Фамилно име Кондеви - произход и значение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фамилно име Кондеви - произход и значение?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 5385 пъти
Здравейте,

Първо моля редакторите да публикуват темата ми, защото ми е важно.
Моминската фамилия на майка ми е Кондева. Майка ми е от Ямбол. Попитах дядо ми (нейния баща) и той ми каза, че коренът на тази фамилия е скандинавски. Това му го бил казал някакъв професор (доколкото е професор де) :), който се занимавал с произхода на тази фамилия и му казал, че всички Кондеви в България по някакъв начин имат роднинска връзка и че основателите на тази фамилия са от с. Ичера (Сливенско). Това е рядка фамилия в България. Ако някой познава Кондеви или хора свързани с тази фамилия и знае нещо повече за нея да пише.
Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 81d7c7ce76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единствените Кондеви, които познавам са българо-мохомедани. В Армения има квартал Конд.... Аз знам няколко скандинавски езика и дума Kond няма. Близо е обаче до Kind, което значи Дете, но всички знаем певеца Кондьо например, имало е у нас такова име и още много хора го носят като съкратено от Константин и не говори за някакъв произход. За мен е най-вероятно като при много бг. Фамилии да идва и вашата от някякъв прякор на ваш прародител от турски език. Аз имам роднини с името Балабанов например, което идва от Балабан - весел и разпилян човек, просто прякор и нищо не значи.
У нас фамилните имена не издават много за произхода, защото няма регистри за произхода на семействата от преди Освобождението, били сме и 96% неграмотни като население, а фамилно име е нямало в този смисъл, а се е взимало името на дядото до скоро, което се е образувало подобно на бащиното в наши дни. Имали сте прарпдител с име Кондьо, съкратено от Константин, което се отнася и за останалите с тази фамилия - не сте роднини, така както Иванови, Николови и тем подобни също не са, освен ако не се знаят де и не са т едно семейство.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a860b1a216
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Автора: Проучвал съм и за това със 100% сигурност казвам че прадеди помаци нямам, нито пък имаме нещо общо със Смолянско, откъдето са те. Също така фамилиите с туско значение, не прави носителите им турци. Това са били прякори, които турците са лепнали на българите и са останали до днес. Освен това тази фамилия не е с турско значение. Познавам едно момче с такава фамилия, и той е от Русе, не е турчин. Аз също не съм. Всичките ми прадеди са били християни. Дядо ми е сигурен, че коренът му е скандинавски пък и е вероятно след като някои хора ни казват, че имаме някои външни скандинавски черти.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 31418e8a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Няма нищо скандинавско.
Идва от Кондьо - синът на Кондьо, на който са му казвали Кондевия, примерно Иван Кондевия, а в по-ново време е станало Кондев.

Ама, знам ли, може да има и скандинавци Кондьо :-) Както Лу Бега е немец, например :p

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 95835f402f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От кондьо идва

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 38e80f510a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз също познавам човек с такава фамилия. Не знам дали е от Сливенско. А и не ми е близък, за да го попитам.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1ddad3a1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не фамилията прави човека.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 16635f0df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как пък по име ща правиш заключение за произход? На мангала Кондьо как мислиш че ще е фамилното име на децата му? То и в България разни нацвъкаха на децата си западни имена ама това не ги прави западняци колкото и да се филмират!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 777e9e8e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Ама и ние сме една нация - дай ни само да си правим комплименти как "не приличаме на българи", "по произход сме от държавата Х" и т. н.
Не знам дали има втора нация като нас, за която такива твърдения да са комплименти... сякаш всички имаме някакво колективно подсъзнание което ни казва, че да сме българи е нещо много мизерно и срамно.

Ето и авторът - абе, фамилията му отвсякъде е ясно, че идва от някой "Кондьо"... ама иначе скандинавска, нали :-)
Един жокер - може и да е френска - да идва от "con de", айде ще оставя на франкофоните да се посмеят.

~Пич

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1dca0fa96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Що така нападате автора? Може пък наистина да е със скандинавски произход фамилията. Да има съвпадение в буквореда. Както например САЩ има щат Монтана, 1 към 1 като нашия град...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 47ef921a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8, избивай си комплексите някъде другаде :) Фамилията може и да не е скандинавска, но това не пречи дядо ми да е от скандинавски произход. И да не ето ти една 100%-ва инфорюация - прадядо ми по бащина линия е бил унгарец. Само че за пръв път посетих Унгария едва миналата година. Сигурно имаме някакви братовчеди там, но не ги познаваме. Унгарски също не съм. Освен това, аз съм по-голям българин от теб и обичам България много повече от тях и всичко бългсрско ми е скъпо. Така че без злоба.
Номер 9, благодаря!

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 31570f0846
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Кондева съм по баща,който е роден в гр. Разлог. В града са ги наричали МИДЖИЛИЗОВИ, заради възможноста и образованието,което са имали..И са допуснати в турските съдилища ,,миджилиса'' да защитават хритияните,попаднали в този съд. И много често са събирали пари и злато за да откупят осъдените християни! Гордея се с фамилията си!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9167426f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Здравейте, аз съм И. Кондев от Бургас.
Родът на ни идва от гр. Лясковец до Велико Търново. Там има квартал на който старите хора още викат Кондевата махала. Има доста Кондеви в региона. Кондеви, защото са дошли на коне от Илирийския полуостров /днешни земи на част от Гърция и Албания/ преди няколкостотин години. Става въпрос за българско християнско население, което се е преселило в земите на днешна България /около Арбанаси, Пещера и др. места/, след като османците са започнали натиск върху населението в Илирийския полуостров, вкл. за приемане на исляма. Не малка част от хората от този полуостров се преселват насам за да запазят религията си и намярят по-подходящи земи за живот. Божидар Димитров в едно от предаванията си говори за тези преселници.
Знам, че Кондеви има и в Сливенско и Ямболско, но нямам представа дали имат връзка с Кондеви от Великотърновския край.
Аз съм горд, че съм Кондев! Поздравявам всички с фамилията Кондев/а/

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b7f8bade8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравейте!!

Казвам се Ц. Петрова. От няколко години се занимавам с генеология. Изследвам моят род по линия на баба ми от страна на майка ми. През 2012г. бях в с. Сенокос, води се община Балчик. Там бях с баба ми, която е пряк наследник и бяхме в архива на кметството. Имах възможност да видя много имена в една голяма тетрадка, която се е водила от 194 и някоя беше за българите, които от Румъния се връщат в България. В селото бе построена една църква, която се изографисваше в момента. Човекът, който изографисваше църквата се оказа някакъв роднина на баба ми. Заговорихме се за родословието ни. Оказа се, че и той е търсил корените си. Разказа една интересна история за наш роднина ( някой от пра, пра, пра, пра... дядовците ми), който са наричали Конда. Той е отрязал главата на турският паша отговарящ за земите около Сливен. Избягал е с една шепа народ в земите около гр. Констанца в Румъния. Детето на пашата, като пораснал открил дядо Конда и отрязал неговата глава и я донесъл в България, а тялото му било погребано в двора на православната църква в с. Малък Гаргалак Ръмъния. Това село днес не съществува. Но този роднина е бил на това място и е видял останките от гроба на дядо Конда. Спомена, че родът на баба ми е от Сливенско, с. Речица. Видях, че селото е станало краен квартал на Сливен днес.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 20101f2a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Издирвам кой е и откъде е К. Д. Кондев-написал малката книжка"Бъдещето превземание на Цариград от русите и българите. " Годината на излизане от печат е неясна. Дадена е като 190.... , но от текста може да се разбере, че същия е писан преди 1899година. Отпечатана е във Варненската печатница на ХристоН. Войников. Изглежда е бил от посветените, защото на лицевата страна на книжлето е изобразен Бафомет, а в текста е описан сценарият за 20 век. Голяма евероятността този Кондев да е от Варна...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 311becf3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Здравейте,
Казвам се Св. Райнов и съм от рода Райнови, който е разклонение на рода Кондови /Кондеви/, за който пише г-жа Петрова. Моят пра-пра дядо Райно е син на пра-пра-пра дядо Кондьо. Големият род Кондови е от Жеравна, Котленско /Сливенско/ и избягал в Бесарабия по време на Руско-турските войни на Екатерина Велика. При влизането на руските войски в България с командващ Дибич Забалкански, българите в Котленския край се вдигат на въстание и изколват всички турци наоколо. Но след изтеглянето на руснаците, се налага да бягат заедно с обоза на войската. Стигат до Бесарабия, а после се заселват в град Малък Гаргалък, близо до Костанца, Румъния. Градът е бил изцяло български до размяната на българско и румънско население през 1940г. при връщането на Южна Добружа на България. Родовете Райнови и Кондови се заселват около Добрич -в селата Сенокос, Дропла, Дъбрава, Преспа. Моят дядо Димитър се заселва в село Дъбрава, а синовете му живеят във Варна.
Родовете Кондови и Райнови имат писана генеология, която е раздавана като брошура на родова среща в гр. Добрич през 80-те години. На родовата среща са присъствали около 400 човека, което е уплашило тогавашната милиция и организаторите са привиквани на другия ден след купона да пишат обяснения - с каква цел се събират толкова много хора на едно място и дали не е някъкъв анти-комунистически митинг.
Моля г-жа Петрова ако може да се свърже с мен, тъй като и аз избистрям родовата история, а повече данни никога не вредят. Предполагам, че е от рода на сестрите на дядо ми.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 311becf3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Здравете!
Пише Ви отново Св. Райнов.
Много съм развълнуван, откакто вчера случайно попаднах на тази тема за рода Кондеви. Почти съм сигурен, че всички пишещи с фамилно име Кондеви са от един род.
Днес ще се опитам да отговоря на човека започнал темата, относно произхода на фамилното име Кондеви.
Заедно с Вас, ставаме два независими източника, които твърдят за чуждестранния произход на фамилията. Най-вероятно професора и дядо Ви имат право и в легендата има зрънце истина.
От баща ми знам, че родът произхожда от западно европейски аристократ с титла виконт или конт / т. е. граф/, който е бил рицар в кръстоносните походи. Минавайки през България, той се влюбва в българка, жени се за нея и остава да живее по нашите земи, най- вероятно в района на гр. Сливен. Неговите потомци вземат фамилията Кондеви - т. е. синове на Конта/Конда. Подобно използване на титла за име, но без връзка с рода се наблюдава при образуването на името на с. Кондофрей от заселилия се там рицар виконт дьо Фрей. По-късно името Кондо започва да използва и за лично име на момчета от рода.
Със сигурност е локализирано родното място на рода Кондеви – всички стари хора твърдят, че преди бягството в Бесарабия са живели района на гр. Сливен /селата и градчетата около Сливен, Котел и Жеравна/. Там са били фамилните къщи и имоти, а стадата с овце през лятото са се пасли по склоновете на Стара планина.
Има още няколко факта, който показват специфика на рода, но които може да са и просто съвпадение – външния облик на хората и имотното им състояние.
- Доста често в рода се срещат хора със светли очи – сиви, зелени или пъстри с оттенъци на зелено. Баща ми като малък е бил сламено рус, а по късно с червена брада. Самият аз съм червенокос, също и дъщеря ми, въпреки чернокосата ми жена. Може пък някой ген да се е промъкнал.
- Всички, който познавам са с доста висок ръст – и мъже, и жени – много здрави и силни хора балканджии. Не знам дали имат нещо викингско, но определено от няколко поколения са се хранели добре – имали са достатъчно храна и не са гладували.
- Всички стари роднини разказват, че родът е бил много богат – имал е къщи, ниви и много добитък. Показателен е фактът, че дори след принудителното бягство, когато изоставят всичко, много бързо се превръщат в едри земевладелци в Румъния. При това площите на нивите са впечатляващи и за днешно време. Това означава, че са носели със себе си ценни вещи и “конвертируема валута” – златни и сребърни монети, с които да закупят земи.
- Представителите на рода проявяват афинитет към образованието, църковните дела и ръководните длъжности. Кметовете на гр. Малък Гаргалък /Corbu / - Румъния са били Кондеви. Пра-дядо ми Желю е председател на църковното настоятелство и ръководител на църковния хор към същата църква, където е погребан пра-пра-пра дядо Кондо. Дядо ми Димитър учи в лицей в Букурещ – за онова време това е като висше образование – учат латински, старогръцки, френски, точни науки. В дома им има стари книги, издавани на български от арменски печатници в Истанбул/Константинопол. После е кмет на с. Дъбрава до идването на комунистите. В рода Кондеви има доктори, агрономи, публицисти. Най-вероятно и писателят К. Д. Кондев (може би Кондо/ьо/ю Димитров Кондев) e наш роднина щом е публикувал във Варна. Във стария варненски телефонен указател всички Кондеви и Райнови са роднини и преди са подържали връзка.
Хипотетично и убийството на турския паша в Сливен от Конда Кондев може да се разглежда като опит да се вземе управителната власт на областта в ръцете на фамилия Кондеви при идването на руските войски в България. Може родът да е управлявал тези земи преди идването на турците и да е имал претенции и самочувствие на собственик. Във всички случаи Кондев е бил влиятелен човек, за да организира и поведе въстание.

С други думи се очертава следната картина : Богат и многоброен род, със силни и предприемчиви хора, който вземат дейно участие в светските и духовните дела на своите общности.

Най-добре ще бъде ако успеем да открием печатното родословие на родовете Кондеви и Райнови. То е съставяно професионално от наш роднина, който е работил във Варна, някъде по общините и е имал достъп до архиви. Там също се споменава за рицарски произход. Екземпляри е имало на родовата среща в гр. Добрич/ тогава Толбухин/ през 80-те години. За съжаление нашият екземпляр го дали на един братовчед да го преписва и така изчезнал. Питайте майки, бащи, баби и дядовци, за да го намерим. Издирвам го под дърво и камък. Иначе знам доста истории за рода, разказвани от баща ми и дядо ми, главно за периода около и след бягството в Бесарабия. Ако някой се интересува, може да ме пита адрес
Поздрави на всички Кондеви и Райнови

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c84793b30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Аз разполагам с документа, въпросното родословие на рода КондОви

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5c72531cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Ц. Петрова -коментар 17. Ние сме братовчедки! :) Аз също издирвам родата назад от страна на баба ми, която живееше в Балчик. Знам, че пра-пра... дядото е бил Конда от рода Кондеви-така са ги наричали... Живяли са в Кюстеджа -Констанца и като става румънско продават фурната, защото това е било препитанието им и се преселват в Балчик. Моята баба е имала много братя и сестри. Аз познавах само Денка. Знам, че единият и брат се е казвал Ванко, заминал за Испания и толкова... Ще е хубаво да се свържем! :) Баба ми беше Руска Кирилова по мъж- Стоян Кирилов дядо ми, беше пощальон в Балчик преди много години... Когато бях дете :) Моля да ме намерите във фейс бук - Ivelina Kirilova - от В. Търново

Нещо ще копирам, за информация на всички тук и темата за Кондеви :)
"Едно от свищовските семейства – Михалаки и Тодорица Кондеви, се заселват в с. Търнава, а след това – в с. Перишор до Крайова. Техният внук е румънският генерал Константин Коанда, описан от Симеон Радев в книгата му „Конференцията в Букурещ и Букурещкият мир от 1913 г. “ (стр. 93).
Ген. Коанда помни свищовския си корен и пледира България да не се ощетява прекомерно. Неговият син Анри Коанда е един пионерите в създаването на френските реактивни самолети. Днес летището в Букурещ носи неговото име.
По онова време изглеждало, че изгарянето на града е краят на Свищов! "
Книгата на Симоеон Радев се намира на пазара и в момента :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4c4ced456a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Уважаеми Кондеви, на много прав път сте. В момента се занимавам с историята на родовете Кандафери, единият от които се е заселил в района на Ичера, Жеравна и Медвен. (Самата аз съм от Сливен. ) Кандафери произлизат от синовете на Конт Дьо Фрей, които се разпръсват на пет места в България. Едното е селото на моя прапрадядо - Мийковци, в Еленския балкан. Там още има много Кандафери. Друг род Кандафери има в района на Добрич, а друг в Поморие. Кандафери правят родови срещи и съвсем не са неизвестни. Има един професор историк който е правил проучвания вкл и в архива на Ватикана и се опитвам да стигна до неговия труд. Проф. Кандаферски от В. Търново. Ако някой има информация моля да сподели.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 311becf3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Здравейте.
Радостно е, че проучванията продължават и получаваме информация от рода Кандафери. Възможно е наистина устните предания и легенди в рода Кондови бъдат подкрепени от исторически данни. Благодаря за информацията, че името на професора е Кандаферски и че е правил проучване.
Относно моя клон от рода Кондови открих писаната история - Истинското име на нашият родоначалник е Конда Иванов Желязков, който е роден в с. Русокастро през 1796г. Историята е такава каквато съм я описал по-горе, но с много повече подробности и съдържа родословие на децата, внуците и правнуците на дядо Конда. За съжаление в нея няма достоверна информация за исторически данни за родство с Виконт дьо Фрей – всичко остава на ниво устни предания. А и проучването е правено за периода от 1796г. нататък.
Пожелавам ти успех в издирването и ако намериш нещо пиши.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b7f8bade8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Аз съм Ц. Петрова и съм много щастлива, че сте отговорили!!! Как мога да се свържа с вас 20, 21, 23? !!!! . Живея в София. Края на този месец ще отида в Добрич в библиотеката, за да видя дали е останала такава брошура в архива. Баба ми Мария има още 1 сесреа Гана и брат Доньо. Родени са в Румъния, отраснали са е в с. Сенокос. Сега живее в Добрич. Казвала ми е, че имаме роднини в с. Пряспа.

Мога да ви кажа, че всички в рода сме високи и почти всички сме с пъстри очи. И съм чувала, че рода на баба ми още в Румъния е бил богат.

Поздрав Tsvetina Petrova

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 125f0c5cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Аз, съм Г. Тодорова от град Добрич.
Има написано на печатна машина от 1965 г., родословно дърво на родът Кондови от Илия Кондов от град Варна. През 1970 или 1971 г. има допълнение към първоначалните данни. Родът е правил две срещи, през 1965 и 1971 г., на живите потомци на Конда Иванов Желязков в град Добрич. На тези срещи са раздавани тези Исторически бележки, размножени с циклостил. Аз притежавам първият вариант от 1965 г.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 311becf3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Св. Райнов
Здравейте.
Успях да се сдобия с втория допълнен вариант на родовата история. Би било интересно да се сравнят двата варианта, въпреки че самият автор казва, че измененията и корекциите са малко. За мен тези двадесетина страници и таблици бяха безценни, защото с тяхна помощ си отговорих на много въпроси и окончателно подредих родословието си от страна на рода Кондови. Пожелавам успех на всички в търсенето и дано излизат и нови неща.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0a8aa31aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Аз съм с тази фамилия. Рода ми е от Ичера и Котел. Има доста които са светли (кожа, очи, коса, брада).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0883c572d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   №9 не пиши глупости имената на американския щат и българския град имат много общо и двете произлизат от латинската дума за планина, планинско. Името на нашия град идва от латинското му наименование Montanensium, а на американския щат, тъй като английския произлиза от латински, пак означава планинска област.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8eb9ab3cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Здравейте от фамилия Кондови! Аз съм с тази фамилия Кондови, ходила съм на родова среща в гр. Толбухин/ сега Добрич през около 1970г. Била съм малка, но имам спомени от срещата. На самата среща се раздаваше книга с родословното дърво за произхода на рода Кондови. От баща ми знам, че родът идва от Котел или Сливен. Дядо ми и баща ми са родени в Тузлата-Румъния. През 1940г. се завръщат в България и населват източна Добруджа в гр. Шабла. Всичките мъже от нашият род са светлокоси, високи едри мъже със светли очи. Както вие описвате рода Кондови.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9bffec9e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   "тъй като английския произлиза от латински"

Английския произлиза от 80 други езика.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 506571d3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Здравей, дядо ми е от Сливен, когато се премества в шопско и се жени за баба ми сменят фамилията си на Иванови. Аз също искам да знам повече, ако някой има информация за рода нека пише, за да се свържем

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 506571d3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Здравейте, фамилията на дядо ми е била Кондов, той умира в годината, която се раждам, знам от нашите, че баба ми неговата съпруга, по комунистическо време, решава да смени фамилията ни на Иванови. Дядо ми е бил от Сливен, но се премества в шопско. Търся родни и история на рода ми, ако някой остави информация за контакт от рода ни, ще съм много благодарна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker