Произход на сърбите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Произход на сърбите
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 8294 пъти
Здравейте,
Момче на 17 години съм. Преди да напища темата искам да се знае, че това не е нищо за училище, а от чисто любопитство.
И така искам да разбера какъв точно е произходът на сърбите. Поразрових се доста в Интернет и в Уикипедия и в други сайтове, но информацията там не е кой знае какво, нищо конкретно. Това, което разбрах е, че сръбските племена са се заселили на Балканите през 7 век и са се омешали със славянитр и така. Нещо като прабългарите. Но откъде точно произхождат и идват тези сръбски племена? Много ще,се,радвам ако ми кажете. И също така бих искал да разбера дали имаме много общо с тях.

Благодаря предварително!

И още веднъж ще помоля редакторите да публикуват темата, защото ми е много интересно.

Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 42b613f2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Доколкото ми е известно (не че съм чела нещо академично) сърбите са си славянско племе или сбор от няколко славянски племена. Тоест идват откъдето идват всички славяни. Те нямат азиатски корен. Това с което може да са се смесили след идването на Балканите вече са най-вероятно илири, македонци (истинските, не тия с българския диалект), други племена които са минали но не са направили държава и по-късно турци, гърци, българи. Иначе казано, на Балканите е много трудно да се определи кой от къде е дошъл и от къде какво му е останало като ген. Но иначе сърбите имат по-славянски черти от нас поне по лично наблюдение.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6f973c1cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Автора: Благодаря за информацията, но аз мисля, че истински македонци няма. Македонци се вика на българите, сърбите и други, които са се заселили по македонската земя. Иначе няма такъв народ. Но моето мнение е че те са си българи. Колкото до сърбите според мен са си точно толкова славяни, колкото и ние - нито повече, нито по-малко Иначе наистина, племената на Балканте така са се омешали, че е трудно да се определи кой откъде е. Все пак сме си братски народи. Благодаря още веднъж.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1923cadce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Търсиш общо с нас, защото говорим славянски, като тях ли или търсиш обща кръвна връзка? Общото е и в езика и в гена от славяни/траки, но има разлики те нямат толкова изразен азиатски ген. Сръбските племена за който говориш идват от средна Европа /днешна Полша и Чехия/ и са келти. Преди нашата ера почти цяла Европа е била населявана от келтски племена.
Всъщност не може с точност да се каже кой народ какви гени носи, всички съседни народи ги събира общ ген, а ги различава процентното съотношение и влиянието над народа на власт имащите в дадени моменти от историята.
Сам си свидетел че в България в последните около 50 години се дава от власт имащите възможност на ромите да се развиват /да увеличават броя си/, а се притиска развитието на българското население. Ако погледнеш след хилядолетие процентното съотношение на народа притежаващ български документ за самоличност днес, ще останеш с впечатление че България в началото на 21 век не е имала чисти славяни и е имала доста голямо почти 1/3 ромско население.
Погледнато по същия начин България през 7-8 век е имала почти 3/5 славянско население.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2dea9418f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Здравей и от мен,

Сърбите са славянски племена, много сходни с българските славяни. Те южните славяни по принцип се делят на български и сърбо-хърватски. По време на Първата световна война български учени изследват говорите в Сърбия и установяват, че всичко на изток от Белград, а и много белградски села, говорят български диалекти. Като теглиш една мислена черта от Белград до Косово, включително и косовските сърби, всички славяни са асимилирани българи. Знаем за Нишкото въстание от 1841 г., което е българско, според самите османци. През Средновековието същите земи са с определено български етнически характер.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c806fe5887
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не знаеш ли???? Бива ли така. Сърбите, както и негрите, арабите, китайците, руснаците, французите, немците, Батман, Супермен, Спайдърмен, св. св. Кирил и Методий, Александър Велики, египтяните, шумерите и марсианците са произлезли от македонците. Питай някой македонец и ще видиш, че ще го потвърди.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 96c6702102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм българин и мога да кажа, че на нас никой не ни е виновен, че намаляваме. В началото на 20 век сме били най-нарастващата нация. Американците като имат пари и те имат 1.8 деца на жена, ние пък 1.5. Раждаемостта не е пряко зависима от доходите, дедите ни са били бедни, но са имали по 5-6 деца средно. Обаче за разлика от нас са били християни, не само на думи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2f9bcdcc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Авторе, има древни македонци. Само дето тия, на които днес им викаме македонци не са древните, само те се мислят за такива. Потърси в Интернет защо Гърция има проблем с името "Македония", че даже им наложи вето за НАТО и ЕС заради това.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 215a0d68c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До момчето на 17 години, Уважаеми господин и аз търсех произхода на сърбите-един чуден, странен и спорен народ за нас българите. Мислех, че са славяни, но тези данни от старите истории са били недостатъчни. Филма Боя На Косово-1389 год. сръбск. филм изобразява сръбската войска, като сбор от високи, чернооки, чернокоси, иранци и кавказци-липсват синеоки, руси славяни... Сърбите са народ, който е дошъл от Кавказ в днешна Сърбия-по теза на проф. Пламен Павлов. Анонимен читател-писах този коментар.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3625503a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мисля,че Дагестан е прародината на сърбите.По интернет дават драгински сватби на племето драгинци-те имат сръбски физически тип и свирят български хора.Певицата Марина Газиева-дагестанка прилича 100-процента на сръбкиня.Анонимен читател.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3c4f020887
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Българите НЕ СА СЛАВЯНИ! Има вече много доказателства за това. Сърбите - варварски племена, населили се на Балканите по времето на Римската империя.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 477427d497
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А ти, с 11 коментар, като че си троглодит.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2296e6a5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Авторе сърбите не са българи, нито пък славяни.
Славяни като народ или като етнос не съществуват до 18 век, думата славяни е измислена, и утвърдена от руска кралица. Днес има славяни, защото има много хора по света които се самоопределят като славяни. Но при възникването на българи и сърби славяни е нямало имало е племена със съвсем различни имена, на които след 18 век им е налагано име славяни.
Та сърбите са племена дошли от днешна централна Европа от земи наречени Бойки. Да не те обърква факта че говорят подобен на българския език и в повечето случаи ги разбираш без превод. Това се дължи на факта че българите са разпространили писмеността и културата си, както на запад до словения, така и на североизток чак до Камчатка, говоренето на език не прави хората част от дадената националност. Както ти и африканеца не сте англичани, защото знаете английски. Така и монголците не са българи макар че пишат на кирилица. В крайна сметка и румънците са говорили на български до средата на 18 век, а кирилицата са ползвали до средата на 19 век.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker