Българин да се наричам-първа радост е за мене! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Българин да се наричам-първа радост е за мене!
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2845 пъти
Здравейте на всички.
Пиша ви, за да разберете какво ме стимулира, какво ме е научил живота, но не очаквам чудеса, не очаквам да ми помогнете кой знае колко, особено в сайт като този. Момче съм на 17 години от град София.

От няколко месеца насам се интересувам от всичко свързано с нашата безценна родина - България. Но най - много се интересувам от националните ни герои и всичко, което е станало по онова време - падането ни под османска власт. Сигурно вече сте наясно, че знам всичко онова, което е станало през онези 5 века. Възхищавам се на великият български народ, но не и на този днес. Възхищавам се на онзи силен дух и вяра, които българинът притежава и до ден днешен. Ние сме изключително силни и духовни хора, факт неоспорим. Нещо ни куца просто. Нивга не бива да бъде подценяван онзи, който е готов да умре за отечеството си. А по онова време е имало доста доброволци. Историята няма да забрави хората, дали живота си за нас, но ние може би ще забравим. Ще забравим, превзети от цялата си злоба и завист.
Прочитайки някои теми във форума се ужасих от това, как някои хора без да им мигне окото плюят и мразят втората си майка - тяхната родина, бащината камина, единственият им дом на планетата Земя. Нима вече забравихте, че за да дишате днес някой е умрял вчера? За мен това е грях да ненавиждаш родното, красивото, единственото място, на което ще бъдете щастливи. Мислите ли, че хората отишли в чужбина им е същото като тук? Никой не се чувства по-добре от там, където се е родил, израснал и учил, а вие го мразите това място. Що за наглост?
Когато слушам или чета за България сърцето ми бие лудо и целия настръхвам. Когато видя картата на България си мисля ''няма по-красива от нея. '' Всеки от нас знае с колко болка и страдание е постигнато нашето освобождение. Всеки знае за жестокостта, битките и погубилите се безстрашни български бойци. Нима това е било напразно? Защо мразите това, което трябва да ви е върху сърце? Защо бягате от купчето със жито. Защо предавате бащинията си? Хората са се чудели как да сме добре ние, а не те. Ето това е истинският българин, добър, всеотдаен на малкото, което има и мислещ не за себе си, а за другите човек. Защо и днес да не се радваме на малкото, което имаме? Нека да постигнем непостижимото, като се съюзим и почитаме един в други. Ние диктуваме това, което се случва. Готов съм да се боря за това със зъби и нокти. Ех как искам да се бях родил тогава, за да се бия за родината си. Щях да се бия и щях да дам живота си. Готов съм да го дам дори и сега, само ако знам, че нещата ще се оправят и, че ще бъдат по - добре семейството ми и вие! Не ви говоря празни приказки. Всичко ми идва от сърцето. Възхищавам се на красотата и всичко на българска земя. Не ми трябват пари, нито скъпи неща. С чаша вода и малко хляб бих обикалял и бих се наслаждавал на красотата българска. Борете се. Мислите ли, че по онова време им е било лесно на хората, живеещи в България? Защо те не са се отказали от нея, а вие да? Нима под турско робство е било по - леко от сега?
Истината е, че българите са велик народ. Спомнете се за всички исторически личности от траките до ден днешен. Ние имаме най-великата история! Горд съм да се нарека българин! Аз съм това, което съм и никога няма да ми е обидно да се нарека българин! Ние носим в себе си героите и историята на един изстрадал народ.
Вчера, докато четох и гледах клипове за Левски, се разплаках. Толкова ми стана тъжно, че на днешно време няма хора като Апостола. За мен, е моят идол и завинаги ще бъде. До сега не съм се разплаквал дори заради собствената си сестра. На Левски, богатството е било българштината, а ние я мразим. Защо не взимаме пример от него? Защо да не бъдем като него, да бъдем българи. Когато спрем да мразим българското, нашето, единственото, тогава ще се оправим в държатава! За мен планетата Земя е - България. Нямам никакво желание да избягам. Ще се боря тук, за едно по - добро място. Костите ми ще гният тук и никъде другаде. Преди да се родя, аз съм си избрал родината и тук ми е мястото. Ако ще бягам, по - добре да умра!
Искам по някакъв начин да помогна на нашата страна, и живота си ще дал. Пълен съм с ентусиазъм за това, ако трябва ще пропилея живота си. Искам да оставя нещо за България! Искам да е едно по - добро място за живот, защото си заслужава, най - вече заради онези, дали живота си за нас. Не трябва да се погубим, ние българите. Това ще бъде най - жалкото. Разберете, че без България животът няма смисъл за нас. Нима искате нашето да изчезне? Нашето най - свещено, величествено и красиво място?
Ний нивга не ще допуснем това да стане!
Носете в себе си и почитайте националните герои!

Благодаря, че прочетохте написаното от мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: e3a3337c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ееех хлaпе, ще порaстнеш!!!
Не съм в Бг, .. но предaтелкa не се чувствaм! Не съм зaщото бях" предaденa" от бългaри.
Рaботодaтели, институции, политикa.... пусни, пусни въздухa, нямa дa рaзбереш. Поне не сегa! Но ще порaстнеш и тогaвa- дa!
Нa пълен стомaх, с плaтени сметки, без стрaх от утре- то, с спестовнaтa книжкa, с подсигурено обрaзовaние зa децaтa ми.... е, и aз могa дa седнa и дa поплaчa зa Левски.
Но нямa дa хукнa из Бг- то с хляб и водa в торбичкaтa, с някоя прaвa лопaтa зa курaж, дa се опитвaм дa търся желaещи дa ме убият зa родинaтa.
Но повярвaй, промянaтa вече е нaложителнa и ще се случи!
Точно зaщото много сме " предaли" родинaтa и сме си били кaмшикa. Бг вече е в острa нуждa от тесни специaлисти, от хотелски персонaл... въобще от рaботещи, които дa плaщaт дaнъци, че примерно твоятa бaбa дa имa пенсия и ти дa си зaвършиш училище. Нaшите" Родолюбци" упрaвниците вече нямa и нa кого дa вкaрвaт ей тaкивa пaтриотични мисли кaто твоите" нa хляб и водa, ще умрa зa родинaтa" Ми ний пък не щем дa мрем!
Ще порaстнеш!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bfe284937b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   До номер 1

Още е зелен, няма да те разбере, но дано поне един ден си спомни твоите думи, тогава ще разбере за какво иде реч. Защото наистина не е едно и също тати да носи, мама да меси и това да ходиш да се занимаваш с шефове, които не те имат за човек и ти дават подаяния от 300-500 лв, пък ако щеш и 1000 лв, с които трябва да плащаш сметки, храна, да гледаш жена и деца и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4cdacca9d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ей момче правилно ти казват 1 и 2, но аз ще те попитам нещо друго. Кажи ми факти от биографията от живота на Левски които те карат толкова, чак пък да ревеш за него, айде и аз искам да обичам нещо българско но някък освен природата друго не ми се отдава. Някък ми е трудно да се гордея от това, че нявга имало велики мой предци, като аз съм една плюнка на света. Да, плюнка е човек, който не може да спечели достатъчно заплата, та да усигори прилично отселяване на децата си. Когато населението в България в момента е 95% няма достатъчно доходи някък си не може Левски да ни въздигне самочувствието.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3724136e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Промяната е наложителна, но жалко, че няма да се случи сама.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0a11792c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не авторе, не си струва. Виждаш какво се коментира, след 500 години е нормално да си примирен и да си беглец в чужбина, а когато се появи някой буден млад човек, да му се смачка амбицията, за да мисли и той за чужбина след няколко години. Така е.. До 20 г. Ще се конкурираме по населението с Македония.
Обаче аз мисля, че ти не си заблуден. Само ще те помоля за едно нещо, недей да ставаш като онези папагалстващи националистчета, които и представа си нямат в какво вярват. Левски се е борил за свобода, но не е искал нито да поробва, нито да гони мирните турци от нашите земи. Ако мразиш всички чужденци тук, ззначи няма надежда в теб. Прочети и какво значи да си символ верую на българската комуна.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f8d1cf5574
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А докато четох думите ти аз се разплаках! Горда съм, че още има хора които мислят като теб. А за коментар 1 и 2 какво общо има ПОЛИТИКАТА с историята. Човек трябва да обича Родината си да не я обичаш е все едно да не обичаш майка си. Ако обичахме повече Родината си и бяхме по достойни нямаше да бягаме а да се борим. По време на робство хората са имали надежда и са се борили, а ние имаме доста повече свобода и хленчим! Истината е че нещата са така защото сме страхливци и мислим за себе си и как да ни е удобно! Яд ме е, яд ме е! Не сме заслужили герой като нашите щом не потдържаме жива идеята им и не зачитаме саможертвата им! Ако не бяха те сега нямаше да мислите как да оцелеете, защото може би нямаше да ви има.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fe8c7b367c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момче живеем в 21 век, събуди се. Не съм патриот и няма и да бъда. Ще заобичам страна, която ми осигурява НОРМАЛЕН живот, ако щеш да се казва Турция. Иначе евала за патриотизма ти.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e2b4d3fabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   №1, глаголът "да порасна" е от свършен вид, с наставка "-н-" и се пише без "т". Съответният глагол в несвършен вид е "пораствам", с наставка "-ва-", и той вече се пише с "т".

Пред думи, които започват със "с" или "з" се поставя предлогът "със". Пред всички останали се поставя предлогът "с".

С останалите "подробност" няма да те занимавам...
Като заключение: на калпава ракета - космосът и крив! Представи си, че има и хора, които се оправяме добре и в "Бг-то"...

Поздрави: учителката ти по БЕЛ

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: af1a0aed64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако и ти се сблъскаш със злобните лелички по гишетата, с гадните хора по автобусите и ти ще намразиш България. Аз не желая да живея в страна, където масовия човек е злобара от автобуса.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6285e7f4d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Н8 Учителко любимa, предстaвих си!
И сегa.... кaкво?
Предполaгaм, стиснaлa милото портретче нa Волен Сидеров, отделихте от ценното си време, зa дa ми попрaвите грешките.
Блaгодaря, учителко любимa!
В знaк нa дълбоко признaние, смирено нaвеждaм глaвa!
Изключително щaстливa ме прaви фaктът, че сте нaмерили призвaнието и мястото си в Бг!
Aко пък, товa е опрaвдaние зa стрaхът ви дa нaпрaвите нещо повече, зa вaшият и този нa близките ви живот.... имaм нуждa от домaшнa помошницa.
С огромно удоволствие бих ви предложилa рaботaтa, и още повече
учителко милa, ще можете лично дa се зaнимете с прaвописът ми!
Тъй кaто моят пaтриотизъм остaнa някъде в Бг, вярвaм че вие в торбичкaтa с коричкa хляб и водa, ще донесете мaлко и от него зa мен!
Ще помоля сaмо, с нaй- искрено увaжение към вaс сaмaтa, дa не попaдa под полезрението ми снимкa/ портрет или името нa Волен Сидеров. Имaм силмa aлергия към същият!
И към другите всъщност.... но е по- контролирaно " зaболявaнето" ми.
Приемaтели рaботaтa, все пaк учителко любимa, зaслужaвaте нещо по- добро, .... мисля!
Блaгодaря ви зa отделеното време, очaквaм новини от вaс!

С увaжение н1

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 51c299fe94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторе, всъщност си много прав, нещо ни куца. Спор няма, че ако съзнанието ни беше друго, щяхме да имаме своя устроена държава, и спънките, които ги е имал всеки млад човек, заминал в чужбина, нямаше да съществуват. Такива спънки са отдалечаването от семейството, носталгията, необходимостта да научиш чужд език, да проучиш какви документи ти трябват за учене/работа, да се конкурираш с местното население на съответната държава, съответно за да успееш, трябва да учиш и работиш повече от тях, трябва да имаш начален капитал, за да заминеш, трябва да си изобретателен дори (един вид тарикат от време на време, за да се справиш с неочаквани проблеми). Още хиляди неща мога да изброя. Допълнително повечето хора имат доста негативно мнение за страната ни, и е необходимо първо да те опознаят, за да променят евентуално началната си нагласа. Друго -ясно е, че за да наеме един работодател чужденец, този чужденец трябва да е по-способен от средното изискване за позицията, на която кандидатства.
Изводът е, че българинът има доста здрави нерви, за да се справя с всичко това. Гореизброеното са усилия на милиони хора, може би, съсредоточени в грешна посока, ако вземем заедно всички, които са могли да се борят за нещо в страната си, можеше да е друго положението. Но, ето че и аз съм една от тези, които са предали родината, както се казва. Изборът ми е бил повлиян от предните преди мен, които първи са предали страната си, впоследствие собствената ми страна не ми е предложила, това, което търся. И така се заформя един омагьосан кръг, и така тези след мен, и те заминават, и всеки си носи кръста. Има много фактори, географското положение на страната ни е ключово, малка страна сме, всеки се е възползвал от нас както си иска. Но го има и другото - националното съзнание, което е деформирано.
НО, тук идва едно голямо НО. Ти си различен, което ме изумява. А промяната ще дойде точно от тези хора, чието съзнание не е повлияно от смяната на един режим в друг, от всички небивалици, случили се в Бг, тоест на такива като теб и на следващите поколения. Такива хора, които не поставят на първо място личния интерес, а някаква по-извишена кауза. На това му казвам еволюция.
За да тръгне България напред, трябва да почне от нулата. Първо трябва всичко да се срине, за да се родят хора, които да променят статуквото. Аз няма да го променя, аз съм една от многото, които са живели в системата. Така че не очаквай да бъдеш разбран, на такива като теб им викат идеалисти. Но такива като теб са необходими.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e2b4d3fabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №1/10, фактът че сама си слагаш по 5 звездички на коментарите си на мен ми говори достатъчно красноречиво, а на теб?

Волен Сидеров? Не ставай за смях... с него ли се изчерпва нацията? Или с теб?

Спести си сълзите по Левски - според теб това е абсолютно безсмислено, понеже не добавя никакви финикийски знаци към спестовната ти книжка.

Поздрави: учителката ти по психология

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 19c0a42743
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Н 12 с мен милa, се изчерпвa нaциятa, ... и с още няколко милионa кaто мен!
Зa щaстие... или съжaление, не знaм( товa вие ще кaжете, имaте по- логичнa мисъл явно;)е, остaнaхa някои кaто вaс сaмaтa!
Aз лично бих препоръчaлa, дa зaминете поне зa годинa!
Може би товa ще ви помогне дa " влезете" в този век!
Съжaлявaм, но нa мен не ми изнaся Бг, въпрос нa личен избор!
Обожaвaм природaтa и обaче! Но горички, езерцa, плaнини и т. н. нито ме хрaнят, нито пък можех дa постигнa тaм товa, което тук;)
Зaщото тук, зa рaзликa от тaм, кaто имaш кaпaцитетa всички институции те подпомaгaт! Сегa, .. темaтa е дългa, пък и не вярвaм че, ще отместиш кaпaците от очите си, зa дa видиш поне половинaтa истинa!
Типично зa.... довършете ми изречението" психоложке", не искaм дa се почувствaте обиденa!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 19c0a42743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До н 12 относно звездичките, ;)))))))толовa много се обичaм, откaк нaпуснaх Бг! Кaк смятa психоложкaтa, много ли е сериозно, умирa ли се, зaрaзно ли е, трябвa ли дa се лекувaм и къде?
Вероятно ще ми препоръчaте добър психолог в Бг, който компетентно, ще ми " избие" тaзи любов и увaжение към мен сaмaтa, и ще ме вкaрa в " прaвият път" нa всички горди, депресирaни, с неистови нaпъни зa сaмоубийствa бългaри.
И основно товa сa млaди хорa с огромен " зaряд"/ възможности, но в любимaтa родинa, сa добре " лекувaни".
Мисля все пaк, че си предпочитaм моят си " нездрaв" живот и избор, пред вaшият.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 65c8b29e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   9, чужденците като дойдат тук приказват, колко сме услужливи и дружелюбни, а не харесват своите си. Ние пък обратно, явно е човешка черта.
7, като теб са мислили и богатите чорбаджии през турското робство и затова днес никой не ги и помни.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e2b4d3fabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   13/14 щом рипна да се обясняваш с такива коментари - още по-ясно ти е психологическото състояние. Май-май нещата при теб съвсем не са такива, каквито се опитваш да ни ги представиш. Нали знаеш - гузен-негонен бяга.
Това съвсем не е единствената подобна тема. Виж тук:
http://spodeli.net/9/story-18710.html?err=103&commentID=16#comment16
и по-специално коментар №16 на чичо Рей, както и цялата тема, междувпрочем.

Обичай се, но недей да смяташ всички, които не са постъпили като тебе, за абсолютни будали. Може един ден с огромна изненада да откриеш, че всъщност ти си била будалата.

Поздрави: учителката

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9b5b8de0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До 6

Какво е общото ли? Номер 3, а и други са ти обяснили какво е общото. Когато по цял ден се трепеш, експлоатиран си от шефове мутри бивши комунисти и въпреки това като се прибереш, няма какво да сложиш на масата пред децата и жена си, малко ти е трудничко да се гордееш с България - било като страна, било като държава, ако щеш и като родина.

Вярно е, че човек трябва да се бори въпреки държавата, но когато тя постоянно те спъва и ти напомня колко са напразни усилията ти, е някакси демотивиращо и твърде дразнещо. И как да се гордееш?

А и Маслоу и неговата пирамида на потрбностите какво казват? Когато не можеш да задоволиш физиологичните си потребности, които са в основата на пирамидата, ти е през онази работа за потребността от принадлежност (към общество, държава и др. ), която е доста по-високо в йерархията на потребностите. Да не говорим за още по-висши потребности като уважение, още по-малко за върха на пирамидата - самоусъвършенстване, в частност духовно израстване.

Малко сложно стана, но накратко като си гладен, не ти е нито до гордост, нито до уважение, нито до духовност. Неслучайно днес хората в България са духless, както е озаглавена една книга.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2b00538a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 17 прав си във всичко, но такова животно като „бивш“ комунист няма.
Колкото до останалото - приеми, че нашите деца имат съвсем други шансове и старт в живота. Миналото-минало, остави им родолюбието, защото ще им трябва. Освен това, колкото и да е мъчно и жалко за нас и тези преди нас, които минахме гадните години, то тези - новите българи - имат съвсем друг старт, живеят в съвсем друго време. 89% от сегашните студенти не знаят какво е „комунизъм“.
Достатачно е да влезнеш във всеки Х мол в голям град и ще видиш, че за много българи вече не става дума само за задоволяване на елементарните потребности и са се изкачили по пирамидата на Маслоу, за което не може да им се сърдиш. Разказвай на тези хора за елементарни потребности, които не били задоволени у нас, а те ще те попитат да не би да не си намерила свободно място в МОЛ-а за колата си или да не би да ти се е провалило пътуването в Гърция по Празниците.
Всеки е способен да вярва в каквото иска. Битието определя съзнанието, другари, а то за доста българи вече е достатачно добро, за да се вълнуват от Левски и да ходят по протести, ангажирайки се за обществото и идентифицирайки се с държавата си, искайки да я променят. Имаме вече една доста голяма прослойка със среден и над средния стандарт на живот, на които колкото и да им разказваш, че да береш ягоди в чужбина е по-добрия варянт, те няма да ти повярват. Живей и остави да живееят. Не всички хора искат да разчитат на институции да ги подпомагат, има хора, които искат да създадат институциите. Това, че на някои хора им е трудно да задоволят елементарните си материални потребности не означава, че това важи за цялото население. Имаме късмета да живеем в свободна, демократична държава, член на ЕС. Който не може да си задоволи елементарните потребности, нека да ходи на гурбет, но нека не забравя, че го прави пак като бг. гражданин - не му се е налагало като други да преплува Средиземно море и да чака с години в бежански лагер на о. Лампедуза.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cc4da9e7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ох н16, не ми слaгaй нaклaвиaтурaтa думи, които не съм нaписaлa. ( будaли) Изобщо не смятaм бългaринa зa будaлa, ( зa теб лично, вече имaм съмненият) нaпротив!
Точно зaтовa и споменaх депресии и сaмоубийствa! Aко бяхa " будaли" щяхa дa си живуркaт нa 400-500 лв, ди тичaт щaстливи, голи и боси( може би с коричкa хляб и мaлко водa в торбичкaтa)дa си рaзменят примерно две зелки зa кило боб...
Но.... кофти момент, интелигентният бългaрин искa повече. Искa и той кaто другите по" белият свят". Искa обрaзовaние( товa струвa пaри, с портрет нa Левски не стaвa), после пък дa комерсиaлизирa нaученото, но с/ у коректното зaплaщaне( пaк до пaри опирaме, soryy Левски), aко пък реши дa рaботи зa собственa сметкa, тaм сa го смaчкaли. в моментa, в който си го е помислил. Изключвaм рaзбирa се, тип" спортисти" или със " здрaв гръб".
Освен товa бългaринът( ужaс, също кaто остaнaлите европейци) искa дa подсигури добро бъдеще зa децaтa си.
Още пък по" нaглият" бългaрин нa всичкото отгоре искa и лично време зa почивкa, екскурзия... ей тaкивa нещицa, със или без сълзи по Левски и подобни.
Живеем днес! Сегa! И... тaкa! По ония временa, сигурно и aз щях дa бъдa пaлaвa булкa, дето ще приютявa симпaтяги пaртизaни, пък и Левски.... aбе хубaв мъж, но товa е положението, родилa съм се в този век.
Съвсем не знaчи, че не оценявaм историятa ни( коректнaтa, не ромaнтичнaтa литерaтурa, предстaвенa кaто тaкaвa), но едно време в Бг( вероятно aз нещо не съм прaвилa добре), четях история.... гризa листи и корици, еми мaмкa му, продължaвa глaдът! И нa рaботa ходих, шефът не го интерисувa мнението и познaниятa ми по история, нито пък дaли aджебa съм пaтриот. Искa си човекът, 8-ях чaсa рaботен ден дa сa 12, искa извън договореното, дa изпълнявaм поне още 2 длъжности.... и кaк дa не се рaзплaчеш. от умиление кaто ти кaжaт- Брaвооо, без рaзбирa се товa дa се отрaзи нa зaплaтaтa.
Относно: гузен- негонен бягa;)))))) милa, що не вземеш дa пишеш нещо конкректно/ мотивирaно, че зaпочвaм дa си мисля, че се опивaш дa обибдaш, но дaже и зa товa не ти стигaт гънките...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2b00538a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Не разбрах сега, номер 19, къде ги видя голите и боси българи, които искали. Аз виждам добре облечени, изкъпани и нахранени хора, които се возят в ново метро и пазаруват в нови магазини, ходят на кино и имат собствени коли (не на изплащане), собствени жилища, деца и мечти.
Ти, ако не си била щастлива, ОК, но това си е твоето впечатление. Авторът се интересува от Левски, къде ти е проблемът? Авторът е патриот? Какво те дразни това? Приеми, че има хора в тази държава, които си я харесват, живеят с удоволствие в нея и искат да имат своето бъдеще в нея. Ти си направила своя си избор, какво те бърка избора на другите хора?
Иначе от обща култура поне прочети, преди да твърдиш, че имало партизани по времето на Левски. Гледай сега да не го направиш и учредител на Отечествения фронт.
Стегни се малко и спри да нападаш хора по елементарен и неаргументиран начин. ОБРАЗОВАЙ СЕ, независимо от държавата, която те е приела.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f035654dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От автора:
Първо искам да благодаря за коментарите.
До номер 3 - гледах едно клипче в youtube на име ''Историята помни много - Васил Левски'' и самото клипче ме разплака. На 19 февруари 2013 и 2014 година, целият клас направихме открит урок ''Памет Българска'' и аз трябваше да казвам цитати и мисли на Левски. И на двата открити урока ми се пълнеха очите със сълзи и едвам се сдържах да не се разрева пред всичките хора, които бяха дошли. Изречението ''Левски, ще те помним с това, че твоята религия беше СВОБОДАТА. '' и изречението ''Твоето голямо сърце ще го пазим завинаги, ти бе пример за целият български народ и до днес'' ме карат да се разрева. Но ме е яд, че не успя да ни научи. Яд ме е на съучениците ми! Яд ме е, че мислят само за е*ане, алкохол, цигари, наркотици, дискотеки. Яд ме е, че преди няколко дена, когато господина ни по история попита ''Къде е написал Паисий Хилендарски ''История славянобългарска? '' ''и един от моя клас се изцепи ''В кенефа. '' Яд ме е, че нямаме уважение към националните ни герои. Всеки мисли само за себе си. С това мислене до никъде няма да стигнем. Ще потъваме все по-надълбоко
и по-надълбоко.
Аз обичам всичко българско! Няма нещо в България, което да мразя. Обичам природата ни, историята ни, героите ни, градовете ни, музиката и всичко българско. Привързан съм към това място. В родословното дърво на моето семейство присъства Вазов, от към страната на баща ми.
Искам да направя нещо за родината си. Ще се боря за една по - добра България, защото го заслужава, ние също! Може да сме малко на брой, но сме силни хора, издръжливи хора, красиви хора. Който и да се е опитал да ни превземе до сега, винаги се е провалял. Това е, защото имаме силен дух! На този суров живот тук не би издържал американеца! Ние сме най - старата европейска държава и за това сме и най-корави и жилави.
До номер 5, не съм от онези хулигани, ултраси, скинари, дето ходят по мачове, за да се бият и няма и да стана. Аз съм от семейство на мирни и трудолюбиви хора. Живеем скромно и нищо на никого не сме направили. Не съм бият, нито здравеняк, не съм кой знае какъв. Родителите ми винаги обръщаха повече внимание на сестра ми, отколкото на мен, глезеха я и стана проститутка, спря да учи. Не съм някакво глезено момченце, което не знае в какво вярва. Знам в какво вярвам!
Хора, стегнете се! Работете, трудно е тук, но не е невъзможно! Всичко можем да постигнем с общи усилия и силен дух!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f035654dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От автора:
Отново до номер 5 - не мразя никой. Не съм расист. Нямам нищо против другите народи.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2b00538a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Браво Авторе, не заради патриотизма, а заради това, че имаш интереси, цели и мечти. Това е голяма рядкост и не е това в днешно време само, а се отнася и за предишните поколения - какви мислиш, че са родителите на въпросните съученици-простаци.
Хубаво е да се интересуваш от Историята и от Родината си, умен човек си, затова ти препоръчвам да си свалиш и прочетеш и тази книга, която няма да ви позволят да учите в училище и същност е професорска работа по Българска История.
http://decommunization.files.wordpress.com/2010/12/kom-bg.pdf

Левски е бил велик човек, защото е имал идея и е надживял с идеите си времето - Българска Република за всички, независимо от религия и етнос, СВОБОДА, демокрация, мир за всички български граждани независимо от етнос и религия, което тогава е било революционно, а само Швейцария е имала действаща конституция с тези идеи и чак след 1989 г. нашата Конституция ги отразява, но дори сега не са реалност.
Левски е актуален и днес, защото идеите му все още са неизпълнени.
И все пак чети и повече за по-новата българска история, за да не бъдеш слепец и да можеш да отвръщаш на опонентите си, които мърсят името на Родината ти.
Книгата, която Ти препоръчвам е тежка за четене, но съдържа НАУЧНО изследване, което показва генезиса на сегашното ВРЕМЕННО положение на страната, което вашето поколение може да промени и ще го стори.
Всички преди вас се провалиха (виж горните злобни коментари) и обвиняват Родината си, вместо да оправят самми живота си.
Взимай пример от Левски и не се оставяй да ти омаскаряват идеите и целите, но ако искаш като него да промениш нещо, то сравнително рано трябва да почнеш да се занимаваш с политика, а за да осъзнаеш какво се случва в страната е добре да учиш нещата, които няма да учите в Училище - историята на България след 1944 г. и процесите довели ни до този хал.
Единствено с това познание ще успееш и да промениш нещо.
Подобно на Левски и ти имаш врагове - всички, които са наследници на комунистическата вихрушка, ограбила Родината ни и всички, които продължават да я грабят, хулят и маскарят.
По делата им ще ги познаете. Не говори, а деиствай и чети, чети, чети за най-новата история на страната ни и МИСЛИ как да изградиш един ден една държава според идеалите на Левски и останалите ни герои и мислители.
Харесва ми положителното ти мислене. Само, ако вярваш силно в нещо, то става реалност, а всички, които ти плюят идеята и Родината ще замлъкнат пред теб

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e2b4d3fabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   №21, остави я, не й е лесно. Това го наблюдавам като психологически (д)ефект при много колеги, които емигрираха навремето. Нали сега си идват лятото, да доведат и да се отърват за месец-два от децата си, та си общуваме. Особено тези, които не са се прибирали по-дълго време плюят България, все едно не ги е направила хора и не им е платила образованието, ами им е изяла закуската... Клюкарстват за другите българи, които познават, сплетничат за тях, повтарят си като развалени грамофони някакви информации отпреди 10 години. Хвалят се колко добре си били сега, макар че по физиономиите и очите им да изглежда обратното, и колко зле били преди. Колко зле било в България и колко се радвали, че заминали... И във всяко нещо виждат потвърждение на тезите си - независимо, че фактите говорят обратното. По-надъханите от тях даже и НА АКЦЕНТ го докарват! :)

Другата им мания е надълго и нашироко да обясняват колко много работели те там и колко хич не работим и нищо не правим ние тук. В същото време очакват, че като си дойдат те, ти трябва да си зарежеш всичко и да тръгнеш само с техните особи да се занимаваш, все едно са царе и всеки трябва да им се кланя. И не можеш да им обясниш, че не можеш да обядваш с тях, понеже имаш часове, а довечера ще ходиш със семейството си на театър.

Но нали трябва поне пред себе си да оправдаят постъпките си. И да забравят факта колко чуждестранни *** са изяли там, където са отишли? Просто не могат да приемат факта, че когато теглиш майната на родината си и я зарежеш, тя може да продължи да съществува и без тебе, и дори да се развива в някакви отношения. Но българинът е най-щастлив, когато на Вуте му е зле. Дори и на Вуте да не му е зле, Нане предпочита да вярва, че му е зле, и да чете всякакви статистики и тенденциозни каламбури, които потвърждават това. В България вече нямало тесни специалисти, нямало и работници по хотелите. HELLO?

Кенеди навремето е посъветвал американците: "Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си!", скоро след което САЩ стават първата икономика в света. №21 обаче е над тези неща - нали книжката е пълна и страхът от утрето го няма... Всичко й е на 6, обаче продължава да се бута по българските форуми - значи все пак нещо й липсва, дори и това да е нуждата да обясни на сънародниците си колко добре е тя и колко зле са те, пък белким с това най-накрая и сама на себе си да повярва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: edfeaab858
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Здравейте и от мен. Прочетох в тази тема какви ли не тъпи коментари и почти не намерих да се разнищи сърцевината на темата. Най - ми харесва написаното от автора. Бих разгледала засегнатото в три аспекта, но ще стана твърде дълга и отегчителна... Най - общо мнозинството тук иска да ни убеди, че ценностите, моралът, самосъзнанието са вятър работа, щом не е свързано с пари и високи доходи. Хорааа осъзнайте се, вижте в какво сте се превърнали. Не искам да съм груба, но ми приличате на стадо овце, бездушни, безпаметни и бездуховни. Отричате миналото, отричате корените си, българското го свързвате само с политици, мутри, корупция, селяндурщина... Водите се по моди, течения, простотия, насаждана от всякакви чужди държави вкл. западните, Турция и тн. Между българите всеки мачка другия, всеки тъпче различните с различни възгледи. А вие, уж много интелигентните се водите по останалите. Ами стига сте се оплаквали, борете се. Как ще има промяна като ние с трезвото мислене сме малко, трябва обединение, трябва човек да стои и да се бори... щеъ пиша пак
Вашата учителка по математика

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6577010319
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   И когато, вие, които се наричате "българи" се осъзнаете и просветите, което е малко вероятно да се случи, тогава няма да гледате на България като политически и държавен орган, който е длъжен да ви даде всичко в ръцете. България е нещо отвъд тези посредствени формалности, тя е в сърцата на всички тези, които са осъзнати и които имат ум да разсъдят, четат и знаят. Аз искрено се радвам, че има и младежи, които имат съзнанието и смелостта да заявят, че оценят миналото и героите, които са останали с великите си постъпки. И всеки мнимо интелигентен, който твърди, че е такъв е добре да помисли върху тази си своя интелигентност щом не може да анализира нещо толкова простичко за всеки обикновен човек.
И друго нещо ми е чудно - уж всеки реве, че едвам свързвал двата края, а заведенията, особено по големите градове постоянно са пълни, лапетата на по 10 - 11- 12-13 год. носят маратонки за по 50 лв. и се фукат с нов телефон. Плащали сметки, ами как няма да ви е трудно да ги платите като имате карти на по няколко мобилни оператора и тн. Примери мога много да давам. Не казвам, че абсолютно на всички положението е такова, но е факт.
Първо си изградете ценности и мироглед, тогава пак ще говорим. Аз знам, че тук веднага някой ще намери да се загризе за всяка дума, ще има нападки, оправдания и тн. И за заключение мога само да кажа, че реалността всеки я интерпретира по свой си начин, но първо погледнете какво куца във въшия интелект и оценката ви на ситуацията, тогава нападайте искреността на един млад патриот.
Отново вашата учителка по математика

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4cdacca9d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   От №3 Знаеш ли авторе имам дете, което ходи на училище. И на 18 февруари се прибра и каза "две мой учителки спориха, коя е датата на "празника" на Васил Левски, дакато ни четяха, негови изказвания и писания от тефтерче, за това че харчел парите на хората за маслини и дегизировка" все пак и двете казаха на всички деца, че днес 18 февруари е празника.
Докато допускаме да има български учителки, които смятат че Левски има "празник" и то на 18, няма как да нямаме изказвания като "в кенефа". Как искаш да мислят децата от класа на моето дете, като пораснат, като още от сега им се втълпява, че Левски харчел народни пари за дегизировка?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5776e37eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Бих желaлa събрaлите се тук " учителки" дa посочaт кaкво лично сa нaпрaвили зa дa подпомогнaт родинaтa. ( извън товa, че учили кaквото и ние впрочем)
Собственият им принос, не мечти/ фaнтaзии или идеи- фaкти!
Сaмо, моля не ни обяснявaйте зa " просветлявaнето" нa бъдещето, всички имaме някaкви професии.
Рaзбирa се, aко някоя от вaс е оргaнизирaлa нaпълно безплaтни( не с комерсиaлнa цел) сбирки/ чaсове зa същите тези децa, с които лично и безкористно се зaнимaвa с цел- будно, борбено бъдещо бългaрче- бих се поклонилa!
Вие сте нaред учителки!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2b00538a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   27, не обобщавай много така за българите в чужбина, защото си права само за най-елементарните и необразованиете, от които вид и у нас ще ги чуеш също така да плюят и да говорят глупости и бабини дивитинини. Такива хора просто се игнорират и не си губиш времето с тях.
Аз дълго живях в чужбина и учих там. Мога да кажа, че мнозинството емигранти дори откриват любовта към родината точно в чужбината - присъствах на откриване на български училища, църква и клубове, празнуват се Националните празници, готви се българска кухня. Не е лесно, обаче много ангажирани хора-патриоти има и в чужбина, а повечето, които завършихме се върнахме в Родината, за да продължим кариерата си у нас. Дори масово беше това явление и то в най-голямата криза и честно казано не само заради гол патриотизъм, а защото получихме много добри предложения за работа и възможности за развитие. Заплатите абсолютно може да са по-ниски, но като стандарт на живот дори по-добре се живее, защото у нас и данъци почти няма, и осигуровките са търпими, да не говорим за ниските наеми, цени на тока и храната. Аз за ток плащах преди 30 евро цента на киловат. Ако бях останала на Запад, държавата щеше да ми прибира всеки месец над 50% от дохода, а наемите са ужасно високи, какво говорим за това човек да си купи свой дом. НЕВЪЗМОЖНО направо. Храната да не говорим колко е по-добра и евтина у нас, така е с всичко. За има-няма 5-6 г. в България си взех апартамент и го изплатих, което в чужбина просто не е възможно.
Един мой познат дори в момента управлява много голяма фирма, което за българин е невъзможно на Запад да постигне или ще му трябват 10 г. да се издигне дори до нисък и среден мениджмънт. Затова и доста се върнахме. У нас кариерата по-бързо ти върви, особено като знаеш 1-2 западни езици и имаш западно образование и практика по специалността, но това вече не е необходимо дори, защото по програмата Еразмус всеки български студент може да следва напълно безплатно и със стипендия 1-2 семестъра в друга страна от ЕС. Моя съученичка така направи и също направи кариера, в момента учи Магистър в Канада и смята да се върнат всичките след завършване, имат малко дете, което говори само български и скоро ще са отново в София, имат си и работа вече, която ги чака.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 424e925a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Мдa, тaкa си и помислих, .. учителките излизaт с номерa нa Худини- мaгическо почти измъквaне;))))
Мaйсторките нa късият рaзкaз, толковa aктивни нa " бошлaф" прикaзкa... или пък сегa си подготвяте свободните съчинения! ;)))

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ba94c522c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   аз съм №28 и 29, искам да се обърна към № 34. Под заядливостта ти в тона мога да съдя само че си комплексар, който извърта нещата, в съвсем невместима посока в разсъжденията тук. Първо, че се подписах като учителка, не означава, че наистина съм, но мога да бъда, кой знае един ден. На 21 год. и лошото е, че това мислене посредственото го виждам както сред младежите, така и сред по - възрастните хора. Събрали се някакви си малко по - зрели псевдобългари, самопровъзгласили се за интелигенти и гуровци и ще ме поучават тука, даже ще налагат мнение с цел промиване на мозъци, с непристойни аргументи. Първото нещо, което правя в дела - тук специално обяснявам за №34 - е да се опълча на такива като вас, да спра да мълча, да ви оборя и да напиша, нещо, което ще бъде прочетено. Има и други като мен не съм единствена, следващата стъпка е да се съберем и да започнем да се обединяваме, другото е лесно. Но първо става с приказки, макар че съм сигурна, че тези, които са с изкривени възгледи, едва ли биха ме разбрали някога... Искам все пак да поздравя всички, които не са забравили и ще помнят!
Вашата учителка по математика

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4d795064a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   " Но първо стaвa с прикaзки"
Именно- прикaзки 25 год!
Ок, нямa лошо прикaзвaй си и ти, щом ти хaресвa!
Нaучи след време и децaтa си дa прикaзвaт... все пaк следвaщите 25 год, поне дa имaме темa зa рaзговор, дa не скучaем!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e2b4d3fabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   №32, събралите се тук "учителки" ходят на работа, преподават и правят научни изследвания. Не седят като вас "преуспелите" емигранти по цял ден да си чешат клавиатурите.

"Учителката" по "БЕЛ" и "психология" съм. Всъщност съм преподавател в СУ, доцент. Какво съм направила за България ли? Ами съвестно си гледам работата. Обучавам студентите. Плащам си данъците. Гледам си семейството и децата. С мъжа ми им отделяме много време, включително и за обучение по всички въпроси, по които сме компетентни, наред с това, че сме ги записали в хубаво училище. Водим ги на екскурзии и ски. Учим ги на любов към природата и родината.
Понеже работя в областта на точните науки, участвам в много международни проекти и изследвания. Лятото, когато няма преподавателска дейност, често пътувам до Япония и до Европа, където има научни звена, подобни на нашето. Колеги от там също идват тук.
С мъжа ми и двамата изкарваме добри за България пари. Имаме приходи и "отвън". Малка част от тях даряваме за благотворителни каузи - домове за деца без родители, Българската Коледа, за операции на различни нуждаещи се хора, които виждаме по вестниците и по Интернет.

Правила съм сметка - един специалист или научен работник средно ниво заработва през живота си около $5M (по щатските стандарти). Харчейки тези пари в страната, която го е отгледала и обучила, плащайки данъци, той подпомага развитието й. Но какво става ако емигрира? Значи един специалист отнася от бедна България в богата Америка $5M! И какво си мисли че прави с това свое решение? Ами ОЩЕТЯВА страната си. За мен е равносилно на кражба...
Та ни питате нас какво сме направили за България. Ами замислете се ВИЕ какво сте направили за нея! Не е "нищо" - по-лошо е - ОЩЕТИЛИ СТЕ Я!

№34 - жалък си!

№33, не обобщавам нищо. Коментарът ми под №27 започва с думите: "Това го наблюдавам като психологически (д)ефект при много колеги, които емигрираха навремето. " - за тях конкретно става въпрос.

Същества като №1 с всичките й излияния след това изобщо не смятам да коментирам - неграмотно, меркантилно, комплексирано създание.

№36, ти ако си спал 25 години, други не сме. Винаги сме гласували за най-интелигентния, според нас, кандидат. Ходихме по митинги, стачки и площади... За съжаление не сме министър-председатели да оправим чак държавата. Гледаме си нашия дом и колективите, в които работим.

А вие №32, №34 и №36 какво направихте?

Поздрави: учителката ви по каквото щете

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f035654dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   От автора:
Гледам, че темата ми се превърна в дебат. Чак сега, когато темата ми се превърна в дебат се светнах за някои работи относно родината ни. Може и да греша, но според мен българите на 21 век сме вълци единаци. Мисля, че работата ни като колектив куца. Е, разбира се не е това единствения проблем, но е един от проблемите. Не сме единни. Ние сме нещо като орел, рак и щука. За да се развива една държава и да върви напред трябва народа да е като организъм. Сговорна дружина планина повдига. Нима забравихте националния ни девиз ''Съединението прави силата? '' Сега не сме силни, именно заради това! Но ще станем! Както вие се сдърпахте тук за едното нищо, представете си какво става, като стане по - напечено??? Аз ще ви кажа - Всичко рухва! Трябва някак си да се опитаме да бъдем единни и равнодушни, защото ще си седим на едно място и никога няма да вървим нагоре!
Първо трябва да разнищим нещата и да открием причината, която ни дели един от други. Каква е причината според вас? Според мен причината е, че всеки мисли само за себе си. А и не само това, ВСЕКИ СЕ МИСЛИ ЗА ПО - ДОБЪР ОТ ДРУГИЯ! Няма по - тъпи и по - умни хора. Няма по - силни и по - слаби. На всекиго силата му е в нещо. Всеки има дар от Бог и начин на оцеляване. Искам да ви попитам какво е вашето мнение за следното нещо: ЗАЩО НЯКОИ ХОРА СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИ И ЦЕЛТА ИМ Е ДА ГО СМАЧКАТ? Това е голям проблем както при по - възрастните, така и при децата в детската градина.
Разберете, че страната НЯМА да ни помогне!
Време е ние да помогнем на родината си!
Не може повече да чакаме помощ от властите!
СИЛАТА Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!!!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 643c1bd92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Aвторе(38) , рaдвa ме нaблюдaтелносттa ти!
Може би ,сегa би нaпрaвил връзкa м/ у коментaрът ми(1) и твоят(38) A може би още мaлко " дебaти" ще ти изяснят мaлко повечко. Зa съжaление не могa дa ти го кaжa лично, извън сaйтa, но ...просто нaблюдaвaй/чети бг " цирк" и си прaви зaключения.
Спокойно , не кaзвaм че товa ще промени нaмерениятa и вярвaниятa ти, но ще промениш стрaтегиятa вероятно!


Н37 aко върнеш отнaчaло , ще видиш, че в нито един от коментaрите ми не е имaло обиди, нaсочени към теб или който и дa е! Провокaция и сaркaзъм- дa!
И тъй кaто ,изключителният ти интелект веднaгa реaгирa с именно с обидни епитети, интелектът ти е под съмнение!
Във всеки един от коментaрите посочвaм ясни мотиви, според моите възприятия и нaчин нa мислене!
Отговaряш отново с обиди, никaкви примери, мнения подкрепени с мотиви! Нa товa мисля, че му викaт" хейтър"
Нaкрaя решaвaш дa се " предстaвиш" и нaй- после кaжеш нещо по- темaтa aдеквaтно. Кaто изключим пореднaтa дозa злъч, почти може дa се получи диaлог.
Въпросът беше : кaкво лично сте нaпрaвили зa Бг??
Голямa чaст от отговорът съдържa- кaкво лично си постигнaлa.
Достaтъчно беше дa кaжеш другото, но нaдделявa желaнието зa...кaкво всъщност?
Рaзлични хорa- рaзлични идеaли е кaзaл някой! Ти първо ,кaто хомосaпиенс си длъжнa дa увaжaвaш чуждото мнение, дори и дa не го рaзбирaш! Другото в животинският свят!
Товa е нормaлнaтa , човешкa комуникaция!
По принцип нямaм твоятa нуждa дa " предстaвям" личните си постижения, aко обaче държиш, ще ги получиш.
Aко е вярно, което си писaлa, много е вероятно дa се познaвaме поне визуaлно!

Кaкво aз съм нaпрaвилa зa Бг?! НИЩО!!!
Също кaто теб ,прaщaм пaрички редовно в един дом зa сирaци, но е зa децaтa, не го отчитaм кaто принос към Бг!
Прaщaх дори нaскоро нa еднa мaйкa, зaплaшенa дa и отнемaт детето , порaди икономическото и състояние. Не е зa Бг!
Учaствaх aктивно- морaлнa и икономическa подкрепa, зa откривaне нa Бг център тук.Не го отчитaм кaто принос към Бг!
И други, но зa мен товa е дребнaво биене в гърдите , нa нищото отгоре! Чудно ми е, че човек, който си дaвa тaкaвa високa оценкa, кaк определя -нaхрaних сирaче- боря се зa Бг?!

Дa, aз съм нaвън и тук ще си продължa! Животът ми вече е тук! Крaсив и щaстлив!
Товa съвсем не знaчи, че не бих се включилa в подкрепa рaзвитието нa Бг! Не с коричкa хляб в торбичкaтa! Дa, постигнaх много и нито се срaмувaм, нито пък ще се откaжa от товa, което имaм!
Или пък дa си" чешем" езиците, обиждaме и...ето днес зaщитих Бг пред един предaтел! Не, тaкa се потвърждaвa, че цaри злобa, никaквa яснa мисъл и идеи зa рaзвитие.Хвърлих мaлко хляб нa сирaк- освободих се от отговорност!
И дa се върнем в Бг, тa дa подпомогнем икономикaтa зaрaди тaкивa кaто теб н37?! Точно тaкивa отблъсквaт!
Нaучи се дa увaжaвaш чуждото мнение и може би ,някой ден ще се нaучиш , дa четеш м/ у редовете.

Aвторе, когaто aз чуя ясни ,конкретни идеи зa промянa и рaзвитие, подкрепени от поне( обединението , зa което говориш)1/4 от нaселението, то aз сaмaтa бих се включилa със всичко, което ми е възможно!
Личният ми( меркaнтилен , кaкто кaзвa " учителкaтa"), интерес ще бъде , дa пожелaя дa си идвaм в Бг зa вaкaнции. Други интереси към Бг нямaм, ...освен, че я обичaм, но не увaжaвaм голямa чaст от хорaтa тaм!

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4dc25d564c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   .... реален и истински е коментарът на 1, в останалите и иронията не ми допадна.... учителката не заслужава такова отношение, в ярно, че е досадна с поученията си, но това е нейният начин да се чувства значима, нейният, не моят.. ЗАРА

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 643c1bd92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   П.п. причинaтa aвторе- aбсолютнa, тотaлнa липсa нa елементaрнa, чисто човешкa толерaнция!
Към рaзличният нaчин нa мислене, чувствa, дори мечти aко щеш!
Дори в някои случaи нa принципa" не е вaжно нa мен дa ми е добре, вaжно е нa Вуте дa му е зле"!
Нямa го вaриaнтa- кaк дa стaне нa Вуте дa му е добре, нa мен също!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4cdacca9d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Авторе в интерес на истината никога не сме били единни българите, нито като нация, нито като държава. Сега, когато отгоре ни разединяват, обединението е още по малко възможно. Пък равнодушието не е на никой полезно, само с усилен дебат се достига консенсус.
Лошо няма, ако всеки българин мислеше за себе си, лошото е че всеки българин мисли колко му е добре на другия, и твърди, трябва да направя нещо и той да се чувства зле като мен.
ЗАЩО НЯКОИ ХОРА СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИ И ЦЕЛТА ИМ Е ДА ГО СМАЧКАТ? Като започнеш от детската градина биячите са тези, които са бити в дома си. Човек който се чувства смачкан от живота, търси да смачка някой друг. Както някой има власт над самия него, така за да не бъде той на края на веригата, търси да мачка. Лошото е че макането се развива на принципа "предай нататък" и като паяжина е обзело цялото българско общетво.
Оправия няма надявам се на чудо.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 431933b31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Зaрa ме " плеснa" лекичко:) прaвa си, но... Обяснявaм: рaзчитaх нa доброволец, зa дa може, който трябвa дa си нaпрaви съответните изводи" кaто нaблюдaтел от. първият ред! И тя(? ) се предложи охотно;) И сегa подозирaм, че ще се " зaкaчи " с нокти зa тaвaнa, ...

Aвторе, виждaш по коментaрите кaкво искaт хорaтa- дa им се върне първо доверието, оттaм ще дойде и гордосттa и всичко остaнaло- ефект нa доминото.
Кaк и кой? ! Ти ( визирaм цялото ти поколение), обрaзовaйки се.
Ето ти идея зa трaмплин- блaготворителност!
Но, не тип- нaхрaних сирaче! Не е достaтъчно!
Знaеш ли колко много богaтaши, бихa се обединили около идеятa дa плaтят обрaзовaнието нa примерно 100 бедни, но потенциaлни- лекaри, инжери, учители... т. н.
Всеки със своите си мотиви- мaлко " блясък" добре ще ми дойде, дa видят другите, че не съм толковa " черен", дa покaжa новaтa си рокля, .... , нямa знaчение мотивът, щом мотивирaните подпомaгaт целтa! Ще имaш пряк контaкт с нaй- вaжните: желaнието нa едните и възможностите нa другите.
След време от тези 100 зaвършили специaлисти, вероятно 30% ще изчезнaт нaвън. Не им се сърди, ще бъдaт следвaщи потенционaлни " блaгодетели", ще имaш нуждa и от тях.
С остaнaлите 70% ще се рaзпръснете из рaзличните сектори и ще имaте възможност дa рaботите " отвътре"
Нямa лошо дa рaботите по идеите нa Левски, винaги когaто ги aдaптирaтa към днешно време, с яснaтa идея, че в Бългaрия все още имa неинтегрирaни хорa, a пък сaмaтa Бългaрия не е интегрирaнa в Европa( все още)
Не търси и не приемaй друг вид помощ, обединение и тем подобни глупости от друго поколение. Ще ти пречим с нaшите идеи зa " приемственост", с личните ни цели зa облaгодетелствaне и други рaзни.
Не зaбрaвяй, че никой нямa дa зaмлъкне пред идеите и не/ успехa ти! Всички ще сa тaм, зa дa те ритнaт в единият случaй или дa ти ръкопляскaт в другият.
Тa aвторе, зaвиси от вaшето поколение и нaшите пaри! ( не се зaблуждaвaй, ще ти трябвa)т! Нaмери нaчин дa пожелaем дa ти помогнем!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ac2195ae33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Авторе... а какво мислиш за чалгата и чалга "културата"? Те също се водят "български" :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f035654dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   От автора до номер 49:
По принцип нямам нищо против чалгата, но мисля, че и тази ''култура'', която масово се слуша, допринася за положението в България. Много от връстниците ми, да не кажа почти всички, се опитват да подлежат на този начин на живот. Не ходя на чалга партита и избягвам да слушам чалга. Не ми е приятен този стил музика. Произлиза от циганите, но нямам нищо против тях. По скоро се дразня от това, че масово се хвалят и възцаряват те. Сигурно няма да ми повярвате, но е така. Съучениците ми постоянно имитират циганския манталитет, говорят като циганите, не че така си говорят по принцип, а им се кефят по този начин. Не разбирам какво толкова интересно има в този народ. Сигурно това произлиза от ''господари на ефира'' и циганската простотия. Няма да ми повярвате, но някои от връстниците ми ''българи'' знаят повече думи на цигански, отколкото на своя собствен език. Постоянно слушат някакви ''диви'' кючеци и ми казват, че съм смешен, защото не слушам чалга. Не слушам, защото освен простотия, друго не намирам в тази ''култура''. Начело е простотията сред младите, която изброих по-горе. За тях е по-важно да знаят коя е най-новата песен на чалга певците/певиците, отколкото да научат нещо за родината си или за нещо, от което ще имат полза за в бъдеще. Тези, които все още не са прослушали чалга, след време се пречупват. Свидетел съм на няколко такива случая. Наблюдавам ги всеки ден. На външен вид са различни, но като ги чуеш са като стадо с овце, не можеш да ги различиш един от друг по характер и мислене. Опитват се да ме направят като тях, но няма да стане.
Друг пример е с момичетата. Прекалено много грим, грам естествена красота. Разбира се не всички момичета, но масово. Като заговорят за ''Азис'' и новата му песен, мед им капе на сърцето. Като че ли е най-важното събитие на годината. Новият хит на човекът, които няма песен, която не е станала хит. А като я чуя, ми иде да се скрия някъде. Като цяло, в чалга песните се пее само за простотии и нищо смислено и съществено. Основното е-глупост и позиране. Пеене само за ''любов'', но не и любовта като обвързване. Масово промиване на мозъка. Тези момичета, още от 12-13 годишни искат да си слагат силикон, ходят по чалготеки, гримират се като певиците и им подлежат. Хубаво е да се прави нещо, но в границите на нормалното, а тези ''деца'' масово копират, водят нощен живот, правят с*кс, а след време някои от тях го правят за пари.
Според мен е жалко. Явно това е мода, да си чалгар и да мислиш само за просташтини.
Аз слушам най - много БГ рап, но не и Криско. 100 кила малко. Слушам Бате Сашо, Жокер Флоу, Явката, Атила, Керанов, Маната, Бисолини, Спенс, МД Беда и Ъпсурт.
Просто тази музика я намирам за готина.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3ddfd7dbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Н37 прочети:
http://bg.m.wikipedia.org/wiki/Социопат
Имaш ли идея от когa изпитвaш подобни чувствa? С кaкво ги свързвaш?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ed75bad584
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Колкото по-зле става положението в България, все-повече и повече патриотични изказвания виждам по форумите.

Винаги се питам - Станишев, Доган и Бойко ли дремят на коповете и си ги пишат тия изявления, че да им върже един Българин да остане в България и да им играе по свирката и прави приказно богати?


Всеки видял достатъчна сума пари да се махне от този затвор наречен България го прави. Тук освен криминална измет и емигранти друг няма остане. Патриотизма си го....

Патриотизма трябва да се заслужи - кой ще се бие да брани мафиоти, мангаля и турчаля бе? Хората по света се бият за родината си - това тук каква родина е бе ей палячовци?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e2c4f28475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Много неща са се изписали. Иска ми се да добавя нещо. Не е нужно така да се нахвърляте един срещу друг (визирам учителките и техните ответници). Всеки от вас е имал своите причини да замине или да остане. Всяко едно решение има и плюсове, и минуси. Много българи заминаха, и то отдавна, много избраха да останат. Нито едните са будали, нито другите. Въпрос на усещане. Аз съм пътувала в чужбина (не много, но достатъчно), видях много и научих много - за себе си, за другите, за живота. Не откривам топлата вода, но да ви кажа - хората там са други. Вероятно и затова живеят по-добре. Любезни са, задружни, няма я тази омраза, която чувствам тук. Не бих заминала за пари или за спестовни книжки, бих отишла по любов. Любов между хората :-) Това е единствената причина, която бих имала. И ако в България започнем да се обичаме един друг, да бъдем истински човеци, то тогава не бих имала нужда да ходя където и да било. Но не ме разбирайте погрешно - не съдя хората, които са заминали по финансови причини. Вероятно имат право. Но нямат право да хулят собствената си родина или да се присмиват на тези от нас, които "работят за жълти стотинки в Бг-то". Така мисля аз.

П.П. Имайте все пак поне малко уважение и изписвайте цялото име на страната ни! БЪЛГАРИЯ! Красиво, гордо име. Бъдете красиви и вие... поне мъничко :-)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5cafa3f5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Аз смятам, че всеки има право да емигрира. Разбира се, че българите, имащи възможността да работят в чужбина за по-голяма заплата, ще заминат. Това, че някой е заминал за чужбина по финансови причини, не е престъпление. Бях прочел 37-ми коментар, в който се казваше, че ние ощетяваме българия, отивайки в чужбина. Не, това не е ощетяване, това е спасение и начин на оцеляване. А и смятам, че ние не сме жители само на една държава, ние сме жители на планетата Земя и границите нямат никакво значение. =)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 22 дни
hash: 5c00b1e93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   БРАВО НА МОМЧЕТО ЗА ПАТРИОТИЗМА и възгледите! Не го сломявайте! Вие сте причината България да е в разпад, тези които призовават останалите да емигриратм подигравайки им се. Аз те подкрепям и имам много сходни възгледи и чувства :) Браво, ще успееш!

 
  ...
преди: 10 години, 19 дни
hash: ced657e1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   №3, " Някък ми е трудно да се гордея от това, че нявга имало велики мой предци, като аз съм една плюнка на света. "!? №3, с тези разсъждения, и с тази неграмотност, наистина си плюмка, която само мърси земята! Опитай се да станеш ЧОВЕК!

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: 05f0089c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

59.   Ами като нямаш лични постижения, с които да се гордееш, се "гордееш" със случайни и независещи от твоите усилия неща като произхода си. Признак на личностна слабост. Или ранна младост без амбиции да постигне контрол над живота си по-късно. Ще ти кажа само, че държавата, освен структури, е и сбор от нейните личности. Ако те не се справят с живота си и държавата ще е сбор от слабаци, няма как да е силна. Затова пробвай да почнеш от себе си и да станеш един добър и порядъчен човек, който е в състояние да се грижи за себе си, повече от това едва ли може да се направи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 0f6313e6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

60.   Тя историята ни е измислена за да се надъхват 17 годишните като тебе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker