Извънземни на Витоша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Извънземни на Витоша
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 3421 пъти
Здравейте! Като начало искам да кажа, че съзнавам, че тази тема е табу и поради тази причина коментарите по нея биха били или явно отрицателни, или несериозни. Искам още от сега да отхвърля всякакви подозрения, че темата ми е измислена. Тя е напълно сериозна, свързана е с нещо, което ме занимава от години, и се надявам, че модераторите на този прекрасен и полезен сайт ще я публикуват.
Темата е свързана с извънземните. От няколко години се интересувам от въпроса. След едно посещение в Буенос Айрес в мен се зароди изключително силен интерес към всичко, всързано с представителите на извънземни цивилизации. Купих много книги на различни езици, изчетох куп специализирана литература. Днес съм убедена в съществуването на извънземни, като убеждението ми не е просто вяра, а е подкрепено с много доводи на научна основа.
От близо две години се опитвам да осъществя контакт с извънземна цивилизация, чиито НЛО често посещават Витоша (от София съм). Дълго четох за случаите на НЛО във Витоша, събрах и много снимков материал. Закупих апаратура - радиопредавател, радиоприемник, светлинни сигнализатори и т. н. с цел да осъществя контакт с представитлите на тази цивилизация. Според мен те по някаква причина живо се интересуват от пространството около София. Много често съм виждала не едно, а две НЛО, които обикалят в продължение на минута-две и след това кацат на определени места, където може би се изграждат временни площадки за приземяване. Това винаги става след 18 часа вечерта.
Няма да се отклонявам повече, за да не ви омръзне да четете. Всеки следобед, когато имам време и когато не вали, отивам близо до мястото, където съм виждала повечето НЛО. Нося със себе си предавателите и приемниците, лаптоп, всичко необходимо. Досега съм ходила много пъти, но никога не съм получавала достатъчно силен сигнал. С това е свързан и въпросът ми. Предполагам, че липсата на силен сигнал се дължи на антените на мобилните оператори, които вече са монтирани навсякъде. Досега съм опитвала със сигнали с честота между 100 и 400 MHz. Никога обаче резултатът не е бил задоволителен. Бих искала най-вече да попитам по-запознатите от мен дали грешката ми е в избора на честота и на каква честота трябва да настроя предавателя, за да се избегне въздействието на антените наоколо. Освен отговор на този въпрос очаквам и коментари по темата. Ще се радвам да се включат и други, опитвали се да осъществят контакт с извънземни. Така ще мога да придобия представа дали подходът ми като цяло е правилен или е необходино да сменя концепцията.
Моля още веднъж модераторите, отговорни за съдържанието на сайта, да пулбикуват историята ми, защото наистина търся коментари по темата, която толкова ме вълнува. Помествам я в раздел “Други”, но ако прецените че мястото ? е другаде, моля преместете я.
Бих помолила да оставяте само сериозни коментари. Уважавайте интересите на другите, дори когато са свързани с тема-табу в обществото ни. Благодаря, че прочетохте историята ми. Очаквам с нетърпение коментарите ви!

А. М.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: ddaf1504ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо не се опиташ вместо с апаратури, да осъществиш мисловен контакт с тях? Мисля, че ще е по-подходящо.
Ние не знаем какви са те, може да не са с такова плътно тяло като нас.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 336bb72d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си луда!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ba883b7446
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо мислиш, че извънземните използват радиосигнали? И защо смяташ, че са извънземни, може да са военни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 888637b9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не разбирам от честоти и такива неща, но съм виждал извънземни на село като малък. Бях трети клас и с две комшийчета наблюдавахме небето в полунощ. На село винаги са ни пускали до късно навън. Беше лятото на 95 г., беше топло и ние бяхме легнали на едно одеяло пред портата ни, за да ни е по-удобно да наблюдаваме звездите, небето беше доста ясно.

Както си гледахме, от изток се зададе нещо кръгло с диаметър около метър метър и нещо. Уличните лампи го осветяваха донякъде. Издаваше фучащ звук и се движеше бързо, може би с около и над 100 км/ч. Летеше ниско, на около десетина метра. Отдолу видях кафеви кръгове, подредени в кръг по периферията на обекта. В интерес на истината приличаше доста на класическите летящи чинии, нямаше светлини. Не се чуваше бръмчене или подобно, а само фучене от съпротивлението на въздуха. Опитахме се да го проследим с поглед, но мина доста бързо, а и уличната лампа на запад ни заслепи.

Първо реших, че халюционирам, но видях изумените погледи на приятелите си и разбрах, че и те са видели същото. Да уточня, че тогава нямаше дронове, още по-малко пък в село в Русенско. Та до ден днешен като се видим, се сещаме за тази случка и не можем да си я обясним. Разказвли сме я на други, но почти никой не ни вярва и вече не я разкзваме, за да не ставаме за смях. Но загадката си остава. Да добавя, че описанието на трима ни съвпада, така че не е внушение.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 577e13f73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Виж за Витоша не знам и не съм чувал истории, но тук в Сливен преди няколко (10 ) години докато баща ми беше жив - една лятна вечер имаше чисто небе. Виждаха се ясно звездите и тук-там някой преминаващ самолет. Обаче забелязах нещо, което ми привлече вниманието.. Една светлина (точка) в небето. Движеше се бързо и не премигваше както светлините на самолетите а светеше постоянно - отидох до прозореца и я следих с поглед. Изведнъж както се движеше - направи рязка смяна на посоката под ъгъл 90 градуса и то без да намаля изобщо - това няма как да го направи самолет или хеликоптер - толкова рязка смяна с такъв ъгъл и скорост. След това започна да се издига все по-нагоре и накрая изчезна. Това нещо за мен не беше от земен произход...

А друго странно нещо, което ми се е случвало като малък - бях още ученик може би 2-ри или 3-ти клас - една вечер станах до тоалетната по малка нужда, после много добре си спомням как изгасих лампата и се върнах в стаята, легнах в леглото и се завих. Следващото което помня е как се събуждам в коридора седнал в ъгъла до входната врата - изплаших се цъкнах лампата и видях часовника на стената - беше 4 сутринта. Как съм се озовал там - не знам. Сигурен съм обаче, че НЕ ХОДЯ НА СЪН и никога не съм ходил. Освен това съм сигурен, че след тоалетната се върнах в стаята и си легнах в леглото а после се озовах в коридора..
Както казваш авторке - не искам обидни и насмешливи коментари. Казвам нещо съвсем сериозно. Аз също вярвам в извънземни. Вярвам че те са били в миналото тук (посещавали са ни) - може би дори все още го правят. Сигурно ни наблюдават още от както са ни открили и ни изучават без да се намесват (или може би се.. ) това не знам. Знам само че една от най-големите ми мечти е някой ден докато съм жив да срещна истинско извънземно създание - на живо, да мога да комуникирам с него и да го пипна. Да го питам толкова много въпроси, които ме мъчат и искам да знам дали е така и изобщо..
Вярвам в извънземни, но избягвам да коментирам темата публично сред обкръжението ми за да не ме мислят за смахнат.

Д. Д М25

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9c1989df23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кацат на юг от Камен дел

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4643fec229
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Леле, и аз един ден видях зелен кон да се носи над Витоша, ама докато извадя радара да му оцеля честотата и той взе че снесе няколко големи дарадонки... След което изчезна равно-ускорително към съзвездието Пица!
После си обещах повече никога да не мешам трева с алкохол, LSD и машинно масло... Сега имам лош спомен - белег от слепоочието до брадата! За к'во да чета книги?! Чукча писател!
И тебе ли те би жена ти?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5c9e438965
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Пумията и идиотщина ще започнат да се изливат сега... без значение истина или не...

Повръща ми се от някои хора, които чрез постовете си намекват, че всеки, който вярва в подобни неща е луд.

Да ама не...Карл Сейгън веднъж бе казал, в Космоса има повече галактики, отколкото песъчинки в целия пясък на Земята!!!

И само на нашата кочина наречена "Земя" да има живот - аххаахххахаха.

ЧОВЕЧЕ, ДА, ТИ, СЪЩИЯТ, КОЙТО НЕ ВЯРВА В ИЗВЪНЗЕМНИ - ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!!!

Дали е истина или не няма голямо значение. И в България са кацали и по целия свят са кацали и ще продължават да го правят. Това, че примитивните и първобитни мозъци на някои хора не го възприемат не означава, че е така.

Имало е, има и винаги ще има!!!

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3dbffc8b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хубаво е човек да контактува с извънземни от време на време. Но май не се е случвало те да отговарят досега. Явно сме им толкова под гарда, че е унизително за тях да си губят времето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4643fec229
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Узунов, научи се как се пише "помия", или и ти си Озонов?

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5c9e438965
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Братле, объркал съм бутоните... и какво от това.

Много ме ядосват такива идиоти, които "ама ти си сгрешил товааааа" "научи се как се пише еди коя си думааааа". Хора, жалки сте, смешни сте! Няма никакво значение дали съм написал "помия", или "пумия". Ако не си разбрал думата - твой си проблем. Важен е смисъла на това, което съм написал.

Големи идиоти сте като почнете "ама в темата ти имаш правописни грешки", "научи се как се пише това, онова" - АБЕ Я СЕ МАХАЙТЕ БЕ!!!

Тук е важно да помогнеш на човека, да се включиш в дадена дискусия... не да ми казваш къде съм сбъркал... идиот!!!

Хайде да се спрете вече с това!!!

Ти за к'во влизаш в тоя сайт? Да гледаш кой коя дума е сбъркал ли бе? Да не би да си безгрешен или да не ти се е случвало?

Случва се на всеки. В бързината съм объркал, може би...

Спрете да тролвате темите на хората с идиотските си постове.

И сега трябва да осираме темата на това момиче, заради теб... айде стига моля.

Трябва да се радваме, че има такъв сайт, в който да си помагаме :). Нали смисъла ми се разбира? К'ъв е проблема тогава?

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9c1989df23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Витоша е плацдарм за нападение! От там ще атакуват южните квартали! Ще пребият жените и ще изнасилят мъжете. Ако им позволим, ще превземат цяла София! Но как да ги спрем?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 35b7d8dc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   А защо мислиш, че общуват с електромагнитни вълни? Може да общуват с нещо, което е още непознато на човечеството. Впрочем, дори не е сигурно, че са извънземни... Според мен по-добре пробвай да ги снимаш, потърси си фотоапарат, който снима добре на тъмно.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a73d0f42e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Некой пак е сънувал умрелио из трета серия.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 71ee8c88fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Технологиите на летящите чинии отдавна са в ръцете на човека, с едната подробност, че не е публично развестено. Та както вече те попитаха, откъде си сигурна, че това са извънземни и още по-странното - защо реши, че те комуникират по първобитния начин, по който ние комуникираме (чрез обикновени радио вълни)?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e3539a195c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Колко егоистичен трябва да е човек, че да твърди, че сме ЕДИНСТВЕНАТА форма на живот във вселената? Хубаво е, че още не сме изследвали и остатъка от Слънчевата система, че и нея да започнем да унищожаваме малко по малко като Земята.

Извънземните са ни помагали през историята, свързвали са се с нас, продължават да го правят и има хиляди "свидетели", които са се "срещали" с тях. Не мисля обаче, че всички, които твърдят това са луди, дрогирани, пияни или шарлатани.


Предлагам на авторката и всички интересуващи се да прочетат малко за "Инцидентът в Розуел" и "Битката над Лос Анджелис". Това не са заглавия на филми, а реални събития.

Всички знаем за Египет и йероглифите, които ясно изобразяват технологии, които не са съществували по това време (самолети, хеликоптери, подводници, кораби... летящи чинии).


Друга интересна тема са "Мъжете в черно". Това отново не е заглавие на филм. Мъжете в черно са правителствени агенти, които посещават и разпитват очевидци на странни събития, като им казват да не говорят за случилото се. Според много хора, навестени от мъжете в черно, тези мистериозни агенти са имали странно поведение, начин на говорене и маниери. Някои предполагат, че самите мъже в черно са извънземни.


Относно това, което Номер 16 каза, че технологиите за летящите чинии са в ръцете на човека - нищо чудно наистина да е така. Сигурно всички знаят за мистериозната Зона 51. Била е построена в началото на 50-те години на миналия век и официално не е съществувала на картата в продължение на десетилетиа. Дори правителството на САЩ е твърдяло, че такава база не съществува, макар винаги да си е била там.

В Зона 51 се случват много неща, които остават тайна. Охраната е строга и никой няма право да престъпи до базата. Персоналът пътува до там със самолет и няма право да говори за това, което се извъшва. Има сведения, че хората, които са напуснали базата, са били следени и пордслушвани от правителството. Тези, които са се разприказвали, обикновено умират мистериозно.

Един добър пример е самолетът "Черната прица", който е бил построен в базата, за да могат САЩ да наблюдават Русия от високо по време на Студената война, без да бъдат засечени от радарите. За времето си самолетът е бил строго секретен. През деведесетте е представен като експонат в музеите.

В Зона 51 се създават и други летателни апарати, тайни оръжия, извършват се експерименти, предполага се, че се състоят срещи между нас и извънземните. Има теории, че извънземните работят с правителството на САЩ. Надблюдатели твърят, че вечер виждат мистериозни светлини, които идват от базата или отиват в нея. Експерименти или НЛО?


Давам само няколко примера и то единствено от САЩ и Египет... иначе може безкрайно да се говори по темата за извънземните. Но има ли смисъл? В днешно време всеки може да нарисува една летяща чиния с Фотошоп и да твърди, че е заснел НЛО. Дори ако някой в действителност заснеме НЛО, едва ли ще разберем, защото повечето от нас ще решат, че това е нпкакъв монтаж. Ако не ние, то "учените" ще дадат професионалното си мнение, че е монтаж - а пък който на каквото иска да вярва. Нямам Фейсбук, но се обзалагам, че ежедневно се пускат снимки на "НЛО" и постове от сорта "видях летяща чиния". На кого да вярваш наистина?


Едва ли ще научим истината в скоро време, най-малкото от Фейсбук и медията. Правителствата винаги ще решат, че истината трябва да бъде прикрита от нас. Съществуват хиляди теории за извънземните, но си остават само това - теории. Можем единствено да предполагаме.

Лично според мен, извънземните се крият от нас (с добра причина). Надали ще слезнат долу просто за да кажат "здрасти" и после да изразят възмущението си от човечеството на по едно кафе... Знам, че ако пилотирах летяща чиния, последното място на което щах да кацна е България. Все пак успех на авторката :)


(извънземни, ако четете това, ви моля да си ме приберете обратно, че вече не е смешно)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71ee8c88fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 17, абсолютно дезинформиран си. Само за едно нещо си прав - че не сме единствени във Вселената. Колкото са ни помагали, толкова са и навредили.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 20496cdfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От авторката:

№ 1: от самото начало се опитвам да осъществя мисловен контакт с тях. Вярвам в телепатията и опитите ми в тази насока продължават. Чувствам обаче нужда да се стремя и към физически контакт с тях.
№ 3, 14, 16: В научната литература съществуват много индикации, че извънземните си служат с радиовълни, за да се намесват в радиовръзките на Земята, за да изследват или повлияват различни земни процеси. Може да не ги използват за комуникация помежду си, но са в състояние да регистрират радиосигнали и да излъчат ответни сигнали. Естествено, нищо не е сигурно, но първоначалната ми логика беше, че опитите си заслужават. След толкова много неуспешни опити обаче смятам да сменя подхода си. Още не съм решила окончателно сигнали от каква природа ще използвам. Разбира се, правя много снимки. Вече съм събрала огромен архив от снимки и видеоклипове от посещенията на НЛО във Витоша. Материалите, както можете да се досетите, са с различно качество и много хора биха се усъмнили в достоверността им. Аз обаче съм убедена, че не става въпрос за летателни апарати от земен произход, това личи много добре на някои снимки. Един ден дори бях много близко до НЛО в момент, когато беше приземен и успях да заснема част от “екипажа му”. Тези снимки имат много отблясъци, но ясно се вижда, че извънземните са с антропоморфни черти и висок ръст.
№ 4, 5, 6: Благодаря за споделената информация. Чела съм и другаде описания, на бързо движещи се тела, които рязко променят траекторията си, а движението им е съпроводено с “фучащ звук”, както го нарича № 4. № 5, лично според мен втората случка за която разказваш, може да бъде обяснена с особеностите на човешкия мозък, който също е една вселена. Много често съзнанието ни не регистрира определени наши действия, което създава усещането за външна намеса.
№ 8, 12 Споделям твоите разсъждения. За мен винаги отричането на извънземен живот е било по-странно от приемането му като нещо нормално и очаквано, предвид броя на галактиките и на планетите в тях. И благодаря, че във втория си коментар ме наричаш момиче; всъщност съм жена на 47 години, далеч от момичешката възраст.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ec288842ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От много години дори не смеех дa си спомням зa един случaй...
С съпругът нa моя приятелкa минaвaхме покрaй рaйонното упрaвление нa МВР. Подминaвaхме спрялa колa, кaто сaмо с. периферното зрение регистрирaх тримa души. Докaто стигнем обaче зaднaтa чaст нa колaтa, aз се вцепених ( aсимилирaх кaкво съм видялa ) и се обърнaх рязко към " човекa " седящ от дясно. Дa, беле женa с русa... нещо кaто косa, но не беше косa, бяхa дебели кичури кaто клонки, всяко рaзделено от другите, очите и огромни, издължени, конусовидни, изцяло бял конус, който нa върхa имaше тъмнa точкa, БЕЗ клепaчи се движехa в противоположно в кръгове, едното " око " гледaше мен, a другото бaте Р. ( беше достa по - голям от мен, тa си остaнa бaтко) Уплaших се стрaхотно много, обърнaх се дa видя дaли бaте Р виждa същото, беше кaто в трaнс. Тогaвa видях и нa зaднaтa седaлкa женa с " косa " нa късa чертa, чернa, беше зaвъртялa глaвaтa си плътно нaзaд, без дa извивa рaменете.... и ни гледaшa с подобни нa първaтa очи, сaмо че кaто чебяхa още по- големи. Тя зaвъртя рязко глaвaтa си нaпред и издaде някaкъв звук, от който шофирaше ( колaтa беше зaпaленa, но нa място) се виждaше сaмо огромен гръб и срaвнително мaлкa глaвa, не се обърнa, но кaто че реaгирa нa звукa нa женaтa и дaде рязко гaз. Ние бяхме вече зaд колaтa нa около 5-6 метрa и нaблюдaвaхме, бях кaто пaрaлизирaнa, не можех дa мръднa дори. Колaтa рязко потегли към нaс, бaти Р ме хвaнa и ме хвърли нa тротоaрa и той след мен. Тези изчезнaхa. Отидохме в къщи, aз бях прежълтялa от стрaх, зaеквaх силно следвaщите няколко дни и... мaлко се бях опишкaлa дори. Рaзкaзaх нa родителите ми кaкво се е случило, те в нaчaлото се зaсмяхa, но кaто потвърди и бaте Р, беше блед кaто плaтно, a очите му бяхa кървясaли ( кръвоизливчетa) родителите ми се мaй повярвaхa, зaщото се уплaшихa много. Бях почти нa 18 год, но следвaщите дни спях с тях, умирaх от стрaх. Вярвaх че, ще ни потърсят, зa дa ни убият. Бaте Р. никогa не пожелa повече дa говори зa товa, винaги щом споменaвaх, се оглеждaше кaто крaдец уплaшено и ми прaвеше знaк с пръст пред устaтa дa зaмълчa.
Не знaм извънземни ли бяхa, кaкви бяхa тези. съществa, но и сегa кaто се сетих, треперя докaто пишa.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 665f0a0704
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Любопитно ми е как става така, че осъзнавате колко е огромна вселената, а в същото време не можете да осъзнаете абсолютно същото - че вселената е огромна, а разстоянията - невъобразимо големи.
ДОРИ ако пътувате със скоростта на светлината (което е невъзможно за всичко по-голямо от фотон, пък камо ли за цял космически кораб, защото изисква безкрайно количество енергия, да прекосиш Млечния път от единия край до другия в права линия (без да се занимаваш с неща като например да избягваш и най-малкото и невзрачно астероидче, защото при такива скорости би разбило и най-"булдозерския" кораб на пух и прах, или някоя масивна черна дупка по пътя, от която дори и светлината не може да избяга)), пак ще ти отнеме 100, 000 години. Вярно, за пътуващите със скоростта на светлината ще им се стори, че са стигнали там мигновенно (защото с колкото по-близка до светлината скорост се движиш, толкова по-бавно тече времето за теб), но от момента на тръгването ти до пристигането ти, в крайната дестинация ще са минали 100 хилядолетия.
И това само в рамките на нашата галактика. Ами ако някой е тръгнал от "съседна" Андромеда? Тук говорим за 2, 5 милиона светлинни години, и то при пътуване с невъзможна скорост. Отново, за пътуващия ще е минал миг, но за всички останали - един огромен отрязък от време. По-бързо не може да се пътува в космоса, физиката не го позволява, а това за времево-пространствените дупки - изцяло хипотетична концепция.
Та скоростта е един проблем, но съвсем друг е да предвидиш какво ще стане, докато стигнеш до точка Б. Току-виж някой метеор ни отнесъл синята планетка междувременно, или лоши извънземни ни избили, или пък сами сме се избили.
Направо си представям разочарованото личице на някое малко, младо извънземно човече, тръгнало с мама и тате от клъстера Дева (Virgo), дето е на 50 милиона светлинни години от нас и адски много се надявало да яхне някой бронтозавър, пък докато дошли, те динозаврите вече измрели, а на тяхно място - нек'ви тъпи хора взели, че еволюирали. Може би затова летят около Витоша, надничат там около хижа "Алеко" за всеки случай, да не би някой динозавър случайно не се е скрил там. Тате извънземен и без това не бърза - то докато се върнат до Virgo след още 50 милиона години, вечерята приготвена от извънземната тъща отдавна да е изстинала.
Надявам се, че никой не се е обидил от тона ми - мисленето ми е сериозно, просто вметвам леки нотки на хумор. Третата точка вече е сериозна: да приемем, че горните точки са ми напълно неоснователни, че извънземните се оказали много по-умни от Айнщайн и измислили как да връткат от една галактика до друга, както ние си джиткаме от София до Бургас. Та става въпрос за безумно напреднала технология, пред която и най-дивите ни хипотетични идеи изглеждат допотопни. Та... сериозно ли си мислите, че би им било трудно на извънземни с такава технология да избегнат всякакъв контакт (дори и визуален)? Ако са искали да си лафят, отдавна да са кацнали в центъра на някой град.
Разбира се, възможни са и две други алтернативи - едното е да са просто проби, изпратени да бродят из космоса в името на науката, аналогично на "Вояджър" и "Кюриосити". Някоя извънземна цивилизация, отдавна измряла, пратила преди невъобразимо много време машинки, които да изследват космоса. Дреме й на една машина, че е видяна - дошла, събрала снимки и отишлА. Другото е да са извънземни учени, също изключително древни. Някакси тръгнали със скоростта на светлината, та все едно са напуснали родната си звезда вчера - тръгнали на път с еднопосочен билет, защото дори и да са оставили някого вкъщи, надали ще ги дочака. Обаче ще ни гледат както биолог гледа рядък вид пеперуда - гледа и записва, записва и гледа, след което продължава нататъка да търси следващата. И в двата случая, нещо не виждам смисъл да се бие път и да се правят опити да се контактуват...

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71ee8c88fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторке, ще споделиш ли снимките, които ти ЛИЧНО си направила да ги разгледаме? Например в дропбокс? номер 20, какъв ръст имаха въпросните същества, цвят на кожата, ще опишеш ли подробно лицата им? Ккаво ще рече конусовидни очи, нещо не мога да си го представя?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71ee8c88fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 22, човек, кой е казал, че са тука, за да си лафят с някого!? Кой пък ти каза, че са дошли от немай си къде!? Над 50 реда "разсъждения" си изписал и пак не се научи да мислиш. Не ти ли хрумна, че може да са си тук, на своя територия, т. е. ние да сме на тяхна? Както примерно мравките в двора ти на село не подозират, че са твоя собственост. Имаме доста планети в системата или това не ти е известно? А за какво им е планета, след като може би корабът им е една малка планета? Да не говорим, че ограниченията със скоростта на светлината и малките деца вече знаят, че може да се заобиколят с дупки във време-пространството.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 53762352b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   С радио честотни вълни едва ли ще осъществиш контакт. Посещавайки Витоша едва ли ще осъществиш контакт. Ако бяхме на четири очи бих казал още по темата и всичко което знам от прочетеното и видяното, но сега да пиша подробности за да могат разни малоумни тинейджъри да четат и коментират простотий няма да стане!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b5bdb37278
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Н 23, ( 20 съм ) ръстът им тaкa, кaкто бяхa седнaли и доколкото се виждaше горнaтa чaст от телaтa, беше нормaлен човешки. Очите без клепaчи, бялото издължено във формaтa нa конус, с черни или много тъмни точки ( ирис? ). Цветът нa кожaтa, не се сетих дa пишa преди, бяхa неестествено бели, кaто нaпудрени. Покрaй тaзи темa се обaждaх нa бaти Р, минaхa от тогaвa около 20 год. Попитaх го дaли помни случaя, зa пръв път признa че, дълго време е сънувaл кошмaри. Попитaх го кaкво помни, без дa кaзвaм aз, зa дa не мaнипулирaм споменa му, кaзвa същото. Aз не знaм кaкви бяхa тези съществa, определено не бяхa човеци обaче. И... пaк ме е стрaх, дори сaмо от споменa:(

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 072df87305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   25, не знам кого наричаш малоумен, но пишеш неграмотно. Поне като се правите на умни, докажете го...

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8791edfa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Така е, разстоянията са огромни номер 22, но забравяш нещо. Прочети за червеевите дупки. Още Айнщайн говори за тях. Червеевите дупки са пространствено-времевите дупки, които свързват две точки от пространството и времето. Практически можеш да пътуваш до доста отдалечени точки на вселената без да е необходимо много време. Представи си, че пространството е като един лист хартия. Вместо да пътуваш от единия край на листа до другия, то може да прегънеш листа и така веднага да стигнеш. Всъщност покрай черните дупки се забелязват големи изкривявания на времето и пространството. Съответно, ако някой е овладял този начин на пътуване, то скоростта на светлината вече не е ограничение да се стига доста бързо до краищата на познатата ни вселена.

Още нещо. Учи се, че дадено тяло не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината. Аз ще попитам спрямо какво? Когато казваш, че една кола се движи с 100 км/ч, то това е спрямо повърхността на нашата планета. Всъщност колата се движи със съвсем друга скорост спрямо Марс, Слънцето и. т. н. Когато казваме, че космически кораб Х се движи с 250 хиляди километра в секунда, то тази скорост е спрямо какво? Спрямо нашата планета, ако от нея засичаме. Но ако тръгне друг космически кораб в противоположна посока движещ се с 100 хил. км/сек, то единият космически кораб ще се движи спрямо другия с 350 хил/км/сек и с такава скорост биха се разминали. Това е повече от скоростта на светлината. И кой казва, че единият кораб се движи с 100 хил. км/сек. Може да се приеме, че кораба не се движи, а всъщност останалите обекти се движат спрямо него. То си е и така. След големият взрив всичко във вселената се движи с голяма скорост, разпръсква се. Ако учим, че един космически кораб не може да се движи с 300 хил. км/сек, но теоретично може да се движи с 299, то тази /възможна/ скорост е спрямо какво? Спрямо нашата планета ли, спрямо Слънцето? Но то се движи с огромна скорост спрямо центъра на галактиката ни, а тя се движи спрямо другите галактики. Този космически кораб движещ се с 299 хил. км/сек спрямо нашата планета, всъщност се движи спрямо друга планета, звезда, галактика с над 300 хил. Аз пак ще питам, не може да се движи един космически кораб с 300 хил. км/сек, но спрямо какво? Във вселената всичко се движи едно спрямо друго и всичко е относително, дори самото време и пространство, нали това и се учи. След като времето и пространството са относителни понятия, а скоростта е зависима точно от двете ( V=S/T ), то и самата скорост тогава е относително понятие. На теория обектите в краищата на вселената би трябвало да се движат със скорост по голяма от светлината спрямо нас. Лично според мен тази модерна теория, която се учи, за все по бързо ускоряващата се вселена, разширяваща се до безкрайност, до разпадане на материята издиша отвсякъде. Това се доказва не много трудно даже.

Аз лично видях една вечер преди 4-5 години точно на Витоша един светещ обект. Отначало помислих, че е самолет и се зачудих защо толкова ниско лети и не се чува нищо. След малко обекта закова на място все едно удари спирачки и аз онемях. Не ми се вярваше на това, което виждам и си казах, че може би е хеликоптер. Интересното беше, че нямаше никакъв звук. Малко след това се изстреля вертикално нагоре като ракета с огромна скорост и след секунда се изгуби. След това движение на обекта доста мислих какъв земен апарат може да лети така и то безшумно. Не знам за такъв, който да ускорява така, да спира на място изведнъж, както и да се издига вертикално с такава огромна скорост при това без звук. Ако теоретично би имало човек вътре, то той буквално ще е размазан само от ускорението. Остават два варианта. Вариант едно е да има антигравитационно поле противоположно на ускорението или да е безпилотен апарат на извънземна цивилизация. Вариант две е тотално да съм изперкал и да не знам какво виждам и чувам. Само че при този вариант, няма как още двама човека в квартала да ми говорят за "обекта". Вариант три, който ми хрумва да е масова психоза, което ми звучи вече много по шантаво.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 072df87305
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Хехе, номер 30, може да е холограма, :D про(ж)екция? Вариантите са наистина много. От личен опит съм се уверил, че когато не са налични всички необходими факти за достигане на истината, пак може да се изведе логически извод дори с наличните (като ги навържем логически), но изводът ни няма да е правилен или ще е направо далече от истината. При всички положения ние обикновените, простосмъртните нямаме достъп до такава информация дали защото се крие умишлено или просто защото никой я няма или по друга причина... Можем само да гадаем и да си въобразяваме, че познаваме света и възможностите му.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4267124929
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Здравейте, аз съм момиче на 13 години и една сутрин в София близо до летището отивах на училище с една приятелка и видяхме НЛО, бяхме близо до една бензиностанция и беше на 10 метра от земята и се въртеше в кръг и имаше кръгове, които се въртяха около кръговете не знам как да ви го напиша. Беше застанало така и стоеше около 30 секунди така, ние седяхме и го гледахме, по едно време се стреснах не повярвах, че съм го видяла и тръгнах да бягам, но то тъкмо изчезна. Тръгнахме отново към училището и пак се появи точно зад нас, се едно ни следеше. Докато вървяхме то беше зад нас на около 15 метра и на височина 10 метра изпитвах огромен страх, вече като влезнахме в училището погледнахме през прозореца и беше застанало на покрива и изчезна имах чувството, че ни следи, мислех си, че сме луди, но не сме след това съобщиха по радиото понеже слушах музика, че са заснели НЛО над квартала, в който бяхме и оттогава го виждаме в месеца по 3, 4 пъти.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 433970e19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Видях ги и в Южния парк - идват... затиснах вратата с шкафа за обувки

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 433970e19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Започва се!
http://frognews.bg/news_84065/Izvanzemni-prevzeha-komanden-punkt-na-armiiata/

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 018102f4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Аз мисля, че това не са извън земни, а човешки изобретения за сплашване и наблюдаване на населението.
Какви са точно не знам, но явно не са широко разпространени.
Случвало ли ви се е в в къща в която сте само вие, да чувате че водата тече и се пуска на втория етаж, когато вие сте на първия?
Или пускате казанчето на тоалетната и от нея малко преди това се чува шума на течаща вода?
За мен това е видеонаблюдение(не знам как) от хора върху хора.
Сигурно от сателит. Всичко е възможно, кой ли не се качи и на луната и на разни сглобяеми модули.
То не бяха американци, руснаци, японци, китайци, че и българи.
Ако от земята може да се контролира сателит, защо от сателит да не може да се контролират неща на земята?
Помислете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker