Моля, помогнете ми...дълбока депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля, помогнете ми...дълбока депресия
преди: 14 години, 7 дни, прочетена 9334 пъти
Здравйте!
Винаги съм била амбициозна и силна личност, не ми е липсвало самочувствие, не съм се спирала пред проблеми (а може би съдбата ми ги е спестила...мисля си сега). Била съм енергична и винаги крачка пред другите, което е било основен стимул да вървя напред. До този момент животът ми се е развивал по най-добрият за мен начин. Семейството ми е било до мен.
От вече половин година съм без работа и всичко в мен ми се обърна наопаки. Не мога да се храня добре.. Не мога да спя. Едвам ставам сутрин. По цял ден съм ленива, чувствам немощ и умора и мечтая да седна, да си легна, да спя. Когато спя сънувам кошмари. Моментът на събуждането е отвратителен - има няколко секунди, в които още не си се опомнил и се чувствам добре. След това цялата действителност се стоварва върху мен. Постоянно ми е свит стомаха. Имам проблем с взимането на решения, с поемането на отговорност. Имам чувството, че на никой не му пука за мен. Чувствам се безполезна и непотребна. Загубих контакти, приятели. Страх ме е и от най-малката несгода. Никакъв стимул за справяне с трудности, дори и най-малките битови проблеми ме смазват. Губя самочувстиве, способност да се изразявам, да общувам пълноценно. Имам чувството че всичко правя бавно, мудно и несръчно. Страх ме е от отказ или неудобрение от хората. Вече нищо не ми е интересно. Не ми се излиза. Никакво хоби не ме стимулира. Още не пия:) Тъпча се с Лексотан и Деанксид, но не забелязвам да ми помагат. Ходх известно време при една психоложка, но тя не успя да ми помогне. Моля, помогнете ми. Не зная какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 дни
hash: 3635d60bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За депресията: Вземи съзнателно категорично решение, че ще излезеш от депресията на всяка цена. Трябва да го искаш и да го решиш съзнателно, от това зависи. Веднъж взето, това решение ще залегне в мозъка и ще работи, ще се появява когато е нужно. Ясно ми е какво е състоянието, че те е страх, че ти е мъчно и тежко, че не можеш да поемаш отговорност и нищо не ти се прави: преживяла съм всичко това, и не за месеци, а за години. Тук ти казвам как аз се оправих, вярвам, че ще помогне и на теб.
Така, след като си взела решението, спри да мислиш за това колко си зле. Изобщо нищо не мисли, и си върши задълженията. Когато го няма импулса и нещата са отишли на криво, е нужно усилие на волята. Приложи малко воля, и съзнателно наблюдавай мисленето си, да не мислиш лошо. Примерно: ставам сутринта, ще си направя кафе, чудесно. После ще отида да напазарувам, колко прекрасно... Ако трябва да отидеш някъде да свършиш нещо, и не ти се ходи...не мисли за това как не ти се ходи. Ставаш и го правиш, отиваш. Пусни една положителна мисъл пред себе си: ще свърша работата бързо и лесно...... и т.н. Енергията следва мисълта, а мисълта поражда чувството. Затова внимавай какво и как мислиш, мисли съзнателно в положителна посока. Ако например трябва да отидеш на зъболекар и хич не ти се ходи, като си кажеш: обичам зъболекарите и много ми се ходи...това ще окаже влияние, дори и да не го чувстваш така. Търси си работа, но не като удавник за сламка, не с нагласата за липса и нужда. Ако отидеш с такава нагласа, отсреща ще го забележат, и няма да е добре. Пак казвам, важно е съзнателно да насочваш мисълта си.
Не чакай да дойде някой да те извади от състоянието. Трябва да осъзнаеш, че ти и само ти си тази, от която това зависи: само от тебе зависи, а не от други хора и външни фактори. И ти искаш и можеш да го промениш.
Също, физическа активност: гледай да вършиш някаква физическа работа, ходи сред природата повече.

 
  ...
преди: 14 години, 6 дни
hash: 56b6535a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се колебай да се консултираш с психиатър, това което пиеш едва ли ще ти помогне. Знай, че всичко зависи главно от теб. Не знам на колко си години, но надежда има винаги. Повярвай в това! Не се измъчвай, лекувай се, ще се оправиш, от опит ти го казвам. Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 6 дни
hash: 90d6e1e3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Спри хапчетата! Имаш ли баба на село или някакво място, на което можеш да отидеш далеч от родния град? Ако имаш, стягай багажа и веднага там! Ако пък нямаш - насила се запиши на спорт или ходи да тичаш. Не се затваряй. Просто си промени навиците и всичко ще си дойде на мястото!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a16820dd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   състоянието ми започва да става все по-зле и по-зле непрекъснато плача и не намирам дори в хубавите неща нещо добро, карам се с всички понякога дори да няма причина, страх ме е че приятелят ми ще ме остави защото го натоварвам с постоянните си сълзи и скандали, моля дайте ми съвет :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 31e0564282
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здравей!
Минавал съм през изключително тежка депресия, с която не успях да се преборя само с воля и сила на духа и бих ти дал следните съвети:
- консултирай се с психиатър
- евентуално започни да пиеш Ремотив, но не съм сигурен дали е редно, преди да си говорила със специалист
- не се изолирай от приятелите си, ако имаш възможност - даже пробвай да си намери нови (а защо не и нещо повече)
- намери си нещо за правене - без значение какво (ти по-добре си знаеш какво те увлича). Ако трябва, дори се насили да го правиш, но го прави.
Желая ти успех и стискам палци всичко да се оправи.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 339014fd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Това е напреднала средна степен на депресия, тежката, дълбоката, баш истинската депресия е тотален отказ от всякакво друго правене освен елементарните физиологични дейности ядене, изхождане, спане и то правени със зор, мъка и тотална апатия, безразличие, неотзивчивост към каквото и да е идващо от вън или отвътре като образи, усещания, дразнения.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a76438eb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно съгласна съм с Номер 1 !!!!!!!!!!!!!!
Това е лечението ! Хубаво обърни внимание на мислите си ! След една негативна мисъл идват безброй други ! И ти вярваш на всички тях.Не позволявай ума ти да те занимава само с отрицателни мисли и да му стане навик! Колкото и да ти е трудо казвай си по нещо позитивно! Казвай си пред огледалото като се гледаш в очите Аз съм силна или аз съм добре или каквото ти прецениш за добре.Повтаряй постоянно положителни мисли и ще видиш как ще почувстваш промяна! Не се предавай ! Най-лошото е да се оставиш и да кажеш ,че неможеш да се справиш.Всичко зависи от теб !!!!!!!!!!!!!! Аз съм минала пред много тежка депресия имала съм и мисли за самоубийство така че знам какво ще ти помогне.Ти самата ,силата е вътре в теб,не е търси другаде !!!!!!!!!!!!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 45f0eb3765
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Здравейте.... никога не съм си мислела, че ще стигна да пиша и да искам помощ в подобен форум но ето, че живота ме постави и мен в изключително трудна ситуация. На 41 години съм, амбициозна(бях) живота ми минаваше по пътищата живеех извън България и преди 5 месеца една сутрин след безсънна нощ станах и всичко ми беше все тая. Живеех в Германия, осигурена с работа училище прекрасен човек до себе си и всичко което човек може да има за да се чувства добре. последваха още безсънни нощи и събиране на багаж и завръщане в България. Не можех да повчрвам че всико това ми се случва и незнаех какво става с мен. Винаги съм била суетна и подредена вена, докато не стигнах до там че не исках дори да вляза в банята да се изкъпя. Установиха ми депресия, сега пия Естецил и ксанакс от един месец насам но започнах да се чувствам още по подтисната не излизам никъде и изобщо освен черни мисли друго нямам в главата си. Съжалявам ако мислите ми не са подредени и имам правописни грешки но треперя от притеснение. Моля ви ако някой има който с воля, спорт работа и позитивизъм е успял да излезе от това състояние, да ми помогне да ми даде надежда да ми вдъхне кураж, не желая да съм на антидепресанти и да ходя като зомбирана(вече се чувствам така)... Моля ви добри хора помогнете ми.... С уважение... бъдете здрави....

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 7df242ec57
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   до 10:

С воля, спорт, позитивизъм и работа съм излизал от това състояние. Спортът най-много ми помогна да не мисля за глупости - освен това бягането вдига ендорфините, които ни карат да се чувстваме добре. Друг вариант е да потърсиш психологически истинската причина да се чувстваш така - депресията не идва ей така. Тя обикновено идва, когато човек прави нещата насила. Ако си живяла определен тип живот насила, вероятно от там е депресията.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2a90f25cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравей. Прав е 11. Спорта помага много, когато не се чувстваш добре психически... затормозена, потисната, депресирана. Започни да спортуваш някакъв вид спорт. След физическото натоварване ще се почувстваш много по-добре психически и емоционално. Това го казвам от личен опит. И аз в момента минавам през труден период. В личен план нещата не вървят по нормалния начин и това отключва депресията. По-чувствителните хора изпадат в такова положение. Темерутите, повярвай ми няма да изпитат това гадно състоятие. То е характерно за мислищите, културни и добри хора. На лошите не им пука за никого и нищо. Ако спорта не ти помогне, иди на лекар. Знам какво е да не ти се прави нищо. Да имаш сърцебиене, да се събуждаш в 3 през нощта и после да не можеш да мигнеш до сутринта. Да те връхлитат мрачни мисли, да не ти се говори с никой, да избягваш контакти и тн. Желая ти успех. Пиши как се чувстваш с течение на времето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker