С какъв бизнес да се захвана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

С какъв бизнес да се захвана
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2548 пъти
Здравейте искам да чуя вашите мнения имам към двадесет бона искам да тръгна напред понеже имам семейство искам да им осигуря по хубав живот за напред за целта ще се скъсам имам идеи но знам че зад тях стоят и провали и ме е страх да се захвана благодаря ви предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 796139fec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Честити да са ти паричките, но за Бога, не ги изгаряй! Самият факт, че задаваш такъв въпрос означава, че ти все още не си готов за бизнес!!! 2/3 от бизнесите фалирват в рамките на първите 3 г. и това са хора с ИДЕИ, хъс, ЖЕЛАНИЕ.
Не си гори паричките. По-добре спести още малко и купи една гарсониерка - все ще имаш нещичко, НО бизнесът не е за всеки - ще си изгориш паричките и нищо няма да ти остане. Хубав живот осигуряваш и сега на децата си щом си успял да спестиш такива парички. Не хващай Дявола за опашката - не е за всеки просто и особено не е за хора без идея.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e95079528d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Aми кaжи кaкво умееш дa прaвиш, с кaкво си се зaнимaвaл досегa, кaкво те влече. Кaк дa ти дaдем някaкви нaсоки инaче?
В днешно време зa Бългaрия с мaлко пaри мисля, производството нa евтинa и кaчественa хрaнa би било сигурен, мaкaр и не много доходоносен бизнес в нaчaлото. Дa печелиш не от високa ценa, a от стоко оборот. Или дa произвеждaте дружно семейството бижутa, кaртички, писaлки и т. н.
Селско стопaнство е идея и възможност добрa. Но кaжи кaкво умееш, в грaд или село си?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 196f24120f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автомивка е супер идеята и даже ще ти остамат пари при евентуален провал да опиташ нещо друго

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6ac3859d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом задаваш такъв въпрос в подобен сайт, по-добре не се хаби парите!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 82ec8f9879
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   благодаря мнг за бързия отговор но това че съм неопитен по нищо не пречи да се изправя имам мнг идеи въпроса е че в бг стана мнг трудно за това искам да чуя на всички вас мнението млад съм ентуасиазиран мъж съм тъй че не мисля да се откажа напротив в живота има възход и падение!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 548efd34c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами ... рискувай, като изтеглиш заем, за да инвестираш в бизнес имот /място за магазин, неголяма сграда дори/, който да отдаваш под наем. Но е важно да е в един от големите градове и на възможно по-централно място. Кредитът ще се изплати и след време ще имаш чисти и стабилни доходи от такъв имот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c3215db323
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, наистина е тъпо да питаш във форум какъв бизнес да правиш. Идеята трябва да дойде спонтанно при теб, иначе да тръгнеш да мислиш с какво да се захванеш, не е добре. Дорият бизнес започва като естествено следствие - от твое хоби, като продължение на кариера, в следствие на голяма информираност в дадена област, в следствие на силни твои страни, умения, на контакти и др.

С истински бизнес се занимават не повече от 5% (да не кажа 1-2) от хората. Тук не говоря за квартални бакали, изкарващи по 100 лв на месец, нито за дребни тарикати, които се мислят за бизнесмени, нито за експлоататори на работна ръка, които избиват пари само на гърба на измамени и използвани служители и контрагенти. Говоря за истински, умни бизнесмени.

Та ти нямаш идея с какво изобщо да започнеш, а как ще имаш идея, когато е започнала дейността и ще си обременен емоционално, психически и финансово.

Съветът ми е изобщо да не се захващаш и да си губиш парите. По-скоро ги инвестирай в някакъв актив като земя, жилище, търговско помещение, та поне да взимаш някой лев наем. Аз лично бих ти препоръчал земя, защото тя в дългосрочен план никога не губи от стойността си за разлика от апартамента, който се амортизира с времето, а и трябва да се поддържа. Освен това тя се отдава много по-лесно и безболезнено под наем. Не се занимаваш с квартиранти, които ти рушат жилището и после наема не ти стига да им оправиш бакииите и сметките. А и за рента не се плаща данък.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c7061bd196
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Абе ти първо прочети малко за литература за образуване на прости и сложни изречения. След това се запознай с препинателните знаци, пък вече тогава мисли за бизнес. Че, като гледам това единствено изречение как си го написал, направо главата ме заболя. В бизнеса не трябва да имаш само 20 хил. лв., а трябва и малко сиво в главата, защото иначе тези 20 хил. лв. ще отидат на кино точно за 6 месеца си нула на нула. Ако смяташ, така, както и пишеш, направо по-добре ги дай тези пари за благотворителност. Поне на някой ще му свършат работа. Сега вземи учебниците за 3-ти до 6-ти клас по български език, попрочети ги и след това се замисляй с какъв бизнес да се захванеш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c3215db323
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   5, ти можеш да имаш идеи и да си ентусиазиран, но това далеч не е достатъчно, ако беше сега всички да бяхме милионери. Първо идеите ти колко са добри, никой не може да знае. Второ освен идеи трябват умения, опит и знания, за да ги реализираш и превърнеш в бизнес. От идеи до печеливш бизнес има мноооого път, който трябва да се извърви и съвсем не е просто.

Ако все пак решиш да започнеш, първо се настрой психически да ги загубиш, защото ако не си и ако претърпиш провал, ще си толкова сринат, че може и да ти мине през ума да се самоубиеш, сериозно ти говоря. А да не говорим, че освен че ще си ги изхарчил, може и с дългове да останеш. Дори и бизнеса да е добре управляван, минават поне 6 мес до 1 г., докато започне да нося НЯКАКВА печалба. А през това време в 99% от случаите си на загуба, тази загуба трябва да се покрива, защото трябва да се плаща стока, наеми, сметки, счетоводство, осигуровки, данъци евентуално. И данъчните изобщо няма да се съобазяват, че нямаш, а анправо ще ти друснат глобичката и ще ти пратят една покана за плащане. Ако и тогава не платиш, дела, работи, ще ти се стъжни. Дори и фалит да обявиш, пак ще дължиш. Освен че през първите няколко месеца ще си на загуба, трябва и ад живееш от нещо, защото се предполага, че няма да ходиш отделно на работа и няма да имаш доходи. Не си мисли, че още от първия месец ще започнеш да изкарваш милиони.

Така че първоначалната инвестици съвсем не е единствения ти разход. Дори и в най-добрия случай да ти потръгне и да можеш да се издържаш от бизнеса след шестия месец, пак ти трябват едни 6-7 бона да живееш през това време и поне още толкова за да покриваш загубите през това, все пак трябва да се разплащаш с контрагенти. Тези 20 бона почти ще ти отидат само за това, а за първоначалното купуване на транспортни средстава, такси, регистрации, лицензи, закупуване на стока, реклама и т. н. От къде пари?

Все пак ти давам съвет да прочетеш поне първо що е това животно бизнес. Препорчъвам ти един сайт бизблог. бг. Прочети го много подробно, ще си отговориш на много въпроси. Първо инвестирай малко време в обучението си и запознаването си с основни неща, вместо да скачаш в трапа заради единия ентусиазъм.

НАЙ-ВАЖНОТО ПРАВИЛО В БИЗНЕСА - НЕ ДЕЙСТВАЙ ЕМОЦИОНАЛНО, КАКТО ПРАВИШ В МОМЕНТА. Имал ентусиазъм, то ако ставаше с ентусиазъм само. Знаеш ли колко ЕНТУСИАСТИ съм виждал да плачат разорени с една камара дългове, защото банките и данъчните идват всеки ден да ги тормозят. Даже един си сложи въжето в най-голямата криза. Това не е шега работа да знаеш. Поне се образовай малко, преди да започнеш нещо.

Самият факт, че молиш тука за идеи и дори не си писал какво умееш, говори, че ти изобщо си нямаш представа какво е бизнес, нямаш мисленето на бизнесмен. Затова ти казват хората да не ставаш разорен донор.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ed457d0ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е все едно да кажеш: "Ще строя завод! Само ми кажете за какво?"...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cebf73ca30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бягайте от това проклето от бога място наречено българия. С това ще помогнеш най-много на семейството си. За какъв бизнес става дума тук, след като на третия месец ти цъфват разни чиновници и започват проверка след проверка с надеждата да им бутнеш нещичко между документите, а след първата година данъците ти са по-големи от печалбата. На всичкото отгоре и токът ти е по-скъп от битовия, абе мъка разбери, мъка! Тук честен човек много ама много трудно ще пробие, трябва неющо повече от добра идея, трябва и много късмет и връзки.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 82ec8f9879
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря много колега и аз на там съм се насочил доста мислих и го реших във бг няма оцеляване вече това е държавата на мутрите!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bdcae4606b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По писането ти си проличава, че си необразован. С тази подготовка, където и да отидеш, ще си аутсайдер. Мислите си, че чужбина е за простаци ли, че там те чакат купища пари!? Хората са го казали -"По добре цар на село, отколкото просяк в чужбина". Щом си решил да ставаш просяк, прав ти път. На слука! На времето, работлив човек с 20 декара земя спокойно е изхранвал семейство. В Турция, човек с тези 20 декара се смята за заможен. Стига да имаш пипе в главата, и тук може да се печели. Има 20 хиляди и си мисли, че цяло имане има. Започни с нещо дребно и не толкова рисково. Мутрите се занимават с едри риби, ти си още цаца, не мисли за това. Най елементарният бизнес е да препродаваш стока. Опитай с малко, но търсена(проучи пазара), ако потръгне, почни да увеличаваш стоката и асортимента. Може и да опиташ със стока на консигнация. Риска е малък, почти никакъв. Ако си печен в техниката, започни нещо в тази област, нещо като сервиз и магазин за резервни части. За бизнес трябва нюх, а ти го нямаш, щом задаваш тук въпроси. По добре стани наемен работник, а с пари си купи малко земя и я давай под аренда. Рентата е почти колкото лихвата на банка, но риска е нулев. От земя никога нама да загубиш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c43d7b30cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, колега! Съвета ми към теб е да изтеглиш заем! 20000 лева няма да ти стигнат за нищо *ако започваш бизнес*. Давам ти само идея! Купи няколко магазина в центъра на София, Варна, Бургас или някой друг голям град, отдай ги под наем! Ще си върнеш заема и след известно време ще започнеш да си трупаш по няколко хиляди в джоба на месец от наема на тези имоти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker