-а и го очаквам да пристигне до вторник-сряда с наложен платеж до дома. Дотук добре, имам парите, дадох моя адрес.... , само че има един проблем - не искам някой от домашните да разбира за пратката, още по-малко за проблема с телефона. Тоест, има ли възможност да направя така, че куриерът да пристигне в час, точно определен от мен... не съм наясно с тази услуга до дома, защото досега винаги съм ходил до офиса им (става въпрос за Speedy)?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: dda382c5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, мисля, че има такава опция. Обаждаш се и казваш по кое време искаш да пристигне, но доколкото си спомням се доплаща... Не съм сигурна дали тази услуга я предлагат Speedy, аз ползвам услугите на Еконт, но нищо не ти струва да се обадиш и да попиташ. :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c8ba30aa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За тази въпросна фирма аз много често получавам пратки. Куриера ми се обажда първо по тел, пита ме дали съм на адреса и тогава идва. А може и да му кажа примерно за по-късно да се разберем да дойде. Зависи. Те гонят график и имат определени места, на който ходят в определено време. Ако искаш говори с този дето ще ти праща пратката и му кажи, като ти я прати да каже да се обадят преди да дойдат на адреса ти и ти да се разбереш там с куриера, който ще е как и кога може да ти достави пратката. Или не оставяй адрес, а само град и тел за дооточнение и куриера ще ти се обади. Иначе в деня на пратката към 09:00ч ти пращат СМС да очакваш пратка и в СМС пише един тел, който е на централата на фирмата, можеш да се обадиш и също да оточниш, да кажеш примерно, че не знаеш кога ще си вкъщи и ако може преди да дойде у вас куриера да ти звънне или да кажеш определен час, в който да дойде между 09:00ч и 16:30ч. Те попринцип куриерите идват от друг съседен град и си тръгват до определени време. Но доколкото прочетох ти вече си дал адрес и очакваш вторник, сряда пратката. Най-добре изчакай в деня, в който ще я получиш, те ще ти пратят СМС и виж на СМС-а ще ти има изписан тел за евентуално отлагане на пратката или информация. Обади се там и кажи номера на пратката (също ще го пише в СМС-а) и кажи, че искаш преди да дойде куриера да се обади да се разбереш с него как и по кое време да дойде до у вас, а може и на друго място да се разберете. От там те ще се свържат с куриера, който обслужва твоя район и ще му кажат. Точни са хората, аз съм имала такива случаи. Желая ти успех :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7ba415b808
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А защо не поръча пратката да бъде доставена в офис на Speedy? Попринцип би трябвало да можеш да промениш адреса на доставка. В деня преди физически да ти донесат пратката трябва да ти пратят sms, че пратка номер не-знам-си-кой ще ти бъде доставена на този адрес и за смяна на адреса да се обадиш на телефон еди-си-кой. Обаждаш се, казваш номера на пратката и в кой офис искаш да ти я доставят. После отиваш и си я взимаш от там. Елементарно!
И се подготви психически за още такива случки - дисплейте се чупят лесно при натиск. Купи си калъф за телефона - има едни плътни кожени калъфи, които са перфектни. Само не го взимай с магнитна закопчалка, защото се съсипват ел. чарковете.
Ж27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a7da846b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можеш да се обадиш по телефона и да го уредите за определен час в определен ден - но ще ти струва.

Друг вариант е да отидеш директно до офиса и да си го вземеш за същата цена, за каквато щяха да ти го доставят :) (обикновено най-близкия до вас офис, но можеш да ги помолиш да го оставят във всеки друг офис на фирмата ако искаш)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 63285881e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По принцип има, обаче е трябвало още като правиш заявката да маркираш, че искаш стоката да се достави в Х часа и съответно за тази услуга се плаща допълнително, обикновено няколко лева за фиксиран час. Ако искаш сега можеш да се обадиш в Спиди и да ги помолиш да ти доставят нещата в определен час, а ти съответно ще платиш на куриера и въпросните 2-3 лева (май горе-долу толкова струваше).

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: da67eaca53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А защо до дома? Можеше до техен офис пак с наложен платеж, а и дори с опция преглед за да бъдеш сигурен, какво ти пращат!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 03b6ac9859
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не за съжаление не може. Те си имат работно време и ти, ако не си у вас или няма никой у вас, когато куриерът пристигне (изобщо не се знае кога) ще го остави в някой офис на фирмата и от там трябва да го вземеш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a83f2fb9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами звънкаш в Спийди и им казваш да задържат пратката в офиса им (защото, примерно, тези дни няма да има никой на адреса...). После отиваш да си я вземеш от там.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ee466a0fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има услуга - "фиксиран час". Само че тя означава, че трябва да доставят "най-късно до този час", а не че ще спазят стриктно часа. Най-ранния възможен фиксиран час за доставка е 10:30, тоест до 10:30 ще го получиш със сигурност, но е вероятно да дойде куриера и по-рано. За изпращане знам, че има желан час за посещение ( диапазон от 2 часа), за получаване не съм сигурна, но ако имаш номер на товарителница - обади се и предполагам, че няма да е проблем да запишат някакъв час. Обикновено изпращат и смс на номера, който си посочил, за да очакваш пратката. Ако нямаш товарителница, вариант е да се обадиш, когато получиш смса и да помолиш да задържат пратката малко, защото няма никой вкъщи до еди си колко часа. По принцип започват да разнасят пратките към 9:00, мисля и обикновено до към 13 -14 часа приключват с доставките (освен ако не са пренатоварени), така че, ако вашите са на работа, едва ли ще се засекат с куриера.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e253a4cdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми защо направо не каза до офиса и нямаше сега да се чудиш? :) Кажи в офиса да ти я доставят

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker