Възродителният процес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възродителният процес
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1802 пъти
Моля модераторите да публикуват това, защото наистина искам да разбера повече по темата.

Обръщам се най-вече към българските турци:
Какво мислите по този въпрос?
Съгласни ли сте с политиката на ДПС в момента?

Темата не е за прокарване на политически идеи или разединение на нацията!!! Просто търся гледната точка на самите турци-не смятат ли, че ДПС всява напрежение в държавата, като повдига такива теми, след като не веднъж получиха извинения от БСП? Също така мислите ли, че българо-мохамеданите или т. нар. помаци са спечелили от това, защото така могат да бъдат по-добре приети в обществото?

Чакам коментари, които обясняват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: a88f30c984
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, израстнала съм с т.н. „помаци“ и мога да кажа, че хем са „спечелили“, хем са загубили от това. Спечелили са по-младите, защото вече имат бг. имена. Спечелили са и жените, защото много хитро са образовали преди всичко тях в Учителски институт, днес част от ПУ, в Благоевград, но и много са загубили - разединили са цели семейства, скарани са цели родове, имат различни имена - едните искат да са с български, други с турски. Помаците нямат и идентичност, объркани са, което ги прави жертви често на алкохола, на пороците, самоубийства и така нататък, а особено момчетата много често не могат да си намерят „булки“, момичетата пък тръгнаха по българи от големите градове и тези млади мъже-помаци започват да създават проблеми, а преди за тях винаги са се намирали момичета от селата да кажем, техните са им уреждали браковете дори и са били що-годе добре. Жените общо взето спечелиха, но мъжете много загубиха и се пропилява така половината население, но вече има и помаци, които пък обърнаха монетата и сами си взеха бъгарки - работливи са, имат хубави и спретнати домове, чистоплътни са, повечето същност уважават жената, единственият им проблем е, че много слушат майките си и родителите като цяло и затова момичетата същност бягат - кой иска да живее в къщята на свекърва си и онази да ти пили цял живот на главата. Ако четат момчета-помаци, ей това ви е проблемът и затова помакините бягат от вас - малко по-далечко от маминка и за вас ще има момичета!
Те иначе винаги са били добре приети в обществото, що за изявление. Винаги се е живяло задружно с тях, но смесените бракове и живота в града действително станаха възможни едва след Възродителния процес. И все пак не смятам, че е имало смисъл това да се прави насилствено. В днешно време съвсем естествено например младите хора отиват да учат в София, Варна, Пловдив и тези процеси щяха така или иначе да се случат без да се тормозят хората.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 65916ee280
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Извинения? ! Зa кaкво? ! Нa мен примерно никaкво извинение нямa дa ми изтрие споменa зa пребитият ми бaщa. Нямa дa зaбрaвя кръвтa, нито очите без блясък вече. Честен, рaботлив човек, учеше ни нa труд, почтеност, увaжение. Дори съседи скочихa срещу милициятa тогaвa в опит дa го зaщитят, дa не го вземaт, или поне не пред нaс- децaтa му. Върнaхa го нa следвaщaтa вечер - пребит, кървящ през ушите дори, беше получил инсулт.
Не, никaкви извинения нямa дa ми зaличaт този спомен!
Не съм зa ДПС, не съм в същност зa никоя политическa пaртия, нямa aлтернaтивa поне към моментa, която би билa нaистинa в ползa нa нaродa, без знaчение от товa дaли сa бългaри, турци, помaци.
Не живея в омрaзa към минaлото, но изпитвaм сaдистично удоволствие, знaейки, че този който преби бaщa ми, умря в aдски мъки от рaк. Мaлко му беше, можеше още.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fd77950229
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За мен насилствено смяна на едно име не може да ти промени самосъзнанието и на практика става объркване за всички. Какво имам в предвид. Т. е. ако се казваш например Ахмет Муса и си турчин роден н-поколение и израсъл в БГ и си бг гражданин как промяната на името ти в Асен Мишев например ще промени нещо в живота ти. Ти няма да станеш по-българин от това. Ти ще си останеш такъв какъвто си-какъвто се чувстваш вътре в себе си. От друга страна ако се представяш с българското си име получаваш уж някаква лигитимност сред българите, но и това е измамно, защото всъщност си турчин и то си е очевидно. Не е зле пък хората да знаят кой какъв е и от къде е, а не така изкуствено да се сменят имена както се опитаха. Донякъде е и глупаво и не води до нищо добро, а само носи озлобление сред хората.
Допускам, че идеята е била да бъде елиминиран/сведен до минимум турския етнос, къде със смяна на имената, къде с изселване... Т. е. прочистване на населението един вид.

Ето аз например живея в Англия и дори да си смена името с английско няма да стана англичанка, макар вече да съм британски гражданин. Българка съм си-чиста... Това е. Кел файда от английско име. В къщи си говорим на български и всичко си ни е българско.... Навсякъде по света има хора от различни етнически групи, различни от основната група за страната в която живеят. Важно е да спазваш законите на страната, да уважаваш принципите в обществото и да допринасяш за благото на му. Тогава ще те уважават хората, какъвто и да си по произход.

За помаците-кой каквото сам си направи никой не може да му го направи... или може да заведеш някой до извора, но не можеш насила да го накараш да пие от него.

За ДПС. Аз съм за забрана на етническата партия ДПС, която само вреди на държавата и подклажда хората към взаимна омраза. Отдавна трябваше да се направи това. Ама нашите политици се ослушват и не виждам кога ще го направят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 15be1b8cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   1, за пръв път чувам някой да се е пропил, защото е объркан относно етническата си принадлежност. И между другото авторът няколко пъти заяви, че иска мнения от турци и помаци, а не от българи, живяли сред помаци. Моля те недей да говориш от името на помаци, защото колкото и да си жиявла с тях, не си тях и не си им в главата.

Към автора. Аз съм наполовина помак, наполовина турчин. Роден съм и съм израстнал в Северна България. Относно политиката на ДПС аз лично не се идентифицирам с тях и дори са ми неприятно, ако трябва да съм честен.

Първо те използват произхода на хората, за да спекулират с него и да го използват за своите си долни политически цели. Макар че от части и българите са си виновни, защото те като цяло са малко предубедени спрямо различните етноси. Не ме разбирай погрешно, аз много добре се разбирам с българите, много са ми помагали, повечето ми приятели са българи и наистина се гордея, че съм съгражданин на такива достойни хора. Стремя се, доколкото ми е възможно да съм добър гражданин на родината си, която ми е не по-малко мила от на българите.

Но има някои българи, които подклаждат огъня и точно това и чакат такива като дпс-арите. А междувпрочем и атакистите, те са си все отрочета на ДС и са стари приятели комунисти. Обществена тайна е, че Волен и Доган са големи приятели от край време. И в миналия парламент го доказаха категорично, като се коалираха. Никой не го вярваше, но аз не бях изненадан. Иначе за пред хората се дракат, за да насърчат напрежението и взаимно да си докарват гласове. Подобни българи не са по-малко зло от ДПС.

Да, ДПС трябва да се забрани, но и такива като Атака също, защото реално няма полза от тях, а напротив само търсят под вола теле.

Колкото до помаците мисля, че нито са спечелили, нито са загубили. Просто те по начало са били презирани винаги и вече са свикнали. Хората ги смятат за изостанали, фанатици и какви ли не.

Да, имало е много убити по време на възродителния процес и никой не може да го оспори, но аз лично не търся отговорност от настоящите българи, както и настоящите българи не бива да търсят отговорност от мен за робството, тъй като аз не съм бил роден тогава и ако зависеше от мен, бих направил всичко да го нямаше.

Аз не живея в миналото, живея сега. Но ме обиждат такива, които възхваляват комунизма, защото това е един строй на насилието, античовешки строй. Дори да оставим на страна утопията и изначално грешната икономическа философия. Това за мен е оскърбление към паметта на убитите ми близки. А между другото са убити и много невинни българи освен турци и помаци. И предвид това още по-малко им прави чест на някои да хвалят комунизма.

Все едно аз да хваля робството. Не, никога няма да го хваля, защото са убити невинни хора и изобщо това е една голяма глупост. Няма значение какъв съм - турчин, българин, все тая. Аз не съм за насилието.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a88f30c984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съжалявам номер 4, не си ме разбрал правилно - не са се пропили хората заради етническата пренадлежност, а защото след Възродителния процес доста семейства се разделиха и изпокараха кой какъв е, доста хора си загубиха корена, а през 90-те пък почна натиск от старите да си върнели пък турските имена и стана пълен хаос - не си говореха млади и стари, абсурди големи, а отделно пък като почнаха смесените бракове пак трагедии и Ромео и Жулиета ряпа да ядат. Имам право да говоря, защото 100% от приятелките ми са помакини и половината ми семейство вече са помаци или смесени.

За другото съм на 100% на твоето мнение и се радвам, че има млади хора, които мислите вече по този начин, не се оставяте да ви инструментализират и използват за електорат.

От едно котило са и Атака, и ДПС!!!
от1

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: da3e2fe540
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От Кърджали съм, не съм турчин, но мога да кажа категорично едно - в България за ДПС се гласува само и единствено по етнически принцип ! Голяма част от турците също не харесват едни или други неща в ДПС, повечето дори не са запознати с програмата на тази партия, но винаги биха я предпочели пред друга "българска" партия. Няма никакъв смисъл да търсиш логика в едни или други действия на ДПС, дали ще бъде вечната "дъвка" възродителен процес, отказване на почетно гржданство на освободителя на Кърджали... или някои и други уж изпуснати думи за "обръчи от фирми" и т.н., няма никакво значение, всичко е насочено към допълнително капсулиране на турското население и всичко върви по план.

В момента в Кърджали почти не може да се чуе българска реч, всички турци съответно се самоопредлят като такива и открито казват, че милеят повече за Турция. Влезте в някой кърджалийски сайт и ще прочетете много коментари в стил "как 500 години са ни... таковали". Изключително често срещано явление вече да се вижда как родители говорят по-добре български и са по-светско настроени от децата си, това е тенденция. Мисълта ми е, че основният проблем не е какво конкретно турците мислят за възродителния процес, а какво мислят за България и Турция изобщо, какво им е мисленото и светоусещането.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f598ecfd7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много добра и смислена тема!
Важно е да се чуе мнението на обикновенния човек. ДПС само политизира проблемите на турското малцинство.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 579adc7904
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Стига с тези БЪЛГАРСКИ турци??? Няма дървено желязо. Те са си българи, щом живеят в България, а от какъв произход се смятат, за другите няма значение, ако искат и за ескимоси да се смятат. Когато в Америка се издават документи, да не би на тях да пише китаец или турчин, а си пише американец. Това, че смятат корена си за турски, не ги прави турци в България. Турчин може да се нарече ако се е родил в Турция. Българка която си е родили дете в Америка, не го смятат българин, а става американец, получава американско гражданство, и е подвластен на американските закони. Същото е и при нас, щом се е родил тук, той си е български гражданин от еди какъв си произход(какъвто си иска), и трябва да се подчинява на българските закони, а не като Местан да ги пренебрегва и да говори на турски език на обществени места. Но това не означава турчин, както някои си мислят. Това в Турция го разбират и затова там не ги смятат за истински турци, а ги възприемат, като турчеещи се българи. За тях само родените в Турция са истински турци. Възродителният процес беше проведен по комунистически, малко насила. Нямаше смисъл да се сменят имената, особено на старите хора. Можеше както в много държави е въведено, да се определи регламент за имената на новородените. Вижте Франция, даже радикални ислямисти, които извършиха терористичният акт бяха с френски имена. Смятат ги за французи, а не за алжирци(какъвто корен са имали). Стига сте ровили в раната, колкото повече я човъркате, толкова по трудно ще зарастне. Тогава като противовес се вадят контрафакти-терористичните актове по гари и убийствата на деца и майки. Нима това не е по жестоко от възродителният процес? Всички сме деца на слънцето, затова трябва да заживеем спокойно, кой с каквото може да помага България да се стабилизира, иначе нищо добро не ни чака. Нима някой иска, украинският сценарий да се разиграе у нас?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 104e92b817
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 5, а ГЕРБ от кое котило е? Или те са чисти и неопетнени?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 62e29c690a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе първо си отговори на въпроса какво е " Възродителен процес" и защо е направен насилствено?
Според мен това е точно тази политическа практика, която е използвал и Борис I при покръстването.
И точно това което са правили турското правителство през 16 и 17 век. И много други управници са ползвали такава практика в други държави.
Обаче да направиш такова нещо с необразования народ през 9 век е едно, да направиш това с бедни селяни през 16 и 17 век, обаче през 20 век и то една от най-работливите общности...?
Трябва да се замислим и за причината за такива действия от страна на политици, били те царе или премиери.
Знаем че Борис го е направил за сплотяване на нацията, но и за да бъде приет и признат, като равноправен владетел от Византийците. До преди покръстването народа българи са ги наричали езичници. Тоест едната причина е била сплотяване, втората собственото му его.
Турското правителство е правило потурчване /насилствено приемане на мюсюлманска религия/, по същата причина, за сплотяване на целият им народ на цялата им територия и от собствено его, народът му да са една общност от турци мюсюлмани. Няма какво да отричаме че сме били част то турската империя по онова време.
Защо го прави управникът през 20 век, народът живее що годе сплотено /мохамедани и християни/ и други държавници не го обиждат по въпроса?
Всеки управник знае че народа забравя всичко, в паметта му остава само това което често му говориш и напомняш, дори то да е лъжа.
Ако замени имената на мохамеданите, след около 3-4 поколения или за около 100г внуците им ще са забравили мюсюлманските си имена и произхода си и ще се приобщят изцяло към народа, дори при 5 поколение ще забравят изцяло религията си и ако ги питаш ще се нарекат българи.
Например №3 живее в Англия и ако си смени името с английско нейният внук няма да има българско име, но може да е чувал българска реч, нейният пра внук не само няма да е чувал българска дума, ами и трудно ще открива България на световната карта. След това нейният пра пра внук въобще няма да знае че има кръвна връзка с българи. А това са само едни 4 поколения.
За справка виж бразилския президент, паметта й, това че е има българска кръв пази само фамилията й Русеф, в момента, в който се изгуби фамилията /името/ нейните внуци няма да знаят за връзката си с България. Те ще са бразилци.

Виж какво са постигнали комунистите с българския народ, почти да забрави религията си и сега да посещава църква не както баба си всяка неделя, а само два пъти годишно и то не всички. Помисли че са успели да направят това само за някакви си 45г.
За сравнение виж гърците те продължават да ходят на църква всяка неделя.

ДПС използва точно политическата практика "народа забравя всичко, в паметта му остава само това което често му говориш и напомняш, дори то да е лъжа" Гласоподавателите на тази партия са просто подлъгани от болката, която са изпитали преди 30г, те помнят. Дори не виждат как тази партия, която агитира на турски, се сприятелява /коалира/ с близките родственици, със същите политически убеждения, на тези, които са ги наранили. На гласоподавателите се повтаря "ще им го върнем" затова че са ви наранили, а се прави точно обратното. Целта на думите е тази, да напомнят на мюсюлманското население болката им с цел да не гласуват за български партии и междувременно да пуснат гласа си за тях, защото се оказва, че нямат друг избор, а и им се обещават неизпълними неща, казва се и на майчин език за да се подчертае близостта на политика с населението.
Най-обикновени политически практики.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af510e88e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   А дпс извиниха ли се на българите за турското робство?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9e8b15a865
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абсолютно съгласна съм с казаното от №6. Живея в Шумен, работила съм доста години в Делиормана. За ДПС се гласува на 101% на етнически принцип - това е партия, създадена на етническа основа. Българите в нея са тоталните продажници и не променят фактическата истина. Въпросния процес просто беше засъснял - това етрябвало да се направи веднага след Освобождението. Иначе ефектът беше обратен - турците съвсем се капсуловаха след него. След създаването на ДПС и влизането на партията във властта, направо им пораснаха криле и станаха много важни, даже арогантни. Част от турците и то немалка, не одобряват партията, защото тя не се грижи за електората си, който е доста беден. Но на избори винаги гласуват за ДПС. В селата и малките градчета този процес е контролиран от самото начало. Просто това е психиката на малцинството - так е навсякъде по света. И в момента в смесените райони общините са на ДПС и си правят каквото си искат. Българи там не могат да припарят или ако припарят, те са подлоги на ДПС. А управляват ГЕРБ, които нещо много им се точеха на ДПС. Просто по места властта си е в тях. Е, това че не са във властта на ниво министри хич не е малко, но не е достатъчно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 758c7ff17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Н 11 извинили сa се преки учaстници зa тaкa нaреченият " възродителен процес ". Aко се рaзровиш в минaлото със сигурност някой твой прa- прa- прa дядо нещо лошо е нaпрaвил. Мислиш ли, че трябвa дa се извинявaш ти зa нещо тогaвa? !

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9f2bbdaed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ако България не отстрани от себе си туморът ДПС, той ще я унищожи! Местан си позволява да агитира на турски и да казва на изселниците, живеещи в Турция, че един ден ще си вземат всичко взето с лихвите, че Родопа и Тракия (той казва нещо на турски но не помня) ги очакват и са техни. Защитава терористи убивали майки и деца, а в същото време нарича Левски терорист. Какво повече да кажа? Във всяка нормална държава този човек щеше да е персона нон грата и да е изгонен от политиката въобще! Лидерите на ДПС канят турския посланик да агитира за тях на изборите. Карат всеки който изповядва исляма в окупираните от тях региони да се нарече турчин, въпреки че няма и една капка турска кръв! БЪЛГАРИ било то и мохамедани биват потурчвани в 21 век! Това е недупостимо! Строят джамии в гета където няма мюсулмани, но циганите са податливи на такива влияния заради бедността и необразоваността. ЗАЩО ВСИЧКИ БЕЗДЕЙСТВАТ НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ СЛЕД 100 ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО! Елементарна математика е! Жалко наистина за историята и дедите ни, след 1000 години може българският да се присъедини към мъртвите езици. ТОВА СА ФАКТИ!!! НЕ МЕ ОБВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ КАЗВАМ ИСТИНАТА!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8095ae249b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   11, ДПС ще се извинят, след като Турция се извини за арменският геноцит. Т. е., никога. Те задълженията си не виждат, само права търсят. Най щастливи ще се почувстват, само ако тук отново стане турско, само тогава правата им ще се удовлетворят. До тогава вечно ще хленчат и сополивят, като сърдито дете за близалка. Цял свят признава геноцита над арменският народ, Турция още се опъва. Нашите ДПС-ри са същите, само права търсят, а не се виждат какво са правили(атентата на гара Буново, взривяват вагона за майки с деца, нарочно са убивали деца и майките им). А сега какво правят за България, само лошо й правят, защото такива са инструкциите им от Ердоган. Когато тръгнаха да се изселват, беше жътвено време. Тогава нарязаха гумите на комбайните, повреждаха машините в заводите, рушаха всичко като за последно, а сега ДПС не прави ли същото, не са ли петата колона на Турция? Те са едно от пипалата на Турция, която отново си мечтае за целият Балкански полуостров. Много гадно се държат, а искат толерантност и уважение. Как да уважаваш такива, които ти желаят злото? Ако мислеха доброто на България, сами щяха да искат да се интегрират в обществото, а те се капсулират като радикална групировка. Това е и бил повода за възродителниян процес. И сега както се държат е вредно и за тях и за нас-християните. Времето ще покаже кой кого. Видяхте във Франция какво стана, а уж беше държавата на демокрацията, уж бяха най интегрираното общество!? Кръвта вода не става, не чакайте добро от мюсюлмани, много са отмъстителни. Жалко за нашите, защото те си носят българска кръв, но се мислят за турци!? Това е жалкото. Истинските турци са си заминали още по време на освободителната война. А и след нея е имало още три споразумения с Турция, още три изселнически вълни, освен последната-принудителна, във вид на екскурзия. И след всичко това, отново претенции за права и свободи, не чувстват ли, че стават нагли. Нима българите имаме специални права, както мюсюлманите са имали през турско? Колкото повече реват, толкова по противни стават.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2b014afd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Мислех, че повече хора ще пишат по тази тема, жалко, че замира

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2b014afd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Според мен е било с хубава идея-щом живееш в България(роден си тук и тук растеш) е логично ( и за предпочитане) да си християнин и имената ти да са български!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2b014afd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Мисля, че злобните ДПС използват тази тема постоянно, вече са банални-аз съм българка и го разбирам, но я иди в родопските села, особено благоевградско, където са толкова неуки, първобитни, че като им кажат, че пак може да се случи и овцете се връзват. Не целя да обидя никого с този коментар, но просто това е истината-помаците се връзват веднага и се ловят като рибки на въдицата.
Горният коментар казва това, което и аз мисля-България е за българите, а българите са християни и като такива имат християнски имена и говорят на български!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f2bbdaed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   ДПС пак са започнали с заплахите! Наскоро гледах един театрален... аа парламентарен контрол! Местан с "неговия речник" заяви че българите извършвали геноцид над малцинствата щом ДПС не е суверен! Даже каза (заплаши) че щели да вземат необходимите мерки. Много ми е интересно какво значи това?

За възродителният процес мога да кажа, че като идея не е бил толкова лош, но е изпълнен от мръсни сталинистки псета!
Трябвало е да докажат на потурчените през 500 те години робство, че са българи - бавно, но сигурно Без Насилие, чрез факти!!! Пропаганда го наречете ако искате! А българските граждани с доказан турски корен да не пипат!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f2733f2dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   №2, прав/а си, че никакво извинение не може да заличи спомена за разорението на тракийските българи или геноцида над арменците. Тези които изопачават събитията от възродителния процес нека погледнат какви са имената на гражданите на съседните ни държави и не бъдат по-католици от папата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker