Днешните тийнейджъри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Днешните тийнейджъри
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3155 пъти
Здравейте, нямам конкретна история за разказване, а по-скоро коментар за дискусия.
Днешните тийнейджъри според мен са особено поколение с безумни интереси, сякаш има нещо сбъркано. Не намирам за много нормално от ранна възраст пропушването, започването на полов живот преди минимум 16г., пушенето на трева, дори някои минават на по-сериозни вещества, постоянното напиване и т. н. Днес всички изключително много се влияят от медиите, които рекламират 'невероятни' идоли за поддръжание като 100 кила и Криско и техните невероятно безсмислени и цинични песни, като чалгата, която демонстрира основно разврат. Получава се така, че младите хора не могат да се повлияят в положителна насока, защото нито медиите, нито държавата помагат, защото са заинтересувани само от това какво се продава и от какво се получават най-много облаги. Мисленето на много тийнейджъри е станало много елементарно и ограничено, вместо да се интересуват от образоватието си, от това как да се развиват в бъдеще, да се амбицират да постигнат нещо, техните цели стигат само до задоволяването на някакви ежедневни нужди: 'да си купя кутия цигари', 'да се изчукам с гаджето', 'да отида на кафе', 'тази вечер може да се съберем да пием'. Или може би моите виждания са отклонение от общоприетите. Според мен е изключително жалка тази деградация сред младите хора. Вие какво мислите и според вас как би могла да се промени ситуацията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a17d10d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Авторе, мисля, че нямаш право да нападаш днешните „тийнейджъри“, докато не можеш да напишеш думата поне правилно „ТИНЕЙДЖЪР“, толкова ли е трудно? Да не говорим, че не спазвате елементарни правила по правопис, а имате претенции едва ли не да сте стожер на морала сред подрастващите?
Явно като „тийнейджър“ също сте киснали по кафета и сте опъвали цигарите, вместо да наблегнете на образованието и според мен нямате право да обсъждате младите, които е доказано статистически, че пушат по-малко от нашето поколение, а и консумацията на наркотици не се е увеличила. Според мен има всякакви деца, не можем да поставяме цяло поколение под един знаменател, така катко сред нашето поколение има всякакви да не говорим, че по наше време се пиеше свободно и на всяка крачка имаше кръчми, а малката гроздовка беше 10 ст. -30 ст. и пиячката беше национален спорт.
Днес младите имат амбиции, знаят езици и се оправят с електроника, докато дори хора на 30 г. се срещат, които не могат с един компютър да се оправят, пълни електронни аналфабети бълваха училищата преди - учихме например машинопис през 2000 г. на ПИШЕЩИ МАШИНИ от 50-те години, а днешните младежи имат електронни уроци вече и работят свободно с електроника, да не говорим, че пушенето вече е аут и хората са се амбицирали да учат в чужбина, да печелят големи пари и тем подобни, докато по мое време амбицията се свеждаше до това да отидеш на разноски на родителите да учиш в Свищов и после да стоиш и кибичиш до 35 г. пак при родителите, мрънкайки че работа нямало :)
Вижте днешните 40-50 г. чичковци и лелки - това ли са ми хора за пример? Хвърлят по улиците всякакви боклуци, пресичат на червено, карат като луди и невидели коли, не могат с един банкомат да се оправят, какво остава за нещо в повече и мрънкат по цял ден.
Аз като бях млада същите мрънканици ги имаше и дори нашите ми бяха забранили да ползвам интернет, защото не разбираха какво животно е това, сега пък ние мрънкаме към младите и не искаме да си спомним за нашето време тогава и за това как всички ни сочеха с пръст заради облеклото, музиката и тем подобни глупости.
Днес имало 100 Кила, ами нямаше ли вчера „Радка пиратка“, „Селската баня“, не ни ли преследваха до скоро Бели Мерцедеси, а тогава децата дори не са били родени. Да не би не слушахме ние тези халтури и не родихме гениални образи като Сашка Васева, Глориики разни и Шишарки, цигански хорове и какви ли още не кичеци от типа на 6 без 10?
Неее, ние като млади по цял ден седяхме и четяхме книжки, образовахме се, не пихме и не пушихме - затова сме го докарали до такъв успех като държава и нация.
За мен пък най-калпави са по-старите поколения у нас - напълно повредени или от комунистическа диктатура, или от хаоса на 90те, безпътни и пълни с предубеждения или идиализации (на Запада или на комунизма, сякаш не се самоизключват).
Едно обаче е вярно и това НСИ го е регистрирала - и консумацията на алкохол, и тази на цигари е спаднала в пъти у нас, което се вижда и с просто око. Аз съм непушачка и преди не можех на едно кафе да отида без да се обгазя до повръщане, да не говорим за мръсотията навсякъде - днес почти не познавам пушач, а всички искат и да спрат, а младите дори не почват - пие се и по-малко и поне младите пазят и нито хвърлят боклуци, нито драскат рейсовете и спирките като по наше време (през 90-те всичко беше потънало в графити)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b20a3e78f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно съм съгласен с теб, нямам какво да допълня. Мисля, че няма как да се променят нещата към по-добро, или поне в българия няма как да стане, тъй като Криско, 100 кила и чалгата ще продължават да ги излъчват по телевизията. В днешно време е модерно да се пие и да се пуши, тинейджърите нищо не научават в училище, защото учителите нямат права. Изход - никакъв. :(

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bd7ce669c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Пише ви един тийнейджър на 16. Авторът е прав за нас или поне за повечето. Наистина- класът ми е пълен с всякакви идиоти и простаци от класа. А номер 1 казва, че разбирали от електроника, амбициозни били, знаели езици...МОЛЯ? От класа ми само аз знам английски, всички останали са гола вода по еизка. А за немския ням ада коментирам- на контролните в клас от 19 човека 15 имат двойки. Младите са изключително глезени, глупави, тъпи и прости. Но за това имат вина и учителите, и родителите. Образователната ни система е в СТРАШЕН КОЛАПС в момента и да казваш, че, видиш ли, младите били умни, интелигентни, хайдее МОЛЯ ВИ СЕ! Пушенето било аут...ххахахаха! Почти всички от класа пушат!
А за кефатата и пушачите- ами въведоха забрана за пушене на закрити места, нека те освертля, Номер 1!
Но както и да е, Номер 1 е прав за следното- и по-старите поколения не са по-различни от нас. Да, ние сме наистина лоши, но и по-ранните поколения не се отличават от нас. Просто ние българите сме такива-мързеливи, неграмотни и т.н. И да, затова държавата ни е в това състояние.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4a17eb8074
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   номер 1, думата тийнейджър се пише с 2 й (teenager) :-))

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fb5789fad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Номер 1, думата се пише правилно "тийнейджър", а не "тинейджър". Защо не вземеш да станеш учител по български (или английски) вместо да пишеш коментари по интернет? :)

Тийн - всяко число между 13 и 19 завършва на "тийн"

Ейдж - години

Тийн-ейдж-ър - човек между 13 и 19 години.


По темата: За мен 95% от днешното поколение са деградирали и невежи боклуци. Искам да си спестя всички останали обиди, които ми идват наум.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b6f9c0df2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не очаквай друго , защото това са днешните ''ученици'' , който влизат в грешната посока на пътя . Ние нямаме музика , която да е като в Америка , а имаме развалени текстове на ''глупаворапърите Криско и 100 кила'' . Какво бихме очаквали в бъдеще ? може би - проституция , пияници , ненормални ''купони'' в , които ще са най-пропадналите хора . България за мен е много назад и не вярвам нещо да се промени , освен че процентите на ''Отворените'' ще се увеличи .
X.A.C.K.E.R.T.E.A.M

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e4e85faf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз винаги съм се питал, ако вашето поколение е толкова добро, защо докара държавата до това дередже, защо го позволи? Сега "днешните тийнейджъри" са жертва на това състояние на страната ни, в която цари глупостта, корупцията, алчността, но не и желанието да се съгради нещо. Не можете да вините едни деца, израстнали в такава отровна среда, че са станали отровни, а трябва да обвинявате сами себе си, че сте давали да ви тъпчат комунисти 45 г. и още 25 г. псевдодемократи, сиреч пак комунисти. Най-лесно е да видиш треската в окото на другия, но не и гредата е собственото си око. Като сте толкова морални защо толкова години сте толерирали корупция, тоталитаризъм, липса на права, а сега ревете? Това сте си посяли, това си и жънете. Днес дори това поколение е по-добро, не се пркланя глава пред работодатели робовладелци, не се подчинява толкова лесно, защото вижда до къде ви е докарал този пораженчески манталитет. Бягат в чужбина ако трябва, но не се примиряват със статуквото. Не спазват норми, защото тези норми, вашите новрми не са ги докарали до нищо хубаво.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 30c5561253
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Като изключим правописа, който по принцип не обичам да коментирам, за останалото съм абсолютно съгласен с номер 1. Предишните поколения с нищо не са по-добри от настоящото, особено онези, живели 20 и повече години през комунизма. Дори напротив, колкото повече време минава, толкова повече отрицателни черти избледняват.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 36a1d59e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами че вие, поколението на 90-те и 80-те да не би да сте били много кротки и ученолюбиви. Родителите ми и роднините лично са ми разказвали как като 13-14 годишни са мислели са секс и си събирали пари петима шестима, за да си купят списанията с голите жени, как са се напили, как са пушили и посещавали кафенета и нощни барове, как в студентските си години са спали с безброй жени... така че стига сте прехвърляли вината върху плещите на днешното поколение, защото от вас се е зародила тази тенденция!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: faaf5d1623
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 3, как пък в мойто училище не са толкова пропаднали работите? Това, че ти учиш в някое квартално школо, не означава, че за него важат универсални правила. ;)

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 86f536cce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Напълно съм съгласна с вас. Аз се страхувам. Тази година ставам осми клас, ами ако класа ми е пълен с пушачи, наркомани..? Ако някак си подучат и мен!? Защо не си гледат детството, а се занимават с глупости!?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 86f536cce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не децата са виновни, а родителите. Едно дете не се възпитава само. Тръгнала е вредата преди години и е достигнала до нас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 86f536cce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не децата са виновни, а родителите. Едно дете не се възпитава само. Тръгнала е вредата преди години и е достигнала до нас.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 95e9b751ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 7, ако следване твоята логика няма да стигнем до никъде. "тяхното" поколение е виновно за сегашното, ама нали преди това друго поколение са ги възпитавали. Прехвърля се вината на старото поколение до безкрайност и накрая ще излязат виновни някои примати.
А до номер 1. Какви езици, какво нещо? ! Половината от класа ми и едно кафе няма да могат да си поръчат на чужд език. Я мини покрай някое училище в междучасията, улицата е блокирана от пушачи, а нашата гимназия се смята за горе-долу елитна

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4c0c5e1c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   №8, правописът трябва да се коментира имайки предвид ширещата се неграмотност в последните 15 години. Трябва ли да толерираме неграмотността, която е гарант и за друга неграмотност? Това също е част от проблема, защото огромната част от учениците изобщо не четат книги. А който не чете, лесно се манипулира, нали се сещаш?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7668b9aa4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм на 14 (момиче) и искам да кажа, че и вашето поколение не е от най-тихите и ученолюбивите... Съгласна съм с казаното, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОСТАВЯТЕ ВСИЧКИ ТИЙНЕЙДРЪЖИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ!!! Аз съм тийнейдрърка и не правя нито едно от нещата, които изброихте, така че по-внимателно с обидите и нападките...

МJ

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 01ac2472c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Роден съм през 95-та и съм почти всичко което е описал номер едно. Може би това се дължи на факта, че баща ми пияницата умря когато бях на 13 и аз трябваше него да гледам, вместо той мен, също така съм социално слаб. Трябва хем да уча, хем да работя
Но това не ми пречи в живота, въпреки, че ми липсва това да имам нормален баща като всички останали. Който да ме глези и обича.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 878ab54081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 1, нещо май не знаеш за какво говориш и ти е много грешна информацията! ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 43957b5413
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Добре не знам дали е приемливо да пиша аз защото съм на 13 може би най-малката сред коментарите (не прочетох всички) и не всички тийнейджъри са такива -.- ..Ако го пише някой по възрастен да не беше го писал изобщо защото давам 100% че и той е правил глупости ,просто ако не го направиш не си тийн.Всеки иска да опита нещо ( и не намеквам за цигари и алкохол защото съм твърде против,но всеки си решава и си има мнение).Мене например много ме дразни това че дядо ми не ми дава да си слагам грим дори и капка?Ми той ли ще ми казва той като е бил млад моля ти се всякаш не е правил глупости, а аз нямам никакво пространство защото живея с баща ми и дядо ми ,останалата част са починали...А и за грима...аз не ползвам,наистина рядко но понякога обичам да си слагам спирала и много лек гланц за устни.А така завиждам на братовчедка ми която е по голяма и леля ми и дава да излиза и се забавлява винаги с приятели,а и като бяхме у тях дядо ми и дава да пуши пред него ,усмихнат вижда я как се приготвя за среща със силна музика и като се гримира доста и с тия токчета и нищо ,весел но ако аз направя така ,хахаха.Това че по ваше време е нямало телефони,не оправдава тогавашните тийнейджъри,дори не можеш да виниш един човек заради фантазията му.Аз имам много странна фантазия и е от както влязох в пубертета,но какво... и аз например харесвам момчешки филми,испански музики,рап ,поп и хеви метъл но в никакъв случай ЧАЛГА :Х.Но всъщтност и вие сте правили същите неща като сте били млади баща ми ми е разказвал кога е пропушил ,какви луди са били,и има откачени истории като млад и студентски,така че айде моля ти се вземи друг път да не се правиш на порасналия/лата лелка или чичко -.- ..Може сега да е 2014 година да има телефони по модерни дрехи,устройства,DVD-та и куп разни други нови предмети,но не всичко се е променило и в случая говоря за тийнейджърите . :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2c751f2479
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До номер 18 - коя информация за старото поколение му е грешна?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker