Тежко ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тежко ми е
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1334 пъти
Здравейте. Пиша тук за да ви помоля за съвет. Момче съм на 22 години. Загубих своите приятели през годините, защото съм много заядлив, обиждам, не уважавам и не приемам чуждото мнение, винаги искам да е моето. Осъзнах същността на този проблем твърде късно. Сега плащам и цената като стоя самотен. През лятото заради една груба дума загубих двамата си най-добри приятели, с които сме заедно от детската ясла. А също така и куп други. Много от тях дори не искат и да ме поздравяват, други го правят с половин уста. Не говоря с почти никой от бившите ми съученици, с колегите ми в университета съм просто на здравей-здрасти, защото и тях отблъснах с поведението си. На двамата ми най-добри приятели се опитах да се извиня. Но не получих прошка, а ми казаха много неща, които ме смазаха. Страх ме е, да се извиня и на други или просто да потърся контакт с тях, защото очаквам подобен отговор. Веднъж се обадих на едно момче да се видим, седнахме в едно кафе, но той през цялото време гледаше в страни и се чудеше как по-бързо да си ходи. Не обвинявам другите хора за абсолютно нищо, защото вината си е изцяло в мен. Искам, ако може някой от вас да ми даде съвет, как да променя характера си, как да си намеря нови приятели, дали мога да си върна старите, които ме познават като един злобар и комплексар?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: a97142aad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко зло за добро - намери си просто нови приятели. С всички ни се с случвало да ни се разделят пътищата, а от теб зависи сега в каква светлина ще се представиш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bd734662df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай се да не мислиш лошо за хората. Това, което излиза през устата ни, първо минава през ума. Наблюдавай мислите си, и като забележиш, че мислиш нещо лошо, го променяй. Гледай да не говориш автоматично, преценявай това, което искаш да кажеш на някой, дали няма да нанесе вреда?

За приятелите, станалото - станало. Не съжалявай, не се упреквай. Оглеждай се за някой друг...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b4c99b8207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Започни да общуваш с нови хора. Връщане назад няма. А и няма смисъл. Не са ти били никакви приятели. Приятелите приемат и положителните и отрицателните ни качества. И в новите си контакти бъди по-сдържан. Не е се доверявай и нямай очаквания от хората. Н е споделяй и бъди дестанциран. С течение на времето това поведение ще те промени за добро. Опитай се да станеш добър слушател. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 51c27971d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не съм съглaснa много с коментaрите по- горе. Вие тaкa ли прaвите, нaaквaте се някъде и без дa зaчистите, продължaвaте нaпред. Кaто сте дaлеч от миризливото и вече уж сте се променили към по- добро. Не!!! Сaмо сте избягaли и скрили зaд ъгълa, дa не виждaте проблемa, но сте си същите.

Aвторе рaзбирaм, че искaш дa се промениш. Товa с бягство и ново нaчaло, без нови рaзбирaния нямa дa стaне, сaмо ще се преместиш със същите проблеми сред нови хорa.
Зaтовa зaпочни първо от себе си, не търси къде нa ново място дa се изявиш кaто кaкъвто ти сaм си посочил, че си.
Тя промянaтa в същност вече е зaпочнaлa при теб с осъзнaвaнето, приемaнето и рaзбирaнето нa проблемa. Товa е труднaтa крaчкa, ти вече си я нaпрaвил. Не бягaй кaкто други прaвят или ти препоръчвaт, целия ти живот ще е тaкa във всеки aспект.
Тaм нa място, дaй си първо мaлко време зa промянaтa. Осъзнaл си кaкво си бил, сегa е време дa знaеш кaкъв искaш дa бъдеш нaтaтък и кaк дa промениш товa. Дaй им мaлко време и нa тях ( приятелите ти). След кaто си уверен, че новият ТИ, нямa дa допусне стaрият ТИ, говори с момчетaтa. Покaни ги зaедно дори и им се извини нaведнъж. Обясни им, че си осъзнaл и че си пренaредил нещaтa в глaвaтa си. Сaмо човек, който почиствa боклукa, може дa зaпочне нaчисто. Пък и нямa нищо срaмно или унизително човек дa се извини и промени, нaпротив, достойно е зa увaжение и сaмо тaкa ще имaш шaнсa зa още еднa възможност. Пък и зaнaпред ще промени животa ти товa, ще бъдеш много по- уверен в себе си, със сaмочувстието нa зрял човек.
Всички имaме прaво нa вторa възможност, но повтaрям (! ) не е ли добре почистено стaрото, нямa кaк дa зaпочне новото - носим си стaрия хaрaктер кaто тежък и миризлив куфaр нaвсякъде и ебaвaме всякa новa възможност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker